Wix vs WordPress | 5 diferențe pe care trebuie să le cunoașteți (grafic)


Iată cele 5 elemente pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când evaluați Wix vs WordPress:

Wix

WordPress

Vizitați Wix Vizitați WordPress Top Choice Top
Choice Wix Top Choice Wix


Wix

Rating general

9.4 din 10

WordPress

Rating general

7.4 din 10

rezumat

Wix:

Wix este un constructor de site-uri conceput pentru a ajuta începătorii completi să-și creeze propriul site. Tu nu’nu aveți nevoie de abilități de codare, experiență sau chiar de multe tone pentru a construi un site web folosind Wix – aveți nevoie doar de o conexiune la internet. Wix vine cu peste 510 șabloane elegante din care să alegeți, caracteristici încorporate de înaltă calitate, cum ar fi instrumente de blog și comerț electronic, precum și un magazin de aplicații mari care vă permite să adăugați funcționalitate suplimentară site-ului dvs. În timp ce Wix vă oferă o mulțime de control creativ, nu împachetează chiar același pumn ca WordPress.

WordPress:

WordPress este un instrument popular pentru construirea de tot felul de site-uri web, de la mici bloguri personale până la magazine online multimilionare. Acesta vă oferă o libertate creativă completă, permițându-vă să proiectați site-ul dvs. web exact cum doriți. Aceasta înseamnă că vine cu o curbă de învățare abruptă, totuși – tu’Am nevoie de cel puțin câteva cunoștințe de codificare pentru a utiliza cu succes WordPress. Spre deosebire de Wix, veți fi responsabil de găzduirea site-ului, securitatea și întreținerea generală pe care va trebui să o actualizați în mod regulat. Acest lucru poate fi destul de complex.

Citeste mai mult

Flexibilitate

Wix:

Deoarece Wix nu este un constructor de site-uri open source, nu puteți modifica liber platforma sau instrumentele. Doar dezvoltatorii proprii în interior pot crea instrumente și ajusta platforma.

Încă aveți un control creativ foarte bun asupra designului site-ului dvs. web Wix (mai multe mai jos) și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la instrumentele care nu funcționează sau la ruperea site-ului dvs..

Toate instrumentele oferite de Wix sunt monitorizate îndeaproape și testate în propriul său mediu de operare. Acest lucru înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la aspectele tehnice ale site-ului dvs., deoarece acesta este îngrijit de Wix.

Totuși, acest lucru înseamnă și că, dacă doriți să inserați widgeturi non-Wix, nu va fi ușor (sau posibil în unele cazuri, în funcție de instrument). Dar Wix are o piață de aplicații unde puteți găsi instrumente suplimentare care au fost configurate special pentru a funcționa cu site-ul dvs. Wix, cu instalări simple cu un clic.

Dacă apar probleme, Wix are o echipă dedicată, de asistență 24/7, care să le rezolve pentru dvs. (mai multe detalii mai jos).

WordPress:

WordPress este o platformă open source, astfel încât să puteți modifica site-ul dvs., oricum doriți, deoarece aveți acces complet la coduri (presupunând că sunteți un codificator decent sau dacă lucrați cu unul).

Mulți oameni ca WordPress, deoarece comunitatea vă oferă mii de plugin-uri gratuite, astfel încât să puteți adăuga mai multe instrumente pe site-ul dvs. WordPress. Cu toate acestea, nu toate plugin-urile sunt bine construite, astfel încât instalarea de pluginuri prost construite vă poate expune pericolelor de securitate sau poate intra în conflict cu / să vă rupeți site-ul web.

Dezvoltatorii de pluginuri gratuite vă pot ajuta sau nu atunci când apar astfel de probleme, deoarece pluginurile sunt gratuite, sau dezvoltatorul poate acuza alte pluginuri pentru conflict (mai multe despre asistență mai jos).

