WordPress pregled 2020 | Ali je WordPress pravi za vas?


Najboljše za

Neomejena prilagoditev


wix y wordpress

Skupna ocena

4 od 5 zvezdic

WordPress je priljubljeno orodje za gradnjo spletnih strani, ki vam omogoča ustvarjanje kakršnih koli spletnih strani, na katere se lahko domislite. Je izjemno prilagodljiv, kar pomeni, da imate popoln nadzor nad zasnovo in funkcionalnostjo svojega spletnega mesta. Za kodiranje, uporabo in upravljanje WordPress-a pa boste morali biti usposobljeni.

Kakšne so prednosti in slabosti programa WordPress?

Prednosti

 • Izjemno prilagodljiv dizajn, funkcije in funkcionalnosti. Dobite popoln dostop do kod WordPress, tako da lahko uporabite in prilagodite poljubno vnaprej izdelane teme in modele, s toliko vtičniki in možnostmi tem pa lahko na svoje spletno mesto dodate kakršne koli funkcije ali funkcionalnosti, kadar koli želite. Omejitev praktično ni!
 • Za ustvarjanje spletnega mesta, ki ga potrebujete, lahko vključite zunanja orodja. Če boste kdaj želeli dodati forum, nakupovalno orodje, območje za dostop do članstva – praktično vse napredne funkcije – lahko to storite tako, da preko vtičnikov ali delcev kode namestite programsko opremo in programsko opremo, ki jo ponuja tretja stranka..
 • Za rast vašega spletnega mesta lahko prevzamete nadzor nad svojimi potrebami gostovanja. WordPress ima samostojno gostovanje, zato morate izbrati lastnega partnerja za gostovanje in poiskati tistega, ki najbolje ustreza vašim potrebam.
 • Na spletu je na voljo ogromno znanja, tako da lahko najdete pomoč, ki jo potrebujete. Ker je WordPress odprtokoden in je prost za uporabo, lahko izkoristite znanje ogromne skupnosti uporabnikov in razvijalcev.

Slabosti

 • Za nastavitev in upravljanje gostovanja zagotovo potrebujete tehnično znanje. Uporaba WordPressa pomeni upravljanje lastnega gostovanja (it’s samoplačniško platformo). Večina novih lastnikov spletnih strani ne’ne poznam zapletenosti upravljanja lastnega gostovanja, od nastavitve do varnosti.
 • Za upravljanje in odpravljanje težav z WordPressom potrebujete znanje o kodiranju. WordPress je odprtokoden, kar pomeni, da ga nihče v resnici ni lastnik. Če imate vprašanje o svojem spletnem mestu WordPress, lahko’t samo obrnite se na stranko in poiščite pomoč. Za pomoč se boste morali zanašati na skupnost ali poiskati razvijalca, ki bo za plačilo reševal vašo težavo.
 • Za prilagajanje svojega spletnega mesta potrebujete znanje kodiranja’s zasnovo. Če želite spremeniti lokacijo slike glave, boste morali spremeniti dejansko kodo teme, ki jo imate’ponovno uporabljate. To pomeni, da morate bodisi vedeti, kako uporabljati in urejati HTML / CSS / PHP, ali imeti proračun za najem razvijalca spletnega mesta, da to stori za vas.
 • Tam’je s WordPressom veliko višja krivulja učenja. WordPress ni a “kar vidiš to dobiš” ustvarjalec spletnih strani, tako da WordPress ne bo preveč intuitiven, da bi se spopadli.

Pregled WordPressa

“Večina ljudi, ki želijo zgraditi spletno mesto, je slišala za WordPress. Pravzaprav verjetno že imate predstavo o tem, kaj je WordPress, kajne? Preprosto povedano, WordPress je orodje za ustvarjanje spletnega mesta, ki ga je mogoče uporabiti za prosto ustvarjanje zelo prilagojenega spletnega mesta.”

WordPress je izjemno priljubljeno orodje za gradnjo spletnih strani, ki ga na koncu šteje več kot 80 milijonov spletnih strani.

WordPress se je začel kot dokaj standardna platforma za bloganje (WordPress.com), vendar se je hitro spremenil v prefinjenega ustvarjalca spletnih strani (WordPress.org), ki vam omogoča ustvarjanje katerega koli spletnega mesta, ki si ga omislite – vključno s članstvom, forumom, e-trgovino, poslovnimi spletnimi mesti in še več.

Prilagodljivost programa WordPress vam omogoča, da svojo vsebino, slike, video in drugo spremenite v funkcionalno spletno mesto.

Predstavljajte si WordPress kot Microsoft Excel. Podatke vnesete v preglednico in Excel bo ustvaril čudovite grafe in grafikone. WordPress počne povsem enako, vendar s spletnimi mesti.

WordPress.org vs WordPress.com

To je’Pomembno je vedeti, da obstajajo dve različici WordPressa, ki vam je na voljo, a v celoti gosti in samostojni gostitelj različico.

Če vas zmede, katere bi morali uporabiti, mi pojasnite, kako se razlikujejo:

Kaj’s razlika med WordPress.com in WordPress.org?

 • WordPress.com – To je v celoti gostovana različica, ki upravlja vaše gostovanje za vas. Gostovanje je storitev, pri kateri ponudnik storitev shrani vsebino vaše spletne strani na spletu, tako da lahko ljudje dostopajo do vašega spletnega mesta, tako da vnesejo URL naslov spletnega mesta. To je’Kot najem stanovanja, da ljudje točno vedo, kje vas obiščemo, URL pa je vaše ime ulice in hišna številka. WordPress.com skrbi za vaše potrebe po gostovanju za mesečno plačilo (nekako tako, kot to lahko stori graditelj spletnih mest, kot sta Wix ali Weebly). To vam prihrani nalogo, da poiščete ločenega ponudnika gostovanja in pregledate vse tehnične žargone, potrebne za zagon spletnega mesta .
 • WordPress.org – To je samostojna različica, ki jo pregledujemo v tej objavi. WordPress.org vam nudi popoln nadzor in fleksibilnost nad vašo spletno stranjo brez WordPress.com’s omejitve. Zavedajte se – tega, čemur se odpovedujete, je enostavna uporaba. Ukvarjati se boste morali z vsemi tehničnimi vidiki lastništva, delovanja in vzdrževanja spletnega mesta WordPress.

Kot pri vsem tem pa tudi tam’s preobleko in na stran. Slabe strani WordPress.com v primerjavi z WordPress.org so:

 1. Imate omejitve glede vrste vtičnikov, ki jih lahko uporabite: Vtičniki so moduli, s katerimi lahko dodate več funkcionalnosti na svoje spletno mesto WordPress, tako kot aplikacije dodajo več funkcij na vaš pametni telefon. Lahko brskate, prenašate in namestite toliko vtičnikov, kot želite. Vendar vsi vtičniki ne delujejo na WordPress.com, tako da to lahko resnično omeji prožnost vašega spletnega mesta… ki je eno glavnih prodajnih mest WordPressa!
 2. Nimate nadzora nad specifikacijo gostovanja: To je še en dejavnik, da ima WordPress.org čez spletna mesta povleci in spusti, ki se izgubijo z WordPress.com. Obstajajo različne vrste ponudnikov gostovanja in gostovanja, ki jih lahko izberete za boljšo optimizacijo hitrosti in varnosti vašega spletnega mesta. Hitrost in varnost vašega spletnega mesta bosta postajala pomembnejša, ko bo vaše spletno mesto raslo in pridobivalo več obiskovalcev. Izguba nadzora nad tem lahko dolgoročno ovira vaše spletno mesto.

Po mojem mnenju je največja vsestranskost resnična prednost spletnega mesta WordPress.org. Zakaj bi se ukvarjali z višjo krivuljo uporabe WordPressa, če ne izkoristite v celoti njene največje moči?

