Webbdesign 2020 – Trender, tips och problem

trender för webbdesign för 2020Med 2019 redan bleknar bakom oss, vi’börjar fokusera på det lysande, gyllene löfte om det nya året: 2020.


Om du’kör redan en webbplats eller har gjort ett nytt år’s resolution att starta en, veta vad’Det som händer i webbdesignens värld är alltid positivt. Vi’här för att förbereda dig för de hetaste trenderna som kommer upp 2020, varna dig för vanliga misstag att undvika och dela de bästa designfärdigheterna för att ta dig fram inför det nya året.

Vi vände oss till webbdesignexperter från ett antal branscher som kunde ge oss en speciell inblick i vad det nya året kommer att hålla för webbdesign.

Och här är resultaten…

Bästa webbdesigntrender för 2020

 1. UI: Mörkt läge
 2. Visuell design: 3D-grafik
 3. Mobil: Minimal design
 4. E-handel: Ljusa färger
 5. UX: AI och röstinteraktion
 6. Anpassning: Illustrationer och animationer
 7. WordPress: Gutenberg
 8. Innehåll: White Space Ramar
 9. Typografi: Skisserad typografi

Varje trend ligger i en annan kategori – vi’Jag går igenom var och en mer detaljerat, inklusive citat och tips på experter.

Om du’tittar igenom vår lista och undrar hur du kan tillämpa dessa trender på din egen webbplats, don’t oroa dig. Vi’kommer också att dyka in i designfärdigheter och verktyg för att hjälpa dig bli redo för 2020, plus gå igenom några vanliga designfel som du bör undvika.

Årtiondet avslutas snabbt, så vi vann’t vänta längre – låt’s dyka rakt in i de 9 bästa webbdesigntrenderna för 2020!

Möt experterna!

ana abrantes

Ana Abrantes,
UI Designer

kevin murray

Kevin Murray,
E-handel lösningar expert

ella johnson

Ella Johnson,
Kreativ digital designer

carol verity mann

Carol Verity Mann,
grundare av
Kvinnor på webben

andreas poulos

Andreas Pouros,
VD för Greenlight Digital

alex vasili

Alex Vasili,
Chef för Brand på MVF Global

Edd Wilson

Edd Wilson,
Senior teknisk SEO-specialist

1

Bästa designtrend för UI: Dark Mode

mörkt läge webbdesign mobil UI står för användargränssnitt och består av visuella element av en digital produkt. Detta inkluderar design av skärmar, text, knappar och bilder – allt som användaren ser och interagerar med faller under UI.

Mörkläge blev en utbredd designtrend under 2019 när det introducerades av Google i många av sina appar, från Chrome till YouTube. Mörkläge tog internet med storm, och alla tecken tyder på att det kommer att fortsätta att spridas 2020.

dark mode webbdesign twitterTwitter går automatiskt i mörkt läge när du slår på det i webbläsarinställningarna.

Detta är en rolig funktion att leka med på din telefon, men varför ska du betrakta det som en topp webbdesigntrend för 2020? Tja, Google Chrome och andra webbläsare har inbyggt mörkt läge, så att webbplatser nu automatiskt kan växla till mörkt läge om användaren har aktiverat det.

Detta fungerar dock bara om webbplatsen stöder mörkt läge!

Eftersom så många webbplatser inte har’inte fastnat i mörkt läge ännu, Google Chrome har utvecklat en “Nattöga” -funktion, vilket gör normala webbplatser mörk om de’har optimerats för det eller inte.

Vi rekommenderar att du håller dig före kurvan och tänker på mörkt läge när du utformar din webbplats, snarare än att lämna den till en risk att din webbplats fortfarande kommer att se bra ut i tvångsnattläge. YouTube ser till exempel bra ut i mörkt läge, vilket innebär att det fortfarande ger en bra användarupplevelse:

mörkt läge webbdesign youtubeYouTube ger fortfarande en stor användarupplevelse i mörkt läge, vilket ger användarna valet om vilken designstil som passar dem bäst.

