Cele mai bune 8 furnizori de găzduire VPS din 2020: Care gazdă are cel mai mult?

comparație de găzduire web imagine prezentată


Gazduirea VPS este una dintre cele mai eficiente metode de a găzdui un site web. Alăturați-vă la noi în timp ce examinăm cei nouă cei mai buni furnizori.

Atunci când porniți un site web, mulți oameni apelează la un serviciu de bază de găzduire web partajat – dar pe măsură ce site-ul dvs. web crește, la fel vor fi nevoile acestuia.

Acea’s când’e timpul de a începe să te uiți la un server privat virtual (VPS).

Un VPS este un pas mai mare față de găzduirea partajată. Încă mai partajați un server (computerul care vă pune site-ul la dispoziția vizitatorilor online) cu alte site-uri web, dar sunt mult mai puține site-uri web care utilizează serverul respectiv.

Furnizorii VPS de obicei pun la dispoziția abonaților mai multe resurse de sistem, ceea ce înseamnă că site-ul dvs. web ar trebui să fie mai rapid și mai receptiv. În plus, dacă întâmpinați vârfuri de trafic – poate în timpul unui eveniment de vânzare sau după o pauză de știri majore despre site-ul dvs., resursele VPS se pot extinde pentru a satisface site-ul dvs.’s cereri noi.

Chestia este că există tone de furnizori VPS acolo, iar alegerea celui mai bun furnizor de hosting VPS este un apel greu. Din fericire, tu’am venit la locul potrivit. Noi’Am făcut cercetarea pentru a vă da seama care sunt serviciile VPS cele mai bune.

Am aruncat o privire la o gamă largă de furnizori de hosting VPS, la serviciile pe care le-au oferit și ce le-au diferențiat de restul. Ce fel de planuri de găzduire oferă? Ce’sunt performanțele lor ca? Și oferă ajutor și sprijin bun?

Cele mai bune 8 furnizorii de gazduire VPS sunt:

 1. In miscare – Cel mai bun furnizor global de hosting VPS.
 2. A2 Gazduire – Cea mai bună valoare pentru bani.
 3. Bluehost – Cele mai bune caracteristici.
 4. iPage – Cel mai bun pentru servicii pentru clienți.
 5. HostGator – Cel mai bun pentru fiabilitate.
 6. HostPapa – Cel mai bun RAM și spațiu de stocare.
 7. Hai tăticu – Cel mai bun pentru funcții suplimentare.
 8. DreamHost – Cea mai bună lățime de bandă.

Cei mai buni furnizori de hosting VPS

Cei mai buni furnizori de hosting VPS sunt cei care răspund nevoilor dumneavoastră. Poate suna o prostie, dar asta’este adevărat. Găsirea celui mai bun plan VPS înseamnă a privi o mulțime de factori, cum ar fi prețul, caracteristicile, suportul.

Toți cei mai buni 9 furnizori ai noștri au propriul punct de vânzare unic. Gazduire VPS isn’Nu este o singură soluție care se potrivește tuturor, așadar’aruncați o privire mai atentă asupra fiecărui furnizor și vedeți dacă serviciul său sună ca ceea ce sunteți’caut.

Dacă site-ul dvs. are o mulțime de pagini web sau conținut de înaltă calitate, furnizorii cu mult spațiu de stocare ar trebui să fie o prioritate. La fel, dacă tu’reîncasați un buget sau aveți nevoie de mult ajutor, ar trebui să acorde prioritate furnizorilor cu prețuri ieftine și sprijin bun.

In miscare

InMotion este câinele de top atunci când vine vorba de găzduire VPS. Oferă caracteristici incredibile, timp de funcționare rezonabil și asistență utilă, toate la un preț corect. InMotion a ajuns, de asemenea, în topul cercetărilor noastre pentru găzduire partajată, ceea ce îl face pe furnizorul ideal pentru a începe sau a face upgrade la.

InMotion VPS GazduireInMotion este cel mai bine cotat furnizor pentru hostingul partajat și VPS.

A2 Gazduire

A2 Hosting își servește planurile VPS cu un zâmbet prietenos și sfaturi neprețuite. Aceasta’este perfect pentru găzduirea de noi, cu un serviciu de asistență și asistență intuitiv și o garanție generoasă de returnare a banilor oricând.

