A Volusion Pricing Review 2020

árajánlat-árazási felülvizsgálatAz online értékesítés képzőművészet. Tehát a megfelelő árképzési terv kiválasztása az üzletéhez. A Volusion árazásának alapos áttekintése segít Önnek megtalálni a tökéletes tervet – mert bár pénzt kell költenie a pénzhez, nem kell’nem akar túl sokat költeni.


A Volusion egy e-kereskedelmi platform, amely segíti az embereket saját online áruházuk létrehozásában, kódolási képességüktől függetlenül. Csak egy ötletre, termékekre és internetkapcsolatra van szüksége – A Volusion biztosítja a többit, az érzékeny témáktól a marketing eszközökig.

Tehát mennyibe kerül a Volusion? Négy árterv közül választhat:

 • Személyes: 29 USD / hó
 • Szakmai: 79 USD / hó
 • Üzleti: 299 USD / hó
 • legfontosabb: Egyedi

A Volusion hat prémium csomagot kínálott, de volt egy árképzési szerkezetátalakítás 2018. szeptemberben az árak egyszerűsítése, a rejtett díjak eltávolítása és a versenytársakkal való kapcsolattartás érdekében, mint például a Shopify és a BigCommerce. Ez áremelkedést is jelentett, búcsút vetve a tranzakciós díjaktól, és korlátlan sávszélességben üdvözölve minden tervét.

Kutatásunkban azonban a Volusion ár-érték arány szempontjából csak az ötödik lett. Szóval hol esik le? És hogyan néz ki árazása most? te’Mindezt és még többet megtudhat áttekintésünkben.

Most már van négy árszínvonal közül lehet választani, kezdve a havi 29 USD-tól a személyi tervtől az egyedi árú Prime Custom tervig. Kipróbálhatja a Volusion kockázatmentes használatát 14 napos ingyenes próbaverzió – te nem’A regisztrációhoz nincs szükség hitelkártyára vagy aláírásra, csak e-mailre és telefonszámra!

volúziós ár tervekA Volusion négy árstruktúrája számos funkcióval rendelkezik, és havonta vagy évente fizethető.

Ez a cikk a Volúziót fogja mérlegelni’Az árak összehasonlítva a kínált szolgáltatásokkal. Mi’Lebontja az egyes terveket, összehasonlítja a Volusion-t a versenytársakkal, és fedezze fel, hogy vannak-e további költségek, amelyekről tudnia kell. Röviden, mi’Megmutatom, hogy mennyit fizet a Volusion, és ha sikerül, akkor dolgozzon ki’neked igaz.

1

Mennyibe kerül a Volusion?

A Volusionnak négy árai vannak: a havi 29 dolláros személyes terv, a 79 dolláros havi profi terv, a 299 dolláros havi üzleti terv és a Prime Custom terv. Ezek az árak a havi előfizetést tükrözik – 10% -ot spórol meg minden tervnél, ha ehelyett évente fizet.

TervHavi ár (gördülő szerződés) Havi ár (évente fizetendő) Személyes

Szakmai

Üzleti

legfontosabb

$ 29$ 26.10
$ 79$ 71.10
$ 299$ 269.10
EgyediEgyedi

A fenti táblázat megmutatja, mennyit takaríthat meg az előleg fizetésével éves előfizetés, ahelyett, hogy egy hónapról-hónapra fizetne – ez’Mindenképpen érdemes megfontolnia, ha hosszú távú tervet szeretne!

Most pontosan tudja, mennyi vagy’fizetni fogok’közelebbről nézzétek meg, mi vagy’minden egyes tervvel fizet…

2

Személyes terv

Havonta 29 USD, vagy havonta 26,10 USD (évente fizetendő)

A személyes terv 29 dollárba kerül havonta, amely korlátlan sávszélességet, közösségi médiaintegrációt és 0% tranzakciós díjat tartalmaz. Legfeljebb 100 terméket felsorolhat a személyes tervben. Ön nyert’nem kap elhagyott kosárjelentéseket, de te’Megkapja a kis üzlet alapvető tulajdonságainak nagy részét.

A személyes terv a legolcsóbb Volusion-hoz’árajánlatok, havonta 29 USD. Ehhez megkapja az összes alapvető funkciót, a biztonságos fizetéstől a közösségi média integrációjáig.

