Volusion Review | Viktiga saker du borde veta


Bäst för

Stora Analytics-funktioner


Helhetsbetyg

4 av 5 stjärnor

Vad är Volusions fördelar och nackdelar?

Fördelar

  • Massor av betalningsmetoder
  • Bra analysverktyg
  • Mobil app

Nackdelar

  • Kan inte sälja digitala produkter
  • Ingen bloggfunktion
  • SSL-certifikat kostar extra

Översikt över Volusion

Volusion är en av de äldsta byggare av e-handelswebbplatser runt om. Den skapades 1999 och låter dig betala räkningarna utan kreativa krusiduller. Vad menar vi med detta? Sammanfattningsvis har den några bra försäljningsverktyg, men knepiga designfunktioner.

Så hur många använder det? Siffrorna är ganska respektabla: det’s den valda plattformen för ungefär 30 000 onlinebutiker och har tappat igenom 185 miljoner beställningar sedan det först startade.

Men i världen eller e-handeln, ska du respektera dina äldste? Med andra ord, vad’är så bra med Volusion?

Uppdateringar av volusion

Senast har Volusion uppdaterats till ‘V2’, ett nytt operativsystem som medför några förbättringar av UX (User Experience). För det första har den ett mycket tydligare lagersystem, så det’är verkligen lätt att hantera ditt lager.

Men, viktigast av allt, det ger massor av användbara data, analysverktyg och betalningsalternativ. Så du kan se var dess styrkor redan är.

I ett försök att hålla jämna steg med e-handelsledare som Shopify har Volusion fokuserat på att föra affärsfunktioner och verktyg för skapande av webbplatser genom att starta användarresan i butiksredaktören.

Men medan affärsverktygen är ok, de’inget för spännande. där’Det är inget nischerbjudande, det gör det inte’låt dig blogga, och du måste ständigt växla mellan fram- och baksidan för att bygga din webbplats. Sammantaget, det’s för älskare av data, inte design.

Hur kom vi fram till denna slutsats? Hos Website Builder Expert kombinerade vi några av våra egna expertanalyser med grundlig användartestning, som du kan läsa om här.

Sammantaget gav vi Volusion 3,9 stjärnor. Läs vidare för att ta reda på varför…

Hur lätt är Volusion att använda?

Kort sagt, Volusion är ganska lätt att använda – om du inte har något intresse av att designa en webbplats’s utseende.

Men – och det’är en stor men – om du vill utforma själva webbplatsen först, det’är mycket utmanande. De flesta användare i våra tester tyckte att det helt enkelt var för svårt att navigera i frontend.

Och det’är inte bara oss som tror det. Här’s vad en användare hade att säga om Volusion’användarvänlighet:

Det finns bara en fullständig brist på tydlighet över hur man gör saker. Det var bara alltför komplicerat.

För att till exempel redigera textrutor måste du hitta en konstigt hemlighetsfull blå knapp på höger sida. Och att utföra enkla uppgifter är väl, inte så enkelt.

Vi rekommenderar verkligen att titta på deras onboarding-video för mer tydlighet.

Känner du dig inspirerad? Läs vår artikel om ‘hur man bygger en onlinebutik‘.

Eller lära dig hur man säljer online här.

Eller hitta din perfekta e-handelsplattform idag.

Volusion E-handel kundnöjdhet

Den stora frågan här är, vad tycker människor faktiskt om Volusion? Är det den bästa e-handelswebbplatsen där ute?

Svaret är inte riktigt. Som vi’Vi sa, det’är bra för datadrivna användare, men saknar de faktiska egenskaperna för webbplatsbyggnad. Och de vi testade var överens om att en person sa:

Använd Volusion för de inventerings- och analysfunktioner som de tillhandahåller, inte anpassningen eller skapandet av webben.

En annan vanlig brist som kom upp var Volusion’s identitetskris. Den försöker övertyga dig om att det kan bygga webbplatser (genom att starta den kostnadsfria testversionen i butik), men det’är tydlig Volusion’s styrkor är på baksidan.

En användare sammanfattade det här problemet med ett förslag:

Volusion bör bara leda dig till instrumentpanelen, där alla problem jag stötte på skulle kunna tas bort. Don’t sätta någon i butiken om du inte kan skapa en webbplats som Wix’s.

