WordPress vs Drupal

Un sistem de gestionare a conținutului (CMS) este un tablou de bord care vă permite să actualizați și să mențineți cu ușurință site-ul dvs. web adăugând conținut, elemente de design site, pagini speciale și postări de blog.


Una dintre cele mai stabilite opțiuni pentru un CMS este WordPress, o platformă de bloguri extrem de populară – atât de populară, de fapt, încât zeci de milioane de site-uri web din întreaga lume sunt alimentate de acesta. Un alt nume pe care îl veți întâlni este Drupal, un proiect open source de multă vreme, care poate nu este la fel de popular ca WordPress, dar care permite un grad mai mare de flexibilitate pentru crearea de site-uri web. Mulți oameni – în special dezvoltatorii web – apreciază Drupal’s abordare mai barebones în comparație cu WordPress.

Decizia ce CMS ar trebui să folosești poate fi o sarcină confuză dacă’nu sunt familiarizat cu atributele fiecărui sistem. În acest articol, noi’Voi face o scufundare profundă în pro și contra atât WordPress cât și Drupal, astfel încât să vă puteți simți încrezător pe site-ul dvs. web’fundația s.

Pro și contra WordPress și Drupal

Pro și contra WordPress

Avantaje dezavantaje
Gratuit de utilizat Actualizări destul de regulate pe care trebuie să le păstrați deasupra
Cele mai populare CMS Țintă invitată pentru hackerii rău intenționat
O gamă largă de teme și plugin-uri

Pro și contra lui Drupal

Avantaje dezavantaje
Gratuit de utilizat Orientat către utilizatorii tehnici
CMS ușor de înțeles Adăugarea modulelor și a temelor nu este ușoară
O varietate de teme vizuale Actualizările Drupal sunt o durere
Cunoștințe de bază de codificare necesare pentru a încărca postări

WordPress și Drupal: o imagine de ansamblu

În timp ce ați putea plăti un dezvoltator web pentru a crea un site web static, care doar stă acolo, fără actualizări reale, asta’nu sunt foarte practice în această zi și vârstă. Majoritatea întreprinderilor doresc să adauge conținut prin blogurile lor și să poată actualiza pagina lor de pornire într-un bliț pentru a promova o vânzare sau un alt eveniment.

Acea’s unde vine un CMS precum WordPress sau Drupal. Un CMS oferă instrumentele de bază pentru a crea conținut și pentru a schimba aspectul general al unui site web.

Atât WordPress, cât și Drupal sunt proiecte open source pe care le puteți descărca și instala gratuit pe serverul ales. Multe gazde web vor avea, de asemenea, instalații cu un singur clic pentru ambele sisteme, ceea ce vă va ajuta să vă ridicați și să funcționați mai repede decât să instalați și să configurați singur toate componentele de bază.

Dintre cele două sisteme, există’Nu este nicio întrebare că WordPress este de departe cel mai dominant – de fapt, mai mult de 32 la sută din toate site-urile online sunt alimentate de WordPress, potrivit WordPress.com. Aceasta’este folosit pentru orice, de la bloguri personale la site-uri de comerț electronic, site-uri de știri precum BBC America și TechCrunch și rețele TV precum AMC.

Între timp, Drupal nu este aproape de WordPress’ nivel de popularitate. Potrivit companiei, puțin peste un milion de site-uri de internet funcționau Drupal din septembrie 2019. Cu toate acestea, chiar dacă’nu este la fel de popular, nu’este la fel de capabil să ruleze site-uri web puternice – acesta’s-au folosit pe site-ul oficial pentru premiile Emmy, de exemplu, precum și NASA.gov și Entertainment Weekly.

Ușurință în utilizare

Unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când alegeți un CMS este dacă un anumit sistem este ușor de utilizat. Dar când vine vorba de WordPress și Drupal, bara pentru ceea ce este ușor (și nu atât de ușor) de utilizat depinde de ce etapă de dezvoltare a ta’sunt preocupat de.

WordPress

Editor WordPress

Pentru a începe cu WordPress, mai întâi trebuie să găsiți o gazdă web. De multe ori puteți începe gratuit pe WordPress.com – cu toate acestea, voi’Voi constata că capacitatea dvs. de a edita și personaliza site-ul dvs. este restricționată.

