Hvordan ansette en nettsteddesigner, grafisk designer eller utvikler for å bygge nettstedet ditt

hvordan ansette en nettsteddesigner grafisk designerutviklerkoderÅ bygge et nettsted er ikke lett – spesielt hvis du ikke er en dyktig grafisk designer, nettsteddesigner eller en nettstedutvikler (koder).


Den gode nyheten er, det’Det er heller ikke rakettvitenskap.

Nå for tiden er det mye kodefritt, dra & slipp nettstedbyggere tilgjengelig for å hjelpe deg med å hoppe over “Jeg gjør n’t vet hvordan jeg skal kode” hinder.

Men likevel kan det hende du kanskje trenger litt profesjonell hjelp med nettstedet ditt og grafikkdesign på et tidspunkt.

Mens vi i Website Builder Expert har som mål å styrke hverdagen til å bygge et nettsted på egen hånd, men vi anerkjenner også verdien av å ansette en dyktig designer som kan spare deg for mye tid når nettstedet ditt er klart for denne fasen – når nettstedet ditt oppnår trekkraft hos besøkende, slik at bedriften drar nytte av din tilstedeværelse på nettet.

(Sidenote: Hvis du bare begynner med en helt ny virksomhet og deg’er du ikke sikker på om ideen vil fungere, fraråder vi deg faktisk å ansette en designer. Vi går nærmere inn på grunnene til at vi er her.)

Våre opplevelser er litt unike ved at vi’har vært på begge sider av gjerdet som:

 1. Nettstedeiere som ansatt designere; og som
 2. Nettstedsdesignere som ble ansatt av andre nettstedseiere.

Så vi har et unikt perspektiv på både å tilby designtjenester til kunder, og også for hvordan vi kan ansette nettsteddesignere, grafiske designere og nettstedutviklere / kodere.

Hvis dette er noe som’er ny for deg, vi forstår din frustrasjon og utfordringer siden vi’Vi har slitt med dette spillet før.

I denne guiden vil vi dele våre erfaringer om hvordan du effektivt finner, ansetter og administrerer nettsteddesignere, grafiske designere og utviklere.

Den’er en guide som vi ønsket at vi fant da vi startet. Forhåpentligvis vil dette bidra til å guide deg nedover rett vei, og spare deg for mye frustrasjon underveis!

Contents

ofte stilte spørsmål
Når du ansetter en designer eller en utvikler / koder
 1. Hvordan velger jeg en grafisk designer, nettsteddesigner eller en utvikler?
 2. Hvor mye koster nettsteddesignere, grafiske designere eller utviklere?
 3. Hvordan er prosessen når du jobber med en frilanser – fra begynnelsen til slutten av prosjektet?
 4. Hvor kan du finne pålitelige og rimelige designere eller utviklere?

I denne guiden vil vi:

 • Svar på alle ofte stilte spørsmål når du ansetter en designer eller utvikler (som nevnt ovenfor); og
 • Vis deg en detaljert plan for hvordan du effektivt kan samarbeide med en designer eller en utvikler.

Når du vet hva som er viktig for prosessen, kan du komme i kontakt med en av våre håndplukkede webdesignere og utviklere. Vi har valgt dem opp gjennom årene sammen med vennene våre på Expert Market.

Hvis du’sliter du med å bygge et nettsted selv, eller bare ikke’Jeg har tid, det er vel verdt å tenke på å ansette en profesjonell.

Hvordan velge en designer eller utvikler’s riktig for meg?

Hvis du’har ansatt folk før, så vet du at en CV ikke gjør det’t gjenspeiler alltid hvor godt en person vil passe inn i bedriften din.

Jada, en CV kan luke ut kvalifiserte mennesker, men hva om alle søkerne har lignende ferdigheter og erfaringer? Hvordan velger du riktig?

Dette er spesielt utfordrende hvis du ansetter en stilling du ikke har’t har tidligere erfaringer med – for eksempel design og oppretting av nettsteder.

Å ansette en feil person er et reelt problem og det’er et problem som alle møter på et tidspunkt.

Så vet at ikke alle designere du ansetter vil fungere som en rockstar. Den’er bare en del av prosessen.

Når det er sagt, er det visse skritt du kan ta for å forbedre sjansene dine for å ansette en solid designer som du kan jobbe godt med.

Den beste praksisen med å ansette riktig freelancer innebærer to enkle trinn:

 1. Forstå hva du trenger & hvilken type frilanser som kan få jobben gjort; og
 2. Forstå hvordan du kan bedømme om en designer eller utvikler er god eller ikke.

1. Hvilken type frilanser (designer og / eller utvikler) trenger du?

For å få jobben riktig, trenger du de riktige verktøyene. Så du forstår bedre hva jobben innebærer.

For å ansette riktig designer eller utvikler for nettstedet ditt, må du først forstå hva du prøver å oppnå med nettstedet ditt.

Hvordan ellers kan du finne den rette personen hvis du ikke gjør det’Jeg vet ikke hva du vil gjøre?

Når du bygger et nettsted, er det to viktige komponenter:

 1. Nettsidedesign; og
 2. Koding på nettstedet.

Dette er to forskjellige ferdigheter. Du kan enten:

 • Finn forskjellige spesialister for å få hver av jobben gjort (dvs. ansette noen til å designe nettstedet ditt, og ansett noen andre for å kode det opp for deg), eller
 • Du kan ansette en generalist som kan gjøre begge disse jobbene (dvs. noen som kan designe godt og kode).

Når det gjelder utforming og bygging av nettsteder, er det tre typer eksperter som kan bli involvert i prosessen:

 1. Grafiske designere
 2. Nettstedsdesignere
 3. Utviklere / kodere

Du kan enkelt finne ut hvilken type frilanset designer du trenger ved å stille deg selv disse to spørsmålene:

Spørsmål 1: Hva er forskjellen mellom en grafisk designer, en nettstedsdesigner og en utvikler? Hvordan kan de hjelpe meg?

