BigCommerce Vs Magento: Un concurs de comerț electronic aproape?

cel mai bun logo de constructor de site-uri webBigCommerce vs Magento este o întâlnire între doi gladiatori ai comerțului electronic. Decizia care este cea mai puternică platformă este dificilă, dar noi’Am făcut cercetările noastre, comparând cele două în toate domeniile cheie pentru vânzarea online.


Înainte ca cele două platforme să pășească în colosseum și să nu-și încălzească săbiile, lăsați’evidențiază unele numere de utilizator pentru a afla care este persoana’campion.

BigCommerce a ajutat aproape 100.000 de oameni să înceapă să vândă online, oferind cele mai integrate funcții ale oricărei platforme de comerț electronic.

De asemenea, se mândrește cu unii clienți cu nume mari, inclusiv Toyota, Kodak și Ben & Jerry’s. După cum puteți vedea, aceasta’s pentru întreprinderile mari care doresc să crească rapid.

În prezent, Magento alimentează 250.000 de magazine online, deci’este clar o alegere populară. Cu toate acestea’s o platformă open-source, ceea ce înseamnă că oricine o poate folosi gratuit, dar numai dacă aveți cunoștințe ample de codificare. După cum vă puteți imagina, aceasta’nu este pentru toată lumea.

Acest articol va descoperi punctele forte și punctele slabe ale fiecărei platforme, acoperind totul, de la ușurința de utilizare la capacitățile de marketing.

Am efectuat câteva cercetări amănunțite pe fiecare constructor și am cerut oamenilor ca și tine să le testezi. În felul acesta, tu’Voi avea o idee bună despre ce războinic din comerțul electronic să parieze ultima ta monedă de aur.

Lasă bătălia să înceapă…

Heads up – oferta BigCommerce!

Am vrut doar să vă anunțăm că BigCommerce oferă în prezent trei luni libere când vă înscrieți la un nou plan. Vă rugăm să vizitați site-ul web BigCommerce!

BigCommerce vs Magento: pro și contra

Pro și contra BigCommerce:

BigCommerce ProsBigCommerce Cons
 • Vindeți pe mai multe canale
 • Funcții SEO excelente
 • Cele mai multe caracteristici încorporate ale oricărei platforme
 • Editarea este complicată
 • Fără aplicație mobilă
 • Utilizează terminologie complexă

Pro și contra Magento:

Magento ProsMagento Cons
 • Liber pentru a rula
 • Comunitate uriașă de sprijin
 • Foarte flexibil în design
 • Are nevoie de cunoștințe de codificare
 • Consumă timp
 • Plătește pentru găzduire și aplicații

Ce’este diferența dintre BigCommerce și Magento?

BigCommerce este o platformă de comerț electronic și vine ca un pachet all-in-one. Plătești o taxă lunară, apoi ajungi să-ți creezi site-ul folosind BigCommerce ‘temă’, care acționează ca un șablon personalizabil. Aceasta’nu este cea mai ieftină platformă de acest gen, dar ea’este conceput pentru a vă ajuta să vă dimensionați marca, cu planuri de a vă sprijini la câteva sute de mii de venituri. Tu nu’nu aveți nevoie de abilități tehnologice pentru a construi un site cu BigCommerce.

Magento este un software de comerț electronic de tip open-source și acesta’este liber. Acestea fiind spuse, te costă’Va trebui să aranjați separat – cum ar fi găzduirea, măsurile de securitate și aplicațiile SEO. Aceasta’este, de asemenea, o platformă puternică și oferă o flexibilitate totală – încurcarea este tu’Va trebui să știu cum să codăm pentru a vă personaliza site-ul dincolo de tema sa, astfel încât persoana obișnuită se va lupta să-l folosească la potențialul său.

Ar trebui să utilizați BigCommerce Dacă….

 • Prețuiți instalarea ușoară, cu toate instrumentele de care aveți nevoie deja la dispoziție
 • Tu’sunt fericit să plătești ceva mai mult pentru comoditatea unui pachet all-in-one și o echipă dedicată de ajutor și asistență

Ar trebui să utilizați Magento Dacă…

 • Aveți experiență în codificarea sau crearea site-urilor web
 • Tu’sunteți fericiți să luați un proiect mai mare atunci când vine vorba de site-ul dvs. web

Ușurință în utilizare

Există atât de multe lucruri de luat în considerare atunci când conduceți o afacere. Vrei să petreci timp concentrându-te pe clienți, produse și branduri – nu pe construirea, personalizarea și editarea unui site web. La fel de ușor este să folosiți BigCommerce și Magento?

