Hvordan skrive en oppfordring til handling

Ønsker du noen gang at du hadde makt til å få folk til å gjøre det du ville? Vel, det’er akkurat supermakten du låser opp når du lærer å skrive fantastiske handlingsfremmende for nettstedet ditt.


Oppfordring til handling lokker og motiverer lesere til, vel, ta grep – enten det er’s for å kjøpe et produkt, registrere deg for et nyhetsbrev eller laste ned en eBok.

Men bare legge til en knapp som sier “Klikk her” på nettstedet ditt isn’t nok – du trenger å sette av litt tid og tanke på å lage den perfekte oppfordringen til handling hvis du vil se resultater. Her er trinnene for å skrive en kraftig oppfordring til handling…

Slik skriver du en oppfordring til handling: 5 trinn

 1. Bruk aktivt språk
 2. Vær direkte og personlig
 3. Fokuser på fordeler
 4. Skap haster og nysgjerrighet
 5. Bruk overbevisende språk

Og som en bonusrunde, leder vi deg også gjennom hvordan du får mest mulig ut av ditt vakkert skrevne oppfordring til handling på nettstedet eller e-posten din…

Slik formaterer du oppfordring til handling: 3 trinn

 1. Hold det kort
 2. Få mest mulig ut av farger
 3. Tenk på størrelse og plassering

Vi’Jeg vil også avsløre de vanlige feilene du bør unngå for enhver pris – så les videre for å finne ut hvordan du kan slå konkurransen med å vinne oppfordringer til handling.

1

Bruk aktivt språk

Det første tipset for å skrive motiverende oppfordringer til handling er å starte med et kommanderende, aktivt verb. Tenk på de vanligste handlingsfremmelsene du ser på nettet:

 • Finne ut mer
 • Kjøp nå
 • Last ned gratis
 • Lås opp rabatten

Alle disse starter med et aktivt verb, og bruker imperativt språk – de’fortelle brukeren nøyaktig hva han skal gjøre. Faktisk høres de nesten bossete ut!

Dette gjør det klart nøyaktig hva du vil at brukeren skal gjøre, og fjerner enhver tvil om de måtte gjøre om det de skal gjøre videre. Det inspirerer også til handling – tenk om du så en oppfordring til handling som sto:

“En rabatt er tilgjengelig hvis du vil.”

Branner dette språket deg opp og får deg lyst til å klikke? Sannsynligvis ikke – det’det er ikke engang klart hvordan du bør gjøre for å få tak i rabatten! Dette fremhever også viktigheten av å være spesifikk. Du må være krystallklar om hva du vil at besøkende skal gjøre, og nøyaktig hva de gjør’kommer til å komme ut av det.

Ved å bruke aktivt og spesifikt språk i stedet for tvilsomt, vagt eller passivt språk, du’re sette brukeren opp til å ta tiltak selv – og øke sjansene dine for å få klikk!

Finne ut mer

Lær mer tips og triks om Skrive for nettet i vår 19-trinns guide for å lage bedre online innhold!

2

Vær direkte og personlig

Hvilken oppfordring til handling er det mer sannsynlig at du klikker på?

 1. Få rabatt
 2. Lås opp rabatten

Forhåpentligvis, deg’d velger heller den andre, fordi den’er nøkkelen til vårt andre trinn for å skrive vinnende oppfordringer til handling. Du bør alltid adressere brukerne dine direkte ved hjelp av ord som “du” og “din” – dette hjelper folk til å føle en personlig forbindelse og eierskapsfølelse over hva du måtte’re tilbud.

Du bør unngå generelle språk eller å henvise til brukerne dine i tredje person – for eksempel “Folk kan få sin rabatt her” – fordi dette hindrer brukerne dine i å koble seg til oppfordringen til handling.

Hvis du vil gå et skritt videre med å koble til brukerne dine, kan du gjøre det skriv dem i første person – for eksempel: “Gjør krav på min rabatt!” Dette skaper en mye større følelse av eierskap og får brukerne til å føle seg som om de har mer kontroll over beslutningen om å klikke.

hvordan du skriver en oppfordring til handling, avvisning fra førstepersonseksempelDette eksemplet fra Unbounce’hjemmesiden, bruker en førstepersons oppfordring til handling for å invitere folk til å klikke og starte deres gratis prøveperiode.

Slå løs fra at å endre knappetekst fra “du” til “meg” resulterte i en 90% økning i konverteringer!

