Kako prodajati fotografije na spletu

kako prodajati fotografije prek spletne slikeKako prodajati fotografije na spletu in zaslužiti: podroben posnetek

Tam’ni boljšega mesta za prodajo fotografij od interneta – kje drugje lahko kot potencialni gledalci imate več kot 4,3 milijarde uporabnikov?


Če pa želite povečati svoje možnosti za zaslužek s prodajo fotografij na spletu, si’Morali boste poseči po hrupu, da bi dosegli čim več ljudi. To morda zveni zastrašujoče, vendar je to enostavno storiti s pomočjo močne platforme.

Med prodajo fotografij na spletu lahko izbirate med tremi glavnimi vrstami platforme:

 • Graditelji spletnih strani
 • Spletna mesta za fotografijo
 • Spletne tržnice

Oni’vse možnosti, ki so enostavne za uporabo, in vsaka ima različne prednosti. V tem priročniku smo’Pojasnila bom prednosti in slabosti vsake možnosti, da se boste lahko najbolje odločili. Mi’Govoril bom tudi o tem, kako se vključiti funkcije e-trgovine in uspešno vključite občinstvo, tako da bo vaša fotografija uspevala ne glede na izbrano platformo.

Sedite nazaj in berejte naprej, vaše fotografije pa bodo na spletu v bliskavico.

Uporaba graditelja spletnih strani

Gradniki spletnih strani so najbolj priljubljena orodja za spletno dostopanje – in morda so tudi najboljši način za prodajo fotografij prek spleta. Oni’ste cenejši od najema spletnega oblikovalca in še vedno presenetljivo enostaven za navigacijo.

Izdelovalci spletnih mest so platforme povleci in spusti, ki omogočajo hitro oblikovanje spletnega mesta, brez kakršnega koli kodiranja. Običajno vsi vi’Izbrati boste morali barvno shemo in predlogo ter povlecite različne elemente vsebine (na primer slike ali besedilna polja), kamor želite’d rad, da se pojavijo.

Spodaj je primer Wixa’s urejevalnik povleci in spusti. Modri ​​oris prikazuje meje vsakega vsebinskega elementa, medtem ko meni na desni strani omogoča spreminjanje velikosti, podvajanja in brisanje elementov vsebine, kot se vam zdi primerno:

Wix funkcije povleci in spusti

Graditelji spletnih strani so najboljši za tiste, ki želijo imeti čim več nadzora nad postopkom prodaje fotografij.

Najboljši štirje spletna mesta za prodajo fotografij na spletu

 1. Kvadratni prostor
 2. Wix
 3. SmugMug
 4. Weebly

1. Kvadratni prostor

Najboljše za: lepo videti portfelj

Squarespace ponuja 60 različnih predlog – ne toliko kot Wix ali Weebly, ampak veliko več kot SmugMug. Čeprav je Squarespace splošni ustvarjalec spletnih strani in ni povsem namenjen fotografskim portfeljem, so njegove predloge še vedno najbolje oblikovane predloge na trgu. Predloge obrazca za predloge kvadrata in funkcija – vsaka je osupljiva in ima vse funkcije, ki jih imate’Morate poudariti in prodati svoje delo, na primer samodejno pomanjšati fotografije, da so videti najboljše v kateri koli napravi.

stran s predlogo za fotografijo

Kvadratni prostor’S cenovnimi načrti ponujajo tudi dobro vrednost za denar. Pri 12 USD / mesec, njegov najcenejši načrt vključuje neomejeno pasovno širino in shranjevanje, tako da bodo vse vaše prelomne fotografije lahko sijale!

Kako zaslužiti s Squarespaceom

Zaradi ugleda, ki ga vodi dizajn, Squarespace’s spretnosti e-trgovine so pogosto nekoliko nepošteno spregledane. Morda ni čisto izdelovalec spletne trgovine, ima pa nekaj odličnih orodij, s katerimi lahko ponudimo vas in vaše posnetke.

Če želite prodati na Squarespace, morate izbrati Načrt poslovnih stroškov (18 USD / mesec), nato integrirajte Squarespace Commerce. To vam omogoča nalaganje neomejenih fotografij, prodajo digitalnih in tiskanih izdelkov, ustvarjanje kuponov in sprejemanje več načinov plačila.

