Sådan priser du et produkt: Fortjeneste fra disse 6 ekspertips

Så dig’er alle klar og klar til at begynde at sælge, men du’er du ikke sikker på, hvordan du priser dine produkter. Du’er ikke alene – det’er en stødesten for mange førstegangssælgere og små virksomheder. Men ikke at bekymre dig, fordi vi’er her for at lede dig igennem det.


Det er vigtigt at prissætte dine produkter korrekt. Spørg for meget, og dine kunder går direkte til dine konkurrenter. Spørg for lidt, og ingen vil tage dig alvorligt. Så der’s spørgsmålet om overskud, markeringer og marginer – hvordan beregner du salgsprisen for et produkt for at dække alle dine omkostninger?

Iværksættere kæmper ofte med disse spørgsmål, især nu hvor markederne er mere konkurrencedygtige end nogensinde. Ni ud af 10 forbrugere pris check produkter på Amazon, så det’er let at forstå, hvorfor der’s så meget pres på at få din pris korrekt.

Vi’er her for at hjælpe. Denne artikel leder dig gennem de vigtigste ting, du skal overveje, giver dig et par nyttige formler, du kan følge, og afslør nogle sjove prispsykologtips, der giver dig en insider’s headstart over konkurrencen.

Lade’s komme i gang, skal vi?

Yderligere information

 • Har du brug for en online butik for at sælge dine produkter? Find den bedste builder til dig med vores Sammenligningstabel for online butiksbygger
 • Når først du’Vi har fået dine produktpriser og valgt din ideelle e-handelsbuilder, skal du bygge din butik! Vores guide til Sådan oprettes en online butik hjælper dig med at komme i gang i 9 enkle trin.

1

Dæk din ryg

Vi’begynder med dette, fordi det’er det vigtigste tip til prisfastsættelse af dine produkter. Sørg altid for dig’genindstille priser, der dækker dine omkostninger, ellers du’Jeg driver din virksomhed med et tab, hvilket ikke er sjovt.

Dette er den gyldne regel, som du skal huske, når du går frem og begynder at prissætte dine produkter.

Du’tænker sandsynligvis vi’gentager det åbenlyse, men det’er let at blive trukket ind i konkurrerende priskrig. der’er det ingen mening i at sælge dine produkter billigere end nogen anden på markedet, hvis du kan’t har råd til at holde din virksomhed i gang.

Vi’Jeg viser dig, hvordan du beregner dine omkostninger snart, men først det’er tid til nogle konkurrentundersøgelser.

2

Forstå markedet

Hvad enten du’sælger fysiske produkter som makeup, eller digitale produkter som Downloads, du’Jeg bliver nødt til det forstå dine kunder’ forventninger for at fastsætte priser. Den sidste ting du ønsker er skrig af “Hvor meget?!” ekko fra dine produktsider. Den bedste måde at få en fornemmelse af markedet på er at sætte din detektiv hat på og få snooping.

Se på dine konkurrenter’ priser og noter det prisklasse, du finder. Hvad er de dyreste priser og de billigste tilbud omkring? Det’det er usandsynligt, du’Jeg vil indstille dine priser højere end den øverste pris, medmindre dit produkt er unikt nok til at være åbenlyst værd at pengene.

Du kan også verve venner, familie og kolleger til at tage undersøgelser for dig. Hvor meget ville de være villige til at betale for dine egne produkter eller lignende? Hvilken konkurrent ville de mest sandsynligt vælge, baseret på pris? Dette skulle give dig en realistisk idé om, hvad folk forventer at betale.

Top Tip! Vi ved alle, at folk elsker en lejlighedskøb, men vidste du, at du ikke skulle have det’t priser dine produkter for lavt? Folk kan godt lide at kende dem’igen får værdi for deres penge – superbillede priser kan gøre kunderne mistænkelige, hvilket får dem til at tro, at dit produkt er middelmådigt.hvordan man priser et produkt dollar træ lave priserSelvom Dollar Tree har lave priser, er det ikke kendt for at sælge produkter af høj kvalitet. Kunder er ofte villige til at betale mere for bedre værdi!

