Kako uporabiti spletne recenzije za trženje različnih generacij

Če ti’Če imate spletno trgovino, verjetno veste, da so ocene izdelkov pomembne – vendar se morda ne zavedate, kako pomembni so.


Ocene izdelkov so pravzaprav drugi najpomembnejši dejavnik za kupce pri nakupovanju preko spleta.

Lokalna podjetja, kot so restavracije, imajo dvakrat težje. Pregledi ne vplivajo samo na verjetnost iskanja novih strank, temveč predstavljajo tudi približno 15% tega, kako se Google odloči, da jih bo uvrstil med druga lokalna podjetja.

Torej, če si’poskušate premagati lokalno konkurenco, boljši pregledi na spletu pa vas lahko vodijo pred tekmo. To je lažje reči kot storiti, vendar pa bodo nekatera podjetja težje kot druga. Vse je odvisno od tega, kdo si’ponovno tržiš na!

Različne generacije imajo različne načine raziskovanja in nakupovanja prek spleta – nekatere so bolj zaupljive kot druge, nekatere pa so mnenja kupcev nad zvestobo znamki, ko nakupujejo okoli.

Kako različne generacije kupujejo in pregledujejo na spletu?

V preteklih letih je bilo o vedenju odpuščenih veliko medgeneracijskih posnetkov – od “leni tisočletniki” do “brez dotika Boomers” – kaj pa spletno vedenje? Ali ste vedeli, da se različne generacije obnašajo drugače, kako navigacijo, uporabo in celo nakupovanje po internetu?

To infografiko smo ustvarili, da bi osvetlila navade vsake generacije v spletnem pregledu – in s tem lažje pomagala lastnikom trgovin razumeti, kako močne so povratne informacije strank.

spletni pregledi po statističnih podatkih generacije

Don’t Računajte na zvestobo znamk nemirnih gen Zs in Millennials

Gen Zs in Millennials (16 do 34-letniki) so pogosti kupci, vendar so’ste tudi najmanj zveste generacije – največ nakupujejo, kar pomeni, da jih potrebujete veliko. Oni’ste veliko ciljno občinstvo, če želite, da se vaše stranke veliko angažirajo – vendar morate biti pripravljeni sodelovati tudi v delu, saj pričakujejo, da bodo blagovne znamke v spletu komunicirale z njimi.

Gen Zs in Millennials morda največ kupujejo na spletu – povprečno 344 transakcij na leto – vendar to ne’t pomeni, da se lahko usedete in sprostite in pričakujete, da se bo njihov denar neprestano prikradel.

Ta mlada generacija ni’se ne bojimo nakupovati, manj pa je pomembna zvestoba blagovnim znamkam kot starejše starostne skupine. 51% raziskovalnih podjetij Gen Zs in Millennials vsakodnevno, v primerjavi s samo 6% Boomerjev!

To pomeni, da se morajo podjetja, ki ciljajo na 16 do 34 let, veliko bolj potruditi, da bi ujela – in obdržala – svoje stranke’ pozornost in dolgoročna zvestoba. Del tega trdega dela živi do te generacije’s visokimi pričakovanji.

Gen Zs in Millennials so precej previden kup in potrebujejo največ ocene, da se v izdelku počutijo samozavestno. Pravzaprav pričakujejo, da bodo videli ogromno 181 pregledov – to’s 4,5-krat več kot Boomers!

Torej ne’t pričakujete, da bodo mladi kupci pohiteli s kakršnimi koli odločitvami – Gen Zs in Millennials si vzameta najdlje časa za branje mnenj, preden se odločita, ali bosta nakupovala. V povprečju v 18-minutnem branju spletnih pregledov si Gen Zs in Millennials vzamejo skoraj dvakrat toliko časa kot Boomers, da se prepričajo v nakup.

Prednosti vključevanja gen Z in Millennials

Enkrat ti’ve si osvojil Gen Zs in Millennials, ti’Našli se boste z vokalno, angažirano in družbeno povezano stranko – eno to’Pripravljeni smo se vrniti v smislu delitve novih pregledov in nagrajevanja vsebin v družabnih medijih.

Na primer, Gen Zs in Millennials imata najvišjo digitalno prodornost kupcev, skoraj 85%. To pomeni, da tretjino več Gen Z-jev in Millennials-ov kupuje prek digitalnih kanalov kot Boomers!

