Хостинг уебсайтове


Contents

Как да хоствате уебсайт: Пълният начинаещ’s Ръководство

Как да хоствате уебсайтХостингът е невидимата основа на интернет. Всеки уебсайт се нуждае от ‘У дома’, място, където файловете му са достъпни по всяко време и навсякъде. Че’s какво прави хостинг. То’е парцел за интернет земя. Ако искате уебсайт, го’Ще трябва да бъдете домакин някъде.


Добрият хостинг прави бърз сайт, който’е почти винаги достъпен. Добрият хостинг е достъпен, с ниска поддръжка и мащабируем. Лошият хостинг е точно обратното. В хипер-конкурентния свят с ниско внимание на интернет, хостингът е основна основа. По дяволите, не би’не мога да прочета това, ако не го направихме’нямам добър уеб-домакин.

И така, как да хоствате уебсайт? Че’е големият въпрос и отговорът е по-прост, отколкото може би си мислите: платете на някой друг да го направи вместо вас или да го направите сами. Или, казано по-технически:

 • Използвайте хостинг платформа
 • Домакин на местно ниво

Най-добрият метод зависи от вашето ниво на опит. Хостинг платформите са далеч, далеч по-често срещани, поради което ние’Първо ще обхвана този подход. Настройването на собствен сървър е добро учене, но това’обикновено е толкова добър, колкото получава. Ако ти’не сте най-добрият тип, най-разумният вариант е да се регистрирате с хостинг доставчик. ‘Евтини и надеждни’ е златна комбинация в уеб хостинга и хостинг компаниите предоставят това. Те се грижат за техническите съображения, за да можете да се съсредоточите върху вашия сайт.

Тази страница ще ви преведе през двата метода на хостинг на уебсайт, с някои кимания, към които доставчиците отговарят най-добре на различните нужди. До края ти’Ще разполагате с цялата информация, която ви е необходима, за да получите хостинг. Вървим…

Вариант 1: Как да хоствате уебсайт с доставчик

Следвайте тези четири прости стъпки, за да хоствате уебсайта си с хостинг доставчик:

 • Стъпка 1: Сравнете хостинг компаниите.
 • Стъпка 2: Изберете компания за хостинг на уебсайтове.
 • Стъпка 3: Изберете план за хостинг на уебсайтове.
 • Стъпка 4: Регистрирайте име на домейн.

Или, ако сте’d по-скоро пропуснете стъпки 1 и 2, вземете нашия кратък тест за хостинг. Чрез препратка към вашите нужди с функции от различни доставчици, ние’Ще ви дам персонализирана препоръка:

Стъпка 1: Сравнете хостинг компаниите

Хостинг платформата е компания, която се грижи за хостинга за вас. В замяна на месечна такса доставчикът съхранява вашия сайт’s данни и управлява нуждите на своя трафик. Те са евтини, последователни и (най-важното) се грижат за техническите съображения. Има десетки хостинг платформи, ако не и стотици.

Първата стъпка към хостинг на вашия уебсайт е сравняването на доставчиците. Увеличете размера на опциите и вижте кои от тях съответстват на вашите технически изисквания – и вашия бюджет. За да ви помогнем, ние’проведохме собствено проучване, за да видим как популярните уеб хостинг платформи се задържат. По-долу е базирана на данни класиране на нашите пет най-добри хостинг доставчици.

Стъпка 2: Изберете компания за хостинг на уебсайтове

Веднъж ти’погледнах най-добрите хостинг компании, трябва да изберете една! Има редица функции, които трябва да имате предвид при избора на компания за хостинг на уебсайтове. ние’Предоставихме преглед на тях в нашата класификация по-горе. По-долу са някои от основните фактори, които трябва да се вземат предвид:

 • Uptime
 • поддържа
 • Безплатно име на домейн
 • Съотношение качество-цена
 • Bandwidth
 • Интеграция в WordPress
 • Гаранции за връщане на пари

Какви функции трябва да се съсредоточите зависи от вашите приоритети. Някои, като ъптайм и съотношение цена / качество, винаги са важни. Други, като име на безплатен домейн, може да не са от значение, ако вече имате такова. Различни доставчици блестят в различни области. Bluehost е особено добър за WordPress сайтове, докато SiteGround’Поддръжката е абсолютно отлична.