# 1 Grafiske designere:

Stillingsbeskrivelse:

 • Grafiske designere fokuserer på å lage bilder.
 • De designer ikke nettsteder, men noen kan ha et talent for det.
 • De vil ikke kode opp et nettsted for deg.

Grafiske designere lager bilder for nettsteder, annonser, ikoner, logo, utskrifter og osv.

I utgangspunktet, for enhver jobb som involverer bilder og grafikk – er en grafisk designer det du trenger.

Dette inkluderer (men er ikke begrenset til) å lage logo-design, topptekstbilder, bannerbilder, knappdesign og ikondesign.

Mens grafiske designere hovedsakelig spesialiserer seg på å lage bilder og grafikk, har noen også talentet for å designe nettsteder.

Imidlertid mangler de fleste grafiske designere ekspertisen til å gjøre et design til et fungerende nettsted fordi de ikke gjør hvordan man kan kode opp et nettsted ved hjelp av HTML og CSS.

Når det er sagt, har jeg sett veldig dyktige grafiske designere gjøre overgangen til å designe fantastiske nettsteder (slik at du får en 2-i-1 grafikk- og nettsteddesigner).

Den eneste utfordringen er at du trenger å finne en utvikler for å kode opp designen til et fungerende nettsted.

# 2 Nettdesignere:

Stillingsbeskrivelse:

 • Nettstedsdesignere oversetter det du har i tankene (eller visjonen din) til et faktisk, håndgripelig nettsted.
 • De designer hele nettstedoppsettet for deg, og vil lage alle bilder og grafikk som utgjør en del av webdesignen.
 • De har god kodingskunnskap for å kode opp et nettsted. Imidlertid er kodingskotelettene deres ikke like robuste som utviklere (koder).
 • Flere og flere av dem bruker bruk av kodefri nettstedbyggere.

En nettsteddesigner er noen som spesialiserer seg på å designe og bygge nettsteder.

En designer vil designe utseendet på nettstedet, lage alle bilder og innhold som brukes på nettstedet, og til slutt oversette den visuelle designen til et fungerende nettsted.

Så en nettstedsdesigner kan det “gjør alt”, så å si.

En nøkkel ting jeg ønsker å løfte frem er at en god nettsteddesigner ikke gjør det’t betyr alltid at han / hun vil være en god koder, og omvendt. Det er alltid et bredt spekter av kodingsferdigheter blant designere av nettsteder. Så don’Jeg forventer at en nettstedsdesigner skal være en mesterkoder siden hans eller hennes fokus hovedsakelig er på utformingen av et nettsted.

Dette er grunnen til at du kan finne mange nettsteddesignere som spesialiserer seg på å bruke kodefri, dra & slipp nettstedbyggere (for eksempel Wix, Squarespace & Weebly) eller vert butikkbyggere (som Shopify eller BigCommerce).

Disse nettstedbyggerne fjerner behovet for at webdesignere skal kode superstjerner, og gir veldig talentfulle nettsteddesignere å fokusere på å lage fantastiske design.

# 3 Utviklere / kodere:

Stillingsbeskrivelse:

 • Gode ​​utviklere kan bygge nesten alle typer nettsteder du kan tenke på.
 • De fleste utviklere er ikke gode designere. Så don’ikke stole på at en utvikler skal designe nettstedet ditt.
 • En dyktig utvikler og en god grafisk designer kan lage et flott team. Men denne tilnærmingen har sine egne fordeler og ulemper.

Utviklere eller kodere er ingeniører som kan opprette nesten ethvert nettsted du kan tenke deg siden de koder nettstedet fra “begrunnes”.

De har flere kodende koteletter enn en nettstedsdesigner, og slik at de kan skape mer intrikate funksjonaliteter på nettstedet ditt som kan være utenfor mulighetene til en typisk nettsteddesigner.

For eksempel kan en utvikler feilsøke en kodingskonflikt forårsaket av en plugin eller en tredjepartsapp.

Generelt sett er en talentfull utvikler ofte ikke en veldig talentfull designer, og omvendt. Så utviklere er eksperter du henvender deg til for å løse tekniske problemer som en designer ikke kan løse.

Du kan lage dine egne “drømme lag” ved å koble en talentfull grafisk designer og en ekspertutvikler for å balansere styrkene og svakhetene.

Som alt i livet, er det fordeler og ulemper med dette alternativet:

Pros: Du kan finne en spesialist for hver spesifikke ferdighet (design og koding). Du foretrekker kanskje eksperter fremfor generalister, og denne tilnærmingen gir deg dette alternativet.

Ulemper: Det kan doble opp arbeidet ditt og kostnadene. I stedet for å ansette en nettsteddesigner (generalist), må du nå finne, ansette og administrere to personer.

Nå som du har bedre forståelse av de forskjellige spesialistene som kan være involvert i å hjelpe deg med å bygge nettstedet ditt (grafisk designer vs nettsteddesigner vs utvikler), er de du ender opp med å ansette primært drevet av det du prøver å oppnå.

Nå, la’det tar noen minutter og gå gjennom dette nedenfor.

Spørsmål 2: Hvilken jobb trenger du for å bli gjort? Hva nøyaktig vil du at designeren eller utvikleren skal gjøre?

 • Vil du lage en ny logo eller noen reklamebannere?
  • Ansett en grafisk designer.
 • Ønsker du å forny nettsteddesignet ditt og optimalisere sidene dine’ innholdsoppsett?
  • Ansett en nettdesigner, eller a “drømme lag” av grafisk design eller nettsteddesigner som samarbeidet med en utvikler.
 • Vil du legge til en tilpasset bildeskli eller en tekstboks med unike sveveeffekter?
  • Ansett en utvikler.

Det er veldig viktig å ha full klarhet i hva du vil og kunne beskrive det i nøye detaljer til designeren eller utvikleren din (stillingsoversikten). Dette er helt kritisk!