În a noastră ‘ușurință în utilizare’ testarea, BigCommerce a efectuat aproape OK. Dar majoritatea oamenilor au considerat că este prea dificil să-și proiecteze magazinul.

Interfața de editare este împărțită între două domenii: vitrina (ceea ce văd clienții) și inventar (backend). De asemenea, folosește terminologie complexă precum nivelurile SKU și fișierele CSV, deci’Cu siguranță pentru utilizatorii mai tehnologici.

Cu toate acestea, oferă scurtături de la tastatură, cum ar fi tastarea ‘AP’ pentru a începe să adăugați produse. De asemenea, a introdus recent ‘Design de magazin’, care vă permite să urmăriți efectele modificărilor dvs. pe măsură ce mergeți.

Unul dintre utilizatorii noștri testați a spus despre BigCommerce:

A fost dificil, dar platforma a fost un sistem mult mai puternic, deci provocările sunt mai probabile.

editor de bigcommerce storefrontEditarea pe BigCommerce este împărțită între magazin și backend, ceea ce poate fi confuz

Magento este similar cu BigCommerce, prin faptul că folosește terminologie complicată pe fiecare pagină. Cu toate acestea, este mai dificil de utilizat în general, deoarece, de asemenea, trebuie să cunoașteți unele coduri. Cu BigCommerce, totul se poate face cu câteva clicuri, fără a fi codate.

Asta inseamna ca tu’este mai probabil să aveți probleme cu Magento, pur și simplu pentru că trebuie să faceți multe altele. Ce’mai mult, dacă te descoperi cu probleme’nu există asistență telefonică 24/7 pentru a vă dezlipi (dar noi’o să intru mai târziu).

BigCommerce vs Magento – Ușor de utilizat: Verdictul

BigCommerce este mai ușor de utilizat decât Magento, în primul rând pentru că nu’nu necesită integrare de găzduire. De asemenea, spre deosebire de Magento, nu’nu trebuie să știți niciun cod pentru a vă personaliza site-ul dvs. – toate instrumentele de care aveți nevoie pot fi găsite în tabloul de bord.

Flexibilitatea proiectării

BigCommerce are șapte teme gratuite pentru a alege, cu Peste 50 de opțiuni plătite costă 145 – 235 USD fiecare. Șabloanele sunt flexibile și răspund mobil, de asemenea, cu caracteristici specifice industriei și posibilitatea de a schimba teme în orice moment.

Nou introdus ‘Design de magazin’ vă permite să vă personalizați magazinul chiar în fața dvs. Pur și simplu faceți clic pe o zonă și actualizați. Aceasta’e super simplu.

teme bigcommerce

Magento oferă doar 12 teme în total – atât gratuit, cât și plătit – și doar 10 dintre acestea au un telefon mobil. Puteți să vă creați propria temă de la zero, dar acest lucru va necesita unele codări serioase – sau câteva sute de dolari pentru a plăti unui expert!

Cu toate acestea, dacă tu’ești un coder încrezător, tema Magento este cu adevărat ceea ce creezi. Aceasta’este mult mai flexibil în ceea ce privește designul, dar, desigur, va dura mult mai mult timp până la construcție decât cu BigCommerce.

teme magentoMagento oferă libertate totală atunci când îți personalizezi temele – dacă știi cum să codifici

BigCommerce vs Magento – Design: verdictul

Magento oferă mult mai multă flexibilitate în design decât BigCommerce, pur și simplu pentru că’este o platformă mai complicată. Cu alte cuvinte, Magento vă permite să vă personalizați temele în orice mod doriți – atâta timp cât aveți suficientă experiență de codare pentru a o elimina.

Construiește timpul

Timpul necesar pentru a construi un magazin merge mână în mână cu ușurința de utilizare. Daca’e mai ușor să vă descurcați în jurul platformei, ar trebui să fie mai rapid să intrați online, nu? Cu BigCommerce vs Magento, acesta este cu siguranță cazul.

