Cum să vinzi fotografii online

cum să vândă fotografii imagine online prezentatăCum să vinzi fotografii online și să câștigi bani: o instantanee detaliată

Acolo’nu este un loc mai bun pentru a vinde fotografie decât internetul – unde altfel poți avea peste 4,3 miliarde de utilizatori ca spectatori potențiali?


Dar dacă doriți să vă maximizați șansele de a face bani vânzând fotografii online, voi’Va trebui să taie zgomotul pentru a ajunge la cât mai mulți oameni. Acest lucru poate părea intimidant, dar poate fi făcut cu ușurință cu ajutorul unei platforme puternice.

Există trei tipuri principale de platforme din care puteți alege când vine vorba de vânzarea fotografiilor online:

 • Constructori de site-uri web
 • Site-uri web de fotografii
 • Piețele online

ei’reda toate opțiunile ușor de utilizat și fiecare are puncte forte. În acest ghid, noi’Voi explica avantajele și contra contra fiecărei opțiuni, astfel încât să puteți lua cea mai bună decizie. Noi’Voi discuta, de asemenea, modul de integrare funcții de comerț electronic și cu succes implică audiențe, astfel încât fotografia dvs. va prospera indiferent de platforma pe care o alegeți.

Deci, așezați-vă și citiți mai departe, iar fotografiile dvs. vor fi online într-un an bliț.

Utilizarea unui Website Builder

Constructorii de site-uri web sunt cele mai populare instrumente pentru a intra online – și ar putea fi și cel mai bun mod de a vinde fotografii online. ei’ești mai ieftin decât să angajezi un designer web și totuși este surprinzător de ușor de navigat.

Constructorii de site-uri web sunt platforme drag-and-drop care vă permit să proiectați rapid un site web, fără a fi codificate deloc. De obicei, toți’Trebuie să faceți este să alegeți o schemă de culori și un șablon, apoi trageți diferite elemente de conținut (cum ar fi imagini sau căsuțe de text) până unde’mi-ar plăcea să apară.

Mai jos este un exemplu de Wix’s editor drag and drop. Conturul albastru arată limitele fiecărui element de conținut, în timp ce meniul din dreapta vă permite redimensionarea, duplicarea și ștergerea elementelor de conținut după cum considerați de cuviință:

wix drag and drop funcții

Constructorii de site-uri web sunt cei mai potriviți pentru cei care doresc să aibă un control cât mai mare asupra procesului de vânzare foto.

Top 4 Producători de site-uri web pentru vânzarea de fotografii online

 1. Squarespace
 2. Wix
 3. SmugMug
 4. Weebly

1. Spațiu

Cel mai bun pentru: un portofoliu cu aspect frumos

Squarespace oferă 60 de șabloane diferite – nu la fel de multe ca Wix sau Weebly, dar mult mai mult decât SmugMug. Deși Squarespace este un constructor general de site-uri și nu este dedicat complet portofoliilor de fotografie, șabloanele sale sunt încă șabloane cel mai bine concepute pe piață. Formularele oferite de șabloane spațiale și funcție – fiecare este uimitor și vine cu toate caracteristicile pe care le aveți’Va trebui să vă evidențiați și să vindeți lucrarea dvs., cum ar fi scalarea automată a fotografiilor pentru a arăta cât mai bine pe orice dispozitiv.

șablon de fotografie

Squarespace’Planurile de prețuri oferă și o valoare bună pentru bani. La 12 $ / lună, planul său cel mai ieftin include lățimea de bandă și stocare nelimitată, astfel încât toate fotografiile tale inovatoare vor avea loc să strălucească!

Cum să câștigi bani cu Squarespace

Datorită reputației sale conduse de design, Squarespace’abilitățile de comerț electronic sunt adesea trecute cu vederea pe nedrept. Este posibil să nu fie un constructor de magazine online pur, dar are câteva instrumente excelente pentru a vă oferi și instantaneu.

Pentru a vinde pe Squarespace, trebuie să alegeți Planul de prețuri de afaceri (18 USD / lună), apoi integrează Squarespace Commerce. Acest lucru vă permite să încărcați fotografii nelimitate, să vindeți produse digitale și să imprimați, să generați cupoane și să acceptați mai multe tipuri de plată.

