3 Beste ASP.NET-hostingproviders

beste asp.net hostingproviders


Ontdek de beste ASP.NET-hosting voor 2020

ASP.NET-hosting is ontworpen voor ontwikkelaars die Microsoft gebruiken’s ASP.NET open-source framework.

Het kan moeilijk zijn om de perfecte ASP.NET-hosting te vinden, aangezien niet alle providers het als een service aanbieden. Dat’s omdat ASP.NET meestal draait op dure, speciaal geoptimaliseerde servers en wordt geleverd met specifieke vereisten. Als u bijvoorbeeld uw gegevens wilt opslaan, heeft u een host nodig die wordt geleverd met een SQL-serverdatabase (zoals MySQL).

Goed om te weten… als jij’gebruiken geen Microsoft’s ASP.NET open-source framework, je hebt gewonnen’Dit type hosting is niet nodig. Don’maak je geen zorgen – daar’is nog steeds een perfecte provider voor u, en wij kunnen u helpen deze te vinden. Bekijk onze Web Hosting vergelijkingstabel starten!

Nog altijd daar’genoeg keuze om het vinden van uw perfecte provider lastig te maken – en dat is waar we binnenkomen.

We hebben diepgaand onderzoek uitgevoerd om de beste providers op de markt te vergelijken, waarbij we alles hebben bekeken, van functies en prijzen tot beveiliging, uptime en meer. En hier zijn de resultaten…

3 Beste ASP.NET-hostingproviders

 1. HostGator – beste algehele ASP.NET-hostingprovider
 2. GoDaddy – het beste voor eerste ASP.NET-hosting
 3. Hostinger – het beste voor grootschalige projecten

Om te ontdekken welke het beste voor u is, leest u verder terwijl we elke provider verkennen’s belangrijkste functies, prijzen en meer.

Meer te weten komen

 • ASP.NET-hosting niet voor jou? Bekijk onze recensie van de 11 Beste webhostingservices voor een volledig overzicht van de topaanbieders op de markt.

1

HostGator

Beste algehele ASP.NET-hostingprovider

Beginprijs: $ 4,76 / maand

Uptime: 99,99%

Geldteruggarantie? Ja, geldig voor 45 dagen

Onbeperkt MySQL, Microsoft SQL en Access-databases

Gratis SSL

Plesk-configuratiescherm

Ondersteunde programmeertalen: ASP, ASP.NET 2.0, ASP.NET 3.5, ASP.NET 4.0, ASP.NET 4.5, PHP

hostgator beste asp.net-hostingHostGator is een betrouwbare en betaalbare optie voor ASP.NET-hosting, met prijzen vanaf slechts $ 4,76 per maand.

Hieronder ziet u sterbeoordelingen die laten zien hoe HostGator heeft gepresteerd in ons onderzoek voor functies, prijzen en meer. Als je meer details wilt, lees dan verder voor een nadere blik op wat HostGator te bieden heeft…

Kenmerken

HostGator biedt ASP.NET-hosting op Windows-servers, wat de meest voorkomende oplossing is. Dit komt met een Parallels Plesk-bedieningspaneel dat’s flexibel en gebruiksvriendelijk.

In termen van de basis geeft HostGator u:

 • Onbeperkte schijfruimte en bandbreedte
 • Directe back-ups
 • Gratis installatie
 • 24/7 ondersteuning

Deze zijn allemaal ontworpen om uw leven gemakkelijker te maken en u te laten focussen op het runnen van uw website of applicatie. HostGator belooft ook een 99,9% uptime-garantie, wat betekent dat u het grootste deel van de tijd actief moet blijven!

Als we kijken naar de meer technische kenmerken van ASP.NET-hosting, doet HostGator dat niet’niet teleurstellen. Er zijn er te veel om hier op te noemen, dus hebben we de hoogtepunten uitgekozen:

 • Onbeperkte MySQL-databases – de meest populaire open source database; HostGator voert momenteel versie 5 uit+
 • Onbeperkte MSSQL-databases – nog een database-optie bovenop MySQL
 • Geplande taken – u kunt Windows op gezette tijden automatisch taken laten uitvoeren
 • Met wachtwoord beveiligde mappen – niemand kan gekozen mappen bekijken zonder wachtwoord
 • Vooraf geïnstalleerde phpMyAdmin – maakt het gemakkelijk om uw databases te beheren
 • Meerdere programmeermodules:
  • Krullen
  • GD Bibliotheek
  • MVC 3.0
  • AJAX

Wat bieden deze functies u? Kortom, ze geven u de keuze, evenals veel controle over uw hosting- en ASP.NET-applicaties.