Som vi kan se, när det gäller kreativitet, är Volusion inte’t upp till de ledande standarderna för webbplatsbyggareindustrin. Men det klarar e-handeln ganska bra. Och de flesta av våra användare kände på samma sätt.

Se hur Volusion jämförs med Shopify här.

Hur bra är Volusions försäljningsverktyg och funktioner?

Vi’har etablerat Volusion är bäst för rent försäljning av produkter. Så naturligtvis är e-handelsverktygen mycket bra. Låta’s gå över våra favoritfunktioner:

Lager

Först och främst älskar vi alternativet produktvideor. den’är en riktigt praktisk funktion som tillhandahålls av ingen annan e-handelsbyggare. Men vem ska använda det? Nåväl, alla företag med fantastiska bilder – till exempel klädförsäljare – skulle kunna dra nytta av.

Volusion erbjuder också en ‘föreslagna produkter’ funktion. Detta är en viktig vinst mot sin rival Shopify, som förlitar sig på tredjepartsintegrationer för samma funktion.

Men med Volusion kan du inte sälja digitala produkter. Detta förminskar verkligen de typer av företag som bör använda det till exempel om du’Om du vill sälja e-böcker, musik eller digital konst bör du definitivt leta någon annanstans.

Mobil app

Behöver du sälja när du är på språng? Med Volusion kan du hantera din onlinebutik från din telefon med sin utmärkta mobilapp. Så du kan kontrollera inventering, uppdatera priser eller knäppa produktfoton direkt från din telefon!

Appar från tredje part

Men bäst av allt, Volusion vill att du ska göra det anpassa din butik så mycket som möjligt. Hur gör det här? Genom att stödja 1 000+ appar genom Zapier, som täcker allt från bokföring till kundhantering.

Betalning, transaktionsavgifter och frakt

Volusion stöder ett brett utbud av betalningsportar, inklusive PayPal och Stripe. Det tillgodoser även mer tekniska kunniga kunder med digitala plånbokalternativ som Amazon och Apple Pay.

Vissa alternativ, som Square, måste dock integreras med Zapier. Men det’är snabbt och enkelt att göra.

valusion betalnings gateway alternativLägga till ett betalningsalternativ kan göras med ett par klick

Inom hela Volusion’s prisplaner, det finns inga transaktionsavgifter. Vanliga kreditkortsavgifter kommer dock att tillämpas per betalning.

Och låt’glöm inte frakt. Med Volusion kan du anpassa fakturor och förpackningssedlar med din egen logotyp och text. Dina kunder kommer definitivt att uppskatta den personliga känslan!

blogg

En fråga med Volusion är att det inte gör det’t tillhandahåller en bloggplattform, som vanligtvis levereras som standard hos e-handelsbyggare idag. Varför är detta ett problem? Det finns några orsaker. Bloggar låter dig inte bara marknadsföra produkter och tjänster, utan de hjälper dig verkligen att ranka högre i sökmotorerna.

Medan du kan länka din blogg via en underdomän, så är det’är tidskrävande. Behöver du den stressade stressen som företagare? Vi tvivlar på det.

Letar du efter fler alternativ? Kolla in vår Shopify-recension.

Eller varför inte läsa vår artikel om BigCommerce här.

Hur bra är Volusions mallar?

Volusion erbjuder 11 gratis teman, plus 34 betalda teman som kostar $ 180 vardera. Hur jämför det med sina konkurrenter? där’det är inte för stor skillnad: BigCommerce och Shopify har båda 50+ premiumdesign, kostar $ 145-235 respektive $ 140-180 $.

Men vad gör Volusion’s teman verkligen ser ut? Först av allt, de’har nyligen polerats. De ser mycket bättre ut än innan V2-uppdateringen, men är det’t ganska lika elegant som de som erbjuds av Squarespace.

Mallarna är också mycket funktionsspecifika. Så om du inte hittar ett tema som passar ditt företag, du’Jag måste välja en icke-branschfokuserad design. den’är inte ett stort problem, men det’är långt ifrån idealisk.

volusionsmallarVolusion har nyligen förbättrat sina mallar, vilket gör dem mer eleganta och polerade

En annan vinst över Shopify – Volusion låter dig ändra mallar när du vill. Det betyder att du kan blanda din webbutik’utseende utan att oroa dig för att återfolka ditt innehåll. De gör allt för dig!