Če na kratko povemo, WordPress.org vam omogoča, da ustvarite resnično edinstveno spletno mesto zunaj obsega gradnikov spletnih mest, ki jih povlečete in spustite. Medtem ko je WordPress.com veliko lažja platforma, brez tehnične zapletenosti (torej brez glavobolov!) In vam pomaga doseči podobne rezultate kot drugi vrhunski gradniki spletnih mest z vlečenjem in spuščanjem, kot je Wix.

OPOMBA: Od tu naprej, če rečem ‘WordPress’ Govorim o WordPress.org, če ni določeno drugače.

Zakaj je WordPress tako prilagodljiv?

WordPress je eden izmed najbolj prilagodljivih graditeljev spletnih strani.

Če ti’prihajate iz ozadja graditelja spletnega mesta povleci in spusti, potem se morda sprašujete, kaj je tisto, zaradi česar je WordPress tako močan in prilagodljiv?

Pa saj’s zaradi:

 1. Odprti dostop do kode – Z WordPressom imate dostop do vseh kod, ki jih napajajo. To vam omogoča, da ga poljubno prilagodite ali zgradite nove funkcije. Zato’je resnično priročen, če imate zapleteno spletno mesto, ki potrebuje prilagojena orodja ali dodatno funkcionalnost, ker imate dostop do WordPressa’s kodo vam to omogoča. Lahko naredite tako, kot želite!
 2. Velika strokovna skupnost – Ker je WordPress tako priljubljen, je zelo enostavno najti dobrega WordPressovega razvijalca kjer koli na svetu. Da ne omenjam, da obstaja veliko spletnih predavanj in vaj, do katerih lahko dostopate, če želite izvedeti, kako uporabljati WordPress. Zaradi velike skupnosti je WordPress veliko bolj dostopen, če imate čas in denar za vlaganje v začetni učni proces.
 3. Skoraj neskončno število vtičnikov – Ker je WordPress odprtokoden, lahko vsakdo, ki ima veščine kodiranja, ustvari orodja, teme, vtičnike in funkcije zanj. WordPress ima zdaj eno največjih knjižnic vtičnikov katerega koli graditelja spletnih mest na svetu – in to’še vedno raste! Ta ogromna knjižnica vtičnikov daje WordPressu fleksibilnost in je ena izmed njenih največjih risb. Potrebujete orodje za upravljanje izdelkov? Plačilno orodje? Mogoče orodje za dostop do članstva? Več? Tam’s vtičnik za skoraj funkcijo ali funkcijo, ki jo želite dodati na svoje spletno mesto – kako neverjetno je to?

Uporaba WordPress vtičnikov pomeni, da lahko resnično pritisnete meje spletnega mesta, ki ga želite ustvariti.

Vendar pa je svoboda in vsestranskost, zaradi katere je WordPress tako osupljiv, tudi glavni vzrok za glavobole pri novorojencih, ki ga poskušajo uporabljati. Mi’O tem bom podrobneje razpravljal v strokovnih delih & Proti razdelku spodaj.

Ker WordPress lahko stori toliko, ti’Ugotovil bom, da ima veliko višjo krivuljo učenja in se je težje ujeti.

To je’s preprosto ni mogoče prilagoditi in oblikovati, če ne’nimam nobenih veščin kodiranja, še posebej v primerjavi z ustvarjalci spletnih strani s povleci in spusti, kot so Wix, Squarespace, Weebly ali Shopify.

To ne bi smelo’ne morete biti presenečenje glede na to, kako vsestranski je WordPress. S toliko možnostmi in zmogljivostmi bo neizogibno težje uporabiti – tako kot je učenje vožnje prvega avtomobila bolj zapleteno kot učenje vožnje prvega kolesa.

WordPress je najboljši, ko lahko resnično izkoristite vso njegovo moč. To je’s definitivno ni najboljša izbira graditelja spletnih mest, če želite narediti preprosto spletno mesto, ne da bi se naučili vsaj osnovnih veščin kodiranja. Če želite hitro in enostavno narediti privlačno spletno mesto, potem je izdelava spletnih strani povleci in spusti več kot dovolj za to delo.

Mislite, da je WordPress morda preveč tehničen za vas?

Primerjalna tabela za graditelje spletnih strani – Če ti’iščemo enostavnejše orodje za izdelavo spletnih strani, mi’primerjal sem nekaj najboljših za vas. Uporaba primerjalne tabele vam bo prihranila veliko časa za preizkušanje gradbenikov, ki poskušajo najti pravega za vaše potrebe!

Kako deluje WordPress?

“Preprosto povedano, WordPress lahko deluje tako, kot želite. Vse se nanaša na lastne veščine kodiranja, izbrano temo in vtičnike, ki jih namestite. Dodate lahko toliko ali čim manj funkcionalnosti, ki jo izberete. Z WordPressom je svetovni splet vaša ostrige!”

Če ti’Če niste seznanjeni s tem, kako deluje WordPress, vam bo morda pomagalo, da si ga predstavljate kot prazen iPad. Odvisno od aplikacij, ki jih namestite, lahko svoj iPad uporabljate kot knjigo, igralno napravo, predvajalnik filmov ali beležnico.

Tako kot iPad je tudi WordPress platforma za shranjevanje vaše vsebine, oblikovanja teme spletnega mesta in vtičnikov.

Glede na temo in vtičnike, ki jih uporabljate, je lahko vaše spletno mesto WordPress spletno mesto za e-trgovino, poslovno spletno mesto, forum, portal za članstvo in še veliko več.

WordPress isn’ne zadržuje jih nobena omejitev, specifična za platformo, in ta prilagodljivost je eno od ključnih prodajnih točk. Namesto tega z WordPressom’s temami in vtičniki, ki jih izberete, ki določa, katere funkcije bodo na voljo na vašem spletnem mestu.

Na primer, Shopify je ena izmed vodilnih platform za e-trgovino in vam tako ponuja orodje za opustitev vozička (npr. Če uporabnik zapusti vaše spletno mesto brez nakupa in se vrne pozneje, bo blago še vedno v košarici, ki ga čaka). Smiselno je, kajne? No, ta funkcija je na voljo samo zato, ker vi’ponovno uporabljate Shopify.

Če bi prešli na drugega vodilnega uporabnika spletnega mesta za povleci in spusti, kot je Wix, potem vi’d ne bo mogel več uporabljati funkcije opuščanja vozička, saj je Wix ne ponuja na svoji platformi.

Toda z WordPressom lahko dodate vse in vse funkcije, ki jih potrebujete. Svoje spletno mesto lahko spremenite v blog, trgovino za e-trgovino ali kaj drugega v celoti.

WordPress daje lastnikom spletnih mest, kot ste vi, veliko nadzora in prilagodljivosti, ker lahko za nadzor funkcij na svojem spletnem mestu uporabite teme in vtičnike. Ti’platforma ni omejena, kot ste v zgornjem primeru.

Zdaj, ko imate predstavo o tem, kako deluje WordPress, vam bolje pokažem, kako lahko dodate vsebino v WordPress’s načinom urejanja, da?

Kako upravljate s svojo vsebino v WordPressu?

Če ti’ste kdaj uporabljali gradbenika spletnega mesta s povleci in spusti’Seznanjeni boste z nadzorno ploščo (ali urejevalnikom) vsebine, ki je videti nekako takole:

Lepo pregledajte enostavnost uporabe

Temu pravimo a ‘Kar vidiš to dobiš’ gradnik spletnega mesta (ali WYSIWYG) in to’je zelo uporabniku prijazen sistem, kar pomeni, da bo vaše spletno mesto v urejevalniku videti popolnoma enako, kot ga bo objavilo v spletu.

To je’s hitro in enostavno premikanjem vsebine s klikom in povlekom, zato si je zelo preprosto predstavljati, kako bo videti vaše spletno mesto, ko bo enkrat videti’je v živo.

Po drugi strani ima WordPress zelo drugačno nadzorno ploščo za vsebino, ki je videti takole:

Vem, da izgleda zastrašujoče – ampak ne’ne bojte se!