Achiziționarea de plugin-uri premium vă va da dreptul la asistență, dar nu garantează că acestea vor rezolva toate problemele pentru dvs., deoarece conflictele pot fi cauzate de alte plugin-uri (care este în afara controlului dezvoltatorilor de pluginuri premium).

Acestea fiind spuse, există unele plugin-uri WordPress foarte bine construite, dar ar trebui să aveți prudență și să le testați amănunțit cu site-ul dvs. web înainte de a le folosi. Alegerea pluginului potrivit va îmbunătăți funcționalitatea site-ului dvs. web, dar un plugin rău poate dăuna performanței site-ului dvs..

Citeste mai mult

Ușurință în utilizare

Wix:

Wix este unul dintre cei mai ușori construitori de site-uri web disponibile astăzi și este o platformă mult mai ușor de utilizat în comparație cu WordPress.

Este un drag drag & renunță la constructorul de site-uri web, astfel încât să poți insera conținut literal oriunde dorești, să-ți mute conținutul, fără a atinge o linie de cod.

Dacă nu sunteți o persoană tehnică sau nu aveți niciun interes, timp sau bani pentru a învăța un pic de cod, atunci Wix poate fi o alegere bună pentru dvs. să vă construiți site-ul.

Wix vă oferă un centru de ajutor foarte complet, complet de ghiduri pentru utilizatori (în ambele texte & formate video). Acest lucru vă face destul de ușor să aflați mai multe despre cum să utilizați diverse instrumente.

WordPress:

Învățarea cum să folosiți abilitatea WordPress este mult mai dificilă decât Wix.

Motivul principal este că WordPress nu este un drag & renunțați la creatorul de site-uri web, astfel încât plasarea conținutului dvs. depinde cu adevărat de modul în care este configurat șablonul pe care îl utilizați.

Dacă doriți să mutați o galerie de imagini (de exemplu) din colțul din dreapta sus al paginii dvs. în colțul din stânga jos, nu o puteți trage doar acolo. Va trebui să modificați codurile în șablon pentru a face acest lucru (sau să angajați un codificator care să vă ajute în acest sens).

În esență, deși WordPress este o platformă foarte puternică, pentru a putea folosi eficient, va trebui să modificați codurile pentru a obține ceea ce doriți.

Dacă sunteți priceput cu codul sau lucrați cu un codificator bun, WordPress vă poate oferi un site mult mai funcțional decât Wix.

Citeste mai mult

Asistență utilizator

Wix:

După cum am menționat, Wix are o bibliotecă foarte cuprinzătoare de ghiduri care vă ajută să înțelegeți modul în care toate instrumentele lor funcționează împreună.

Dacă doriți mai multă asistență directă, acestea vă oferă asistență de e-mail 24/7 sau puteți vorbi cu un reprezentant de asistență la telefon. De asemenea, Wix vă oferă un forum în care puteți posta întrebări și interacționa cu alți utilizatori.

Așa cum am menționat mai sus, având în vedere că toate instrumentele sunt construite chiar de către Wix, acestea vor putea să se afle în proprietatea oricăror probleme și să le rezolve (în loc să schimbe această responsabilitate către alți creatori de instrumente).

Având în vedere că Wix are o echipă dedicată de asistență pentru dvs., toate întrebările dvs. sunt răspunse și nu contează de câte ori au fost adresate de către alții aceleași întrebări înainte (spre deosebire de forumul WordPress).

WordPress:

WordPress are un forum comunitar gigantic în care utilizatorii au postat milioane de întrebări în căutarea răspunsurilor.

În timp ce se răspund la o mulțime de întrebări (dar nu neapărat rezolvate în mod eficient), o mulțime de întrebări nu se răspund deloc. De asemenea, obținerea unui răspuns poate dura câteva zile, deoarece mulți moderatori sunt voluntari, deci nu au obligații să vă răspundă imediat la întrebări..

