Wix vs Weebly | 11 diferențe pe care ar trebui să le cunoașteți în 2020 (grafic)

Wix și Weebly sunt doi dintre cei mai mari producători de site-uri din jur. Ambele sunt dornice să demonstreze cât de ușor de utilizat sunt, precum și cât de accesibile sunt. Și ce dacă’este diferența dintre ele? Și care este potrivit pentru tine? Noi’am săpat puțin (citește: mult) mai profund pentru a vă ajuta să decideți care dintre acești doi constructori de site-uri este cel mai bun pariu. Citiți mai departe pentru comparația noastră în profunzime sau să treceți la scorurile finale dacă aveți’ești scurt la timp.


Iată 11 lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când compari Wix și Weebly:

Wix

Weebly

Vizitați Wix Vizitați Weebly Top Choice Top
Choice Wix Top Choice Wix

Wix

Rating general

9.4 din 10

Weebly

Rating general

8.2 din 10

rezumat

Wix:

Editorul Wix drag and drop simplifică crearea unui site web – fără a fi nevoie să știți niciun cod! Cu peste 510 șabloane din care să alegeți, instrumente și aplicații excelente încorporate, Wix vă permite să construiți aproape orice fel de site web de la un blog personal la un mic magazin online. Și mai bine, puteți utiliza Wix complet gratuit! Dacă aveți nevoie de o mână de ajutor, oferă asistență telefonică și e-mail tuturor clienților săi, ceea ce o face ideală pentru începători.

Weebly:

Deși nu este la fel de ușor de utilizat ca Wix, Weebly folosește, de asemenea, o simplă abordare drag and drop către construirea site-urilor web. Weebly are o colecție modestă de peste 50 de șabloane pentru care puteți alege și vine cu funcții integrate de calitate, precum instrumente de marketing, comerț electronic și blogging. În cazul în care Weebly excelează se află în gama sa de aplicații – peste 340 dintre ele – ceea ce înseamnă că puteți personaliza cu adevărat site-ul. La fel ca Wix, Weebly are un plan gratuit, cu planuri plătite începând de la doar 5 USD / lună.

Citeste mai mult

Ușurință în utilizare

Wix:

Putem confirma că Wix este foarte ușor de utilizat.

Atât de ușor, de fapt, a obținut 4,3 din 5 pentru ușurința de utilizare la testarea utilizatorilor noștri. Lucrare frumoasă, Wix!

Poti ‘trage’ elemente (gândiți casete text, imagini, titluri, galerii) și ‘cădere brusca’ pe oriunde pe pagina ta web pentru a obține exact aspectul dorit. Aceasta’s-a făcut fără probleme, ea’e rapid și oricine îl poate folosi.

Nu foarte mult de tip creativ?

Introduceți Wix ADI. ADI înseamnă Artificial Design Intelligence. Trebuie doar să completați site-ul dvs. web ‘scop’, selectați câteva modele care vă plac, iar Wix ADI vă va crea un site web complet în câteva minute.

Weebly:

Weebly isn’nu este la fel de ușor de folosit ca Wix, dar’sunt inca destul de bune.

Aceasta’Am același simplu ‘tragere și plasare’ abordare, dar nu’nu am același nivel de libertate creativă ca Wix.

Weebly a obținut 3,5 din 5 pentru o ușurință de utilizare în testarea utilizatorilor noștri.

Aceasta’nu este la fel de intuitiv ca Wix, dar este’este încă potrivit pentru toată lumea. Nu este necesară experiență tehnologică și acolo’nu este nevoie de codificare.

Citeste mai mult

Flexibilitatea proiectării

Wix:

Wix îți oferă o libertate creativă aproape completă.

Cu peste 510 șabloane proiectate profesional, din care să alegeți’sunt răsfățat pentru alegere. Și șablonul dvs. este într-adevăr doar un plutonier – alegeți dintr-o gamă uriașă de elemente, aruncați-le oriunde doriți și creați fiecare pagină cu totul.

