Hvordan velge den perfekte skriftstildesignen på nettstedet ditt

Font Style DesignVisste du at mange ganger, det som skiller et profesjonelt nettsteddesign fra et nettsted som er amatørmessig, er alt i bittesmå detaljer.


Dette er bittesmå ting du kan endre på nettstedet ditt som kan ha store innvirkninger på nettstedet ditt som vant’t koster deg mye tid eller krefter.

Har du noen gang prøvd å endre måten du griper golfklubben din på bare en liten bit, og dette resulterte i en betydelig forbedring av golfspillet ditt (enten det’s nøyaktighet eller avstand)?

At’det er det jeg’m refererer til – en liten og tilsynelatende ubetydelig endring, noe som resulterer i massiv forbedring for nettstedet ditt!

“Ok der…. hvis det’er så enkelt, hvorfor er det’t flere nettstedseiere som gjør det?”

At’er et rettferdig spørsmål.

Akkurat som de fleste, blir du sannsynligvis så fortettet av alle tingene du trenger å gjøre når det kommer til å bygge et nettsted, at du helt har savnet disse bittesmå edelstenene i det grove som kan få nettstedet ditt til å glitre.

Den’er helt vanlig, for å være ærlig. Vi savnet absolutt mange av disse bittesmå perlene da vi startet.

Den’Det er så enkelt å bli begravet i de tekniske detaljene ved å plukke et domenenavn, sette opp e-poster, designe en logo, finne de perfekte bildene, velge den beste nettstedbyggeren eller e-handelsplattformen og finne ut hva du skal selge på nettet.

Jeg’m snakker om å velge det perfekte fontdesignet til nettstedet ditt (duh, tittelen ga det bort!)

Det høres ganske kjedelig og ubetydelig ut – og det’s nøyaktig hvorfor du sannsynligvis ikke har tilflukt’Jeg har hørt mye om det!

Vellykkede publikasjoner (ledende magasiner, aviser, nettsteder, brosjyrer, osv.) Velger alle skrifttegninger veldig bevisst og nøye.

Fontvalgene deres er absolutt ikke tilfeldige i det hele tatt.

Erfarne designere forstår kraften sin, så de legger mye vekt på den (tror Steve Jobs !!)

Du’du er sannsynligvis ikke en erfaren designer, så denne opplæringen her vil være svært nyttig for nettsteddesignet ditt.

Ved å velge riktig skriftdesign for nettstedet ditt, gjør dette “liten” endring som ikke’t ta mye krefter eller tid kan ha en meningsfull forbedring for nettstedet ditt.

Don’t undervurder kraften i å velge riktig skriftdesign og det’er en dyp psykologisk innvirkning på besøkende. Erfarne designere forstår dette og plukker skrifttypene sine veldig nøye & bevisst.

Hvorfor bør du bry deg om fontdesign (aka typografi)?

Da Steve Jobs var i ferd med å lage den første Mac-en, gjorde han noe som aldri ble gjort før – han laget ti skriftdesign (typografi) som du kan velge mellom.

Jeg vet at dette ikke gjør det’Det høres ut som mye for oss akkurat nå, men det var et stort gjennombrudd innen design den gangen.

Det gjorde en så stor innvirkning på bransjen at de kalte Steve Jobs bestefaren til typografi.

Hvis det ikke var’t for Steve Jobs, dette kan være det du må stirre på hver gang du slår på datamaskinen:

gammel font stil designDette gjør øynene mine vondt….

Ikke så tiltalende, ikke sant?

Hvor lenge kan du muligens stirre på disse robotfontene før øynene dine blir slitne eller mister interessen for det du helt’leser fordi det bare er så fult stygt å se på?

Akkurat – ikke veldig lenge!

Å velge riktig fontdesign har dette “magisk” kraften i å få nettstedet ditt til å se bedre ut, noe som får besøkende til å føle seg mer trygge og dermed forbedre opplevelsene på nettstedet ditt.