A2 Gazduire VPS GazduireA2 Gazduire este cunoscut pentru serviciul său pentru clienți, deci’e unul de care trebuie să ții cont dacă tu’sunt un novice gazdă total.

Bluehost

Dacă ai refugiu’Nu v-ați creat încă site-ul, Bluehost este singurul furnizor de hosting VPS care vă oferă un domeniu gratuit, permanent. Punctul său de vânzare real este calitatea caracteristicilor sale, care include până la 8 GB RAM și 4 nuclee de procesor și conturi de e-mail nelimitate..

Bluehost VPS GazduireBluehost este unul dintre cei mai buni furnizori de hosting de pe piață.

iPage

iPage are un serviciu destul de bun pentru clienți, oferind suport de chat și telefon live 24/7, un centru de cunoștințe aprofundat și bilete de asistență. Caracteristicile sale sunt, de asemenea, destul de bune, cu un certificat SSL inclus și copii de rezervă gratuite ale site-ului.

Gazduire iPage VPSAcolo’s nu refuză iPage să ofere oferte ieftine, dar tu faci viteză de sacrificiu pentru ei.

HostGator

HostGator este maestrul gazduirii. A ieșit cu cel mai bun punctaj general de găzduire din cercetările noastre. Aceasta’nu este la fel de măiestric atunci când privim VPS hosting în mod izolat, dar’cu siguranță nu este niciun fel. Cu caracteristici bune și cel mai bun timp de funcționare al oricărui furnizor, puteți face mult mai rău.

HostGator VPS GazduireHostGator oferă cel mai bun serviciu de găzduire complet, iar găzduirea sa VPS merită luată în considerare.

HostPapa

HostPapa nu face’Nu vin ieftin, dar niciun alt furnizor nu poate rivaliza cu capacitatea sa. HostPapa’Planul de prețuri de nivel superior oferă suficient RAM (Random Access Memory) și spațiu de stocare pentru a gestiona chiar și cele mai mari site-uri web.

Hostpapa VPS GazduireHostPapa arată excelent la suprafață, dar fiți atenți la costurile scumpe de reînnoire.

Hai tăticu

GoDaddy își cufundă degetele de la picioare în tot ceea ce este legat de web. În afară de a fi lumea’cel mai mare registrator de domenii, are, de asemenea, un excelent constructor de site-uri web și pachete de găzduire de înaltă calitate. daca tu’Aveți nevoie de un magazin unic, GoDaddy vă poate ajuta.

Gazduire GoDaddy VPSGoDaddy oferă multe servicii fantastice, dar gazduirea VPS nu este’este cel mai puternic.

DreamHost

DreamHost oferă, de asemenea, o lățime de bandă nelimitată în toate planurile sale. Celelalte caracteristici sunt destul de îngrijite, deși’nu este cel mai bun dacă ai nevoie de o mână de ajutor din când în când. Spre deosebire de concurenții săi, Dreamhost nu oferă asistență telefonică și chat live.

Gazduire DreamHost VPSTarifele ieftine DreamHost sunt excelente pentru site-urile de bază, dar pot fi puțin limitante pe termen lung.

Comparație de gazduire VPS cot la cot

Îndepărtarea caracteristicilor pe care le oferă fiecare gazdă VPS poate fi dificilă. Nimeni nu vrea să-și petreacă week-end-urile sau serile zburând printr-o încărcătură de site-uri, în căutarea celor mai bune oferte. Deci, noi’Am pus toate informațiile cheie într-un singur loc.

Aici puteți vedea suma maximă de caracteristici pe care fiecare furnizor vă oferă, indiferent dacă beneficiați de acces root sau nu, fiecărui furnizor’performanța uptime și scorul nostru de cercetare din testare.

Aceasta’este important să rețineți că prețurile prezentate mai jos sunt cele mai ieftine pentru care puteți beneficia de gazduire VPS cu furnizorul respectiv – nu prețul pe care îl aveți’d să plătesc pentru a primi capacitatea maximă a tuturor.