Če morate povečati število pregledov za svoje podjetje, so Gen Zs in Millennials zlata generacija, na katero se lahko usmerite – največ mnenj pustijo na spletu, 80% od 16 do 34-letnikov je leta 2019 napisalo spletna mnenja.

Čeprav se Gen Zs in Millennials pogosto posmehujeta svoji navezanosti na svoje telefone, sta nadarjena pregledovalca na poti, s 50% objavljanja pregledov prek mobilnega telefona. To odpira načine, kako lahko komunicirate s strankami – bodisi prek socialnih medijev, aplikacij ali celo videoposnetkov, mobilni telefon ponuja priložnosti za nove in zabavne načine pridobivanja mnenj strank.

Ne’ne boste dobili te stopnje angažiranosti brezplačno – uslugo morate vrniti. Gen Zs in Millennials od blagovnih znamk, pri katerih razmišljajo o nakupu, pričakujejo veliko posla – v povprečju pričakujejo, da bodo videli najmanj 13 Q&Kot na straneh izdelkov.

Torej, preprosto izstrelitev starodobnega opisa izdelka ni’t povsem dovolj za zmago nad novimi generacijami. Za sodelovanje in interakcijo s svojimi mlajšimi strankami morate biti pripravljeni iti nad in naprej.

Zgoraj nasvet!

Eden najboljših načinov sodelovanja z mlajšimi strankami je preizkusiti nove kanale, sprejeti socialne medije in dati svoje izdelke v roke ljudi, ki jim stranke sledijo in jim zaupajo. Ja, morda’že uganili smo – mi’govorim o vplivnih osebah.

Influencerji se vsekakor slišijo – Millennials in Gen Zs poslušajo. Več kot tretjina jih je povedala, da se bo njihovo zaupanje v blagovno znamko povečalo, ko bodo videli promocijo vplivnežev ali pregled v spletu.

Poleg tega, da je odličen način za doseganje širše publike, influencer marketing tudi gradi zaupanje pri mlajših generacijah. In ti’niste omejeni le na Instagram – 40% uporabnikov Twitterja pravi, da je’nakup sem opravil kot neposreden rezultat na Twitterju od influencerja.

Gen Xs: Unsung junaki

Gen Xs (od 35 do 55 let) pogosto spregleda kot srednje generacija, vendar bi podjetja dobro, da bi jim namenili malo več pozornosti. Gen Xs so pogosto v vrhuncu svoje kariere in ustanavljanju ali skrbi za mlade družine presenetljivo visoko vredne stranke. Oni’so pogosti nakupovalci, ki jim je manj težko ugoditi kot Gen Zs in Millennials in ki so bolj tehnični kot Boomers.

V povprečju Gen Xs na leto porabi le približno 1 tisoč dolarjev manj kot Gen Zs in Millennials – in za njihovo blagovno znamko najprej potrebujejo manj prepričljivega zaupanja. Gen Xs si mora samo ogledati 116 pregledov, preden se počuti dovolj samozavestnega, da lahko opravi nakup (to’s 37% manj kot mlajše generacije).

Gen Xs porabi tudi približno pet minut manj branja spletnih pregledov kot Gen Zs in Millennials, kar pomeni’hitreje prodati.

Kako se torej lahko povežete z Gen Xs in jih prepričate, da zaupajo vaši blagovni znamki in kupijo vaše izdelke ali storitve? No, ti’bolje izpraznite fotoaparate, saj si Gen Xs želi ogledati več videoposnetkov o izdelkih kot katera koli druga generacija.

V resnici Gen Xs v povprečju pričakuje, da bodo na eni strani izdelka videli štiri videoposnetke – to’s podvojite količino videov, ki jih želijo videti Boomers!

Zgoraj nasvet!

Izkoristite kar največ video posnetkov, je odličen način, da pritegnete kupce Gen X. In to’splača se vložiti trud – 46% uporabljajte internet za vsakodnevno raziskovanje lokalnih podjetij, torej oni’ste dovolj pametni za nakupovanje, preden se odločite za blagovno znamko.

Vse skupaj je Gen Xs pogosto neizkoriščeno in premalo cenjeno kupce, ki ponuja precej sladko tržno vrednost. Gen Xs v povprečju porabi približno 60 ameriških dolarjev na transakcijo – da se vključite v to dejanje, prilagodite svoje trženje po več napravah in uporabite video, da začnete risati med strankami Gen X.