Veiligheid

HostGator omvat gratis SSL-beveiliging op al zijn hostingplannen. Bovendien ontvangt u ook automatische, off-site gegevensback-ups die wekelijks plaatsvinden, en 24/7 serverbewaking.

HostGator voert zelfs regelmatige audits uit en waarschuwt gebruikers met zwakke wachtwoorden!

Als je het gevoel hebt dat je extra beveiliging nodig hebt, dan’het is de moeite waard om dat te weten HostGator werkt samen met SiteLock, een tool voor websitebeveiliging. Dit betekent dat u rechtstreeks via HostGator een SiteLock-abonnement kunt kopen voor automatische sitebewaking, malwarescans, waarschuwingen en verwijderingen en meer.

Prijzen

HostGator heeft twee tariefplannen voor zijn ASP.NET-hosting – het persoonlijke abonnement voor $ 4,76 per maand en het Enterprise-abonnement voor $ 14,36 per maand. Dit zijn beide verkoopprijzen voor wanneer u zich voor drie jaar aanmeldt; verkoopprijzen duren voor uw eerste termijn (in dit geval de eerste drie jaar).

Hostingprijzen kunnen lastig zijn, dus hier’is een tabel waarin het persoonlijke plan wordt opgesplitst’s prijzen, om u te helpen een duidelijk beeld te krijgen van wat u bent’opnieuw inschrijven voor:

Lengte plan Verkoopprijs / maand Verlengingsprijs / maand
1 maand 6 maanden 12 maanden 24 maanden 36 maanden
$ 7,96 $ 9,95
$ 7,96 $ 9,95
$ 6,36 $ 7,95
$ 5,56 $ 6,95
$ 4,76 $ 5,95

Zoals u kunt zien, hoe langer u zich aanmeldt, hoe goedkoper uw abonnement kost. Dat gezegd hebbende, blijven alle prijzen onder de $ 10 per maand met het persoonlijke plan, wat geweldig is gezien alle bijbehorende functies!

Wist u?

In een recent onderzoek hebben we uitgevoerd, 1 op de 3 respondenten zei dat de belangrijkste reden dat ze’Op zoek naar een andere aanbieder is omdat hun huidige gastheer is te duur. We willen gelukkige hostingklanten creëren, dus we hebben geluisterd naar uw feedback!

HostGator is een van de meest betaalbare ASP.NET-providers die er zijn, met plannen vanaf $ 4,76 per maand – het’s niet de goedkoopste, maar het combineren van lage prijzen met geweldige functies plaatst het stevig in onze goede hostingboeken!

Beide plannen hebben een geld-terug-garantie van 45 dagen, zodat u HostGator kunt uitproberen’s ASP.NET-hosting volledig zonder risico.

hostgator asp.net hostingprijzenHostGator houdt het simpel en betaalbaar met twee ASP.NET-hostingplannen, beginnend bij $ 4,76 per maand.

Meer te weten komen

 • Wil je een meer algemene kijk op HostGator’s sterke en zwakke punten? Bekijk onze diepgaande HostGator-recensie meer leren.
 • Is prijs belangrijk voor jou? Ontdek de beste goedkope hostingproviders die momenteel op de markt zijn.

2

GoDaddy

Beste voor de eerste keer ASP.NET-hosting

Beginprijs: $ 5,99 / maand

Uptime: 99,97%

Geldteruggarantie? Nee

10 – Onbeperkt MySQL-databases

1 – Onbeperkt MSSQL-databases

Gratis domein

Plesk-configuratiescherm

Technische specificaties omvatten: SSI, ASP.NET AJAX, CGI, ASP.NET MVC3, .NET Core, Perl, Python

godaddy beste asp.net hostingGoDaddy biedt Windows-hosting voor ASP.NET-gebruikers, met prijzen vanaf $ 5,99 per maand.