Problema principală este că există numeroase volume de întrebări care au fost postate și multe dintre întrebări au fost discutate înainte în alte subiecte. Așadar, dacă postați o întrebare, aceasta ar putea fi ignorată așa cum a fost solicitată în trecut. Este posibil să fiți nevoit să săpați volumele de postări pe forum pentru a găsi un fel de răspuns la întrebarea dvs..

După cum am menționat mai sus, nimeni nu este cu adevărat obligat să răspundă la întrebarea dvs. decât dacă plătiți pentru asta. Și având în vedere WordPress.org și o mulțime de pluginuri ale acestuia sunt gratuite, faptul că cineva poate să vă adreseze problemele poate fi dificil (dacă nu angajați un dezvoltator WordPress bun care să vă ajute).

Citeste mai mult

Întreținere continuă

Wix:

După cum s-a discutat, Wix este un "închis" sistem, astfel încât să se ocupe și să gestioneze toate actualizările de performanță și securitate pentru dvs., deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aspectele tehnice ale site-urilor de construcție.

Toate acestea sunt gestionate de Wix în fundal, deci nu trebuie să faceți clic pe niciun buton de actualizare sau să vă faceți griji dacă actualizările anumitor instrumente pot provoca conflicte cu alte instrumente.

Dacă aveți toate aceste gestiuni pentru dvs., vă eliberați timpul pentru a vă concentra asupra altor lucruri care sunt mai importante pentru dvs..

WordPress:

Similar cu Wix, WordPress își actualizează continuu platforma pentru a remedia erorile și a îmbunătăți securitatea. Atunci când este necesară implementarea actualizărilor, veți primi o alertă pe tabloul de bord WordPress. Trebuie doar să faceți clic pe butonul de actualizare.

Aceasta este partea ușoară. Partea provocatoare este că atunci când se actualizează WordPress, tema și plugin-urile dvs. vor trebui, de asemenea, să fie actualizate, astfel încât acestea să rămână compatibile cu cea mai recentă versiune a WordPress.

În timp ce mulți generatori de teme și pluginuri se vor actualiza, de asemenea, pentru a rămâne compatibili, o mulțime nu o vor face (în special pentru temele gratuite & plugins). Acest lucru poate expune site-ul dvs. web la probleme de utilizator, performanță sau securitate.

Deci, cu WordPress, va trebui să fiți conștienți de lucrările de întreținere în desfășurare, deoarece nu este neobișnuit să îndeplinească anumite funcții "pauză" când WordPress are actualizări.

Citeste mai mult

Prețuri & Angajamente financiare în derulare

Wix:

Wix vă oferă 7 planuri premium, de la 5 la 35 de dolari pe lună. Cu cât planul este mai mare, cu atât vei primi mai multe instrumente. Rețineți că puteți utiliza în continuare Wix gratuit, dar va afișa o reclamă Wix pe site-ul dvs. Web. Acesta va fi eliminat atunci când faceți upgrade la planul Combo cu 11 USD pe lună Combo

Planurile premium includ dragul & renunțați la interfața de construire a site-urilor web (nu este necesară codare), peste 500 de șabloane pentru care puteți alege, servicii de găzduire și echipă dedicată de asistență (rețineți că dacă vă înscrieți la oricare dintre planurile lor VIP, primiți servicii de asistență dedicate de la echipa lor de asistență VIP ).

Wix seamănă mai degrabă cu un pachet all-inclusive, unde toate nevoile de construire a site-ului dvs. web sunt furnizate și întreținute de Wix. Nu va trebui să îmbinați bucăți și bucăți precum ar trebui să faceți cu WordPress.

Dacă vă înscrieți la un plan anual, Wix vă oferă un domeniu gratuit pentru primul an (valoare de 10 USD – 15 USD).

Costul continuu al utilizării Wix poate varia de la 60 USD pe an (Planul Domeniu Conectare) la 420 USD pe an (Plan VIP de afaceri).