Poskusite Squarespace ali poiščite več informacij v našem pregledu Squarespace

2. Wix

Najboljše za: kreativni nadzor in enostavnost uporabe

posnetek zaslona predloge za wix

Največja prednost graditeljev spletnih strani je nadzor, Wix pa ga ponuja v lopatah. Predloge za povleci in spusti enostavno prilagodite, na izbiro pa je več kot 500. Prav tako se lahko odločite, da boste med postopkom načrtovanja takšni, kot želite. Po eni strani lahko Wix ADI (Artificial Design Intelligence) ustvari izvirno spletno mesto za vas na podlagi odgovorov na nekaj vprašanj; po drugi strani pa lahko z možnostjo kode Wix osebno uredite HTML za svojo predlogo. Wix’s urejevalnikom povleci in spusti je srečen medij med temi možnostmi!

Kako zaslužiti z Wixom

Wix’Cenovni načrti se razlikujejo. Za začetek lahko naredite portfelj na brezplačnem načrtu. Da pa bi se prodati svoje fotografije, ti’Morate se prijaviti Wix’s Načrt cen e-trgovine pri 17 USD na mesec. Enkrat ti’Po vpisu v načrt za e-trgovino bo vaša trgovina zagnana.

Na voljo je tudi nekaj izbirnih dodatkov s tržnice Wix App Market, ki jih lahko preprosto integrirate s svojim spletnim mestom, da postane še bolj privlačen. Najboljše brezplačne aplikacije vključujejo:

 • Galerija Wix Pro – ponuja “najbolj profesionalne galerije na spletu”
 • Fotografski albumi Wix – bistveni za fotografe z dogodkov
 • Instagram Pro – povezuje slike vaših družbenih medijev

Preizkusite Wix ali poiščite več informacij v našem Wix pregledu Še nekaj najboljših nasvetov za začetek:

 • Kako ustvariti spletno stran s fotografijo
 • Brezplačne fotografije Predloge spletnega mesta
 • Kako sestaviti poslovno spletno stran

3. SmugMug

Najboljše za: enostavno unovčenje portfelja

domača stran

Za razliko od drugih ustvarjalcev spletnih mest na tem seznamu je namenjen SmugMug samo v spletne portfelje, kar pomeni, da ste lahko prepričani, da bo vsaka predloga hitro in stilsko naložila slike. Ane so’t med katerimi lahko izbirate veliko šablon – skupaj 26, od tega je le šest na voljo na najcenejšem načrtu – ampak mi’d temu rečem primer kakovosti nad količino. Vsaka predloga je moderna in minimalistična, narejena tako, da ostane poudarek na vašem delu.

SmugMug ne’ne ponujate brezplačnega načrta, torej po dvotedenskem brezplačnem poskusnem obdobju’Če želite nadaljevati, boste morali izbrati plačljiv načrt. SmugMug’Najcenejši načrt je Osnovni načrt pri 48 USD na leto, plačano v enem zamahu. Osnovni načrt lahko izberete tudi na 5,99 USD na mesec, kar znaša več letno, vendar vključuje manj časa.

Če se odločite, da je plačan načrt za vas, vi volja dobite veliko vrednost za denar. Vsak načrt SmugMug omogoča nalaganje neomejenega števila fotografij in videoposnetkov, prek SmugMug-a pa lahko prodajate fotografije, knjige in darila.’s tiskalnimi partnerji. Glavna pomanjkljivost SmugMug-a je, da za vašo prodajo porabi 15% provizije, kar je veliko več kot večina drugih graditeljev spletnih strani.

Kako zaslužiti s SmugMug-om

Drugi dve platformi, ki ju’Pokrivanje – spletna mesta z zalogami in spletne tržnice – so precej samoumevne, ko gre za unovčenje fotografij. Graditelji spletnih strani so na drugi strani nekoliko manj intuitivni. Vsak ustvarjalec vam omogoča enostavno prodajo, vendar je tudi veliko dodatkov, ki jih lahko uporabite v svojo korist.

SmugMug ima vgrajene funkcije za e-trgovino, tako da lahko posnamete, naložite in prodajate v enem samem gibanju. Strankam lahko zaračunate vsak prenos, spletno mesto pa skrbi za obračunavanje, pošiljanje in obdelavo.

Poleg tega lahko ustvarite cenike po meri in zlahka prodajate odtise brez kakršnih koli drugih integracij. Na splošno je’najboljše za tiste, ki že imajo portfelj in želijo hitro zaslužiti.

