VPS Gazduire vs Gazduire dedicată

7 diferențe cheie pe care ar trebui să le știi

Doriți să înțelegeți mai multe despre VPS sau hostingul dedicat? Citiți mai departe în timp ce ne cufundăm în diferențele cheie dintre cele două și vă ajutăm să decideți care este cel mai potrivit pentru nevoile dvs..


Există multe tipuri diferite de găzduire web, dar cele trei cele mai populare sunt partajate, VPS și hosting dedicat. Aceste tipuri de găzduire variază în funcție de nivelul de performanță, precum și de cost – dar în ce mod diferă exact?

Gazduirea în comun este cel mai de tip tip de găzduire. Aceasta’Este foarte potrivită doar pentru site-urile statice mici sau blogurile personale. Acea’de ce noi’ne concentrăm asupra jucătorilor importanți ai jocului: gazduire VPS vs găzduire dedicată.

Gazduire VPS

Gazduire Virtual Private Server (VPS) este locul în care mai multe site-uri web folosesc același server, dar au propriile limite de resurse setate pentru lucruri precum RAM și lățimea de bandă. De asemenea, folosește ce’este cunoscut ca un hipervizor (software specializat) pentru a împrumuta resurse de la celelalte site-uri de pe server dacă’sunt maximizați și alții nu sunt’folosind alocarea lor completă.

În general, găzduirea VPS este potrivită pentru site-urile de afaceri mici sau site-urile personale mari care au nevoie de limite de resurse decente. Nimeni nu dorește durerea vitezei de încărcare lente pe site-ul lor, sau mai rău încă, pentru ca site-ul lor să se prăbușească constant. Acea’de ce VPS hosting funcționează bine – it’s flexibil în gestionarea creșterilor de trafic și isn’este prea scump.

Gazduire dedicată

Gazduire dedicata este brânza cea mare a spațiului de găzduire web. Tu nu’pur și simplu nu primiți o felie de stilton sau o bucată de cheddar – obțineți întreaga roată de wensleydale. În esență, aveți un server întreg.

Tu’obțineți controlul total din start și puteți alege propriile limite de resurse. Gazduirea dedicată tinde să fie pentru site-uri de afaceri medii-mari, dar dacă tu’sunteți ambițioși, puteți economisi timp și dificultăți pe termen lung prin înscrierea la un plan dedicat (în condiții de siguranță, site-ul dvs. va crește la acest nivel).

Efectuarea acestui apel isn’Nu este ușor, totuși. Mulți se pot găsi prinși în două minți pentru ce tip de găzduire trebuie să mergem – în acest caz, permiteți-ne să ajutăm! Noi’ne-am petrecut o parte corectă de timp online și știu lucruri despre găzduirea site-urilor web.

Printr-o serie de analogii, noi’Vă vom ajuta să reduceți diferențele dintre VPS și hosting dedicat. Până la sfârșitul acestui ghid, nu trebuie să existe îndoieli în mintea ta asupra cărui plan de găzduire trebuie să mergi.

1

VPS Gazduire vs Gazduire dedicată: pro și contra

VPS Gazduire pro și contra

VPS Hosting ProsVPS Hosting Cons
  • Niveluri adecvate de performanță pentru majoritatea site-urilor web
  • Mai ieftin decât găzduirea dedicată
  • Poate sa’potriviți găzduire dedicată pentru resurse sau performanță
  • Tu’încă mai partajăm resurse, astfel încât funcțiile pot fi limitate

Gazduire dedicată pro și contra

Profesioniști dedicați pentru gazduireConturi de gazduire dedicate
  • Limite enorme de resurse și performanțe deosebite
  • Vă salvează actualizarea la un plan superior, în cazul în care site-ul dvs. web crește
  • Planuri lunare relativ costisitoare
  • Necesită cunoștințe tehnice

2

Alocare resurselor

Cel mai simplu mod de a gândi alocarea resurselor este ca și cum ai comanda o pizza. Cu VPS hosting, dumneavoastră’reparte toate resursele – fiecare felie, toate părțile, toate băuturile și chiar băuturile. Dacă aveți nevoie de un plus, acolo’este întotdeauna o șansă ca cineva să-ți lase ceva, dar ea’nu este o garanție.

Cu o găzduire dedicată, aveți propria pizza. Ar putea fi o afacere mică, medie sau mare, în funcție de cât de mult aveți nevoie, dar în orice caz’e tot al tău. Desigur, tu’Voi plăti mai mult, dar în schimb, aveți 100% din re (sos).