A Személyes terv a legjobb az induló kis online boltokban. Lehet, hogy pénzt szeretne keresni hobbija révén, vagy kézzel készített termékeket szeretne eladni. tudsz’t egyszerre több mint 100 termék szerepel a boltjában, szóval ha Ön is’ha évente több mint 50 000 dollárt keresnek online értékesítésben, ez nem az’t az ideális terv az Ön számára.

Jellemzők

Számos funkcióval rendelkezik a Személyes tervben. Minden terv 0% tranzakciós díjjal és korlátlan sávszélességgel jár, de más szolgáltatások mellett beépített SEO (Search Engine Optimization) eszközöket is kap, amelyek segítenek megtalálni a keresőmotor eredményeiben. Nézze meg a teljes listát az alábbiakban:

 • 0% tranzakciós díjak
 • Legfeljebb 100 termék szerepel a boltokban
 • Korlátlan sávszélesség
 • Egy alkalmazott számla
 • Beépített SEO eszközök
 • A közösségi média integrációja
 • Biztonságos pénztár
 • Biztonságosan fogadja el a kifizetéseket

Te nem’nem kaphat elhagyott kosárjelentéseket, hírleveleket vagy értékeléseket és áttekintéseket a Személyes tervről. Az ilyen fejlettebb funkciókhoz Ön’Szükségem lesz a következő tervre.

Segítség és támogatás

Van hozzáférése a következőhöz: online segítség a személyes tervvel. Ide tartozik a Volusion Súgó, ahol Ön is található’Különféle cikkeket és tanácsokat találhat a témák széles körére vonatkozóan. Ott’Ezenkívül egy élő csevegési funkció is, amelyet testreszabottabb eredmények eléréséhez használhat.

3

Szakmai terv

Havonta 79 USD, vagy havonta 71,10 USD (évente fizetendő)

A szakmai terv havi 79 dollárba kerül. Ehhez akár 5000 terméket felsorolhat, hírlevelet hozhat létre, és kinyithatja az elhagyott kosárjelentéseket. A Professzionális terv lehetővé teszi minősítések és vélemények megszerzését a webhelyén, valamint a telefonos megrendelések engedélyezését.

A professzionális terv valószínűleg eléggé felugrik a személyes tervhez képest, de hatalmas kirándulást kapsz a szolgáltatásokkal, hogy havonta 79 $ -od messze menjen.

Ez a terv a legjobb normál méretű üzletek, amelyek növekedést keresnek, mivel a fejlettebb funkciókkal bővíti az áruházat’sikerét és megkönnyíti az életét, amikor vállalkozását vezette. Ha hírlevelekre van szüksége ügyfelei számára, vagy áttekintési szakaszra van szüksége a termékek iránti bizalom növeléséhez, a Professional terv az Ön számára készült.

Jellemzők

Nem csak megkapod mindent a Személyes tervtől, Ön szintén emeli a termékkorlátot 5000 A puszta 100 helyett olyan funkciókat kap, mint például:

 • Öt alkalmazott számla
 • Értékelések és vélemények
 • hírlevelek
 • Import / export funkció
 • Elhagyott kocsijelentések
 • Telefonos megrendelések és CRM (Ügyfélkapcsolat-kezelés)

Ezeket a funkciókat úgy tervezték, hogy az ügyfelek számára biztosítsák professzionálisabb szolgáltatás, és állítsa be üzletét a növekedés érdekében. Az elhagyott kosárjelentések például adatokat szolgáltatnak arról, hogy hány ember hagyja el a kocsit, és akár praktikus e-mailt is küldhet, amely arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy térjenek vissza, és fejezzék be üzletüket.

A professzionális terv célja az, hogy támogassa azokat az üzleteket, amelyek évente akár 100 000 dollárt keresnek online értékesítéssel.

Segítség és támogatás

Inkább a régimódi módszert választja, amikor felveszi a telefont és beszélget valódi emberrel? A professzionális terv megadja neked ezt a luxust telefonos támogatás, valamint online források mint az élő csevegés.

tudsz’Nemcsak bármikor közvetlenül csengetheti a Volusion-t, de megteheti ütemezze a hívást hogy a Volusion egy meghatározott időpontban meghívja Önt.

