De 8 beste VPS-hostingproviders in 2020: welke host heeft de meeste?

webhosting vergelijking aanbevolen afbeelding


VPS-hosting is een van de meest effectieve manieren om een ​​website te hosten. Doe met ons mee terwijl we de negen beste providers beoordelen.

Bij het starten van een website wenden veel mensen zich tot een eenvoudige gedeelde webhostingservice – maar naarmate uw website groeit, zullen ook de behoeften toenemen.

Dat’s wanneer het’tijd om te kijken naar het gebruik van een virtual private server (VPS).

Een VPS is een stap verder dan shared hosting. U deelt nog steeds een server (de computer die uw site online beschikbaar maakt voor bezoekers) met andere websites, maar er zijn veel minder websites die die server gebruiken.

VPS-providers stellen doorgaans meer systeembronnen beschikbaar aan abonnees, wat betekent dat uw website sneller en responsiever moet zijn. Bovendien, als u verkeerspieken ervaart – misschien tijdens een verkoopevenement of na een groot nieuwsbericht over uw site – VPS-bronnen kunnen worden uitgebreid om uw site te ontmoeten’s nieuwe eisen.

Het punt is dat er heel veel VPS-providers zijn en dat het moeilijk is om de beste VPS-hostingprovider te kiezen. Gelukkig jij’bij ons aan het juiste adres. Wij’We hebben het onderzoek voor u gedaan om erachter te komen welke VPS-services de beste zijn.

We hebben een breed scala aan VPS-hostingproviders bekeken, de services die ze hebben aangeboden en wat hen onderscheidt van de rest. Wat voor soort hostingplannen bieden ze aan? Wat’is hun optreden? En bieden ze goede hulp en ondersteuning?

Onze 8 beste VPS-hostingproviders zijn:

 1. In beweging – Beste algehele VPS-hostingprovider.
 2. A2-hosting – Beste prijs-kwaliteitverhouding.
 3. Bluehost – Beste eigenschappen.
 4. iPage – Beste voor klantenservice.
 5. HostGator – Beste voor betrouwbaarheid.
 6. HostPapa – Beste RAM en opslagruimte.
 7. GoDaddy – Beste voor extra functies.
 8. DreamHost – Beste bandbreedte.

De beste VPS-hostingproviders

De beste VPS-hostingproviders zijn degenen die aan uw behoeften voldoen. Dat klinkt misschien gek, maar het is’is waar. Het vinden van het beste VPS-plan betekent kijken naar veel factoren, zoals prijs, functies, ondersteuning.

Al onze top 9-providers hebben hun eigen unieke verkoopargument. VPS-hosting isn’t een one-size-fits-all oplossing, dus laat maar’s bekijk elke provider van dichterbij en kijk of de service klinkt zoals jij’re zoekt.

Als uw site veel webpagina’s of inhoud van hoge kwaliteit heeft, moeten providers met veel opslagruimte een prioriteit zijn. Evenzo, als jij’met een beperkt budget of veel hulp nodig hebben, moeten providers met goedkope prijzen en goede ondersteuning prioriteit krijgen.

In beweging

InMotion is de tophond als het gaat om VPS-hosting. Het biedt ongelooflijke functies, redelijke uptime en handige ondersteuning, en dat alles tegen een eerlijke prijs. InMotion stond ook bovenaan ons onderzoek naar gedeelde hosting, waardoor het de ideale provider is om mee te beginnen of om naar op te waarderen.

InMotion VPS-hostingInMotion is de best beoordeelde provider voor zowel gedeelde als VPS-hosting.

A2-hosting

A2 Hosting serveert zijn VPS-plannen met een vriendelijke glimlach en advies van onschatbare waarde. Het’s perfect voor het hosten van nieuwelingen, met een intuïtieve hulp en ondersteuning en een royale geld-terug-garantie.

A2 Hosting VPS-hostingA2 Hosting staat bekend om zijn klantenservice, dus het’is een om in gedachten te houden als je’opnieuw een totale hosting-beginner.