Toate din Wix’șabloanele sunt, de asemenea, optimizate pentru mobil. ei’Voi arăta grozav pe orice dispozitiv.

Unul dezavantaj al proiectării site-ului dvs. web folosind un șablon Wix?

Odata ce tu’ți-ai ales șablonul, poți’nu vă răzgândiți. Dacă schimbați-o’Vreau să spun că începeți din nou de la zero.

Acea’de ce a obținut 3,5 din 5 în cercetarea noastră, mai degrabă decât mai mare.

Te simți aventuros? Editorul Wix vă permite să vă construiți site-ul complet de la zero, fără a fi nevoie de șablon.

Dacă sunteți plin de idei de design web, dar ușor scurte în ceea ce privește cunoștințele tehnice, Wix este creatorul de site-uri pentru dvs. Mainile jos.

Weebly:

Weebly are o gamă mică, dar puternică, de peste 50 de șabloane adaptate industriei.

Acolo’este mai puțină posibilitate de personalizare decât cu Wix, dar asta’nu este cel mai rău lucru – o alegere prea mare poate fi uneori copleșitoare.

De asemenea, Weebly vă oferă acces la toate șabloanele dvs.’codul s. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă cufunda degetul în lumea dezvoltării web, fără a fi nevoie să porniți de la zero. Puteți importa, de asemenea, planuri premium din surse externe (cum ar fi Temele Webfire) – ceva ce Wix nu face’nu ofer în prezent.

Ca Wix, tot Weebly’șabloanele sunt complet optimizate pentru mobil. ei’Voi arăta la fel de grozav pe mobil ca pe desktop.

Și cireșa deasupra tortului Weebly?

Spre deosebire de Wix, puteți schimba șablonul mai târziu în linie. Acea’este motivul pentru care are o ușoară avantaj pe rivalul său, punctând 3,8 din 5 pentru flexibilitatea proiectării în cercetarea noastră.

daca tu’nu ești pus în discuție cu privire la libertatea creativă sau dorești să îți pui abilitățile de codare, Weebly este cea mai bună alegere pentru tine.

Citeste mai mult

Instrumente de marketing

Wix:

Cu Wix Shoutout, puteți trimite e-mailuri și buletine informative de marketing frumoase, precum și partajarea actualizărilor pe rețelele de socializare (mai multe despre asta mai târziu). De asemenea, puteți capta adrese de e-mail pentru a vă ajuta să vă extindeți audiența.

Wix are, de asemenea, funcționalitatea care vă permite să creați cupoane și reduceri. Black Friday este cea mai aglomerată zi pentru magazinele din SUA – reducerile sunt afaceri mari.

Weebly:

Weebly are propriul echivalent al Wix Shoutout, pe care îl numește Weebly Promote.

Prin statistici avansate și prezentate în mod clar, Weebly Promote vă permite să mergeți cu adevărat în oraș prin email-ul dvs. de marketing și să valorificați tot potențialul pe care îl poate oferi site-ului dvs..

Weebly’Instrumentele de marketing au o ușoară margine față de Wix’s. daca tu’e posibil să vă bazați pe e-mail marketing pentru afacerea dvs., Weebly este o opțiune mai bună.

Citeste mai mult

Instrumente de comerț electronic

Wix:

Wix oferă un mod simplu de a configura magazinul online.

Vă poate monitoriza nivelurile de inventar, trimite automat clienții care abandonează comanda, calculează costurile de transport și impozite și chiar vă pot imprima etichetele.

Cu o gamă de șabloane elegante de comerț electronic, Wix face o alegere excelentă pentru întreprinderile mici și antreprenorii independenți. Puteți chiar să mergeți la nivel global, cu opțiunea pentru site-uri multilingve.

Weebly:

Weebly bifează o mulțime de cutii de comerț electronic.

Planurile de e-commerce mai ieftine oferă o valoare foarte bună, cu multe funcții pe care le oferiți’În mod normal, mă aștept la planurile mai scumpe.