Boomers: podjetja, ki si zaslužijo svoje zaupanje, bodo dobila še naprej visoke nagrade

Boomersi (nad 55-letniki) dobijo slabo predstavo za časom, ko gre za tehnologijo, vendar to ne’t pomeni, da jih morate ignorirati. Dejansko Boomers porabijo največ na transakcijo in hitreje zaupajo uveljavljenim blagovnim znamkam. To je’Pomembno je, da dobite čim več dobrih pregledov, če imate’pa prodajo Boomersu, kot oni’manj verjetno je, da zaupate znamkam z nizkimi zvezdicami kot Gen Zs in Millennials.

Če vašo ciljno publiko sestavljajo predvsem 55-letniki, bi lahko imeli dober kupček v svojih rokah. V povprečju Boomers porabijo za 5 dolarjev več kot 18 do 34-letnike za vsako transakcijo – in to’hitreje zaupati znamkam kot mlajšim kupcem.

Dejansko Boomers porabijo manj kot 10 minut za branje pregledov, preden se odločijo. Pomaga, da bodo le prebrali 42 recenzij, da bodo dovolj samozavestni za nakup izdelka – štirikrat manj kot Gen Zs in Millennials!

To pomeni, da boomerji veliko manj verjetno, da bodo nakupovali in brskali po vsakem pregledu, ki ga imate, preden se končno zavežejo,’se manj ukvarjamo z varčevanjem denarja, zato delujejo hitreje in porabijo več na transakcijo.

Boomerji so tudi manj naklonjeni iskanju vseh kotičkov v internetu, da bi našli izdelke, preglede ali nova podjetja. Večina nad 55-letniki raje bolj tradicionalne kanale, zato pametno izberite svoje načine trženja – na primer, štirje od petih Boomerjev ne’ne vem, kaj je influencer!

Zgoraj nasvet!

Morali bi čim bolj olajšati puščanje pregledov na svojem spletnem mestu, kot polovica Boomerjev raje pušča mnenja neposredno na poslovnih spletnih mestih, ne pa objavljanja v Googlu. To’s 50% več, ki želijo na svojem spletnem mestu pustiti mnenja kot Gen Zs in Millennials.

Do zdaj ste morda razmišljali, da se Boomers sliši kot kupcem veliko lažje prodati kot previdni Millennials, ki varčujejo z denarjem, toda tukaj’s ulovom – Boomersi so lahko zapleteni cilji za nova podjetja.

To’s, ker oni’vas ne zanima, da bi bili morski prašički za nove ali nizko ocenjene blagovne znamke – le 7% bi poskusilo podjetje z eno do dvema zvezdicama. Nasprotno pa je 26% Gen Zs in Millennials izjavilo, da bodo poskusili s podjetjem z isto oceno.

Poleg tega je 48% Boomerjev izjavilo, da pričakujejo a najmanj štiri zvezdice da bi uporabil podjetje – torej ti’Za dosego visokega povprečja se bomo morali potruditi!

Čeprav Boomers porabijo več na transakcijo kot Millennials, opravijo tudi manj nakupov. Tako so boljši kupci za podjetja, ki prodajajo kakovostne in nizkofrekvenčne izdelke, kot so zofe ali nakit.

Izdelava zaupanja vredne in dosledne dolgoročne blagovne znamke vam je v najboljšem interesu pri prodaji podjetju Boomers – še posebej pri trženju dragih predmetov.

V primerjavi z Gen Zs in Millennials pri nakupu izdelkov, ki stanejo več kot 100 ameriških dolarjev, Boomers daje večji pomen poznavanju in zaupanju blagovni znamki kot pri pregledih izdelkov.

Kako tržiti na različne generacije

Enkrat ti’Ko razjasnite, katere kanale uporabljajo vaše stranke, se lahko odločite za najboljše načine, kako svoje izdelke spraviti pred svoje stranke. Za začetek morate:

 • Zagotovite, da je vaše spletno mesto prijazno za mobilne naprave
 • Bodite aktivni na družbenih medijih – zlasti pri trženju mlajšim generacijam
 • Optimizirajte svoje spletno mesto za iskalnike
 • Odločite se, ali je trženje influencerjev primerno za vaše občinstvo
 • Uporabniške preglede naj bo enostavno najti in prebrati, ne glede na kanal (npr. Na vašem spletnem mestu, v družabnih medijih, Googlu itd.)

