Kako vzpostaviti sistem za spletno naročanje v restavraciji

Ne glede na vse’se dogaja v svetu, tam’je ena stvar, ki ostaja konstantna – ljudje morajo jesti. In kaj’še več, ljudje radi jedo dobro hrano – po možnosti, da jo nimajo’ne bi smeli sami kuhati. Tu lahko sistem spletnega naročanja vaši restavraciji ali kavarni spodbudi potrebo v teh negotovih časih.


Tudi ko je COVID-19 isn’ne hraniti vseh varno doma, donosna odločitev za spletno naročanje v restavraciji je donosna odločitev – 34% potrošnikov pravi, da pri naročilu prek spleta porabijo najmanj 50 USD.

Trenutno je dostava edini način, da številne restavracije še naprej strežejo svoje lačne stranke. Če ti’iščete, da bi ohranili ali celo dopolnili svoje podjetje’ dohodka, mi’ste tu, da vam pomagamo začeti.

Obstajajo trije glavni načini za nastavitev spletnega naročanja v restavraciji:

 1. Uporabite svoje spletno mesto, z uporabo graditelja spletnih mest ali WordPressa za obdelavo naročil.
 2. Uporabite spletno aplikacijo za naročanje tretjih oseb, kot je Uber Eats.
 3. Uporabite spletno aplikacijo za naročanje tretjih oseb v kombinaciji s sistemom POS, kot je na primer CAKE.

Mi’Popeljali vas bomo skozi vsako možnost, da vam bomo pomagali izbrati najboljši sistem naročanja za vaše podjetje.

Ko so vaše stranke skuhale pot skozi pet vrečk testenin, so jih’Pripravljeni boste na nekaj malo drugačnega – in vi’Pripravljeni boste, da bo vaš novi sistem naročanja hrane prevzel njihovo naročilo.

1

Uporabite svoje spletno mesto

Kaj je to? Vaše zelo lastno spletno mesto restavracij, ki omogoča menije in sprejemanje naročil neposredno od strank.

Kako deluje? Izdelate spletno mesto in nato upravljate naročila strank, ko pridejo preko vašega spletnega mesta.

Kaj potrebuješ? Povezava z internetom, platforma za izdelavo spletnih strani in ekipa za reševanje naročil.

Kako jo nastavite? Zgradite svoje spletno mesto v restavraciji s pomočjo graditelja spletnih mest ali WordPress-a, nastavite dobave in plačila in nato zaženite svoje spletno mesto.

Koliko stane? Gradite lahko brezplačno, nekateri graditelji spletnih strani pa načrtujejo le 6 dolarjev na mesec! Realno, pa vendar’Cena bo med 6 in 40 dolarji na mesec.

Če sprejemate spletna naročila prek svojega spletnega mesta, lahko stranke naročajo neposredno od vas, kar pomeni, da imate postopek popolnoma v svoji hiši. Ti’znova imate nadzor, dobivate ves dobiček in ohranjate neposreden stik s strankami.

Zanjo je, da dobite tudi vse delo, od upravljanja plačil do organizacije dostave.

Priporočamo, da zgradite spletno mesto s pomočjo graditelja spletnih mest ali WordPressa. Z ustvarjalcem spletnih strani je vse, kar potrebujete, internetna povezava in lahko začnete graditi – graditelji spletnih mest so hitro, enostavno in cenovno dostopno za izdelavo spletnega mesta in ne’ne potrebujem nobenih tehničnih znanj.

Če želite začeti z WordPressom, morate najprej najti spletno gostovanje – šele nato lahko začnete graditi. Imate popoln nadzor nad svojo spletno stranjo, od varnosti do oblikovanja, vendar to pomeni tudi, da WordPress potrebuje več vzdrževanja kot graditelj spletnega mesta.

Dobro je vedeti…

Priporočamo Bluehost za gostovanje vašega spletnega mesta WordPress – ima vse funkcije, ki jih potrebujete za lažje življenje, na primer samodejne posodobitve in brezplačno varnost SSL. To je’s tudi spletni strežnik številka ena, ki ga priporoča sama WordPress, in lahko’ne trdim s tem!

Gradnja spletnih strani - graditelj spletnih mest v wordpress

Začnite graditi svojo spletno stran

 • Izberite med Najboljši graditelji spletnih strani restavracij za hiter, enostaven in profesionalen način za izdelavo spletnega mesta restavracije.
 • Odkrijte Najboljši ponudniki gostovanja v WordPressu narediti prvi korak k lastni spletni strani restavracije WordPress.