Weebly’s backend isn’Nu este totuși atât de ușor de utilizat. Este N’o mașină la fel de bine unsă ca Wix, și tu’Va trebui să fac mai multă analiză manuală a lucrurilor precum nivelul stocului. Ce’s mai mult, opțiunile de checkout sunt dificil de adaptat.

Weebly este un bun constructor de site-uri de comerț electronic, dar Wix este doar un pic mai șlefuit și bogat în funcții.

Citeste mai mult

Blogging

Wix:

Căutați să adăugați un blog pe site-ul dvs.? Wix oferă o aplicație gratuită pentru bloguri pentru toate planurile.

Există opt machete pentru a alege, toate fiind optimizate complet pentru mobil. Puteți adăuga mai mulți scriitori, iar publicul dvs. se poate abona prin e-mail, Facebook și Google.

Weebly:

Ca și în cazul lui Wix’e foarte ușor să integrezi un blog în site-ul tău Weebly și să integrezi postări noi în pagina ta de pornire.

Ambii constructori sunt potriviți în mod egal în această categorie.

Citeste mai mult

Integrare în social media

Wix:

Cu Wix, puteți adăuga ușor butoane și fluxuri de socializare pe site-ul dvs. Din nou, ea’este doar o chestiune de a trage și a pică.

În ceea ce privește integrarea socială, singurul loc în care Wix este foarte scurt este când vine vorba de vânzare.

Poti’nu folosiți Wix pentru a vinde pe mai multe canale sociale, precum Facebook, Instagram și Pinterest.

Weebly:

Aceasta’este o poveste destul de similară pentru Weebly.

Integrarea social media cu site-ul dvs.? Ușor de mazăre.

De fapt, Weebly face lucrurile cu un pas mai departe. Puteți conecta de fapt Facebook Messenger la site-ul dvs. web, astfel încât să puteți chat direct cu clienții dvs. într-un format care funcționează pentru dvs..

Dar, la fel ca Wix, poți’nu folosiți site-ul dvs. Weebly pentru a vinde pe canale sociale, cum ar fi Facebook, Instagram și Pinterest.

Citeste mai mult

Piețele de aplicații

Wix:

Wix are puțin mai puține caracteristici interne decât Weebly. Acolo’este încă o piață de aplicații, totuși peste 260 de aplicații din care să alegeți – formulare, videoclipuri, evenimente, așa ceva – așa că cu greu ai putea să-l numești limitat!

Există o mulțime de aplicații complet gratuite, în timp ce cele premium (sau versiunile premium) costă, în mod normal, doar câțiva dolari. Recenziile și evaluările de stele ale altor utilizatori Wix vă vor ajuta să vă restrângeți opțiunile.

Ca totul cu Wix, adăugarea aplicațiilor este incredibil de ușor de utilizat. Obțineți aplicația cu un singur clic, apoi trageți-o în locația de pe site-ul dvs..

Wix adaugă tot timpul aplicații noi interesante pe piața sa – îndreaptă-te către ‘Cele mai noi aplicații’ secțiune pentru a vedea cele mai recente.

Weebly:

În ceea ce privește numărul de aplicații oferite, acesta’este adevărat că Weebly are o margine ușoară, cu peste 340 de aplicații din Weebly App Center.

Ca și Wix, există o mulțime de aplicații gratuite disponibile (peste 50), iar cele premium sunt, în general, foarte ieftine. ‘Aplicația cu mai multe limbi ”, de exemplu, costă doar 3 USD pe lună și vă permite să adăugați mai multe versiuni ale aceleiași pagini în diferite limbi – un preț foarte mic de plătit pentru a accesa întreaga lume!

Aceasta’e ceva mai greu de cernut prin Weebly’aplicații, așa cum nu există’este cât mai multe categorii. Dar, la fel ca Wix, aplicații noi sunt adăugate tot timpul.

Utilizatorii Weebly pot sugera și aplicații noi, ceea ce este o atingere frumoasă.