Selvom dette er vores første skridt, er det’er ikke en engangs ting. Du bør holde øje med markedet og din konkurrence stort set konstant. Hvis en konkurrent kører et massivt salg, skal du vide om det. Hvis et nyt brand dukker op, skal du se på deres priser og beslutte, om du har brug for at ændre din egen strategi.

Tænk på dig selv som en superspy – konstant årvågenhed er nøglen!

3

Beregn dine omkostninger

Nu kommer vi til den sjove del.

Den enkleste måde at bestemme prisen på et produkt er pris plus prisfastsættelse, også kaldet markeringspriser. Det betyder, at du arbejder ud, hvor meget det koster i alt at fremstille dit produkt og derefter tilføje din markeringsprocent.

Markup-procentdelen er dybest set, hvor meget overskud du vil gøre på produktet – mellem 20% og 50% er branchestandarden.

Formlen ser sådan ud:

Samlede produktomkostninger + Markup% = Den endelige produktpris

Du har måske nogle spørgsmål lige nu, men don’t bekymre dig – vi’kommer til at nedbryde denne ligning.

Godt at vide… Markeringspriser er en populær prisstrategi, fordi den’er så enkel. Det’bruges af alle slags virksomheder, herunder detailhandlere, grossister og producenter.

Udgifter i alt

Dit produkt’s samlede omkostninger består af et par forskellige faktorer. Hvis du køber produkter, der skal videresælges, skal du tænke på, hvor meget du betaler for hver vare. Ellers skal du tilføje følgende:

 • Omkostninger ved materialer – hvor meget materialerne koster at fremstille dine produkter
 • Arbejdsomkostninger – betaler du andre mennesker for at fremstille dine produkter? Bygger du dem selv? Sørg for at medregne arbejdskraftomkostningerne!
 • Overheads – disse består af to ting: den første er faste udgifter, som don’t ændring, såsom husleje, løn, forsikring, advokatomkostninger osv. Det andet er variable omkostninger, som varierer fra måned til måned, såsom telefonregninger, emballering, markedsføring osv.

Top Tip! Det kan være vanskeligt at beregne variable udgifter, fordi de ændres hver måned. Prøv at estimere det årlige samlede antal, og brug et gennemsnitstal baseret på dette beløb.

Markupprocent

Markup er forskellen mellem produktets pris og salgsprisen for produktet. Kort sagt, markup er det, der skaber fortjeneste.

Markup udtrykkes normalt som en procentdel. 50% er normalt standardbeløbet, men det varierer fra forretning til forretning, afhængigt af hvilken branche du har’igen.

Lade’s brug et eksempel. Hvis du finder ud af, at den samlede pris for dit produkt er $ 15, og du vil tilføje en markup på 50%, skal du gøre følgende sum: $ 15 x 0,5 = $ 7,50. Det betyder dig’tilføjer en markup på $ 7,50 til prisen på dit produkt.

Så for at tage ligningen, som vi viste dig ovenfor, vil dine samlede salgsomkostninger se sådan ud:

Samlede produktomkostninger + Markup% = Den endelige produktpris
$ 15 + $ 7,50 = $ 22,50

Pris-plus-prisfastsættelse har mange fordele – det’er enkel, gør det let at tydeligt begrunde slutresultatet og er temmelig konsistent. Men det gør det ikke’t tage med i konkurrence eller markedstendenser, hvilket betyder, at du kan ende med priser, der er lidt for høje.

At’s hvor din forskning kommer ind. Du skal muligvis skræddersy dine priser for at tage konkurrerende mærker i betragtning og holde dine priser attraktive for kunder.

Yderligere information

 • Hvis du har din egen online butik, skal du huske at indregne dit websteds omkostninger i dine udgifter. Vores definitive prisguide Hvor meget skal et websted koste dig? giver dig en klar idé om, hvor meget du kan forvente at betale.

