WordPress.com vs WordPress.org

Contents

WordPress.com vs WordPress.org: Cum se compară?

Ah, WordPress – numele gospodăriei care are peste o treime din internet. Dar țineți o secundă – există două tipuri de WordPress? Cu nume aproape identice? Alătură-te cu noi când aruncăm o lumină asupra acestei confuzii comune.


Dacă nu’Nu știu care este diferența dintre WordPress.com și WordPress.org, don’nu vă faceți griji – voi’nu sunt singur. De fapt, tu’probabil că sunt aici pentru a afla ce ei’sunt totul, nu?

ce este wordpress

Ce’este diferența dintre WordPress.com și WordPress.org?

În ciuda faptului că ambele fac parte din brandul WordPress, WordPress.com vs WordPress.org este o poveste a două platforme foarte diferite.

WordPress.com

WordPress.com este o platformă de blogging. Folosește același software WordPress ca WordPress.org, dar este găzduit pentru dvs. și funcționează mai mult ca constructor de site-uri web – similar cu Wix sau Squarespace.

Tot ceea ce aveți nevoie pentru a crea un blog este încorporat pe WordPress.com, deși puteți instala pluginuri suplimentare pentru a vă ajuta să faceți site-ul dvs. mai avansat. Același lucru este valabil și pentru site-ul dvs. web’s layout, sau ‘temă’ – există câteva opțiuni gratuite, care nu sunt disponibile, dar cele mai flash-uri costă suplimentar.

WordPress.org

WordPress.org este un sistem de administrare a conținutului (CMS), găzduit de sine stătător, ceea ce înseamnă că’Va trebui să descărcați software-ul pe computer și să vă suprimați propriul dvs. web hosting (mai degrabă decât să vă conectați și să construiți site-ul), dar acesta’încă este foarte ușor de făcut.

Asta a spus, dacă tu’vom alege WordPress.org, noi’d recomand să utilizăm furnizorul nostru de găzduire WordPress, cea mai bună alegere, Bluehost (unul dintre doar trei furnizori care trebuie recomandat chiar de WordPress.org). Bluehost’planurile s încep de la 2,95 USD / lună.

WordPress.org este privit ca cel mai avansat dintre cele două, permițându-vă să creați orice tip de site web pe care îl considerați potrivit, fără nicio limitare creativă. Puteți chiar să construiți magazine online, dar voi’Va trebui să cumpăr pluginuri suplimentare pentru a face acest lucru.

Mai multe informații despre Bluehost:

  • Bluehost Review
  • Evaluarea prețurilor Bluehost
  • Cum se instalează WordPress cu Bluehost

Tipul de WordPress de care ai nevoie foarte mult depinde de cerințele tale. Mai jos, noi’Vom discuta principalele diferențe dintre WordPress.com și WordPress.org, precum și să vă explic ce platformă vi se potrivește cel mai bine. daca tu’reveniți la timp, treceți la rezumatul nostru despre diferențele cheie și cine suntem noi’Recomand fiecare platformă WordPress pentru.

Pro-uri & Contra

Conturi ProsWordPress.com WordPress.com
Oferă un plan gratuitAnunțuri pe toate site-urile cu plan gratuit
Necesită puțină experiență tehnologicăNu puteți vinde anunțuri pe site-ul dvs., ceea ce face dificilă generarea de bani
Ideal pentru site-uri web specifice blogului

WordPress.com oferă un plan gratuit, dar tu’Va trebui să faceți upgrade la un abonament plătit dacă site-ul dvs. web necesită mai mult de 3 GB spațiu, iar dumneavoastră’De asemenea, va trebui să achiziționați un nume de domeniu care costă de obicei între 10 și 15 dolari pe an. Această ramură a WordPress este sinonimă cu blogging-ul (it’este cea mai bună platformă pentru ‘pur’ site-uri blogging) și acesta’este foarte ușor de utilizat, în general, deoarece’s. a ‘gata de plecare’ platformă, ceea ce înseamnă că puteți obține rapid funcționarea site-ului.

Cu toate acestea, site-ul dvs. web va afișa reclame pe fiecare pagină dacă’reînvățați planul gratuit care pare neprofesional. Și în plus, poți’să-ți monetizezi site-ul prin intermediul reclamelor, ceea ce restricționează opțiunile de a face bani.

WordPress.org ProsWordPress.org Contra
Vă permite să vă personalizați complet site-ul’s designVă solicită să vă faceți sursa propriului furnizor de hosting (vă recomandăm Bluehost)
Puteți câștiga bani rulând propriile dvs. reclameSunteți responsabil pentru backup-urile site-ului
Puteți instala Google Analytics gratuit

WordPress.org este o platformă găzduită de sine stătător, care înseamnă pentru tine’Va trebui să vă faceți sursa de găzduire. Don’Nu trebuie renunțat la asta’e de fapt foarte ușor de făcut. După ce vă înscrieți la un plan de găzduire, majoritatea furnizorilor vă permit apoi să descărcați WordPress.org cu un singur clic.

WordPress.org’s este foarte avansat, ceea ce înseamnă că pentru tine’reușești să creezi modele complet personalizate și să câștigi bani prin reclame proprii. Tu’Va trebui să aranjați singuri backup-urile site-ului, dar acesta’este ușor să găsești un plugin (ca o aplicație) care poate face acest lucru pentru tine.