Citeste mai mult

SEO

Wix:

Wix are o mulțime de suport SEO (optimizarea motoarelor de căutare) pentru a vă ajuta să găsiți site-ul dvs. Aceasta include caracteristici SEO încorporate, cum ar fi meta-titluri și titluri optimizate.

SEO (Search Engine Optimization) se referă la cât de bine pregătit trebuie să fie site-ul dvs. web ‘observat’, prin urmare ‘clasat’ de către Google și alte motoare de căutare. Nu face asta’nu contează dacă construiți cel mai tare site web din lume – dacă nu’nu am un SEO bun în loc, nimeni nu va ajunge să-l vadă!

Wix are spatele la acesta. Wix SEO Wiz va fi noul tău cel mai bun prieten, creând un plan SEO personalizat bazat pe detalii precum numele site-ului dvs. și pe site-ul dvs. ‘Cuvinte cheie’ (subiectele principale pe care le acoperiți).

Cu Wix, puteți cupla cu ușurință cele mai bune practici SEO fără experiență anterioară.

Weebly:

La fel ca Wix, Weebly dispune de toate instrumentele pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți SEO.

Aceasta’Vă vom solicita pe tot parcursul procesului de creare a site-urilor web când ceva trebuie optimizat, dar nu’nu aveți un instrument specific pentru a automatiza acest lucru pentru dvs..

În schimb, uitați-vă la (foarte cuprinzător) Ghid SEO final pentru o abordare pas cu pas a succesului SEO pe site-ul dvs. Weebly.

Cu Weebly, puteți ajunge să vă zgâriați cu SEO destul de rapid, dar nu’nu e chiar așa ‘nu pune mâna’.

Citeste mai mult

Backup & Restaurați opțiunile

Wix:

Odata ce tu’ți-ai construit site-ul Wix, ai câștigat’nu o pot exporta către o altă platformă.

Puteți, totuși, salvați câte versiuni doriți – și vă recomandăm să salvați o grămadă întreagă!

În acest fel, puteți trece instantaneu la o versiune recentă a site-ului dvs. dacă ștergeți din greșeală ceva.

Weebly:

Weebly vă permite să exportați site-ul dvs. web. Puteți descărca site-ul dvs. într-un fișier zip.

Deși acest lucru înseamnă că puteți transfera site-ul dvs. web către o gazdă diferită, este posibil să nu puteți utiliza aceeași funcție de drag and drop o dată’e în afara Weebly’editor. În plus, poți’nu încărcați site-ul dvs. înapoi în Weebly. Deci, în timp ce oferă o opțiune de backup și export, aceasta’nu este chiar convenabil.

Dacă faceți o greșeală în Weebly, puteți anula modificările atât timp cât nu donați’nu publicați site-ul sau ieșiți din editor.

Dacă ștergeți orice pagină, trebuie să așteptați asistența Weebly pentru a restabili site-ul dvs. pentru dvs. Aceasta este o soluție lentă care ar putea avea un impact mare asupra site-ului dvs., în special dacă aveți’conduc o afacere.

Aceasta’nu este cel mai ușor sistem de backup, dar opțiunea există.

Citeste mai mult

Ajutor & A sustine

Wix:

Wix oferă asistență telefonică și e-mail în toate planurile plătite – o constatare rară!

Noi’Am spus-o odată și noi’Voi spune din nou – Wix face viața ușoară pentru utilizatorii săi. Și când vine vorba de ajutor și sprijin, îl scoate din parc.

La fiecare pas din călătoria dvs. de creare a site-ului, dumneavoastră’Voi vedea un buton de ajutor care vă va conecta la un ghid specific pentru instrumentul respectiv. Există tutoriale video înalte, precum și un forum comunitar unde puteți primi ajutor și sfaturi de la alți utilizatori Wix.

Wix’ajutorul și sprijinul este – literalmente – secundar la niciuna. Acesta a obținut un perfect 5 din 5 în cercetarea noastră.