Cu BigCommerce, tot ce ai nevoie pentru a construi un magazin este într-un singur loc. Aceasta înseamnă că puteți construi un site web de comerț electronic în doar câteva ore. Aceasta necesită puține cunoștințe tehnologice, deoarece există’nu este nevoie de codificare.

Bigcommerce încorporat în funcțiiConstruirea unui magazin BigCommerce se poate face rapid datorită caracteristicilor sale încorporate

Crearea unui magazin Magento poate dura mult mai mult. Nu numai că trebuie să creezi un magazin, ci și tu’Va trebui să o conectați și la o gazdă.

În general, ea’este mai solicitant din punct de vedere tehnic, necesitând codificare și personalizare totală – este ideal pentru perfecționiștii experimentați în tehnologie, dar nu pentru utilizatorii cu timp limitat, fără experiență de codificare.

BigCommerce vs Magento – Timp de construire: verdictul

Aceasta’e mai rapid pentru a construi un site cu BigCommerce decât Magento. Magento consumă mult mai mult timp, având în vedere faptul că trebuie să vă creați magazinul și să aveți grijă de găzduire, în timp ce BigCommerce este în esență gata de a merge după câteva modificări. Magento vă oferă un control total, care necesită mai mult timp.

Instrumente și caracteristici de comerț electronic

Acesta este locul unde BigCommerce intensifică într-adevăr. Are cele mai încorporate caracteristici ale oricărei platforme de comerț electronic’este singurul constructor pe care l-am testat care vă permite să vindeți produse fizice, digitale și bazate pe servicii.

Puteți accesa peste 600 de aplicații. Aceasta este mai mică decât majoritatea celorlalte platforme, dar numai pentru că BigCommerce are atâta putere deja încorporată.

Bigcommerce adaugă produse

În ceea ce privește BigCommerce’caracteristicile de vânzare, unele dintre cele mai bune includ:

 • Recuperarea coșului abandonat – BigCommerce câștigă înapoi 12% la 15% din clienți cu e-mailurile sale de recuperare, care sunt trimise atunci când clienții părăsesc articole în coș, fără a verifica
 • Instrumente analitice și raportare – Gestionează-ți site-ul’performanță, analizând campanii, sesiuni și vânzări generale
 • Certificat SSL – Fiecare plată este făcută în siguranță prin criptarea utilizatorului’date

De asemenea, Magento se mândrește cu o gamă generoasă de caracteristici. Puteți vinde produse fizice și digitale, puteți expedia în mai multe locații într-o singură comandă și puteți alege din peste 3.000 de extensii gratuite și plătite.

aplicații de expediere magentoMagento are acces la 1000’aplicații, inclusiv extensii de marketing și transport, care vă oferă mai multă libertate

Unele dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face cu Magento’aplicațiile și extensiile includ:

 • Adăugați coduri promoționale personalizate – Personalizarea reducerilor încurajează clienții să repete cumpărăturile
 • Inserați bannere publicitare – Adăugarea de link-uri direcționate la banner-ul site-ului dvs. va crește conversiile
 • Integrați funcțiile de precomandă – Trimiteți automat un e-mail clienților înainte de lansarea unui produs

Bigcommerce vs Magento – Caracteristici de vânzări: verdictul

BigCommerce are funcții de vânzare mai bune decât Magento. Are cele mai încorporate caracteristici ale oricărei platforme, oferindu-vă cea mai mare putere de vânzare. Acesta este motivul pentru care’este cel mai bun pentru întreprinderile mari. În timp ce Magento vă permite să vă personalizați magazinul cu 3.000+ extensii, toate acestea sunt aplicații terțe.

Opțiuni de plată și taxe

BigCommerce acceptă 40 de opțiuni de plată, inclusiv nume mari precum ApplePay, Stripe și Square. De asemenea, nu există taxe de tranzacție pentru toate planurile de preț și tarifele pre-negociate cu PayPal, economisind și mai mulți bani.

Nu numai asta, ea’e rapid și ușor să integrați fiecare gateway de plată, deci voi’Voi fi plătit repede.

opțiuni de plată pentru companii mariConectarea gateway-urilor de plată se poate face în câteva clicuri pe BigCommerce

Magento face mai greu să câștigi bani. Cum așa? Spre deosebire de BigCommerce, trebuie să integrați aplicații pentru procesoarele de plată.