Majoritatea gazdelor web oferă instalări WordPress cu un singur clic care au grijă de toate lucrurile grele, pentru a vă pune în funcțiune în câteva minute. Aceste gazde vă vor ghida, de asemenea, prin procesul de adăugare a unui domeniu (adesea inclus gratuit). Când s-a terminat instalarea, dumneavoastră’Voi avea instalat un site web cu tema WordPress implicită.

Schimbarea temei este la fel de ușoară ca să indicați și să faceți clic pe designul care vă place prin intermediul galeriei de teme încorporate. Puteți adăuga, de asemenea, teme de pe site-urile terță parte cu o ușurință relativă.

Dezavantajul este că, fără a personaliza aceste teme, site-ul dvs. va ajunge să arate ca fiecare blog începător. Personalizarea temei necesită cel puțin unele cunoștințe despre CSS, dar pentru a obține un aspect cu adevărat profesional și original pe site-ul dvs., dvs.’Am nevoie de un designer care este familiarizat cu construirea temelor WordPress.

Odată ce site-ul este construit și tema instalată, operarea site-ului este extrem de ușoară. Totul pornește de la tabloul de bord CMS, care este clar etichetat, ceea ce face ușoară navigarea pe coloana de navigare din partea stângă. Între timp, adăugarea de pluginuri oficiale este o simplă aventură punct-și-clic.

Drupal

Redactor Drupal

Trecerea în funcțiune cu Drupal nu este atât de ușoară, chiar dacă este posibil să instalați Drupal prin majoritatea gazdelor web. Când ați configurat pentru prima dată un site Drupal, există probleme cu care ar trebui să vă confruntați, pe care le-ați evita cu o instalare cu un singur clic pe WordPress. De exemplu, poate trebuie să configurați și să vă conectați la o bază de date MySQL sau MariaDB. Dacă toate acestea sună ca o grămadă de mumbo jumbo pentru tine, atunci noi’V-aș recomanda cu siguranță să luați opțiunea WordPress!

De asemenea, poate fi necesar să vă configurați serverul pentru a gestiona încărcările prin protocolul de transfer de fișiere (FTP), o metodă cheie de adăugare de pluginuri (numită ‘module’ în Drupal-speak) și noi teme pe site-ul dvs. Dacă nu vă simțiți confortabil să vă faceți o eroare pe linia de comandă pentru a face față problemelor inevitabile ale bazei de date și configurare FTP, configurarea Drupal ar trebui să fie lăsată la dispoziția unui dezvoltator.

Odată ce site-ul este pornit, Drupal’s CMS este relativ ușor de utilizat, deși nu este la fel de simplu ca WordPress. Pentru a adăuga o nouă postare pe blog, de exemplu, tu’d click pe Conţinut > Adauga continut > Articol. Acea’nu este extrem de dificil, dar este puțin mai puțin evident decât abordarea WordPress.

Drupal folosește încă o casetă de editare mai tradițională, cu un meniu simplu în partea de sus pentru scrierea textului. Aceasta este o abordare mult mai simplă decât noile blocuri WordPress, deși îngreunează schimbarea lucrurilor. Dezavantajul principal al Drupalului este că tu’Va trebui să cunosc codul HTML de bază pentru a face orice formatare de bază, cum ar fi adăugarea de titluri / subtitluri (H1s, H2s, H3s etc.) și să adăugați imagini, tabele sau liste. Acest lucru face ca procesul să dureze destul de mult.

Opțiunile de gestionare din caseta de editare Drupal sunt foarte simple și simple de utilizat. Caseta oferă etichete, opțiuni de legare a meniului, setări de comentarii și opțiuni de promovare direct sub zona de editare a textului. Drupal’s reviziile sunt, de asemenea, mai ușor de găsit și utilizat decât aceeași opțiune pe versiunea curentă a WordPress.

Un ultim plus pentru Drupal este că puteți începe să editați elemente direct pe site-ul web când ați fost conectat. Dacă nu faceți acest lucru’Așa cum arată mesajul de subsol, de exemplu, îl puteți plasa peste el, faceți clic pe pictograma creion, alegeți opțiunea de meniu, iar Drupal vă va duce direct acolo unde trebuie să mergeți în CMS.