Steve Jobs var så besatt av å lage det perfekte fontdesignet for Mac fordi han visste hvordan typografi kan forbedre brukeropplevelsen betydelig.

Hvorfor bør du bry deg om å forbedre besøkende på nettstedet’ erfaring?

 1. Ulike fontstiler kommuniserer forskjellige underbevisste meldinger til mennesker – som kan hjelpe deg med å bygge merkeidentitet. Tro det eller ei, spesifikke skriftstiler kan formidle forskjellige meldinger som tillit, stabilitet, styrke, eleganse / raffinement, kreativitet osv. Til mennesker. Se for deg at hvis du vil bygge et nettsted for din regnskapsmessige eller juridiske virksomhet, hvilken type skriftdesign synes du at du bør bruke? Vil du bruke samme skriftstil hvis du’bygger du et forretningssted for bryllupsfotografering? Sannsynligvis ikke.
 2. Det kan hjelpe deg med å vokse virksomheten din. Hvis du bruker riktig fontdesign med riktig layoutdesign, kan leserne dine føle deg mer komfortabel, og øke sjansene for at de vil lese mer av innholdsmaterialet ditt. Dette hjelper deg med å bygge tillit hos de besøkende (ettersom de bruker mer innhold) og gir deg derfor en bedre sjanse til å vokse virksomheten din. La’s innse det, din virksomhet vil ikke vokse på nettet hvis besøkende ikke’t føler deg komfortabel med å lese stoffet ditt på hjemmesidene dine.

I opplæringen nedenfor, jeg’ll gå over:

 1. Hvordan bruke skriftdesign for å påvirke leserne psykologisk – spesielt for titlene / overskriftene / logoene dine – hvordan de kan formidle visse underbevisste meldinger til de besøkende og hjelpe deg med å bygge merkeidentitet.
 2. De 7 “dødelige synder” å velge skrifter og layout – Hvis du bare tar hensyn til disse punktene, du’Jeg vil være langt foran spillet.

La’s komme til dem!

Hvordan velge riktig skriftdesign for titlene / overskriftene / logoen for å matche merkeidentiteten din

Tenk på forskjellige skrifter som forskjellige antrekk for deg’d slitasje til forskjellige anledninger.

For eksempel, hvis du skal på en fancy middagsselskap, kan du ha på deg en elegant kjole eller en sofistikert, pinstripe dress.

Hvis du skal på treningsstudioet, kan du ta på deg noen svette og en tilfeldig skjorte.

Antrekket ditt skaper en visuell representasjon av hvem du er – og du kan velge å bruke forskjellige antrekk til den samme hendelsen for å endre den oppfatningen.

Enkelt sagt, valg av klær sier noe om deg, som din stil, din personlighet, din alder og til og med formuen din.

Tenk på å ta på deg en avslappet polo skjorte med kjoler og loafers versus en skarp hvit krage skjorte, parret med et par pressede kullkjole bukser med polerte, svarte skinn kjole sko – dette gir folk et veldig annet syn på hvem du er.

Fontdesignet du velger fungerer på samme måte som ditt valg av antrekk – typen skriftdesign du velger, sier mye om deg, din virksomhet og hva nettstedet ditt handler om.

Du vil at antrekket ditt skal være målrettet og passende for arrangementet du deltar på. Du vil også at antrekket ditt skal representere den du er.

Så hvorfor vil du velge hvilken som helst tilfeldig skriftdesign?

Det du bruker til forskjellige anledninger, snakker mye om hvem du er. Den’er en visuell oppfatning. Det samme gjelder typen skriftdesign du bruker på nettstedet ditt. Det snakker mye om hvilken type virksomhet du driver.

Font Designs og hva mener de?

Ulike skriftdesign gir forskjellige inntrykk.

Infografien nedenfor gir deg en klar ide om hvordan forskjellige fontdesign formidler forskjellige egenskaper som “Sterk” eller “respekt”.