3

Fokuser på fordeler

Når du’Når du skriver handlinger, kan det være lett å bli fanget opp i hva du vil ha ut av det. Du vil at folk skal klikke og konvertere, slik at du kan høste fordelene – enten det er det’er flere som leser eboken din, kjøper produktene dine, eller blir med i nyhetsbrevet.

Problemet er at de fleste brukere ikke gjør det’bryr seg hva du får ut av det – de vil vite hva de kan få ut av det!

Dette er grunnen til det’er viktig å skrive fordel-fokuserte oppfordringer til handling. Det første trinnet her er å identifisere og forstå problemet som brukerne dine står overfor, og hvordan du kan løse dette problemet. Du bruker deretter denne vinkelen til å lede din samtale til handlingskopi.

For eksempel, vil ebooken din hjelpe gründere med å doble salget? Eller vil produktet vare fem ganger lenger enn konkurrentene’? Dette er hva slags ting du bør tenke på når du skriver en handling til deg.

Øyeblikkelig takknemlighet

En annen taktikk her er å få mest mulig ut av mennesker’s ønske om øyeblikkelig tilfredsstillelse. Dette er enkelt å gjøre ved å bruke ord som:

 • I dag
 • øyeblikkelig
 • Om sekunder

Og så sørg for at du overholder løftet ditt, slik at e-posten eller nedlastingen blir sendt med en gang. Hvis du’selger fysiske produkter, don’Jeg lover at du kan levere øyeblikkelig, men send en bekreftelsesmail raskt sammen med leveringsinformasjon.

Sosialt bevis

Sosialt bevis er et fenomen der det er større sannsynlighet for at folk gjør noe hvis de ser andre mennesker gjøre det først. Den’er et klassisk tilfelle av barn som ønsker de samme lekene som de’venner – som det viser seg, ingen av oss vokser virkelig ut av den fasen!

Du kan bruke sosialt bevis for å fremheve fordelene med hva det enn er deg’promoterer, samtidig som du oppfordrer folk til å engasjere seg i oppfordringen til handling. Hvis du for eksempel har data om hvor mange som har lastet ned ebooken din, kan du rope om den i din oppfordring til handling.

Ved å fortelle folk hvor mange andre som allerede har registrert seg, brukt eller kjøpt produktet ditt, gjør det dem mer sannsynlig å stole på og være interessert i bedriften din.

Du kan til og med få en ekte vitnesbyrd fra en kunde og integrere den i din oppfordring til handling – eller plassere den i nærheten slik at brukere ser dem begge samtidig. Det er funnet at attester øker konverteringsfrekvensen på salgssider med 34% – så det’er verdt et forsøk!

Crazy Egg er en mester for å skape effektive oppfordringer til handling – dette eksemplet kombinerer mange av taktikkene vi snakker om i denne guiden, men bruken av sosialt bevis og øyeblikkelig tilfredsstillelse skiller seg spesielt ut:

Crazyegg fordel fokusert oppfordring til handling

Uthev ordet “øyeblikkelig” i grønne skuespill om vårt behov for øyeblikkelig tilfredsstillelse, og å sette antall nettsteder som bruker Crazy Egg er et godt eksempel på å utnytte samfunnsbevis. Denne oppfordringen til handling bruker også en førstepersons-knapp og viser tydelig hva fordelen for brukeren er – for å gjøre nettstedet deres bedre!

Finne ut mer

Oppdag hvordan du kan skape bedre sosialt bevis ved å sjekke infografien vår: Hvordan bruke online anmeldelser for å markedsføre for forskjellige generasjoner

4

Lag press og nysgjerrighet

Mennesker er ganske forutsigbare når det gjelder både presserende og nysgjerrighet.

Når vi får beskjed om ikke å se i en boks, kan vi det’t hjelper, men ta en titt på den første sjansen. Og om det’s panikk med å kjøpe toalettruller eller haste til salget, vi har også en sterk frykt for at ting skal selge ut før vi kan få tak i dem.

Mens begge Pandora’s Kjøp av panikk og panikk har begge mindre enn ideelle effekter på samfunnet. Du kan utnytte både presserende og nysgjerrighet for godt med dine oppfordringer til handling.

Opprette presserende

Nå, når vi sier haster, don’t bety frykt og panikk inn i hjertet til publikum. Vis i stedet det’det er et begrenset tidsrom eller beløp for kundene å få tak i, uansett hva det er deg’re tilbud.