Preizkusite SmugMug ali poiščite več informacij v našem pregledu SmugMug

4. Weebly

Najboljše za: hitro nastavitev spletnega mesta

posnetek zaslona predlogi šablon

Weebly vam bo prihranila tono časa, če boste’iščete, da se vaše spletno mesto hitro zažene in deluje. Fraza “povleci in spusti” še nikoli niste bili tako dobesedni in vi’V najkrajšem času bom imel profesionalno hišo za fotografije. Ta graditelj spletnih strani ponuja tudi spodoben brezplačen načrt, ki je odličen za preizkušanje platforme. Lahko celo prodate na brezplačnem načrtu, čeprav bo Weebly vzel provizijo. Za več svobode s spletno trgovino lahko nadgradite na Pro načrt, ki znaša 12 USD na mesec ko plačate eno leto vnaprej ali pa lahko izbirate med več Weebly’s cenami možnosti.

Zgoraj nasvet: Med nalaganjem slik močno samodejno optimizira, kar pomeni, da se lahko izgubijo slikovne pike, kakovost fotografij pa se lahko poslabša. Bodite pozorni na to pri nalaganju fotografij na vaše spletno mesto!

Kako zaslužiti z Weeblyom

Weebly je še posebej dobra možnost pri prodaji fizičnih odtisov fotografij.

Weebly’s Aplikacija Photo Store vsebuje a “Kupi zdaj” gumb, ki je integriran s CanvasPop’s tiskarske storitve. To skrbi za vse tiskanje, pošiljanje in storitve za stranke, zato ne’ne morem skrbeti za tehnično plat.

Če želite dejansko ustvariti denar na svojih tiskanih izdelkih, se morate prijaviti z računom za razvijalce CanvasPop in v nastavitve aplikacije prilepiti dostopni ključ. Moteča opomba, vendar ne’ne traja dolgo.

Poskusite Weebly ali poiščite več informacij v našem Weebly Review If you’iščemo bolj poglobljen komercialni nasvet, mi’sem napisal tudi priročnik za unovčenje spletnega mesta

Uporaba spletnega mesta za fotografijo

Spletna mesta za fotografijo so platforme, ki prodajajo slike, ki se uporabljajo za oblikovanje. Ko naložite svoje slike na spletno mesto z zalogami fotografij, jih bo spletno mesto začelo prodajati za ti. To je idealno za vse, ki začnejo, kdo ne’še nimam veliko občinstva, ker priljubljena spletna mesta že dobijo na tisoče obiskovalcev na dan. Vendar so pomanjkljivosti precejšnje: za začetek bo večina spletnih mest za fotografiranje prevzela do 70% vsake prodaje, kar vam bo prineslo razmeroma majhen rez.

Top 3 stock photography Spletna mesta za prodajo fotografij na spletu

 1. Shutterstock
 2. Alamy
 3. iStock

1. Shutterstock

ciljna stran shutterstocka

Shutterstock je izjemno priljubljen vir fotografij, trenutno pa ima približno 200 knjižnic milijonov fotografije. Shutterstock vam bo plačal med 20-30% vsake prodaje, ki jo opravite na platformi, odvisno od vaše “Življenjski zaslužek.” Življenjski zaslužek je toliko, koliko ste’zaslužil sem kot sodelavec Shutterstocka, razdeljen na štiri stopnje: 0-500, 500-3,000 USD, 3,000-10,000 in 10,000 USD+.

2. Alamy

alamy foto primeri

Alamy je odlično spletno mesto z zalogami za začetnike, saj lahko svoje slike objavite v prodaji v manj kot 24 urah. Postopek prijave traja le nekaj minut in enkrat Alamy’s Ekipa za nadzor kakovosti je pregledala vaše slike’Pripravljen bom na odhod!

Alamy je edinstven, ker ne’Ne postavljajte omejitev glede vsebine – preverja le tehnično kakovost. To pomeni, da lahko fotografije naložite v veliko, raznoliko knjižnico in bodite prepričani, da obstaja velika verjetnost, da potencialna stranka želi uporabljati vaše delo.

3. iStock

istock domača stran

iStock je v lasti borznega fotografa Getty Images, kar pomeni, da bo vaše delo dostopno strankam po vsem svetu. Seveda ne more vsakdo naložiti dela na platformo s tako velikim ugledom.

Če želite postati sodelavec iStock, morate v pregled naložiti 3-6 vzorcev svojega dela. Enkrat ti’ste sprejeli, komisijo ste’Zaslužili boste med 25 in 45%, kar je v primerjavi z večino storitev spodobno.

