Hur du redigerar bilder som ett proffs själv – med en online-fotoredigerare

Bildredigerings-Like-a-pro-utan-hyra-a-pro --- bästa-online-image-redaktörerDet finns egentligen bara några få verktyg som kan göra att bygga din webbplats antingen en promenad i parken med fåglar som kvittrar över axeln eller en uppåtgående strid på Mount Everest – i temperaturer under noll!


Att välja rätt mjukvara för webbplatsdesign är ett säkert sätt att få en webbplats tillsammans snabbt och enkelt – utan att dra ut allt håret!

Det andra verktyget som sparar massor av tid och gör att du kan skapa en väldigt professionell webbplats är en bra, kapabel online fotoredigerare.

Varför använda en online fotoredigerare?

En bra fotoredigerare är den hemliga såsen som kan hjälpa dig att förvandla dina bilder från “meh” till unikt fantastiskt.

online fotoredigerare - innanInnan du redigerar – Tråkigt & Ointressantonline fotoredigerare - efterEfter redigering med Pixlr – Full of Personality

Oavsett om du vill borsta några rynkor från din senaste huvudskott (jag vet att jag gör det!) Eller skapa ett annonsbanner för att dela på dina sociala kanaler, är förmågan att redigera bilder en måste-ha skicklighet som alla DIY-webbplatsägare bör ha.

Photoshop är den mest populära fotoredigeraren som alla proffs använder.

Som webbdesigner själv är Photoshop ett viktigt verktyg.

De flesta av de bilder du ser på den här webbplatsen skapades av mig med hjälp av Photoshop. Det ger mig möjligheten att skapa, ändra och redigera alla foton eller bilder så att de passar in på vår webbplats.

Nu, Photoshop är bra, men det är inte för alla, och här’varför:

 1. den’är dyrt! Du’Jag måste betala överallt från $ 9,99 till $ 79,98 per månad (beroende på vilka verktyg du behöver).
 2. Det är inte lätt att använda. Det kommer att ta veckor att behärska Photoshop. Var beredd att spendera timmar på en enda bild när du börjar.

Precis som ett exempel, om du ville redigera / röra upp en huvudbild, är det detta du behöver göra om du skulle använda Photoshop:

Photoshop-exempel

Oj… det ser ut som vägen för mycket arbete! Och det är!

Du kanske tänker –

“Det gör det inte’t låter som något jag’m villig att betala för eller spendera tid för att lära sig. Jag behöver bara något enkelt för att hjälpa till att röra upp mina bilder innan jag lägger upp dem online. Det måste finnas ett enklare sätt!“

Ah – det finns ett enklare sätt! – Säg hej till din nya bästa vän – online-redigerare!

online fotoredigerare exempel

Med dessa online-redaktörer gör du inte’t behöver bryta isär en bild för att redigera varje liten sektion (som vad du behöver göra med Photoshop) – det tar för mycket tid och ansträngning.

Online-fotoredigerare har specifika verktyg bara för att redigera huvudbilder (som borttagning av rynkor) eller lägga till Instagram-liknande effekter till dina landskapsbilder etc. Det tar bara några klick – inget komplicerat eller tidskrävande.

Vad är en online redigerare?

Online-bildredigerare är dumma versioner av Photoshop – utom de’är inte dum alls.

Medan Photoshop är gjord för Pros, är online-fotoredigerare skapade för den vardagliga personen som du.

Det är därför det är mycket lättare att använda (utan mycket teknisk frustration) och mycket billigare jämfört med Photoshop.

Du kan skapa gratulationskort, trycka på foton och lägga till filter i Instagram-stil med ett enkelt klick på en knapp.

Om du kan använda en iPhone-fotoredigeringsapp kan du använda en online redigerare – den’det är så enkelt.

Detta är ett fantastiskt alternativ för dig om du:

 • Don’t har tid för att lära dig att använda komplicerad programvara för att göra mindre justeringar av dina foton.
 • Don’Jag har en stor budget att spendera på dyrt fotoredigeringsprogram som Photoshop som verkligen är gjord för professionella.
 • Don’Jag vet hur man skapar speciella bildeffekter från grunden. Programvara som Photoshop har inga förinställda effekter. Medan du kan köpa effektpaket gör det inte’kommer förinstallerad. Så du sitter kvar med uppgiften att skapa effekter som det du ser på Instagram helt från början.
 • Don’t behöver professionell nivå retuschering, men du vill fortfarande ha något bra nog för att göra en verklig skillnad i dina foton.

Det finns faktiskt många gratis och betalda online-redigerare att välja mellan, och jag kommer att täcka de jag gillar mest (och använder) nedan.

De gör alla vissa specifika uppgifter riktigt bra, men kan suga in andra avdelningar, så det kan vara lite förvirrande att välja vilken man ska använda för en viss uppgift. jag’Jag går igenom dessa nedan.

Låta’s komma igång!

# 1 BeFunky

KOSTNAD: Gratis för basverktyg / $ 2,08 – $ 4,95 per månad för att låsa upp alla verktyg

gratis fotoredigerare - befunky

BeFunky är en av de bästa fotoredigerarna jag’har använts även jämfört med Photoshop.