Încercați Squarespace sau găsiți mai multe informații în revista Squarespace

2. Wix

Cel mai potrivit pentru: control creativ și ușurință de utilizare

screenshot șabloane wix

Cel mai mare beneficiu al constructorilor de site-uri este controlul, iar Wix îl oferă în spade. Șabloanele sale drag-and-drop sunt ușor de personalizat și sunt peste 500 dintre care să alegeți. De asemenea, puteți alege să fiți la fel de hands-on pe cât doriți să fiți în timpul procesului de proiectare. Pe de o parte, Wix ADI (Artificial Design Intelligence) poate crea un site original pentru dumneavoastră pe baza răspunsurilor dvs. la câteva întrebări; pe de altă parte, puteți utiliza opțiunea Wix Code pentru a edita personal HTML în spatele șablonului. Wix’s editorul drag-and-drop este un fel de mediu fericit dintre aceste opțiuni!

Cum să câștigi bani cu Wix

Wix’planurile de preț variază. Pentru început, puteți face un portofoliu pe planul gratuit. Dar pentru a vinde fotografiile tale, tu’Va trebui să vă înscrieți Wix’s Plan de prețuri de comerț electronic la 17 dolari pe lună. Odata ce tu’te-ai înscris la planul de comerț electronic, magazinul tău va fi funcțional.

Există, de asemenea, unele suplimente opționale de pe Wix App Market pe care le puteți integra cu ușurință site-ul dvs. pentru a-l face și mai atrăgător. Cele mai bune aplicații gratuite includ:

 • Wix Pro Gallery – oferă funcția “cea mai profesionistă galerie de pe web”
 • Albume foto Wix – esențiale pentru fotografii de evenimente
 • Instagram Pro – leagă imaginile de social media

Încercați Wix sau găsiți mai multe informații în Wix Review Alte câteva sfaturi pentru a vă începe:

 • Cum să creați un site web pentru fotografie
 • Șabloane de fotografie gratuite
 • Cum să construiți un site web de afaceri

3. SmugMug

Cel mai bun pentru: monetizarea cu ușurință a portofoliului

pagina de start a contrabandistului

Spre deosebire de ceilalți constructori de site-uri din această listă, SmugMug este dedicat numai la portofoliile online, ceea ce înseamnă că vă puteți asigura că fiecare șablon va încărca rapid și elegant imaginile. Nu sunt’o mulțime de șabloane din care să alegeți – 26 în total, dintre care doar șase sunt disponibile pe cel mai ieftin plan – dar noi’Aș numi asta un caz de calitate peste cantitate. Fiecare șablon este modern și minimalist, construit pentru a menține accentul pe munca ta.

SmugMug nu face’nu oferiți un plan gratuit, deci după perioada de încercare gratuită de două săptămâni, voi’Va trebui să aleg un plan plătit dacă doriți să continuați. SmugMug’cel mai ieftin plan este Plan de bază la 48 USD pe an, plătit într-o singură dată. Puteți alege, de asemenea, planul de bază la 5,99 USD pe lună, care se ridică la mai mult anual, dar implică un angajament mai mic în timp.

Dacă decideți că un plan plătit este pentru dvs., dumneavoastră voi obțineți multă valoare pentru bani. Fiecare plan SmugMug vă permite să încărcați un număr nelimitat de fotografii și videoclipuri și puteți vinde imprimeuri foto, cărți și cadouri prin SmugMug’s partenerii de imprimare. Unul dintre dezavantajele majore ale SmugMug este că necesită un comision de 15% din vânzările dvs., ceea ce este mult mai mare decât majoritatea celorlalți producători de site-uri web.

Cum să câștigi bani cu SmugMug

Celelalte două platforme pe care noi’ll cover – site-urile de fotografii și piețele online – sunt destul de explicabile atunci când vine vorba despre generarea de fotografii. Pe de altă parte, constructorii de site-uri web sunt puțin mai puțin intuitivi. Fiecare constructor vă permite să vindeți cu ușurință, dar există și o mulțime de suplimente pe care le puteți folosi în avantajul dvs..

SmugMug are funcții de comerț electronic încorporate, astfel încât să puteți agăța, încărca și vinde într-o singură mișcare. Puteți percepe clienții pe descărcare, în timp ce site-ul are grijă de facturare, transport și procesare.

În plus, puteți crea liste de prețuri personalizate și puteți vinde printuri ușor fără alte integrări. În general, ea’este cel mai bun pentru cei care au deja un portofoliu și caută să monetizeze rapid.

