Age of Ecommerce Empires: Kartlägga världens bästa online marknadsplatser

De mest besökta marknadsplatserna online per landDe mest besökta marknadsplatserna online per land. Att kartlägga moderbolagen, som vi har, ger en mycket tydligare uppfattning om var kraften verkligen ligger


Det känns ibland som Amazon tar över världen. De är, men de’är inte de enda som försöker. Att bryta ner de mest besökta onlinemarknaderna per land belyser en global maktkamp för e-handel. Världen online på nätet förväntas passera 4 biljoner dollar 2020. Det’s en massa paj att skiva upp.

Så vem vinner den här starka striden för världsdominans över e-handel? Vi beslutade att ta reda på det, med några överraskande resultat. Amazon har ett gott gammalt slag vid en global övertagande, men de’är långt ifrån den enda spelaren i spelet. Global online-detaljhandlare tar form som en värld av privata imperier, och de’springer ut ur territoriet för att expandera till.

Vårt projekt

Vi använde data från Alexa Internet för att samla de 50 mest besökta webbplatserna i 174 länder – 8700 webbadresser – och kategoriserade dem i typer. Sökmotorer, portaler, sociala medier och så vidare. Nummer på topp sökmotorer eller toppsidor globalt är inget nytt, men vi var intresserade av något annat. Vi var intresserade av e-handel.

Genom att kamma igenom uppgifterna, identifiera den mest besökta onlinemarknaden i varje land och arbeta ut vem som ägde dem kunde vi kartlägga världen’s nuvarande e-handelsimperier.

E-handelsimperium LänderOnlinepopulationArea (km²)Amazon

Alibaba

mercadolibre

Naspers

eBay

Raketinternet

Schibsted

Var framåt

58121630611334.956.262
15107207695013.680.139
9341.044.20817.516.992
16261.223.41423.803.457
13132.117.9519.803.937
8103.691.1453.043.144
840.692.9961.445.306
612.465.4413.370.740

The Sun Sats aldrig på Amazon Empire

Amazon är bekvämt den mest långtgående e-handelsplattformen på jorden. Av de 174 länder som ingick i studien var Amazon den mest besökta onlinemarknaden i 58 – nästan exakt en tredjedel. Onlinepopulationen i Amazon’s imperium är över 1,2 miljarder.

Som förväntat dominerar Amazon Nordamerika och Europa, men dess slingor når längre än så. Förvärvet av Souq 2017 har gjort Amazon till den dominerande e-handelsstyrkan i Mellanöstern, medan den i Indien’har lyckats få konkurrensen, även om marknaden fortfarande är starkt ifrågasatt där. Mer om det senare.

Mellan matvaror, läkemedel, Oscar-bete och e-handel har Amazon kommit långt sedan dess ödmjuka ursprung som en online-bokhandel 1994. Amazonas kombinerade landområde’s 58 länder är nu 34 956 262 km², vilket sätter det precis bakom det brittiska imperiet på sin topp (35 500 000 km2 1920).

Pengar: Resa till väst

Amazon är inte den obestridda mästaren för global e-handel. Det finns flera andra stora spelare, vars chef är Alibaba. Amazon (USA) och Alibaba (Kina) är överlägset de två största e-handelsimperierna på planeten.

Amazon dyker upp på alla kontinenter, medan Taobao och Lazada dominerar Östasien, som båda ägs av Alibaba. Alibaba är också en ledande investerare i Tokopedia, Indonesien’s valfri online-marknadsplats. Online-befolkningen i Alibaban är drygt 1 miljard och dess kombinerade areal är 13 680 1339 km², precis mindre än Qing-dynastin 1790.

Alibaba’närvaron är mindre likformig än dess västerliga rival. Amazon är Amazon, men Alibaba har många former. Taobao representerar för Kina, medan Lazada, som Alibaba har investerat miljarder i, är den dominerande e-handelsplattformen i Sydostasien och toppar rankningen i Malaysia, Thailand, Vietnam och Filippinerna.