Ușurință în utilizare

Atât WordPress.com cât și WordPress.org au nevoie de un anumit nivel de cunoștințe tehnice de utilizat, dar care este mai ușor de învățat?

Lăsa’încep cu cât de ușor este să creezi de fapt un site web. În timp ce fiecare platformă are ‘construitori de pagini’ care vă ajută să vă structurați și să vă construiți toate paginile web, va trebui să cunoașteți un pic de cod.

wordpress review post tabloul de bordAmbele platforme WordPress funcționează pe același tablou de bord

Acest lucru este valabil mai ales cu WordPress.org. Deoarece puteți construi toate tipurile de site-uri, în mod natural, nivelul dvs. de cunoștințe de codare va trebui să fie mai mare. WordPress.com este conceput special pentru blogging, așa că’este conceput pentru a vă ajuta să adăugați postări și să le editați. Principala diferență aici vine în ușurința instalării.

WordPress.com vs WordPress.org – Ușor de utilizat: Verdict

WordPress.com și WordPress.org sunt destul de similare pentru ușurința în utilizare, dar WordPress.com este mai eficient. Aceasta’este doar pentru bloguri, ceea ce înseamnă că tot ce ai nevoie este pus la dispoziție pentru tine și nu’nu trebuie să vă faceți griji cu privire la găzduirea site-ului dvs..

Hosting

WordPress.com vine cu găzduire web deja organizată pentru dvs. ceea ce înseamnă că tot ce trebuie să vă faceți griji este proiectarea site-ului dvs. web. Odată asta’Ați terminat, îl puteți publica online fără să vă faceți griji pentru altceva. Pe de altă parte, WordPress.com este găzduit de sine stătător, adică tu’sunteți responsabil de găsirea propriului dvs. furnizor de hosting.

Din cercetările noastre independente, am descoperit că Bluehost este cel mai bun furnizor de hosting WordPress. Este dotat cu funcții precum instalări cu un singur clic, ceea ce înseamnă că puteți conecta site-ul dvs. doar într-un singur clic. De asemenea, Bluehost actualizează automat site-ul dvs. în conformitate cu WordPress’ actualizări, deci nu’nu trebuie să stau manual deasupra lor.

WordPress.com vs WordPress.org – Gazduire: Verdict

Spre deosebire de WordPress.com, WordPress.org este o platformă găzduită de sine stătător, ceea ce înseamnă că trebuie să vă faceți sursa propriului furnizor de hosting pentru a putea’nu compară cu adevărat cele două platforme. Pentru toate cerințele dvs. de găzduire WordPress.org, puteți’nu mă descurc mai bine decât Bluehost.

Proiectarea temei & Personalizare

Modelele și personalizarea temelor vizează aspectul site-ului dvs. web – aspectul acestuia, opțiunile disponibile și în ce măsură puteți să-l editați.

WordPress.com funcționează în același mod ca un constructor de site-uri. Prin aceasta, ne referim la asta’s un instrument online care vă permite să vă creați propriul site web și are o varietate de planuri de prețuri diferite. Planul cu preț mai mare’reîncepeți, cu atât obțineți mai multe lucruri.

Cu teme, acesta’nu este diferit. WordPress.com are o selecție de teme gratuite – 91, ca să fie exacte – și funcții implicite încorporate pe care le puteți utiliza în planurile sale cu nivel inferior.

Puteți face modificări de bază pentru aceste teme, dar dumneavoastră’Va trebui să faceți upgrade dacă doriți să adăugați CSS (cod) personalizate sau doriți să utilizați unul dintre WordPress’ 200 de teme premium. Cât despre plugin-uri, dumneavoastră’De asemenea, va trebui să faceți upgrade pentru a putea instala extra, cum ar fi Google Analytics.

WordPress.org este open-source, deci personalizarea este în esență nelimitată. Puteți utiliza orice teme WordPress sau puteți adăuga una diferită, construită de o terță parte. Puteți chiar să vă proiectați propria temă personalizată, deși aceasta este foarte complexă, așa că nu am vrea’nu-l recomand decât dacă tu’lucrez cu un dezvoltator web.

teme wordpressÎn timp ce WordPress în sine are peste 200 de teme, există peste 5.000 proiectate de terți disponibile pe WordPress.org

Același lucru este valabil și pentru pluginuri. Puteți adăuga orice caracteristică site-ului dvs., indiferent dacă’e făcut de WordPress, de un terț sau de unul singur’Am construit la comandă.

WordPress.com vs WordPress.org – Proiectare și personalizare temă: Verdict

WordPress.org câștigă mâinile în termeni de pur control creativ. Personalizarea sa este nelimitată și puteți codifica totul de la început, dacă doriți. WordPress.com este mai mult o platformă care nu poate fi utilizată – puteți face modificări de bază, dar voi’Dacă doriți să faceți modificări cu ridicata la site-ul dvs., trebuie să vă înscrieți pe un plan de prețuri ridicat.