4

Üzleti terv

Havonta 299 USD, vagy havonta 269,10 USD (évente fizetendő)

Az üzleti tervet nagy üzletek számára tervezték, havi 299 dollárba kerülve. Ez lehetővé teszi korlátlan számú termék eladását, az Amazon és az eBay integrációját, valamint a harmadik fél által kiszámított szállítási tarifák feloldását. Emellett jobb szintű ügyfélszolgálatot kínál, és elkötelezett sikeres csapatot kap.

Ha komoly üzletre gondolsz, akkor te is’Szüksége lesz az üzleti tervre! Támogatja azokat az üzleteket, amelyek évente 500 000 dollárt keresnek online értékesítéssel, és képesek eladni korlátlan számú termék, ez azoknak az üzleteknek szól, amelyek nagy dollárt akarnak behozni.

Láthatja, hogy miért kerül be az üzleti terv a professzionális terv több mint kétszeresére. te’szükségem lesz rá Havonta 299 USD hogy finanszírozza ezt a tervet, de az’megéri, ha van egy jól megalapozott üzlet te’újra szeretnék lépni a következő szintre.

Jellemzők

te’derékkal mélyen a fejlett funkciókban az üzleti tervvel. Mindent megkaphat a Professional tervből, és még sok minden mást! Készülj fel:

 • 15 alkalmazott számla
 • Korlátlan eladható termékek
 • Az Amazon és az eBay integrációi
 • API-hozzáférés és kötegelt megrendelések feldolgozása
 • A napi ajánlat és az ügyfélhűség terv
 • Dedikált siker csapat
 • Speciális jelentéskészítő
 • Harmadik fél által kiszámított díjak
 • Harmadik fél átjárói
 • Egy az egyben

Azt’Nyilvánvaló, hogy ezek a szolgáltatások sokkal nagyobb súlyt jelentenek vállalkozása mögött. Harmadik felek integrációjával, testreszabottabb támogatással Önnek és csapata számára, valamint jutalmakkal a rendszeres ügyfelek számára, amit kínálhat sokkal kifinomultabb szolgáltatás a látogatók számára.

Segítség és támogatás

Amikor feliratkozik az üzleti tervre, egy teljesen új szintű ügyfélszolgálatot nyit fel. Köszönj a prioritási támogatás, ami azt jelenti, hogy telefonos támogatást kezdeményezhet hívás ütemezése nélkül.

Üzleti terv ügyfélként, ha szeretne ütemezni egy hívást, akkor van több hely elérhető, mint az alacsonyabb szintű ügyfeleknél. Még az első csevegés során is kiemelt választ kap, tehát függetlenül attól, hogy melyik támogatási lehetőséget választja, számíthat a gyors válaszokra.

Ez a kiemelt támogatás különösen akkor értékes, ha van egy nagy üzlete, amely sok pénzt veszít, ha ott van’s probléma van az oldallal. Ha az idő pénz, a gyors támogatás felbecsülhetetlen.

5

Fő terv

Egyéni árképzés

Az egyéni terv a legfejlettebb Volusion terv. Ott’nincs beállított ár – ehelyett személyre szabott árajánlatot kér, így az ár az Ön egyedi üzleti vállalkozásától függ. Magasabb szintű szolgáltatást kap, több szakértővel és VIP támogatással, korlátlan személyzet-számlákkal és még sok mindennel.

A fő terv Volusion’az egyéni árszint, és ez a legfejlettebb terv, amit lehet kapni. Ez a terv szól “korlátlan” körülbelül mint egy baseball a gyakorlat során, és fizetsz a kiváltságért.

Ha szükséged van valamilyen valós végzettségre az üzlet táplálásához, akkor a Prime terv a legjobb. Ott’nincs külön árat meghatározni – te kérjen személyre szabott árajánlatot, és 250 000 és 5 millió dollár felett bárhol beléphet üzleti bevétele érdekében.

Jellemzők

Előfordulhat, hogy itt lát egy díszes funkciók végtelen listáját, de az igazság az, hogy te’újra fizet a minőség, egyedi szolgáltatás helyett egy csomó extra szerszámot. Mindent megtalál az üzleti tervben, plusz:

 • Korlátlan személyi számlák
 • Korlátlan visszaállítás
 • Sandbox
 • Webhelysebesség-kiszolgáló erőforrásai

Ezek a szolgáltatások támogassa üzletét, mivel növekszik és teljesít. A Sandbox használatával tesztelheti a változásokat a közzététel előtt, és a sikerhez elengedhetetlen a szerver erőforrásai a webhelysebesség fenntartásához forgalmas időszakokban..