Furnizor de gazduireRAM maximProcesoare maxLățime maximă de bandăAcces la rădăcinăSpațiu maxim de stocareUptimeCel mai ieftin prețRating WBE In miscareA2 GazduireBluehostiPageHostGatorHostPapaHai tăticuDreamHost
8GB56TB&# 10003;260GB99,97%$ 39.99 / mo90%
8GB84TB&# 10003;150GB99,95%$ 49.99 / mo85%
8GB43TB&# 10003;120GB99,98%$ 29.99 / mo84%
8GB44TB&# 10003;120GB99,94%$ 24.99 / mo83%
8GB43TB&# 10003;240GB99,99%$ 89.95 / mo83%
24GB128TB&# 10003;1,000GB99,97%$ 49.99 / mo81%
8GB4Nelimitat&# 10003;200GB99,97%$ 40.99 / mo70%
8GBN / ANelimitat&# 10007;240GB99,95%$ Nr.15 / mo61%

După cum se arată, HostPapa este un câștigător clar în ceea ce privește memoria RAM, procesoare și lățime de bandă. Aceasta’merită să subliniez, totuși, că pentru a obține aceste limite, tu’va trebui să plătiți 299,99 USD / lună – cea mai mare taxă a oricărui plan de către orice furnizor.

Cu tot ce a fost luat în considerare, InMotion a fost câștigătorul clar pentru noi. Dacă aveți cerințe specifice, totuși, tabelul nostru este un mod minunat de a găsi furnizorul potrivit pentru nevoile dvs..

Încă îți zgârie capul ce înseamnă fiecare coloană? Don’nu vă faceți griji, noi’voi explica:

 • RAM (Random Access Memory) – ce alimentează site-ul dvs. și îi permite să funcționeze.
 • CPU (unități de procesare computer) – nucleele din server care procesează informațiile.
 • Lățime de bandă – cantitatea de date care poate curge între server, internet și site-ul dvs..
 • Acces la rădăcină – posibilitatea de a vă personaliza serverul prin instalarea de software suplimentar.
 • Depozitare – cantitatea de spațiu disponibilă pentru lucrurile de pe site-ul dvs. (conținut, media, pagini web etc.)
 • Uptime – cât de consistent funcționează site-ul dvs. online.

Pentru multe site-uri, sumele prezentate în acest tabel vor fi excesive și inutile. Cel mai adesea, cele mai importante lucruri de luat în considerare sunt timpul liber și costul.

Sigur, asta’este plăcut să ai un spațiu de stocare imens sau limite de lățime de bandă – dar nimic din asta nu contează dacă site-ul tău scade regulat sau poți’nu-ți permite factura lunară!

In miscare

Cel mai bun furnizor global de hosting VPS

InMotion ProsInMotion Cons
Core nelimitate de CPU, domenii și conturi de e-mailPlanuri de găzduire VPS de înalt nivel destul de scumpe
Domeniu gratuit cu planuri de 6-12 luniAlți furnizori își pot îmbunătăți timpul de funcționare de 99,97%

InMotion stabilește bara înaltă când vine vorba de găzduire VPS. Singurele sale caracteristici au marcat 95% în testarea noastră de cercetare și’e ușor de văzut de ce. Toate planurile sunt livrate cu copii de rezervă gratuite, acces root și nuclee nelimitate ale procesorului și conturi de e-mail.

InMotion este perfect pentru orice afaceri viitoare sau site-uri personale mari. Acesta oferă trei planuri diferite de prețuri care variază de la 39,99 USD la 144,99 USD / lună. Cu ajutorul disponibil 24/7 prin telefon, chat live și un sistem de ticketing, plus o garanție de returnare a banilor de 30 de zile, InMotion este furnizorul perfect pentru 99% dintre cititori.

A2 Gazduire

Cea mai bună valoare pentru bani

A2 Gazduire Pro-uriA2 Gazduire Contra
Cea mai bună valoare pentru baniFără domeniu gratuit
În orice moment, garanție de returnare a banilorDoar 99,95% uptime

daca tu’Nu sunteți sigur sau neconfidențial despre găzduirea VPS, A2 Gazduire vă poate ajuta. Abordarea sa prietenoasă, centrată pe client, te face să te simți apreciat imediat, iar personalul este mereu la îndemână pentru a te ajuta. În plus, dacă tu’nu sunt mulțumit de serviciu, puteți obține o rambursare oricând, fără întrebări.