Z WordPressom vstavite svojo vsebino v polje za vnos vsebine, tako kot bi to storili s katero koli programsko opremo za vnos podatkov. Ti’Opazil bom tudi to’V zgornjem desnem kotu tega polja imate dve možnosti: vizualni in besedilo. Kaj to pomenijo? No:

 • Vizualno: Vizualni urejevalnik je podoben uporabi programa Microsoft Word. Lahko dodate oblikovanje in vidite, da se odraža v vaši vsebini, zato vam bo pokazal, kako bo videti, ko bo objavljeno. Tudi v vizualnem načinu WordPress št’t blizu, da bi bil urejevalnik WYSIWYG.
 • Besedilo: Urejevalnik besedila je podoben uporabi Beležnice. Vtipkati morate vse oblike in sloge, ki jih želite dodati (npr. Krepko, poševno tiskanje, vstavljanje slik itd.) Z uporabo HTML kode (jezik za oblikovanje, ki se uporablja na spletnih straneh). Dokler ne kliknete, ne boste videli, kako dejansko izgleda vaša vsebina na spletnem mestu v živo “predogled” ali “objaviti”.

To lahko ugotovite tudi po kliku ‘predogled’ ali ‘objaviti’ da je vaša spletna stran videti čudno ali ne povsem po pričakovanjih. Če je tako, potem bodite pripravljeni prebrati vsako vrstico besedila, da boste našli in popravili pokvarjeno kodo!

Če ti’si WordPress novinec in zavetje’t za določitev, kako je vaše spletno mesto videti prej, je bilo treba uporabiti HTML kodo, potem je to lahko resničen vir frustracij. Na srečo vam WordPress poskuša olajšati delo ‘kratke kode’, ki so kot bližnjice HTML kode, ustvarjene posebej za WordPress.

Toda tudi s kratkimi kodami sem potreboval kar nekaj neprespanih noči, da sem popravil napake na strani, preden sem se končno počutil udobno in rekel, da točno vem, kaj počnem.

Morda boste tudi opazili, da lahko’t premaknite svojo vsebino na strani tako enostavno, kot lahko, z ustvarjalcem spletnih strani, kot je Wix, povleci in spusti.

To velja tudi v ‘vizualni način’ zato, ker je’s svojo WordPress temo, ki nadzoruje, kam gredo določene vrste vsebine. Za vstavljanje vsebine lahko uporabite samo nadzorno ploščo za vsebino WordPress, vendar nimate dostopa do zasnove strani. Spreminjanje dizajna je mogoče le s spremembo kode teme.

Na primer, če želite v svojo vsebino dodati diaprojekcijo slike, vendar predlogo, ki jo’ponovno uporabljate ne’če imate kratko kodo diaprojekcije slike, jo morate kodirati tako, da jo dodate na svojo stran v kodi teme. Lahko pa brskate po tem, da najdete vtičnik, ki doda kodo za vas. Kakor koli – tako’s časom in dodatnim časom.

Zdaj to primerjajte z ustvarjalcem spletnih strani s povleci in spusti, kjer lahko preprosto kliknete, povlečete in spustite diaprojekcijo slik kamor koli želite na strani neposredno iz orodjarne elementov.

Upravljanje vsebine in upravljanje oblikovanja postavitve sta dve področji, za katere menim, da je WordPress ni najlažji za uporabo – še posebej, če niste’ne poznam kodiranja.

Vendar, kje WordPress sije, če imate na svoji spletni strani zelo veliko informacij. To je zato, ker je WordPress kralj upravljanja podatkov.

To je’s WordPressom je veliko lažje upravljati na stotine objav ali strani izdelkov’s slogom vnosa podatkov sistema za upravljanje vsebine kot gradnik spletnega mesta s povleci in spusti.

Ne prodajate? Pustiti’pogledamo primer:

Recimo, da imate spletno mesto, ki govori o najnovejših tehnoloških izdelkih. Na svojem spletnem mestu imate veliko novic in več sto pregledov izdelkov. Izdelava in upravljanje vseh teh strani bi bilo nepredstavljivo pri ustvarjalcu spletnih mest s povleci in spusti. Vendar pa, WordPress vam lahko olajša upravljanje vsebinskega spletnega mesta na tri ključne načine:

(1) Dobite samodejno skladnost vsebine

Predloge teme WordPress prihajajo z vnaprej določenimi postavitvami postavitve za objave in strani, zato se bo vse, kar objavite, samodejno prikazalo na enak način. To vam omogoča hitro ustvarjanje novih objav z dosledno zasnovo postavitve.

Torej, za vaše izdelke, ti’d preprosto vstavite vsebino, kliknite objavi in ​​vsak bo samodejno imel enako obliko in postavitev vsakič! To je’je velik prihranek časa.

Če bi uporabljali ustvarjalca spletnega mesta povleci in spusti, bi morali vsakič, ko začnete z novo stranjo, znova oblikovati oblikovanje postavitve. To bi pomenilo ali podvajanje in urejanje obstoječih strani ali ponovno ustvarjanje postavitve iz nič z uporabo orodij za povleci in spusti!

Stavim, da si že lahko predstavljate, kako hitro bi to postalo nadležno – še posebej, če imate na svoje spletno mesto na stotine ali tisoče pregledov izdelkov.

(2) Hitro lahko spremenite vsebino na celotnem spletnem mestu

Ker vsebinsko postavitev recenzij izdelkov nadzoruje osrednja, vnaprej nastavljena tematska zasnova, je’je zelo preprost za vas, da lahko hitro spremenite oblikovanje na celotnem spletnem mestu – vendar le, če veste, kako kodirati.

Recite, da želite premikati svojo predstavljeno sliko (najverjetneje fotografijo izdelka) pod povzetek objave v recenzijah izdelkov. V WordPressu lahko to spremembo postavite tako, da uredite oblikovalsko kodo teme in bo samodejno uporabljena za vse vaše objave hkrati.

To pomeni, da bodo vse vaše recenzijske objave samodejno premaknile prikazano sliko pod okenskim povzetkom objav, ko aktivirate novo spremembo dizajna. Ne drži’t je pomembno, če imate eno ali tisoč objav, samo spremenite kodo za oblikovanje teme in vašo novo postavitev bodo uporabili vsi -’s pomočjo rezalnika za ustvarjanje piškotov iste oblike.

Če uporabljate ustvarjalca spletnih strani s povleci in spusti, bi morali v vsako posamezno recenzijsko objavo in ročno premakniti predstavljeno sliko pod povzetkom objave. To pomeni, da če imate sto preglednih objav, morate to spremembo storiti stokrat!

Ti’imam boljše načine za preživljanje časa kot to, kajne?

(3) Posamezne dele vsebine lahko enostavno upravljate

WordPress je začel življenje kot sistem za upravljanje vsebin, zato ne bo presenetljivo, da vam to olajša…dobro…upravljajte s svojo vsebino! Stran za upravljanje prispevkov na nadzorni plošči uporabnika vam nudi pregled na najvišji ravni nad vsem, kar ste’objavljen na vašem spletnem mestu.

Za vsako objavo si lahko na enem zaslonu ogledate naslov, avtorja, kategorijo, oznake, zadnji spremenjeni datum in še več. Prav tako lahko filtrirate objave in jih poiščete po ključnih besedah ​​ali stavkih. To je’je všeč, da imate svojo zasebno knjižnico, ki jo lahko razvrščate in iščete na poljuben način.

Recimo, da želite v številnih ocenah posodobiti ceno izdelka z 10,99 na 12,99 dolarja. Z WordPressom je to enostavno storiti. V iskalno vrstico preprosto vtipkate 10,99 USD in pritisnete ‘iskalne objave’. To bo prineslo vsako delovno mesto, v katerem se pojavi 10,99 USD, in hitro lahko opravite spremembe, ki jih potrebujete. Ti’Če boste morali posodobiti nekaj posameznih pregledov, boste to varčevali s časom, namesto da bi naredili veleprodajne spremembe postavitve.

