Pregled spletnega toka 2020

Spletna stran Builder za spletne oblikovalce

Webflow je odziven graditelj spletnih mest, ki’s pritegnili veliko pozornosti. Kako dobro je v resnici? Za koga je zasnovana? In koliko stane? Mi’Odgovoril bom na vsa ta vprašanja in še več – ampak najprej, naj’začnimo z osnovami.


Izdelovalec spletnih strani je spletna platforma, ki vsakemu omogoča ustvarjanje lastnega spletnega mesta, ne da bi pri tem potrebovali kodo.

Pred nekaj leti so spletni razvijalci običajno uporabljali tradicionalne platforme, kot so WordPress in Drupal, za izdelavo spletnih strani za stranke. Danes pa so graditelji spletnih mest, kot so Wix, Weebly in Squarespace, odprli spletno ustvarjanje vsem in vsem.

Glede na spletni tok’z jasnimi poverilnicami, smo si mislili’d si ga oglej in poglej, o čem se je vsa muka vrtela.

Spletni tok je nekje med tradicionalnim in modernim. To je’je graditelj spletnega mesta, vendar ima s seboj raven prilagajanja in moči, ki je običajno rezervirana za WordPress.

Zaradi tega Webflow ponavadi uporabljajo spletni oblikovalci. To je’je idealen za uporabnike, ki ne’ne bi se rad trudil z vso šibko grenko kodo, ampak potrebujem to platformo’je popolnoma prilagodljiv.

Nadaljne informacije

Najboljši gradniki spletnih strani – Oglejte si, katere platforme so se uvrstile med najboljših 10.

Primerjava grafikona spletnega mesta – Primerjajte najbolj najboljše platforme ena ob drugi.

1

Prednosti in slabosti spletnega pretoka

Prednosti spletnega toka

 • Odlične stopnje prilagajanja dizajna, ne da bi morali vedeti kodo
 • Odlična paleta predlog, primerna za e-trgovino in dinamične vsebine

Proti spletnemu toku

 • Relativno težko uporabiti za izdelavo spletnih strani, še posebej v primerjavi z Wixom ali GoDaddyjem
 • Dragi načrti, cene se gibljejo od 12 USD na mesec do 212 dolarjev na mesec
 • Brez klepeta v živo ali telefonske podpore

2

Enostavnost uporabe

Takoj, ko se prijavite v Webflow, vam platforma resnično dobro pomaga. Če ti’Če se počutite samozavestni, se lahko potopite naravnost v postopek oblikovanja, vendar mi’d priporočam Webflow’Vadnica za vse uporabnike, ki se prvič prijavijo.

webflow onboardingZačnite od začetka, uporabite predlogo ali se naučite, kako urejati s spletnim tokom

Urejevalnik spletnega toka

Za tabo’ste dokončali vadbo in izbrali predlogo, vi’vstopim v urejevalnik. Don’ne bodite prestrašeni, če mislite, da je računalnik Photoshop odprl po naključju – Webflow’urejevalnik je videti le podobno.

urejevalnik spletnega tokaSpletni tok’urejevalnik ima veliko možnosti oblikovanja in je izdelan podobno kot v Photoshopu

Tako kot v Photoshopu lahko izbirate med številnimi možnostmi oblikovanja. Medtem ko se bodo spletni oblikovalci počutili kot otroci v trgovini s sladkarijami, se lahko redni ljudje kar ustrašijo.

Tam’S seboj veliko zavzeti, pa tudi z vadbo o vkrcavanju ni’t takoj očitno, kako narediti veliko stvari. Kot pojasnjuje sam Webflow, je to’Najbolje je, da o svojem spletnem mestu razmišljate kot o škatlah.

‘Model škatle’, kot ga imenuje Webflow, je postopek za ustvarjanje polja za vsak element vašega spletnega mesta in njihovo prekrivanje drug na drugega. Slikovna polja, besedilna polja in polja z gumbi vsebujejo oblikovanje spletnega mesta.

Spletni tok vam omogoča ustvarjanje polj za vsak element vašega spletnega mesta

Če na ta način razmislite o svojem spletnem mestu, boste lažje vizualizirali, kar želite, vendar je urejanje še vedno lahko težavno. Če ti’smo novo v gradnji spletnih strani, mi’d priporočam, da odložite nekaj ur, da se seznanite s spletnim tokom, preden začnete ustvarjati spletno mesto.

3

Oblika predloge

Webflow vsebuje več kot 100 predlog, med katerimi lahko izbirate, vključno s 40 brezplačnimi.