WordPress vs Drupal – Ușor de utilizat: Verdict

În timp ce Drupal este drăguț, în general, avantajul pentru ușurința de utilizare este pentru WordPress – și acesta’nici măcar nu e aproape. WordPress este mai simplu de configurat, iar majoritatea gazdelor web știu exact ce să facă pentru a vă începe fără să apucați. Drupal are câteva elemente frumoase în CMS-ul său, dar, în general, WordPress este cel mai ușor instrument de utilizat.

Design și personalizare temă

Aspectul site-ului dvs. este o componentă cheie a oricărui nou efort online. Atât WordPress, cât și Drupal folosesc teme pentru a vă proiecta site-ul, dar fiecare are o abordare destul de diferită.

WordPress

Acolo’Nu este nicio întrebare că WordPress are mult mai multe teme decât Drupal, cu aproximativ 30.000 de teme disponibile. Dând clic pe Aspect > tematică > Adăuga nou vă aduce la o galerie completă cu mii de teme din care să alegeți, cu opțiuni plătite și gratuite. După ce găsiți o temă care vă place, adăugarea acesteia este la fel de simplă ca să faceți clic Instalare, și apoi Activati să-l facă să trăiască. Acea’destul de mult.

Cu toate acestea, utilizarea unei teme WordPress generice este adesea isn’este cea mai bună abordare. Poate veni cu conținut de umplere, de exemplu, link-uri către o pagină de probă sau un banner care spune “introduceți numele aici.”

Schimbarea a tot ceea ce este suficient de simplu mergând la Aspect > Personalizează. Această secțiune vă permite să editați funcții prestabilite în temă, cum ar fi adăugarea de imagini cu antet, schimbarea site-ului’teme de culoare și adăugarea meniurilor.

Totuși, aceste opțiuni sunt foarte de bază. Pentru a intra mai adânc în site’e teme, tu’Va trebui să înțeleg CSS, HTML și unele PHP – un limbaj de programare care alimentează site-urile WordPress.

Editor de teme WordPress

Dacă aveți o anumită capacitate de dezvoltare web, atunci puteți să editați singuri aceste fișiere din cadrul CMS WordPress – dar într-adevăr, întreprinderile ar trebui să angajeze un dezvoltator pentru a edita o temă sau chiar să creeze unul personalizat de la zero..

Drupal

Schimbarea temelor în Drupal ar trebui să fie la fel de ușoară ca WordPress, dar’nu sunt. În primul rând, trebuie să vă asigurați că serverul dvs.’s Setările FTP sunt aranjate corect, deoarece trebuie să încărcați o nouă temă direct pe serverul dvs..

Teme Drupal

Am avut un timp aproximativ încărcând o nouă temă pe serverul nostru de testare, rulând Drupal printr-o instalare cu un singur clic pe un furnizor de hosting de cloud. Cea mai simplă soluție pentru noi a fost să folosim programul terț FileZilla, care a funcționat ca un farmec; cu toate acestea, încărcarea prin FileZilla necesită cunoștințe tehnice despre navigarea pe server’s structura fișierului și cum să dezarhivați un fișier de pe linia de comandă. Nu este o metodă pe care noi’d sfătuiți pentru începători, dar puteți rămâne fără alegere în cazul în care metoda de încărcare Drupal încorporată eșuează.

După ce ați instalat tema, trecerea temelor în Drupal este la fel de ușoară ca WordPress și necesită câteva clicuri. Din nou tu’Va trebui să editați versiunea de stoc a temei folosind Drupal’s instrumente încorporate pentru a scăpa de pagini și titluri generice, dar acest lucru se poate face pur și simplu mergând la Aspect și selectarea Setări opțiune sub tema dvs. curentă.

În prezent există în jur de 2.800 de teme Drupal – mult mai puține decât WordPress, din cauza bazei de utilizatori și dezvoltatori mai mici. Cu toate acestea, ai câștigat’nu va lipsi de opțiuni. La fel ca WordPress, există atât teme gratuite, cât și plătite Drupal.