Prețuri

WordPress este faimos gratuit, dar cât de mult vă va costa să construiți un site web pe deplin funcțional pe platformă? Lăsa’aflu.

În primul rând, da – WordPress.com și WordPress.org pot fi folosite gratuit. În ambele cazuri, însă, realitatea ești tu’Va trebui să mă alătur cu cel puțin ceva bani pentru ca site-ul dvs. să funcționeze.

Preturi WordPress.com

WordPress.com oferă șase planuri de prețuri diferite, de la gratuit la 45 USD / lună. Toate planurile trebuie plătite anual în avans, deci’merită să aveți în vedere acest lucru înainte de a lua decizia finală.

Mai jos, puteți vedea o defalcare a WordPress.com’prețuri

PlanCost (facturat anual)Liber

Blogger

Personal

premiu

Afaceri

eCommerce

$ cu 0
3 $ / luna
5 $ / luna
$ 8 / luna
25 $ / luna
$ 45 / luna

În ciuda publicității WordPress a unui plan total gratuit, există un lucru pe care trebuie să îl cumpărați înainte de a putea pune site-ul dvs. în direct online: un domeniu. Un domeniu gratuit de un an este inclus în toate celelalte planuri, dar acesta’e ceva tu’Va trebui să plătesc dacă alegeți planul gratuit.

Un domeniu isn’este exact costisitoare – de obicei în jur de 10-15 dolari pe an – dar tocmai pentru a fi total transparentă’este ceva pentru care va trebui să plătești. Puteți răsfoi și cumpăra un nume de domeniu pentru site-ul dvs. web de la registrele de nume de domeniu cunoscute, cum ar fi Domain.com.

Prețuri WordPressExistă șase planuri WordPress.com, toate adaptate la diferite tipuri de site-uri web

Planul Blogger include un subdomeniu .blog. Cu alte cuvinte, puteți să vă înregistrați numele de domeniu gratuit, dar va avea .blog la sfârșitul acestuia – de ex. websitebuilderexpert.blog.com.

Planul personal este primul punct în care poți avea propriul domeniu gratuit timp de un an și să primești asistență dedicată prin e-mail și chat live. În acest moment, totuși’sunteți încă limitat la un site de blogging și va trebui să faceți upgrade dacă doriți să creați altceva.

Planul Premium este WordPress.com’este cel mai popular și’e ușor de văzut de ce. Acesta este cel mai ieftin punct în care puteți accesa WordPress’teme premium și face personalizare avansată.

Planul de afaceri este pentru bine. Înlătură toate mărcile WordPress și vă permite să instalați pluginuri de la terți. Acest plan este ceea ce separă un site personal de calitate de un site de afaceri de cea mai bună calitate.

Planul de comerț electronic este destul de autoexplicativ – puteți vinde online! Vindeți produse nelimitate, acceptați plăți în peste 60 de țări diferite, integrați-vă cu operatorii de transport maritim de top și folosiți instrumente de marketing pentru a vă ajuta produsele să ajungă la o audiență mai largă.

Preturi WordPress.org

Software-ul WordPress este gratuit pentru a descărca și utiliza, dar pentru a proiecta și crea cu adevărat site-ul dvs., dumneavoastră’o să am niște overheads.

Mai jos, noi’am conturat costuri tipice implicate în crearea și publicarea unui site web WordPress.org:

  • Domeniu – 10 USD – 15 USD pe an
  • Hosting – 30 $ – 300 $ pe an (vă recomandăm Bluehost)
  • Securitate – 5 USD – 250 USD pe an
  • Pluginuri premium – 10 $ – 1.000 $ pe an
  • Tema premium – 35 USD – 200 USD cost unic

Acest lucru vă oferă o idee despre costul total implicat în construirea unui site WordPress.org. Cel mai ieftin preț total – presupunând că utilizați o temă gratuită și numai pluginuri gratuite – ar fi în jur de 55 USD / an. Cu toate acestea, tu’ar trebui să cheltuiți puțin mai mult decât atât dacă doriți să construiți un site web de înaltă calitate.

WordPress.com vs WordPress.org – Prețuri: Verdict

Cel mai ieftin mod de a crea un site Web WordPress este folosind WordPress.com’s plan gratuit, și apoi doar achiziționarea unui nume de domeniu. În afară de asta, aceasta’s-ar reduce cu adevărat la ceea ce ai nevoie de site-ul tău.

Plugin-uri

Un plugin este un caracteristică pe care o puteți instala prin WordPress și utiliza pe site-ul dvs. web, adăugarea anumitor funcționalități precum marketing prin e-mail, comerț electronic sau analytics.It’este ca o aplicație pentru site-ul dvs. web.

WordPress.com și WordPress.org ambele folosesc același director de pluginuri, deci tu’re alegeți din același grup de plugin-uri. Dar, calitatea acestor plugin-uri este mixtă. Oricine poate crea un plugin, ceea ce înseamnă acolo’e multă gunoi acolo.

Acest lucru înseamnă că ar trebui să rămâneți la WordPress’ pluginuri proprii, utilizați cele construite de dezvoltatori de înaltă calificare sau angajați pe cineva care să vă facă unul pentru dvs. O modalitate bună de a judeca calitatea unui plugin este prin aceasta comentarii și numărul de instalări.