Den’Det er greit å spørre om designeren eller utvikleren deres om deres meninger eller forslag, men du må ha noen konkrete ideer for å komme i gang.

Tross alt, hvis du vil bygge et hus, kan du det’t bare henvende seg til en boligbygger og si, “bygg meg et hus.” Du må kommunisere hva du har i tankene, for eksempel noen få eksempler på hus du liker, eller stilen på hus og materialer du foretrekker.

Selv eksperter trenger et utgangspunkt for å fungere, og det’er din jobb å veilede dem mot det du vil oppnå.

Vi’Jeg viser deg hvordan du lager en god stillingsbeskrivelse / oversikt nedenfor.

Seksjonssammendrag

En spesifikk, gjennomtenkt jobboversikt kan hjelpe deg med å unngå å ansette feil person.

 • Hvis en frilanser vet hva du vil ikke er noe han / hun kan levere på, så vant han / hun’t søke på jobben.
 • Hvis frilanseren vet nøyaktig hva du vil og har de spesifikke ferdighetene for jobben, kan det potensielt være en god kamp.

Hvis stillingsbeskrivelsen din ikke er gjennomtenkt og utelukker noen viktige detaljer, kan designeren eller utvikleren misforstå hva du trenger og potensielt skape et misforhold av forventninger.

 • Når et utkast eller sluttprodukt ikke gjør det’Hvis du ikke samsvarer med hva du hadde i tankene, kan dette være veldig kostbart med tanke på tid og penger.
 • Du må bruke ekstra tid på å jobbe med frilanseren for å synkronisere forventningene dine, og forsinke det totale prosjektet for deg.
 • Avhengig av hvordan du forhandler, kan det hende du må betale ekstra da frilanseren trenger å gjøre mer arbeid

Vi’Vi har gjort denne feilen et par ganger da vi startet!

Så hvordan lager du en god stillingsbeskrivelse / oversikt for å sikre at du har en god start på prosjektet ditt?

Vi’Jeg vil vurdere noen av de beste fremgangsmåtene nedenfor. Fortsett å lese…

Tommelfingerregel: Vær så spesifikk som mulig. En av de vanligste grunnene til at folk ansetter feil designer / utvikler er fordi de ikke tenkte gjennom jobbkravene sine og ikke var spesifikke nok. Dette skaper ofte mange usikkerheter som fører til uforenelige forventninger fra begge sider.

2. Hvordan lage en god jobbbeskrivelse for å unngå dyre forvirringer & forsinkelser

Som nevnt over, er det helt avgjørende at du oppretter en detaljert stillingsannonse for å unngå potensielle forsinkelser og frustrasjoner.

Ja – det vil ta tid og krefter fra din side, men det’er tusen ganger bedre enn å betale for noe du ikke har’t vil. Et stygt spill med fingerspiss og skyld-tildeling er aldri hyggelig.

Ta så mye tid du trenger når du utarbeider en gjennomtenkt jobboversikt. Avhengig av omfanget av designbehovene dine, kan forberedelsene ta fra noen minutter til et par timer.

Her er noen av varene vi alltid inkluderer i stillingsannonsene våre:

 1. Inkluder en design mock-up: Hvis du har et ideelt design i tankene, kan dette bidra til å fremskynde planprosessen ved å vise designeren hva du vil oppnå. Du kan enten bruke et betalt verktøy som Balsamiq, eller du kan lage dine egne skisser ved hjelp av en bilderedigerer. Du kan til og med tegne designet på papir og ta et bilde av det! Det fungerer!
 2. Ta med eksempler på design du liker: Dette kan være bakgrunnsbilder eller noen andre’nettsted du liker. Nøkkelen her er å vise designeren eller utvikleren hva du foretrekker. En dyktig frilanser kan ta dette, forstå designet ditt “smak”, og gi deg noen forslag.
 3. Ta med en liste over “må ha” i designet: Hvis jeg for eksempel designer om en e-handelsproduktside, viser jeg hvilke elementer jeg vil inkludere over brettet.
 4. Oppgi hvilken type designstiler du liker eller ikke’t som: Eksempel: minimalistisk, sofistikert eller leken. Hvis du kan finne eksempler på hva du liker, må du huske å ta dem med. Du kan også ta med eksempler på hva du ikke gjør’t som. Dette kan definitivt gi ytterligere veiledning til designeren eller utvikleren din.
 5. Oppgi hvilke fargeskjemaer du liker eller ikke’t som: Hvis du trenger noen tips om dette emnet, har vi en guide til hvordan du kan velge og koordinere farge her.
 6. Sett en realistisk tidsramme på når du trenger at prosjektet skal fullføres: Hvis du har en stram tidsfrist og jobber med en mindre erfaren designer eller utvikler, dobler du opp tidsrammen. Hvis du for eksempel har 2 uker på å fullføre prosjektet, må du oppgi i stillingsannonsen at du har 1 uke.
 • I de fleste designprosjekter kan du forvente forsinkelser fordi du kan ha en endring i tankene med designen, eller det kan være flere kodingsfeil å fikse enn forventet. Bufrer alltid på ekstra tid for å avlaste stress fra krisen. Den’er en effektiv beredskapsplan da dette gir deg god tid til å fullføre prosjektet på riktig måte – slik at du ikke gjør det’t trenger å ty til å kutte hjørner ganske enkelt fordi du gikk tom for tid.
 • Hvis du jobber med erfarne designere og utviklere, har du en bedre sjanse til å fullføre prosjektet i tide. Erfarne designere og utviklere koster mer, men de vet hvordan de kan forutse problemer før de til og med skjer. De er mye flinkere til å måle vanskeligheten med prosjektet og gir deg en mer realistisk tidslinje.

Seksjonssammendrag

Don’t overlater alt til sjansene. Hvis du vil at nettstedet ditt skal komme ut akkurat som du’Vi har forestilt deg at i tide og på budsjett må du gjøre det nødvendige forberedelsesarbeidet og tydelig vise designeren eller utvikleren hva du vil.