Men din webbplats kan i slutändan se ut som den fula ankungen i världen av mörkt läge – lite som möbelaffär IKEA’s webbplats…

web design dark mode ikeaSäkert att säga, IKEA’s onlinebutik kan se bättre ut i mörkt läge… 2

Bästa designtrend för visuell design: 3D-grafik

Exempel på dogstudio för webbdesign 3d

När vi pratade med den kreativa digitala designern Ella Johnson gav hon oss en inblick i hur 3D-design är på väg upp:

“3D-renderad design är populär för att öka eftereffekterna, så att saker ser riktigt smala och tillfredsställande ut. där’har varit ett stort upptag i användningen av Cinema 4D för att lägga till 3D-eftereffekter, och jag tror att detta bara kommer att växa i popularitet.”

Detta är meningsfullt, särskilt med ökningen av virtuell verklighet – det verkar som att människor i allt högre grad söker mer uppslukande upplevelser online.

Förflyttningen mot 3D-grafik antyder en smidig, elegant och modern vibe, även om det kommer att vara intressant att se hur designers spelar med detta genom exempelvis illustrationer och typografi, till exempel.

Exempel på webbdesign 3dOnlinebutiken Welly använder 3D-visualer kombinerad med interaktiv rörelsedesign för att skapa en unik produktvy för sina kunder. Exempel på rörelse för webbdesign 3d

Att gå bort från platt design kan också påverka de färgval vi börjar se. Ella utvidgade detta och berättade för oss:

Formgivare går bort från livliga, ljusa färger och rör sig mer mot dämpade och pastellfärger. Detta ser särskilt effektivt ut i 3D illustrerade konstverk där kompositioner skapas med mjuka skuggor och mjuk naturlig belysning, vilket skapar en visuellt tilltalande scen.”

webbdesign trend pastell 3d trelloTrello använder många pastellfärger tillsammans med sin 3D-grafik, vilket skapar en smidig, ljus, modern känsla. 3

Bästa designtrend för mobil: minimal design

minimal mobil design trend google quiz

Minimalism har varit ett populärt designval för mobil i några år nu. Fortfarande, det’är en pålitlig och långvarig trend som mer än bevisat sitt värde och ser ut att vara stark fram till 2020.

Men vi vill betona här är att minimalistisk design inte gör det’Jag måste betyda tråkig design. Du kan fortfarande använda djärva, ljusa färger, överlappande sektioner och tunga teckensnitt – oavsett vad som passar ditt varumärke.

Minimalism handlar om att skära bort allt onödigt överskott för att skapa en tydlig och enkel användarupplevelse. Använd vitrummet och fokusera på form och funktion för att undvika överväldigande besökare.

Från experterna

ana abrantes

Säger Ana Abrantes… “Detta är inte en ny sak, men ändå en viktig sak: Mobil första strategi bör vara i fokus. Inom en nära framtid kommer användare bara att besöka webbplatser på sin telefon, så det’är viktigt att vara beredd på när den dagen kommer.”

Här’är ett bra exempel på minimal design för mobil, från designstudios webbplats Yaroflasher:

yaroflasher minimal mobil exempelDesignstudio Yaroflasher’webbplatsen är extremt visuell och elegant utan att känna sig rörig. Den använder minimal design för att ge besökarna en ren och enkel användarupplevelse.

Den här webbplatsen använder stora, djärva teckensnitt, animationer och ljusa färger i kontrast till en svart bakgrund – och ändå har den en tydlig, minimal design som’är väldigt lätt att navigera.

Du’Jag kommer också att märka att de flesta mobilappar föredrar minimal design, till exempel exemplet nedan från Headspace, en populär meditationsapp. den’är särskilt viktigt för den här appen att ge en upplevelse som’är lätt att använda, eftersom människor förväntar sig en lugn och avkopplande upplevelse.

headspace-app minimal mobil designHeadspace-appen använder minimal design för att ge en smidig och tillgänglig användarresa, samtidigt som användarna engagerar dem.