Uporaba spletnega trga

Spletne tržnice so spletna mesta za e-trgovino, kjer so izdelki prodan s strani različnih tretjih oseb in transakcije so predelano s strani ponudnika na trgu. Najbolj razširjen primer spletnega trga je Amazon – vi (tretja stranka) lahko rabljeno knjigo prodate neznancu in Amazon (ponudnik tržnice) bo kos plačilnemu postopku..

Na spletnem trgu, ti’si tisti, ki dela prodajo. To vam omogoča večji nadzor kot spletno mesto z zalogami, čeprav še vedno lahko’ne primerjajte s svobodo, ki jo dobite pri ustvarjalcu spletnega mesta.

Tako kot spletna mesta z delnicami je tudi spletne tržnice lažje postaviti kot ustvarjalce spletnih strani, ker slednje vključuje – uganili ste – pravzaprav stavba najprej spletno mesto. Čeprav imate manj možnosti za postavitev spletnega trga, je zanesljiv način prodaje hitro. In ker na spletnih tržnicah prodaja veliko raznolikih izdelkov (v nasprotju s samo fotografijami), pritegnejo večjo občinstvo kot večina spletnih mest z zalogami.

Najboljše 3 trge za prodajo fotografij na spletu

 1. Etsy
 2. Snapped4U
 3. 500 slikovnih pik

1. Etsy

etsy domača stran

Etsy je ogromen trg originalnih in ročno izdelanih izdelkov. Na platformi več kot 2 milijona ljudi prodaja vse vrste blaga, od balzama za ustnice do ročno izdelanih rojstnodnevnih voščilnic. Etsy zaračuna 20-odstotno pristojbino za prodajo svojega dela in 3,5% prodajne cene, kar je odlična cena.

Dobra novica za fotografe je, da izdelki, ki jih prodajate na Etsy don’ne sme biti oprijemljivo. Digitalne prenose fotografij lahko prodajate tako enostavno kot ročno izdelane obrti. Ker pa ima spletna stran tako ogromno občinstva (skoraj 40 milijonov kupcev), je težko, da vaše delo izstopa iz množice. Vendar je Etsy objavil Priročnik za prodajalca, poln nasvetov, da bi bil postopek čim enostavnejši.

Oglejte si, kako se Etsy primerja s Shopify in WordPress prodaja digitalnih prenosov.

2. Snapped4U

Snapped4u domača stran

Snapped4U je tržnica, ki je v celoti namenjena prodaji fotografij dogodkov. To je’je odličen način za začetnike, da pridobijo naslednje, ker enkrat enkrat’posneli fotografije na prireditvi, si lahko obiskovalci ogledajo svojo galerijo na Snapped4U in kupijo fotografije, ki so jim všeč.

Za ustanovitev računa stane 10 dolarjev, vendar Snapped4U ponavadi zadrži le 10-12% vsake prodaje, ki jo opravite – ne tako nizko kot Etsy, vendar je še vedno precej nižja od večine drugih platform.

3. 500 slikovnih pik

500px domača stran

500px je nekakšno hibridno spletno mesto / tržno mesto, s katerim lahko spremljate druge fotografe in prejemate povratne informacije o svojem delu. Še bolje, novi prenosi lahko veliko opazijo zaradi 500 slikovnih pik’s časovno občutljiv sistem ocenjevanja, ki vsaki fotografiji dodeli oceno 1–100 na podlagi algoritma, ki fotografira fotografije, ki so všeč in komentarje. Obstaja celo stran, namenjena prikazovanju dneva’je najbolj priljubljenih fotografij, zato je zmagalo novejše delo’ne izgubite se v množici.

500px je odličen za gradnjo skupnosti okoli vašega dela, vendar ima veliko slabost. Spletno mesto prevzame najmanj 40% vsake prodaje, kar ste veliko več kot Etsy in Snapped4U. Če ti’poskušate čim hitreje zaslužiti, to morda ne bo izbira za vas.

Kako biti uspešen

Ko imate svoje fotografije in svojo platformo, boste’Prepričati se bom moral’doseganje in vključevanje velikega občinstva. Konec koncev, kakšna korist je prodaja fotografij, če obstajajo’nihče jih ne želi kupiti ?! Mi’zbrali smo najboljše nasvete za privlačnost občinstva:

1. Optimizacija iskalnikov

Če ti’re z uporabo graditelja spletnih strani, potem je najboljše, kar lahko storite, da povečate svoje občinstvo, je majhna optimizacija iskalnikov (SEO).