Razumevanje, kako različne generacije najdejo izdelke in kako se odločajo za nakup, je bistveno za povezovanje s strankami. Tu je nekaj ključnih spoznanj, s katerimi boste lahko kar najbolje izkoristili svoje kupce…

 • To je’je še vedno vredno vlagati v SEO – 52% uporabnikov interneta še vedno uporabite iskalnike, da bi našli tisto, kar so’iščete.
 • Če ti’Če ciljate na mlade demografske skupine, kar najbolje izkoristite socialne kanale! 16 do 24-letniki so že naklonjeni socialnim medijem prek spletnih iskalnikov kot njihove metode za spletno raziskovanje.
 • Ne pozabite, da je gen Xs raje video na družbenih medijih, z več kot tremi četrtinami vsaj enkrat mesečno prenašate ali pretakate videoposnetke. Oni’ste tudi na poti zelo povezani – 95% Gen Xs uporablja mobilne telefone!
 • Blizu 40% Boomerjev zjutraj večino svojega časa preživijo na spletu, med 5. in poldne, medtem ko skoraj 80% več tisočletnikov in gen X kot Boomers uživa vsebino od 20. ure dalje. To je lahko koristno za učinkovitejše določanje vsebine!
 • Čeprav 60% Boomerjev sledi prodajnim znamkam na družbenih medijih za ponudbe in promocije, 79% jih je reklo, da ne’t sledite morebitnim vplivalcem na spletu – tako ne’t če greš čez noč s svojim socialnim trženjem, če že’se prodajajo podjetjem Boomers.

Kako spodbuditi več mnenj

Eden najboljših načinov za spodbujanje več mnenj strank je vključitev v čarobno besedo R – nagrade. Kot potrošniki imamo radi nagrade, tekmovanja in ekskluzivne priboljške, zato to v celoti izkoristite in ponudite majhne nagrade za zapuščanje mnenj.

Tu je nekaj idej za začetek – ko stranke zapustijo pregled, bi lahko:

 • Vključite se v žrebanje nagrad
 • Odkleni popust
 • Zaslužite točke in “nadgradnja” postati vrhunski ocenjevalec (kot na Amazonu)
 • Prejmite prilagojeno e-poštno sporočilo

To je’Pomembno je poudariti, da te nagrade veljajo za kateri koli pregled, dober ali slab – v nasprotnem primeru vi’samo podkupite svoje stranke, kar vam ne bo prineslo zaupanja.

Drugi preprosti načini za spodbujanje pregledov so:

 • Tako lahko preprosto pustite ocene
 • Obvladovanje več kanalov in načinov zapuščanja mnenj – social social, Google, obrazci, aplikacije itd!
 • Pošiljanje nadaljnjega e-poštnega sporočila, ki zahteva povratne informacije
 • Uporaba anket
 • Zastavljanje vprašanj in interakcija s strankami v oddelkih za preglede ali komentarje

Obravnava negativnih ocen je neizogiben in nujen del vodenja podjetja. Le 12% podjetij je reklo, da se odzovejo na vsako oceno, kar pomeni, da če lahko okrepite in razbijete svojo zavzetost s strankami, potem’Dobro bom pred konkurenco.

aida kubatovaAida Kubatova, Vodja strategije vsebine v podjetju Growave

Zaradi česar so spletne ocene tako pomembne za podjetja’ uspeh?

“Ocene izdelkov so bistveni del spletne trgovine’s trženjem blagovne znamke in trženjem. Pomagajo pri ustvarjanju zaupanja in zvestobe ter običajno opisujejo, kaj vaše izdelke ločuje od drugih. In tudi najboljši izdelki na svetu ne bodo pomenili nič, če kupci ne’ne zaupajte znamki in ne’ne kupujte.”

Zakaj so aplikacije priljubljen način za obvladovanje strank?

“Čeprav platforme, kot je Shopify, že ponujajo večino funkcij, izkušeni trgovci vedo, da če želite, da se vaša spletna trgovina izstopa med drugimi in zagotavlja najboljšo uporabniško izkušnjo, so aplikacije, ki ponujajo več funkcij, nujno. Pomemben del strategij za sodelovanje strank, kot so programi zvestobe, samodejna ciljna e-poštna sporočila in pregledi uporabnikov, so priloženi aplikacijam in danes’s konkurenco, to’je težko voditi uspešno spletno podjetje, ne da bi na vaše spletno mesto vključili več aplikacij.”

Kako Growave podjetjem pomaga, da več uporabljajo svoje spletne ocene?