Observera användningen av ikoner, färg och illustration – dessa element arbetar alla för att engagera användare, samtidigt som innehållet är enkelt och lätt att smälta och navigera.

Minimal design ser bra ut, men där’s en annan anledning till att fördjupa denna trend 2020 – effekten den kan ha på lastningshastigheter.

Som alltid, laddningshastigheter är en avgörande faktor – och detta kommer bara att bli viktigare 2020, på grund av det enorma fokuset på mobil som’har vuxit sedan Google introducerade mobil-första indexering tillbaka i mars 2018.

Vi pratade med Edd Wilson, Senior Technical SEO Specialist på digital marknadsföringsbyrå Impression, som förklarade hur landskapet i sökmotorer och design förändras på grund av ökningen av mobil:

“Google introducerade mobil-första indexering i mars 2018 – och nu, 2019, majoriteten av webbplatserna på Google’s index kommer att genomsökas och ses från ett mobilt perspektiv. Eftersom majoriteten av enheterna förlitar sig på ett 3G / 4G-nätverk, det’Det är viktigt att tänka på att de vill ha en webbplats med snabb laddning.”

den’är lätt att se hur mobilen driver hela Internet för att resa lättare, ladda snabbare och leverera omedelbar tillfredsställelse för användare – särskilt med 5G som nu lyfter huvudet och lovar blixtens snabba hastigheter för sina användare.

Med detta i åtanke, det’Det är ingen överraskning att åldern med minimal design kommer till sin rätt för mobila enheter!

4

Bästa designtrend för e-handel: Ljusa färger

e-handel webbdesign jackie smith

En gång i tiden, för inte så länge sedan, såg e-handel en våg av minimal, modern design med hav av vitt utrymme och monokrom färgscheman. Men det kan allt förändras när vi brast ut 2020 – se upp för djärva, ljusa färger som dyker ut från dig online-butiker.

Ljusa färger fångar uppmärksamhet, skapar känslomässiga reaktioner och kan vara stora motivatorer, så det’det är lätt att se varför stora, höga färger gör comeback i e-handeln.

Alex Vasili hade detta att säga om övergången från minimalism till mångfärgad i webbdesign:

“Vi’du ser en riktig blandning av stilar över hela linjen. De minimalistiska, förfinade mönster som vi har blivit så vana med under de senaste åren har gett möjligheten till en djärvare och störande estetik. Detta innebär att vi ser djärva mönster och färger som används i hela branschen i både tryckta och digitala.”

färgglada e-handel skalle godis 12 stämningarfärgglada e-handel skalle godisgalleriNätbutik Skullcandy har “12 humör”, där varje månad firar ett annat sätt musik får oss att känna.färgglada ex-handel skalle godis exempelVarje månad har en annan färg som tar upp hela skärmen.

Om du’ställer du fortfarande upp ditt varumärke är det nu den perfekta tiden att välja ett starkt färgschema för din onlinebutik. Välj en huvudfärg och en sekundärfärg som kompletterar varandra och som skapar en look som matchar ditt märke’s personlighet.

Det kan verka gammaldags, men färgpsykologi är oerhört användbart för att hitta rätt färger att använda på din webbplats, så gör lite forskning innan du hoppar in. Forskning antyder att färg kan öka varumärkesigenkänningen med upp till 80%, så det’det är värt att tänka på!

Från experterna

kevin murray

Kevin Murray säger… “Kraften och potentialen hos e-handel är tydlig. År 2021 förväntas marknaden träffa 4,9 biljoner dollar… Konsumentvanor utvecklas varje dag – de vill att deras shoppingupplevelse ska vara mer personlig, snabbare och av högre kvalitet än tidigare år… År 2020 måste varumärken börja mäta hur kunderna känner sig.”

