Gazduire partajată VPS Gazduire

7 diferențe cheie pe care ar trebui să le știi

Începeți călătoria dvs. de găzduire astăzi, deoarece vă dezvăluim diferențele cheie între hostingul VPS partajat și VPS.


Gazduirea poate fi un subiect intimidant. daca tu’nu sunt prea expirat de tehnologie, ea’este dificil să înțelegem pe deplin ce este hostingul, să nu mai vorbim de care sunt diferitele tipuri!

Aceasta’este treaba noastră de a rectifica toate acestea. La Website Builder Expert, noi’Am fost de câteva ori în jurul blocului și știu toate trucurile comerțului când vine vorba de gazduire web.

vps vs găzduire partajată

Nu numai asta, noi’De asemenea, am efectuat propriile noastre cercetări din viața reală pentru a vă ajuta să alegeți furnizorul potrivit pentru nevoile dvs. Dar lasa’Încep cu elementele de bază.

Există multe tipuri diferite de găzduire, dar noi’ne vom concentra pe două dintre ele: găzduire partajată și găzduire de server privat virtual (VPS):

Gazduire partajată VPS Gazduire pe scurt

Gazduirea partajată înseamnă partajarea unui server – și a resurselor sale – cu alte site-uri. Acea’lățime de bandă, stocare… lotul. Gazduirea VPS creează un mediu virtual care imită un server dedicat (unde primiți un server și toate resursele sale, pentru dvs.), dar într-un mediu de găzduire partajat.

Un alt mod de a-ți bate capul în diferență este să te gândești la ele ca la închirierea de proprietăți:

Cu găzduire partajată, dumneavoastră ‘acțiune’ spațiu pe un server cu alte site-uri web. Aceasta’e ca și cum ai închiria o cameră într-o casă comună – tu’Ai propria ta mică zonă, dar tu’fac parte dintr-un spațiu comunal mai mare.

Gazduirea în comun este cel mai ieftin tip existent. Aceasta’are beneficiile sale, dar, în mod firesc, lucrurile pot fi puțin înghesuite uneori.

Gazduirea VPS este locul în care aveți mai mult decât o singură porție de server. Acest lucru poate fi gândit ca închirierea unui apartament într-un bloc – mai multe camere, mai mult spațiu, mai multă flexibilitate și puțin mai scump. Ai un nivel mai mare de control, dar tu’mai funcționez într-un server comun cu alții.

În general, găzduirea partajată este destinată site-urilor statice – cu alte cuvinte, site-urile web cu conținut fix care nu funcționează’Nu te schimba, indiferent cine o vizitează. Gazduirea partajată este cea mai bună pentru site-urile personale de bază, cum ar fi blogurile și pentru startup-uri. Tu nu’nu veți obține o mulțime de caracteristici, securitate Ironclad sau viteze de încărcare ultra-rapide, dar, din nou, nu’nu am nevoie de toate astea.

Gazduirea VPS este o etapă avansată și ideală pentru întreprinderile mici, magazinele online și site-urile personale mai mari. Tu’Voi vedea o creștere a caracteristicilor, a securității și a performanței, toate pentru o creștere foarte rezonabilă a costurilor.

Gazduirea VPS este de asemenea grozavă dacă’caut sa-ti cresti site-ul. Gândiți-vă la aceasta ca la o investiție – doriți să alegeți un plan care să se potrivească ambițiilor voastre, nu doar unul pentru aici și acum.

În tot acest articol, noi’Voi aborda principalele avantaje și contra și vă vom arăta furnizorii de top pentru fiecare tip de găzduire. Noi’Vom vorbi, de asemenea, prin principalele domenii pentru a fi conștienți, a evalua diferențele cheie și a identifica tipul de găzduire potrivit pentru dvs.: găzduire partajată sau găzduire VPS.