4

Engros vs detailhandel

hvis du’re sælger til andre distributører, Du kan bruge pris plus pris til at beregne din engrospris. Dette er den salgspris, du vil bruge, hvis du’sælger til butikker, gallerier eller butikker – alle der derefter vil sælge dine produkter videre til deres kunder.

Men hvis du’sælger du direkte til kunderne selv, ligesom de fleste små virksomheder og mindre sælgere skal du beregne din detailpris.

Din detailpris er, hvor meget kunder betaler for dit produkt i butikker og online – det’s den endelige pris, og vil være højere end engrosprisen.

Hvis du ikke gør det’t smarte omkostninger plus prissætning her’er en anden enkel måde at beregne din engrospris og din detailpris:

(Arbejdsomkostninger + Materialeromkostninger) x 2 = Engros-pris

Så bare fordoble din engrospris for at beregne din detailpris:

Engrospris x 2 = Detailpris

Dette er en meget forenklet måde at udarbejde din engros- og detailpris. der’er et forbløffende udvalg af andre ligninger derude, som du kan vælge imellem, nogle meget mere komplicerede end andre. Som altid, det’det er værd at prøve et par metoder og finde den, der fungerer til din virksomhed – og don’glem ikke at fortsætte med at indregne markedspriser og konkurrence i dine resultater.

5

Tilslut dine kunder

Det er vigtigt at finde den rigtige pris for dine produkter. Du skal dække dine omkostninger, tjene penge og følge med dine konkurrenter. Men der’er en sidste vigtig faktor: dine kunder!

Den første regel er ikke at forvirre, distrahere eller overvælde dine kunder. Hold altid priserne klare, uklare og let at behandle. Forvirrede shoppere er’t vil bruge mange penge.

priser på produkter superdry salgSuperdrys hjemmeside griber din opmærksomhed med sit salgsbanner og gør det klart, hvor meget du kan spare.

Heldigvis er der et par tricks af handelen, og nogle smarte psykologiske træk, du kan gøre brug af. Se gennem tipene nedenfor – måske finder du det åbner øjnene for dine egne vaner, næste gang du handler!

Charme-prisfastsættelse

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor de fleste priser er indstillet til 0,99 cent i stedet for bare at afrunde det? Nå, der’det er en grund – folk er normalt mere opmærksomme på venstre nummer snarere end tallene efter decimal. Så $ 9,99 ser uendeligt bedre ud end $ 10!

Dette kaldes charme priser, og er en afprøvet metode, der bruges af de fleste sælgere. Don’gå glip af – gå igennem og ændre alle runde priser, så de koster en cent mindre.

eksempel på charmeprissætning

100-reglen

Hvis du har en blanding af produkter, der er priset over og under $ 100, kan dette praktiske tip komme til nytte.

“Reglen om 100” antyder, at hvis du’re kører et salg på varer, der koster under $ 100, du skal vise det som en procentvis rabat. Der henviser til, hvis du’re kører et salg på varer, der koster over $ 100, du burde Vis besparelser i dollars.

Her’et eksempel:

 • ‘25% rabat’ for en vare, der koster $ 80.
 • ‘$ 98,75 rabat’ for en vare, der koster $ 395.

hvordan man pris en produkt 100 regel

Du’re tager faktisk ikke nogen ekstra penge fra produktet – kunden sparer nøjagtigt det samme beløb, hvad enten det er’s vist som et tal eller en procentdel. Men kunden har det som de’sparer mere, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at købe. Luskede, ikke?

Ubundtet forsendelse

Det kan være fristende at øge din produktpris til at inkludere forsendelsesomkostninger – på den måde kan du tilbyde “gratis” forsendelse til at trække kunder ind.

Dette kan være en vellykket taktik, men hvis du finder den’fungerer ikke, kan det være med at overveje “adskillelse” dine omkostninger. I stedet for at kombinere forsendelse, adskil omkostningerne, så produktprisen synes lavere.