GoDaddy is een bekende domeinregistreerder met veel tools tot zijn beschikking – van domeinen en hosting tot zijn eigen websitebouwer, GoDaddy heeft veel te bieden. Hieronder kunt u zien hoe goed het scoorde in ons onderzoek voor zijn hostingservices – zou dit uw perfecte provider kunnen zijn?

Kenmerken

GoDaddy biedt een heleboel functies met zijn Windows-hosting, maar het’Het is de moeite waard om voorzichtig te zijn met het plan dat u kiest – als u een slechte keuze maakt, zou u uw middelen beperkt kunnen vinden.

Om snel de basis te behandelen, heeft GoDaddy drie plannen. Ze bieden allemaal onbeperkte bandbreedte, een gratis domein en een jaar lang gratis Office 365-e-mail. Als het echter om de technische kenmerken gaat, wordt het iets complexer.

Op het goedkoopste plan krijg je 10 MySQL-databases, elk heeft 1 GB van opslag. Dit neemt toe tot een onbeperkt aantal databases op het duurste abonnement (waarbij elk nog steeds 1 GB opslagruimte biedt).

Evenzo begin je alleen met één MSSQL-database (met elk 200 MB opslag) op het goedkoopste abonnement en kan vervolgens upgraden om een ​​onbeperkt aantal te krijgen.

Hoewel 1 GB opslag in MySQL voor de meeste gebruikers voldoende zou moeten zijn, kan 200 MB opslag voor MSSQL snel beperkend worden, vooral als u maar toegang hebt tot één database!

Vergelijk dit met HostGator, dat u onbeperkte databases geeft over het goedkoopste plan, en u kunt zien waarom GoDaddy beter geschikt is voor kleinere projecten.

Het belangrijkste om op te letten, is dat GoDaddy alleen een gratis SSL-certificaat bevat voor zijn duurste abonnement – en zelfs dan krijg je het maar een jaar gratis. U’Ik zal je eigen SSL-beveiliging moeten regelen voor de andere plannen, wat een schande lijkt, aangezien andere ASP.NET-hostingproviders SSL gratis opnemen in alle plannen.

Veiligheid

Zoals wij’We hebben al gezegd dat GoDaddy alleen gratis SSL-beveiliging biedt voor het duurste abonnement. als jij’Als u een van de goedkopere abonnementen heeft, kunt u ofwel een gratis Let krijgen’s Versleutel SSL, koop een premiumcertificaat via GoDaddy of voeg een standaard SSL-certificaat toe bij het afrekenen.

Deze laatste optie is alleen beschikbaar als u zich aanmeldt voor minimaal een jaar en kost $ 6,67 per maand. Het wordt als vooruitbetaling aan uw factuur toegevoegd – dus voor een abonnement van 12 maanden kost het $ 79,99.

GoDaddy biedt 24/7 bewaking en DDoS-bescherming, ongeacht het plan dat u kiest, wat u gemoedsrust moet geven.

Als u extra bescherming wilt, kunt u bij het afrekenen Website Backup selecteren voor $ 2,99 per maand. Dit biedt u een basisniveau van extra beveiliging, met automatische dagelijkse back-ups, dagelijkse malwarescans en continue beveiliging.

Prijzen

GoDaddy heeft drie Windows-hostingplannen:

 • Economie: $ 5,99 per maand – ontworpen voor basissites
 • Deluxe: $ 7,99 per maand – ontworpen voor meerdere sites
 • Ultieme: $ 12,99 per maand – ontworpen voor complexe sites met veel verkeer

Deze prijzen tonen de kortingsprijs voor uw eerste termijn – het plan zal worden vernieuwd tegen het normale tarief zodra die verkoopperiode is afgelopen. Om u een idee te geven hoe vernieuwingsprijzen er hier uitzien’s een snelle tabel die het economieplan uiteenzet:

Lengte plan Verkoopprijs / maand Verlengingsprijs / maand
3 maanden 12 maanden 24 maanden 36 maanden
$ 10,99 $ 10,99
$ 6,99 $ 8,99
$ 6,49 $ 8,99
$ 5,99 $ 8,99

Tenzij je’we zijn net begonnen met ASP.NET, we raden het Deluxe-plan aan vanwege de genereuzere functies, waaronder:

 • Onbeperkte websites
 • Onbeperkte opslag
 • 25 MySQL-databases (elk 1 GB)
 • 2 MSSQL-databases (elk 200 MB)

Dit plan geeft je meer ruimte voor groei en is flexibeler, terwijl het Economy-plan beperkter is en slechts één website en 100 GB opslag biedt. Als u echter voor het Deluxe-abonnement kiest, zorg er dan voor dat u een SSL-certificaat toevoegt.