Få reda på mer

 • Är ditt nyår’s upplösning för att starta ditt eget e-handelsföretag? Kolla in vår guide Hur man säljer online för en hjälpande hand!
 • Läs vår steg-för-steg promenad genom Hur man bygger en onlinebutik för att skapa din helt egen fantastiska butiksram 2020.

5

Bästa UX-designtrend: AI och röstinteraktion

ai personalisering netflix exempel UX står för användarupplevelse och relaterar till hur användaren känner när du interagerar med en produkt eller tjänst. Uppfyllning av användaren’behov, lösa problem och skapa en positiv och tillfredsställande upplevelse är vad UX handlar om.

Visste du att 65% av 25-49-åringar tala med sina röstaktiverade enheter minst en gång om dagen? Det sätt på vilket vi interagerar med märken online förändras, eftersom skärmar inte längre är en nödvändighet.

Röstsökning och röstinteraktioner, i kombination med AI-teknik, revolutionerar vårt sätt att navigera på webben.

På grund av AI förväntar människor sig en högre nivå av anpassning och mer exakta förslag på produkter, musik, film osv. Se bara hur Netflix skräddarsyr sitt innehåll till varje användare baserat på deras val.

Nu vi’säger inte att du bör börja arbeta med dina egna AI-prototyper eller skapa en konkurrent till Siri – men det finns två viktiga saker du kan göra för att välkomna denna trend 2020:

1. Optimera din webbplats för röstsökning

År 2020, 50% av alla onlinesökningar kommer att vara röstsökningar som görs med hjälp av en virtuell assistent som Siri eller Alexa – så detta är lika mycket sunt förnuft som att hålla på trenden. Här är några sätt att komma igång:

 • Använd naturligt, konversationsspråk genom frågor, enkla meningar och sammandragningar som vad’s, här’s, och det’s.
 • Gör nyckelinformation lätt för Google att hitta – lägg till exempel kontaktinformation på sin egen sida eller till och med på din hemsida!
 • Rikta in nyckelord med lång svans, Till exempel “var’är den bästa baren i New York?”
 • Blanda in lång och kort forminnehåll – prova att ta med vanliga frågor i slutet av långa artiklar.
 • Fokusera på sidhastighet – komprimera bilder, klipp ut onödig kod och ta bort media-tunga filer som annonser och långa videor

2. Omfamna AI

AI och UX bör vara en match som gjorts i himlen – båda är utformade för att förstå mänskligt beteende och sedan erbjuda en användbar och naturlig lösning.

Att välkomna AI till din webbplats kan tyckas skrämmande, men det finns ett par ganska enkla sätt du kan börja erbjuda en bättre användarupplevelse genom modern teknik:

 • Testa en chatbot för att tillhandahålla snabb kundservice genom livechatt, vilket kan hjälpa dina besökare utan att dränera din egen tid eller resurser.
 • Använd AI för att ge besökarna en personlig upplevelse. Det här är lite mer avancerat, men du kan skräddarsy det innehåll som besökarna ser baserat på deras tidigare val eller köp – det är särskilt bra för e-handel och underhållningswebbplatser!

Oavsett om du vill försöka integrera AI- och röstinteraktioner på din egen webbplats kan du förvänta dig att se dem göra vågor på nätet 2020.

6

Bästa designtrend för anpassning: Illustrationer och animationer

exempel på webbdesign koox

Illustrationerna är heta på de flesta trendlistor från 2020 – där’har varit en märkbar förskjutning från intetsägande stockfotografering mot mer unika illustrationer. Smutsiga, abstrakta, flödande och handritade bilder blir allt mer populära, eftersom de hjälper till att förmedla personlighet, positivitet och kreativitet.