Ved hjelp av denne infografiske guiden, det’det er ikke vanskelig å finne ut hvilken skriftdesign som er mer egnet for hvordan du vil at folk skal tenke på merkevaren din.

For eksempel når du ser på ordet “Eleganse” under (venstre midtre seksjon) gjenspeiler skriftdesignet ordet perfekt, ikke sant? Kalligrafi-lignende skriften skriker romantikk, raffinement og skjønnhet.

psykologi for font stil designKlikk for å forstørre – Kilde: https://www.crazyegg.com/blog/psychology-of-fonts-infographic/

Casestudie: Hvordan velge fontdesign for å forbedre overskriftene / logoene dine

Vurder dette scenariet.

Du er en finansiell planlegger, og din ideelle kundegruppe er tusenårige med gode betalingsjobber og begynner akkurat å investere og planlegge for fremtiden deres.

Når de besøker nettstedet ditt, hva slags førsteinntrykk vil du gjøre?

Du vil sannsynligvis fremstå som ansvarlig, pålitelig, progressiv og moderne, fordi tusenårsfeil sannsynligvis ikke er ute etter gamle skoleplanleggere som foreldrene deres brukte.

I stedet vil du projisere følelsen eller oppfatningen av at du kan få kontakt med yngre, velstående kunder – det ideelle målmarkedet.

Så hvordan velger du et skriftdesign som gjenspeiler disse egenskapene?

 • Ansvarlig & Troverdig: Du vil velge skrifter som har en tradisjonell arv som Trajan eller Times New Roman som gir fra seg en følelse av historie (øverst til venstre i infografibildet over).
 • progressiv & Moderne: Du vil velge en font med rene linjer med en tynnere vekt som har et minimalistisk design. Dette avgir en følelse av modernisme og progressivitet (se skriftene på høyre side av infografien over).

Basert på kriteriene ovenfor, valgte jeg Aller (av Font Squirrel) som et solid skriftdesign for denne økonomiske tidsplanleggingsvirksomheten som er skreddersydd for årtusener.

font stil design for finansiell virksomhethttps://www.fontsquirrel.com/fonts/Aller

Den har rene linjer med en klassisk kurvedesign som gir en god balanse mellom nye (moderne) & progressiv) og gammel (arv – tillit & ansvarlig).

Skriften ser profesjonell ut og kan sende de riktige underbevisste signalene til tusenårsreisende på jakt etter økonomisk rådgivning.

Å velge riktig fontdesign kan hjelpe deg med å sette tonen på nettstedet ditt og hjelpe deg med å tiltrekke de rette klientene / kundene.

Ved hjelp av infographic guide ovenfor, hvilken gruppe skrifter tror du passer for deg?

For å ta dette litt videre, la’s gå over 4 tips for hvordan du velger de riktige skrifttypene for deg.

4 tips for å velge riktig skriftdesign

1. Velg en font som faktisk samsvarer med meldingen eller merkeidentiteten din

Du foretrekker kanskje bestemte skrifter allerede, men ikke’t la dine personlige preferanser komme i veien!

Et skriftdesign kan se bra ut, men hvis det ikke gjør det’t passer til formålet, skrap det!

I stedet, fokuser på å velge et skriftdesign som har egenskapene du vil representere nettstedet og merkevaren din (se case study av Financial Planner ovenfor).

Det er 5 hovedtyper av personligheter når det gjelder fontdesign. Vurder hvilken personlighet du vil representere nettstedet eller virksomheten din:

Skriftpersonlighet nr. 1) Tradisjonell, respektabel, komfort, pålitelig:

tradisjonell font stil designSkrifteksempel som viser denne personligheten – Kilde: https://fabiandesmet.com/portfolio/butler-font/

Hvis du vil at nettstedet ditt skal representere denne personligheten, bør skriftene du bør vurdere være design som har eksistert i veldig lang tid, for eksempel Georgia, Trajan og Times New Romans.