După ce ai făcut asta, tu’Voi avea acces la principalele portaluri precum PayPal, AmazonPay și Stripe. Aceasta’merită menționat că există 148 de aplicații de plată din care să alegeți, care va dura chiar mai mult timp pentru integrare.

Cu toate acestea, oferă alte gateway-uri care sprijină alte țări și limbi – ideal pentru întreprinderile cu ambiții internaționale.

procesoare de plata magentoMagento vă permite să alegeți dintre sute de procesoare de plată, dar dumneavoastră’va trebui să adăugați aplicații terțe

BigCommerce vs Magento – Opțiuni de plată: verdictul

În ceea ce privește opțiunile de plată, BigCommerce face mai rapid și mai ușor să fiți plătit, fără a include comisioane de tranzacție în niciun plan de preț. Adăugarea gateway-urilor de plată se poate face cu doar câteva clicuri din tabloul de bord, în timp ce adăugarea procesoarelor de plată pe Magento necesită selectarea și integrarea aplicațiilor.

Instrumente și caracteristici de marketing

SEO

Optimizarea motorului de căutare este importantă, deoarece magazinul dvs. este găsit pe Google. Dacă clienții pot’Văd site-ul tău, ai câștigat’nu câștigați bani – iar concurenții dvs. vor beneficia.

funcții seo bigcommerceBigCommerce are tot ce ai nevoie pentru ca site-ul tău să poată fi mai mare pe motoarele de căutare

BigCommerce a obținut note complete în testarea noastră SEO, oferind tot ceea ce ai nevoie pentru un magazin prietenos pe Google. Dar Magento are și câteva funcții grozave. Pe ambele platforme, puteți:

 • Editați titlul paginii și meta descrierea – acest lucru spune Google despre magazinul dvs. și îl ajută să-și clasifice site-ul
 • Adăugați text alt la imagini – ajută Google și, în final, clienții, să-ți găsească imaginile mai ușor
 • Personalizați adresele URL – crearea adreselor URL topice și bogate în cuvinte cheie vă va ajuta să aduceți ochii plătitori pe site-ul dvs. web

În cazul în care Magento se reduce cu costul aplicațiilor. Dacă doriți să faceți site-ul dvs. chiar mai prietenos cu SEO’Va trebui să plătesc pentru integrări de la terți, care sunt încorporate cu BigCommerce.

extensii magento seoMagento necesită mai multe extensii pentru unele funcții SEO, ceea ce adaugă costurile

Integrare multicanal

BigCommerce intră mare în această categorie. Oferă vânzare încorporată pe Facebook, Pinterest, Instagram, eBay, Amazon și multe altele. Acest lucru vă deschide cu adevărat oportunitățile și puteți gestiona acele vânzări cu instrumentele sale de raportare a datelor.

bigcommerce sell on ebayCu BigCommerce, puteți vinde automat pe mai multe canale, inclusiv pe eBay

După cum probabil ați ghicit, Magento se bazează pe piața sa uriașă pentru integrări multicanale. Pentru a vinde pe diferite canale, dumneavoastră’Va trebui să adaug unele extensii. Puteți adăuga toate mărcile importante, inclusiv Amazon, eBay, Etsy, Facebook și multe altele.

BigCommerce vs Magento – Instrumente de marketing: verdictul

BigCommerce are instrumente de marketing mai bune, înregistrând note complete în SEO și conectând automat magazinul dvs. la numeroase canale precum Facebook, Amazon și eBay. În schimb, Magento necesită extensii ale terților pentru integrări multicanale și pentru funcții SEO importante, cum ar fi suportul de cuvinte cheie.

Ajutor si sustinere

Pe toate planurile de preț, BigCommerce oferă 24/7 telefon și asistență chat live. Aceasta înseamnă că puteți obține o soluție rapidă, indiferent de oră.

ajutor și sprijin pentru întreprinderile mariBigCommerce este acolo pentru a ajuta 24/7 prin telefon sau chat live

Acolo’s mai mult – dacă optați pentru planul de prețuri pentru întreprindere, voi’Voi primi sprijin prioritar. Aceasta înseamnă că apelurile telefonice merg în partea de sus a listei și veți primi un consultant de ajutor dedicat.