Po drugi strani pa z ustvarjalcem spletnih strani, ki ga povlečete in spustite, preprosto ne’ne morete podrobno opisati vsebin. Ti’za iskanje po brskalniku morate voditi svoj lastni zapis zunaj spletnega mesta ali pa prečesati vsako stran, da posodobite cene na celotnem spletnem mestu..

Kadar gre za spletna mesta, ki so vsebinsko zahtevna, vam WordPress veliko lažje ostane pri vrhunskih stvareh kot graditelj spletnega mesta s povleci in spusti.

Izjeme od pravila (o katerem morate vedeti):

 • Pregled kode Wix – Izdana konec leta 2017, Wix Code je osupljivo novo orodje, ki vam omogoča enostavno ustvarjanje, urejanje in upravljanje oblikovanja strani na celotnem spletnem mestu, tako kot WordPress. Najboljše od vsega? Ne drži’t zahtevajo kakršno koli znanje o kodiranju. Oglejte si zdaj!
 • Platforme za e-trgovino – Platforme za povleci in spuščanje e-trgovine, kot sta Shopify in BigCommerce, zelo dobro obvladujejo velike količine vsebine. To je zato, ker so te platforme ustvarjene z edinim namenom, da vam pomagajo zgraditi, rasti in upravljati spletno trgovino čim lažje (in to potencialno pomeni, da imate na zalogi veliko izdelkov, za katere vsaka potrebuje svojo stran).

Kako dodate, uporabljate in upravljate funkcije programa WordPress?

“Vaša spletna stran WordPress’funkcije in orodja omejujejo samo teme in vtičniki’ponovno uporabljate. To je tisto, kar WordPress naredi čudovito. In hvaležno, ko enkrat’sem našel vtičnik, ki ga želite, ga’je precej enostaven za dodajanje na vaše spletno mesto.”

Ker ima WordPress tako ogromno skupnost uporabnikov in strokovnjakov, lahko pogosteje najdete tisto, kar potrebujete od vnaprej izdelanih tem in vtičnikov.

Če lahko’ne boste našli tisto, kar potrebujete v vnaprej izdelanih temah in vtičnikih, vedno jih lahko najamete iz ogromnega baze razvijalcev WordPress-a, da vam ustvari temo ali vtičnik po meri.

Namestitev vtičnikov in tem na WordPress je precej preprosta.

Za vtičniki, dejansko lahko najdete in izberete vtičnik, ki ga želite uporabiti, neposredno na nadzorni plošči WordPress, ki si ga lahko ogledate spodaj:

Za proste teme, lahko najdete in izberete brezplačno temo, ki jo želite uporabiti tudi v vašem WordPressu.

proste WordPress teme

Za plačane vnaprej pripravljene teme, boste morali namestiti svojo temo prek FTP (kar sem jaz’Pojasnim na kratko) ali prek WordPress-a’s funkcija nalaganja teme.

Morda boste ugotovili, da se po tem, ko WordPress izda posodobitev, vaša tema ne ujema’ne delam kot prej. To je pogosta težava in pomeni, da morate preprosto posodobiti tudi svojo temo.

Da bi težave zmanjšali na minimum, priporočamo, da upoštevate te najboljše prakse:

 1. Vedno izberite vtičnike ali teme, ki jih ustvarijo ugledni razvijalci. Te razvijalce lahko prepoznate, saj bodo običajno imeli zelo veliko uporabniško bazo.
 2. Omejite število vtičnikov, ki jih uporabljate, da nezdružljivost kode zmanjša na minimum. Don’ne uporabljajte vtičnikov, ki so “dobro imeti”. Osredotočite se le na glavne značilnosti, ki jih lahko’ne morem živeti (ne morem’t poudarite to dovolj!).

Kdo naj uporablja WordPress?

“Najboljši graditelj spletnega mesta je tisti, ki vam nudi potrebne funkcije, ne da bi bili preveč trdi ali dragi za uporabo.”

Ne drži’ni važno, koliko zvonov in žvižgov ima graditelj spletnega mesta. Če ti’nikoli ne uporabljate vseh funkcij – zakaj jih sploh potrebujete? Don’t pozabite, dodatne funkcije pomenijo dodatne stroške, zato tudi vi’če vržete svoj denar stran, če ste’ne uporabljate vse ponudbe.

Zelo pomembno je biti brutalno iskren do sebe in razmišljati o tem, katere funkcije pravzaprav uporabljaš in potrebuješ.

Ti’Ugotovili bomo, da je WordPress najboljša izbira v naslednjih situacijah:

 • Ti’prej sem imel spletno mesto: Če to ni’t je vaše prvo spletno mesto in imate nekaj znanja o spletnem gostovanju in osnovnih veščinah kodiranja, to vam bo pomagalo, da sami upravljate spletno mesto WordPress.
 • Potrebujete neomejeno svobodo oblikovanja: Če potrebujete zasnovo spletnega mesta, ki se lahko’ne bo ustvarjeno s pomočjo gradbenika spletnega mesta s povleci in spusti, morda boste potrebovali WordPress’s prilagodljivostjo spletnega oblikovanja.
 • Potrebujete specializirane funkcije spletnega mesta: Če potrebujete zelo prilagojeno orodje / funkcijo, ki jo lahko izdelajo spletna mesta s povleci in spusti’ne poskrbite za (npr. svoje spletno mesto želite integrirati s programsko opremo CMS, kot je InfusionSoft), to lahko storite le z uporabo WordPress-a.
 • Ti’imam veliko vsebine: Če imate spletno mesto, ki je veliko, potem ste’Potreboval bo graditelj spletnega mesta z odličnim sistemom za upravljanje vsebin. Kot WordPress.
 • Ti’imam čas + denar: Če imate čas, da se naučite uporabljati in upravljati spletno mesto WordPress ali imate dovolj proračuna, da najamete strokovnjaka, ki vam bo pomagal začeti, potem to’splača se izkoristiti za to!

Spodnja črta

Menim, da WordPress ni nekaj, kar bi predlagal ljudem z omejenimi znanji tehnologije ali za tiste, ki še nikoli niso imeli svojega spletnega mesta.

Zakaj?

Pa saj’s, ker ima WordPress veliko bolj strmo krivuljo učenja, višje stroške nastavitve in za zagon potrebuje več tehničnega znanja kot popolnoma upravljani gradniki spletnih mest, kot so Wix, Squarespace ali Weebly.

WordPress tudi ne’ne bom vam ponudil posebne ekipe za podporo’Težave boste morali odpraviti sami (ali najeti nekoga, ki bo to storil namesto vas).

Prepričajte se, ali je WordPress pravi za vas?

Do zdaj bi morali imeti že približno predstavo, ali je WordPress pravi za vas. Če ti’se ne prodajajo na WordPressu in samo želite ustvariti spletno mesto, ki je enostaven za uporabo in za izdelavo in zagon ne potrebuje tehničnih znanj, priporočamo, da preberete naslednje:

 • Primerjalna tabela za graditelje spletnih strani – Niste prepričani, kateri graditelj spletnih mest je najboljši za vas? Oglejte si našo podrobno primerjalno tabelo in si oglejte, kako se med seboj primerjajo, in poiščite tisto, ki je popolna za vas.
 • Kviz za izbiro graditeljev spletnih strani – Ti’od svojega popolnega graditelja spletnih strani oddaljeni samo štiri preprosta vprašanja! Zdaj začnite naš kviz.

Koliko stane WordPress?

“WordPress boste morda uporabljali brezplačno, vendar so stroški vašega spletnega mesta WordPress v veliki meri odvisni od gostovanja, teme, vtičnikov, programske opreme tretjih oseb, spletnih tečajev in razvijalcev, ki jih uporabljate!”

Zato’s precej težko natančno določiti, koliko stane spletno mesto WordPress. Če ti’ne bodite previdni, lahko vaši stroški hitro narastejo, tako’splača se nakupovati za najboljše ponudbe.