Plugin-uri WordPressWordPress’ directorul de plugin vă arată evaluările utilizatorilor și câte tipuri a fost instalat fiecare plugin

Cu WordPress.com, puteți accesa directorul pluginului doar dacă’reintrați pe planul de prețuri de afaceri sau mai mare. Altfel, tu’tocmai am primit funcțiile implicite încorporate.

WordPress.com vine deja cu tot ce are nevoie de un blog de bază, așa că ai câștigat’În orice caz, nu trebuie să te deranjezi cu toate elementele strălucitoare’e ceea ce tu’re dup.

WordPress.org vă oferă acces complet la directorul de pluginuri. Puteți instala orice plugin, sau chiar să vă creați unul singur’sunt adaptate site-ului dvs. web. Dar amintiți-vă că acest lucru necesită un pic de cunoștințe tehnice.

În ceea ce privește prețul, pluginurile pot varia. Multe sunt gratuite, dar unele pot costa până la 1.000 de dolari pe an. Aceasta’merită să știu exact ce ești’va trebui să aveți nevoie înainte de a începe – în acest fel, puteți calcula costul complet al site-ului dvs. cu mult timp înainte și bugetul corespunzător.

WordPress.com vs WordPress.org – Pluginuri: Verdict

Ambele platforme folosesc același director de pluginuri, deci’e imposibil să spun că este ‘mai bine’ decât celălalt. Acolo’nu are nicio taxă lunară pentru a utiliza plugin-uri cu WordPress.org, dar WordPress.com are tot ce aveți’oricum am nevoie de bloguri deja integrate.

Comerț electronic

WordPress.org nu’nu vin cu funcții de comerț electronic încorporat, dar puteți vinde totuși online instalând pluginuri terțe, cum ar fi WooCommerce, Ecwid, și WP eCommerce. Fiecare plugin vine cu instrumentele necesare pentru a vinde online, plus tone de funcții’Vă ajut să vă faceți publicitate online.

daca tu’sunteți serios în legătură cu crearea unui magazin de comerț electronic eficient, există construitori de site-uri de comerț specializat cum ar fi Shopify. Aceste platforme sunt dotate cu instrumente de comerț electronic încorporate, astfel încât să puteți configura magazinul online într-un bliț.

Pentru a vinde pe WordPress.com, tu’Va trebui să fie înscris la planul său de comerț electronic. Acest lucru vă permite să vindeți produse nelimitate, să acceptați plăți în peste 60 de țări și chiar să vă integrați cu operatorii de transport maritim de top.

Rețineți că planul de comerț electronic costă în sine $ 45 / luna, deci dacă nu’Nu vreau să folosesc WordPress’ instrumente proprii de comerț electronic, dvs.’Va trebui să plătesc pentru a instala un plugin de comerț electronic peste această taxă lunară.

Marketing afiliat pe WordPress

Vânzarea produselor nu este’nu este singurul mod de a-ți monetiza site-ul. Dacă doriți să utilizați publicitate plătită sau să încorporați link-uri de afiliere în blogul dvs., asta’e posibil și – și tu nu’nici măcar nu trebuie să vă împliniți în planul de comerț electronic.

Publicitate simplă și marketing afiliat se poate face pe site-ul web Plan premium pentru doar 8 USD / lună. Aceasta’De asemenea, vă voi permite să eliminați toate mărcile WordPress de pe blogul dvs. și să vă integrați cu Google Analytics, oferindu-vă ochii cu privire la performanțele postărilor dvs..

WordPress.com vs WordPress.org – Comerț electronic: Verdict

WordPress.org este pariul dvs. cel mai bun dacă aveți nevoie de un magazin online complet, și doriți să vindeți produse în vrac. Cu toate acestea, parteneriatele plătite și marketingul afiliat pot fi realizate mai ușor și mai eficient pe WordPress.com. Totul depinde de modul în care doriți să vă monetizați site-ul.

Blogging

Un blog poate fi atât o atracție laterală frumoasă, cât și scopul întreg al unui site web în sine. În funcție de unghiul pe care îl iei, acolo’este o alegere evidentă pentru WordPress.

Blogurile sunt o modalitate excelentă de a atrage vizitatorii site-ului, oferind conținut interesant și captivant. ei’re, de asemenea, un mod de a determina oamenii să vorbească despre site-ul dvs. online și să vă partajați linkurile.

Nu numai asta, ei’re, de asemenea, o modalitate bună de îmbunătățire a gradului în care site-ul dvs. se situează în rezultatele motorului de căutare. Statistic vorbind, blogurile vă oferă o șansă de 434% mai bună de a vă clasa extrem.

După cum știm acum, WordPress.com este o platformă special concepută pentru a vă ajuta să creați un blog. Doar din acest motiv, acesta’este opțiunea de standout pentru oricine are nevoie de un site de blog – fie el personal sau pentru afaceri.

Toate caracteristicile sunt prevăzute pentru dvs., gata de utilizare. Aceasta’este, de asemenea, un mod mult mai rentabil de a rula un blog, dat fiind că nu’nu trebuie să sortați separat certificatele de găzduire și de securitate.