Segítség és támogatás

Azt mondják, két kézpár jobb, mint egy, és sokkal többet érhet el VIP támogatással. Vegye fel a kapcsolatot több szakértő, a marketingtől és a tervezéstől a finanszírozásig és azon túl is, amíg meg nem találja a szükséges eredményt.

Az elsődleges terv az egyetlen, amely VIP támogatást kínál, tehát ha te’az exkluzív életről, ez a terv az Ön számára.

6

További érzelmi költségek

Most már tudja az egyes tervek pontos költségét, és csak azt, amit a pénzéért kap. Tudod, hogy vannak nincsenek rejtett tranzakciós díjak vagy sávszélesség-költségek. De vajon valóban minden van-e Volusion-ban? Mi’mélyebbre merülve a Volusionba’költségei, tehát pontosan tudja, mire számíthat.

Hitelkártya-feldolgozási díjak

Annak ellenére, hogy nincs tranzakciós díja, te’Még fizetnem kell hitelkártya-feldolgozási díjak. Ez nem’t magának a Volusionnak a töltése – ez’s a fizetési átjáró által minden tranzakcióért felszámított díj. Gondoljon rá úgy, mint útdíj vagy szolgáltatási díj.

Az árak a szolgáltatótól függően változhatnak, így biztosan meg szeretné tudni’újra tisztességes üzlet. A Volusion sokféle fizetési átjárót támogat a világ minden tájáról, tehát megtalálnia kell az igényeinek leginkább megfelelőt.

Ha egyszerűbbé szeretné tenni a dolgokat, választhatja a használatát Volusi kifizetések. Ez Volusion’s házon belüli fizetési átjáró, és ígéri az iparág egy részét’A legalacsonyabb árak.

Változatos hitelkártya-feldolgozásA Volusion Payments a Volusion’A házon belüli hitelkártya-feldolgozási átjáró segíti a dolgok megfizethető és egyszerű megőrzését.

A Volusion Payments a 2,15% tranzakciós ráta, beállítási díjak nélkül és alacsony havi árakkal. Azt’csak az Egyesült Államokban érhető el, és jelentkeznie kell, hogy megtudja’újra támogatható.

SSL tanúsítványok

Az SSL (Secure Sockets Layer) biztonság elengedhetetlen minden webhelyhez. Nem csak azt mutatja, hogy a webhely látogatói megbízhatóak, hanem az is’Ez szintén rangsorolási tényező a Google számára.

Az SSL-tanúsítványok még fontosabbak az online boltokban, mert ők őrizze meg az érzékeny adatokat amikor áthalad a webhelyén. E titkosítás nélkül az ügyfelek’ A kártya adatai sebezhetők mindenféle online nasztius ellen.

volusion ssl tanúsítványokA Volusion SSL-tanúsítványokat biztosít vásárlásához, hogy fejlettebb biztonsági szintet biztosítson az online áruházhoz.

A legtöbb e-kereskedelmi platform SSL-tanúsítványt ingyen dob be, de a Volusion a dolgok kissé másképp működik. Nevezzétek, de SSL-tanúsítványát csak akkor kapja meg ingyen, miután beszerezte magát’kifizetett egy kezdeti összeget.

Ez azt jelenti, hogy te’SSL-tanúsítványt kell vásárolnia az online áruház számára. A jó hír az, hogy könnyedén megvásárolhatja a sajátját a Volusion-től, amely számos lehetőséget kínál. Ezek az SSL-tanúsítványok típusától, márkájától és árától függően változnak – a legolcsóbb elérhető 89 dollár, míg a legdrágább 995 dollár (egy évre).

Ha egyszer’ha megfizette az előzetes díjat, akkor nyertél’nem kell többet fizetniük – ez’ingyenes a kezdeti vásárlás után, azaz azt jelenti’Évente automatikusan megújulunk a 0 dollár nagy összegért! Tehát nyertél’évente 89 dollárt kell fizetnie, csak az első befizetést.