Pred vami smo vam predstavili nekaj potencialnih stroškov’razčlenili smo nekatere najpogostejše stroške, povezane z vzpostavitvijo in izvajanjem spletnega mesta WordPress.

Stroški gostovanja spletnih strani WordPressVadnice za WordPress & Stroški tečajevStroški teme WordPressStroški vtičnika za WordPressStroški tehnične podpore za WordPress
Mesečni stroški: kjerkoli med 5 in 100 dolarjev
 • Samostojno skupno gostovanje: 5 do 20 USD
 • V celoti upravljano gostovanje: 30 do 100 USD
Mesečni stroški: brezplačno do 50 USD+
 • Čas za učenje osnov: Nekaj ​​ur
 • Čas za učenje WordPress-a: Tedne
Enkratni stroški: brezplačno do 5000 USD+
 • Osnovne predloge: 35 do 50 USD
 • Predloge: 80 dolarjev – 200 dolarjev
 • Spremembe predloge: 300 do 1000 dolarjev
 • Po meri: 5.000 – 10.000 dolarjev+
Enkratni stroški: 50 do 500 USD
in / ali
Mesečni stroški: 5 do 150 USD
 • Programska oprema za plačilo:
 • 100 – 500 USD (enkratni stroški)
 • 30 do 80 USD (mesečni stroški)
 • Programska oprema za prehod v članstvo:
 • 100 – 300 USD (enkratni stroški)
 • 50 do 150 USD (mesečni stroški)
 • Programska oprema za trženje e-pošte:
 • 5 USD – 99 USD (mesečni stroški)
Ocenjeni letni stroški: 500 do 1000 dolarjev

Stroški za razvijalce: 100 do 180 dolarjev na uro (vendar samo po potrebi!)

Tukaj imamo popolno podrobno razčlenitev stroškov postavitve spletnega mesta WordPress: “Koliko naj stane spletno mesto“.

Ali je enostavno nastaviti WordPress?

“Ne, ne’ni najbolj uporabniku prijazen graditelj spletnih mest – WordPress je težje nastaviti v primerjavi z vsemi gradniki spletnih mest s povleci in spusti.”

Če ti’imam čas in si nato vložil trud, da, spletno mesto WordPress lahko nastavite sami. Če pa ti’ne bodite tehnik, bodite pripravljeni na pravičen delež trenutkov vlečenja las in računalniškega, če to poskušate storiti.

Po drugi strani za izdelavo spletnega mesta za vlečenje in spuščanje dobesedno traja manj kot eno minuto – preprosto se prijavite in izberete načrt, nato pa’ste pripravljeni za izdelavo vaše spletne strani!

Ti’Upoštevati morate, da bo za vzpostavitev običajnega spletnega mesta WordPress trajalo tudi od pol ure do nekaj dni. Čas, ki ga potrebujete, je odvisen od obsega raziskave in tehnološke pamet.

Tukaj’s, kar morate storiti za nastavitev spletnega mesta WordPress:

 1. Izberite in kupite ime domene za vaše spletno mesto pri registrarju domenskih imen, kot je Domain.com (če ste vi)’niste prepričani, kaj je domena, poglejte si naš vodič za začetnike glede imen domen)
 2. Poiščite in izberite ponudnika gostovanja (mi’imam nekaj predlogov, da pridete v trenutku, zato se držite!)
 3. Nastavite WordPress v konzoli za odjemalca gostovanja (to se razlikuje od ponudnika gostovanja)
 4. Prenesite in se naučite, kako uporabljati FTP (tehnološka publikacija Wired ima super poglobljen vodič za začetnike FTP, ki se lahko izkažejo za koristne)
 5. Usmerite svoje ime domene na ponudnika gostovanja (to lahko pogosto storite prek ponudnika gostovanja!)

Ko vse to končate, se lahko začnete učiti, kako uporabljati WordPress, preden začnete ustvarjati spletno mesto.

Možnosti gostovanja v WordPressu

“WordPress je samostojni graditelj spletnih mest, zato boste morali raziskati in poiskati pravo gostovanje za svoje potrebe.”

Učenje upravljanja lastnega gostovanja bo trajalo nekaj časa, saj je bistvena tehnična spretnost, ki jo mora imeti vsak lastnik spletnega mesta WordPress.

Gostovanje je zelo uveljavljena (in bistvena!) Panoga, zato so na splošno vsi glavni ponudniki zelo dobri. Tehniki se morda ne strinjajo z mano in jaz’Prepričan sem, da obstajajo razlogi, zaradi katerih je lahko en ponudnik nekoliko boljši od drugega – toda za povprečne uporabnike, kot sem jaz in ti, ne bi’t priporočam potenje majhne razlike – najbrž ne bi’Vseeno jih opazim!

Zame je tisto, kar loči vsakega ponudnika gostovanja, raven podpore, ki jo nudijo poleg storitev gostovanja.

Ti’Želim izvedeti, ali ponujajo:

 1. Dežurna storitev za stranke
 2. Tehnična podpora za nerazvijalce
 3. Podpora na krovu, kot je namestitev vsega za vas in pomoč pri nastavitvi
 4. Podpora za varnost spletnega mesta, ki je vključena v vaš paket
 5. Samodejno varnostno kopiranje spletnih strani

WordPress gostovanje na splošno razvrstim v dve vrsti: samostojno vodenje gostovanja in v celoti upravlja gostovanje.

Samoupravljeno gostovanje

To je najbolj priljubljena izbira za WordPress uporabnike od takrat’s precej poceni, začenši od 3 do 5 dolarjev na mesec – v bistvu je cena odvzema latte.

S samoupravnim gostovanjem boste odgovorni za:

 • Nastavitev WordPress-a na vaši nadzorni plošči
 • Odpravljanje težav s spletnim mestom (če potrebujete podporo, se lahko obrnete na podporo strankam, vendar pričakujejo, da boste vsaj razumeli gostovanje in tehnične lastnosti, ki so priložene njim!)
 • Varnost vašega spletnega mesta za preprečevanje hekerjev
 • Iskanje druge storitve za varnostno kopiranje spletnega mesta’ni opremljeno s samostojnim upravljanjem gostovanja. To je bistvenega pomena, ker če obstajajo težave, želite imeti varnostno kopijo, s katere lahko obnovite svoje spletno mesto.

Ti’Prav tako boste morali izbrati vrsto samoupravnega gostovanja, ki ga potrebujete. Izbirate lahko med:

 • Skupno gostovanje – enostavna uporaba, poceni možnost, če jo želite’pravkar začenjamo, ko vaše spletno mesto gostuje na fizičnem strežniku skupaj z veliko drugimi spletnimi mesti. Na strežnik si lahko predstavljate stanovanjski blok, v katerem živijo vaše spletno mesto in druga spletna mesta ‘gostil’)
 • Gostovanje v oblaku – zanesljivo skupno gostovanje na ‘virtualni strežnik’ in ne fizičnega. Plačate le tisto, kar porabite, zato vam lahko prihrani denar, ko šele začnete.
 • Gostovanje virtualnega zasebnega strežnika (VPS) – Dražja možnost, ki je lahko tehnična za postavitev, ampak vi’Imeli boste več zasebnosti, več nadzora nad funkcijami, ki jih dobite, in več prostora za rast vašega spletnega mesta.
 • Namensko gostovanje – Če plačate, da imate svoj zasebni strežnik, vam ne le daje zelo visoke hitrosti in veliko sredstev za rastoče spletno mesto, ampak lahko tudi druge uporabnike zaračunate, da vam zakupijo prostor. To je najbolj tehnična in draga možnost.