Hur bra är Volusions hjälp och support?

Som med all teknik, du’kommer helt klart att uppleva några mindre problem. Och för alla dina Volusion-lösningar kan du schemalägga ett samtal med deras support, eller helt enkelt ringa dem mellan kl.

I verklig Volusion-stil vill de att upplevelsen ska vara personlig. Varje prisplan förutom den personliga planen (vi’Jag kommer in i priserna senare) kommer med personligt telefonsupport dygnet runt. De don’inte heller skicka e-post eftersom de vill hjälpa dig genom direktkontakt.

Men om du’när det gäller den personliga planen kan du bara få hjälp online. Det gör det inte’t inkludera sociala medier heller, så don’t bry sig om att tweeta!

Prissättning på volusioner – Är det bra valuta för pengarna?

Volusion har en 14-dagars gratis rättegång och fem prisplaner:

  • Personlig ($ 29 p / m)
  • Professionell ($ 79 p / m)
  • Företag ($ 299 p / m)
  • Prime (anpassad)

Med alla prisplaner, måste du köpa ett SSL-certifikat (Secure Sockets Layer) som kostar $ 89,99. Detta skyddar din webbplats från bedrägeri, men den kommer som standard på andra plattformar. den’är en extra fräck kostnad att tänka på.

I vår testning av webbshemsbyggare, Volusion’s prisplaner i genomsnitt som de dyraste. Som sagt, anpassning, kontroll och skalbarhet var imponerande i alla av dem. Medan de’de är relativt dyra, alla erbjuder fantastiska inbyggda funktioner, och du kan kasta in några användbara appar.

Se Volusion’s prisplaner här.

Behöver du råd? Här’s vår artikel om ‘hur mycket ska en webbplats kosta?’.

Volusion Review: The Dict

Med den mest omfattande inventeringen av alla webbplatsbyggare, fokuserar Volusion och fokuserar verkligen på data. Medan de utmärkta analysverktygen låter dig hantera och skala ditt företag enkelt, är det’s alls inte det bästa e-handelsalternativet. Shopify är allroundmästaren.

Med andra ord, det sitter mitt i förpackningen på alla områden, förutom försäljning. Dess starka styrkor inkluderar produktvideor, antalet betalningsportalternativ och funktionen föreslagna produkter.

Men vi’Vi har bara gett Volusion 3,9 stjärnor av en anledning. Det gör det inte’Jag låter dig blogga, butiken är förvirrande och du måste köpa en SSL separat. Det gör det inte’antingen har jag en övergripande nisch.

I ett nötskal? den’är inte ett av de bästa alternativen, men det gör säljarna bra. Så om du vill ha en välorganiserad butik med några fina inbyggda funktioner, men inte’t har tid att bli kreativ, ge Volusion en gå.

hennes plattformar. den’är en extra fräck kostnad att tänka på.

I vår testning av webbshemsbyggare, Volusion’s prisplaner i genomsnitt som de dyraste. Som sagt, anpassning, kontroll och skalbarhet var imponerande i alla av dem. Medan de’de är relativt dyra, alla erbjuder fantastiska inbyggda funktioner, och du kan kasta in några användbara appar.

Vanliga frågor om volusion

Vem ska använda Volusion?

Om du’När det gäller en datadriven företagare som letar efter en webbplats för byggare av e-handel med fantastiska analysverktyg är Volusion något för dig. För allt annat, som att utforma butiken eller skriva bloggar, bör du leta någon annanstans.

Är Volusion dyrt?

Jämfört med andra byggare av e-handelswebbplatser är Volusion ganska dyrt, med prisplaner upp till $ 299 per månad. Dessutom måste du köpa ett $ 89-99 SSL-certifikat. Men det har ett alternativ på $ 13,50 per månad om du registrerar dig för ett helt år.

Vad kan jag sälja på Volusion?

Inventory är lätt Volusion’s starkaste funktion. Du kan sälja obegränsade produkter med hjälp av några utmärkta verktyg som produktförslag och produktvideor (båda du’Jag måste ladda ner separat på Shopify). Du kan dock inte sälja digitala produkter på Volusion.

Webbplatsbyggare-expert syftar till att ge dig ärlig information. Den där’varför vi bedriver vår egen forskning och får direkt, personlig insikt. Klicka här för mer information.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me