Bluehost

Als je toevlucht hebt’Nog niet gebouwd uw website, Bluehost is de enige VPS-hostingprovider die u permanent een gratis domein geeft. Het echte verkoopargument is echter de kwaliteit van de functies, waaronder tot 8 GB RAM en 4 CPU-kernen en onbeperkte e-mailaccounts.

Bluehost VPS-hostingBluehost is een van de beste hostingproviders op de markt.

iPage

iPage heeft een redelijk goede klantenservice, met 24/7 live chat en telefonische ondersteuning, een diepgaand kenniscentrum en ondersteuningstickets. De functies zijn ook redelijk goed, met een SSL-certificaat inbegrepen en gratis back-ups van de site.

iPage VPS-hostingDaar’Het valt niet te ontkennen dat iPage goedkope aanbiedingen biedt, maar je offert snelheid op.

HostGator

HostGator is de meester van hosting. Het kwam uit met de hoogste algehele hostingscore van ons onderzoek. Het’is niet zo meesterlijk als je geïsoleerd naar VPS-hosting kijkt, maar het wel’s zeker geen flauw idee. Met goede functies en de beste uptime van elke provider, zou u het veel slechter kunnen doen.

HostGator VPS-hostingHostGator biedt de beste allround hostingservice en de VPS-hosting is het overwegen waard.

HostPapa

HostPapa niet’Het is niet goedkoop, maar geen enkele andere aanbieder kan zijn capaciteit evenaren. HostPapa’Het hooggeprijsde tariefplan biedt voldoende RAM (Random Access Memory) en opslagruimte om zelfs de grootste websites te kunnen verwerken.

Hostpapa VPS-hostingHostPapa ziet er geweldig uit aan de oppervlakte, maar wees op uw hoede voor de dure vernieuwingskosten.

GoDaddy

GoDaddy steekt zijn tenen in alles wat met internet te maken heeft. Bovenop de wereld’s grootste domeinregistreerder, het heeft ook een uitstekende website builder en hostingpakketten van hoge kwaliteit. als jij’Als u een one-stop-shop nodig heeft, kan GoDaddy u helpen.

GoDaddy VPS-hostingGoDaddy biedt veel fantastische services, maar VPS-hosting is dat niet’t zijn sterkste.

DreamHost

DreamHost biedt ook onbeperkte bandbreedte voor al zijn plannen. De andere functies zijn ook behoorlijk netjes, hoewel het dat wel is’s niet de beste als je af en toe een helpende hand nodig hebt. In tegenstelling tot zijn concurrenten biedt Dreamhost geen telefonische ondersteuning en livechat.

DreamHost VPS-hostingDe goedkope tarieven van DreamHost zijn geweldig voor basissites, maar kunnen op de lange termijn een beetje beperkend zijn.

Side-by-side VPS-hostingvergelijking

Het kan moeilijk zijn om de functies die elke VPS-host biedt uit elkaar te halen. Niemand wil in het weekend of ‘s avonds door een hele reeks sites bladeren, op zoek naar de beste deal. Zodat we’Ik heb alle belangrijke informatie voor je op één plek gezet.

Hier ziet u het maximale aantal functies dat elke provider u geeft, of u nu roottoegang krijgt of niet, elke provider’s uptime-prestaties en onze onderzoeksscore van testen.

Het’Het is belangrijk op te merken dat de onderstaande prijzen de goedkoopste zijn waarvoor u VPS-hosting kunt krijgen bij die provider – niet de prijs die u betaalt’d betalen om de maximale capaciteit van alles te ontvangen.