Samostojno gostovanje priporočenih ponudnikov:

 1. BlueHost – BlueHost je zelo priljubljeno podjetje za gostovanje, saj so zanesljive in stroškovno učinkovite. So prednostni WordPress partner in ponujajo možnost namestitve z enim klikom, da olajšate svoje življenje. Osnovni načrt BlueHost je sicer na skupnem strežniku, tako da, če vaše spletno mesto WordPress prehitro raste, boste morda opazili rahlo upočasnitev hitrosti nalaganja. To na stran, če že’iščete preprost in enostaven načrt za gostovanje, ki ne zahteva posebnega tehničnega znanja, BlueHost je vreden razmisleka.
 2. HostGator – HostGator je še ena priljubljena izbira gostitelja za začetnike. Dajo vam prostor na skupnem strežniku, tako da so viri razdeljeni na številne uporabnike. Cene so zelo dostopne in za svoj denar dobite veliko pasovne širine in prostora za shranjevanje. To naj bi pomagalo ohraniti relativno visoke hitrosti nalaganja in vaše spletno mesto WordPress.
 3. One.com – One.com ponuja osnovno gostovanje, ki je cenovno dostopno, ne glede na proračun’ponovno delaš. To je možnost brez neumnosti, brez dodatkov, ki vam ponuja bistvene elemente, ki jih potrebujete za gostovanje svojega spletnega mesta in po potrebi nastavitev gostovanja po e-pošti (tako da lahko pošljete e-pošto s svojega spletnega mesta’s domene in ne iz Priporočamo jih za osebna spletna mesta ali mala podjetja.

Kot je’s prednostnim WordPress partnerjem, mi’sem napisal vodnik, v katerem je razložil, kako namestiti WordPress z BlueHostom. Njihova namestitev v enem kliku je zelo priročna, tako je’Pomagala vam bo, da spletno mesto prej dobite na spletu!

V celoti upravlja gostovanje

Popolnoma upravljano gostovanje je storitev, ki je bila ustvarjena posebej za WordPress uporabnike, tako je’s včasih imenujemo WordPress gostovanje.

Ima višje mesečne stroške, vendar skrbi za tehnične in varnostne strani stvari za vas.

Ti načrti gostovanja imajo na splošno boljše storitve za stranke in so pogosto pripravljeni pomagati pri iskanju vzroka težave, čeprav morda ne gre za gostovanje.

Ti’Našli bomo tudi popolnoma upravljane ponudnike gostovanja, ki ponavadi bolj ustrezajo vašim potrebam. Recimo, da vaše spletno mesto nekega dne nenadno poveča promet, ki ga preplavi, nato pa lahko ponudnik gostovanja prilagodi vaše dovoljenje za promet in tako poskrbi, da vaše spletno mesto ne’t tresk. Oni’Pripravili bomo tudi priporočila, ali morate nadgraditi načrt ali ne, če se bo promet začel povečevati.

Ta proaktivna podpora ni le koristna, ampak tudi izjemno prihrani čas!

jaz’sem preizkusil tako samostojno kot popolnoma upravljano gostovanje, in preusmeril sem se na popolnoma upravljano gostovanje precej zgodaj! Z dodatno podporo, varnostjo in fleksibilnostjo načrtov gostovanja v celoti upravljate vam prihranite veliko časa’Namesto tega bomo lahko vlagali v gradnjo spletnega mesta.

Če ti’Zdaj se sprašujem, ali je popolnoma upravljano gostovanje primerno za vas, jaz’d predlagam ga vsem, ki…

 • Začenja novo spletno mesto in ne’ne vem, kakšen promet bodo dobili
 • Predvideva, da bo njihova spletna stran zelo hitro pridobila promet in potrebuje ponudnika gostovanja, ki lahko raste z njimi
 • Želi boljšo varnost in podporo in kdo ne’Ne pozabite plačati nekaj več na mesec, da prihranite na času in glavobolih

V celoti vodeni ponudniki gostovanja:

 1. Gostovanje BlueHost WordPress – BlueHost’Namenski načrti za gostovanje v WordPressu ponujajo namestitev programa WordPress z enim klikom, kar prihrani veliko časa z vaše strani. Ponujajo tudi odlične popuste za prvo leto, ki ohranjajo vaše stroške zelo nizke (od približno 3 USD / mesečno!). Hitro in enostavno lahko nadgradite na bolj zasebni in namenski strežnik, medtem ko je podpora 24/7 zelo priročna. Bluehost je uradni WordPress partner, zato so zelo cenjeni in ena najboljših možnosti, ki jih lahko izberete, ko gre za popolnoma upravljane načrte gostovanja.
 2. Gostovanje WordPress spletnega mesta – Siteground’Namenski WordPress gostovalni načrti so odlična izbira za podjetja. Tam’s omejitev števila obiskovalcev vašega spletnega mesta vsak mesec (skoraj edinstven!), njihovi sofisticirani strežniki pa zagotavljajo, da se vaše spletno mesto redko zmanjšuje. Ponujajo odlične popuste na vašo prvoletno naročnino, ampak vi’Potrebovali boste nekaj resnih denarnih sredstev, če želite plačati za vse funkcije.
 3. WPEngine – Specialist WordPress gostitelj, ki ponuja neprimerljivo tehnično zmogljivost in podporo uporabnikom. Vendar stane premijsko ceno in se pri osebnih načrtih začne pri 29 USD / mesečno. To je precej drago, če ste’ponovno zaženete novo spletno mesto WordPress, zato ga priporočamo podjetjem ali tistim, ki imate na voljo proračun.

Teme WordPressa

“Na voljo imate na stotine tisoč WordPress tem – Vaš izziv je, da izberete samo eno!”

Na tisoče oblikovalcev po vsem svetu ustvarja WordPress teme, zato vam ne manjka nobene izbire – svet je vaša ostrige!

Kot že omenjeno, funkcije na vašem spletnem mestu v veliki meri nadzorujejo tema in vtičniki, ki jih namestite na svoje spletno mesto. Torej, ko izbirate njihov WordPress dizajn, se prepričajte, da ne’t favorizira pogled na funkcionalnost. Obe sta enako pomembni za izdelavo spletnega mesta, ki ga potrebujete.

Obstajata dve vrsti WordPress tem:

 • prost
 • Plačano

Brezplačne teme WordPress

Proste WordPress teme lahko preprosto najdete neposredno na nadzorni plošči WordPress.

Wordpress proste teme pregledPreprosto pojdite “Videz” in izberite “Teme”. Tu lahko iščete vse brezplačne teme WordPress.

Obstajajo prednosti in slabosti z brezplačnimi temami.

Prednosti:

 • prost
 • Številne izbire
 • Odlično za preprosto spletno mesto z zelo malo vtičniki ali potrebami po prilagoditvi

Slabosti:

 • Morda je ne bodo ustvarili ugledni razvijalci, zato je veliko napak pri kodiranju, zaradi katerih se lahko vaše spletno mesto zlomi kadar koli’s posodobitvijo WordPressa ali vtičnikov. Če se želite temu izogniti, poiščite brezplačne teme, ki jih ponujajo ugledni razvijalci. Mnogi razvijalci ponujajo brezplačne različice svojih tem kot promocijski izdelek. Če imate zelo preprosto spletno mesto, bo brezplačna različica morda dovolj za kritje vaših potreb.
 • Odkar’je brezplačen, nimate dostopa do nobene storitve za stranke. Če imate težave pri uporabi teme, ste na svojem. Nekateri ponudniki brezplačnih tem omogočajo uporabo teme brezplačno, tehnično podporo pa lahko plačujete vsako uro, ko potrebujete kakršno koli pomoč.

Plačane teme WordPress

Plačane teme predstavljajo večino tem WordPress. Ti’so bili skoraj razvajeni zaradi izbire, saj obstajajo na tone razvijalcev, ki že leta ustvarjajo WordPress modele.

Ti’Ugotovili bomo, da obstajata predvsem dve vrsti plačljivih tem: enkratno plačilo ali letno članstvo.

Enkratno plačilo

Za to temo plačate samo enkrat, običajno pa je to določen čas podpore med 6-12 meseci. Po tem ti’si sam! Nekateri ponudniki tem omogočajo nakup podaljšane podpore, ki traja do tri leta, nekako kot podaljšana garancija.