1

Gazduire partajată VPS Hosting: pro și contra

În timp ce găzduirea partajată este opțiunea cea mai puțin costisitoare, VPS poate oferi, de asemenea, o valoare excelentă pentru bani – trucul este să știți ce tip de găzduire vă oferă’am nevoie. Majoritatea site-urilor web începătoare și personale vor fi mai mult decât pregătite cu funcțiile de găzduire partajată. Dar daca tu’refaceți un magazin online sau un site care’s-ar putea să depășești mobilierul de bază, atunci tu’Vreau să faceți upgrade la ofertele mai scalabile și personalizate de găzduire VPS.

Pro-uri de gazduire partajateConturi de gazduire partajată
 • Cel mai ieftin tip de găzduire acolo
 • Proiectat pentru începători și începători tehnologici
 • Performanță decentă pe site-urile statice și cu trafic redus
 • Fără resurse dedicate
 • Riscuri mai mari pentru securitate
 • Site-urile cu care distribuiți un server vă vor afecta performanța
VPS Hosting ProsVPS Hosting Cons
 • Mare valoare pentru bani
 • Un control mai personalizabil
 • Planuri scalabile care cresc odată cu site-ul dvs. web
 • Puțin mai scump decât găzduirea partajată
 • Necesită cunoștințe tehnice de bază
 • Tu’Va trebui să aveți o idee vagă despre cât de multă stocare și lățime de bandă doriți

2

Alocare resurselor

Toată lumea are nevoie de anumite resurse. Planul dvs. mobil, de exemplu, vine cu o limită stabilită pentru apeluri, texte și date. Gazduirea este aceeași, cu excepția resurselor sunt lucruri precum spațiul de stocare și memoria.

După cum sugerează și numele, pe un plan de găzduire partajat, împărtășiți resurse cu celelalte site-uri de pe server. Dacă un site web folosește prea multă lățime de bandă, celelalte site-uri suferă. Aceasta’este cam ca să vrei să gătești în bucătăria ta comună atunci când toate plitele sunt deja luate.

Gazduirea VPS este mai puțin limitată. Pentru că dețineți o porțiune mai mare a serverului’hardware, aveți mai multe resurse. Tu’Vei obține, de asemenea, acces root în mediul serverului, ceea ce înseamnă că poți instala software suplimentar și edita orice fișier pe server.

3

Securitate

Noi’Aș dori să încep prin a spune că, în mare parte, găzduirea partajată este foarte sigură. Furnizorii lucrează mult în jurul securității lor, dar nu există garanții. Aceasta, din nou, se reduce la celelalte site-uri cu care partajați un server.

Dacă un site face o greșeală și are o încălcare de securitate, fiecare site de pe serverul respectiv este atunci vulnerabil. Îți poți încuia dormitorul, dar dacă unul dintre colegii tăi de casă lasă ușa din față deschisă, tu’sunt încă în pericol!

Gazduirea VPS este mai sigură. Pentru început, dumneavoastră’reintră pe un server cu alți utilizatori VPS, ceea ce înseamnă că toată lumea are un nivel mai mare de securitate. De asemenea, aveți mai multe cuvinte despre propria dvs. protecție, la fel ca voi’Aș fi liber să instalați CCTV și alarme în propriul apartament. Acolo’nu este nevoie să intri în panică, chiar dacă cineva lasă intrarea în blocul tău deschis.

4

Performanţă

Puteți avea toate resursele și securitatea din lume, însă ceea ce vizează cu adevărat vizitatorii dvs. este cât de bine funcționează site-ul dvs. Lucruri precum cantitatea de lățime de bandă pe care o obțineți variază de la un plan la altul, în timp ce timpul de funcționare diferă în funcție de furnizorul pe care îl alegeți.

Cercetările sugerează că aproape jumătate din toți utilizatorii de internet se așteaptă ca paginile web să se încarce în două secunde sau mai puțin. Cu asta în minte, tu’Vreau să fiu pe un plan care să poată gestiona valuri mai mari de trafic, fără a face compromisuri cu privire la viteza de încărcare.