HostingproviderMax RAMMax CPU’sMax bandbreedteRoot-toegangMax. OpslagruimteUptimeGoedkoopste prijsWBE-beoordeling In beweging

A2-hosting

Bluehost

iPage

HostGator

HostPapa

GoDaddy

DreamHost

8 GB56TB&# 10003;260 GB99,97%$ 39,99 / maand90%
8 GB84TB&# 10003;150 GB99,95%$ 49,99 / maand85%
8 GB43TB&# 10003;120 GB99,98%$ 29,99 / maand84%
8 GB44TB&# 10003;120 GB99,94%$ 24,99 / maand83%
8 GB43TB&# 10003;240 GB99,99%$ 89,95 / maand83%
24 GB128TB&# 10003;1.000 GB99,97%$ 49,99 / maand81%
8 GB4Onbeperkt&# 10003;200 GB99,97%$ 40,99 / maand70%
8 GBN.v.t.Onbeperkt&# 10007;240 GB99,95%$ 15 / maand61%

Zoals te zien is, is HostPapa een duidelijke winnaar in termen van RAM, CPU’s en bandbreedte. Het’Het is echter de moeite waard om erop te wijzen dat om deze limieten te halen, jij’Ik moet $ 299,99 / maand betalen – de hoogste vergoeding van elk abonnement door een provider.

Met alles in aanmerking genomen was InMotion de duidelijke winnaar voor ons. Als u echter specifieke vereisten heeft, is onze tabel een geweldige manier om de juiste provider voor uw behoeften te vinden.

Nog steeds je hoofd krabben over wat elke kolom betekent? Don’maak je geen zorgen, wij’ll leg uit:

 • RAM (Random Access Memory) – wat uw site van brandstof voorziet en laat werken.
 • CPU (computerverwerkingseenheden) – kernen binnen de server die informatie verwerken.
 • Bandbreedte – de hoeveelheid gegevens die kan stromen tussen de server, internet en uw site.
 • Root-toegang – de mogelijkheid om uw server aan te passen door extra software te installeren.
 • Opslag – de hoeveelheid ruimte die je hebt voor dingen op je site (inhoud, media, webpagina’s etc.)
 • Uptime – hoe consistent uw site online werkt.

Voor veel sites zijn de bedragen in deze tabel buitensporig en onnodig. Vaker wel dan niet, zijn de belangrijkste dingen om te overwegen uptime en kosten.

Zeker dat het’Het is leuk om enorme opslagruimte of bandbreedtelimieten te hebben – maar dat maakt niet uit of uw site regelmatig uitvalt, of u kunt’t betalen de maandelijkse rekening!

In beweging

Beste algehele VPS-hostingprovider

InMotion ProsInMotion Cons
Onbeperkte CPU-kernen, domeinen en e-mailaccountsVrij dure VPS-hostingplannen van het hoogste niveau
Gratis domein met abonnementen van 6-12 maandenAndere providers kunnen de uptime van 99,97% verbeteren

InMotion legt de lat hoog als het gaat om VPS-hosting. Alleen al de functies scoorden 95% in onze onderzoekstests, en dat ook’het is gemakkelijk te zien waarom. Alle abonnementen worden geleverd met gratis back-ups, root-toegang en onbeperkte CPU-cores en e-mailaccounts.

InMotion is perfect voor opkomende bedrijven of grote persoonlijke sites. Het biedt drie verschillende tariefplannen die variëren van $ 39,99 tot $ 144,99 / maand. Met 24/7 beschikbare hulp via telefoon, livechat en een ticketsysteem, plus een geld-terug-garantie van 30 dagen, is InMotion de perfecte aanbieder voor 99% van de lezers.

A2-hosting

Beste prijs-kwaliteitverhouding

A2-hosting VoordelenA2-hosting Nadelen
Beste prijs-kwaliteitverhoudingGeen gratis domein
Altijd geld-terug-garantieSlechts 99,95% uptime

als jij’Bent u onzeker of onzeker over VPS-hosting, dan kan A2 Hosting helpen. Door de vriendelijke, klantgerichte aanpak voelt u zich onmiddellijk gewaardeerd en staat het personeel altijd voor u klaar. Plus, als jij’Als u niet tevreden bent met de service, kunt u op elk moment een terugbetaling krijgen, zonder vragen.