Ez nagyon furcsa módszernek tűnik, és az is’s szégyen, a Volusion nem’Nem tartalmaz még egy alapvető ingyenes SSL-t az e-kereskedelmi terveivel. Azt’Ez is érdemes tudni, ha te’ha máshol vásárolt SSL tanúsítványt, és használni akarja a Volusion webhelyén, Ön’fizetnem kell 99 dollár a telepítéshez.

Alkalmazások

Ha extra energiát vagy zamatos funkciókat szeretne hozzáadni az üzletéhez, akkor te’Szüksége lesz az App Marketplace-re.

volusion app piactérenA Volusion alkalmazásaival való integrációval további funkciókat vagy szolgáltatásokat vehet fel áruházába’s App Marketplace.

Legyen’hozzáadja a PayPal Express Checkout-ot vagy egy élő csevegést’Könnyen növelheti vállalkozását nagyon jó funkciókkal.

De mennyibe kerül??

Az alkalmazások kis választékára a válasz: semmi sem. Jelenleg kilenc ingyenes alkalmazás található a Volusion App Marketplace-en. Az A prémium alkalmazások ára eltérő, tehát a választottól függően havonta 0,88 és 199 dollár között fizethet – vagy még ennél is többet!

Egyes alkalmazások speciális árazási ajánlatokkal rendelkeznek, míg mások saját alkalmazási szintekkel rendelkeznek. Azt’Csak arról szól, hogy megtalálja azt, amely megfelel az Ön áruházának és a költségvetésének.

Csalásvédelem

Védje magát és üzletét a hitelkártya-csalókkal szemben? A Volusionnak van valami segítsége, hogy éjszaka aludjon – de te’Fizetni kell a védelemért. Felveheti Volusion csalás pontszám a tervéhez, hogy segítsen felfedezni a gyanús rendeléseket.

a volúciós ár csalás elleni védelmi terveiFelveheti a csalási pontokat a Volusion tervébe, hogy fokozott védelmet nyújtson a hitelkártya-csalásokkal szemben.

Vannak három csalási pontszám-terv: Alap: havonta 12,95 dollár, normál – havonta 29,95, és Deluxe – havonta 49,95. Ez az ár a szokásos Volusion terv tetején lesz, ezért ügyeljen rá hagyjon helyet a költségvetésben ha ez fontos tulajdonsága az üzletének.

7

Volusion árazás vs versenytárs árazás

A Volusion az egyik legjobb e-kereskedelmi platform a piacon, de az’Nem a legjobb. Hogyan hasonlít versenytársaihoz az ár szempontjából? Vessen egy pillantást az alábbi táblázatra, hogy összehasonlítsa a Volusion-t a legjobban értékelt e-kereskedelmi platformjainkkal: Shopify, Wix eCommerce és BigCommerce.

Felhívjuk figyelmét, hogy az összes feltüntetett ár havi árak – A Wix esetén előfordulhat, hogy nem kapja meg a szolgáltatások teljes skáláját, ha nem iratkozik fel éves előfizetésre.

AlapvetőProFejlettlegfontosabbWix eCommerce

Volusion

Shopify

BigCommerce

$ 25$ 30$ 40750 $
$ 29$ 79$ 299Egyedi
$ 29

$ 79

$ 299

Egyedi
$ 29.95$ 79.95249,95 $Egyedi

Mint láthatja, a Volusion nagyon szorosan tapadt a Shopify-hoz’árazási struktúrája, csak a BigCommerce alatt besurranó’árainkat. A Wix eCommerce továbbra is a legolcsóbb ezek közül a legfontosabb kutyákból, havi kiindulási ára mindössze 25 dollár.

Kutatásunkban a Volusion nem tette meg’t ugyanolyan lenyűgözően teljesítenek, mint ez az első három e-kereskedelmi platform. Tehát, amíg az árai nem változnak’t sokkal magasabb, A Volusion kevesebb ár-érték arányt kínál, mint versenytársai.

Volusion árazás: Végső gondolatok

Ez a cikk részletesebben áttekinti a Volúziót’az ártervek, azok jellemzői, kinek a tervei a legjobbak, és így tovább. Mi’még bepillantást nyert minden olyan többletköltségbe, amelyre a Volusion által számíthat, és összehasonlította árterveit a legjobb versenytársakkal.