Gazduirea VPS este mai puțin limitată. Pentru că dețineți o porțiune mai mare a serverului’hardware, aveți mai multe resurse. Tu’Vei obține, de asemenea, acces root în mediul serverului, ceea ce înseamnă că poți instala software suplimentar și edita orice fișier pe server.

3

Securitate

Gândește-te la securitate ca să locuiești într-un bloc, spre deosebire de casa ta. Dacă cineva lasă ușa către clădirea ta deschisă (adică un alt site de pe serverul tău are o încălcare a securității), este posibil să fii în pericol. Sigur, mai trebuie să intre în apartamentul dvs. specific, dar acolo’este totuși un risc de securitate.

Gazduirea dedicată este ca și cum ai deține propria proprietate. Încă poate fi spart, dar puteți’nu poate fi pus în pericol de alții’ nepăsare.

4

Performanţă

În lumea de găzduire web, performanțele bune sunt despre cât de rapid se încarcă și rulează site-ul dvs. pentru utilizatori și cât de bine.

În contextul călătoriei, performanța este ca un traseu de autobuz. Dacă doar câțiva oameni urcă în autobuz, șoferul trebuie doar să oprească ocazional, adică tu’Voi ajunge mult mai repede (viteze de încărcare mai rapide). Dacă o mulțime de oameni pornesc (vizitați site-ul dvs.) șoferul trebuie să se oprească la fiecare destinație, ceea ce inevitabil încetinește călătoria (site-ul web).

Gazduirea VPS vă oferă propriul dvs. autobuz. Și, dacă autobuzul tău devine plin, acolo’este o șansă să obțineți și un al doilea autobuz (lățimea de bandă de pe un alt site) în service. Între timp, găzduirea dedicată vă oferă un autobuz turbo, cu două platforme, capabil să vă ofere tone de vizitatori pe site-ul dvs. cu viteză avansată..

5

Configurare și personalizare

Atât VPS, cât și oferirea de hosting dedicat oferă planuri gestionate și neadministrate. Acestea pot fi gândite ca asamblarea mobilierului. Cu planuri neadministrate, dumneavoastră’i s-au dat instrumentele, dar trebuie să-l construiți singur; planurile gestionate, pe de altă parte, vor fi construite și întreținute pentru dvs..

Aceasta’Nu este de mirare, așadar, că majoritatea oamenilor optează pentru planuri gestionate (chiar dacă sunt un pic mai scumpe). În ceea ce privește personalizarea, atât VPS, cât și găzduirea dedicată vă permit să vă adaptați limitele resurselor de la lună la lună, deci acolo’nu este mult între cei doi.

6

scalabilitate

Scalabilitatea este măsura în care planul dvs. de găzduire poate crește cu site-ul dvs. web. Acest lucru poate fi gândit ca la creșterea unui copac.

Gazduirea VPS este cam ca un măslin în devenire – acolo’e spațiu pentru a crește, dar tu’Nu voi lovi niciodată aceleași înălțimi ca un stejar grozav.

Găzduirea dedicată, pe de altă parte, este doar asta – un stejar grozav. Aveți toate resursele, securitatea și performanțele pe care le puteți solicita, deci acolo’nu este cu adevărat nicio cameră la scară. Vă puteți ajusta limitele de la lună la lună, dar dumneavoastră’Am lovit eficient un tavan de sticlă.

7

Preț

Nu este nevoie de analogie pentru preț – la urma urmei, banii fac ca lumea să meargă.

Ca tine’imaginați-vă, găzduirea dedicată este mai scumpă decât gazduirea VPS. Tu’obțineți cel mai bun nivel de găzduire acolo, așa că’nu este de mirare că acestea sunt planurile pentru care plătiți cel mai mult.

Gazduirea VPS oferă o gamă plăcută de prețuri. Există diferite niveluri de planuri care vă oferă acces la diferite niveluri de limite de resurse.

Mai jos, noi’Am reunit un tabel al unora dintre cei mai buni furnizori atât pentru VPS, cât și pentru hosting dedicat. Costurile variază de la cel mai mic preț la cel mai mare și toate sunt taxate lunar:

Furnizor dePlanuri de gazduire VPSPlanuri dedicate de gazduireHostGator

In miscare

Bluehost

A2 Gazduire

89,95 USD – 159,95 USD189 USD – 289 USD
39,99 USD – 144,99 USD189,99 USD – 589,99 USD
29,99 USD – 119,99 USD119,99 USD – 209,99 USD
49,99 USD – 99,99 USD169,99 USD – 349,99 USD

Bluehost oferă cele mai ieftine VPS și planuri dedicate de găzduire din oricare dintre furnizorii de top. În ceea ce privește calitatea, însă, InMotion oferă cel mai bun hosting VPS, în timp ce HostGator se află pe tron ​​ca cel mai bun furnizor de hosting dedicat.