For eksempel: $ 12 + $ 2,99 forsendelse, snarere end $ 14,99 + gratis forsendelse.

Dette kan være en særlig nyttig taktik, hvis du’sælger i online-bud på platforme som eBay.

hvordan man prisen på et produkt adskilt forsendelse

Vis dine dyre varer

Men vandt’det skræmmer mine kunder væk?

Ikke nødvendigvis! Faktisk er det blevet foreslået som en af ​​de mest effektive psykologiske taktikker, du kan bruge. Der er nogle få måder, du kan omsætte dette til.

En mulighed er at placere to lignende produkter ved siden af ​​hinanden med meget forskellige priser.

Du kan blive overrasket over at opdage, at folk drages mod den dyrere mulighed, fordi dens højere pris lover et højere niveau af kvalitet.

Hvis du ikke gør det’t tror dine kunder ville gå efter denne taktik der’s en anden måde du kan få dine dyre produkter til at fungere for dig. Bare sæt dem højt oppe på dit websted, eller vis dine produkter fra dyreste til billigste.

På denne måde har dine kunder denne høje prismærke i tankerne og sammenligner alle efterfølgende priser, de ser med denne benchmark. Resultatet? Resten af ​​dine produkter ser ud til at have stor værdi!

Benyt dig af tilbud, rabatter og særlige tilbud

‘Køb en, få en gratis’ er godfaren til tilbud, men det’er lidt træt nu. Bliv opfindsom med dine tilbud – tilbyde produkter med halv pris, besparelser for din kunde, næste gang de køber, eller endda chancen for at låse eksklusive produkter eller salg op.

Spring på store salgsbegivenheder som Black Friday og Cyber ​​Monday, og tilbyde målrettet salg omkring tider som mor’s dag, far’s dag, jul… du får ideen. Du kan endda blive opfindsom med denne idé – hvis du sælger tilbehør til kæledyr, hvorfor ikke køre et salg til National Golden Retriever Day? (Det’s hver tredje februar, forresten, bare så du ved.)

Hvis du kan’t har råd til at køre salg i hele butikken, hvorfor ikke tilbyde rabatter til målgrupper på bestemte tidspunkter? F.eks. Kan tirsdage være studerendes rabatdag, torsdage kunne være pensionisterrabatter, og weekender kunne tilbyde familieaftaler.

Find en niche, der fungerer til din virksomhed, og give dine kunder noget lokkende.

Vær altid opmærksom på besparelser

Dette er bare god praksis, men hvis du’hvis du kører et salg, skal du Vis altid den oprindelige pris ved siden af ​​den nye salgspris. hvis du’Vi har diskonteret produktet mere end én gang, vis hver gammel pris, der er krydset ud, med den aktuelle pris klart vist.

rabat på salgspriser mango outlet eksempelI dette eksempel fra Mango Outlet kan du se, at salgsprisen er blevet diskonteret mere end én gang. At vise hvert trin hjælper kunden med at føle, at de sparer mere!

Dette sikrer, at din prisfastsættelse er gennemsigtig og viser kunderne, hvor meget af en god handel de har’får igen.

Det kan også være effektivt at gøre den oprindelige pris større end den reducerede pris. Visuelt fører dette til, at kunden tror på dem’gemmer mere og gør dem mere tilbøjelige til at klikke på knappen Køb.

6

Don’t Stop; Fortsæt med at teste!

Når først du’Vi har beregnet dine omkostninger og prøvet nogle af de psykologiske taktikker, vi har’der er skitseret ovenfor, don’t stop. Du kan ændre dine priser – de’er ikke sat i sten. Fortsæt med at teste dem, og don’glem ikke at samle feedback fra kunder!

Ud over generelle justeringer og test er her nogle eksempler på tidspunkter, hvor du måske vil overveje at ændre dine priser:

Når vi introducerer nye produkter

Når du introducerer nye produkter, don’t være bange for at gøre dem lidt dyrere end dine ældre genstande. Du kan endda sænke priserne på dine eksisterende produkter, hvis du har råd til – dette kan gøre dem mere tiltalende for kunderne, samtidig med at du tilføjer mere værdi til dine skinnende nye tilføjelser!