Wist u?

In een recent onderzoek hebben we uitgevoerd, 88% van de mensen zei dat ze minder dan $ 25 per maand wilden uitgeven op hun hosting. Geen wonder dat GoDaddy zo’n populaire keuze is!

Met prijzen vanaf slechts $ 5,99 per maand en met een piek van $ 19,99 per maand op het hoogste niveau, scoort deze provider zeker punten voor betaalbaarheid.

Een belangrijk ding om op te letten is dat GoDaddy dat niet doet’t hebben een geld-terug-garantie, dus zorg ervoor dat u’heb vertrouwen in zijn diensten voordat u zich aanmeldt.

Over het algemeen GoDaddy’s prijzen zijn’t slecht – je moet er gewoon op letten dat de extra’s dat niet doen’t optellen bij het afrekenen!

godaddy asp.net hostingplannenGoDaddy heeft drie ASP.NET-hostingplannen, beginnend bij slechts $ 5,99 per maand, maar houd er rekening mee dat optionele add-ons de prijs kunnen verhogen bij het afrekenen.

Meer te weten komen

 • Wil je meer weten over GoDaddy? Lees ons volledige GoDaddy Hosting Review voor een overzicht van de functies, prijzen, voor- en nadelen.

3

Hostinger

Ideaal voor grootschalige projecten

Beginprijs: $ 26 / maand

Uptime: 99,91%

Geldteruggarantie? Ja, 30 dagen geldig

VPS Configuratiescherm

Gratis back-ups

4 kernservers

Ondersteunde programmeertalen: .ASP, ASP.NET, MSSQL, MS Access, Net FrameWork, Visual Basic Development, C #

hostinger beste asp.net-hostingHostinger biedt Windows VPS-hosting voor ASP.NET-gebruikers en heeft zelfs op het goedkoopste abonnement veel te bieden. Het’s geschikt voor iets grotere budgetten, vanaf $ 26 per maand.

Hostinger is relatief nieuw in de wereld van Windows-hosting, maar het maakte nog steeds indruk op ons tijdens het testen. Bekijk hoe het presteerde voor prijzen, uptime en meer, en lees verder voor een meer gedetailleerd overzicht…

Kenmerken

Hostinger biedt Windows VPS-hosting voor ASP.NET-gebruikers. Dit betekent dat u uw eigen bronnen kunt gebruiken en dat deze host een schaalbare keuze is.

Een groot verschil als het gaat om Hostinger is dat het een aangepast configuratiescherm – de “VPS Configuratiescherm” – in plaats van Plesk. Het’is nog steeds flexibel en gemakkelijk te gebruiken, zodat u uw hosting met een paar klikken kunt beheren.

Hier zijn enkele hoogtepunten van Hostinger’s ASP.NET-hosting:

 • 4 kernen
 • SSD-opslag – min. 50 GB
 • Gegevensback-ups
 • Min. 4TB bandbreedte – netwerkpoortsnelheid 100 mbps
 • Speciaal IPv6-internetprotocol voor alle abonnementen
 • Min. 2 GB geheugen

Het’Het is meteen duidelijk dat Hostinger je voorziet van veel genereuzere functies dan bijvoorbeeld GoDaddy – het maken ervan perfect voor grote ondernemingen en snelgroeiende projecten. als jij’Op zoek naar kracht en schaalbaarheid, vinkt Hostinger elke doos aan, zelfs op het goedkoopste plan.

Elk abonnement bevat een speciaal IP-adres, wat vooral handig is als u’unieke apps of serverscripts uitvoeren, of als u meer controle over uw server wilt.

Al met al heeft Hostinger de tools om zware bewerkingen soepel en naadloos af te handelen – het geeft je voldoende ruimte om te groeien zonder je zorgen te maken over het raken van een glazen plafond. Het duurste abonnement biedt u maar liefst 7 TB aan bandbreedte, die zonder problemen miljoenen bezoekers per maand zou moeten verwerken.