Från experterna

ella johnson

Säger Ella Johnson… “Illustration, särskilt vektorillustration, gör comeback – mer än realistisk ritning. På grund av detta förväntar jag mig att se en fortsatt användning av mönster och djärva färger för att förbättra bilder. Vektorillustrationen är bra, eftersom den kan användas i stor utsträckning och har en praktisk liten filstorlek – och vem gör det inte’t älskar en liten doodle!”

exempel webbdesign sebastian curi exempelSebastian Curi är en illustratör och animatör som arbetar med klienter som behöver grafik för sina webbplatser. Denna illustrationsstil visas mer och mer på webben.

Animationer tar den idén ett steg längre för att andas mer liv på en webbplats och kan vara ett användbart verktyg för att skapa en starkare varumärkesbild och mer engagerande upplevelse för dina besökare.

Animationer och rörelsegrafik kan också skapa en mer personlig upplevelse för användare som hjälper dem att få kontakt med, komma ihåg och besöka din webbplats. Ett bra exempel på detta är Animal, en svensk designbyrå, som använder interaktiv rörelsegrafik för att engagera användare:

webbdesign trend animering djur exempelDesignbyrå Animal’webbplats använder interaktiv rörelsegrafik för att engagera sina besökare. webbdesign trend animation djur interaktivt exempelBesökare kan använda sin markör för att torka bort texten och uppmuntra engagemang med webbplatsens meddelanden.

Var dock försiktig – som vår interna expert Ana Abrantes påpekade:

“En stor trend är att använda stora bilder eller illustrationer med rörelse, men det kan göra att en webbplats är super långsam och bryter Google’s regler för webbplatsens hastighet.”

För att undvika detta rekommenderar Ana att optimera och komprimera bilder för att minska platshastigheten, samtidigt som det visuella är skarpt.

7

Bästa designtrend för WordPress: Gutenberg

wordpress trend Gutenberg

Okej, vi vet att tekniskt sett är Gutenberg själv inte’t verkligen en webbdesign trend. Och ja, den släpptes i november 2018. Men den här nya WordPress-redigeraren kommer att vara enorm för WordPress-användare under 2020.

Hur vet vi detta? Tja, WordPress-grundare Matt Mullenweg’s Word of-adressen i november’WordPress Camp USA var ganska fokuserat på Gutenberg – han nämnde det mer än 70 gånger i sitt tal – så vi trodde att vi borde sitta upp och lyssna.

“… detta [Gutenberg] är den grundläggande grunden som vi’kommer att bygga nästa decennium med WordPress på” – Matt Mullenweg, WordPress-grundare

Gutenberg är en stor sak eftersom det tänker hela bygg- och redigeringsprocessen på WordPress. Vi’Vi har valt ut tre Gutenberg-funktioner som ser bra ut för WordPress webbdesign 2020.

Twenty Twenty WordPress Theme

Det nya standard WordPress-temat för 2020 – lämpligen kallad Twenty Twenty – är utformat för att få ut mesta möjliga av Gutenberg-redaktören. Fokus ligger på flexibilitet, blockbaserade redigeringar och anpassningsbarhet. Så långt det’har installerats över 400 000 gånger – titta nedan och se om du tror att detta kan påverka din 2020-stil.

wordpress trend tjugo tjugo temaWordPress’ nytt standardtema är designat för Gutenberg och syftar till att göra anpassningen lätt för sina användare.

gradienter

Gutenberg låter dig enkelt lägg till färggradienter på knapparna utan att behöva känna någon kod. Klicka bara på knappen och välj dina färger från den egna gradientfliken som visas – välj den design du vill ha och klicka på uppdatera för att spara dina ändringar!

wordpress webbdesign Gutenberg knappgraderingden’är nu lätt att lägga till färgeffekter, inklusive lutningar, till dina knappar – du gör inte’behöver inte ens koda!

Bild och text

Gutenberg låter dig också placera en bild och text sida vid sida. Medan det innan detta skulle ha orsakat mycket huvudvärk och frustration, var det’är nu superenkelt att infoga “Media & Text” block för att infoga bilder och text bredvid varandra.

wordpress webbdesign Gutenberg text och media blockMedia & Textblock gör det superlätt att infoga en bild med text bredvid.