Încercați SmugMug sau găsiți mai multe informații în Review-ul nostru SmugMug

4. Weebly

Cel mai potrivit pentru: configurarea rapidă a unui site web

screenshot de șabloane Weebly

Weebly vă va economisi o mulțime de timp dacă’Caut să-ți creeze site-ul și să funcționeze rapid. Fraza “tragere și plasare” nu a fost niciodată atât de literal, iar tu’Voi avea o casă profesională pentru fotografiile dvs. instalate în cel mai scurt timp. Acest constructor de site-uri oferă, de asemenea, un plan gratuit decent, care este excelent pentru testarea platformei. Puteți chiar vinde pe planul gratuit, deși Weebly va lua un comision. Pentru mai multă libertate cu magazinul online, puteți face upgrade la Pro Plan, care este de 12 USD / lună când plătiți cu un an în avans sau puteți alege dintre mai multe din Weebly’s opțiuni de preț.

Sfat: Weebly optimizează automat imaginile în timpul încărcării, ceea ce înseamnă că pixeli pot fi pierduți și calitatea fotografiei poate fi compromisă. Fii atent la acest lucru atunci când încarci fotografii pe site-ul tău!

Cum să câștigi bani cu Weebly

Weebly este o opțiune deosebit de puternică atunci când vine vorba de vânzarea printurilor fizice ale fotografiilor tale.

Weebly’s Aplicația Magazin foto prezintă o “Cumpără acum” buton, care este integrat cu CanvasPop’servicii de imprimare. Acest lucru are grijă de toate tipărirea, transportul și serviciile pentru clienți, așa că nu’nu trebuie să vă faceți griji pentru partea tehnică.

Cu toate acestea, pentru a câștiga bani efectiv pe produsele imprimate, trebuie să vă înscrieți cu un cont de dezvoltator CanvasPop și să lipiți cheia de acces în setările aplicației. O notă de subsol enervantă, dar nu’nu trebuie mult.

Încercați Weebly sau găsiți mai multe informații în revista Weebly Review Dacă’căutăm sfaturi comerciale mai aprofundate, noi’De asemenea, am scris un ghid pentru generarea de bani a site-ului

Utilizarea unui site Web de fotografie

Site-urile web de fotografii sunt platforme care vând imagini pentru a fi utilizate în scopuri de proiectare. După ce încărcați imaginile pe un site de fotografii de stoc, site-ul va trece la vânzarea lor pentru tu. Acest lucru este ideal pentru oricine începe cine nu’nu am încă o audiență, deoarece site-urile populare de stocuri primesc deja mii de vizitatori pe zi. Dar dezavantajele sunt considerabile: pentru început, majoritatea site-urilor web de stocuri vor prelua până la 70% din fiecare vânzare pe care o faceți, lăsându-vă o reducere relativ mică.

Top 3 site-uri de fotografie pentru a vinde fotografii online

 1. Shutterstock
 2. Alamy
 3. iStock

1. Shutterstock

pagina de destinație shutterstock

Shutterstock este o sursă extrem de populară de fotografie și are în prezent o bibliotecă de aproximativ 200 milion fotografii. Shutterstock vă va plăti între 20-30% din fiecare vânzare pe care o faceți pe platformă, în funcție de dvs. “Câștiguri pe viață.” Câștigurile pe viață sunt cât de mult’am câștigat în total ca contribuabil Shutterstock, împărțit în patru niveluri: 0-500 $, 500-3,000 $, 3 000-10 000 $ și 10 000 $+.

2. Alamy

exemple foto alamy

Alamy este un site minunat de fotografii pentru începători, deoarece poți să îți vinzi imaginile în 24 de ore. Procesul de înscriere durează doar câteva minute și o dată Alamy’s Echipa de control al calității a verificat imaginile dvs., dvs.’Voi fi gata de plecare!

Alamy este unic pentru că nu’nu puneți restricții la conținut – este doar pentru o calitate tehnică. Aceasta înseamnă că vă puteți încărca fotografiile într-o bibliotecă mare și diversă și sunteți siguri că există șanse mari ca un potențial client să dorească să utilizeze munca dvs..

3. iStock

istock homepage

iStock este deținut de gigantul Getty Images, care înseamnă că munca dvs. va fi accesibilă clienților din întreaga lume. Desigur, nu doar oricine poate încărca lucrări pe o platformă cu o reputație atât de mare.

Pentru a deveni un contribuabil iStock, trebuie să încărcați 3-6 eșantioane de lucrări pentru examinare. Odata ce tu’am fost acceptat, comisionul dumneavoastră’Voi câștiga variază între 25-45%, ceea ce reprezintă o reducere decentă în comparație cu majoritatea serviciilor.