Veiligheid

Elk Hostinger ASP.NET-hostingplan wordt geleverd met gegevensback-ups op ondernemingsniveau, die u met slechts een paar klikken kunt beheren. Hostinger’s servers hebben ook geavanceerde beveiligingsmodules om een ​​hoog niveau van digitale veiligheid te behouden.

Bovendien heeft Hostinger een speciaal cybersecurity-team en heeft het twee-factor-verificatie opgezet voor zijn klanten.

Prijzen

Hostinger heeft vier ASP.NET-hostingplannen:

 • Windows VPS 1: $ 26 per maand
 • Windows VPS 2: $ 62 per maand
 • Windows VPS 3: $ 120 per maand
 • Windows VPS 4: $ 250 per maand

Hoewel we Hostinger aanbevelen voor grotere projecten, is dat het wel’s duidelijk dat het’s ook het beste voor grotere budgetten! Met zijn goedkoopste abonnement vanaf $ 26 per maand, is Hostinger een grote stap voorwaarts op HostGator’s spotgoedkope prijzen.

Elk plan wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen, zodat u gemakkelijk een volledige terugbetaling kunt krijgen als u’ben niet volledig tevreden, minus elk risico of gedoe.

Hostinger is niet’t stiekem met zijn vernieuwingsprijzen zoals sommige providers – hier’s een snel overzicht van het goedkoopste Windows VPS 1-plan:

Lengte plan Verkoopprijs / maand Verlengingsprijs / maand
1 maand 12 maanden 24 maanden
$ 36 $ 36
$ 30 $ 36
$ 26 $ 36

U kunt ervoor kiezen om maandelijks te betalen of om een ​​jaar- of tweejarenplan te nemen om geld te besparen. Hostingproviders proberen u meestal op te sluiten in een driejarenplan, dus Hostinger’s abonnementen zijn eigenlijk behoorlijk respectabel in termen van contractduur.

Heel Hostinger’s ASP.NET-hostingplannen worden geleverd met vier cores, een up-to-date Windows Server, SSD-opslag, een speciaal IP-adres en gegevensback-ups. Uiteindelijk komt het kiezen van uw perfecte plan neer op:

 • Hoeveel geheugen heb je nodig
 • Hoeveel SSD-opslag je nodig hebt
 • Hoeveel bandbreedte je nodig hebt

Dit zijn de belangrijkste factoren die de verschillende plannen onderscheiden, en dat’Het is de moeite waard om met deze in gedachten te kiezen in plaats van uw beslissing puur op prijs te baseren. Dat gezegd hebbende, de twee goedkoopste plannen zijn geweldige startpunten en zitten boordevol functies om uw project te ondersteunen’s groei.

hostinger asp.net hosting tariefplannenHostinger biedt een reeks plannen, die allemaal boordevol functies zitten. Prijzen beginnen bij $ 26 per maand, dus zorg ervoor dat u ruimte in uw budget heeft!

Zijn er andere providers die ASP.NET-hosting aanbieden??

Wij’We hebben u de beste drie ASP.NET-hostingproviders gebracht, die de beste hosts op de markt hebben getest, vergeleken en gescoord – maar betekent dit dat ze’zijn je enige opties? Nee natuurlijk niet! Hier’s een snelle blik op enkele alternatieven, voor het geval u ze ook wilt bekijken…

InterServer.net

 • Startprijs: $ 4 per maand
 • Windows-hosting
 • 30-dagen geld terug garantie
 • Onbeperkte MySQL- en MSSQL-databases
 • Plesk-configuratiescherm

interserver.net asp.net hosting

InterServer.net – net als HostGator – biedt een geweldige balans tussen betaalbaarheid en solide functies. Het wordt geleverd met alle gebruikelijke functies, zoals een Plesk-configuratiescherm en phpMyAdmin.

U’Ik vind een sterke focus op snelheid en prestaties bij deze webhost. Een opvallende functie is dat het slechts 50% van de servercapaciteit gebruikt om prestatieproblemen te verminderen naarmate uw site groeit.

AccuWeb Hosting

 • Startprijs: $ 3,52 per maand
 • Windows-hosting
 • 30-dagen geld terug garantie
 • Min. 10 MySQL-databases
 • Plesk-configuratiescherm

accuweb asp.net hosting

AccuWeb Hosting is trots op haar moderne en gespecialiseerde service. U’Ik vind de nieuwste hardware-upgrades – het draait momenteel Windows Server 2016 en IIS 10.