Ja, Photoshop är en vansinnigt kraftfull bildredigerare som jag fortfarande använder varje dag. Men det är dyrt och har en hög inlärningskurva.

Ärligt talat, om du inte är en blivande grafisk formgivare, finns det verkligen inte’t en bra anledning till att du ska använda Photoshop när du har BeFunky.

Du har tillgång till massor av verktyg även med gratisversionen. Du kan låsa upp alla funktioner och verktyg om du sprudlar för $ 4,95 månadsavgiften (eller $ 2,08 per månad om du registrerar dig för deras årsplan). Det här är mycket billigare än Photoshop!

Det finns tre lägen:

 1. Fotoredigerare
 2. Collage Maker
 3. Designer

1) Fotoredigerare:

gratis online fotoredigerare - befunky

Fotoredigeringsverktyget ger dig alla grunderna och mer. Du kan justera alla aspekter av ditt foto som rynkning, airbrushing, lägga till filter som Instagram och ljusstyrka & kontrastkontroller och mer.

Det som skiljer BeFunky från Photoshop är att de har förinställda verktyg som gör att använda populära bildeffekter är superenkla.

Till exempel finns det inget “airbrush” förinställd funktion i Photoshop, så du måste faktiskt göra mikroredigeringen själv genom att justera oskärpa och färgton som kräver viss expertis och mycket övning.

BeFunky har alla möjliga inställningar för dig så det är superenkelt att redigera dina foton som en proffs!

Ärligt talat, efter att ha använt BeFunky jag verkligen inte’Jag behöver min Photoshop för enkla uppgifter eftersom jag kan göra det snabbare och enklare med BeFunky.

2) Collage Maker:

gratis online fotoredigerare - befunky

Detta gör exakt vad namnet antyder – att göra collager.

Samma som fotoredigeraren får du förinställda mallar så att du enkelt kan ordna dina foton i olika kreativa layouter.

Du kan skapa humörbrädor för designprojekt eller skapa gratulationskort. Återigen har BeFunky massor av förinställda verktyg som gör collager superenkla och roliga att skapa.

3) Designer:

online fotoredigerare - befunky

Detta är det grafiska designverktyget. Du kan skapa annonser eller inspirerande citat med vacker bakgrund med bara några klick.

Återigen gör BeFunky det superenkelt med deras drag & släpp redaktör och intuitiv användarpanellayout.

Vem ska använda detta?

 • Vem som helst kan använda BeFunky eftersom de har nästan allt relaterat till fotoredigering täckt.
 • Om du vill röra upp dina foton men inte’TF vill använda Photoshop, BeFunky har massor av förinställda verktyg och layouter som gör det enkelt att redigera dina foton som en proffs.

# 2 Pixlr

KOSTNAD: Gratis för grundläggande verktyg / $ 1,25 – $ 1,99 per månad för att låsa upp alla verktyg

gratis fotoredigerare online - pixlr

Pixlr är en av de första onlinebildredigerare jag’har använts tillbaka 2011. Sedan dess har de gjort hopp och gränser och blivit en mycket sofistikerad fotoredigerare.

Ett enkelt sätt att beskriva Pixlr är att de är lilla bror till Photoshop. De har mycket liknande verktyg och deras plattformslayout känns också liknande.

Så om du har använt Photoshop tidigare kommer du att känna dig som hemma med Pixlr.

Pixlr ger dig några fotofilter och effekter som inte gör det’Det finns standard med Photoshop, men du kan alltid ladda ner eller köpa ytterligare filter och effekter för Photoshop.

Det som får Pixlr att sticker ut är dess pris (kom ihåg att du inte gör det’Jag måste uppgradera och kan använda Pixlr gratis). Det är så mycket billigare jämfört med vad du kommer att betala för i Photoshop.

Så Pixlr är den budgetvänliga versionen av Photoshop med de flesta, men inte alla, de funktioner som Photoshop erbjuder.

Ett försiktighetsord. Eftersom Pixlr liknar Photoshop har den viss komplexitet som genomsnittliga människor kanske inte gillar med Photoshop. Det är definitivt lättare att använda än Photoshop men du kan förvänta dig att ha några inlärningskurvor jämfört med BeFunky eller PicMonkey

Pixlr har 3 versioner:

 1. Pixlr Express
 2. Pixlr Editor
 3. Pixlr Desktop

1) Pixlr Express:

online fotoredigerare - pixlr

Det fungerar precis som namnet beskriver – “uttrycka”.

Detta är den lätta versionen av Pixlr som låter dig lägga till effekter, filter, gränser, text och göra enkel redigering som beskärning, ändring av storlek, borttagning av röda ögon, rotering, etc..

Detta är ett bra verktyg om du behöver göra några snabba touch-ups och komma ut snabbt. Verktygen är mycket intuitiva så det’Det är inte svårt att ta reda på hur du redigerar dina foton.

2) Pixlr Editor:

gratis bildredigerare online - pixlr

Editor-versionen ger dig mycket mer kontroll och den efterliknar de flesta verktyg som Photoshop har.