Du kan gjøre dette ved å ha en nedtellingstimer som viser hvor lang tid som er igjen på tilbudet, eller ved å faktisk vise antall produkter som er tilgjengelige. Du bør også bruke presserende språk, for eksempel:

 • Kun begrenset tid
 • Selger raskt
 • Don’t glipp av det
 • Snart
 • Skynde deg
 • Salget avsluttes snart

Vær forsiktig med å være for påtrengende – du vil trigge mennesker’s FOMO (frykt for å gå glipp av) slik at de vil komme inn på tilbudet ditt. Du don’t vil få panikk eller overvelde dem slik at de går ut av nettstedet ditt i en fart!

Fremme nysgjerrighet

Nysgjerrighet er en kraftig måte å fange oppmerksomhet, krydre din oppfordring til handling og øke konverteringer!

Nøkkelen her er å bruke spørsmål. Hvorfor dør alle plantene dine? Hvordan kan du doble internettrafikken? Hva er hemmeligheten bak fitnesuksess? Få brukerne dine til å vite svaret, og gjør det klart hva de trenger å gjøre for å finne ut om det’s laster ned gratis eBok eller registrerer deg for nyhetsbrevet.

hvordan skrive et oppfordring til quicksprout nysgjerrighetseksempelDette eksemplet fra Quick Sprout setter spørsmålet i en stor, fet skrift for å fange oppmerksomhet. Det gjør det også klart at du må klikke på knappen for å få mer trafikk. 5

Bruk overbevisende språk

Den’er på tide å bli overbevisende!

Hvis du følger trinnene vi’Jeg har allerede gått gjennom deg’er allerede godt på vei til å skape en overbevisende og kraftfull oppfordring til handling. Du kan gi den en ekstra fordel ved å bruke noen overbevisende taktikker – start med å bruke maktord i dine oppfordringer til handling.

Hva er maktord?

Dette er ord som utløser en emosjonell respons hos leserne dine – det burde du ikke’t overforbruk dem, men å strø dem gjennom kopien din kan ha enorme effekter. Teespring la til noen få kraftord til handlingsfremmene og så en konvertering på 12,7%!

Det er hundrevis av kraftord, men her er noen eksempler:

 • Eksklusiv
 • Savings
 • Ultimat
 • Sniktitt
 • Ikke til å tro
 • Gratis
 • Enkel
 • Fascinerende
 • Forbudt
 • Vellykket

Du kan se hvordan disse ordene kan krydre en ellers kjedelig oppfordring til handling og fange en leser’umiddelbar interesse. Husk å ikke bruke dem for mye, men du’Jeg høres omskaffende ut og sleazy.

OptinMonster gir oss et flott eksempel på hvordan du bruker maktord effektivt med hjemmesiden sin oppfordring til handling:

hvordan skrive en oppfordring til handling optinmonster overbevisende språk

Ord som “nå”, “Inntjening”, “kraftig” og “øyeblikkelig” er alle designet for å utløse en emosjonell respons hos leseren – og det visuelle til høyre støtter denne ideen om handling og endring.

Finne ut mer

Overbevisende språk er ikke’t bare nyttig i oppfordringer til handling – vår Hvordan skrive produktbeskrivelser guide viser deg hvordan du bruker disse teknikkene for å selge produktene dine også!

Formaterer dine oppfordringer til handling

Så du’er nå en proff til å skrive overbevisende, oppmerksomhetsgrep og høye konvertering til handling. Men hvor skal du plassere dem? Og hvordan skal du formatere dem på nettstedet ditt? Her er de tre beste tipsene for formatering av vellykkede oppfordringer til handling…

1. Hold korte samtaler

Kort nok til å passe godt inn i en knapp, uansett – prøv å holde anropene dine til handling under 10 ord hvis du kan!

For mye kopi kan kjede brukeren og miste oppmerksomheten, eller forvirre dem med for mye informasjon. Du vil pakke inn det viktigste, samtidig som du holder det kort, punchy og konsist – det’er et vanskelig spill som selv de mest erfarne tekstforfatterne fortsatt sliter med noen ganger!

Du har nettopp brukt fem hele seksjoner på å snakke om alle de viktige delene av en oppfordring til handling – hvordan kan jeg få alt det til 10 ord eller mindre?

Ok, don’t panikk – det er måter å integrere alt uten å proppe det hele i din oppfordring til handling. Du kan plassere en oppfordring til handling ved siden av en attest, eller ha det omkringliggende eksemplaret som understreker fordelene med produktet. Her’s hvordan våre oppfordringer til handling ser ut her på Website Builder Expert:

Du kan se at selve knappen er i første person, bruker aktive verb og positivt språk. Men det’er også en liten bit av kontekst som gir mer tid til å forberede og overtale leseren til å klikke på knappen.