5

Configurare și personalizare

Gazduirea dvs.’Configurația s (sau cu alte cuvinte, configurarea) este de obicei îngrijită de dvs. Pe planurile de găzduire partajate, configurația este sortată în funcție de furnizorul dvs., ceea ce înseamnă că puteți continua cu lucruri mai importante.

VPS este ceva mai complex. Există două tipuri diferite de găzduire VPS: administrate și neadministrate. Planurile gestionate sunt aceleași cu hostingul partajat, prin faptul că procesul de configurare este îngrijit pentru tine. Cu Neadministrat, acesta’Ține de tine – deși acest lucru tinde să fie utilizat doar de dezvoltatori și experți.

Când vine vorba de personalizare, există o diferență clară între cele două tipuri de găzduire. Pentru a explica, hai’Folosiți planul mobil ca un alt exemplu. În timp ce găzduirea partajată a stabilit limite pe care nu le puteți depăși, cum ar fi minutele de apel și cantitatea de date, găzduirea VPS vă permite să vă personalizați planul, astfel încât să vă puteți modifica limitele de la o lună la alta.

6

scalabilitate

Modul de a privi găzduirea partajată vs gazduirea VPS este să decizi care sunt ambițiile tale. Dacă dețineți un site web mic, care primește doar câteva sute de vizitatori pe săptămână, și nu’Nu intenționați să extindeți prea mult, găzduirea partajată este perfectă.

Problemele încep să crească când site-ul dvs. web crește. Dacă numărul de vizitatori se transformă de la sute la mii, pagina dvs. bună de pagină se poate transforma într-un mesaj de eroare.

Gazduirea VPS poate crește cu tine; daca tu’ești o afacere mică, să plătești câțiva dolari în plus pe lună în acest stadiu îți oferă această libertate. Sigur, să locuiești într-o casă comună este în regulă’Ești doar tu, dar când obții un partener, lucrurile pot fi cam înghesuite!

7

Preț

Acum lucrurile tehnice’este în cale, ea’e la întrebarea importantă: cât costă toate acestea?

Ei bine, primul lucru de menționat este faptul că atât hostingul partajat, cât și VPS-ul vine la diferite niveluri de prețuri. Desigur, cu cât planul este mai scump, cu atât mai multe lucruri de mai sus (resursă, securitate, performanță etc.).

În al doilea rând, toți furnizorii menționați în tabelul nostru au prețuri promoționale diferite. Acestea sunt rate de înscriere cu discount, valabile pentru primele câteva luni (sau ani) ale planului dvs. InMotion, de exemplu, are o ofertă excelentă în care puteți obține o găzduire partajată cu 3,99 USD / lună pentru primii doi ani, iar găzduirea VPS pentru 27,99 USD / lună!

În acest sens, prețurile pe care le vedeți mai jos exclud promoțiile și reduc direct la prețul complet:

Furnizor deGazduire comunăGazduire VPSIn miscare

HostGator

Bluehost

A2 Gazduire

$ 7.99-15.99 / luna$ 39.99-144.99 / luna
$ 6.95-14.95 / luna$ 89.95-159.95 / luna
$ 7.99-23.99 / luna$ 29.99-119.99 / luna
$ 7.99-18.99 / luna$ 49.99-99.99 / luna

HostGator oferă cea mai ieftină găzduire partajată, în timp ce Bluehost este opțiunea de economisire a banilor pentru utilizatorii VPS. Pentru calitate totuși, In miscare este câștigătorul clar.

După cum puteți vedea, găzduirea partajată este cea mai ieftină dintre cele două. Aceasta’este excelent pentru site-urile personale și pentru firmele de start care au nevoie doar de o prezență online. Și dacă tu’încă sunteți în căutarea celui mai bun mod de a face un site web, de ce nu consultați graficul nostru de comparare a constructorilor de site-uri web?

