Hur man gör en logotyp: Fyra bästa logotyptillverkare online

bästa logotillverkare online - hur man gör en logotypFrån Nike’s ikoniska fästing på Twitter’s chirpy blue bird, världsomspännande märken har logotyper i världsklass.


Men om du driver ett litet företag eller ett märke på nätet, hur får du också en bra logotyp?

Du kanske inte har expertis. Eller fritiden för att hitta en bra designer eller lära dig själv. Och vi’gissa dig inte’t har fickor lika djupa som Nike.

Här’det är goda nyheter: logotyptillverkare är verktyg som gör att du kan göra en professionell logotyp på några minuter – även om du inte’Jag har inga kunskaper i grafisk design. De bästa online-logotyptillverkarna innebär att du kan få en snygg logotyp utan att bryta banken. Om du vill veta hur man gör en logotyp, du’är på rätt plats.

Allt eftersom fler och fler bygger märken online, bästa webbplatsbyggare och e-handelsplattformar har lanserat logoprodukter för att hjälpa säljare växa.

Här’är en ögonblicksbild av hur de bästa logotyptillverkarna rankas online:

Det vi gör bäst här på Website Builder Expert är att hitta smarta hacks för att hjälpa oerfarna tekniker att skapa fantastiska webbplatser – allt utan att du behöver anställa en designer eller utvecklare!

Varför? Eftersom vi en gång var i dina skor och kämpade för att komma igång. Så vi tänkte – “um…det måste finnas ett snabbare, billigare och enklare sätt att skapa en fantastisk logotyp utan att anställa en grafisk designer!”

Den där’varför i den här guiden vi’Jag visar dig de fyra bästa logotypgeneratorerna. Vi’Vi har använt dem själva. Dessa modeller tog under fem minuter att skapa:

bästa exempel på logo-tillverkare - hur man gör en logotyp

Förresten, de två logotyper som vi nämnde i början? De kostar Nike respektive Twitter $ 15 respektive $ 35. Bevis du inte’Jag måste spendera stora pengar för att få en ikonisk logotyp.

Hur man gör en logo: tips & Bästa praxis

Innan vi dyker först in hur man gör en logotyp, låt’s få några grunderna ur vägen. En logotyp är som din varumärkesambassadör – den representerar och fångar vad ditt företag handlar om med en enkel iögonfallande bild.

Vi’Jag säger det igen: du gör det inte’Det behöver vara ett varumärkeshot för att få en bra logotyp. Men det är bra att tänka på din design först innan du börjar använda de bästa logotyptillverkarna.

Vi bad vårt professionella designteam om några tumregler att ha i åtanke när vi lär oss att skapa en logotyp. Här’vad de berättade för oss:

 • Enkelhet kan vara mycket effektiv – från McDonalds gyllene bågar till Apple’s… apple, att hålla en logotyp enkel kan vara mycket kraftfull. Logotyper kan bara vara text eller bild eller en kombination av båda. Om du väljer en symbol, se till att den återspeglar ditt märke’s värden. Begränsade färgscheman gör det lättare att utveckla en färgsignatur.
 • Använd enkel grafik som är lätt att känna igen – don’t använda en alltför detaljerad logotypdesign. Om en åttaåring kan rita din logotyp har du lyckats.
 • Se till att din logotyp är mångsidig – om du driver ett litet företag eller ett märke online, du’Jag måste använda din logotyp på olika sätt. Till exempel på sociala medier. En av de fantastiska sakerna med de bästa logotyptillverkarna på nätet är att de visar dig hur din design visas på saker som produkter och visitkort. Så ställ dig själv dessa frågor när du gör din logotypdesign:
  • Fungerar logotypen i horisontella och vertikala format?
  • Ser det bra ut om det är i bara en färg? Eller i svartvitt?
  • Kommer det fortfarande att känna igen om det’s nedskalas som på ett visitkort?
 • Välj en lämplig ikon – detta låter super uppenbart, men välj en bild som återspeglar ditt varumärke. Om du driver en glassaffär, don’plocka en pizzaskiva. Mindre uppenbart, don’t välja en bild med en abstrakt eller komplicerad anslutning till ditt varumärke.

Design som har för många färger eller föråldrade ikoner som inte gör’t fungerar över olika format arenor’t effektiv.