2. Få mest mulig ut av farger

Farger er så viktige når det gjelder oppfordringer til handling. Vårt råd er å teste, teste og teste på nytt. Lag for eksempel en rød handlingsaksjon og en blå, og bruk en programvare som Optimizely for å se hvilken versjon folk reagerer bedre.

Gjør det virkelig så mye forskjell? Ja, det gjør det virkelig!

Velg en farge som skiller seg ut for knappebakgrunnen din, og sørg for at knappeteksten er lett å lese. Den’det er lurt å velge en farge fra fargeskjemaet slik at din oppfordring til handling griper oppmerksomhet, mens du fremdeles ser ut som en naturlig del av nettsiden.

Netflix er et perfekt eksempel – de røde ropene til handling er iøynefallende mens de forblir helt på merke:

hvordan skrive en oppfordring til netlflix-knappfarge

Finne ut mer

Sliter du med fargevalget ditt? Sjekk ut vår guide på Hvordan velge et godt fargeskjema for nettstedet ditt for noen eksperttips!

3. Tenk på størrelse og plassering

Når du’Hvis du utformer oppfordringen til handling, må du huske at det skal være noe av det mest merkbare på siden. Det gjør det ikke’t mener du bør gjøre det enormt og “i ansiktet ditt” – det er noen mer subtile måter å henlede oppmerksomheten på, inkludert:

 • Ringe alltid til handling over brettet (noe som betyr at brukeren ikke gjør det’t trenger å bla nedover for å se det)
 • Foreta hovedoppfordringsknappen større og lysere enn noen annen knapp på siden
 • Bare å ha en enkelt oppfordring til handling per side, for å unngå forvirring
 • Ved hjelp av tittelsak innenfor selve knappen

Finne ut mer

Trenger du litt hjelp til å designe nettstedet ditt? Sjekk ut våre nyttige guider:

 • Hvordan designe en produktside – få tips om ekspertdesign for å øke salget
 • Hvordan designe et nettsted – 8 enkle trinn for å lage din helt egen webside

Hva du bør unngå når du skriver oppfordringer til handling

Nå som vi’Vi har ledet deg gjennom de viktigste oppfordringene til handling, her er don’ts – vi kjenner deg’kommer til å være en proff, så vi’Jeg suser gjennom dem før du treffer resepten.

#1. Unngå friksjonsord

Friksjonsord er ord som kan sette brukeren av, for eksempel sende inn, registrere deg, kjøpe eller fullføre – du vil at handlingen skal være enkel, og disse ordene får det til å høres ut som arbeid!

# 2. Minimer risikoen

Du kan gjøre dette ved å tilby en gratis prøveversjon eller prøve, eller berolige brukeren du ikke har’trenger du ingen betalingsinformasjon fra dem. Don’ikke grev dem for forhåndsbetaling eller noen gazillion personlige spørsmål for å laste ned ebook – husk, hold det enkelt!

# 3. Kjempe det kjedelige!

Så mange oppfordringer til handlinger sier det bare “Klikk her” – Du kan komme foran konkurransen ved å gå en ekstra kilometer og legge litt krefter på å lokke brukerne dine.

# 4. Sørg for en jevn brukerreise

Hvis oppfordringen til handling sier “Last ned din gratis eBok” du’Sørg for at brukerne dine ender opp med en gratis ebok i innboksen!

# 5. Sjekk koblingene dine

Ødelagte lenker er en kule til hodet for enhver oppfordring til handling, uansett hvor velskrevet eller vakkert formatert. Sjekk og dobbeltsjekk alle koblingene dine for å sikre at de fungerer, og gå til riktig destinasjon.

Slik skriver du en oppfordring til handling: Sammendrag

For en så liten knapp krever samtaler til handling absolutt mye kjærlighet og oppmerksomhet – men det’Det er verdt det når du ser salg, klikk og konvertering rulle inn!

Her’er en rask oversikt over trinnene vi’har gått gjennom for å nå dette punktet:

Slik skriver du en oppfordring til handling: 5 trinn

 1. Bruk aktivt språk
 2. Vær direkte og personlig
 3. Fokuser på fordeler
 4. Skap haster og nysgjerrighet
 5. Bruk overbevisende språk

Slik formaterer du oppfordring til handling: 3 trinn

 1. Hold det kort
 2. Få mest mulig ut av farger
 3. Tenk på størrelse og plassering

Vi har også ledet deg gjennom vanlige feil å unngå, slik at du kan komme foran konkurransen. Forhåpentligvis deg’føler deg nå som en oppfordring til action-pro, og er klar til å hoppe til handling og begynne å lage noen for deg selv!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map