VPS Hosting vs Gazduire dedicată: furnizori de top

Aici la Website Builder Expert, noi’nu vă mulțumiți cu simpla explicare a diferențelor dintre tipurile de găzduire – dorim să vă oferim informații reale despre furnizorii care le oferă.

Acea’de ce ne desfășurăm propria noastră cercetare expertă. Noi’Am petrecut ore întregi în căutarea a sute de planuri de găzduire și am pus laolaltă o listă a celor mai apreciați furnizori, pe baza factorilor pe care noi’am discutat.

Top 3 furnizori de găzduire VPS

In miscare

În urma cercetărilor noastre, InMotion este furnizorul special pentru găzduirea VPS – și cu funcții de top și o valoare excelentă pentru bani, acesta’e ușor de văzut de ce. InMotion oferă o durată de utilizare respectabilă de 99,97%, până la 260 GB stocare, 6 TB lățime de bandă și 8 GB RAM. De asemenea, veți avea acces la o multitudine de funcții de ajutor, un domeniu gratuit și o garanție de returnare de 30 de zile.

A2 Gazduire

A2 Gazduire înseamnă să punem clienții pe primul loc. Puteți obține ajutor și asistență 24/7 prin telefon, chat în direct, un sistem de ticketing sau, deși centrul său excelent de cunoaștere. Timpul de funcționare (99,95%) și caracteristicile pot să nu îndeplinească destul de mult InMotion’sunt înălțimi ridicate, dar acolo’este o garanție de returnare a banilor oricând și puteți obține găzduire atât pe un server Windows cât și pe Linux.

Bluehost

Dintre primii trei furnizori de hosting VPS, Bluehost are cele mai ieftine planuri. De asemenea, oferă cel mai bun timp de funcționare la 99.98%. Caracteristici precum spațiul de stocare și lățimea de bandă sunt puțin mai mici, dar încă destul de abundente. În cazul în care Bluehost vine în sine, totuși, este hostingul WordPress, așa și noi’Aș recomanda cu siguranță să-l verificați dacă’e ceva de care ai nevoie.

Top 3 furnizori dedicați de găzduire

HostGator

HostGator este regele gazdelor. Ca principal furnizor de hosting dedicat, HostGator vă oferă cele mai bune funcții de utilizare de 99,99%, ajutor și asistență 24/7 și tone de funcții cu limite masive. Acestea includ până la 1 TB de stocare SSD, lățimea de bandă neschimbată, 30 GB RAM și 8 nuclee CPU. Dacă aveți nevoie de tot ce este mai bun, nu căutați mai departe.

Bluehost

Bluehost oferă din nou cele mai ieftine planuri când vine vorba de găzduire dedicată de la primii trei furnizori. 99.98% de funcționare pe care îl oferă este unul dintre cele mai bune din jur, iar caracteristicile sale sunt destul de grozave. Deși limitele sunt mai mici decât cele de la HostGator, obțineți o copie de rezervă gratuită și același nivel de ajutor și asistență.

In miscare

In miscare’accentul principal poate fi partajat și găzduire VPS, dar faptul că este real’s un furnizor de top trei pentru hosting dedicat este o dovadă a cât de bun este serviciul cu adevărat. In miscare’Prețurile de nivel superior pot arăta puțin, dar câteva site-uri web vor avea vreodată nevoie de acest nivel. Cu până la 16 nuclee CPU, 64 GB RAM și 15TB lățime de bandă oferite, InMotion este cu siguranță un jucător important în spațiul dedicat de găzduire.

VPS Hosting vs Gazduire dedicată: Concluzie

Sperăm că acest articol a clarificat diferența dintre gazduirea VPS și hostingul dedicat. Pe scurt, găzduirea VPS funcționează pe un server virtual partajat, unde găzduiești site-ul tău alături de alții; hostingul dedicat, între timp, vă oferă propriul dvs. server pentru a lucra.