Acestea fiind spuse, dacă aveți un site web din alte motive decât un blog, dar doriți să adăugați unul ca aspect diferit site-ului dvs., WordPress.org vă poate ajuta.

Există o mulțime de pluginuri de blog care vă vor permite să creați postări, să încorporați partajarea socială și să adăugați o secțiune de comentarii. Postările pot fi, de asemenea, clasificate și etichetate.

WordPress.com vs WordPress.org – Blogging: Verdict

WordPress.com este inegalabil pentru site-urile specifice blogului, cu tot ce este încorporat și un tablou de bord configurat pentru a vă ajuta să vă gestionați postările. Cu toate acestea, WordPress.org este pachetul complet, care vă permite să adăugați un blog pe site-ul dvs. cu ușurință. Aceasta’este mai mult despre ceea ce ai nevoie de un blog, mai degrabă decât care este mai bine.

SEO (optimizarea motorului de căutare)

Optimizarea motorului de căutare (SEO) este procesul de a face modificări pe site-ul dvs. care îl vor ajuta rang mai mare pe motoarele de căutare precum Google și Bing.

WordPress este una dintre cele mai bune platforme atunci când vine vorba de SEO. Având în vedere că are o treime din site-urile online, motoarele de căutare au încredere în WordPress – ceea ce înseamnă că doar utilizându-l, aveți posibilitatea de a începe cu alte mărci mai puțin cunoscute..

WordPress va crea sitemap-uri și le va trimite pe Google, așa este’e mai ușor pentru citirea motorului de căutare – sau ‘crawl’ – site-ul dvs. și înțelegeți ce este’este cam.

Totuși, similar comerțului online, dvs.’Va trebui să instalați pluginuri ale unor terți dacă doriți un control SEO avansat.

Yoast este renumit ca fiind unul dintre cele mai bune plugin-uri SEO pentru WordPress și vine cu o mulțime de caracteristici, decât poate ajuta site-ul dvs. să înregistreze clasamentul..

De la modificări simple, cum ar fi adăugarea și editarea de metadate (linkul și textul care apar pe paginile cu rezultatele motorului de căutare) până la a vă ajuta să identificați cuvinte cheie lucrative și oportunități de conectare internă, Yoast vă poate ajuta cu toate lucrurile SEO.

WordPress seoEditarea metadatelor și direcționarea cuvintelor cheie este foarte simplă pe WordPress

Există o versiune gratuită a Yoast, dar dacă tu’ești serios în ceea ce privește clasamentul înalt, tu’Probabil că vreau să investesc în versiunea premium la un preț anual de aproximativ 100 USD.

Daca asta’e prea abrupt pentru tine, s-ar putea să te uiți mai bine la un constructor de site-uri precum Wix sau Squarespace. Ambele sunt dotate cu funcții SEO integrate și au aplicații relativ ieftine disponibile pentru lucrurile avansate.

WordPress.com vs WordPress.org – SEO: Verdict

Aceasta’e un impas pentru ca tu’bazându-vă pe pluginuri SEO, pe care le puteți accesa pe ambele platforme WordPress. Cu toate acestea, datorită nivelului de control pe care vi-l oferă WordPress.org, puteți face unele modificări manuale pentru a îmbunătăți SEO pe care îl puteți’t pe WordPress.com.

Google Analytics

Fără să urmărești cum funcționează site-ul tău, tu’Nu știu niciodată cum îl poți îmbunătăți. Chiar și cele mai bune site-uri web au întotdeauna loc pentru îmbunătățiri.

Cu riscul de a suna ca un record înregistrat, WordPress nu face’nu aveți o analiză proprie.

Puteți urmări elementele de bază – cum ar fi traficul site-ului -, dar pentru orice informații suplimentare, dumneavoastră’Va trebui să vă îndreptați către directorul de pluginuri.

Google Analytics pe WordPress

Google Analytics este, fără îndoială, cel mai bun plugin de analiză de acolo – până la urmă, cine mai bine să aibă încredere decât Google înșiși? Deoarece pluginurile nu sunt’este accesibil pe planurile de bază WordPress.com, va trebui să faceți upgrade pentru a-l instala.

Pe WordPress.org puteți instala, configura și utiliza Google Analytics imediat de pe bâtă. Vă permite să urmăriți lucruri precum vizitatorii pe pagină, ratele de respingere (atunci când oamenii aterizează pe site-ul dvs. și fac clic rapid pe acesta), timpul petrecut în pagină și ratele de conversie.

Toate acestea pot fi defalcate pe fiecare pagină individuală sau o perioadă specifică de timp. Acest lucru vă oferă un raport complet pe site-ul dvs.’performanța și evidențiază modul în care te schimbă’Am făcut că au avut un impact.

Aceasta’este un mod minunat de a păstra filele cu privire la veniturile dvs., cantitatea de trafic pe care o faceți’reveniți, și creșterea dvs. în timp.

WordPress.com vs WordPress.org – Analytics: Verdict

WordPress.org vă permite să instalați Google Analytics gratuit, ceea ce îl face o platformă mai bună pentru urmărirea performanței site-ului. Aceasta’e clar că WordPress’ analizele încorporate sunt departe de a fi suficiente, oferind cele mai fundamentale perspective. Aceasta înseamnă că instalarea Google Analytics este o necesitate pentru oricine rulează altceva decât un site personal, personal.