Predloge lahko filtrirate po panogah, brezplačnih / premium ali e-trgovini. Tako je zelo preprosto najti predlogo, ki ustreza vašim potrebam. Preden se odločite, lahko predogledate tudi modele in si ogledate, kateri podpirajo dinamično vsebino.

predloge spletnega pretokaWebflow ima na stotine brezplačnih in vrhunskih predlog, namenjenih osebnim, poslovnim in e-trgovinam

Vse v spletnem toku’Predloge so odzivne, kar pomeni, da se samodejno prilagajajo različnim velikostim zaslona, odvisno od naprave, na kateri je vaše spletno mesto’obiskovalci, ki jih brskajo.

Vsaka predloga vsebuje tudi kratek opis, ki vam pove, katero vrsto spletnega mesta’je najboljši za in kakšne so vaše možnosti oblikovanja. Večina ustvarjalcev spletnih strani ima odzivne predloge in vam omogoča, da si ogledate njihove zasnove, vendar Webflow’S podaljšanimi opisi predloge je prijeten dotik.

Predloge premium segajo v ceno od 19 do 149 USD. Večina ponavadi stane ali 49 dolarjev ali 79 dolarjev, kar se morda sliši strmo, a kot enkratni strošek bi morali videti več kot naložbo.

Spletni tok’Predloge so na splošno dobro sestavljene in se lahko glede kakovosti oblikovanja držijo vodilnega na trgu Squarespace. Oni’ponovno čist, odziven in popolnoma prilagodljiv.

Kako oblikovati spletno stran – Naš enostaven vodnik za osem korakov.

Kako izbrati predlogo za vaše spletno mesto – Tri preproste skupine kriterijev.

4

Lastnosti

Funkcije so običajno tam, kjer Webflow pada v primerjavi z drugimi graditelji spletnih mest na trgu. Medtem ko imajo všeč Wix, Weebly in Squarespace široko paleto funkcij, Webflow’Možnosti so zelo frustrirajoče.

Vključevanje socialnih medijev je odličen primer. Medtem ko se lahko z lahkoto povežete s Facebook in Twitter stranmi, je vdelava vira v živo ali povezava do Instagrama precej težavna..

To je’si je vredno ogledati v Webflowu’s pomočjo centra za pomoč – Webflow Univerza – da bi videli, kaj je in česa’t mogoče. Tako boste prihranili čas pri iskanju funkcije, za katero menite, da bi jo bilo treba zelo enostavno najti.

Mnogo naprednejših stvari, ki jih lahko naredite na spletnem mestu Webflow’t vgrajena Namesto tega so integracije, ki jih lahko dodate na svoje spletno mesto

integracije spletnega tokaSpletni tok’integracije so aplikacije tretjih oseb, ki jih lahko uporabite v skladu s svojim spletnim mestom

Večina vrhunskih ustvarjalcev spletnih strani ima svoje trgovine z aplikacijami. Integracije spletnega toka so podobne, vendar njegove dodatke izdelujejo tretje osebe, ne pa neposredno Webflow.

Pustiti’preučimo nekatere ključne vgrajene funkcije, ki vam jih daje Webflow, ne glede na to’znova zgradite običajno spletno mesto ali spletno trgovino.

Spletni tok’s Glavne lastnosti

Pomikanje po paraleksi, animacije in interakcije

Oblikovanje je nekaj, kar Webflow očitno veliko ceni. V skladu s sodobnimi spletnimi trendi’s cel kup čudnih gibov, ki jih lahko dodate. Pomikanje po Parallaxu, animacije v več korakih in mikrointerakcije je le nekaj kul stvari, ki jih lahko ustvarite s spletnim tokom.

Varnostne kopije in varnost

Na nekoliko bolj dolgočasno (vendar zelo pomembno) opozorilo je varnost nekaj, kar tudi Webflow jemlje zelo resno. Poleg tega, da vam omogočite samodejno varnostno kopiranje – tako da lahko spletno mesto obnovite na zadnjo shranjevalno točko, če gre kaj narobe – gre tudi z brezplačnim SSL certifikatom. To pomaga zaščititi vaše spletno mesto in kaže, da se obiskovalcem vaše strani lahko zaupajo z njihovimi osebnimi podatki.