Ca tine’Aștept, gazduirea VPS și găzduirea dedicată diferă în mai multe feluri. Deci, să recapitulăm, aici’s un tabel care descompune diferențele lor în domeniile cheie și arată care este mai bine:

DiferențăGazduire VPSGazduire dedicată

Alocare resurselor

Câștigător: Gazduire dedicată

Securitate

Câștigător: Gazduire dedicată

Performanţă

Câștigător: Gazduire dedicată

Configurare și personalizare

Câștigător: Tie

scalabilitate

Câștigător: Gazduire VPS

Preț

Câștigător: Gazduire VPS

Limitarea resurselor flexibile cu posibilitatea de a utiliza alte site-uri web’ resursă pe serverul dvs..Limitele masive ale resurselor sunt flexibile lunar în funcție de nevoile dvs..
Puteți instala propriul software de securitate, dar sunt încă vulnerabile dacă alte site-uri de pe server au o încălcare a securității.Tu’sunteți responsabil de propria securitate și puteți instala software pentru a vă proteja site-ul fără a vă baza pe alții.
Vitezele rapide de încărcare în cea mai mare parte, cu excepția cazului în care mai multe site-uri pe server au creșteri de trafic simultan.Viteze de încărcare super rapide, bazate pe resursele disponibile pentru site-ul dvs. web.
Configurarea tehnică se poate face pentru dvs. cu un plan gestionat, iar resursele sunt flexibile în funcție de site-ul dvs.’performanța și cea a celor de pe serverul dvs..Din nou, configurarea tehnică și asistența nu sunt’nu este o problemă prea mare cu planurile gestionate și vă puteți personaliza site-ul cu software suplimentar.
Un tip excelent de găzduire care să crească odată cu site-ul dvs., având în vedere flexibilitatea și resursele generoase disponibile.Tu’sunt deja la summit. Îți poți actualiza planul, dar nu ar trebui’nu trebuie să mănânci mult mai mult.
Mai ieftin decât găzduirea dedicată, cu o gamă plăcută de prețuri accesibile, de obicei în jur de 20 $ – 120 $ / lună.Cel mai puternic și cel mai scump tip de găzduire, de obicei cuprins între 100 și 400 USD / lună.

Gazduirea VPS este cea mai potrivită pentru site-urile de afaceri mici sau site-uri personale mari. Aceasta’este pasul logic de la hostingul partajat și are toată flexibilitatea și resursele necesare.

Dacă sună ca tine, atunci noi’Aș recomanda să aruncați o privire la InMotion, A2 Hosting sau Bluehost. InMotion a venit din topul rezultatelor cercetărilor noastre, cu cele mai mari limite de resurse, un sprijin deosebit și un timp de utilizare de 99,97%..

Gazduirea dedicată este cea mai potrivită pentru site-urile de afaceri medii sau mari, sau pentru influențatorii care experimentează volume mari de trafic. Aceasta’este cea mai bună formă de găzduire pe care o puteți obține, oferind resurse aproape infinite și performanțe inegalabile.

HostGator se află cu capul și umerii deasupra restului, ca cel mai bun furnizor de hosting dedicat. Pe locul doi și al treilea sunt, respectiv, Bluehost și InMotion. HostGator este cunoscut pentru timpul de funcționare stelar de 99,99% și abundența de caracteristici strălucitoare.

VPS Gazduire vs Gazduire dedicată: Întrebări frecvente

Care sunt avantajele găzduirii VPS?

Gazduirea VPS are multe avantaje. Este un teren minunat minunat între găzduire partajată și dedicată, cu limite de resurse flexibile și un nivel ridicat de control asupra serverului’software și hardware. Gazduirea VPS este, de asemenea, accesibilă și capabilă să crească cu site-ul dvs. web.

Care sunt avantajele găzduirii dedicate?

Gazduirea dedicată este la fel de bună. Aveți limite masive de resurse, capabile să alimenteze chiar și cea mai mare dintre site-uri web. Aceasta’s ce site-uri de afaceri la nivel de întreprindere vor derula și pot gestiona cantități în masă de trafic fără a compromite performanța site-ului dvs..

Ce este cloud hosting?

Gazduirea cloud este un proces care conectează diverse servere și atrage resurse de la fiecare în funcție de site-ul dvs. web’nevoile s. Acolo’nu are niciun cost stabilit cu gazduirea în cloud – depinde de limitele de utilizare, astfel încât poate fi văzut ca mai multe ‘pay-as-you-go’.

De unde să știu dacă eu’Sunt gata să trec de la un hosting VPS la hosting dedicat?

O problemă care afectează site-urile web ‘prea mare’ pentru gazduirea VPS este viteza de incarcare. Dacă vizitatorii se plâng de acest lucru, poate merita să evaluați dacă sunteți’Am suficientă resursă de lățime de bandă. În mod similar, dacă site-ul dvs. are o mulțime de date sensibile, poate doriți să faceți upgrade pentru a evita riscurile de securitate.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me