Disse skriftene har tradisjonelt blitt brukt i utskrifter som aviser, blader og bøker. Siden de fleste er godt kjent med disse klassiske fontdesignene, gir de umiddelbart inntrykk av arv, pålitelighet og tillit.

Skriftpersonlighet nr. 2) Moderne, moderne, minimalistisk, progressiv:

moderne font stil designSkrifteksempel som viser denne personligheten – Kilde: https://freetypography.com/2014/03/24/free-font-simplifica/

Dette er skrifter med veldig rent design og har mindre håndskriftegenskaper.

De har ofte enten veldig dristige eller veldig tynne profiler. Disse designene har en tendens til å ha mindre personlighet, slik at de virker mer moderne.

Hvis du vil at nettstedet ditt skal gi et mer moderne preg, kan du vurdere å bruke denne typen skriftdesign.

Fontalternativer: 60 Minimalistiske skriftdesign (kilde: Canva)

Skriftpersonlighet nr. 3) Sterk, stabil, definert:

sterk skrift stil designSkrifteksempel som viser denne personligheten – Kilde: https://www.tinkov.info/qanelas-soft.html

Disse skriftene er veldig dristige og har et blokkerende design. Fettheten til fontdesignene gir designstoffet og gir inntrykk av styrke.

Hvis du vil komme med en uttalelse eller ønsker å fremstå som robust, er dette typen skrift du bør bruke.

Fontalternativer: 50 Fet / Impactful Font Design (kilde: Canva)

Skriftpersonlighet # 4) Romanse, Eleganse, Skjønnhet, Vintage:

elegant font stil designSkrifteksempel som viser denne personligheten – Kilde: https://www.ffonts.net/PinyonScript.font

Dette er håndskrevet fontdesign med mange kurver. Kurvene er det som gir designene et romantisk og elegant preg.

Ikke alle håndskrevne fontdesign er romantiske, de kan også være sære og frisinnede. Jo mer kursiv og svingete skriftdesign, jo mer vintage vil den se ut. Jo runde fontdesign, jo mer finurlig og retro ser det ut til å være:

elegant font stil design

Fontalternativer: 60 kalligrafi Font Designs (kilde: Canva)

Font Personality # 5) Tematype-design

stilisert font stil designSkrifteksempel som viser denne personligheten – Kilde: https://befonts.com/butch-font.html

Dette er skriftdesign som ikke gjør det’t faller inn i en bestemt kategori fordi de er så stiliserte. De har forskjellige egenskaper og så det’er vanskelig å dekke dem alle.

Disse fontdesignene er nyttige hvis du vil skape en unik merkeidentitet. Det vil kreve mer designferdigheter for å velge ut riktig design siden alle av dem er veldig spesialiserte.

Her er en god ressurs for å bla gjennom mer om stilisert skriftdesign (kilde: Canva).

2. Velg et skriftdesign som samsvarer med den type publikum eller kunde du vil tiltrekke deg

Still deg selv som prøver spørsmål for å identifisere det perfekte publikummet eller kundene du ønsker å tiltrekke deg. Noen spørsmål inkluderer:

 • Hva er den ideelle aldersgruppen?
 • Hva er det foretrukne kjønn?
 • Hvilket yrke er han / hun i?
 • Har han / hun mer / mindre disponibel inntekt?

Denne typen spørsmål vil hjelpe deg å forstå hvem du prøver å tiltrekke deg med merkevaren din.

Hvis du for eksempel har et trendy kaffehus som har en retro og rustikk følelse, kan det være lurt å bruke et veldig moderne og retro skriftdesign for å tiltrekke designorienterte og yngre kaffekjærere.

font stil design for kaffebar

3. Er fontdesignen lett lesbar?

Don’ikke velg et superkompleks fontdesign som’er utfordrende å lese.

Jeg vet at dette høres ut som et åpenbart poeng, men jeg’har sett tilfeldige nettsteder som prøver å bli for fancy i designen til å prøve å skille seg ut.