U kunt kiezen uit drie plannen, beginnend bij $ 3,52 per maand, die allemaal worden geleverd met 24/7 bewaking, dagelijkse back-ups, ASP.NET AJAX, SSD-opslag en meer. Dit maakt AccuWeb Hosting een voordelige keuze – de plannen zitten boordevol functies!

In feite zijn er bijna te veel functies om je hoofd om te draaien – maar het is duidelijk dat AccuWeb Hosting vastbesloten is om te zien dat zijn gebruikers slagen.

WinHost

 • Startprijs: $ 3,95 per maand
 • Windows-hosting
 • 30-dagen geld terug garantie
 • Onbeperkte MySQL- en MSSQL-databases
 • Aangepast Configuratiescherm

winhost asp.net hosting

WinHost is de enige ASP.NET-hostingprovider op onze lijst die 100% is toegewijd aan Windows-hosting – alle anderen verdelen hun aandacht tussen Linux en Windows. Dus jij’verwacht dat het met elke truc en tool in het boek komt!

Hoewel WinHost’Het goedkoopste abonnement kost slechts $ 3,95’s alleen geschikt voor degenen die net beginnen. In plaats daarvan beveelt WinHost zijn Max-abonnement van $ 7,95 per maand aan voor de meeste ASP.NET-gebruikers. Dit geeft u onbeperkte opslag en bandbreedte, 2 GB SQL en 2 GB MySQL, plus gratis sitemigratie.

Beste ASP.NET-hostingproviders: laatste gedachten

Het vinden van uw perfecte ASP.NET-hostingprovider kan een lastige taak zijn.

Dat gezegd hebbende, het ontdekken van een hostingprovider die uw leven gemakkelijk maakt en uw site geschikt maakt voor groei, is elke minuut waard die wordt besteed aan het bekijken van vernieuwingsprijzen en de ins en outs van bandbreedtetoeslagen.

En hopelijk wij’Het is ons gelukt u kostbare tijd te besparen door dat onderzoek voor u te doen!

Kijk nog een keer naar deze top ASP.NET-providers voordat u de perfecte voor u kiest…

3 Beste ASP.NET-hostingproviders

 1. HostGator – beste algehele ASP.NET-hostingprovider
 2. GoDaddy – het beste voor eerste ASP.NET-hosting
 3. Hostinger – het beste voor grootschalige projecten

We hebben ook gekeken naar InterServer.net, AccuWeb Hosting en WinHost als enkele extra alternatieven die u misschien wilt bekijken.

Over het algemeen willen we echter schreeuwen over die top drie hosts die ons hebben verbluft in ons onderzoek en het volledige pakket voor hun gebruikers beloven. HostGator is onze topaanbeveling, omdat het betaalbaarheid combineert met krachtige, krachtige functies.

GoDaddy is beter geschikt voor mensen die net beginnen, terwijl Hostinger de middelen heeft om veel grotere ondernemingen te ondersteunen.

Heeft u uw perfecte provider gevonden? Als je twijfelt, kijk dan eens naar HostGator – it’is een prima startpunt met veel ruimte om te groeien. Wij’hebben de feiten uiteengezet, nu is de rest aan jou – happy hosting!

FAQs

Moet ik mijn ASP.NET-applicatie op Windows hosten? Hoe zit het met Linux?

Vroeger kon je Windows alleen gebruiken voor ASP.NET hosting, maar tegenwoordig kan ASP.NET draaien op zowel Windows als Linux servers! U’Ik merk echter dat de meeste ASP.NET-hosting wordt uitgevoerd op Windows-servers, aangezien dit nog steeds de meer geoptimaliseerde keuze is.

Heb ik gedeelde Windows- of Windows VPS-hosting nodig??

Net als bij het hosten van een normale website, komt het kiezen van het type ASP.NET-hosting dat u nodig heeft, neer op persoonlijke vereisten. Hostinger biedt bijvoorbeeld Windows VPS-hosting, die wordt geleverd met krachtigere functies en een hoger prijskaartje. Als je dat niet doet’t hebben al die functies te gebruiken, en beginnen dan op een van HostGator’s gedeelde plannen zouden perfect in orde moeten zijn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map