Te teme so najpogostejša vrsta, ki jih najdemo v WordPressu in so najbolj priljubljena možnost pri uporabnikih.

Dobra stvar glede tega je vaša začetna denarna naložba majhna. Če tema ne’ne uresniči se’ni storjena škoda.

Slaba stvar v zvezi s tem je, če na koncu temo držite dlje časa, morate plačati za dodatno podporo. Po mojih izkušnjah z upravljanjem spletnega mesta WordPress, vi’Želeli bi investirati v to dodatno podporo, saj je dobro pomoč težko najti.

Ti’Najverjetneje boste potrebovali to podporo pri nameščanju teme, saj boste morda imeli težave z združljivostjo vtičnikov ali prilagajanjem tem. Posodobitve WordPressa, vtičnikov ali same teme lahko povzročijo težave in vaše spletno mesto ne deluje pravilno. Zato’Zagotovo je priročen dostop do podpore pri ponudniku tem, če jo potrebujete.

Letno članstvo

Možnost letnega članstva je najbolj priljubljena pri oblikovalcih, ki ustvarjajo spletna mesta za stranke.

Vendar pa je’je tudi dobra izbira, če:

 • Radi redno spreminjate oblikovanje svojega spletnega mesta
 • Želite biti brezskrbni, če veste, da se lahko obrnete na podporo strankam, kadar koli potrebujete pomoč
 • Don’ne bi smeli najeti novega razvijalca ali oblikovalca, kadar imate težave pri prilagajanju (večino časa vam lahko ponudniki tem, ki temeljijo na članstvu, pomagajo rešiti najosnovnejše težave)

Če ti’Če ste že načrtovali razvijalca ali oblikovalca ali imate nekaj izkušenj s kodiranjem, koristi letnega članstva morda ne bodo za vas stroškovno učinkovite..

Bonus, ki ga je treba upoštevati, je to z letnim članstvom, dobite tudi dostop do vseh razvijalcev’s tematska zbirka, torej ne’izbrati moram samo enega! Dokler plačujete letno pristojbino, vas 100% podpira njihova ekipa tehnikov.

Nasveti za izbiro prave teme WordPress

 1. Izberite teme, ki vam da funkcionalnost, ki jo potrebujete in ne le na podlagi videza.
 2. Uporabite teme ustvaril in podpiral verodostojne razvijalce z dolgo zgodovino ustvarjanja dobrih tem WordPress (I’Bom v trenutku razložil, kako najti dobre teme za svoje spletno mesto).
 3. Izberite temo, ki je razvijalca pogosto posodablja ker bo to brez napak in posodobljeno z vsemi posodobitvami programa WordPress. Če vidite temo, ki se pogosto posodablja, lahko vidite, če preverite njen Changelog.
 4. To je’splača se plačati za dodatno ali razširjeno podporo, če poznate kodiranje nič ali se še nikoli niste ukvarjali z WordPressom. Ko ti’znova ob dveh zjutraj poskušaš ugotoviti, kaj je šlo narobe, ti’Vesela bom, da vam bo na voljo ta podpora!

Kje najdete dobre teme WordPressa?

Mi’našli smo naslednje ponudnike tem, ki ponujajo veliko izbiro modelov za spletna mesta WordPress:

 • Elegantne teme – brezplačno, enkratno plačilo ali letno članstvo
 • WooThemes – brezplačno in enkratno plačilo
 • StudioPress – brezplačno in enkratno plačilo
 • ThemeForest – enkratno plačilo
 • MojoThemes – enkratno plačilo

WordPress Vtičniki

“Obstaja dobesedno na stotine tisoč WordPress vtičnikov, ki jih lahko uporabite za dodajanje funkcij in orodij na svoje spletno mesto. Izberite vtičnike samo za funkcije, ki jih potrebujete, namesto da nameščate veliko funkcij, ki jih imate’Nikoli ne bom uporabljal. Tako prihranite prostor in tudi zmanjšate tveganje napak tudi po posodobitvah WordPress-a!”

Vtičnike na nadzorni plošči WordPress lahko poiščete “Vtičniki”. Tu lahko upravljate svoje vtičnike in iščete nove.

Spletno mesto WordPress.org ima tudi tematsko knjižnico, v kateri lahko vtičnike razvrstite po predstavljenih, priljubljenih in priljubljenih.

Tam’s dve vrsti vtičnikov, brezplačnih in plačljivih.

Kot pri vsem WordPressu tudi brezplačne stvari ne’res ne pride s podporo. Obstaja na tone res dobro narejenih in dobro vodenih brezplačnih vtičnikov, mi pa’Pokažem vam nekaj izmed njih. Kljub temu bodite pozorni, da je manj verjetno, da bodo brezplačni vtičniki stalno posodabljani.

Plačani vtičniki so dobra izbira, ko potrebujete več funkcij ali preprosto ne’ne želim, da se vtičnik v prihodnosti opusti.

Veliko razvijalcev vtičnikov ponuja brezplačno različico plačljivih vtičnikov, kar vam omogoča, da preizkusite pred nakupom. To je odličen način, kako ugotoviti, koliko vrednosti plačani vtičnik lahko doda vašemu mestu WordPress ali ne.

Nasveti za izbiro vtičnika WordPress

 1. Uporabite vtičnike, ki jih je ustvaril verodostojen razvijalec.
 2. Uporabite priljubljene vtičnike z veliko uporabniško bazo, saj ste lahko prepričani, da bo vtičnik nastavljen za prilagoditev WordPress posodobitev in težav s kodiranjem..
 3. Uporabljajte vtičnike, ki se redno posodabljajo. Ne’ne želim uporabljati vtičnika, ki nima’ni bilo posodobljeno za zadnji dve leti in najverjetneje ne bo nikoli več posodobljeno.
 4. Če potrebujete podporo, se odločite za uporabo plačljive različice in ne brezplačne različice.

Bistveni vtičniki WordPress

Tukaj je nekaj priljubljenih orodij in programske opreme, ki jih lahko dodate na svoje spletno mesto WordPress, kar pa ni mogoče pri gradnji spletnih mest s povleci in spusti:

Na voljo je na tone WordPress vtičnikov. Ne glede na to, katero spletno mesto ustvarimo, so to osnovni vtičniki, ki jih uporabljamo in priporočamo vsem WordPress spletnim mestom.

 • CrazyEgg – vizualno orodje za analitiko spletnih strani
 • Yoast – Essential WordPress SEO vtičnik, ki vam pomaga izboljšati vsebino in izboljšati uvrstitev v iskalnikih
 • TinyPNG – orodje, ki stisne vaše slike brez zmanjšanja kakovosti, da prihrani prostor na vašem spletnem mestu (in izboljša hitrost nalaganja strani)
 • Disqus – priljubljen vtičnik za angažiranje, ki omogoča sprejemanje in upravljanje komentarjev na vašem spletnem mestu
 • CloudFlare – Programska oprema za delovanje in izboljšanje varnosti
 • InfusionSoft – Napredno e-poštno trženje in orodje za upravljanje strank
 • Akismet – Vtičnik za preprečevanje neželene pošte, ki filtrira neželene komentarje, tako da ne’ne bom (vredno združevanja z Disqusom zgoraj)

Specifični vtičniki WordPress

Če ti’Če si želite izdelati določeno vrsto spletnega mesta WordPress, na primer spletno trgovino ali spletno mesto, ki je na voljo v različnih jezikih, vam bodo pomagali naslednji vtičniki:

 • aMember – Vtičnik za članstvo v WordPressu in orodje za upravljanje uporabnikov
 • WooCommerce – Spletna nakupovalna košarica in orodje za upravljanje izdelkov, ki vaše spletno mesto spremeni v trgovino za e-trgovino
 • Galerija Envira – Odziven vtičnik galerije, ki je idealen za ustvarjanje WordPress portfelja
 • Koledar rezervacij – Brezplačni vtičnik, ki omogoča sprejemanje rezervacij obiskovalcev prek vašega spletnega mesta (idealno za restavracije ali ponudnike storitev, kot so zobozdravniki, vodovodarji itd.)
 • Večjezični tisk – omogoča ustvarjanje in upravljanje spletnega mesta WordPress v več jezikih

11

WordPress SEO

“WordPress vam omogoča veliko več nadzora nad vašo spletno stranjo’S SEO kot graditelj spletnega mesta povleci in spusti. Uporabite lahko celo vtičnike za izboljšanje svojega spletnega mesta in povečanje njegove uvrstitve na straneh z rezultati iskalnikov (SERPs).”