În funcție de caracteristici, puteți alege între gazduirea serverului Linux sau Windows, în timp ce A2 oferă, de asemenea, backup-uri gratuite, acces root și conturi de e-mail nelimitate. Aceasta’e puțin mai scump decât InMotion, cu planuri cuprinse între 49,99 USD și 99,99 USD / lună, dar tu’Voi primi un serviciu foarte fiabil care vă pune pe primul loc.

Bluehost

Cele mai bune caracteristici

Bluehost Pro-uriBluehost Contra
99,98% uptimePlanuri de găzduire VPS de înalt nivel destul de scumpe
Domeniu gratuitO adresă IP dedicată

Bluehost este mai cunoscut pentru găzduirea sa WordPress, dar are tot ceea ce ai nevoie de la un serviciu VPS. Și dacă tu’încă ați achiziționat un nume de domeniu, Bluehost este singurul furnizor pe care îl avem’Am testat care îți oferă unul gratuit, pentru totdeauna.

Caracteristicile obișnuite sunt oferite, iar Bluehost se bucură de un uptime uptime de 99,98%. Prețurile de gazduire VPS la nivel de intrare sunt foarte rezonabile, începând de la 18,99 USD / lună pentru clienții noi (rata de reînnoire la 29,99 USD), până la 59,99 USD / lună. Oh, și don’nu uitați de asistența 24/7 pentru clienți. Și dacă tu’căutăm un plan VPS care să alimenteze un site web de fotografie, în special, Bluehost ocupă numărul 1 în recenzia noastră a celor mai buni furnizori de site-uri web pentru fotografi.

Clienții noi pot beneficia de găzduire VPS de la doar 18,99 USD / lună cu Bluehost (în mod normal 29,99 USD)

Deci ce obțineți pentru 18,99 USD / lună?

 • Domeniul site-ului gratuit
 • Certificat SSL gratuit
 • Instalarea WordPress cu un singur clic
 • 1 TB de lățime de bandă & 30 GB stocare
 • Suport 24/7 prin telefon & chat live

Toate din Bluehost’s Planurile de găzduire VPS vin cu un Garanție de returnare de 30 de zile, deci daca tu’nu sunteți complet mulțumit de serviciul primit’Voi primi o rambursare completă.

iPage

Cel mai bun pentru serviciul clienți

iPage Pro-uriiPage Contra
1 an domeniu gratuitGrad de funcționare slab 99,94%
Resurse multiple de ajutor și suportNumai 1 TB de lățime de bandă

Este posibil ca iPage să nu aibă cele mai ieftine prețuri, caracteristici deosebit de strălucitoare sau cea mai mare capacitate, dar are un pic din toate. De la RAM la acces root, backup-uri gratuite la securitate SSL, dvs.’Voi avea acces la tot ce ai nevoie.

Timpul de funcționare nu este’Este excelent în comparație cu concurenții săi, dar puteți lua confort în planuri ieftine – începând de la 24,99 USD / lună – și suport 24/7. Noi’D ar vedea iPage ca gazdă pentru cei care au nevoie de un serviciu solid la un preț rezonabil – serviciul său pentru clienți oferă tot ajutorul de care ai putea avea nevoie.

HostGator

Cel mai bun pentru fiabilitate

HostGator Pro-uriHostGator Contra
120 GB stocarePlanuri de prețuri costisitoare
99,99% uptimeFără domeniu gratuit

HostGator a mâncat competiția pentru micul dejun când vine vorba de serviciile generale de găzduire, iar serviciul VPS în mod special este, de asemenea, foarte puternic. Ceea ce lasă HostGator să scadă este valoarea pentru bani – în timp ce concurează rezonabil de bine cu InMotion pentru funcții, un cost de pornire de 89,95 USD / lună este suficient pentru a-i compensa pe cei cu buget redus..

Acestea fiind spuse, HostGator are o ofertă promoțională excelentă, unde puteți plăti doar 29,95 USD / lună pentru primii trei ani, dacă vă angajați cu HostGator pe termen lung. De asemenea, are un nou constructor de site-uri web care’este perfect pentru crearea de site-uri simple dacă’încă ești să-ți faci propriul tău.