Napredni nadzor SEO

Optimizacija iskalnikov (SEO) je postopek prilagoditve vaše spletne strani’s vsebino, ki bo pripomogla k višjemu prikazu na Googlovih in Bingovih straneh z rezultati. Večina platform vam omogoča dodajanje / urejanje metapodatkov, ustvarjanje besedila alt besedila in ciljne ključne besede. Webflow gre še korak dlje, saj ponuja samodejno ustvarjene zemljevide spletnih strani in prilagodljivih 301 preusmeritev.

Spletni tok’s Funkcije e-trgovine

Možnosti več plačil

Poleg sprejemanja standardnih plačil s kreditno in debetno kartico prek Stripe-a, Webflow omogoča tudi sprejemanje Apple Pay in PayPal.

Samodejni izračun davka

Ko stranka pride do vaše blagajne, bo Webflow samodejno izračunal davek na promet in dolgovani DDV ter ga dodal. Tako lahko prihranite ure časa za vnos različnih davčnih razredov in spreminjanje stroškov DDV.

Integracija Facebooka in Instagrama

Izdelke sinhronizirajte s svojo Facebook trgovino in Instagram prodajalno. To vam omogoča, da ne morete prestopiti med svojim spletnim mestom in socialnimi kanali, ampak vam omogoča tudi pametnejše tržne kampanje.

Najboljše platforme za e-trgovino – Odkrijte sedem najboljših možnosti na trgu.

Primerjalna shema spletnega mesta za ustvarjalce spletnih mest – Primerjajte in primerjajte zgornje platforme.

5

Pomoč in podpora

Webflow ponuja nekaj resnično koristnih vadnic in vodnikov, vendar raven osebne podpore pušča veliko želenega.

Pustiti’začnimo z dobrimi stvarmi. Spletni tok’Lastni center za pomoč, Univerza Webflow, je spletni vir, kjer najdete vodnike o vsem, od uporabe platforme do delovanja posameznih integracij. To je’je dobro predstavljen, enostaven za iskanje in na splošno mora biti prvo mesto, ki ga pogledate, če se zataknete.

center za pomoč v spletnem tokuWebflow University je platforma’s spletnim centrom za pomoč, napolnjenim z vodniki in vadnicami

Če tega ne storite, lahko vedno preletite Webflow’s forumom skupnosti, kjer se uporabniki zberejo, da bi razpravljali o platformi in delili svoje izkušnje in težave. Če potrebujete pomoč pri nečem, to’Z dokaj varnim reči, da bo nekdo drug naletel na isto težavo.

To je’Niso pa vse rožnate. Če želite neposredno vzpostaviti stik s spletnim tokom Webflow, je to lahko nekaj težav. Webflow trenutno ne’ne zagotavljate telefona ali storitve klepetanja v živo, kar pomeni, da je edini način, da vzpostavite stik prek e-pošte.

Spletni tok’S skupinami za odzive bo na sporedu od 6. do 18. ure popoldne, od ponedeljka do petka pa osebni odgovor lahko pričakujete v 24-48 urah. Lahko pustite sporočilo in priložite datoteke, da natančno pokažete, v čem je težava.

6

Cenitev

Cene so še en vidik spletnega pretoka, ki lahko odvrne ljudi – lahko postane precej drag!

Ker se Webflow trži kot bolj izpopolnjen graditelj spletnih mest, ki uporabnikom nudi večji kreativni nadzor, to’Edino naravno, da to odražajo cene. Težava je v tem, da povprečni uporabnik morda ne bo potreboval, želel ali ve, kako uporabljati polovico stvari, ki jih je’ponovno plačujete…

Trenutno ima Webflow šest načrtov cen: tri za spletna mesta in tri za spletne trgovine.

Cene spletnih tokovSpletni tok’Načrti spletnega mesta so razdeljeni med običajna spletna mesta in spletna mesta za e-trgovino

Medtem ko lahko spletno mesto zgradite brezplačno, najcenejša, ki jo lahko dejansko objavite na spletu, je 12 $ na mesec na spletnem toku’s ‘Osnovni’ načrt. To je primerno za preprosta spletna mesta, ki potrebujejo le nekaj standardnih elementov, na primer galerije slik, kontaktne obrazce ali menije.

CMS načrt se osredotoča na bloge in spletna mesta, ki temeljijo na vsebini, poslovni načrt pa je nenavadno za podjetja, ki iščejo trg in obseg.

Spletni tok’Načrti za e-trgovino segajo od prodaje nekaj stranskih izdelkov (Standardni načrt) do učinkovite prodaje v velikem obsegu (Plus načrt), do trženja in upravljanja izdelkov pred globalno publiko (Napredni načrt).