WordPress vs Drupal – Teme: Verdict

WordPress câștigă din nou. Acolo’pur și simplu nu neagă că cantitatea de teme, nivelul de personalizare și numărul de dezvoltatori familiarizați cu WordPress este mult mai mare decât Drupal. Aceasta’este destul de ușor să găsești un dezvoltator care să proiecteze o temă Drupal pentru tine, dar când vine vorba de ușurința de utilizare – și șansa generală de a obține tema exactă dorită – WordPress este cea mai bună alegere.

Plugin-uri

Una dintre cele mai importante caracteristici atât pentru Drupal cât și pentru WordPress este capacitatea de a adăuga pluginuri sau ceea ce Drupal numește ‘module’. Pluginurile adaugă funcții, cum ar fi un control SEO mai mare, moderarea comentariilor, statisticile vizitatorilor și alte funcții din culise. Indiferent de platforma pe care o utilizați, va trebui să adăugați în mod inevitabil câteva pluginuri care să vă ajute să rulați site-ul.

WordPress

Ecosistemul pluginului WordPress este masiv, iar majoritatea acestora sunt disponibile doar cu câteva clicuri din CMS WordPress. Există opțiuni plătite și gratuite, la fel ca în cazul temelor, cu peste 50.000 de plugin-uri disponibile. Opțiunile plătite pot varia de la doar câțiva dolari la 100 USD sau mai mult, cu plăți unice sau abonamente anuale.

Smart Slider 3, de exemplu, este un plugin care face ușor să adăugați prezentări de diapozitive pe site-ul dvs. web. Dezvoltatorii au o taxă unică de 35 USD. Între timp, Automattic, compania care administrează WordPress.com, percepe 39 de dolari anual pentru pluginul de rezervă și securitate.

Drupal

Pentru a începe cu WordPress, mai întâi trebuie să găsiți o gazdă web. De multe ori puteți începe gratuit pe WordPress.com – cu toate acestea, voi’Voi constata că capacitatea dvs. de a edita și personaliza site-ul dvs. este restricționată.

Majoritatea gazdelor web oferă instalări WordPress cu un singur clic care au grijă de toate lucrurile grele, pentru a vă pune în funcțiune în câteva minute. Aceste gazde vă vor ghida, de asemenea, prin procesul de adăugare a unui domeniu (adesea inclus gratuit). Când s-a terminat instalarea, dumneavoastră’Voi avea instalat un site web cu tema WordPress implicită.

Schimbarea temei este la fel de ușoară ca să indicați și să faceți clic pe designul care vă place prin intermediul galeriei de teme încorporate. Puteți adăuga, de asemenea, teme de pe site-urile terță parte cu o ușurință relativă.

Dezavantajul este că, fără a personaliza aceste teme, site-ul dvs. va ajunge să arate ca fiecare blog începător. Personalizarea temei necesită cel puțin unele cunoștințe despre CSS, dar pentru a obține un aspect cu adevărat profesional și original pe site-ul dvs., dvs.’Am nevoie de un designer care este familiarizat cu construirea temelor WordPress.

Odată ce site-ul este construit și tema instalată, operarea site-ului este extrem de ușoară. Totul pornește de la tabloul de bord CMS, care este clar etichetat, ceea ce face ușoară navigarea pe coloana de navigare din partea stângă. Între timp, adăugarea de pluginuri oficiale este o simplă aventură punct-și-clic.

WordPress vs Drupal – Pluginuri: Verdict

WordPress câștigă din nou. Pur și simplu, sunt mult mai multe opțiuni disponibile și sunt mai ușor de utilizat și instalat.

Prețuri

Atât Drupal cât și WordPress sunt liberi din punct de vedere tehnic, dar inevitabilele costuri asociate nu sunt’Nu vin doar cu software-ul – există, de asemenea, costuri asociate cu dezvoltarea și găzduirea.

WordPress

Găzduirea WordPress poate costa cât câțiva dolari pe lună sau poate fi sub formă de planuri premium de găzduire care pot costa sute de dolari. Depinde într-adevăr de ce fel de găzduire ai nevoie. Consultați articolul nostru despre cele mai bune gazde WordPress pentru mai multe informații.