Magento’cea mai bună ofertă de suport este forumul său. Vei găsi răspunsuri la tot ceea ce ai nevoie de la alți utilizatori Magento și există câteva tutoriale cu adevărat utile. Cu toate acestea, nu face asta’nu oferiți asistență 24/7, deci’în mare măsură, depind complet de întrebări frecvente – ceea ce ar putea să nu fie suficient pentru a răspunde la întrebarea dvs..

forum de ajutor magentoForumul de ajutor Magento este cunoscut, dar nu există asistență telefonică pentru o experiență de asistență mai personală

BigCommerce vs Magento – Ajutor și suport: verdictul

Între BigCommerce și Magento, BigCommerce oferă ajutor și asistență mult mai bune. Oferă 24/7 telefon și suport pentru chat live, precum și ajutor prin e-mail. Pe de altă parte, Magento se bazează complet pe videoclipurile sale de forum și tutorial generate de utilizator, care probabil nu este’este suficient pentru majoritatea problemelor.

Prețuri

BigCommerce are trei planuri principale de preț:

 • Standard – 29,95 USD pe lună
 • La care se adauga – 79,95 USD pe lună
 • Pro – 249,95 USD pe lună

Planul standard se adaptează perfect pentru întreprinderile mai mici care vând până la 50 de dolari pe an. Vine cu produse nelimitate pentru a vinde, un generator de cupoane, suport 24/7 și multe altele.

Planul Plus include funcții de recuperare a coșului de cumpărături abandonate și poate stoca cărți de credit. Pro vine cu adăugări de recenzii pentru clienți Google și filtrare de căutare a produselor, ceea ce îl face cel mai potrivit pentru întreprinderile mari care vând până la 400 de dolari pe an.

BigCommerce oferă, de asemenea, un plan Enterprise, care este pentru companii mult mai mari și oferă cele mai avansate instrumente. Prețul va depinde de ofertele pe care vi le oferiți și de dvs.’Va trebui să apelați direct la BigCommerce pentru a obține unul.

Încă nu ești convins? Nu vă faceți griji – puteți testa BigCommerce cu un test gratuit de 15 zile, astfel încât să puteți încerca înainte de a cumpăra.

planurile de prețuri ale companiilor mariBigCommerce are trei planuri de preț de bază, plus un citat-dependent ‘Afacere’ plan

Când vine vorba de stabilirea prețurilor, Magento este o pungă mixtă. În timp ce platforma în sine este în esență gratuită, dvs.’Va trebui să plătesc pentru a vă conecta la o gazdă, pentru a cumpăra teme, pentru a integra aplicații – lista continuă.

Deci, în funcție de dimensiunea magazinului Magento, prețurile pot varia foarte mult. Ar putea fi orice, de la 4 la 1 dolari pe lună!

BigCommerce vs Magento – Prețuri: verdictul

BigCommerce și Magento abordează prețurile foarte diferit, așa că’e greu de spus care este mai bun sau va ieși mai scump. BigCommerce oferă planuri de preț clar stabilite, cu o mulțime de funcții încorporate’valoare bună pentru bani. Cu toate acestea, Magento permite o personalizare nelimitată, astfel încât ar putea costa doar câțiva dolari pe lună (sau mai mult decât o mare – acesta’Ține de tine!)

BigCommerce vs Magento: concluzie

După ce a analizat toate domeniile cheie pentru vânzarea online, acesta’Acum știm care platformă este cea mai bună alegere.

În timp ce BigCommerce nu este’este cel mai ușor software din lume de utilizat, acesta’e mai simplu decât Magento. Nu face asta’nu aveți nevoie de cunoștințe de codare și toate instrumentele sunt la un loc.

Prin personalizarea sa nelimitată, Magento vă oferă o mulțime de flexibilitate în proiectare. Cu toate acestea, are nevoie de mult mai multe cunoștințe tehnice decât BigCommerce, având în vedere faptul că trebuie să codificați totul și să vă conectați singuri la o gazdă.