Qua functies kunt u kiezen tussen Linux- of Windows-serverhosting, terwijl A2 ook gratis back-ups, root-toegang en onbeperkte e-mailaccounts biedt. Het’is iets duurder dan InMotion, met abonnementen variërend van $ 49,99 tot $ 99,99 / maand, maar jij’Ik krijg een zeer betrouwbare service waarbij u op de eerste plaats komt.

Bluehost

Beste eigenschappen

Bluehost VoordelenBluehost Nadelen
99,98% uptimeVrij dure VPS-hostingplannen van het hoogste niveau
Gratis domeinEén speciaal IP-adres

Bluehost is beter bekend om zijn WordPress-hosting, maar het heeft nog steeds alles wat je nodig hebt van een VPS-service. En als je’Als u nog geen domeinnaam wilt kopen, is Bluehost de enige provider die we hebben’zijn getest waarmee u er altijd een gratis krijgt.

De gebruikelijke functies worden allemaal aangeboden en Bluehost heeft een schitterende uptime van 99,98%. VPS-hostingprijzen op instapniveau zijn ook heel redelijk, beginnend bij $ 18,99 / maand voor nieuwe klanten (verlengingspercentage voor $ 29,99), helemaal tot $ 59,99 / maand. Oh, en don’vergeet de 24/7 klantenondersteuning niet. En als je’Op zoek naar een VPS-plan om met name een fotografiewebsite van stroom te voorzien, staat Bluehost op nummer één in onze recensie van de beste fotograafwebsite-hostingproviders.

Nieuwe klanten kunnen VPS-hosting krijgen vanaf slechts $ 18,99 / maand met Bluehost (normaal $ 29,99)

Dus wat krijg je voor $ 18,99 / maand?

 • Gratis websitedomein
 • Gratis SSL-certificaat
 • WordPress-installatie met één klik
 • 1 TB aan bandbreedte & 30 GB opslagruimte
 • 24/7 ondersteuning via de telefoon & live chat

Heel Bluehost’s VPS-hostingplannen worden geleverd met een 30-dagen geld terug garantie, dus als je’bent u niet helemaal tevreden met de service die u ontvangt, u’Ik krijg een volledige terugbetaling.

iPage

Beste voor klantenservice

iPage VoordeleniPage Nadelen
1 jaar gratis domeinSlechte uptime van 99,94%
Meerdere hulp- en ondersteuningsbronnenSlechts 1 TB aan bandbreedte

iPage heeft misschien niet de goedkoopste prijzen, met name briljante functies of de grootste capaciteit, maar het heeft wel een beetje van alles. Van RAM tot root-toegang, gratis back-ups tot SSL-beveiliging, jij’Ik heb toegang tot alles wat je nodig hebt.

De uptime is niet’t geweldig in vergelijking met zijn concurrenten, maar u kunt genieten van goedkope plannen – vanaf $ 24,99 / maand – en 24/7 ondersteuning. Wij’d iPage zien als een host voor diegenen die een solide service nodig hebben tegen een redelijke prijs – de klantenservice biedt alle hulp die u nodig heeft.

HostGator

Het beste voor betrouwbaarheid

HostGator VoordelenHostGator Nadelen
120 GB opslagruimteDure prijsplannen
99,99% uptimeGeen gratis domein

HostGator at de concurrentie voor het ontbijt als het ging om algehele hostingservices, en zijn VPS-service is met name ook erg sterk. Wat HostGator in de steek laat, is de prijs-kwaliteitverhouding – terwijl hij redelijk goed concurreert met die van InMotion voor functies, zijn startkosten van $ 89,95 / maand voldoende om die met een krap budget uit te stellen.

Dat gezegd hebbende, heeft HostGator een geweldige promotiedeal waarbij u de eerste drie jaar slechts $ 29,95 / maand kunt betalen als u zich op de lange termijn aan HostGator verbindt. Het heeft ook een gloednieuwe websitebouwer’s perfect voor het maken van eenvoudige sites als je’moet nog je eigen maken.