Efter en stigning i produktomkostninger

Hvis dine produktionsomkostninger af en eller anden grund stiger, skal du sørge for at gøre matematik for at sikre, at din salgspris stadig dækker dine udgifter.

Du har muligvis allerede tilladt noget vingrum, men hvis din markering eller fortjenstmargener er lidt stramme, er det’er ekstra vigtigt at bliv på toppen af ​​pengene der går ind og ud. Husk, at det vigtigste er, at din virksomhed kan tjene penge!

Hvis dine produkter allerede er temmelig dyre, skal du tage et kig på, hvordan du kan trimme og spare på dine omkostninger.

På grund af eksterne påvirkninger på markedet

Hvis priserne stiger eller falder, eller nye konkurrenter kryber ind, dig’d være klogt at justere dine priser for at sikre, at de bliver relevant og konkurrencedygtig.

Det kan være svært at finde en balance mellem priser, der er attraktive, mens de stadig antyder værdi for kunderne, men det’Jeg vil være umulig, hvis du ikke gør det’t hold øje med markedet.

Sådan priser du et produkt: Endelige tanker

Prisfastsættelse af produkter kan være skræmmende, især når du’er lige ved at starte. Men det gør det ikke’det skal jeg være. Start med konkurrentundersøgelser, foretag dine beregninger, og gør derefter dine priser attraktive for kunder, og der’s ingen grund til, at salget ikke skulle’t kommer oversvømmer ind.

Her’er en oversigt over vores seks trin:

 1. Dæk din ryg
 2. Forstå markedet
 3. Beregn dine omkostninger
 4. Engros vs detailhandel
 5. Tilslut dine kunder
 6. Don’t Stop; Fortsæt med at teste!

Når din virksomhed vokser, og din tillid til prisfastsættelse af produkter også vokser, du’Jeg vil sandsynligvis begynde at finde dine egne tip, tricks og insider-know-how, du kan tilføje til denne liste. Men i øjeblikket er vores guide her for at hjælpe dig i gang.

Inden du går, er her nogle sidste visdomsord, der er værd at fjerne fra denne artikel:

 • Du skal altid sørge for, at dine priser dækker dine egne omkostninger. Bundlinjen, det’s hvad priser dine produkter handler om.
 • Din prisfastsættelse vil blive påvirket af markedet for din valgte branche, og de andre virksomheder du’deler denne plads med. Hold dine priser aktuelle og konkurrencedygtige!
 • Priserne er forskellige for alle. Vi ved, det lyder som en cop-out, men det’det er sandt. Hvad der fungerer for dig vandt’t arbejde for en anden, så sørg for, at din prisstrategi er den rigtige for din virksomhed.

Der har du det – vi’Vi har ført dig gennem de vigtigste punkter for at indstille den rigtige prisfastsættelse for dine produkter. Det’er ikke tilfældigt gæt-arbejde, og det’er ikke magi – og vi håber, at det med vores guide’er ikke så hård, som du først troede.

Vi håber, at denne guide hjalp dig med at finde ud af dette stadie i salgsprocessen. Hvis du har brug for hjælp til noget andet, så tjek vores andre nyttige guider:

 • Sådan starter du en online tøjbutik – følg vores 10 enkle trin for at opsætte din egen online tøjbutik.
 • Sådan sælges smykker online – hvad’er den bedste måde at sælge smykker online? Find ud af det i vores guide!
 • Sådan tjener du penge på Instagram – Uanset om du har en online butik eller ej, er Instagram en god måde at sælge dine produkter på… og vores guide viser dig hvordan.
 • Bedste e-handel webstedsbygger af 2019 – brug vores forskningsbaseret sammenligning for at sikre dig, at du vælger en bygherrer af top kvalitet til din virksomhed
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map