Če ti’z uporabo graditelja spletnih mest, dodajanje spletnega sistema naročanja na vaše spletno mesto je zelo enostavno. Preprosto pojdite do svojega graditelja’s trgovino z aplikacijami in dodajte aplikacijo za restavracijo – primeri vključujejo Wixova naročila restavracij in aplikacijo Restaurant System iz Weeblyja.

WordPress ima podobno ponudbo v obliki vtičnikov, ki dodajo dodatno funkcionalnost vašemu spletnemu mestu. Na izbiro je na stotine – vtičnik WooCommerce je še posebej priljubljena možnost, ki jo lahko prilagodite tako, da nastavite za spletna naročila hrane.

Dobro je vedeti…

Oblikovalci spletnih strani imajo že vgrajene funkcije, vendar lahko dodate aplikacije, če potrebujete dodatne funkcije, na primer pregledni odsek ali spletni obrazec. WordPress je bolj prazno platno, torej vi’Za večino funkcij boste morali dodati vtičnike.

Ti’Morali boste biti sposobni sprejemati plačila, obdelati naročila, organizirati dostavo in sproti posodabljati spletno mesto z vašo restavracijo’s podatki – na primer, katere menije so na voljo in katere so na zalogi.

Torej, koliko stane vzpostavitev spletnega sistema naročanja z uporabo lastnega spletnega mesta? Odvisno je – gradbeniki, kot sta Weebly in Wix, imajo brezplačne načrte in izhodiščne cene od 6 do 13 dolarjev na mesec.

WordPress je brezplačen, vendar morate plačati za gostovanje in vse vtičnike, ki jih ne’t pridite brezplačno – na primer za izgradnjo z WooCommerce’Potrebovali boste tudi vtičnik WooCommerce Product Table, ki stane vsaj 49 dolarjev na leto.

Za osnovno spletno mesto običajno predvidevamo, da bo WordPress stal od 11 do 40 dolarjev na mesec.

Ključni odvzemi

 • Omogoča enostavno povezavo z obstoječimi strankami
 • Daje vam 100% dobička in popoln nadzor
 • Najmanj priročna možnost – obvladovati morate vse, od plačil do dobav

spletno mesto restavracij in sistem naročanja aplikacij tretjih oseb, kot primer

Ne’t izbrati morate samo eno metodo – Pho Cafe ima tukaj “Pho To Go” na svojem spletnem mestu, kjer lahko stranke izberejo zbiranje ali dostavo. Dostavo upravlja aplikacija tretje osebe, vendar Pho Cafe’S spletna stran izbiro trdno postavlja v stranko’roke.

2

Uporabite spletno aplikacijo za naročanje tretjih oseb

Kaj je to? Uporabljate spletno aplikacijo za naročanje tretjih oseb, na primer GrubHub ali Uber Eats.

Kako deluje? Kupec odda naročilo, aplikacija vam ga posreduje, nato pa njihova dostavna služba odnese hrano stranki.

Kaj potrebuješ? Osnovne informacije o vaši restavraciji za obrazec za prijavo, kot so vaša lokacija, vrsta kuhinje in predvideno število tedenskih naročil.

Kako jo nastavite? Pojdite do izbrane aplikacije in napolnite svojo restavracijo’s podrobnostmi, da začnete!

Koliko stane? Običajno tam’ni vnaprejšnjih stroškov, vendar aplikacija zmanjša vsako transakcijo.

Če ti’Ker niste dovolj pozorni na upravljanje naročil in dostave sami, potem je tretja stranka spletna aplikacija za naročanje dober način. To je’je izredno priljubljena možnost, saj vašo restavracijo dobijo pred novimi kupci in rednimi.

Aplikacije za spletno naročanje tretjih oseb vključujejo podjetja, kot sta Uber Eats in GrubHub, ki jih uporablja 19 milijonov ljudi in ima več kot 350.000 restavracij!

Za začetek preprosto izberete aplikacijo, ki jo želite uporabiti, in se usmerite na njihovo spletno mesto. Nato izpolnite prijavni obrazec z osnovnimi podrobnostmi o svoji restavraciji – ta bo nato posredovan ekipi aplikacij, da jih pregledajo in odobrijo.

tretja aplikacija preko spleta za naročanje hrane, grubhub restavracijaGrubHub omogoča zelo enostaven začetek – preprosto izpolnite obrazec na spletni strani!