întreținere

La fel ca o tufă de trandafiri premiată, tu’va trebui să vă mențineți site-ul WordPress. Nu reușește acest lucru și nu’voi deveni un ghimpe în partea ta.

daca tu’ai citit până la capăt (kudos!), apoi tu’Voi ști că WordPress.com poate fi gândit ca un constructor de site-uri.

Ca o recapitulare rapidă pentru scanerele de acolo, un constructor de site-uri este un instrument online care’este găzduit pentru tine și care te ajută să-ți creezi propriul site.

Web hosting

Cea mai importantă acasă este aici ‘găzduit pentru tine’. O parte importantă a întreținerii în curs de desfășurare implicate în WordPress.org este că trebuie să vă prezentați un furnizor de găzduire și să vă mențineți la curent cu acest serviciu.

După cum am menționat anterior, un bun furnizor de hosting WordPress ar trebui să-ți creeze site-ul’e întreținerea cât mai simplă. Acest lucru se realizează în principal prin automatizarea atât a actualizărilor software cât și a pluginului.

WordPress completează actualizări minore la fiecare două săptămâni, in timp ce actualizări majore sunt efectuate la fiecare două luni. Actualizările minore nu ar trebui să afecteze niciodată funcționalitatea site-ului dvs., dar dacă nu dați’nu faceți modificările necesare pentru a respecta actualizările majore, dvs.’voi avea probleme.

Pe WordPress.com, aceste actualizări sunt îngrijite pentru tine. Cu WordPress.org, actualizările sunt responsabilitatea dvs. Acestea fiind spuse, majoritatea furnizorilor de hosting – inclusiv Bluehost – vor avea grijă de aceste actualizări pentru dvs..

Securitate

A avea un certificat SSL (Secure Sockets Layer) este vital. Acest lucru protejează vizitatorii’ informații personale în timp ce acestea’re-parcurgeți site-ul și este simbolizat printr-o pictogramă cu lacăt de lângă URL-ul dvs. Deținerea unui certificat SSL vă asigură site-ul’vizitatori, dar’De asemenea, Google analizează când decide cât de mare va fi site-ul dvs. pe pagina sa cu rezultatele căutării.

Certificatele SSL sunt incluse în costul lunar al site-urilor WordPress.com, dar ele’ești ceva’Va trebui să obțin și să reînnoiesc individual pe WordPress.org. Totuși, la fel ca actualizările WordPress, majoritatea furnizorilor de hosting vor arunca un certificat SSL gratuit ca parte a costului lunar al găzduirii lor.

WordPress.com vs WordPress.org – Întreținere: Verdict

WordPress.com are grijă de toate problemele dvs. de întreținere pentru dvs., inclusiv actualizări automate și certificate SSL incluse în fiecare abonament. WordPress.org vă oferă mai multă independență, necesitând să vă mențineți site-ul dvs. personal. Cu toate acestea, Bluehost are grijă de actualizările și certificatul SSL pentru tine, deci acolo’nu există nicio diferență reală între cele două platforme WordPress în cele din urmă.

Drepturi de autor & Proprietate

Aceasta’este important să știți cine deține de fapt site-ul dvs. web. Ce înseamnă asta pentru tine? Și cum te poți proteja de problemele potențiale?

Una dintre cele mai mari diferențe atunci când te uiți la WordPress.com față de WordPress.org este întrebarea cine deține site-ul tău.

Când utilizați WordPress.com, acesta’s WordPress care deține tehnic site-ul dvs., nu dvs.. Aceasta înseamnă că are puterea de a elimina sau șterge site-ul dvs. ori de câte ori dorește.

Desigur, acest lucru nu este’este o întâmplare frecventă. Va trebui să fi încălcat WordPress’ termeni pentru ca acesta să acționeze împotriva ta – problema este că’s WordPress care decide ce contează ca o încălcare, nu tu.

Site-urile WordPress.org sunt deținute 100% de dvs.. Plătești pentru domeniu, găzduire și securitate și deții în mod eficient fiecare aspect al site-ului tău, ceea ce înseamnă că nimeni nu îl poate da jos, ci tu – cu excepția guvernului în cazurile de activitate ilegală.

De asemenea, don’nu aveți branding WordPress pe site-ul dvs. web sau un subdomeniu WordPress – două lucruri care vin ca standard pe WordPress.com’s planuri de prețuri cu nivel inferior.

WordPress.com vs WordPress.org – Drepturi de autor și proprietate: Verdict

WordPress.org este opțiunea cea mai sigură dacă câștigi bani prin intermediul site-ului tău. Aceasta’nu este faptul că trebuie să fiți în mod constant precaut dacă utilizați WordPress.com – departe de el – dar vă face ușor de neliniștit să știți că cineva ar putea trage mufa de pe site-ul dvs. într-o clipă.

Ajutor & A sustine

Pentru oricine’nu este un dezvoltator web full-on, având sprijin pentru a-l contacta este întotdeauna liniștitor. Ultimul lucru pe care îl doriți este să vă blocați cu nimeni la care să apelați.