Med en gang du’har funnet en god designer eller utvikler, bygget et godt samarbeid med denne personen og bestemte deg for å jobbe med flere prosjekter med ham / henne, vant du’t trenger å skissere jobbene dine så detaljerte som den første stillingen.

Dette fordi designeren eller utvikleren din skal ha en god forståelse av hva du vil og hvordan du jobber.

Vi har designere og utviklere som har jobbet med oss ​​i mange år. For oss er det ganske enkelt å starte et nytt prosjekt. Vi sender bare en detaljert e-post som beskriver et nytt prosjekt og ber om prisoverslag og estimert ferdigstillelsesdato – det’det er så enkelt når du er’Vi har lagt ned den første innsatsen og har et godt samarbeid med frilanserne.

3. Hvordan dømme om en designer eller utvikler er god

Det er lettere å bedømme tekniske ferdigheter for en designer eller en utvikler, men det er mye vanskeligere å bedømme de myke ferdighetene som designtalenter og prosjektledelsesferdigheter.

Igjen, selv om en frilanser sjekker hver boks, er det fortsatt mulig at han / hun kanskje ikke er den rette personen for jobben.

Du kan imidlertid følge disse generelle retningslinjene for å hjelpe deg med å begrense risikoen.

# 1) Hvilke tekniske ferdigheter skal jeg se etter?

Dette er den enkleste delen, fordi det bare er en sjekkliste du ønsker at designeren eller utvikleren din skal ha.

Det er grunnleggende tekniske ferdigheter som designere eller utviklere må ha. Hvis de ikke har disse ferdighetene, eller hvis de ikke er veldig godt kjent med dem, ta et pass på disse kandidatene.

Grafisk designer ferdigheter:

 • Adobe Photoshop (eller bilderedigering)
 • Adobe Illustrator

Nettsteder Designer ferdigheter:

 • Adobe Photoshop (eller bildebehandlere) og / eller Adobe Illustrator
 • CSS / CSS3
 • HTML / HTML5
 • jQuery (dette er en bonus hvis du bruker en dra & slipp nettsted byggherre. Hvis du ikke bruker en dra & slipp nettstedbygger, da er jQuery et must)
 • PHP (hvis du bruker WordPress)

Utvikler / Coder ferdigheter:

 • CSS / CSS3
 • HTML / HTML5
 • jQuery
 • PHP (hvis du bruker WordPress)
 • JavaScript (en bonus, men ikke et must hvis du bruker dra & slipp nettstedbygger)

# 2) Hvordan måle designerne’ eller utviklere’ Myke ferdigheter?

Den’det er alltid vanskeligere å dømme en person’s myke ferdigheter, så vi’Vi har laget vår egen sjekkliste for å takle denne oppgaven.

Her er noen kriterier vi’har brukt i ansettelse av designere og utviklere.

 1. Hvor raskt reagerer de:
  • Når du jobber med en frilanser online, er respons og rask tilbakemelding et must. Hvis du har et problem, vil du kunne nå frilanseren innen rimelig tid.
  • Når vi ser en designer eller utvikler vi liker, vi’Send dem på e-post. Vi har kanskje 2 til 3 korrespondanse, slik at vi får en bedre forståelse av hvor raskt de svarer.
  • Alle kan ha en dårlig dag, så vi gir andre sjanser. Men ikke’t være redd for å slippe kandidater hvis du føler at de er svakt responsive.
  • Ja, de kan være opptatt med andre prosjekter, men hvis du’Hvis du vil betale noen, fortjener du en rimelig mengde oppmerksomhet også!
 2. Har frilanseren god forståelse av stillingsoppgaven din:
  • Du vil bli overrasket over hvor mange designere eller utviklere “blindt” søke på jobber uten å nøye vurdere hva jobbene ber om. Mange av applikasjonene deres er kjelemaler og ikke’t adresser det du trenger.
  • Et triks for å luke ut denne typen søkere er ved å begrave et unikt spørsmål i stillingsbeskrivelsen din. Det gjør det ikke’Det må være et vanskelig spørsmål. Det kan bli “hva er din favorittnettsted?” og se om de svarer på det spesifikke spørsmålet.
  • Spørsmålet med spørsmålet er å teste om søkerne faktisk har lest hele stillingen og om de forsto det. Hvis søkerne ikke tar opp ALLE spørsmålene våre, vet vi at de enten ikke er veldig detaljorienterte, eller ikke’t bryr deg nok om prosjektet (kirsebær-plukke hva du skal svare og hva du ikke skal).
 3. Be om eksempler på tidligere prosjekter:
  • Du vil se hva hver søker har gjort tidligere. Alle kandidater har sine egne unike styrker og svakheter, så de har en tendens til å holde seg innenfor deres komfortsoner når de byr på prosjekt.
  • Se om typen arbeid designeren eller utvikleren hadde utført samsvarer med jobbkravene dine. Dette vil også gi deg en følelse av hva hver søker er i stand til.
 4. Be designerne diskutere sine egne designstiler:
  • Designere kan trenge å påta seg jobber som han / hun kanskje ikke liker eller er de polare motsetningene til deres personlige designstil. Så det er vanskelig å bedømme en designer’sin personlige stil bare ved å gjennomgå hans eller hennes tidligere prosjekter (punkt 3 ovenfor).
  • For å få en bedre følelse av designeren’s designsmak, kan du be om nettsteder eller bilder som representerer designeren’s personlige stil. Du kan også spørre hvilke nettsteder de besøker for å få inspirasjoner.
  • Spør hva som er hans / hennes favorittprosjekt tidligere og hvorfor.
  • Disse spørsmålene er for å hjelpe deg å vurdere om en designer’egne interesser stemmer overens med det du leter etter. Den’Det er alltid bedre å ansette noen hvis personlige stil matcher din. Dette øker designeren’arbeidsglede, som til slutt kan komme deg til gode.
 5. Se etter høye kundevurderinger:
  • Frilansjobbportaler som UpWork er gode fordi de lar tidligere kunder rangere hver frilanser. Dette er en mye bedre måler for hver designer’s eller utvikler’ferdigheter, sammenlignet med å be om referanser. Vi vet alle at referanser har en tendens til å være partiske, ettersom en søker aldri vil gi en negativ referanse!
  • Det er mer sannsynlig at kundevurderinger gir deg en objektiv tilbakemelding av frilanseren (akkurat som Amazon-anmeldelser).
  • Hvis du ser etter en designer eller utvikler i jobbtavler som Craigslist, vil det være veldig utfordrende å vurdere kvaliteten på søkerne. I dette tilfellet bør du stole på retningslinjer som vi foreslo ovenfor (dvs. e-post svartid, eksempler på tidligere arbeid, grundighet av svar osv.)
 6. Se etter erfaren designer eller utvikler:
  • Den’er alltid en sunn debatt om hvorvidt en dyr freelancer eller en rimelig (billigere) frilanser er bedre. Det er definitivt gode og dårlige frilansere til enhver prisklasse.
  • En generell tommelfingerregel er at en erfaren designer eller utvikler alltid vil koste mer fordi de er mer effektive og gjør færre feil. Et prosjekt som det kan ta en ny designer en dag å fullføre, og det kan ta bare en mesterdesigner et par timer å gjøre den samme jobben – med færre feil. Effektiviteten og rask behandlingstid er det du betaler opp for.
  • Personlig, vi’har ansatt designere og utviklere på alle ferdighetsnivåer. Som forventet er det gode og dårlige på et gitt nivå. Men alt i alt fant vi at erfarne designere og utviklere var lettere å administrere, hadde raskere behandlingstid og gjorde færre feil. De visste hvilke avklaringsspørsmål de skulle stille, og klarte å forutse veisperringer tidligere.
  • Vi betaler gjerne litt mer for færre hodepine. Vi vil bare at noen skal gjøre jobben riktig første gang og ha så lite revisjoner som mulig.