Utilizarea unei piețe online

Piețele online sunt site-uri de comerț electronic unde se află produsele vândut de către diverși terți și tranzacțiile sunt prelucrate de către furnizorul de piață. Cel mai principal exemplu de piață online este Amazon – tu (terțul) poți vinde o carte folosită unui străin, iar Amazon (furnizorul de pe piață) se va ocupa de procesul de plată..

Pe o piață online, tu’e cel care face vânzarea. Acest lucru vă oferă mai mult control decât un site web cu fotografii de stoc, deși încă se poate’comparați cu libertatea pe care o obțineți cu un constructor de site-uri web.

Ca și site-urile de stocuri, piețele online sunt mai ușor de configurat decât constructorii de site-uri web, pentru că acesta din urmă implică – ai ghicit – de fapt clădire mai întâi un site web. În timp ce ai mai puțin de spus în aspectul unei piețe online, este o modalitate sigură de a face vânzări rapid. Și pentru că piețele online vând o mulțime de produse variate (spre deosebire de doar fotografiile), acestea atrag un public mai mare decât majoritatea site-urilor web de stocuri.

Top 3 piețe pentru vânzarea de fotografii online

 1. Etsy
 2. Snapped4U
 3. 500px

1. Etsy

pagina principală etsy

Etsy este o piață imensă pentru produse originale și lucrate manual. Peste 2 milioane de oameni vând tot felul de mărfuri pe platformă, de la balsamul de buze până la cărți de naștere handmade. Etsy percepe o taxă de listare de 20 de cenți pentru a-ți vinde munca, plus 3,5% din prețul de vânzare, ceea ce reprezintă o rată excelentă.

Vestea bună pentru fotografi este că produsele pe care le vindeți pe Etsy don’nu trebuie să fie tangibil. Puteți vinde descărcări digitale de fotografie la fel de ușor ca meșteșugurile handmade. Dar, deoarece site-ul are o audiență atât de mare (aproape 40 de milioane de cumpărători), poate fi greu să îți faci munca să iasă în evidență de mulțime. Cu toate acestea, Etsy a postat un manual al vânzătorului plin de sfaturi pentru ca procesul să fie cât mai ușor posibil.

Vedeți cum se compară Etsy cu Shopify și WordPress când vine vorba de vânzarea descărcărilor digitale.

2. Snapped4U

snapped4u homepage

Snapped4U este o piață dedicată în întregime vânzării de fotografii de evenimente. Aceasta’este o modalitate foarte bună pentru începători să câștige următoarele, pentru că odată ai’Am făcut poze la un eveniment, participanții pot vedea galeria dvs. de pe Snapped4U și pot achiziționa fotografiile care le plac.

Costă 10 USD pentru a configura un cont, dar Snapped4U păstrează de obicei doar 10-12% din fiecare vânzare pe care o faceți – nu este o rată la fel de scăzută ca Etsy, dar este încă mult mai mică decât majoritatea celorlalte platforme.

3. 500px

Pagina de pornire 500px

500px este un fel de fotografii hibride / site-ul de piață care vă permite să urmăriți alți fotografi și să primiți feedback cu privire la munca dvs. Mai bine, încărcările noi au șanse mari de a fi observate din cauza 500px’s sistem de rating sensibil la timp, care oferă fiecărei fotografii un rating de 1-100 bazat pe un algoritm care determină aprecierile și comentariile la fotografie. Există chiar și o pagină dedicată prezentării zilei’sunt cele mai populare fotografii, astfel încât munca mai nouă a câștigat’nu te pierd în mulțime.

500px este excelent pentru a construi o comunitate în jurul activității tale, dar are un dezavantaj major. Site-ul are minimum 40% din fiecare vânzare pe care o faceți, ceea ce reprezintă mult mai mult decât Etsy și Snapped4U. daca tu’încercați să câștigați bani cât mai repede posibil, aceasta nu poate fi alegerea pentru dvs..

Cum să ai succes

Odată ce ai fotografiile și platforma ta, tu’Va trebui să te asigur’ajungi și angajezi un public numeros. La urma urmei, ce folos este vânzarea fotografiilor dacă există’Nimeni nu caută să le cumpere ?! Noi’am adunat cele mai bune sfaturi pentru captivarea publicului tău:

1. Optimizarea motorului de căutare

daca tu’re folosind un constructor de site-uri web, atunci cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă maximiza audiența este puțin Optimizarea motoarelor de căutare (SEO).