Ajutorul și suportul sunt un alt factor care’este important pentru ‘WordPress.com sau WordPress.org’ dezbate. Deși niciun fel de servicii pentru clienți nu beneficiați de un constructor de site-uri de top, există câteva modalități de a obține ajutor.

Asistență WordPress.com

WordPress.com nu face’nu oferiți asistență de specialitate în planul său gratuit. Puteți utiliza WordPress’ forumuri comunitare pentru ajutor, dar tu’Va trebui să mănânc prin marea de informații – nu toate sunt utile!

Faceți upgrade la planul Blogger la 3 USD / lună și primiți asistență prin e-mail – util, dar care nu răspunde imediat. Din planul personal (5 USD / lună) și mai sus, puteți utiliza WordPress’ suport de chat live, care este disponibil 24 de ore pe zi, 5 zile pe săptămână.

Asistență WordPress.org

WordPress.org din nou nu face’nu oferiți orice formă de asistență de specialitate. Pentru că nu’nu trebuie să plătiți pentru serviciu – și chiar dețineți site-ul – nu există’resursele de acolo pentru a vă ajuta.

Cu toate acestea, puteți folosi forumurile online și o mulțime de utilizatori WordPress.org solicită ajutor dezvoltatorilor. Aceasta’e o cale scumpă de urmat, dar tu’sunt garantat mâinile pe sprijin.

Suport WordPressExistă o mulțime de forumuri și articole pe care le puteți verifica pentru ajutor pe WordPress.com, dar nu există suport personal

Gândește-te ca și cum ai avea o conductă de spargere. WordPress.com vă oferă un manual despre cum să îl remediați singur. WordPress.org te lasă să te ocupi de mizerie, dar poți oricând să angajezi un instalator pentru a veni să arunce o privire.

WordPress.com vs WordPress.org – Ajutor și asistență: Verdict

Acolo’Nu te îndoiești că WordPress.com oferă ajutor și asistență mai bune. În afara forumurilor comunitare, voi’Va trebui să căut ajutor profesional de la un dezvoltator de pe WordPress.org. daca tu’reîncepeți un plan WordPress.com premium, totuși’Voi primi ajutor prin e-mail și chat live.

Concluzie

După cum puteți vedea, acolo’este mult mai mult pentru WordPress decât prima oară. Aceasta’s-au împărțit în două platforme diferite, care sunt pentru tipuri de site-uri foarte diferite.

WordPress.com este o platformă de blog care vă este găzduită online. Alegeți un plan de prețuri în funcție de nevoile dvs. și plătiți o taxă anuală către WordPress pentru utilizarea platformei sale.

WordPress.org este un sistem de management al conținutului găzduit de sine stătător. Dețineți propriul site web și dețineți un control creativ total. Cu toate acestea, aveți nevoie de cunoștințe de codare pentru ao utiliza și, în ciuda faptului că este gratuit, va trebui să plătiți pentru lucruri precum găzduirea și un domeniu separat.

Mai jos, noi’Vom recapătă diferențele majore pe care le avem’am discutat între cele două platforme.