Seksjonssammendrag

Disse 6 kriteriene ovenfor vil gi deg et godt utgangspunkt.

Hovedpoenget er å trene sunn fornuft. Hvis noe lukter råttent, er det sannsynligvis.

Don’t være redd for å avvise gode designere eller utviklere ved et uhell, hvis de i utgangspunktet ikke gjør det’t pass din “tester”. Det er bedre å la noen få gode frilansere falle gjennom sprekkene enn å ende opp med en dårlig en.

Hvor mye koster nettsteddesignere, grafiske designere eller utviklere?

Det er alltid vanskelig og ofte forvirrende å finne ut hvor mye det koster å ansette nettstedsdesignere, grafiske designere eller utviklere.

Ærlig talt, det er ingen eksakte tall, fordi prisene varierer fra:

 • Ferdighetsnivåer
 • erfaringer
 • Størrelsen og kompleksiteten til prosjektet ditt
 • Hvilken jobbsøkerportal du bruker (hvor kjøper du disse frilanserne)
 • Hvor frilanserne er lokalisert (utviklede og utviklende markeder)

For eksempel vil designere fra et utviklet markedsland (som USA, Canada, Storbritannia, etc.) være dyrere enn en annen kandidat fra utviklingsland (som India, Filippinene, østeuropeiske land, etc.), selv om ferdighetsnivåene deres er de samme.

Så vær oppmerksom på dette når du legger ut en designjobb, da tilbudene du mottar fra søkere kan ha et veldig bredt spekter.

Før vi begynner å se på kostnadene, bør du få et godt tak i hvordan du budsjetterer for et designprosjekt.

Hvordan sette et budsjett for prosjektet ditt?

Når det gjelder betalinger, kan du forhandle om å betale på timesbasis eller til en fast pris på et per prosjektbasis.

Bare vet at det er fordeler og ulemper når det gjelder å betale på timebasis kontra på fast pris. Vi’Jeg vil diskutere hva de er nedenfor.

# 1: Hvordan budsjettere for mindre prosjekter?

Mindre designprosjekter tar vanligvis mindre enn en uke å fullføre og kan variere fra noen timer til noen få dager.

Siden prosjektet har en kortere tidsramme og vil være relativt billig, anbefaler vi følgende tilnærminger:

 • Erfarne designer – betal på en time basis
 • Mindre erfaren designer – betal på fast pris

Som nevnt tidligere, er erfaring lik effektivitet. Så å betale per time er generelt den rette tilnærmingen her.

Generelt sett foretrekker gode, erfarne designere eller kodere å bli betalt på timebasis. De jobber raskt, effektivt, og foretrekker å ikke gå frem og tilbake med å estimere kostnader per prosjektbasis for mindre prosjekter.

Mindre erfarne designere og utviklere vil kreve mer tid og kan potensielt trenge flere prosjektrevisjoner. Som sådan gir en fast prosjektpris deg litt mer kontroll og beskyttelse, i tilfelle frilanseren trenger for store revisjoner.

Hvis du’Har du gitt detaljerte stillingsbeskrivelser som fremhevet ovenfor, burde du ikke gjøre det’betaler for frilanseren’s feil. En fast pris her vil beskytte deg mot det.

# 2: Hvordan budsjettere for større prosjekter?

Et større prosjekt er alt som tar et par uker til måneder å fullføre. Dette kan være en fullstendig redesign av nettstedet ditt eller forbedre brukervennlighetsdesignet på viktige websider som ofte besøkes, for eksempel hjemmesiden din (se vår guide til å lage en fantastisk hjemmeside her).

Større prosjekter har større rom for feil rett og slett på grunn av den enorme mengden arbeid som må gjøres.

I dette tilfellet vil en fast prosjektpris være det bedre alternativet.

En fast prosjektpris beskytter deg mot frilansere som mangler frister, deres undervurdering av prosjektvansker, og også mot overdrevne, uventede rettelser og designrevisjoner som er vanlige i større prosjekter..

