Web Designer vs webbutvecklare: Vet du skillnaden?

Vilka är skillnaderna mellan en webbdesigner och en webbutvecklare? Och vilken bör du använda?


den’är lätt att blanda webbdesigners och utvecklare. De båda hjälper till att bygga webbplatser, men de’är involverad i mycket olika områden.

Webbdesigner vs webbutvecklare: snabb översikt

Utvecklare bygger en webbplats’s kärnstruktur med kodningsspråk, medan designers är mer visuellt kreativa och användarfokuserade. Utvecklare använder sin programmeringskunskap för att få liv i designern’s kreativa vision. Tänk på utvecklare som byggnadsarbetare och webbdesigners som arkitekter – båda nödvändiga, men olika, skicklighetsuppsättningar.

Vi’Jag kommer att dyka in i detaljerna senare var vi’Jag förklarar varianter av webbdesigners och webbutvecklare du kan ha, så du’Jag har all information du behöver för att välja rätt alternativ för din webbplats.

Vad är en webbdesigner?

En webbdesigner gör att din webbplats ser bra ut. De fokuserar på stilens och allmänna känslan på sidan och använder programvara som Photoshop för att anpassa webbplatsen’s visuella element. De använder också kod som HTML och CSS (Cascading Style Sheets) för att skapa sina mönster.

Men vänta – där’s mer. Webbdesigners har vanligtvis en specialitet, som vi’Jag hoppar in just nu.

User Experience (UX) designer

En UX webbdesigner’s jobb är att hålla dina besökare kopplade. De vet exakt hur man skapar en webbplats som din specifika publik kommer att njuta av eftersom de’har genomförts grundlig undersökning av användarna’ demografi och webbplatsbehov, för att inte tala om massor av prototyptestning och omstrukturering av webbplatser.

Tänk bara om folk gillar att använda din webbplats’är mer benägna att besöka eller rekommendera. Så du kan redan se hur det kan hjälpa till att växa ditt online-community. För lite inspiration, kolla in dessa utmärkta UX-exempel.

Användargränssnitt (UI) designer

En UI-webbdesigner hjälper dig att förbättra användarnas interaktion med element eller gränssnittet på din webbplats. Detta görs genom att översätta komplexa varumärkesidéer och värden till en webbplats som’är roligt och lätt att navigera.

Hur skiljer det sig med UX? den’är en subtil, verkligen. UX involverar forskning om att bygga en solid grund för en positiv användarupplevelse UI fokuserar på estetiken (utseendet och känslan) av den faktiska webbplatsen.

Visuell designer

En visuell designer är en blandning av både UX och UI. den’är deras jobb att inte bara förbättra användarresan med hjälp av sina kreativa och kodande färdigheter, utan att lösa designproblem. De hjälper också till att föreställa ett varumärke’s unika stil eller tonton.

I huvudsak, de’är en mästare i alla webbdesignbranscher och deras specifika roller kan variera enormt beroende på vad du vill.

Vad är en webbutvecklare?

Del av en webbutvecklare’roll är att bygga en webbdesigner’s koncept. Som vi sa tidigare, är webbutvecklare liknande de som bygger, och webbdesigners gillar visionerna. En utvecklare specialiserar sig vanligtvis på att utforma webbplatsappar – en webbdesigner fokuserar mer på vad användaren kommer att njuta av att göra.

Hur fungerar förhållandet mellan utvecklare och designers? En webbutvecklare bygger en webbplats’s ramverk med mjukvara som Javascript och JQuery, som syftar till att skapa en webbsida som fungerar smidigt, som webbdesigners sedan häller sina kreativa juice på. Liksom designers finns det specifika roller för webbutvecklare, som vi’Jag markerar nedan.

Back-end utvecklare

Baksidan är där webbplatsen’s kärnstruktur är utformad. Dessa utvecklare är experter på att programmera och använda komplexa mjukvaruspråk som Java, SQL och C #. Det arbete de gör ser man inte av användare eftersom det innebär kodning på webbservrar och databaser, inte i webbläsaren (till skillnad från front-end-utvecklare, som du’Jag kommer snart att ta reda på det).

I korthet är deras jobb att skapa logiska, funktionella webbplatser med olika program. De spenderar också mycket tid på att testa och fixa buggar.

Front-end utvecklare

Detta kallas också utveckling på klientsidan. den’är mer ansluten till webbdesign än back-end-utveckling eftersom det innebär att använda HTML, CSS och JavaScript för att skapa saker som användaren kan se, som klientformulär.

Sammanfattningsvis, som en backend-utvecklare, har de som utvecklar front-end kodningskunskaper men de bygger ramar som användaren faktiskt kan interagera med.

Full-stack utvecklare

En utvecklare med full stack fungerar över olika lager – eller staplar – inklusive både främre och bakre ände. Det är i huvudsak hela paketet när det gäller webbutveckling, eftersom de är en expert på alla områden.

Behöver du en webbdesigner eller en webbutvecklare?

Du vet nu skillnaderna mellan en designer och utvecklare. Detta är viktiga saker att veta eftersom att veta när man ska anställa var och en kommer att göra ditt webbplatsrelaterade liv mycket enklare. För en snabb överblick över när du ska välja var och en, titta på vårt bord nedan.

ProjektVem behöver du?Designa en ny hemsida-layoutBygg ett nytt kontaktformulärSkapa en mobilappKonceptualisera ny webbplatsmärkeFixa server- / värdproblemRedigera foton och videor
Webbdesigner
Webbutvecklare
Webbutvecklare
Webbdesigner
Webbutvecklare
Webbdesigner

Hur mycket kostar en webbdesigner vs webbutvecklare?

En frilansande webbdesigner kostar vanligtvis mellan $ 10- $ 50 p / h, medan att anställa en frilansutvecklare kostar normalt $ 30- $ 65 p / h. Ett medelstort webbdesignbyrå (som tillhandahåller båda sidor av webbplatskonstruktion) kommer att kosta mellan $ 65- $ 100 p / h för en grundläggande webbplats.

I ett engångsbelopp, du’tittar förmodligen på runt Totalt 6 000 dollar för att designa en webbplats om du använder både utvecklare och designers.

När behöver du en webbdesigner och webbutvecklare?

Som vi’Vi har nämnt, det gör det inte’t måste alltid vara det ena eller det andra. Till exempel, att bygga en webbplats från grunden kräver både en utvecklare och en designer. Trots allt gör teamarbete webbplatsen att drömma.

Att använda en webbdesignbyrå kan vara riktigt bra om du, som de flesta, inte gör det’Jag har tid att skapa webbsidor medan jag jonglerar fakturor och klientmail. Eller, om du behöver en webbplats med avancerad funktionalitet, är en byrå full av experter en bra lösning.

Webbdesigner vs webbutvecklare: Sammanfattning

Du borde nu ha en mer utvecklad kunskap om webbdesign, men låt’s bara snabbt sammanfatta vad vi’har lärt mig.

Skillnaden mellan en webbutvecklare och en webbdesigner är större än du tror. En webbdesigner tar med sig ett varumärke’s idé till en verklighet på skärmen och vet exakt vad den specifika publiken kommer att njuta av. En webbutvecklare bygger webbplatsen’s kärnstruktur, med hjälp av kodningsspråk för att konstruera logiska, programmatiska webbplatser.

Men precis som senap och ketchup på en korv, ibland du behöver båda för att få den bästa upplevelsen. När du bygger en webbplats från ingenting behöver du en webbutvecklare för att bygga grunden och webbdesigners så att den ser ut och känner som du och – ännu viktigare – dina användare vill.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map