Age of Ecommerce Empires: Mapping the World & rsquo; s Top Online Marketplaces

De meest bezochte online marktplaatsen per landDe meest bezochte online marktplaatsen per land. Het in kaart brengen van de moederbedrijven, zoals wij hebben, geeft een veel duidelijker beeld van waar de macht echt ligt


Soms voelt het alsof Amazon de wereld overneemt. Dat zijn ze, maar ze’zijn niet de enigen die het proberen. Het opsplitsen van de meest bezochte online marktplaatsen per land werpt licht op een wereldwijde e-commerce machtsstrijd. De wereldwijde online uitgaven zullen in 2020 naar verwachting $ 4 biljoen overschrijden’er is veel taart om in stukjes te snijden.

Dus wie wint deze strijd om de dominantie van de e-commercewereld? We besloten het uit te zoeken, met verrassende resultaten. Amazon heeft een goede oude gang bij een wereldwijde overname, maar zij’ver van de enige speler in het spel. Wereldwijde online retail krijgt vorm als een wereld van privé-imperiums, en zij’het gebied raakt op om uit te breiden.

Ons project

We gebruikten gegevens van Alexa Internet om de top 50 van meest bezochte websites in 174 landen – 8700 URL’s – te verzamelen en deze in soorten te categoriseren. Zoekmachines, portals, sociale media, enzovoort. Nummers op topzoekmachines of op topsites wereldwijd zijn niets nieuws, maar we waren geïnteresseerd in iets anders. We waren geïnteresseerd in e-commerce.

Door de gegevens te doorzoeken, de meest bezochte online marktplaats in elk land te identificeren en uit te zoeken wie de eigenaar was, konden we de wereld in kaart brengen’s huidige e-commerce imperiums.

E-commerce rijk Landen Online bevolking Gebied (km²)Amazon

Alibaba

MercadoLibre

Naspers

eBay

Raket internet

Schibsted

Wees vooruit

581.216.306.11334.956.262
151.072.076.95013.680.139
9341.044.20817.516.992
16261.223.41423.803.457
13132.117.9519.803.937
8103.691.1453.043.144
840.692.9961.445.306
612.465.4413.370.740

De zon gaat nooit onder in het Amazonegebied

Amazon is comfortabel het meest verreikende e-commerceplatform op aarde. Van de 174 in het onderzoek opgenomen landen was Amazon de meest bezochte online marktplaats in 58 – bijna precies een derde. De online populatie van Amazon’s rijk is meer dan 1,2 miljard.

Zoals verwacht domineert Amazon Noord-Amerika en Europa, maar de ranken reiken verder dan dat. Door de overname van Souq in 2017 is Amazon de dominante e-commerce-kracht geworden in het Midden-Oosten, terwijl het in India het was’s erin geslaagd om de concurrentie te verslaan, hoewel de markt daar nog steeds zwaar wordt betwist. Daarover later meer.

Tussen boodschappen, farmaceutica, Oscar-aas en e-commerce heeft Amazon een lange weg afgelegd sinds zijn bescheiden oorsprong als een online boekwinkel in 1994. Het gecombineerde landoppervlak van Amazon’s 58 landen is nu 34.956.262 km², wat het net achter het Britse rijk op zijn hoogtepunt plaatst (35.500.000 km2 in 1920).

Geld: reis naar het westen

Amazon is niet de onbetwiste kampioen van wereldwijde e-commerce. Er zijn verschillende andere grote spelers, waarvan Alibaba de belangrijkste is. Amazon (VS) en Alibaba (China) zijn verreweg de twee grootste e-commerce-rijken ter wereld.

Amazon duikt op in elk continent, terwijl Taobao en Lazada Oost-Azië domineren, die beide eigendom zijn van Alibaba. Alibaba is ook een toonaangevende investeerder in Tokopedia, Indonesië’s online marktplaats naar keuze. De online populatie van Alibaban is iets meer dan 1 miljard en het gecombineerde gebied is 13.680.139 km², iets minder dan de Qing-dynastie in 1790.

Alibaba’s aanwezigheid is minder uniform dan zijn westerse rivaal. Amazon is Amazon, maar Alibaba kent vele vormen. Taobao vertegenwoordigt voor China, terwijl Lazada, waar Alibaba miljarden in heeft geïnvesteerd, het dominante e-commerceplatform is in Zuidoost-Azië, bovenaan de ranglijst in Maleisië, Thailand, Vietnam en de Filippijnen.