Designere eller utviklere lar deg vanligvis et angitt antall designendringer. For eksempel har du lov til å endre den opprinnelige designen din opptil 3 ganger. Disse tas med i prisfastsettelsen deres.

Hvis du ender med å gjøre flere designendringer enn tillatt, kan det hende du må betale ekstra på toppen av den tidligere avtalte prisen. Hvis du tror du potensielt kan trenge flere designrevisjoner enn designeren tillater, gjør du det kjent foran deg. Vær oppmerksom på at jo flere revisjoner du vil ha, prosjektkostnadene vil være høyere.

En god måte å unngå unødvendige kostnader er å planlegge designprosjektet ditt i nøye detaljer på forhånd og diskutere designen med designeren eller utvikleren din for å se om han / hun oppdager potensielle problemer eller utfordringer.

Jo mer tid du investerer i prosjektplanlegging og forberedelse, desto mindre sannsynlig vil du gå over budsjettet og ikke kunne oppfylle prosjektfristen.

Ta litt tid og bestem deg for om timebaserte eller faste kostnader fungerer bedre for prosjektet ditt.

En annen del av å sette budsjettet er å vurdere om du vil sette pris eller la designeren eller utvikleren sende inn et tilbud.

Seksjonssammendrag

For mindre prosjekter (prosjektets tidslinje: mindre enn 1 uke):

 • Erfarne frilanser – Betal per time
 • Mindre erfaren frilanser – Betal fast pris

Erfarne frilansere jobber effektivt for mindre prosjekter og foretrekker å ikke bruke mye tid på å forhandle fastpriskontrakter. De generelt ikke’t gjør mange feil for mindre prosjekter, så timelønn er rimelig.

Men hvis du ansetter en mindre erfaren frilanser, beskytt deg selv med en fastpriskontrakt.

For større prosjekter (prosjektets tidslinje: uker til måneder):

 • Både erfarne og mindre erfarne frilanser – Betal på fast pris

Den faste tilnærmingen beskytter deg mot frilanseren undervurderer hvor lang tid han / hun trenger for å fullføre prosjektet, fra å ha mer enn forventet revisjon eller feilrettinger osv. Hvis prosjektet drar på,’er rimelig beskyttet på grunn av en avtalt pris.

Så vi anbefaler å gå med en fastprismetode for større prosjekter uansett om du ansetter en erfaren eller mindre erfaren frilanser. Større prosjekter tar lengre tid, er mer sammensatte og har derfor mer usikkerhet.

Bør du angi prosjektprisen eller la frilanserne sende inn pristilbud?

Når du legger ut en jobb, kan du vanligvis sette prosjektprisen på forhånd, eller la søkere sende inn tilbud basert på stillingsbeskrivelsen din.

Igjen, det er derfor det er veldig viktig for deg å være veldig detaljert i hva du vil oppnå.

Hvis du’De er ikke detaljerte nok, de gode designerne eller utviklerne vil ikke bry seg om å svare, da de vet at de vil bruke mer tid enn nødvendig på å gå frem og tilbake med deg bare for å ordne opp omfanget av prosjektet ditt – i utgangspunktet å finne ut hva du virkelig vil få ferdig.

Mange ganger vil gode frilansere tro deg’re en nybegynner og gå videre til å finne bedre, mer erfarne arbeidsgivere!

Det er fordeler og ulemper med å sette din egen prosjektpris i forkant, eller be frilanserne om å sende inn pristilbud:

 • Hvis du er budsjettbevisst:
  • Sett din egen pris hvis du ikke gjør det’t har mye økonomisk fleksibilitet.
  • Dette hjelper deg med å sette en forventning og bare tiltrekke designere eller utviklere som kan jobbe med budsjettet ditt.
 • Hvis du er fleksibel i budsjettet og bare vil finne den beste designeren eller utvikleren:
  • Det kan være lurt å la frilanserne sende inn sine tilbud.
  • Hvis du ved en tilfeldighet setter prisen for lav, kan den fremmedgjøre talentfulle designere og utviklere som er for erfarne for ditt prispunkt.
  • Hvis du har litt fleksibilitet i budsjettet og ønsker å finne en dyktig frilanser som du kan jobbe med i flere år, kan det hende du vil at folk i alle prisnivåer søker seg til jobben din.

Seksjonssammendrag

Angi prosjektprisen – hvis du har et stramt budsjett.

Hvis du har et stramt budsjett, vil prisfastsettelsen sette en forventning for søkere. Designere og utviklere som leter etter større utbetalinger vil ikke sende inn søknadene sine, noe som vil spare deg for tid.

Bare de som kan jobbe innenfor budsjettet ditt, vil søke.

Be om pristilbud – hvis du har et fleksibelt budsjett.

Hvis du har litt økonomisk fleksibilitet, kan du be om gode talentfulle designere og utviklere ved å be om tilbud. Du’Jeg får mye flere bud på prosjektet ditt, så du’Jeg vil se mange ukvalifiserte søkere, sammen med mange virkelig gode kandidater.

Hvis målet ditt her er å finne den beste personen til å gjøre jobben, kan det være langt å være villig til å skaffe ut litt mer penger.

Nå, la’s gå videre til å diskutere de faktiske kostnadene ved å ansette en designer eller utvikler.

Kostnader for å ansette en designer eller utvikler

Følgende estimerte prisliste vil gi deg en ide om hvilken prisklasse du kan forvente. Husk at denne prislisten er ment å bruke som et referansepunkt.

Prisantydningene du vil motta kan variere avhengig av mange forskjellige faktorer, inkludert prosjektomfang, kompleksitetsnivå, hvor godt du formulerer stillingsbeskrivelsen din eller tilgjengeligheten til prosjekter (dvs. frilansere kan akseptere lavere gebyrer hvis det ikke er mange prosjekter tilgjengelig).

I følgende prissettingstabeller:

 • Utviklede land – modne markeder som USA, Canada, Storbritannia osv.
 • Utviklingsland – fremvoksende markeder som Filippinene, India, østeuropeiske land osv.