Innan vi presenterar de bästa logotypgeneratorerna, ta ett steg tillbaka och fråga: vem är dina kunder? Vilket typ av märke vill du kommunicera? Skriv ner adjektiv som beskriver ditt varumärke. Prova att rita den typ av logotyp du vill ha på papper.

Slutligen, gör några konkurrenters forskning. Titta på vilka märken du beundrar har gjort med sina logotyper.

Allt detta hjälper dig att fatta ett beslut när du har flera logotyper att välja mellan. Att välja en logotyp utan att göra det skulle vara som att försöka måla ett porträtt utan att titta på ämnet först.

De fyra bästa logotyptillverkarna online

Nu det’det är dags att presentera de fyra bästa online-logotyptillverkarna:

 1. Wix Logo Maker
 2. Skräddarsy märken
 3. Squarespace
 4. Shopify Hatchful

Men först, hur fungerar faktiskt online-logotyptillverkare?

Tänk på logotypgeneratorer som robotassistent för personlig design. Du väljer stilar, ikoner och färger du vill. Dessutom anger du ditt märke’namnet och ditt slagord. Ett automatiserat verktyg producerar sedan en rad logotypalternativ baserade på dina val och svar. Du väljer en du gillar och sedan anpassar den. Allt för ett fast pris.

den’det är så enkelt!

Naturligtvis det’är inte samma kreativitetsnivå som en riktig designer. Men logotillverkare är en perfekt lösning om du behöver en professionell logotyp, men:

 • Don’t har pengar att anställa en erfaren designer (vi vet att budgetar kan vara trånga om du’driver ett litet företag)
 • Kan’t utforma logotypen själv (du inte’t har tekniska färdigheter för att lära sig ett verktyg som Adobe)
 • Don’har tid att anställa en designer och hantera processen

De flesta logotyptillverkare är gratis. De låter dig designa en logotyp och ladda ner en version med låg upplösning utan att betala. Men om du vill ha en högupplöst version och kommersiella rättigheter, måste du betala. Normalt sett är dock kostnaderna så låga som $ 10.

Vi’Vi har testat och testat dessa logotyptillverkare själva. Bilderna som ingår i varje avsnitt är exempel på logotyper vi’har skapats med varje verktyg.

Wix Logo Maker

Dra-och-släpp-supremo Wix har använt samma användarprinciper på sin logotyptillverkare.

Verktyget är mycket enkelt att använda och kan hjälpa tekniska nybörjare att få en professionell logotyp. Enkelhet är det som gör Wix’s verktyg de bästa logo tillverkarna på marknaden.

En skillnad mellan Wix och Shopify och Squarespace är att Wix kräver att du har ett konto för att använda sin logo-tillverkare. Liksom Squarespace innehåller Wix en frågeteckenlänk till dess hjälpcenter inom logotypen. Det tillgängliga stödet är mycket omfattande.

Processen fungerar på samma sätt som de andra bästa logotyptillverkarna. Med Wix kan du ändra ditt namn och taglinje i logotypens valfas (endast tillgängligt i anpassningsfasen med Shopify). Och där’s stora anpassningsmöjligheter, inklusive: brevavstånd; inriktning; textstorlek; rotation; kurva; form och ikon stil.

När du’har designat din Wix-logotyp, kan du ladda ner ett gratis prov eller välja mellan tre betalda alternativ:

 • Professionell logotyp & Webbplats – $ 11 / månad, $ 16 / månad eller $ 24 / månad (allt betalas årligen)
 • Professionell logotyp – 50 $ engångsbetalning
 • Grundlogo – 20 $ en engångsbetalning

Om du’När det gäller en individ eller ett litet företag som växer ditt varumärke kommer basplanen att vara bra. Alla planer har fulla kommersiella användarrättigheter och en högupplöst logotypnedladdning.

Uppgradering till en dyrare plan låser upp vektorfiler (bilder av hög kvalitet på transparent bakgrund, bra om du behöver skriva ut din logotyp), sociala mediesupport och en varumärkesguide. Den översta planen ger dig också en gratis domän och en märkeswebbplats. Om du inte har det’Jag har inte skapat en webbplats ännu, den här planen är värd att överväga.

Spela

Skräddarsy märken

Tailor Brands är en av de bästa logotypgeneratorerna eftersom de faktiskt designar logotypen åt dig.

Så istället för att du bläddrar igenom hundratals ikoner för att hitta en du gillar, Skräddarsydda märken’ algoritm kommer att generera alternativ baserade på hur du svarar på frågorna.