En liknande funktion finns i pipeline för knappar, där du enkelt kan formatera knappar i rad snarare än vertikalt.

Det här är bara tre sätt som Gutenberg-redaktören öppnar för design, speciellt för dem utan kodningsfärdigheter. Kort sagt, det ger dig mer designflexibilitet när du använder WordPress, och innebär att du enkelt kan anpassa din webbplats.

Få reda på mer

 • Bara komma igång med WordPress? Här’s vår enkla 8-stegs guide om Hur man skapar en WordPress-webbplats för att hjälpa dig!

8

Bästa designtrend för innehåll: vita rymdramar

picasso kroniklar med vitrum

Helskärmsbilder och bläddring av parallax har varit populära under det senaste året, och medan vi’du är säker på att de’är inte på väg att försvinna, där’är en ny trend i stan som visar mycket löfte – särskilt för innehållstunga webbplatser.

Vi’pratar om att använda fasta block med vitt utrymme för att separera innehåll, rita ögat och rambilder eller textblock. Detta är ett utmärkt sätt att ge din webbplats en verklig känsla av struktur och hierarki, samtidigt som du ger en ny och modern stil till hela sidan.

Att använda vitt utrymme kan hjälpa till öka förståelsen för innehållet med nästan 20%, så detta är en särskilt användbar designtrend för innehållstunga webbplatser. Ett sådant exempel är Medium, en webbpubliceringssida. Det använder vitt utrymme effektivt för att subtilt behålla sina läsare’ uppmärksamhet:

exempel på vitt utrymme webbdesignKombinationen av vitrum, text och överlappande block fokuserar läsaren’uppmärksamhet och inramar effektivt innehållet.

Apple, Dropbox och Squarespace är alla exempel att titta på för vitrumsinspiration. Att använda fasta delar av vitt utrymme för att rama in bilder och text är ett djärvt, rent sätt att presentera information och vägleda dina användare’ öga för viktiga höjdpunkter.

9

Bästa designtrend för typografi: konturerade teckensnitt

webbdesign typografi exempel punkt till punkt

Skisserad typografi är något att hålla ett öga på under det kommande året. Detta kan vara ett okänt begrepp, men det gör verkligen vad det står på tennet – det vill säga att konturens text utgör bokstäverna snarare än kroppen.

skisserade typografitrenden ella johnsonDen beskrivna typografin är snygg och iögonfallande och tros vara på väg fram till 2020. (Bild med tillstånd av Ella Johnson)

Vi fick ett tips från Ella Johnson om hennes förutsägelse för typografitrender 2020:

Vi’Vi har sett en hel del skisserad typografi nyligen – Huawei och Clarks är två exempel – och det’är vår starkaste trendprognos för 2020. Det’är populär i video (särskilt musikvideor), som den’är verkligen effektiv när du animerar.”

Skisserad typografi ger ett iögonfallande sätt att designa rubriker och lägga till en mer skiktad struktur på din webbplats, så att du enkelt kan ge dig 3D-effekter.

Chansen att få din bakgrund att visa genom din text är en intressant dynamik att spela med och skapar en mycket modern känsla.

exempel på webbdesign typografi badassDetta exempel, från det franska produktionsföretaget Badass, spelar bakgrundsfilmer bakom den skisserade texten, som fylls med fast rosa när du bläddrar ner på sidan.

Naturligtvis måste du vara försiktig med hur du använder färger och mönster när du är i par med typografin, som du’lita på din bakgrund för att ge texten tydlighet. En vanlig bakgrund och kontrastfärger fungerar bäst, men du kan leka med stilen – som Badass har i exemplet ovan – tills du’är glad.