# 1 Kostnad for å ansette en grafisk designer

Erfarne grafiske designereUtviklede land: $ 60 – $ 120 / hour

Utviklingsland: $ 20 – $ 40 / hour

Ny hos lavere grafiske designereUtviklede land: $ 25 – $ 35 / hour

Utviklingsland: $ 5 – $ 15 / hour

Nå er det gode og dårlige designere fra alle land. Så det er ikke alltid nøyaktig å bedømme om en designer er bra rent basert på hvor mye han / hun belaster. Så skjerm kandidatene dine som nevnt i trinn 2 ovenfor for å hjelpe deg med å velge den beste søkeren i stedet for å velge noen basert på hvor mye han / hun belaster.

Bortsett fra timeavgifter, kan grafiske designere ta betalt av prosjektet (fast pris). Mens vi kan’t gå over alle de forskjellige typene designprosjekter av praktiske grunner, vi’har listet opp noen vanlige:

Logo DesignUtviklede land: $ 99 til $ 2000+

Utviklingsland: $ 30 til $ 200

Hvis du ikke gjør det’Trenger du en avansert, helt tilpasset logo, kan du bruke logogeneratorer til å lage en logo i stedet. Disse verktøyene spenner fra gratis til under $ 30.

Ikon DesignUtviklede land: $ 80 til $ 400

Utviklingsland: $ 20 til $ 100

AnnonsebannerdesignUtviklede land: $ 100 – $ 450

Utviklingsland: $ 25 til $ 200

Brand DesignUtviklede land: $ 2000 til $ 60.000+

Utviklingsland: $ 500 til $ 10.000+

Her er et veldig bra innlegg av worstofalldesign.com hvis du vil ha en mer detaljert oversikt over forskjellige prisklasser for en merkevarespesialist..

Nettsidesign etter sideUtviklede land: $ 200 til $ 350

Utviklingsland: $ 80 til $ 180

* Prisklassen virker høyere på en per side basis sammenlignet med hele nettstedets design (nedenfor). Dette er fordi de fleste designere har minsteavgifter. Hele webdesignprosjekter får en “bulk” rabatt.

Vær oppmerksom på at disse prisklasser bare involverer den visuelle utformingen av nettstedet. Det inkluderer ikke å oversette designet til et funksjonelt nettsted eller å fylle siden med innhold.

Hele nettsteddesignUtviklede land:
 • Dra & slipp nettstedbyggere: $ 500 til $ 1500
 • WordPress: $ 900 til $ 2000+
 • e-handel: $ 3000 til $ 6000+

Utviklingsland:

 • Dra & slipp nettstedbyggere: $ 250 til $ 700
 • WordPress: $ 400 til $ 900+
 • e-handel: $ 1000 til $ 2000+

Vær oppmerksom på at disse prisklasser bare involverer den visuelle utformingen av nettstedet. Det inkluderer ikke å oversette designet til et funksjonelt nettsted eller å fylle siden med innhold.

# 2 Kostnader for å ansette en nettstedsdesigner

Erfarne nettsteddesignereUtviklede land: $ 80 – $ 150 / time

Utviklingsland: $ 25 – $ 50 / hour

Nye for lavere designere av nettstedetUtviklede land: $ 25 – $ 45 / hour

Utviklingsland: $ 8 – $ 18 / hour

Det er mange overlappende ferdighetssett mellom nettsteddesignere og grafiske designere.

Som diskutert over, er nøkkelforskjellen at en grafisk designer er en spesialist i å lage grafikk (bilder, bannere, logoer, ikoner, etc.) mens en nettdesigner er en generalist når det gjelder design av nettsteder..

Mens nettsteddesignere kan lage logoer, ikoner og annonser for deg, gjør de det ikke’t byr ofte på rene grafiske designprosjekter som kanskje eller ikke kan lenke til et nettstedsprosjekt for dem.

På grunn av denne grunn, vi’Vi har bare inkludert estimerte priser for prosjekter på nettsteder:

Nettsidesign etter sideUtviklede land: $ 350 til $ 500

Utviklingsland: $ 100 til $ 210

* Prisklassen virker høyere på en per side basis sammenlignet med hele nettstedets design (nedenfor). Dette er fordi de fleste designere har minsteavgifter. Hele webdesignprosjekter får en “bulk” rabatt.

Hele nettsteddesignUtviklede land:
 • Dra & slipp nettstedbyggere: $ 1.500 til $ 2.500
 • WordPress: $ 3.000 til $ 15.000+
 • e-handel: $ 5.500 til $ 25.000+

Utviklingsland:

 • Dra & slipp nettstedbyggere: $ 600 til $ 1000
 • WordPress: $ 1.500 til $ 6.000+
 • e-handel: $ 3000 til $ 12,000+

# 3 Kostnader for å ansette en utvikler eller kodever

Erfaren utviklerUtviklede land: $ 90 – $ 200 / time

Utviklingsland: $ 30 – $ 65 / hour

Ny hos lavere utviklerUtviklede land: $ 35 – $ 75 / hour

Utviklingsland: $ 15 – $ 20 / hour

Nettstedsutviklere koster generelt mer enn nettsteddesignere og grafiske designere. Når det gjelder virkelig gode utviklere og designere (de med mange opplevelser), kan imidlertid timeprisstarten være ganske lik.

I tillegg vil prisene være høyere for kodingsspråk som er mer komplekse. For eksempel vil et jQuery-prosjekt være betydelig billigere enn et JavaScript-prosjekt, og et CSS / HTML-prosjekt vil være billigere enn et PHP-prosjekt.

Her’er en liste over noen vanlige prosjekter vi’har outsourcet til utviklere:

Mindre PHP, JavaScript & jQuery Code konflikt fikserUtviklede land: $ 150 til $ 600

Utviklingsland: $ 40 til $ 150

Løsning av eksisterende plugins eller appkodeproblemerUtviklede land: $ 200 til $ 500

Utviklingsland: $ 30 til $ 120

Lag egendefinerte glidebrytere, trekkspill eller små widgeterUtviklede land: $ 400 til $ 1000

Utviklingsland: $ 100 til $ 350

Hvordan er prosessen når du jobber med en frilanser – fra begynnelsen til slutten av prosjektet?