Cred că doar asistența dedicată 24/7, asistența telefonică, precum și faptul că toată tehnologia este administrată pentru a vă elibera timpul, merită deja planurile lunare (obținerea unui ajutor bun pe internet în zilele noastre este dificil și rar).

WordPress:

Pentru WordPress.org, va trebui să plătiți pentru propriul serviciu de găzduire care poate costa aproximativ 7 dolari pe lună (fiind foarte general aici, întrucât gama de prețuri variază în funcție de calitatea furnizorului de servicii de hosting. Bluehost este un serviciu popular de găzduire WordPress ).

Dacă achiziționați o temă premium, aceasta vă poate costa oriunde de la 30 USD – 175 USD pe tema (în funcție de cât de reputație este dezvoltatorul temei). În timp ce majoritatea pluginurilor sunt gratuite, unele dintre ele sunt plătite și ele (variind între 15 și 50 USD pe plugin ), în funcție de ce aveți nevoie și dacă doriți sprijin (după cum am menționat mai sus).

De asemenea, va trebui să achiziționați propriul dvs. nume de domeniu (10 $ – 15 $ pe an).

Investiția dvs. inițială dacă utilizați WordPress poate varia de la 139 USD la peste 200 USD, în funcție de câte pluginuri premium terminați să utilizați.

Dacă angajați un dezvoltator care vă ajută să vă creați site-ul, să faceți personalizări sau pentru rezolvarea problemelor, costul dvs. va crește substanțial în mod continuu și poate reprezenta o provocare pentru bugetul pentru.

Rețineți că curba de învățare a utilizării abilitate a WordPress este, de asemenea, destul de ridicată. Deci, ar trebui să luați în considerare și costul propriului timp.

Citeste mai mult

Concluzie

Wix: Mult mai ușor de utilizat (nu este necesară codificarea, trebuie doar să trageți & reduceți conținutul în jurul), nu este necesară nicio întreținere de backend de la dvs., costuri mai mici și angajamente continue pe termen lung. Costurile dvs. sunt foarte previzibile. Dar site-ul dvs. va fi mult mai puțin personalizabil în comparație cu utilizarea WordPress, deoarece nu puteți modifica codurile pe site-ul dvs. web.

WordPress: Mai multă flexibilitate și foarte personalizabil (dacă știți un pic de codare). Necesită o abordare continuă, o curbă de învățare inițială mai mare și, cel mai probabil, un angajament financiar mai mare pe termen lung. Costurile sunt mai puțin previzibile, în funcție de necesitatea de a angaja un coder care să vă ajute, frecvența de angajare și calitatea / calibrul codificatorului.

Citeste mai mult

Prezentare generală

9.4 din 10

Vizitați Wix
Consultați recenzia noastră Wix

7.4 din 10

Accesați WordPress
Vedeți recenzia noastră de WordPress Rating general Ce este asta?

Evaluările noastre generale se bazează pe scorul mediu al tuturor evaluărilor combinate.

De ce contează asta?

Scorurile noastre vă oferă o imagine de ansamblu a serviciului care vă oferă cele mai bune caracteristici, valoare și multe altele.

Comparație wix 4.7 / 5 wordpress 3.7 / 5 Închide

Având în vedere alți constructori de site-uri web?

Aruncă o privire asupra noastră Graficul de comparare a constructorilor de site-uri web, sau ia un Test gratuit pentru a vedea ce constructor de site-uri se potrivește cu nevoile dvs..

În plus, consultați recomandările noastre pentru ceea ce credem Cei mai buni producători de site-uri web si întrebări simple pe care ar trebui să le pui pentru a vă asigura că o alegeți pe cea potrivită.

Nu sunteți sigur ce constructor de site-uri funcționează cel mai bine pentru dvs.? Încercați-ne Quiz de potrivire pentru constructor de site-uri web

De asemenea, vezi nostru Graficul de comparație al constructorilor de site-uri pentru diferențe mai detaliate

Acest Ghid a fost util?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me