HostPapa

Beste RAM en opslag

HostGator VoordelenHostGator Nadelen
Ongelooflijke capaciteit met het Extreme-planDure plannen
Onbeperkte domeinen en e-mailaccountsGeen gratis back-ups

Net als de naamgenoot van de pizzeria, doet HostPapa dat niet’t serveert dingen door helften. Als u een enorme website moet hosten, boordevol grote bestandsgroottes, inhoud met hoge resolutie en meer webpagina’s dan u kunt bedenken, dan is HostPapa iets voor u.

Wees echter voorzichtig – er zijn enkele veelvoorkomende valkuilen waar veel mensen in vallen. Ten eerste worden de actieprijzen slechts voor een maand aangeboden, waarna u’Betaalt tussen $ 49,99 en $ 299,99 / maand voor elk van de vijf plannen. Ten tweede is de geld-terug-garantie van 30 dagen alleen geldig voor degenen die zich voor een jaar of langer abonneren. Alle anderen hebben slechts 48 uur om een ​​terugbetaling te claimen.

GoDaddy

Het beste voor extra functies

GoDaddy VoordelenGoDaddy Nadelen
Onbeperkte BandbreedteGeen 24/7 live chat of ticketondersteuning
Zowel Linux- als Windows-serversGeen geld-terug-garantie

GoDaddy is een van de bekendste websitemerken. Of je het nu kent als de wereld’s grootste domeinregistreerder, een stijlvolle websitebouwer of zelfs voor zijn webhostingservice, GoDaddy is een provider die alles biedt.

GoDaddy’s VPS-hosting is vrij bescheiden, maar daar’genoeg om de meeste mensen tevreden te stellen. als jij’we moeten nog aan de slag en hebben een one-stop-shop nodig om uw website te bouwen en hosten, dat kunnen we’GoDaddy niet sterk genoeg aanbevelen.

DreamHost

Beste bandbreedte

DreamHost VoordelenDreamHost Nadelen
Onbeperkte e-mailaccounts en domeinenGeen live chat-ondersteuning
Onbeperkte BandbreedteSlechts 30 GB opslagruimte op basisabonnement

Ok, ok, dus DreamHost is dat niet’t ronduit de beste in wat dan ook. Maar onbeperkte bandbreedte is nog steeds iets om trots op te zijn – het’wordt alleen aangeboden door twee andere providers! Het’s ook de tweede goedkoopste VPS-host achter 1&1 IONOS, met een startprijs van slechts $ 15 / maand.

Vervelend is dat DreamHost de enige provider in deze lijst is die je geen root-toegang verleent, en de enige met een inflexibel aantal CPU-cores. Daar’s ook geen ondersteuning via telefoon of live chat, en een gemiddelde uptime van 99,95%. DreamHost is een klassiek geval van krijgen waar je voor betaalt – maar nogmaals, 1&1 IONOS is goedkoper en beter!

Hoe kies je de juiste VPS hostingprovider?

Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een VPS-hostingprovider. Veel hangt af van de behoeften van zowel u als uw website.

Alles bij elkaar genomen, zijn er enkele standaardfactoren waar iedereen naar moet kijken bij het kiezen van een host. Dit zijn:

 • Uptime – Dit is essentieel voor elke site. Geen enkele provider kan 100% uptime garanderen, maar hoe dichter u bij uw site kunt komen, nooit lager, hoe beter.
 • Root-toegang – Als jij’re technischer in staat zijn, meer flexibiliteit en maatwerk over uw server is briljant. U kunt aanvullende software installeren die aan uw site voldoet’s behoeften en versterk de beveiliging.
 • Bandbreedte – Net als uptime is bandbreedte iets waar alle sites op vertrouwen. Bijna de helft van de internetgebruikers verwacht dat een webpagina binnen twee seconden wordt geladen, dus dat is het’Het is essentieel dat uw site voldoende bandbreedte heeft.