De asemenea, costurile de dezvoltare a site-ului WordPress pot varia foarte mult. Dacă doriți să utilizați o temă plătită asta’Sunt deja proiectate, apoi transmiteți personalizarea personalului propriu, puteți plăti în medie 50 până la 100 $ pentru o temă plătită. Angajarea unui designer pentru crearea unei teme originale a site-ului poate varia foarte mult în funcție de preț, în funcție de dezvoltatorul individual pe care îl găsiți.

Drupal

Drupal, la fel ca WordPress, poate costa doar câțiva dolari pe lună sau poate fi taxat pentru găzduirea Drupal premium. Chiar și atunci, totuși, puteți obține oferte destul de bune. SiteGround, de exemplu, oferă un plan de găzduire Drupal premium pentru 3,95 USD pe lună, în timp ce multe gazde web principale, cum ar fi Bluehost – oferă instalări Drupal cu un singur clic pentru 2,95 USD pe lună sau mai puțin. Toate prețurile menționate aici sunt introductive, care este comun pentru gazduire web.

La fel ca WordPress, costurile pentru o echipă de proiectare sau dezvoltare pentru crearea site-ului dvs. web cu Drupal pot varia foarte mult. Există, de asemenea, teme premium Drupal care pot costa de la 50 la 100 USD, sau chiar mai mult.

WordPress vs Drupal – Prețuri: Verdict

Acesta este destul de mult o cravată. Gazduirea web poate costa adesea la fel, indiferent de platforma dvs. Cheltuielile depind într-adevăr de cât de mult trafic de site’primești și tipul de plan de găzduire de care trebuie să te descurci. Cât de mult decideți să plătiți pentru dezvoltarea web și designul site-ului poate fi, de asemenea, aproximativ același, în funcție de ce tip de site aveți nevoie.

Control SEO

SEO (optimizarea motorului de căutare) este o considerație de importanță vitală pentru orice site web. SEO solid ajută indexul motoarelor de căutare (în esență ‘citit’, apoi categorizați) conținutul dvs. mai ușor și, prin urmare, vă ajută să vă situați mai sus în rezultatele căutării. Aceasta’nu este cel mai fascinant subiect, dar dacă doriți ca traficul să vină prin căutări pe web, SEO este esențial.

WordPress

SEO pe WordPress este foarte bine dezvoltat și standardizat, firme precum Yoast și SEMrush vă ajută să obțineți cea mai mare vizibilitate pentru site-ul dvs. web. Cu Yoast, de exemplu, vă puteți edita postările’ meta tag-uri, concentrați-vă pe cuvinte cheie și chiar obțineți o analiză automată a modului în care ați putea îmbunătăți o anumită postare pe blog’s SEO.

Drupal

Drupal are și propriul său magazin de instrumente SEO. Există un modul Yoast pentru Drupal, dar în prezent nu este disponibil. Există, însă, și alte opțiuni, cum ar fi module pentru crearea sitemap-urilor XML care facilitează motoarele de căutare indexarea site-ului complet. Lista de verificare SEO Drupal este, de asemenea, o opțiune populară, dar necesită cunoștințe de bază despre SEO și capacitatea de a vă gestiona site-ul’e SEO singur.

WordPress vs Drupal – Control SEO: Verdict

Din nou, WordPress este opțiunea generală mai bună. Aceasta’este mai ușor de utilizat și mai susținut. Acestea fiind spuse, dacă vă cunoașteți deja drumul în jurul SEO, atunci există suficiente instrumente pe Drupal pentru a finaliza treaba

Întreținere continuă

SEO (optimizarea motorului de căutare) este o considerație de importanță vitală pentru orice site web. SEO solid ajută indexul motoarelor de căutare (în esență ‘citit’, apoi categorizați) conținutul dvs. mai ușor și, prin urmare, vă ajută să vă poziționați mai sus în rezultatele căutării. Aceasta’nu este cel mai fascinant subiect, dar dacă doriți ca traficul să vină prin căutări pe web, SEO este esențial.

WordPress

SEO pe WordPress este foarte bine dezvoltat și standardizat, firme precum Yoast și SEMrush vă ajută să obțineți cea mai mare vizibilitate pentru site-ul dvs. web. Cu Yoast, de exemplu, vă puteți edita postările’ meta tag-uri, concentrați-vă pe cuvinte cheie și chiar obțineți o analiză automată a modului în care ați putea îmbunătăți o anumită postare pe blog’s SEO.