SEO pomeni ‘optimizacija iskalnikov’ in to’Pomembno je za vaše spletno mesto, saj se bo brez njega vaše WordPress spletno mesto borilo za visoko uvrstitev v Googlovih SERP-jih. SEO je bolj umetnost kot natančna znanost, in čeprav se to morda zdaj sliši strašljivo, pa ne’ne bi smeli biti!

Na srečo lahko z WordPressom izboljšate prepoznavnost svojega spletnega mesta, ne da bi vam bilo treba biti genij. Tu je nekaj koristnih stvari, ki jih lahko storite:

 • Prepričajte se, da je vaše spletno mesto vidno – WordPress vam daje možnost, da bo vaše spletno mesto vidno Googlu in drugim iskalnikom. To je’je koristno, da to vklopite, ko izvajate velike spremembe, vendar ne’Po shranjevanju ne pozabite odznačiti polja!
 • Nastavite kategorije in oznake – Ustvarjanje kategorij in oznak po meri v WordPressu je res enostavno in vam pomaga, da vsebino lepo razvrstite. Tako iskalniki lažje razumejo, kaj je na vašem spletnem mestu, in ga prikažejo na straneh z rezultati.
 • Uporabljajte SEO-prijazne URL-je – WordPress vam omogoča, da določite strukturo svojega spletnega mesta’s URL-ji (aka tudi vaše strani)’ edinstveni spletni naslovi). To pomeni, da lahko nastavite SEO-prijazne URL-je, ki so opisni in Googlu pomagajo prepoznati ustreznost vaših strani za določeno iskanje.
 • Pridobite največjo vrednost iz ključnih besed – WordPress vam omogoča uporabo oznak HTML pri pisanju vsebine v urejevalnik besedil. S tem lahko daste težo ključnim besedam, tako da jih vključite v naslove strani in podnapise. To jih v očeh spletnih iskalnikov označi za pomembnejše in vam pomaga razložiti, kakšne so vaše strani.

To je samo praskanje po površini, a kot vidite – lahko SEO resnično izpopolnite z WordPressom.

Za povečanje svojega spletnega mesta lahko uporabite tudi vtičnike’Tudi SEO. Omenil sem ‘Yoast’ zgoraj in to je daleč najbolj priljubljen SEO vtičnik naokoli. Iskreno ne’ne vem, kaj bi storil brez tega!

Yoast vam omogoča, da na svoje strani dodate meta naslove in meta opise. To so naslovi in ​​opisi, ki jih Google prikaže v rezultatih iskanja. Yoast vam omogoča tudi predogled, da boste pred objavo vedeli, kako izgledajo. Prav tako vam lahko daje odličen vpogled v to, kako uporabljate ključne besede in ali’jih ponovno premalo uporabljate ali prekomerno uporabljate (oba velika no-no’s SEO!).

pregled besedila yoastTukaj si lahko ogledate Yoast predogled tega članka’meta naslov in meta opis. Pove mi tudi, ali sta naslov in opis prekratka, predolga ali ravno pravšnja – kako priročno je to! Želite izvedeti več o SEO?

 • Vodnik za SEO + povratne povezave – Spoznajte, kako deluje drugo spletno mesto’s lahko vpliva na uvrstitev vašega iskalnika
 • Vodnik po SEO + sidrnem besedilu – preberite nasvete o najboljši praksi za čim večjo korist pri povezovanju med stranmi na vašem spletnem mestu
 • Priročnik za arhitekturo spletnega mesta SEO + – Hiter pregled, kako lahko struktura vašega spletnega mesta naredi vaše spletno mesto bolj privlačno Googlu

Podpora za WordPress, vadnice in viri skupnosti

“WordPress je tako brezplačna programska oprema’ni podpore strankam. Ampak to ne’mislim, da si’ponovno popolnoma sam.”

WordPress ima ogromno skupnost podpor, na katero se lahko obrnete po pomoč. Ker se WordPress tako pogosto uporablja, obstaja veliko vodnikov in brezplačnih vadnic, s katerimi se lahko naučite osnov vodenja spletnega mesta WordPress. Imate težavo? Potrebno je le hitro iskanje po Googlu in iskanje vašega odgovora – kar je veliko bolje kot preživljanje ur po telefonu in čakanje na osebo za podporo strankam, eh?!

Če ste izčrpali vsa prosta sredstva in še vedno lahko’Če rešite svojo težavo, lahko za pomoč vedno plačate razvijalcu ali oblikovalcu. Mi’V preteklosti smo uporabljali samostojne trge, kot so Upwork’Potrebujem delo ali podporo pri kodiranju po meri.

WordPress skupnost & viri

 • WordPress forum – Tu lahko iščete težave, s katerimi se spopadajo tudi drugi uporabniki WordPress-a. Če ne’ne najdete ničesar, lahko vedno postavite svoje vprašanje in počakate, da skupnost pomaga.
 • Dokumentacija WordPressa – Temu pravimo tudi WordPress Codex. Vse o WordPressu najdete tukaj. To je’s še posebej koristno, če želite spremeniti kodo na svojem spletnem mestu WordPress. Vendar ne pozabite, da je’ni najbolj uporabniku prijazen vir. Na voljo so boljši vodniki za začetnike, ki jih jaz’Za sekundo vas bomo objavili.

Vadnice za WordPress

Če ti’Če resno razmišljate o WordPressu, si morate vzeti čas za pregledovanje kakšne WordPress vadnice. jaz’že sem omenil, da ima WordPress višjo krivuljo učenja kot graditelj spletnega mesta povleci in spusti, zato res priporočam, da preberete začetnika’s vodičem, preden se zataknete in kupite temo ali namestite vtičnike.

Če ga želite dvigniti na naslednjo stopnjo in se naučiti, kako prilagoditi svoje spletno mesto WordPress, je nekaj virov, ki vam bodo v pomoč:

 1. Lynda.com – ponuja osnovne tečaje brezplačnih in obsežnih premijskih tečajev za 19,99 USD na mesec
 2. Tutsplus.com – Ponuja vaje z brezplačnimi in premijskimi tečaji za 15 dolarjev na mesec

Pregled WordPress-a: Povzetek

WordPress ni za vsakogar. Ko pa lahko v celoti izkoristite to, kar ponuja WordPress, je lahko izjemno zmogljivo orodje.Daleč najbolj prožen ustvarjalec spletnih strani in lahko ustvarite skoraj vse vrste spletnih strani, ki si jih lahko zamislite – naj gre za blog, spletno mesto za promocijo vašega podjetja ali spletno trgovino, ki prodaja blago.

WordPress je odličen za vse, ki potrebujejo kompleksno spletno mesto ali imajo vsebinsko težko spletno mesto. Ampak le tako dolgo kot ti’se ne bojite, da bi vložili čas in denar, da bi ga postavili in vodili tako, kot želite.

Slaba uporaba WordPressa je prva naložba v denar in čas, ki jo drugi gradbeniki spletnih strani z vlečenjem in spuščanjem, kot je Wix, ne’nimam.

Torej, če si’Če niste prepričani o teh naložbah, je najbolje, da poiščete graditelja spletnega mesta s povleci in spusti, ki ustrezata večini vaših potreb. Ko veste, da ima vaše spletno mesto potencial za rast, lahko vedno premislite o prehodu na WordPress pozneje.

Ta vodnik je bil koristen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map