8 beste VPS-hostingproviders: conclusie

Je zou nu een heel duidelijk idee moeten hebben van niet alleen wie de beste VPS-hostingproviders zijn, maar waar iedereen bijzonder goed in is. Om samen te vatten, hier’s die lijst opnieuw:

De 8 beste VPS-hostingproviders: de verzameling

 1. In beweging – Beste algehele VPS-hostingprovider.
 2. A2-hosting – Beste prijs-kwaliteitverhouding.
 3. Bluehost – Beste eigenschappen.
 4. iPage – Beste voor klantenservice.
 5. HostGator – Beste voor betrouwbaarheid.
 6. HostPapa – Beste RAM en opslagruimte.
 7. GoDaddy – Beste voor extra functies.
 8. DreamHost – Beste bandbreedte.

InMotion was voor ons de duidelijke winnaar als het ging om functies, ondersteuning, uptime en waarde. Het biedt de beste VPS-hostingservice over de hele linie en zou voor de meeste lezers de provider moeten zijn.

A2 Hosting is vooral goed voor niet-technische mensen vanwege de uitstekende hulp en ondersteuning, terwijl HostGator’s uptime kan gewoon’niet worden geëvenaard. GoDaddy is ook een geweldige optie als je’moet nog een website bouwen en alles op één plek willen doen.

De enige manier waarop jij’we zullen het zeker weten door ze uit te testen. Elke provider (bar GoDaddy en DreamHost) heeft een geld-terug-garantie, dus het is’Het is de moeite waard om er een maand uit te proberen om te zien wat je ervan vindt.

De beste VPS-hostingproviders: veelgestelde vragen

Wat’s het verschil tussen een VPS en shared hosting?

Zowel een VPS als gedeelde webhosting betekenen het delen van speciale hardware met meerdere klanten. Het grote verschil is dat met een VPS, minder accounts eisen stellen aan de hardwarebronnen. Je krijgt ook garanties voor betere prestaties met een VPS in vergelijking met shared hosting.

Wat’s het verschil tussen een VPS en een dedicated server?

Een VPS is een virtuele omgeving die draait op dedicated hardware en deze hardware moet delen met een aantal andere klanten. Een dedicated server biedt ondertussen exclusieve toegang tot de hardware. Dedicated hosting is alleen nodig voor grote websites, aangezien de kosten aanzienlijk hoger zijn dan shared hosting of virtual private servers.

Wat is een virtuele server?

Een virtuele server is in wezen een zogenaamde computer die op een fysieke computer draait. Omdat servers zo krachtig zijn en de eisen die eraan worden gesteld anders zijn dan aan een desktop-pc, werkt het best goed om meerdere virtuele servers op één enkel stuk hardware uit te voeren.

Waar kan je een VPS voor gebruiken?

De meest voor de hand liggende en populaire reden voor een VPS is om een ​​enkele website of meerdere websites te beheren. U kunt ze echter voor vrijwel alles gebruiken dat toegang tot internet vereist, zoals een webtoepassing zoals Nextcloud om uw eigen Dropbox-alternatief uit te voeren, of om uw eigen virtuele privé-netwerk te creëren om de internetverbinding van uw pc’s en mobiel beter te beveiligen apparaten.

Welke VPS-hostingprovider biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding?

De goedkoopste VPS-hostingprovider is 1&1 IONOS, met zijn VPS S-abonnement dat slechts $ 2 per maand kost. Wij’stellen echter dat InMotion u de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt – het heeft de beste eigenschappen, biedt een geld-terug-garantie van 90 dagen en begint bij slechts $ 29,19 / maand aan promotie.

Welke VPS-hostingprovider het beste is voor kleine bedrijven?

Dit hangt echt af van wat uw bedrijf is’ website is voor. De meesten zullen InMotion het beste vinden, omdat het simpelweg de beste functies heeft. Het geeft je ook onbeperkte e-mailaccounts – een geweldige bonus voor werknemers – en laat je meerdere websites hosten, mocht je bedrijf er meer dan één hebben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me