Hvis du ansetter en designer eller utvikler for første gang, er her en generell liste over trinn du kan forvente.

Hva du vil oppleve selv vil sannsynligvis være forskjellig fra trinnene nedenfor, men det vil i det minste gi deg et helhetsbilde av hvordan prosessen kan fungere.

Når du har funnet den rette personen, er prosessen faktisk enklere enn du kanskje tror.

Vi’ve listet opp alle trinnene som er involvert i et designprosjekt – fra forberedelse, screening av designer / utvikler, godkjenning av mock-ups, designprosess og endelig mottak av det ferdige arbeidet.

#1

Identifiser hvilken type arbeid du vil gjøre, og bestem deg for om du trenger å ansette en grafisk designer, en nettstedsdesigner eller en utvikler / koder. (se trinn 1 ovenfor for mer informasjon)

# 2

Utarbeide en detaljert stillingsbeskrivelse, komplett med mock-ups, eksempler, forventninger, prosjektets tidslinje og liker eller ikke liker. (referere til “Tips for å lage en god jobbbeskrivelse. Innlegg for å unngå dyre forvirringer & forsinkelser” delen ovenfor for mer informasjon)

# 3

Sett et realistisk budsjett for prosjektet ditt. Vil du betale etter timen eller betale en fast pris? Vil du at designerne eller utviklerne skal sende inn egne tilbud? (referere til “Hvor mye koster nettsteddesignere, grafiske designere eller utviklere?” delen ovenfor for mer informasjon)

# 4

Velg en stillingsannonseportal der du kan finne en frilanser som har de ferdighetene du trenger. På neste side vil vi dele med deg noen stillingsporter som vi bruker som kan hjelpe deg med å finne den rette designeren eller utvikleren til prosjektet ditt.

# 5

Legg ut jobben, vent på søknader, og gjennomgå og kortliste en håndfull kandidater som tilfredsstiller de tekniske ferdighetene og myke ferdighetene du trenger for prosjektet ditt. (se trinn 2 Hvordan dømme om en designer eller utvikler er bra for flere detaljer)

# 6

Begrens til to til tre kandidater og spør dem om de er villige til å godta et raskt / kort, betalt testprosjekt. Tenk på dette som praksisplass. Når du har fått sjansen til å jobbe direkte med kandidatene dine, får du en mye bedre følelse av hvem som er best for deg. Dette er spesielt nyttig hvis du er ute etter en langsiktig designer eller utvikler som du vil fortsette å jobbe med for fremtidige prosjekter. Sett av et lite budsjett og betal dem for å lage noe “liten” slik at du kan få en “det virkelige liv” vurdering av arbeidsvanene deres.

# 7

Når du har valgt en designer eller utvikler, kan du konfigurere et tidspunkt for å snakke via telefon, Skype, Google Hangout eller personlig. Du vil løpe gjennom prosjektet ditt fra topp til bunn for å sikre at han / hun forstår prosjektet fullstendig. Dette er en sjanse for deg og din frilanser til å ta opp eventuelle spørsmål eller potensielle problemer med prosjektet ditt. Dette gir deg også en mulighet til å bygge et godt arbeidsforhold. På dette stadiet kan du samarbeide med designeren eller utvikleren din om å lage prosjektmilepæler hvis dette er et større prosjekt. Milepæler er viktige for et større prosjekt fordi du vil oppdage eventuelle feil så raskt du kan. Hvis første gang du gjennomgår prosjektet er på fullføringsdagen og du oppdager noen store problemer, vil det ta mye tid og muligens ekstra kostnader å fikse ting. Det er bedre å være forsiktig og sette opp milepæler der du og frilanser kan gjennomgå prosjektet, og bekrefte målene dine og diskutere eventuelle andre saker før du går videre til neste milepæl. I tillegg til å sette opp milepæler, vil du også diskutere betalingsplanen med designeren eller utvikleren din. Ulike mennesker liker forskjellige betalingsordninger. Velg betalingsalternativ som fungerer for deg og din designer eller utvikler. (referere til “Hvor mye koster nettsteddesignere, grafiske designere eller utviklere?” for flere detaljer)

# 8

Betal innskudd eller milepælsbetalinger som avtalt. Men ikke’t foreta den endelige betalingen før du er helt fornøyd med sluttproduktet.

# 9

Gå gjennom det fullførte arbeidet og send alle tilbakemeldinger eller endringer du ønsker å bli gjort. Hvis dette er et større prosjekt, vil du gå gjennom alle milepælene i prosjektet slik at du vet nøyaktig hvordan prosjektet skrider frem og om det er endringer eller feil som må løses. En viktig ting å forstå er at det er ditt ansvar å revidere prosjektet, sørge for at det ikke er noen feil og at alle nødvendige endringer er gjort. Vi har ennå ikke arbeidet med et større design- eller kodingsprosjekt som vi ikke fikk øye på problemer som må fikses. Selv den beste designeren eller utvikleren kan gjøre feil, så pass på at du dobbeltsjekker alt! Hovedmålet er å fange opp eventuelle større fikser. Hvis du savnet noen få mindre problemer, vil en god designer eller utvikler fremdeles hjelpe deg med å fikse det selv etter at du har betalt den endelige betalingen. Hvis du vil være ekstra forsiktig, kan du også spørre designeren eller utvikleren om de har en garantiperiode, i tilfelle du finner noen problemer en måned eller to etter at den endelige betalingen ble utført.

# 10

Slipp den endelige betalingen når du er fornøyd med prosjektresultatene.

Hvor kan du finne pålitelige og rimelige designere eller utviklere?

Fortsett på side 2…

Side 1Side 2 →

Fant denne guiden nyttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map