Tukaj’s kako deluje, ko enkrat’ponovno sodelujete z aplikacijo za dostavo drugega proizvajalca:

 • Po nastavitvi bodo naročila strank šla skozi aplikacijo.
 • Naročilo vam bomo posredovali – nekdo bo moral sprejeti naročilo v aplikaciji’s tableto – tako lahko pripravite prave jedi.
 • Ti’Naročilo boste morali tudi ročno vnesti v svoj POS.
 • Nato ena od aplikacij’Prišli bodo vozniki dostave, ki bodo hrano odnesli stranki.

sistem naročanja restavracij uber poje aplikacijo, kako delujeZ uporabo aplikacije tretjih oseb, kot je Uber Eats, je postopek rokovanja s spletnimi naročili hrane veliko bolj priročen!

Uporabite lahko več kot eno aplikacijo tretjih oseb, vendar pazite, da pravilno upravljate vsa svoja naročila in hranite vsako posebej!

Glavna pomanjkljivost uporabe aplikacije tretje osebe je, da ti zmanjšajo zaslužek. Nekatere aplikacije, kot je Uber Eats, tudi polnijo enkraten zaganjalnik oz “aktivacija” pristojbino, preden tudi prevzamete storitev za storitve kot odstotek vaših naročil.

To se zavedajo tudi vaše stranke. Ali ste vedeli, da 70% potrošnikov dejansko raje naroči neposredno iz restavracij, namesto da bi naročali prek aplikacij, tako da bi njihov denar šel naravnost v posel?

Kljub temu lahko priročnost uporabe aplikacije tretjih oseb’ne boste zanikali – če ste’iščete hiter in enostaven način za zagon vašega spletnega naročanja v restavraciji, to je zmagovalec!

Ključni odvzemi

 • Pripravlja hrano pred množico kupcev
 • Dobave urejamo sami – bolj priročno kot sami ravnati z vsemi
 • Ne’ne morete obdržati vseh svojih dobičkov – aplikacije tretjih strank se bodo zmanjšale

tretje stranke aplikacijo za hrano naročajo shake shack uber jedo primer To bodo videli vaše stranke pri oddaji naročila prek Uber Eats-a. To naročilo vam nato posredujemo, da ga sprejmete ali zavrnete. 3

Uporabite aplikacijo za spletno naročanje tretjih oseb s sistemom POS

Kaj je to? Uporabljate spletno aplikacijo za naročanje tretjih oseb skupaj z integriranim POS sistemom, kot sta CAKE ali Checkmate.

Kako deluje? Stranka odda naročilo; aplikacija vam nato naročilo posreduje, ki se samodejno vpiše v vaš POS, ne da bi moral osebje ročno prenesti naročilo.

Kaj potrebuješ? Račun z aplikacijo tretje osebe in račun z aplikacijo za integracijo POS.

Kako jo nastavite? Preprosto pojdite v izbrano aplikacijo za integracijo, na primer Checkmate, in vnesite svoje podatke, da stopite v stik in začnete.

Koliko stane? Odvisno je – Checkmate stane 85 USD na mesec, medtem ko CAKE stane približno 69 USD na mesec.

Če ti’načrtujete uporabo več aplikacij tretjih oseb ali poskušate upravljati z bremenom naročil, nato pa vam bo združevanje spletnih naročil aplikacij z integracijo POS zagotovilo popolno ugodnost.

Tukaj uporabljate integracijsko aplikacijo – na primer PAKO ali Ukaznica – da delujete kot posrednik med aplikacijo drugih proizvajalcev (kot je Uber Eats) in svojim POS-jem.

Aplikacija za naročanje drugih proizvajalcev deluje na enak način – kupec odda svoje naročilo, aplikacija pa vam to naročilo posreduje. Razen zdaj osebje ne’ne smete iti do pravilnega tabličnega računalnika, sprejeti naročila in nato ročno vnesti naročilo v svoj POS.

Namesto tega aplikacija za integracijo omogoča, da se aplikacija in vaš POS pogovarjata med seboj, kar pomeni, da se naročilo samodejno vnese v vaš POS. Minimalne težave, hitrejši in z manj prostora za napake, je to odlična izbira za izjemno zaposlene restavracije.

nastavite hrano prek spleta, naročite maturo pos integracijoCheckmate pokaže, kako njegova aplikacija deluje kot srednja oseba, s čimer omogoča aplikacijam tretjih oseb in POS sistemom, da se pogovarjajo med seboj – kar posledično olajša vaše življenje!

Kot ste morda uganili, je cena, ki jo plačate za to izjemno udobje, no, cena. Ti’plačate tako storitev dostave drugih ponudnikov kot tudi integracijsko aplikacijo, zato je to najdražji sistem za spletno naročanje.

Kot primer, Checkmate zaračunava 85 USD na mesec – priporočamo, da pred izvedbo preverite brezplačno preizkusno različico!

Če ti’Če imate v proračunu dovolj prostora, vam bo to delo vzelo veliko dela. To je’je najboljša možnost za restavracije, ki se ukvarjajo z veliko količino naročil ali žongliranje z več aplikacijami za dostavo.