Majoritatea constructorilor de site-uri vă permit să adăugați alt tag-uri la fiecare fotografie. Acestea sunt subtitrări simple, cum ar fi “minge de fotbal” sau “tort de ciocolata,” care permit Google să indice (să găsească) imaginea etichetată și să aducă ochii plătitori pe site-ul dvs. De asemenea, puteți găsi cuvinte cheie folosind un instrument numit Google Ads, care vă permite să vedeți ce oameni caută online.

2. Social Media

Când vine vorba de crearea unui nume pentru tine, social media este prietenul tău. Datorită acestor rețele gata de instrumente de partajare cu audiențe încorporate, poți să-ți tuitezi site-ul tău, să îl poți împărtăși pe Facebook sau să îl blogești pe LinkedIn – dar, cel mai bine, pentru fotografi, îl poți conecta la Instagram..

Conceput exclusiv pentru partajarea fotografiilor, Instagram este perfect. Aceasta’De asemenea, ești gratuit, deci tu’Aș fi înțelept să vă alăturați 1 miliard de utilizatori lunari.

Conectarea activității tale cu platforme precum Instagram și Tumblr vă va crește vizibilitatea. Tu’Voi avea acces la o audiență mult mai largă, în timp ce instrumente precum Hashtagify îți vor construi prezența online, permițându-ți să urmărești tendințele actuale.

Învață mai multe despre cum să câștigi bani pe Instagram

3. Branding

Un mod sigur de a obține tracțiune ca fotograf este să construiți un brand puternic în jurul activității voastre. În acest fel, potențialii cumpărători vor avea o idee bună despre cine sunteți și ce fel de fotografii doriți să faceți.

Primul pas pentru construirea unui brand minunat este să găsește-ți nișa. Deci, cum funcționează asta? Pe scurt, trebuie să găsiți o temă de bază pentru imaginile dvs. Acest lucru vă poate veni cu ușurință, având în vedere pasiunile sau interesele dvs. personale sau poate avea nevoie de cercetări.

De exemplu, dacă îți petreci weekendurile plimbându-te prin păduri, ar trebui să te gândești la fotografie cu animale sălbatice.

Pe de altă parte, s-ar putea să iubești relațiile și interacțiunile umane, deci și tu’probabil că vă place să faceți portrete. De aici puteți alege tone de căi: doriți să fotografiați nunți sau să faceți fotografii de cap? Aceasta’ține de tine.

Odata ce tu’v-ați decis cu privire la domeniul dvs. de expertiză, o modalitate excelentă de a le arăta spectatorilor dvs. este pornind un blog. Aceasta vă oferă un spațiu personalizabil în care potențialii cumpărători vă pot cunoaște pe web și vă puteți arăta calitatea muncii dvs. atât cât doriți!

daca tu’reutilizând un constructor de site-uri pentru a vă vinde fotografiile, puteți adăuga pe o pagină de blog cu doar câteva clicuri. Chiar daca tu’vindeți pe o fotografie de stoc sau pe un site de pe piață, acesta’merită să-ți faci timp pentru a configura un blog la care poți face legătura.

Gata de scufundare? Vezi ghidurile noastre către pornind un blog, realizarea unui logo, și construirea unui brand online.

Cum să vinzi fotografii online: Recap

Între constructori de site-uri web, site-uri de stocuri și piețe online, Acolo’nu lipsesc opțiunile pentru oricine dorește să vândă fotografii online și să câștige bani.

daca tu’sunt încă blocat pe ce metodă să folosească, aici’e defalcarea noastră rapidă:

 • Constructorii de site-uri web sunt cei mai potriviți pentru: fotografi care doresc să creeze o marcă puternică și dețin foarte mult control asupra procesului
 • Site-urile de fotografii sunt cele mai bune pentru: fotografi care caută să-și crească audiența
 • Piețele online sunt cele mai bune pentru: fotografi care sunt gata să-și extindă eforturile de monetizare

De asemenea, puteți utiliza mai multe dintre platformele de mai sus pentru a vă ajuta să vă stabiliți prezența pe web. De exemplu, puteți utiliza un site de fotografii de stoc pentru a vinde imaginile dvs. și un constructor de site-uri pentru a vă afișa marca.

Aceasta’este important să ai un site web în care clienții să poată să te cunoască pe tine și pe munca ta. Aceasta nu este’nu este atât de tare pe cât sună – site-uri precum SmugMug și Squarespace oferă un colț complet personalizabil al web-ului pentru a vă prezenta. Spune branza!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map