HostPapa

Cea mai bună memorie RAM și stocare

HostGator Pro-uriHostGator Contra
Capacitate incredibilă cu planul ExtremePlanuri costisitoare
Domenii nelimitate și conturi de e-mailNu există copii de rezervă gratuite

La fel ca numele pizzeriei sale, HostPapa nu face asta’nu servesc lucrurile la jumătate. Dacă aveți nevoie să găzduiți un site web masiv, cu dimensiuni mari de fișiere, conținut de înaltă rezoluție și mai multe pagini web decât puteți agita un stick, atunci HostPapa este pentru dvs..

Fii atent, totuși – există niște capcane comune pe care multe persoane le cad. În primul rând, prețurile promoționale sunt disponibile doar pentru o lună, după care tu’plătiți între 49,99 USD și 299,99 USD / lună pe oricare dintre cele cinci planuri ale sale. În al doilea rând, garanția de returnare de 30 de zile este valabilă doar pentru cei care se abonează pentru un an sau mai mult. Toți ceilalți au doar 48 de ore pentru a solicita o rambursare.

Hai tăticu

Cel mai bun pentru funcții suplimentare

Hai tăticu Pro-uriHai tăticu Contra
Lățime de bandă nelimitatăNu există suport live pentru chat sau bilet 24/7
Atat serverele Linux cat si WindowsFără garanție de înapoiere

GoDaddy este unul dintre cele mai cunoscute mărci de site-uri web. Fie că îl cunoașteți ca lumea’cel mai mare registrator de domenii, un constructor elegant de site-uri sau, într-adevăr, pentru serviciul său de găzduire web, GoDaddy este un furnizor care oferă totul.

Hai tăticu’s Gazduirea VPS este destul de modestă, dar există’este suficient pentru a satisface majoritatea oamenilor. daca tu’încă o dată pentru a începe și avem nevoie de un magazin unic pentru a construi și găzdui site-ul dvs. web, putem’Nu recomand GoDaddy destul de mult.

DreamHost

Cea mai bună lățime de bandă

DreamHost Pro-uriDreamHost Contra
Conturi de e-mail și domenii nelimitateFără suport de chat live
Lățime de bandă nelimitatăDoar 30 GB stocare pe planul de bază

Bine, bine, deci DreamHost nu este’nu sunt mai bun în orice. Dar lățimea de bandă nelimitată este încă ceva de care să fii foarte mândru’sunt oferite doar de alți doi furnizori! Aceasta’este și a doua cea mai ieftină gazdă VPS în spatele numărului 1&1 IONOS, cu un preț de pornire de numai 15 USD / lună.

În mod enervant, DreamHost este singurul furnizor din această listă care nu vă oferă acces root și singurul cu o cantitate inflexibilă de nuclee de procesor. Acolo’de asemenea, nu există suport pentru telefon sau chat live și o durată medie de utilizare de 99,95%. DreamHost este un caz clasic pentru a obține ceea ce plătiți – dar apoi din nou, 1&1 IONOS este mai ieftin și mai bun!

Cum alegi furnizorul potrivit de găzduire VPS?

Există o serie de factori care trebuie luați în considerare atunci când căutați un furnizor de hosting VPS. O mare parte din acestea se bazează atât pe nevoile dvs., cât și ale site-ului dvs. web.

Tot ce are în vedere, există câțiva factori standard pe care toată lumea ar trebui să îi analizeze atunci când alege o gazdă. Acestea sunt:

 • Uptime – Acest lucru este esențial pentru orice site. Niciun furnizor nu poate garanta o durată de funcționare de 100%, dar cu cât puteți ajunge mai aproape de site-ul dvs., fără a merge niciodată, cu atât mai bine.
 • Acces la rădăcină – Daca tu’sunteți mai capabil din punct de vedere tehnic, având o mai mare flexibilitate și personalizare pe serverul dvs. este genial. Puteți instala software adițional care vă satisface site-ul’are nevoie și își îmbunătățește securitatea.
 • Lățime de bandă – Asemănător uptimei, lățimea de bandă este ceva pe care se bazează toate site-urile. Aproape jumătate dintre utilizatorii de internet se așteaptă ca o pagină web să se încarce în două secunde, așa că’este vital ca site-ul dvs. să aibă o lățime de bandă amplă.