Gi aldri opp lesbarheten for design!

Hvis du kan’t les teksten raskt, skrap den!

For eksempel ser denne tilpassede typografien vakker ut, men jeg kan knapt lese teksten:

font stil design - tilpasset typografi

Her er et godt eksempel på vakker typografi uten å overdrive:

typografi godt eksempel

4. Velg en font som er allsidig

Du bruker den samme skriften (e) på hele nettstedet ditt, og nettstedet ditt kan vises på forskjellige enheter med forskjellige skjermstørrelser.

Som sådan vil du at fontdesignet skal se bra ut uansett størrelse, vekt eller stil.

Når du velger font, still deg disse spørsmålene:

 • Ser det bra ut i ulik vekt som fet skrift, kursiv eller normalt?
 • Ser det bra ut i forskjellige størrelser?

allsidig fonthttps://fonts.google.com/specimen/Droid+Serif

Før vi kommer til 7 “dødelige synder” Når jeg velger fontstiler, vil jeg gjenta at endring av fontdesign er en rask og enkel måte å forbedre merkeidentiteten din og det hjelper med å skape en forbindelse med målgruppen din.

Se på nettstedet ditt og følg diskusjonene våre ovenfor for å se om du kan finne en bedre font for tittelen / overskriften / logoen.

Jeg lover deg at valg av passende skriftstil kan ha en betydning for nettstedet ditt!

Nå som du vet hvordan du velger riktig fontdesign, vil jeg vise deg hva du bør unngå når du velger font.

7 “dødelige synder” å unngå når du velger en skriftstil for innholdet ditt

Det er bøker som er skrevet spesielt om design og vitenskap bak typografi.

Selv om de er flotte hvis du vil bli en profesjonell designer, er det litt av en overkill for gjennomsnittlige mennesker som oss.

I stedet for å gå gjennom alle teorier og tekniske mumbo jumbo, jeg’Vi har satt sammen disse 7 tingene du absolutt bør unngå når du velger en font for å forbedre nettstedet ditt’s lesbarhet.

Dette er spesielt målrettet mot innholdsområdet på nettstedet ditt (for eksempel avsnitt om beskrivelse, blogginnlegg osv.).

Hvis du allerede har et nettsted, kan det være nyttig å gå gjennom hvert av de følgende 7 punktene sammen med nettstedet ditt.

1. Don’t bruk klebrig skrifter

Det kan være noe du vil bruke på ungen din’bursdagsfestinvitasjon, men klebrig og funky skrifter har ingen plass på noen nettsteder som vil bli tatt på alvor.

klebrig fontdesign

Hver fontdesign har sin egen personlighet (som diskutert ovenfor). Avhengig av skriftdesign, vil det gi et annet inntrykk av nettstedet og merkevaren din.

For eksempel skriften “Papyrus” får deg til å tenke på eldgamle sivilisasjoner. Den’er en font du’Jeg forventer å se tittelen på en egyptisk mumifilm, og ikke på et finansielt nettsted.

papyrus skrifteksempel

Mens disse klebrig skrifttypene har sin plass på morsomme og hobbylignende nettsteder (rett fra 90-tallet’s), vær så snill’t bruk dem på nettstedet ditt hvis du vil se profesjonell ut.

2. Don’t bruke rotete skrifter som’er vanskelig å lese

Å velge en fontdesign for hovedinnholdet ditt er veldig annerledes enn å velge en font for tittelen / overskriften / logoen.

Hensikten med innholdet på nettstedet ditt er å levere nyttig informasjon om produkt- eller tjenestetilbudet til leserne dine. Så lesbarhet er veldig viktig her.

Don’t kompliser ting med stiliserte skriftdesign som kan være vanskelig å lese.

Her er noen av mine favoritt, gratis skrifttyper som du bør kunne finne hos alle anstendige byggherrer.