Här’hur det fungerar:

 • Du anger ett logotypnamn – vanligtvis namnet på ditt varumärke – plus en tagline (valfritt).
 • Lägg till din bransch – till exempel mode – och beskriv vad du gör i en mening.
 • Välj en logotyptyp – välj från ikonen (abstrakt, vilket betyder att skräddarsydda märken skapar en form åt dig, eller så kan du söka efter en ikon själv), namn eller initialbaserad design.
 • Välj vilka teckensnitt du gillar.
 • Skräddarsy märken designar din logotyp.
 • Anpassa din logotyp i Tailor Brands-redigeraren.

Du kan gå tillbaka och framåt och ändra aspekter på din design när du går (detta sparar mycket tid genom att undvika att starta om formuläret). Processen är verkligen rolig och tar mindre än fem minuter.

När du’har valt din logotypdesign kan du hugga och ändra stil, typsnitt och text. För att göra permanenta tweaks måste du registrera dig för en Tailor Brands-plan.

Så hur mycket skräddarsyr märken’ planer kostar?

Tailor Brands fakturerar dig $ 2,99 per månad om du betalar årligen för den grundläggande Dynamic Logo-planen. Detta ger dig en HD-version av din logotyp med kommersiellt bruk. Men du kan betala för en månad’s prenumeration till $ 9,99, ladda ner din logotyp och avbryt sedan. Det finns inget gratis alternativ med Tailor Brands.

Den mer avancerade Premium-planen kostar $ 10,99 per månad när den faktureras årligen. Det låser upp funktioner som bildverktyg för sociala medier och en märkespresentation. Premium-planen är ett mer omfattande erbjudande. Om du bara vill ha en logotyp, börja med Dynamic plan och uppgradera om du tror att de extra produkterna skulle vara fördelaktiga.

den’är ett bra verktyg om du inte gör det’t vet var jag ska börja och vill ha ett snabbt och enkelt sätt att få idéer. Det sparar också tid med att tråla bildbibliotek för att hitta en ikon du gillar. Å andra sidan, om du har en specifik logotypdesign i åtanke, kanske Tailor Brands inte räcker.

bästa logotyptillverkare online - skräddarsydda märken exempel logotypTailor Brands låter dig skapa en snygg logotyp på under fem minuter!

Squarespace

Den snygga webbplatsbyggaren Squarespace har förgrenats till logotypframställning och resultatet är förvånansvärt slående.

Logotypdesignerna är mycket rena och polerade. Här’så får du en egen:

 • Ange ditt företags namn
 • Anpassa logotypen i Squarespace’s redaktör
 • Ladda ner antingen en gratis eller betald version

Skapningsprocessen är mer komplex än Tailor Brands eller Shopify. När du har angett ditt varumärke lanseras du direkt i redaktören. Mycket som Squarespace’s webbplatsbyggare, det’är inte det mest intuitiva med verktyg. För att ta fram redigeringsalternativ måste du till exempel klicka på objektet du vill anpassa. Detta är lätt att missa, särskilt om du’är inte bekant med Squarespace.

När du väl har kommit runt redaktören är dock utrymmet för anpassning utmärkt. De teckensnitt du kan välja från är verkligen unika och iögonfallande. Du kan flytta om och ändra storlek på varumärket och ikonen genom att klicka och dra.

Om du’om du sitter fast kan du sväva över frågetecknet för att ta fram en Squarespace-guide. Samtidigt som alla support är välkomna kan Squarespace göra mer för att hjälpa användare att navigera i redigeraren.

OK, hur mycket kostar Squarespace’s logotyp tillverkare kostnad?

Om du’Har du redan fått en Squarespace-webbplats kan du ladda ner en högupplöst version gratis. Annars kostar logotyper $ 10. Du kan ladda ner en gratisversion med låg upplösning, men den kommer med ett vattenstämpel och är endast för icke-kommersiellt bruk. Detta är inte ett bra alternativ om du’försöker bygga ett trovärdigt varumärke.

Medan Squarespace’s logotyp tillverkare är ett fast alternativ, det’är inte i nivå med Wix för graden av grafisk markering och anpassning. Som våra andra automatiserade logotillverkare, Squarespace’s verktyg isn’t ersätter talentfulla designers. Men det’är ett utmärkt alternativ för företag och individer som arbetar för en stram budget.

bästa logotyptillverkare - exempel på kvadratisk logotyptillverkareDu kan använda Squarespace för att skapa en snygg logotyp för ditt märke

Shopify Hatchful

Den bästa webbutikbyggaren Shopify har lanserat en logotyptillverkare som heter Hatchful…och det’s ganska bra!

den’används redan av 140 000 företagare – inte en dålig rekommendation!