Drupal

Drupal are și propriul său magazin de instrumente SEO. Există un modul Yoast pentru Drupal, dar în prezent nu este disponibil. Există, însă, și alte opțiuni, cum ar fi module pentru crearea sitemap-urilor XML care facilitează motoarele de căutare indexarea site-ului complet. Lista de verificare SEO Drupal este, de asemenea, o opțiune populară, dar necesită cunoștințe de bază despre SEO și capacitatea de a vă gestiona site-ul’e SEO singur.

WordPress vs Drupal – Întreținere continuă: Verdict

Aceasta’nu este concurs. WordPress este mult mai rapid și mai ușor de utilizat, necesitând deseori doar un singur clic. Prin comparație, Drupal necesită actualizare manuală, ceea ce nu este recomandat utilizatorilor începători.

Ajutor si sustinere

Când lucrurile merg spre sud, trebuie să știi ce să faci și cum să faci. A avea o rețea bună de asistență la îndemână este crucială, așadar’aflu care este CMS mai susținător.

WordPress

WordPress are un forum masiv de sprijin la WordPress.org. De cele mai multe ori, problemele dvs. pot fi tratate pe baza sfaturilor pe care le găsiți acolo. Noi’d recomand să utilizați Google pentru a găsi ajutor legat de problemele dvs., ceea ce vă va conduce mai des decât forumurile WordPress. Acestea fiind spuse, există multe forumuri și bloguri terțe care pot oferi ajutor.

Drupal

Ca și WordPress, Drupal are un forum prosper de ajutor la Drupal.org, unde puteți găsi ajutor pentru diferitele dvs. probleme. Puteți găsi ajutor și pe forumuri și bloguri ale unor terțe părți, la fel ca în cazul WordPress.

WordPress vs Drupal – Întreținere continuă: Verdict

Noi’Îl voi numi din nou la egalitate. În timp ce WordPress are o comunitate mai mare, suportul Drupal nu este’nu este greu de accesat online. De asemenea, don’nu uitați de gazda dvs. web – în funcție de planul dvs., puteți avea dreptul la asistență telefonică sau chat pentru a vă ajuta să îndreptați orice problemă aveți cu site-ul dvs..

Bine de stiut: Atât cu WordPress cât și cu Drupal’bazându-vă pe comunitățile care utilizează aceste platforme pentru a vă putea răspunde întrebărilor și pentru a oferi sfaturi de specialitate. Pentru o echipă dedicată de asistență și configurare ușoară, vă recomandăm să explorați opțiunea unui constructor de site-uri – mulți chiar au un plan gratuit, deci’nu plătesc în plus pentru acest ajutor.

WordPress vs Drupal: pe care îl recomandăm?

Pe baza conținutului acestui articol, nu ar trebui să surprindem faptul că vă recomandăm WordPress în general. Aceasta’este mai ușor de utilizat, iar popularitatea sa înseamnă că există mai multe opțiuni pentru teme, pluginuri, SEO și dezvoltare. Drupal este cu siguranță un sistem capabil, dar necesită o interacțiune mai mare cu serverul și linia de comandă decât tine’Voi găsi cu WordPress.

Totuși, Drupal are punctele sale forte – are o interfață de editare a textului mai simplă decât versiunea actuală a WordPress și vă permite să editați elemente direct pe site-ul web.

Ar trebui să folosiți WordPress dacă…

  • Dă prioritate ușurinței în utilizare
  • Ai nevoie de un serviciu SEO premium
  • Vrei să interacționezi cât mai puțin cu serverul tău de bază
  • Vrei cea mai largă varietate de teme
  • Doriți un serviciu de găzduire specializat care vizează WordPress

Dacă ar trebui să folosiți Drupal dacă…

  • Aveți posibilitatea să interacționați cu și să actualizați serverele
  • Tu nu’probleme de rezolvare a problemelor
  • Tu nu’îmi place aspectul general al majorității site-urilor WordPress
  • Preferi interfața CMS Drupal

Drupal este în regulă, dar credem că majoritatea utilizatorilor vor fi mai confortabili cu WordPress. Dacă doriți să începeți cu WordPress, aruncați o privire la recomandările noastre pentru cele mai bune gazde web WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me