Ta en titt på noen av disse nye fontstiler fra Wix (som er en utmerket nettstedbygger i henhold til vår anmeldelse).

Hvis du er i tvil, er dette fontdesignet du alltid kan henvende deg til:

valg av fontstildesign

Har du fortsatt problemer med å velge riktig fontdesign?

Her er et flot diagram for fontdesign fra Basekit som hjelper deg å velge riktig font for innholdsområdene dine (klikk for å se hele infografien):

beslutning stil for font stil designKlikk for å se full infographic – Kilde: basekit.com

3. Ikke gi linjene dine nok plass

En av de enkleste måtene å gjøre innholdet lettere å lese er å legge til nok avstand mellom hver linje.

Det magiske tallet på en perfekt linjehøyde er 150% av skriftstørrelsen du bruker.

Hvis du for eksempel bruker 24px skriftstørrelse, vil linjehøyden være 36px (som er 150% av 24px):

Perfekt plass
(150% linjehøyde)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod temporær incididunt ut labore og dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud trening ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Ikke nok plass
(100% linjehøyde)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod temporær incididunt ut labore og dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud trening ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

For mye plass
(185% linjehøyde)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod temporær incididunt ut labore og dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud trening ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Den’det er ganske enkelt å se med en gang at venstre kolonne ser best ut.

4. Don’t bruker for mange forskjellige skriftdesign

Mindre er alltid mer når det gjelder design.

Du ønsker å holde antall skriftdesign på nettstedet ditt til ikke mer enn 4.

 • 1 skriftstil for overskrift eller sidetittel
 • 1 skriftstil for undertekster (valgfritt – dette er ikke et must. Du kan alltid bruke samme skriftstil for undertittelen og kroppsinnholdet. Du kan ganske enkelt endre skriftstørrelsen for undertittelen for at den skal skille seg ut mer)
 • 1 fontstil for områder med kroppsinnhold
 • 1 skriftstil for sitater

For mange skrifttyper kan gjøre at nettstedet ditt ser rotete og uprofesjonelt. Folk kan ha vanskelig for å finne ut hva som er de viktige meldingene du prøver å kommunisere.

typografifeil

Så hold ting enkelt og begrens antall fontstiler du bruker på nettstedet ditt til ikke mer enn 4.

5. Don’t bruker for mange skriftfarger

Farge er et kraftig merkeverktøy.

Når du for eksempel tenker på Starbucks, hvilken farge (r) kommer du til å tenke på? Mest sannsynlig det’er den grønne fargen du ser i logoen deres og på hjemmesiden deres.

Når du velger farge (r) for skrifttypene dine, velger du bare 1 eller 2 merkefarger som virkelig representerer deg eller bedriften din til å bruke i overskriften eller underoverskriftene..

Noe mer enn det vil bare se rotete og sirkuslignende ut.

for mange skriftfargerKilde: www.marcelchrist.com/non-commissioned

6. Don’t velg skriftstørrelser tilfeldig

Du kan stort sett velge hvilken som helst skriftstørrelse du vil på nettstedet ditt. Men før du vil tilføre størrelser til overskrifter og undertekster tilfeldig, vil jeg introdusere deg for modulær skalert skriftstørrelse.

Hva er modulær skalert skriftstørrelse?

Det er en serie med harmoniske skriftstørrelser som har den perfekte andelen som allmennheten ser på “vakker.”

Vi dras mot ting som er vakre og vakreste ting har perfekte proporsjoner. Tro det eller ei, dette blir det samme for skriftstørrelser!

Så i stedet for å gjette hvilken skriftstørrelse du bør bruke, hvorfor ikke bare gjøre deg selv en tjeneste og bruke følgende størrelser som sies å ha den perfekte andelen basert på en eller annen matematisk modell.

Anbefalte skriftstørrelser: 8, 16, 24, 32, 48, 64, 95

16px er den ideelle skriftstørrelsen for hovedtekstteksten. Den er ikke for liten eller for stor, så det hjelper virkelig til med å forbedre avsnittet ditt’s lesbarhet.