Weebly:

Weebly oferă asistență prin e-mail în toate planurile, dar asistența telefonică vine doar cu primele trei planuri plătite.

Cu toate acestea, spre deosebire de Wix, Weebly oferă suport live chat, care este o modalitate excelentă de a obține un răspuns rapid la întrebări mai mici.

Weebly are, de asemenea, un forum comunitar și un centru de asistență, dar nu sunt la egalitate cu profunzimea ghidurilor Wix.

Weebly a obținut 3,5 din 5 în cercetările noastre independente. Ajutorul și sprijinul sunt mai mult decât adecvate, dar nimic despre care să scrii acasă.

Citeste mai mult

Prețuri & Valoare pentru bani

Wix:

Wix s-a arătat destul de bine cu Weebly până acum.

Va fi bătut la valoare pentru bani?

Absolut nu!

De fapt, nu’chiar nu trebuie să cheltuiți un cent pentru a pune în funcțiune un site web cu Wix.

Asta a spus, tu’Va trebui să faceți upgrade la unul dintre cele șapte planuri premium dacă doriți să conectați propriul nume de domeniu, precum și să eliminați publicitatea Wix. Aceste planuri variază de la 11 – 35 USD pe lună, cu economii puternice la ofertă – noi’vorbești între 25% și 43% – dacă te înscrii pentru un an sau doi.

Wix împachetează o mulțime de lucruri grozave într-un pachet foarte accesibil. Acesta a obținut 4,5 din 5 pentru o valoare raportată la bani în cercetarea noastră – cea mai mare dintre orice constructor.

Weebly:

Cu Weebly, ca și în cazul Wix, puteți construi un site complet gratuit.

Faceți upgrade la unul dintre cele trei planuri plătite pentru a scăpa de publicitatea Weebly și conectați propriul dvs. domeniu.

Cele trei planuri – Personal, Profesional și Performanță – costă între 6 $ și 26 $ pe lună, cu economii cuprinse între 33% și 10% la ofertă atunci când vă înscrieți pe un an în loc să plătiți lunar.

Weebly’s prețurile pot fi puțin mai mari decât Wix’s, dar ea’este încă un constructor de mare valoare, notând 4,1 din 5 în cercetarea noastră.

Citeste mai mult

Concluzie

Deci tu’Am citit comparația noastră în profunzime dintre Wix și Weebly, dar care sunt scorurile finale?

1. Wix vs Weebly – Ușor de utilizat: Verdict

Ușor Câștigător: Wix

Ambii constructori au funcționalitate drag and drop, deci sunt cu adevărat ușor de utilizat. Totuși, Wix este ușor și WI ADI va crea chiar și un site web – nu devine mult mai ușor decât atât!

2. Wix vs Weebly – Flexibilitatea proiectării: Verdict

Câștigător de flexibilitate design: Wix

Wix are multe șabloane decât Weebly, iar opțiunile de personalizare sunt minunate. Dezavantajul este că nu puteți schimba șablonul dvs. odată ce site-ul dvs. este făcut, ceea ce Weebly oferă.

3. Wix vs Weebly – Instrumente de marketing: Verdict

Câștigător instrumente de marketing: Weebly

Este o victorie îngustă pentru Weebly aici. Cu instrumentul de marketing Weebly Promote, puteți merge într-adevăr în oraș, în special prin email marketing și să vă cufundați chiar și în analiză.

4. Wix vs Weebly – Instrumente de comerț electronic: Verdict

Câștigător instrumente comerț electronic: Wix

Cauti sa vinzi online? Wix este opțiunea ta mai bună aici. Șabloanele elegante de comerț electronic și gestionarea puternică a inventarului sunt o combinație câștigătoare. Totuși, planurile de comert online ale Weebly sunt puțin mai ieftine.

5. Wix vs Weebly – Blogging: Verdict

Câștigătorul de bloguri: It’s o cravată!