Večina ustvarjalcev spletnih mest vam dovoli dodajanje alt oznake k vsaki fotografiji. To so preprosti napisi, kot so “nogometna žoga” ali “čokoladna torta,” ki Googlu omogočajo, da indeksira (najde) označeno sliko in na vaše spletno mesto prinese plačilne oči. Ključne besede lahko najdete tudi z orodjem Google Ads, s katerim lahko vidite, kaj ljudje iščejo v spletu.

2. Socialni mediji

Kadar gre za to, da si ustvarite ime zase, so družbeni mediji vaš prijatelj. Zahvaljujoč tem že pripravljenim omrežjem orodij za skupno rabo z vgrajenim občinstvom lahko tvitnete svojo spletno stran, jo delite na Facebooku ali jo objavite na LinkedIn – najboljše pa je, da jo fotografi lahko povežete z Instagramom.

Zasnovan izključno za deljenje fotografij, Instagram je kot nalašč. To je’je tudi zastonj, torej ti’bodite pametni, da se pridružite svojim milijonim mesečnim uporabnikom.

Povezovanje vašega dela s platformami, kot sta Instagram in Tumblr, bo povečalo vašo prepoznavnost. Ti’Imeli boste dostop do veliko širše publike, orodja, kot je Hashtagify, pa bodo zgradila vašo spletno prisotnost, tako da boste sledili trenutnim trendom.

Več o tem, kako zaslužiti na Instagramu

3. Blagovna znamka

Eden od zanesljivih načinov za privlačnost fotografa je ustvariti močno blagovno znamko okoli svojega dela. Tako bodo potencialni kupci dobili dobro predstavo o tem, kdo ste in kakšne fotografije želite narediti.

Prvi korak k izgradnji odlične blagovne znamke je poiščite svojo nišo. Kako to deluje? Preprosto povedano, morate najti osrednjo temo svojih slik. To vam lahko pride zlahka glede na vaše strasti ali osebne interese ali pa bo morda potrebnih nekaj raziskav.

Če na primer vikende preživite na sprehodu po gozdovih, pomislite na fotografiranje divjih živali.

Po drugi strani pa imate lahko radi človeške odnose in interakcije, torej vi’verjetno boste uživali v portretih. Tu lahko izbirate na tone avenij: ali želite fotografirati poroke ali se sprejeti na glavo? To je’odvisno od tebe.

Enkrat ti’Odločili ste se za svoje strokovno področje, odličen način, kako to pokazati svojim gledalcem, je to, da začnete blog. To vam daje prilagodljiv prostor, kjer vas potencialni kupci lahko spoznajo na spletu, vi pa lahko izkažete kakovost svojega dela, kolikor želite!

Če ti’Če za prodajo fotografij uporabljate graditelja spletnega mesta, ga lahko dodate na spletni strani spletnega dnevnika z le nekaj kliki. Tudi če si’prodajate na delni fotografiji ali na tržnici, jo’s si vzemite čas za vzpostavitev spletnega dnevnika, na katerega se lahko povežete.

Pripravljen za potapljanje? Oglejte si naše vodiče zagon bloga, izdelava logotipa, in gradnja blagovne znamke na spletu.

Kako prodajati fotografije na spletu: Rekap

Vmes graditelji spletnih strani, spletna mesta z zalogami in spletne tržnice, tam’s pomanjkanjem možnosti za vse, ki želijo prodajati fotografije na spletu in zaslužiti.

Če ti’ste še vedno zaljubljen, katero metodo uporabiti, tukaj’naša hitra razčlenitev:

 • Graditelji spletnih mest so najboljši za: fotografi, ki želijo ustvariti močno blagovno znamko in imajo veliko nadzora nad postopkom
 • Spletna mesta z zalogami so najboljša za: fotografi, ki želijo povečati svoje občinstvo
 • Spletne tržnice so najboljše za: fotografi, ki so pripravljeni obseg svojih prizadevanj za monetizacijo

Za vzpostavitev spletne prisotnosti lahko uporabite tudi več zgornjih platform. Na primer, za prodajo slik lahko uporabite spletno mesto z zalogami in ustvarjalec spletnega mesta, da pokažete svojo znamko.

To je’Pomembno je imeti spletno mesto, na katerem lahko stranke spoznajo vas in vaše delo. To ni’Kako težko se sliši – spletna mesta, kot sta SmugMug in Squarespace, nudijo popolnoma prilagodljiv kotiček spleta, da se lahko predstavite. Reči sir!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map