Från experterna

alex vasili

Säger Alex Vasili… “inom varumärke och design har jag märkt en allmän trend mot enkla och djärva strukturer, med mera kreativ frihet till designen… När traditionella varumärken ser ut för att göra deras identitet mer användbar och dynamisk i ett digitalt rum… allt fler märken använder stora, djärva och rena typografier för sin logotyp, samtidigt som de ger mer utrymme för illustration och färg för att utveckla sin varumärkeshistoria”

9 misstag att undvika 2020

Nu när vi’Vi har visat vad du bör göra 2020, låt oss’s ta en titt på några designsynder som ska undvikas under det kommande året. Vi bad runt om på vårt kontor för att ta reda på vilka vanliga designelement som verkligen får på människor’nerver – kanske du’har redan gjort sig skyldig till några av dem!

Det fanns massor av svar, men här är de nio designfel som fick människor mest upprymda:

 1. Spela media automatiskt
 2. Dold kontaktinformation
 3. Påträngande popup-fönster och annonser som följer dig runt på sidan
 4. Oändlig rullning
 5. Clunky produktsidor
 6. Obstruktiva klibbiga rubriker
 7. Långsamma webbplatser
 8. Nätbutiker utan gästutcheckning
 9. Helskärms-popup-fönster som täcker hela webbsidan

Autoplaying media var definitivt högst upp på killlistan, med en kollega som säger: “autoplay-videor är synd och bör förbjudas från existens.” Ganska starka grejer – och ett tydligt tecken för att hålla sig borta från denna specifika designtrend om du vill hålla dina besökare nöjda.

För onlinebutiker är det mycket viktigt att ha ett gästutcheckningsalternativ – där du kan slutföra din beställning utan att behöva registrera dig. En ny undersökning fann faktiskt att 31% av människorna övergav sina beställningar eftersom webbplatsen ville att de skulle skapa ett konto, vilket gör det till andra vanligaste orsaken för övergivande av vagn!

Denna lista visar att inte alla designtrender är bra – som med de flesta saker, bara för att något är populärt, gör det inte’Det betyder att alla bör börja kopiera det. Detsamma gäller för din webbplats – tänk noga över dina designval och om de gynnar dina användare och ser snygga ut.

Detta var en viktig punkt som betonades av Carol Verity Mann, som sa:

“När design är en ‘trend’, det kanske faktiskt inte är rätt för användaren och ‘se’ de vill framställa… Ja, det finns trender, och jag skulle inte’Jag säger att jag ignorerar dem alls. Men jag vann’t göra något eller använda något bara för det’är en trend. Jag skulle bara tillämpa en trend om det’är helt lämpligt för byggnaden övergripande.”

Detta belyser vikten av att tänka på din webbplats, varumärke och användare först och arbeta därifrån för att bestämma vilka trender eller designtaktiker som ska tillämpas. Tänk på varför innan något annat.

Vårt råd är att:

 • Omfamna vitt utrymme
 • Få feedback från andra
 • Om du är i tvivel, lämna det ut!

Fel och olyckor inträffar, men inte’låt din webbplats drabbas av dålig design. Lyssna på experterna och försök att komma ihåg vad som irriterar dig när du’använder du nätet – chansen är stor att dina egna besökare känner samma sak!

Från experterna

andreas poulos

Andreas Pouros säger… “Undersökningar på sidan, eller till och med utgångsundersökningar, är ett bra sätt att få mer information om kunder och deras webbplatsupplevelse. Undersökningar på sidan möjliggör utvärdering av vissa områden på webbplatser. Genom att lära sig sina tankar kan deras känslor gentemot webbplatsen bedömas och eventuella hinder som kan skapa en negativ upplevelse kan upptäckas.”

3 designfärdigheter att borsta upp 2020

Kanske du’Du har redan ställt dig själv mål för att uppnå nästa år och är redo och sällsynta att gå. Men om du’tittar på vår lista och undrar var i jorden du är’Jag ska komma igång här’s en lista över färdigheter och verktyg att tänka på.

1. Animering

Något som de flesta verkar vara överens om är att animationen kommer att bli stor 2020 – i själva verket fann en ny global designundersökning att rörelse design var den färdighet de flesta designers ville lära sig under de kommande två till tre åren, för att förbli relevant för sitt område.