Atât Wix, cât și Weebly au aplicații de blog pentru a se integra în site-ul dvs., ceea ce înseamnă că puteți face blog la conținutul inimii dvs. – este prea aproape de apel!

6. Wix vs Weebly – Social Media Integration: Verdict

Câștigător de integrare în social media: Weebly

Deși niciun constructor nu vă permite să vindeți pe rețelele de socializare, vă puteți integra canalele sociale cu ambele. Weebly primește un punct bonus aici pentru a vă permite să vă conectați Facebook Messenger, astfel încât să puteți chat direct cu clienții dvs. într-un format care le va plăcea.

7. Wix vs Weebly – Piețe de aplicații: Verdict

Câștigătorul aplicației: Weebly

Weebly are 340 de aplicații impresionante, cu o mulțime de aplicații gratuite și o instalare ușoară „cu un singur clic”. Cele 260 de aplicații ale lui Wix nu trebuie înțepenite, dar constructorul rămâne în urmă pe Weebly pe acesta.

8. Wix vs Weebly – SEO: Verdict

Câștigător SEO: Wix

Instrumentul propriu Wix, Wix SEO Wiz, scoate din greu munca din SEO. Weebly oferă mult suport SEO, dar fără aceeași abordare „hands off”.

9. Wix vs Weebly – Opțiuni de rezervă și restaurare: Verdict

Câștigător și Restaurare Opțiuni Câștigător: Wix

Cu Wix, puteți salva cu ușurință versiunile de rezervă ale site-ului dvs. pentru a reveni la nevoie. Puteți salva și versiuni ale site-ului dvs. Weebly – dar faptul că trebuie să descărcați într-un fișier zip este mult mai puțin atrăgător.

10. Wix vs Weebly – Ajutor și asistență: Verdict

Câștigător ajutor și asistență: Wix

Wix a obținut un perfect 5 din 5 pentru ajutorul și sprijinul acordat. Ajutorul și asistența Weebly sunt peste medie, dar nu este un meci real pentru Wix.

11. Wix vs Weebly – prețuri și valoare pentru bani: verdict

Preț și valoare pentru câștigător de bani: Wix

Arata-mi banii! Sau, mai degrabă, arată-mi de unde pot primi mai mult pentru banii mei. Este o altă victorie pentru Wix aici – constructorul include o mulțime de funcții grozave într-o serie de planuri destul de ieftine. Puneți pur și simplu – vă oferă mai mult, pentru mai puțin.

Wix vs Weebly: verdictul

Deci scorurile sunt înăuntru și’este o victorie generală pentru Wix. Da, Weebly poate avea un avantaj atunci când vine vorba de Social Media și funcții, dar Wix domină Ajutor & Asistență, proiectare, ușurință de utilizare și valoare pentru bani – cei patru piloni fondatori ai oricărui mare constructor de site-uri web.

Dar hei, dacă tu’încă nu sunt sigur care’s pentru tine, de ce să nu încerci unul (sau ambele) gratuit și să iei lucrurile de acolo? Sau consultați recenzia noastră asupra celor mai buni producători de site-uri web pentru a vedea cum Wix și Weebly se împotrivesc concurenței.

Citeste mai mult

Prezentare generală

9.4 din 10

Vizitați Wix
Consultați recenzia noastră Wix

8.2 din 10

Vizitați Weebly
Vedeți recenzia noastră Weebly Rating general Ce este asta?

Evaluările noastre generale se bazează pe scorul mediu al tuturor evaluărilor combinate.

De ce contează asta?

Scorurile noastre vă oferă o imagine de ansamblu a serviciului care vă oferă cele mai bune caracteristici, valoare și multe altele.

Comparație wix 4.7 / 5 Weebly 4.1 / 5 Închide

De asemenea, vezi nostru Graficul de comparație al constructorilor de site-uri pentru diferențe mai detaliate

Nu sunteți sigur ce constructor de site-uri funcționează cel mai bine pentru dvs.? Încercați-ne Quiz de potrivire pentru constructor de site-uri web

Acest Ghid a fost util?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me