8 cei mai buni furnizori de hosting VPS: concluzie

Acum ar trebui să aveți o idee foarte clară despre nu numai cine sunt cei mai buni furnizori de hosting VPS, dar și la ce este deosebit de bun fiecare. De recapitulat, aici’s acea listă din nou:

Cei mai buni 8 furnizori de hosting VPS: Rupunerea

 1. In miscare – Cel mai bun furnizor global de hosting VPS.
 2. A2 Gazduire – Cea mai bună valoare pentru bani.
 3. Bluehost – Cele mai bune caracteristici.
 4. iPage – Cel mai bun pentru servicii pentru clienți.
 5. HostGator – Cel mai bun pentru fiabilitate.
 6. HostPapa – Cel mai bun RAM și spațiu de stocare.
 7. Hai tăticu – Cel mai bun pentru funcții suplimentare.
 8. DreamHost – Cea mai bună lățime de bandă.

InMotion a fost clar câștigătorul pentru noi atunci când luăm în considerare caracteristici, suport, uptime și valoare. Oferă cel mai bun serviciu de găzduire VPS peste tot și ar trebui să fie accesul la furnizor pentru majoritatea cititorilor.

A2 Gazduire este deosebit de bun pentru oamenii care nu sunt tehnici datorită ajutorului și asistenței sale deosebite, în timp ce HostGator’timpul de funcționare pur și simplu poate’nu pot fi potrivite. GoDaddy este și o opțiune excelentă dacă’încă sunteți construiți un site web și doriți să faceți totul într-un singur loc.

Singurul mod în care’Totuși, vreau să știu sigur, însă, este prin testarea lor. Fiecare furnizor (baruri GoDaddy și DreamHost) are o garanție de returnare a sumelor, deci’merită să încercați unul timp de o lună cam așa pentru a vedea ce credeți.

Cei mai buni furnizori de hosting VPS: întrebări frecvente

Ce’este diferența dintre un VPS și o găzduire partajată?

Atât un VPS, cât și o găzduire web partajată înseamnă partajarea hardware-ului dedicat cu mai mulți clienți. Marea diferență este că, cu un VPS, mai puține conturi solicită resurse hardware. De asemenea, veți obține garanții de performanță mai bună cu un VPS în comparație cu găzduirea partajată.

Ce’este diferența dintre un VPS și un server dedicat?

Un VPS este un mediu virtual care rulează pe hardware dedicat și trebuie să partajeze acest hardware cu o serie de alți clienți. Între timp, un server dedicat oferă acces exclusiv la hardware. Gazduirea dedicată este necesară numai pentru site-uri web uriașe, deoarece costul este semnificativ mai mult decât hostingul partajat sau serverele private virtuale.

Ce este un server virtual?

Un server virtual este în esență un computer pretendent care rulează în interiorul unui computer fizic. Deoarece serverele sunt atât de puternice, iar cerințele pentru acestea sunt diferite decât un computer desktop, funcționează destul de bine pentru a rula mai multe servere virtuale pe o singură bucată de hardware.

Pentru ce puteți utiliza un VPS?

Cel mai evident și cel mai popular motiv pentru un VPS este să rulați un singur site web sau mai multe site-uri web. Cu toate acestea, le puteți utiliza pentru aproape orice lucru care necesită acces la internet – cum ar fi o aplicație web ca Nextcloud pentru a rula propria alternativă Dropbox – sau pentru a crea propria rețea virtuală virtuală pentru a asigura mai bine conexiunea la internet a PC-urilor și mobilului. dispozitive.

Care furnizor de hosting VPS este cea mai bună valoare pentru bani?

Cel mai ieftin furnizor de hosting VPS este 1&1 IONOS, cu planul său VPS S care costă doar 2 dolari pe lună. Noi’Ați argumenta, totuși, că InMotion vă oferă cea mai bună valoare pentru bani – are cele mai bune caracteristici, oferă o garanție de returnare de 90 de zile și începe de la doar 29,19 USD / lună la promoție.

Care furnizor de găzduire VPS este cel mai bun pentru întreprinderile mici?

Acest lucru depinde cu adevărat de afacerea dvs.’ site-ul este destinat. Cei mai mulți vor găsi InMotion cel mai bun, pentru că, pur și simplu, are cele mai bune caracteristici. De asemenea, vă oferă conturi de email nelimitate – un bonus minunat pentru angajați – și vă permite să găzduiți mai multe site-uri web, în ​​cazul în care compania dvs. are mai multe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map