WordPress.com vs WordPress.org – Rezumat

AreaSummaryUșurință în utilizare

Hosting

Design și personalizare temă

Prețuri

Plugin-uri

Comerț electronic

Blogging

SEO

Google Analytics

întreținere

Dreptul de autor și dreptul de proprietate

Ajutor si sustinere

WordPress.com și WordPress.org sunt destul de similare pentru ușurința de utilizare, dar WordPress.com este mai eficient. Aceasta’este doar pentru bloguri, ceea ce înseamnă că tot ce ai nevoie este pus la dispoziție pentru tine și nu’nu trebuie să vă faceți griji cu privire la găzduirea site-ului dvs..
Spre deosebire de WordPress.com, WordPress.org este o platformă găzduită de sine stătător, ceea ce înseamnă că trebuie să vă faceți sursa propriului furnizor de hosting pentru a putea’nu compară cu adevărat cele două platforme. Pentru toate cerințele dvs. de găzduire WordPress.org, puteți’nu mă descurc mai bine decât Bluehost.
WordPress.org câștigă mâinile în termeni de pur control creativ. Personalizarea sa este nelimitată și puteți codifica totul de la început, dacă doriți. WordPress.com este mai mult o platformă care nu poate fi utilizată – puteți face modificări de bază, dar voi’Dacă doriți să faceți modificări cu ridicata la site-ul dvs., trebuie să vă înscrieți pe un plan de prețuri ridicat.
Tehnic, cel mai ieftin mod de a crea un site WordPress este folosind WordPress.com’plan gratuit, și cumpărați doar un nume de domeniu. În afară de asta, aceasta’s-ar reduce cu adevărat la ceea ce ai nevoie de site-ul tău. În orice caz, un site WordPress de calitate cu personalizare avansată vă va costa câțiva bani.
Ambele platforme folosesc același director de pluginuri, deci aceasta’e imposibil să spun că este ‘mai bine’ decât celălalt. Acolo’nu are nicio taxă lunară pentru a utiliza plugin-uri cu WordPress.org, dar WordPress.com are tot ce aveți’oricum am nevoie de bloguri deja integrate.
WordPress.org este pariul dvs. cel mai bun dacă aveți nevoie de un magazin online complet și doresc să vândă produse în vrac. Cu toate acestea, reclame simple de afișare și marketing afiliat pot fi realizate mai ușor și mai eficient pe WordPress.com. Totul depinde de modul în care doriți să vă monetizați site-ul.
WordPress.com nu are rival pentru site-urile specifice blogului, cu tot ce este încorporat și un tablou de bord configurat pentru a vă ajuta să vă gestionați postările. Cu toate acestea, WordPress.org este pachetul complet, care vă permite să adăugați un blog pe site-ul dvs. cu ușurință. Aceasta’este mai mult despre ceea ce ai nevoie de un blog, mai degrabă decât care este mai bine.
Aceasta’e un impas pentru ca tu’bazându-ne pe pluginurile SEO – pe care îl puteți accesa pe ambele platforme WordPress. Cu toate acestea, datorită nivelului de control pe care vi-l oferă WordPress.org, puteți face unele modificări manuale pentru a îmbunătăți SEO pe care îl puteți’t pe WordPress.com.
WordPress.org vă permite să instalați Google Analytics gratuit, devenind astfel platforma mai bună pentru urmărirea performanței site-ului. Aceasta’e clar că WordPress’ analizele încorporate sunt departe de a fi suficiente, oferind cele mai fundamentale perspective. Aceasta înseamnă că instalarea Google Analytics este o necesitate pentru oricine rulează altceva decât un site personal, personal.
WordPress.com are grijă de toate problemele dvs. de întreținere pentru dvs., inclusiv actualizări automate și certificate SSL incluse în fiecare abonament. WordPress.org vă oferă mai multă independență, necesitând să vă mențineți site-ul dvs. personal. Cu toate acestea, Bluehost are grijă de actualizările și certificatul SSL pentru tine, deci acolo’nu există nicio diferență reală între cele două platforme WordPress în cele din urmă.
WordPress.org este opțiunea cea mai sigură dacă câștigi bani prin intermediul site-ului tău. Aceasta’nu este faptul că trebuie să fiți în mod constant precaut dacă utilizați WordPress.com – departe de el – dar vă face ușor de neliniștit să știți că cineva ar putea trage mufa de pe site-ul dvs. într-o clipă.
Acolo’nu mă îndoiesc WordPress.com oferă ajutor și asistență mai bune. În afara forumurilor comunitare, voi’Va trebui să căut ajutor profesional de la un dezvoltator de pe WordPress.org. daca tu’reîncepeți un plan WordPress.com premium, totuși’Voi primi ajutor prin e-mail și chat live.

Ar trebui să utilizați WordPress.com Dacă…

…tu’sunt puțin mai puțin experimentat în tehnologie și doresc o soluție all-in-one. Aceasta’este perfectă pentru site-urile personale de blog și poate fi chiar o opțiune excelentă pentru întreprinderile mici care pot avea nevoie de un pic de ajutor, dar în cele din urmă doresc control asupra propriului site web.

Ar trebui să utilizați WordPress.org Dacă…

…știți cum să codați sau aveți bugetul pentru a utiliza un dezvoltator web. Puteți construi orice site imaginabil – nimic nu este în afara limitelor. Tu’De asemenea, voi deține propriul site web, deci acolo’nu există niciun risc să fie eliminat. Acolo’Nu te îndoiești că WordPress.org este opțiunea mai puternică și avansată.

Dacă WordPress.com sună ca platforma pentru tine, minunat! Vă puteți înscrie la unul dintre planurile sale și puteți începe să creați site-ul dvs. astăzi.

Daca’s WordPress.org că tu’căutați, totuși, există câteva lucruri pe care le aveți’Va trebui să sortez înainte de a vă construi. În primul rând, aveți nevoie de un furnizor de găzduire – și de unde să începeți mai bine decât să învățați cum să instalați WordPress cu Bluehost.

Întrebări frecvente

Ceea ce este mai bun: WordPress.com sau WordPress.org?

In timp ce acolo’nu este un răspuns definitiv la această întrebare (depinde într-adevăr de nevoile dvs.), WordPress.org este platforma mai mare și mai puternică. Puteți instala teme și plugin-uri premium, puteți avea un control creativ complet și poate cel mai important, deține propriul site web.

Puteți trece de la WordPress.com la WordPress.org?

Absolut! Tu primul’Va trebui să găsesc un furnizor de hosting pentru WordPress.org. Apoi, puteți pur și simplu să exportați site-ul dvs. WordPress.com sub setări și să îl importați pe noul dvs. site web printr-un plugin de importator. Acest lucru este recomandat dacă simți ca tine’ați depășit WordPress.com sau doriți un control mai creativ.

Ce ar trebui să cauți într-un furnizor de hosting WordPress?

În primul rând, ea’Cu siguranță este de preferat să apelați la un furnizor care oferă găzduire specifică WordPress. După aceea, lucrurile precum instalările cu un singur clic și actualizările automate pentru software și plugin-uri WordPress ar trebui să fie priorități. Apoi aveți lucruri mai generale, cum ar fi uptime, securitate SSL și lățime de bandă.

S-a găsit utilă comparația noastră?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me