Här kan du arbeta med lager, isolera objekt, lägga till effekter och göra bilduppslag.

Eftersom jag redan känner till Photoshop var det väldigt lätt för mig att hitta hur jag skulle använda Pixlr Editor. Om du aldrig använt Photoshop tidigare, kommer det att ta några minuter att veta var verktygen finns och vad de gör. Kolla in deras sida om tutorials för att lära dig hur du använder grunderna.

En sak jag inte’Det gillar inte Editor-versionen att det saknas en enkel plattform och förinställda effekter som du hittar i Express-versionen.

3) Pixlr Desktop:

online bildredigerare - pixlr

Skrivbordsversionen är Pixlr’s flaggskeppsprodukt.

Den kombinerar enkelheten i deras Express-version och flexibiliteten i deras Editor-version. Det är superlätt att använda och ger dig massor av funktioner för att verkligen förvandla dina foton.

Till skillnad från BeFunky som låter dig göra redigeringen direkt i din webbläsare, måste du ladda ner Pixlr Desktop för att använda den på din dator.

Det är gratis att ladda ner och du kommer att ha tillgång till några av verktygen utan att uppgradera till den betalda planen.

Om du behöver tillgång till fler verktyg är det fortfarande mycket prisvärd att uppgradera – $ 1,99 per månad eller $ 14,99 för ett helt år.

Vem ska använda detta?

 • Den som vill ha något liknande Photoshop – men till ett överkomligt pris.
 • Perfekt för att lägga till filter, effekter och kombinera olika grafik och foton för att skapa en-av-en-typ skapelser.
 • Skrivbordsversionen ger dig mycket mer kontroll än någon annan online redigerare.

Vem ska inte använda detta?

 • Eftersom det liknar Photoshop, kommer det att ta lite tid för dig att lära dig att använda lager – det’s inte raketvetenskap, men det finns en viss inlärningskurva.
 • Om du mest fokuserar på collage eller redigera porträtt. Om så är fallet kommer BeFunky eller PicMonkey (mer nedan) att passa bättre. Båda har förinställda verktyg som gör airbrushing och collaging mycket enkel.

# 3 PicMonkey

KOSTNAD: Gratis för basverktyg / $ 2,75 – $ 4,99 per månad för att låsa upp alla verktyg

gratis fotoredigerare online - picmonkey

PicMonkey är en av de mest användarvänliga bildredigerarna jag’har använts.

den’är bra för att röra upp dina porträtt och skapa collage. den’är också mycket enkelt att lägga till text och banners för att skapa annonser eller sidhuvudbilder för din webbplats.

Den fria versionen har dock mycket begränsade verktyg. Så om du vill leta efter en gratis bildredigerare med fler funktioner, gå med Pixlr eller BeFunky.

PicMonkey liknar BeFunky, men med färre verktyg och ett mer förenklat användargränssnitt.

Jag gillar fortfarande BeFunky eftersom jag kan göra mer med det. Men om du tycker att BeFunky är lite utmanande att använda, kommer PicMonkey att vara ett bra alternativ.

PicMonkey har 3 versioner:

 1. Fotoredigerare
 2. Collage Maker
 3. Design

Fotoredigerare:

online fotoredigerare - picmonkey

Vad jag älskar med PicMonkey’s Photo Editor är deras porträttpekverktyg.

Du kan bokstavligen färglägga utanför linjen och ändå få ett perfekt resultat – väldigt coolt.

Det finns många effekter och filter att välja mellan så att du kan skapa Instagram-värdefulla bilder.

Collage Maker:

gratis bildredigerare online - picmonkey

Galen enkel att collage maker. Du kan använda dra & släppverktyg för att justera din bildstorlek och arrangemang automatiskt.

Ingen teknisk kompetens krävs!

Design:

online-bildredigerare - picmonkey

Återigen är PicMonkey mästaren av enkelhet. Med sitt designverktyg kan du enkelt skapa gratulationskort, visitkort, annonsbanner och vilken grafik som helst.

De ger dig 26 förinställda mallar för att hjälpa dig skapa Facebook-banners, Pinterest-bilder eller banners för alla de mest populära sociala medieplattformarna.

Vem ska använda detta?

 • Om enkel och snabb är vad du behöver är PicMonkey ett bra alternativ.
 • Det är riktigt bra på fotouppslag, skapa collage och skapa grafik att dela på de flesta av de populära sociala medienätverk.

Vem ska inte använda detta?

 • PicMonkey gör det inte’t har samma sofistikerade nivå som Pixlr eller verktygsvalet som BeFunky. Om du behöver mer kontroll än bara de förinställningar som PicMonkey erbjuder, blir de andra två fotoredigerare bättre för dig.
 • Mycket begränsade verktyg i deras gratisversion. Så om du gillar PicMonkey efter den kostnadsfria prövningen, du’Jag måste lösa ut 2,75 i månaden för att få alla proffsverktygen.

Slutsats – Redigera dina foton som en proffs – utan att det faktiskt behövs vara ett!

Hittade den här guiden användbar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map