Processen liknar Tailor Brands. Du:

 • Välj din bransch
 • Välj din visuella stil från Shopify’s sortiment – ‘lugna’, eller ‘klassisk’, till exempel
 • Ange ditt företagsnamn och slogan
 • Välj var din logotyp ska användas – fysiska butiker, endast online osv
 • Välj en gratis eller betald logotypmall från Shopify’s resultat
 • Anpassa din valda logotyp i Shopify-redigeraren

Till skillnad från Tailor Brands, gör du inte’t måste vara en betald medlem för att redigera din logotyp. Alla Shopify-logotyppaket innehåller en högupplöst bild och versioner för sociala mediekonton.

Logotypmallar är designade specifikt för Shopify. Detta är en unik nivå som inte garanteras på andra plattformar. Till exempel levererar ett företag som heter The Noun Project flera logotyptillverkare med ikoner. Shopifys bredd’s färgpaletter, ikoner, teckensnitt och mallar är imponerande.

Shopify har gratisversioner men de har inte’t ser lika bra ut som de betalda mönster som kostar $ 9,99. Kom ihåg att vissa mallar inte gör det’t stödjer paroler. Om ditt märke har en tagline kan det vara frustrerande. Du måste gå in i en logotyp’s redaktör och sedan ut igen för att ta reda på om det stöder taglines.

En nackdel med Shopify är att du kan’t förhandsgranska din design i olika format. Du kan’se hur din logotyp skulle se ut på till exempel visitkort.

Införandet av ett favicon i alla logotyppaket är en snygg touch. Favoriter är små bilder som representerar din webbplats i URL-fältet. Om du’om du är en online-verksamhet kan du ha en anpassad favorit som gör att du sticker ut från mängden.

Shopify’s Hatchful-verktyg är också ett bra alternativ om ditt varumärke använder sociala medier. Varje paket innehåller skräddarsydda logotypdesign för alla stora sociala medieplattformar. Dessa plattformar har alla olika bildspecifikationer, så att ha en skräddarsydd bild för var och en kommer att göra ditt varumärke mycket professionellt.

bästa logotyptillverkare - handla gratis och betalda exempelShopify’s Hatchful är en av de bästa tillgängliga logotyptillverkarna

Hur man gör en logo: Slutsats

Att ha en logotyp är en integrerad del av att växa fram ett framgångsrikt varumärke – både offline och online.

Tack vare ett nytt sortiment av smarta verktyg gör inte designen av en bra logotyp’t ta massor av tid eller påsar med pengar.

Bara för att sammanfatta är de bästa logotyptillverkarna på marknaden:

 1. Wix Logo Maker
 2. Skräddarsy märken
 3. Squarespace
 4. Shopify Hatchful

När du startar en ny webbplats eller ett företag kanske du inte har budgeten att anställa en professionell designer. Åtminstone inte förrän du bevisar att din webbplats kan generera trafik och kassaflöde.

Med en logotypgenerator kan du slå ner marken med en gång utan trycket att spendera en hel del (eller någonting alls).

Alla våra bästa logotyptillverkare är fria att prova och vissa betalas. Lek med dem och se vilka logotypdesigner du slutar skapa och älska!

Wix är ett fantastiskt verktyg för det’är så enkel och lätt att använda och ger dig en riktigt bra nivå av personalisering av logotypen. Om du saknar lite kreativ stil är Tailor Brands ett bra alternativ eftersom det faktiskt designar din logotyp för dig.

Om du tycker att automatiska logotypskapare är för begränsade kan du söka efter frilansdesigners med verktyg som UpWork eller 99Designs. För mer tekniskt skickliga användare kan verktyg som Adobe Illustrator hjälpa dig att skapa en riktigt unik logotyp för ditt företag.

När du har fått din logotyp, gör dina läxor om patent och varumärke. De bästa logotyptillverkarna online kommer inte att kunna utfärda upphovsrättsskydd också. Om du’om en amerikansk-baserad verksamhet, gå igenom US Patent and Trademark Office. Du kan sedan fylla i rätt formulär och ansöka om skydd för din design.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me