Faktisk er skriftstørrelsen vi bruker i hovedinnholdsområdene i artiklene våre 16px.

Bare hold deg til denne retningslinjen, så får du alltid de perfekt proporsjonerte skriftstørrelsene!

7. Ikke nok hvitt rom

Det er så enkelt å publisere nettsiden din med massevis av informasjon. Mer innhold er bedre, ikke sant?

Men når du fastlåser for mye innhold uten tilstrekkelig pusterom på sidene dine, kan det føre til at de besøkende føler seg overveldet da de må fokusere ekstra hardt for å absorbere informasjonen.

Så hvordan gjør du det?

Ganske enkelt – bare pass på at du lar mer hvitt mellomrom mellom avsnittene dine og mellom ulikt innhold på sidene dine (vi har eksempler nedenfor).

Hvit plass er ganske enkelt hullene eller det blanke området mellom innhold som overskrift, undertittel, kropp, bilder eller videoer – ganske enkelt sagt’s de tomme mellomrom på en side.

Dette er noe av det enkleste du kan gjøre akkurat nå for å gjøre innholdet ditt enklere å lese.

Hvordan hjelper hvit plass til å forbedre nettstedet ditt?

1) Hvit plass hjelper med å få nettstedet ditt til å se mer sofistikert og elegant ut

Minimalistiske design gir folk inntrykk av eleganse, raffinement og skjønnhet.

Når du legger til mer hvit plass på websidene dine, gjør du sidene dine mer “minimalistisk” og bedre satt sammen.

Her er et eksempel på den samme annonsen – kan du se fordelen ved å ikke overvelde annonsen med mye innhold?

font stil design hvite mellomrom eksempelKilde: www.dennymountain.com/blog/the-horror-vacui-the-power-of-white-space

Den til venstre ser klebrig og billig ut – liker den’er hentet fra en side i et sladdermagasin.

Den til høyre ser stiligere ut og høyere – som en side fra en profesjonell magasinpublikasjon.

De er nøyaktig samme annonse med samme bilde og innhold. Den eneste forskjellen er at annonsen til høyre har mer hvit plass.

2) Hvitt rom hjelper folk å fokusere på viktig informasjon

Et godt plassert tomrom kan bidra til å fremheve viktig informasjon uten å virke klebrig.

font stil design hvit plassKilde: www.studionudge.com

Plassen som omgir overskriften, “Kreative ideer. Gjennomtenkt design. Materielle resultater”, hjelper deg med å skille seg ut på siden.

Siden det er selskapet’s motto, dette hjelper deg med å lede besøkende’ fokusere på overskriften når de lander på nettstedet. Den’er rent, klart og direkte.

3) Hvitt rom gir mindre belastning på øynene, slik at de besøkende vil lese mer & hold deg lenger på sidene dine

Hvis du har en blogg eller har et nettsted som har massevis av informasjon, kan hvit plass virkelig bidra til å gjøre mengden av informasjon mindre overveldende.

For eksempel:

font stil design hvit plass

Bare ved å legge til en bredere margin mellom kolonnene hjelper det å gjøre siden til å virke mindre skremmende eller uoversiktlig.

Den ekstra plassen mellom overskrift og undertittel, hvert avsnitt, og bildet og brødteksten gjør at siden ser mye lysere ut.

Å bruke mer hvit plass er en enkel teknikk for å øyeblikkelig forbedre besøkende’ brukeropplevelse på nettstedet ditt.

Gå gjennom hver av sidene dine og tenk på hvor du kan legge til litt mer plass. Prøv også å sitte lenger borte fra dataskjermen – dette kan hjelpe deg å oppdage unødvendig rot på siden din også.

skrifttypeoppsett hvitt mellomrom

Konklusjon – Hvordan velge den perfekte skrifttypen for nettstedet ditt

Fant denne guiden nyttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me