Så det är meningsfullt att förbereda sig för 2020 genom att lära sig lite rörelsedesign eller animationsfärdigheter!

global webbdesignundersökningDribbble’Den globala designundersökningen visade att rörelsedesign var de färdigheter de flesta designers ville lära sig under de kommande två till tre åren.

Det trevliga med rörelsedesign är att du kan skräddarsy den efter ditt föredragna medium eller befintliga färdigheter. Till exempel, om du’när det gäller att skapa illustrationer, kan du prova på att animera dina mönster.

För att komma igång, titta på dessa verktyg och resurser:

 • Adobe Photoshop – det hjälper att bli bekant med detta innan du går vidare till Adobe After Effects
 • Adobe After Effects – det bästa valet för att skapa rörelsegrafik
 • School of Motion – en online-träningsplattform specifikt för rörelsedesign
 • Lynda.com – en fantastisk resurs full av onlinekurser

2. Illustration

Ser man på de förväntade trenderna för 2020 är det’är tydligt att kreativiteten kommer att fortsätta att frodas och växa inom webbdesign. Illustration kommer sannolikt att spela en viktig roll i att definiera varumärken, engagera publik och utforma siddesign, så det’är värt att ta på allvar.

Börja leka med illustration för att hitta din egen stil och nisch!

3. Kodning

Det kanske låter skrämmande, men om du’om du bara börjar, då kan du lära dig lite kod för att gå längre. Det finns olika kodningar “språk” du kan lära dig, men här är de viktigaste att titta på:

 • html – detta står för HyperText Markup Language och används för att ge webbplatser innehåll och struktur
 • CSS – Cascading Style Sheets styr stilen och formateringen på en webbsida’s HTML
 • JavaScript – det här är en för att lägga till din skicklighet om du vill sticker ut från tävlingen och ta dina mönster till nästa nivå med interaktiva element

Bästa designtrender för 2020: The Round-Up

Vi’Vi har pratat med experterna, vi’Vi har trålat på internet för glödande exempel, och vi’Vi har gett dig vårt val av de hetaste trenderna för webbdesign för 2020, från mobil till e-handel. Vi undersökte till och med vanliga designfel att undvika och konstruktionsförmåga som vi skulle kunna använda för 2020.

Men efter allt detta, vad vi verkligen vill säga är: Trenderna för webbdesign 2020 är i dina händer. Kommer du att välja att utforska illustrationer eller 3D-grafik? Kommer du att omfamna dämpade färger eller välja livliga lutningar för din webbplats?

Experterna har talat, men trenderna för 2020 har inte tillåtits’Jag har inte skrivit ännu – fortfarande, medan du bestämmer vilka som är rätt för dig, här’är en snabb sammanfattning av våra hetaste val:

 1. UI: Mörkt läge
 2. Visuell design: 3D-grafik
 3. Mobil: Minimal design
 4. E-handel: Ljusa färger
 5. UX: AI och röstinteraktion
 6. Anpassning: Illustrationer och animationer
 7. WordPress: Gutenberg
 8. Innehåll: White Space Ramar
 9. Typografi: Skisserad typografi

Om du’har just börjat eller är expert själv, vi hoppas att du’Vi har haft vår uppdelning 2020’s största webbdesigntrender, och är glada att ta på sig vad det nya året har i väntan!

Tack till våra experter!

ella johnson

Ella Johnson,
Creative Digital Designer på Armadillo

carol verity mann

Carol Verity Mann,
medägare av We Get Digital och grundare av kvinnor på webben

andreas poulos

Andreas Pouros,
VD på Greenlight Digital

ana abrantes

Ana Abrantes,
UI Designer

Edd Wilson

Edd Wilson,
Senior teknisk SEO-specialist på intryck

kevin murray

Kevin Murray,
VD på Greenlight Commerce

alex vasili

Alex Vasili,
Chef för Brand på MVF Global

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me