Constructorii de site-uri web sunt platforme online care vă ajută să creați un site web fără a fi necesar să faceți coduri. Acestea costă o sumă similară planurilor de găzduire partajate, dar includ designul site-ului, domeniului și găzduirea dvs. Constructorii de site-uri web sunt soluția perfectă all-in-one.

8

Gazduire partajată VPS Hosting: furnizori de top

Noi’Am menționat de câteva ori cercetările noastre de-a lungul acestui articol. Aceasta’este ceea ce ne diferențiază de celelalte site-uri web și ceva în care ne mândrim.

Noi’am examinat tone de furnizori de hosting, testându-le caracteristicile, analizându-le ajutorul și suportul și văd dacă îți oferă o valoare reală pentru bani.

Deoarece diferite tipuri de găzduire satisfac nevoi foarte diferite (după cum știți acum), noi’am cercetat fiecare furnizor și am testat fiecare tip de găzduire pe care îl oferă. Deci, cine a ieșit deasupra?

Top 3 furnizori de găzduire partajată

In miscare

Tu’Voi opera un cPanel, care este industria’s dashboard standard și obțineți un transfer neschimbat, copii de rezervă gratuite și un domeniu gratuit. Planurile includ conturi de e-mail nelimitate, un certificat SSL pentru securitate și spațiu nelimitat pe disc – ceva rar oferit.

HostGator

In timp ce tu’O să primesc și un cPanel, transfer nesimetric și spațiu de disc nelimitat, HostGator nu face’nu oferi copii de rezervă gratuite sau un domeniu. Totuși, primiți conturi de e-mail nelimitate și un certificat SSL. HostGator intră într-adevăr la propriu când te uiți la găzduire dedicată.

A2 Gazduire

cPanel, transfer nesimetric, spațiu nelimitat pe disc – verificați. Sunt disponibile și copii de rezervă gratuite, dar numai pe planul de 18,99 USD / lună. A2 Gazduire este în legătură cu ajutorul pe care îl primiți: acolo’s suport pentru chat și telefon în direct 24/7 și un sistem de bilete unde puteți ridica probleme. Centrul său de ajutor online este destul de la îndemână.

Top 3 furnizori de găzduire VPS

In miscare

Unde să încep. InMotion oferă între 4-8 GB memorie RAM (Random Access Memory), acces root opțional, nuclee CPU nelimitate (Central Processing Unit) și 4-6TB de lățime de bandă. De asemenea, obțineți site-uri web și conturi de e-mail nelimitate și până la 260 GB stocare.

A2 Gazduire

A2 Gazduire se potrivește cu InMotion în cea mai mare parte din punct de vedere al caracteristicilor, dar se încadrează în spațiul de stocare. Oferă până la 150 GB spațiu de stocare, semnificativ mai puțin decât InMotion, dar obțineți același ajutor și asistență de încredere și opțiunea de găzduire pe serverul Windows.

Bluehost

Bluehost are din nou caracteristici excelente, dar spațiul de stocare și lățimea de bandă este mai mic. Până la 3TB de lățime de bandă și 120 GB spațiu de stocare nu este’Nu este ceva pentru a-ți întoarce nasul, dar atunci când concurezi cu gigantii găzduirii VPS, asta’este suficient să-l doboare în câteva locuri în clasament.

9

Gazduire partajată VPS Hosting: Concluzie

Acum ar trebui să înțelegeți bine care sunt atât gazduirea comună, cât și hostingul VPS și diferențele cheie dintre acestea. Nu numai asta, tu’Voi ști ce tip de hosting se potrivește cu ce tip de site web.