Dat’s wil niet zeggen dat Alibaba tevreden is met Azië. AliExpress, een andere dochteronderneming, staat bovenaan de nationale e-commerce ranglijst tot in het westen van Montenegro. Om nog maar te zwijgen van zijn eigen interesse in buurlanden India, dat de komende jaren een van de e-commerce slagvelden wordt..

Amazon vs The Amazon

Ironisch genoeg is Amazon één plaats niet’Het gaat niet zo goed met The Amazon. Zuid-Amerika heeft zijn eigen e-commerceplatform – MercadoLibre (letterlijk “vrije markt” in het Spaans). MercadoLibre heeft Zuid-Amerika in een wurggreep en staat daar bovenaan in acht landen, plus Mexico in het noorden. De online bevolking is 341.044.208, terwijl het gebied van 17.516.992 km² het Spaanse rijk op zijn hoogtepunt in 1810 ruimschoots overtreft..

Dit lijkt voor gezond lezen te zorgen, maar het moet worden vermeld dat MercadoLibre verreweg de meest op zichzelf staande, regionale kracht is in wereldwijde e-commerce. Nu Amazon naar de Zuid-Amerikaanse markt kijkt, is de vraag voor MercadoLibre niet uitbreiding, maar weerstand. Minstens één van de Amazones in Zuid-Amerika heeft een kans om te groeien.

Andere grote spelers

Buiten de grote drie zijn er nog enkele andere pretendenten voor de kroon. Van sommigen heeft u misschien gehoord, anderen geven de voorkeur aan een zekere mate van scheiding van hun merken.

De Zuid-Afrikaanse mediagroep Naspers is erin geslaagd het grootste deel van de oude Sovjet-Unie te ontwarren. Avito is de favoriete online marktplaats voor Rusland, met OLX als beste in de meeste andere post-Sovjetstaten. Het gecombineerde gebied van 17.516.992 km² is bijna precies hetzelfde als het Russische rijk, grappig genoeg. Het was Naspers die Souq aan Amazon verkocht.

De Noorse mediagroep Schibsted bouwt een markt voor zichzelf uit in Noordoost-Europa, met haar dochterondernemingen bovenaan de e-commerce-ranglijst in onder meer Zweden, Noorwegen, Finland en Wit-Rusland. Slimme aankopen hebben het mogelijk gemaakt om Amazon in het westen en Naspers in het oosten te weerstaan.

Ebay gaat nog steeds sterk, zou je geloven. Het’is niet meer wat het ooit was, maar het blijft de meest bezochte online marktplaats in acht landen, waaronder Australië, en bezit nog eens vijf platforms die hun nationale markt overtreffen.

In zes Afrikaanse landen was Be Forward, een Japanse tweedehands autodealer die internationale export aanbiedt, de beste online winkelsite, wat erop wijst dat het kopen van auto’s in die landen het belangrijkste is.

Ecolonies

Nationale grenzen zijn veel vloeiender op internet. Alleen omdat een platform het meest bezocht wordt, niet’ik meen het niet’is de enige die’s veel gebruikt. Het wijst echter van veraf op regionale voorkeuren (en rivaliteit).

Hoewel de meeste regio’s neigen naar één e-commerceplatform, is Afrika een lappendeken. Geen enkel platform heeft een duidelijk voordeel. Jumia komt het dichtst in de buurt van het eigen Amazonegebied, maar zelfs dat is (voorlopig) eigendom van het Duitse internetbedrijf Rocket Internet. E-commerce lijkt een soort ecolonisatie met zich mee te brengen.

Ons onderzoek werpt licht op een aantal online marktplaatsen die door grotere bedrijven zijn opgepikt, en niet iedereen is erg blij met het vooruitzicht van e-commerce-imperiums. De aankondiging dat Walmart Flipkart, een van India, zal kopen’s grootste e-commerceplatforms hebben massale protesten veroorzaakt bij lokale handelaren die bang zijn dat de deal signalen afgeeft “het einde van de concurrentie.”

New World Pre-order

India en Afrika lijken de belangrijkste strijdtonelen van de komende jaren te worden. E-commerce in India groeit sneller dan in enig ander land, terwijl Afrika’Het potentiële klantenbestand van 1 miljard shoppers heeft belangrijke spelers in de sector die hun lippen likken.

E-commerce bestaat natuurlijk onafhankelijk van deze rijken – kleinschalige projecten mogelijk gemaakt door onder meer Shopify – maar met daar’is het niet om hun dominantie heen. Daar worden de hoeken van de kaart ingevuld’er zal wat wrijving ontstaan. Wat er ook gebeurt, hopelijk zullen de consumenten hiervan profiteren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me