Growave pomaga uporabnikom graditi družbeni dokaz in omogoča, da spletne blagovne znamke postanejo viralne, tako da spodbujajo uporabnike k skupni rabi blagovnih znamk v socialnih medijih in e-pošti, vzpostavljajo močne odnose s strankami s pomočjo komentarjev in mnenj, spodbujajo navdih in povečujejo stopnjo konverzije s pomočjo mnenj kupcev in seveda, uporabniško ustvarjena vsebina.

Zakaj stranke puščajo ocene

Glavni razlog, zakaj ljudje puščajo pozitiven spletni pregled, je pomagati drugim pri boljših odločitvah glede nakupa, medtem ko je glavni razlog za to, da pustimo slab pregled, opozoriti druge v spletni skupnosti.

Stranke imajo pri svojih kupcih pri srcu – če pokažete, da tudi vi, potem tudi vi’Naredil bom velik korak k boljšemu zaupanju strank!

Če želite še naprej graditi na tem zaupanju, potrebujete zadovoljne stranke, da spregovorijo. Najboljši trije dejavniki za povečanje zaupanja v blagovno znamko so:

 • Podjetje ima dober ugled na spletu
 • Podjetje ima pozitivne ocene kupcev
 • Hitra storitev za stranke

Vendar to ne drži’t pomeni, da morate preprosto prezreti – ali še huje – negativne ocene. Oglejte si glavne dejavnike za zmanjšanje zaupanja:

 • Podjetje izbriše negativne komentarje ali ocene strank
 • Podjetje ima negativne ocene kupcev
 • URL spletnega mesta ni varen

Poleg zagotavljanja varnosti SSL na vašem spletnem mestu morate nasloviti vse negativne komentarje, hkrati pa poskušati spodbuditi čim več dobrih pregledov. To je lahko težavno, če vidimo samo eden od 10 srečne stranke dejansko pustijo ocene!

To je’Ključnega pomena je, da najdete način, kako doseči, da bodo te zadovoljne stranke postale bolj glasne – ne pozabite, da je za boj proti učinku le enega slabega pregleda potrebnih 40 dobrih pregledov. To’je precej težka figura, s katero se je treba spoprijeti.

Kako torej negativno izkušnjo spremeniti v pozitivno interakcijo blagovne znamke?

Ključno pri tem je zavzetost. Tretjina potrošnikov od blagovnih znamk pričakuje osebno interakcijo, potem ko je pustila negativni pregled – tako da se lahko vljudno in proaktivno odzove, lahko deluje čarobno za krepitev zaupanja strank v vaše podjetje.

Tu so naši najboljši nasveti za pozitivno obravnavanje negativnih ocen:

 • Odgovorite na slabe ocene, ne pa da jih preprosto ignorirate ali izbrišete.
 • Odzove se hitro.
 • Stranki dajte možnost, da zadevo nadaljuje prek bolj zasebnega kanala, kot sta e-pošta ali telefon – oni’Cenil bom osebno noto!
 • Bodi vljuden – ne’Ne bodite obrambni, tudi če menite, da težava ni bila’tvoja krivda.
 • Stranki se zahvalite za povratne informacije, četudi so bile negativne!
 • Povejte jim, kako in kdaj je vprašanje odpravljeno – ne’ne pustite jih obesiti.

Če se profesionalno in produktivno ukvarjate z manj bleščečimi ocenami, drugim strankam dajete vero, da tudi če z njihovim naročilom kaj ne bo, lahko zaupajo vašemu podjetju, da se pozitivno odzove..

Pregled izdelkov in mnenj kupcev

Ali ti’prodajte avokado Millennialsom ali uporabite dobre staromodne načine trženja, da bi vključili Boomerje, če razumete, da bo vsaka generacija naredila čudeže za vaše podjetje. To je’Pomagal vam bom vedeti, kje in kako tržiti, in kaj storiti, da spodbudite svoje stranke, da pustijo mnenja za vaše podjetje.

Ocene so bistveni del izgradnje spletne blagovne znamke, in ko gre za te dragocene ocene, kar najbolje izkoristite vaše štetje.

Mi’razpletla sem statistiko in razkrila, koliko lahko vaša generacija vpliva na vaše spletne navade. Mi’Sem tudi pokazal, kako naj podjetja sprejmejo te podatke, da bi zagotovili boljšo izkušnjo pri nakupovanju… in povečati njihovo prodajo, medtem ko oni’ponovno na tem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me