Lăsa’recapitulăm rapid fiecare rundă pentru a vedea cum am ajuns aici…

CategoryBigCommerceMagentoWinnerUșurință în utilizareProiectaConstruiți timpulCaracteristici de comerț electronicOpțiuni și taxe de platăInstrumente de marketingAjutor si sustinerePrețuri
Simplu după un timp, dar ușor confuz la început cu terminologia sa.Foarte dificil fără codificarea cunoștințelor și necesită integrare de gazdă.BigCommerce
Oferă 7 teme gratuite și 50+ plătite, ușor de personalizat.Personalizarea nelimitată cu codificarea vă oferă o libertate creativă completă.Magento
Toate instrumentele dvs. de construcție sunt într-un singur loc, astfel încât să puteți obține rapid online.Multă libertate înseamnă mult mai mult timp pentru a-ți construi magazinul.BigCommerce
Cele mai integrate funcții ale oricărei platforme de comerț electronic.Funcții restrictive încorporate, dar permite accesul la peste 3.000 de aplicații.BigCommerce
Acceptă peste 40 de procesoare de plată, fără taxe de tranzacție.Trebuie să alegeți dintre 148 de aplicații de tip gateway de plată, costând timp și bani. BigCommerce
Vă permite să personalizați descrierile meta, adresele URL și multe altele. De asemenea, puteți vinde pe mai multe canale.Oferă câteva funcții SEO integrate, dar necesită aplicații pentru vânzarea multicanal.BigCommerce
Suport de telefon și chat live 24/7, precum și ajutor de e-mail și un forum. Se bazează pe un forum generat de utilizator, fără suport 24/7.BigCommerce
Trei planuri principale de prețuri, care costă de la 29,95 USD la 249,95 USD pe lună. Gratuit pentru a începe, dar costurile se pot adăuga cu hosting, teme, aplicații etc..Cravată

BigCommerce este cel mai bun pentru cei care trebuie să obțină o afacere mare, cu creștere rapidă și să funcționeze rapid online, în timp ce Magento este pentru proprietarii de afaceri cu experiență tehnică care nu’Nu vă gândiți să petreceți timp personalizându-și magazinul cu cod.

BigCommerce este destul de simplu de utilizat și oferă toate instrumentele necesare pentru a construi un imperiu de comerț electronic. Deși este nevoie de mai mult timp pentru a construi un site web de comerț electronic cu Magento, platforma oferă libertate creativă totală, ceea ce poate atrage perfecțiștii.

Per total, noi’dând degetele mari în sus – și sabia de lemn ceremonială – BigCommerce.

Când vine vorba de construirea magazinului online, acesta’pachetul complet. Tot ceea ce ai nevoie pentru ca magazinul tău să înflorească este chiar acolo, pe tabloul de bord, așa că cu BigCommerce, poți visa cu adevărat mare.

BigCommerce vs Magento: Întrebări frecvente

Ar trebui să folosesc BigCommerce sau Magento pentru activitatea mea de început?

Totul se rezumă la cunoștințele dvs. tehnice și priceperea cu ajutorul tastaturii. BigCommerce este un singur ghișeu – are tot ce ai nevoie pentru a construi un magazin de succes într-un singur loc, așa că’rapid și ușor. Magento necesită multă codificare, precum și integrare la o gazdă.

Magento este mai ieftin decât BigCommerce?

La nivel de bază – da. Magento este inițial liber de utilizat, dar tu’Va trebui să achiziționați aplicații de găzduire și terțe părți, care pot crește cu adevărat costurile. BigCommerce are trei planuri de prețuri cuprinse între 29,95 și 249,95 USD, deci depinde de cât de mare doriți să fiți.

Care este cea mai bună platformă pentru construirea unui magazin online?

Cercetările noastre independente au considerat că Shopify este cea mai bună platformă de comerț electronic. Shopify este pur și simplu cea mai cuprinzătoare platformă de comerț electronic de pe piață, înregistrând astăzi un impresionant 4,7 din 5. Vedeți comparația noastră cot la cot a celor mai bune platforme de comerț electronic pentru a afla ce platforme erau fierbinți pe călcâie..

Cine sunt cei mai buni furnizori de hosting?

Dacă decideți să mergeți cu Magento, voi’Va trebui să aranjați un furnizor de hosting. Și care este cel mai bun furnizor de hosting, vă auzim că vă întrebați? Cercetările noastre independente au considerat că Hostgator este cel mai bun furnizor în general, însă acest lucru variază în funcție de tipul de găzduire pe care îl găzduiești’re dup. Pentru mai multe informații, consultați recenzia noastră asupra celor mai mari furnizori de hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map