Volusion’Az árképzés a piacon egy vidám terepen helyezkedik el. Azt’Sem a legolcsóbb, sem a legköltségesebb körülötted’fizet egy külön e-kereskedelmi platformért, amely számos funkcióval, alkalmazásával és extrával rendelkezik, hogy elősegítse üzlete sikerét.

Néhányhoz tartozik pimasz kiegészítők – Például, ha fizetnie kell az SSL-tanúsítványért -, de összességében a Volusion jól sikerült eltávolítani a tranzakciós díjakat és a sávszélességi díjakat.

A Volusion ugyanolyan szinten áll, mint a legjobb versenytársai? Nem egészen. Megszerez többet pénzéért egy másik platformon, például a Shopify vagy a BigCommerce? Igen valószínűleg. A vágy inkább a senkiben ül’Az e-kereskedelem világának földje, de áremelte árait, hogy a legjobbak közül a legjobbak legyenek.

Ha a Volusion határozottan a megfelelő e-kereskedelem építője az Ön számára, akkor rendben van, ha havonta 29 dollárt költenek üzletére. Ha te’hát nem biztos benne, mi’d javaslom, hogy helyezzen pénzt a Shopify-ba’inkább a zsebében, mivel’Ez a sokoldalúan jobb építész bármilyen méretű online áruházak építéséhez és termesztéséhez.

A nap végén, te nem’A döntését kizárólag az általunk elmondottak alapján kell meghoznia. Mind a Volusion, mind a Shopify (és a legtöbb más e-kereskedelmi platform) ingyenes próbaverziókkal rendelkezik, így kipróbálhatja mindazt, amire szüksége van, hogy megtalálja vállalkozása számára a tökéletes egyezést..

A Volusion és a Shopify mindkettőnek 14 napos ingyenes próbaverziója van – vásároljon még ma, így holnap elkezdheti eladni!

Volusion árazás: GYIK

A Volusion PCI tanúsítvánnyal rendelkezik?

Igen! A Volusion használatával az összes fizetés feldolgozása automatikusan megtörténik, 100% PCI-kompatibilis. Ideális esetben azt akarja, hogy az e-kereskedelem építője megfeleljen a PCI (fizetési kártyák ipari adatbiztonsági szabványa) előírásainak – különben a dolgok elég trükkössé válhatnak az Ön számára, és végül némely heves bírságot kiszabhatnak. A Volusion segítségével nem’Mindezen miatt nem kell aggódnia!

Felteszi-e a Volusion tranzakciós díjakat??

Nem! Régebben tranzakciós díjakat számított fel, de most, minden Volusion terv teljesen tranzakciós díjmentes. Szóval nem’Nem kell aggódnia, hogy a profitjai minden egyes ügyletnél találatot kapnak, vagy hogy rejtett költségek elkapják őket.

Milyen fizetési lehetőségeket kínál a Volusion?

A Volusion támogatja az integrációt rengeteg különféle fizetési átjáróval, ideértve az Authorize.Net, a PayPal, a Stripe, a Worldpay, a Merchant Partners és a CyberCash – és hogy’csak az Egyesült Államokban! Vannak fizetési átjárók, amelyek Ausztráliát, Kanadát és Európát is kiszolgálják.

Bármikor frissíthetem a Volusion tervet?

Természetesen! Azt’A terv frissítése egyszerű, ha bejelentkezik a fiókjába, és innen kezeli a tervet – egyszerűen kattintson “Frissítsd a Tervemet” és te’újra az úton. A frissítés azonnal megtörténik, így azonnal élvezheti az új tervét.

Van-e a Volusion ingyenes próbaverzió??

Igen! Kipróbálhatja a Volusion ingyen 14 napig – te nem’A minősítéshez nem kell beírnia minden hitelkártya-adatot, csak regisztrálnia kell egy e-maillel és telefonszámmal. Ez nagyszerű módja annak, hogy megnézhesse, vajon a Volusion a megfelelő építője-e Önnek, anélkül, hogy azonnal elkötelezne magát bármi mellett.

Mit’s a különbség a havi és az éves tervek között?

A havi tervvel te’újra számlázni minden hónap a megadott áron, amíg el nem mondja a szerződését. Az éves tervvel te Takarítson meg 10% -ot, ha előre fizet a teljes évre, jelent téged’csak évente egyszer számláznak. Könnyedén átválthat a havi és az éves tervre, ha akar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me