Ključni odvzemi

 • Najbolj priročna možnost, saj je za vas skoraj vse avtomatizirano
 • Najdražja možnost – vi’plačujete dve ločeni aplikaciji
 • Vredno je samo, če si’imate opravka z veliko količino naročil ali žongliranje z več aplikacijami za dostavo

spletna restavracija, ki naroča pet fantov, je primer integracijePet fantov je eden izmed Checkmata’s strankami. To je velika blagovna znamka, ki nedvomno obdeluje veliko spletnih naročil, zato je smiselno, da jih čim bolj avtomatizirajo.

Kako se pripraviti na spletna naročila

Misel o vzpostavitvi spletnega sistema za naročanje hrane se vam lahko zdi zastrašujoča’še nikoli nisem poskusil. Tu so naši najboljši nasveti za pripravo vašega restavracijskega podjetja za spletno dostavo.

1. Misli lokalno

Vaši redni kupci se lahko odpravljajo po okusnih jedeh – zato vas obvestite’ponovno dostavimo! To lahko storite tako, da objavite v družabnih medijih ali tako, da se v svoje okno vpišete, da bodo ljudje opazili svoje vsakodnevne sprehode.

Opravite tudi nekaj raziskav o najboljših aplikacijah za dostavo na vašem območju. Nekateri so bolj priljubljeni kot drugi v različnih krajih, tako je’Splača se skočiti na najpogosteje uporabljene aplikacije, da bi pritegnili več strank.

2. Pripravite svoje osebje

Restavracije morajo restavracije poravnati spletna naročila s svojimi strankami, vendar z mnogimi ustanovami, ki so trenutno zaprte za javnost, vi’verjetno se s tem ne bo treba ukvarjati prav zdaj.

Pa vseeno’s dobra ideja, da se osebju jasno pojasnijo vloge in odgovornosti, da bi pomagali ohraniti tekoča naročila in povečati učinkovitost. Zmeda med postopkom in delovnimi vlogami bo privedla do napak in zamud, zato poskrbite, da bodo vsi zadovoljni z novim sistemom.

Če lahko, opravite nekaj poskusnih poskusov, da se vaše osebje navadi na ravnanje prek spletnih naročil in postopek čim bolj nemoten.

3. Optimizirajte svoj meni

Pustiti’če sem iskren, je nekaj živil, ki jih preprosto ne’ne potujem dobro. Medtem se drugim zdi, kot da so jih pojedli pred televizorjem v pižami (mi’te gledam, pica).

Pomislite na hrano, ki jo postrežete, in kaj lahko resnično uspete poslati. Morda boste želeli ponuditi zgoščeno različico svojega običajnega menija, da bi olajšali svojo ekipo – morda jo prilagodite klasičnim najljubšim strankam ali jedi, za katere menite, da jih boste lahko jedli doma.

Vedno lahko preizkusite svoj jedilnik in ga nastavite, ko greste’s krivuljo učenja za vse!

Kako vzpostaviti sistem spletnega naročanja v restavraciji: Povzetek

Vemo, da je prav zdaj negotov čas za podjetja vseh oblik in velikosti. Restavracije bi morda morale zapreti svoja vrata, vendar lahko stavite, da bodo stranke, če boste vzpostavili spletni sistem naročanja hrane, skrbno odprli svoja vrata za vaše dobave..

Ali želite ohraniti čim več dobička ali cenite udobje nad popolnim nadzorom’je metoda tukaj za vas. Mi’ste se sprehodili skozi tri glavne načine, kako lahko nastavite svoj sistem naročanja hrane, da bi vam pomagali izbrati najboljšega za vas.

Kako zagnati lasten sistem za naročanje hrane: Povzemite

 1. Uporabite svoje spletno mesto, z uporabo graditelja spletnih mest ali WordPressa za obdelavo naročil.
 2. Uporabite spletno aplikacijo za naročanje tretjih oseb, kot je Uber Eats.
 3. Uporabite spletno aplikacijo za naročanje tretjih oseb v kombinaciji s sistemom POS, kot je na primer CAKE.

Ne pozabite, da ne’izbrati moram samo eno metodo. Na primer, lahko zgradite svoje spletno mesto in sprejemate naročila storitev dostave tretjih oseb – poiščite pravo ravnotežje za svoje podjetje in ohranite srečne stranke, ki se bodo vrnili po več.

Naprej navzgor…

Oglejte si naš priročnik Kako prodajati hrano na spletu da se seznanite z novostmi in prodajami živilskih izdelkov po internetu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me