Pentru a vă reîmprospăta memoria, aici’este o recapitulare rapidă a găzduirii partajate în raport cu gazduirea VPS, privind înapoi zonele pe care le avem’am discutat și rezumând diferențele lor:

Diferențele cheieGazduire comunăGazduire VPS

Alocare resurselor

Câștigător: Gazduire VPS

Securitate

Câștigător: Gazduire VPS

Performanţă

Câștigător: Gazduire VPS

Configurare și personalizare

Câștigător: Gazduire VPS

scalabilitate

Câștigător: Gazduire VPS

Preț

Câștigător: Gazduire comună

Partajează resurse cu alte site-uri web de pe serverul tău. Dacă unul ajunge la limită, vor rămâne și altele.Resursele sunt încă partajate, dar aveți un cuvânt de spus mai mare pe site-ul dvs. web’propriile limite personale.
În general foarte sigur, dar dacă un site de pe serverul tău este hacked, tu’sunt în pericol.Poate instala software de securitate personală pentru a vă asigura’ești protejat, chiar dacă alții de pe serverul tău nu sunt’T.
Timp de funcționare bun și lățime de bandă suficientă pentru a susține sute de vizitatori pe săptămână (cu condiția să nu fie donate alte site-uri)’nu folosesc prea mult!).Viteze bune de încărcare a paginii și o lățime de bandă suficientă pentru a susține mii de vizitatori în fiecare săptămână.
Stabiliți limite pentru cantitatea de resurse pe care le aveți; foarte putina personalizare.Mai mult control asupra limitelor resurselor dvs.; poate fi personalizat cu software suplimentar.
Nu este foarte scalabil dincolo de site-urile web statice.Capabil să crească cu site-ul dvs., chiar și până la site-uri corporative masive.
Cel mai ieftin tip de găzduire de pe piață.Mai scump decât hostingul partajat.

În timp ce găzduirea partajată este cea mai bună pentru site-uri personale și startup-uri, Gazduirea VPS câștigă site-urile mai mari și întreprinderile mici. VPS este mai scump decât găzduirea partajată, dar în schimb obțineți mai multă flexibilitate peste limitele resurselor dvs., precum și o mai mare securitate și performanță îmbunătățită. Cu toate acestea, nivelurile de performanță nu ar trebui totuși’nu va fi o problemă cu găzduirea partajată și’este destul de mult conceput pentru începători.

Dacă găzduirea partajată sună așa’pentru tine, noi’d recomand să verificați InMotion, HostGator sau A2 Hosting. În mod similar, dacă aveți nevoie de găzduire VPS mai avansată, aruncați o privire la InMotion, A2 Hosting sau Bluehost.

Gazduire partajată VPS Hosting: Întrebări frecvente

Când trebuie să treceți de la găzduire partajată la hosting VPS?

daca tu’sunteți deja pe un plan de găzduire partajat, dar aveți ambiții să vă extindeți site-ul, cu cât actualizați mai devreme la găzduire VPS, cu atât este mai ușor’voi fi. În general, dacă site-ul dvs. web începe să obțină mii și nu sute de vizitatori săptămânal, acesta’este timpul pentru a comuta.

Ce este hosting dedicat?

Gazduire dedicată este locul în care site-ul dvs. web este găzduit pe propriul său server. Aceasta’este considerat cel mai cuprinzător tip de găzduire și vine cu tone de funcții. Dacă găzduirea partajată este ca și cum ai avea propria cameră, iar găzduirea VPS ar avea propriul apartament, găzduirea dedicată este ca și cum ai avea propria casă.

Ce’este diferența dintre un VPS și un VPN?

Acronim similar, semnificație foarte diferită. VPS reprezintă un server privat virtual și este locul în care vă găzduiți site-ul dvs. web pe un server comun cu hardware și software separat. VPN reprezintă o rețea privată virtuală și este o modalitate de navigare pe internet în mod anonim din diverse locații.

Ce oferă alți furnizori de găzduire de site-uri web?

Există sute de furnizori de găzduire diferiți, dar câteva dintre cele mai importante includ 1&1 IONOS, SiteGround și GoDaddy. 1&1 IONOS și GoDaddy au, de asemenea, construitori de site-uri de top, pe care îi puteți utiliza, în timp ce SiteGround este cunoscut pentru fiabilitatea sa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me