Den där’s att inte säga Alibaba är nöjd med Asien. AliExpress, ett annat av dess dotterbolag, toppar de nationella e-handelsrankningarna så långt väster som Montenegro. För att inte tala om sitt eget intresse i grannarna Indien, som formar sig för att bli en av e-handelstridsområdena under de kommande åren.

Amazon vs Amazon

Ironiskt nog är en plats Amazon inte’Det gör så bra är Amazon. Sydamerika har sin egen e-handelsplattform – MercadoLibre (bokstavligen) “öppen marknad” på spanska). MercadoLibre har ett kvävehåll i Sydamerika och toppar rankningarna i åtta länder där, plus Mexiko i norr. Dess online-befolkning är 341 044 208, medan dess 17,516,992 km² område överträffar bekvämt det spanska riket vid sin topp 1810.

Detta verkar ge en hälsosam läsning, men det nämns att MercadoLibre är den absolut mest fristående, regionala kraften i den globala e-handeln. När Amazon ser upp den sydamerikanska marknaden är frågan för MercadoLibre inte expansion, utan motstånd. Åtminstone en av Amazonerna i Sydamerika har en chans att växa.

Andra stora spelare

Utanför de stora tre finns det några andra låtsas för kronan. Vissa du kanske har hört talas om, andra föredrar en grad av separation från sina varumärken.

Den sydafrikanska mediekoncernen Naspers har lyckats kränka sig mest av det gamla Sovjetunionen. Avito är den onlinemarknad som valts för Ryssland, med OLX som kommer ut på toppen i de flesta av de andra efter-sovjetiska staterna. Dess sammanlagda areal på 17 516 992 km² är nästan exakt densamma som det ryska imperiet, roligt nog. Det var Naspers som sålde Souq till Amazon.

Den norska mediekoncernen Schibsted släpper ut en marknad i sig i nordöstra Europa, där dess dotterbolag toppar e-handelsrankingen i bland annat Sverige, Norge, Finland och Vitryssland. Kraftiga köp har gjort det möjligt att motstå Amazon i väster och Naspers i öster.

Ebay går fortfarande starkt, skulle du tro. den’Det är inte vad det en gång var, men det är fortfarande den mest besökta onlinemarknaden i åtta länder, inklusive Australien, och äger ytterligare fem plattformar som toppar sin nationella marknad.

I sex afrikanska länder var den främsta onlinehandelssidan Be Forward – en japansk återförsäljare av begagnade bilar som erbjuder internationell export – vilket tyder på att användningen av e-handel i dessa länder är att köpa bilar.

Ecolonies

Nationella gränser är mycket mer flytande på internet. Bara för att en plattform är den mest besökta inte’t menar det’är den enda som’s används ofta. Det pekar dock på regionala preferenser (och rivaliseringar) när de betraktas på avstånd.

Medan de flesta regioner tenderar att luta sig mot en e-handelsplattform är Afrika ett lapptäcke. Ingen plattform har en tydlig fördel. Jumia är det närmaste kontinentet har sin egen Amazon, men även det ägs av det tyska internetföretaget Rocket Internet (för tillfället). E-handel verkar föra med sig en slags ekolonisering.

Vår forskning belyser ett antal online-marknadsplatser som har samlats upp av större företag, och inte alla är oerhört nöjda med utsikterna för e-handelsimperier. Tillkännagivandet att Walmart kommer att köpa Flipkart, en av Indien’s största e-handelsplattformar, har gett upphov till massprotest av lokala handlare som är rädda för affärssignalerna “slutet på tävlingen.”

Förbeställning av ny värld

Indien och Afrika ser ut att vara de viktigaste stridsområdena för de kommande åren. E-handel i Indien växer snabbare än i något annat land medan Afrika’s potentiella kundbas på 1 miljard köpare har nyckelaktörer i sektorn som slickar sina läppar.

E-handel finns naturligtvis oberoende av dessa imperier – mindre projekt som drivs av sådana som Shopify – men där med’s att inte komma runt deras dominans. När hörnen på kartan fylls i där’det kommer att bli lite friktion. Kom vad som kan, förhoppningsvis kommer konsumenterna att dra nytta av det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me