Tam’s tudi Webflow for Enterprise, ki je na voljo na podlagi ponudbe. Tu bo Webflow dejansko pomagal sestaviti vaše spletno mesto za vas in vas podpiral skozi celoten postopek. To je odlična storitev, vendar resnično primerna le, če ste jo’ste veliko podjetje.

Najboljši poceni gradbeniki spletnih strani – 14 platform, ki vse ponujajo mesečne načrte pod 15 USD!

Best Free Builders spletnih strani – 10 platform, na katerih lahko ustvarite popolnoma brezplačno spletno mesto.

7

Pregled spletnega toka: zaključek

Torej, tu ga imate – celoten pregled spletnega toka. Kot vidite, to’s ustvarjalec spletnega mesta z zelo specifično ciljno publiko, ki ima jasne prednosti in slabosti.

Kljub temu, da ni najcenejša ali najlažja platforma za uporabo, je Webflow vseeno visok, ko gre za oblikovanje. Lahko prilagodite vse vrste, ne da bi morali vedeti kodo, zaradi česar se počutite zelo napredne, ne da bi se počutili nedostopne.

Predloge so dobro oblikovane, optimizirane za mobilne naprave in pokrivajo številne panoge. Spletni tok’Ključne značilnosti so precej omejene, zato boste morda morali uporabiti njegove integracije tretjih oseb.

Priporočamo Webflow, če…

…ste spletni oblikovalec, ki’Iščemo način, kako strankam izdelati podrobno spletno mesto z uporabo platforme, ki ne’ne zahtevajo kodiranja. Spletni tok deluje tudi za ljudi, ki so prej uporabljali oblikovalca, kot sta Wix ali Weebly, vendar si želijo več nadzora nad videzom in občutkom svojega spletnega mesta.

Zaradi svoje kompleksne narave Webflow ni primeren za začetnike. Če želite intuitivnega gradnika spletnih strani, ki je enostaven za uporabo in vam še vedno omogoča, da ste kreativni, mi’d priporočam, da preizkusite Wix ali Squarespace.

Wix ima brezplačen načrt, tako da lahko ustvarite in objavite svoje spletno mesto, ne da bi porabili noben peni! Vendar pa boste morali nadgraditi na premijski načrt, če se želite znebiti blagovne znamke Wix, imeti svoje ime domene in / ali prodati v spletu.

Squarespace je medtem eleganten ustvarjalec spletnih strani’je bolj v skladu z Webflow v smislu oblikovanja, vendar veliko lažji za uporabo. Ponuja 14-dnevno brezplačno preskusno različico, tako da si lahko ogledate, za kaj gre v Squarespaceu, preden se odločite, ali ga želite’splača se plačati.

Ne glede na platformo boste na koncu izbrali, se prepričajte’ste prepričani v to in razumejte, kako deluje, preden nadgradite na plačljiv načrt. Po tem ti’ste pripravljeni, da ustvarite svoje sanje mesto – najboljše sreče!

Wix pregled – Odkrijte, zakaj je Wix uvrščen med najboljše celovite spletne strani.

Pregled kvadrata – Če ti’Če boste zasnovani, si oglejte, kaj vam lahko ponudi Squarespace.

8

Pregled spletnega toka: Pogosta vprašanja

Ali je Webflow boljši od WordPress-a?

To je’je bolj primer, ki vam najbolj ustreza, v nasprotju s tem, da je eden boljši od drugega. WordPress je odprtokodna platforma, na kateri lahko ustvarite skoraj vse, vendar boste morali poznati napredno kodiranje. Webflow odpravi to potrebo, tako je’s zagotovo lažja možnost.

Je Webflow dobra vrednost za denar?

V resnici ne. Webflow je ustvarjalec spletnih strani v vrhunskem trgu, obstajajo pa tudi druge platforme podobne kakovosti, ki so po ugodnejših cenah. Wix, na primer, je veliko cenejši, cene med 11 in 35 dolarji na mesec. Nasprotno, Webflow za svoj glavni načrt zaračuna do 212 USD / mesec.

Ali morate plačati za gostovanje s spletnim tokom?

Ne. Spletni tok, tako kot vsak proizvajalec spletnih strani, gosti vaše spletno mesto za vas. To pomeni, da se stroški stvari, kot sta spletno gostovanje in varnost, krijejo v višini ene mesečne pristojbine.

Če uporabljate samostojno platformo, kot je WordPress, ste’Gostovanje boste morali plačati posebej. Več o najboljših spletnih gostiteljih lahko izveste tukaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map