Стъпка 3: Изберете план за хостинг на уебсайтове

След като имате хост платформа, която харесвате външния вид, все още трябва да стесните решението си до план. Има много видове хостинг (споделен, облачен, VPS и други) и обикновено има подбор от нива на план във всеки тип. Например, HostGator има три споделени хостинг плана – Hatchling, Baby и Business.

Но първо първо. Позволявам’да бъде ясно за това какви са различните видове уеб хостинг и защо го’е важно да се знае разликата. Получаването на възможно най-добрата сделка зависи от разбирането на вашите нужди. Там’няма смисъл да се подписвате на план от 10 долара на месец, когато план от 3 долара на месец ще ви служи също толкова добре. Вашият сайт може да нарасне, за да се нуждаете от този $ 10 план, но защо да се регистрирате по-рано, отколкото трябва?

По-долу е кратък преглед на основните видове хостинг и скобите, които обикновено обслужват най-добре.

Тип хостинг Какво е това за кого е??СподеленооблакВиртуален частен сървър (VPS)Посветен
Споделен хостинг е, когато на един сървър се съхраняват множество сайтове. Споделянето на пространството е по-рентабилно, но също така означава, че ресурсите са ограничени.Малки и стартерни сайтове със скромни технически изисквания. Ако се съмнявате, започнете тук и надстройте като вашия сайт’s исканията растат.
Облачният хостинг е, когато вашият сайт се захранва от множество сървъри. То’е много по-гъвкава система от споделения хостинг. Ако един сървър падне, друг вдига слабата.За сайтове, които започват да превъзхождат скромния си произход. Облачният хостинг се справя далеч по-добре със скокове на трафика от споделеното. То’е добра половин мярка, ако искате да увеличите мащаба си, но не и да се потопите от посветен хостинг.
VPS е на половината път между споделени и специализирани сървъри. Споделяте сървърно пространство с други сайтове, но част от него е изцяло ваша.Това е стъпка отвъд облака. Вие’сега наистина стигам някъде. Това смесва гъвкавост, мащабируемост и мощност. Тези планове са страхотни, ако имате’вече прераснахте споделен хостинг, но все още не са готови да се посветите.
Специализиран хостинг е мястото, където сте единственият наемател на сървър. Всички тези ресурси получавате при себе си. Тази изключителност струва, но това е така’струва си, ако сайтът ви е интензивен.Това са големите лиги. Ако ти’току-що започваш спечелил си’няма нужда от това близо до този ред на плана. Все още не.

Повечето доставчици на уеб хостинг предлагат всички основни типове хостинг, но други, като например WPEngine, са специалисти от един тип. Ако очаквате да прераснете в различни видове хостинг това’е нещо важно, което трябва да имате предвид.

Колко струват тези планове? Добър въпрос. Като правило, споделеният хостинг е най-евтин, последван от облак, след това VPS, а след това посветен. Разнообразието от видове хостинг (и планове в рамките на тези типове) означават постепенно увеличаване на цените. Bluehost’s споделен хостинг започва от $ 2,95 на месец. Докато стигнете до неговия премиум, посветен план’търсите $ 119,99 на месец.

Вие’Ще се облекча да чуя, че препоръчваме да започнете по-близо до края на спектъра от $ 2,95. Започнете от там и потърсете, докато не намерите план, който да отговаря на вашите специфични нужди. Винаги можете да надстроите по-надолу по линията.

Стъпка 4: Вземете име на домейн

То’s всичко добре и добре с парцел с интернет земя, но без адрес никой няма да може да го намери! Че’s какво е име на домейн. То’е вашият цифров адрес. Нашата е www.websitebuilderexpert.com. Google’s е www.google.com. Имате идея. Вашият сайт също ще се нуждае от домейн.

Почти всеки доставчик на уеб хостинг включва регистрация на имена на домейни в процеса на регистрация. Понякога го’s включени като халява в плана, който вие’избран съм (GoDaddy и Bluehost, например). С други вие’ще трябва да го платите отделно (SiteGround и HostGator). Освен това можете да закупите вашия домейн от специализирани регистратори на имена на домейни като Domain.com и го свържете с вашия хостинг акаунт.

Добрият домейн е прост, лесен за запомняне и обикновено без номер. дон’не се чувствате обвързани с .COM конвенция. Все повече и повече сайтове се разиграват с нетипични домейни от най-високо ниво .ЮЯ или .ко. Стига да отговаря на вашата марка, вие’ще се оправя.

Ако вече имате име на домейн, го посочете’s просто случай на прикачване към вашия нов сървър. Много хостинг платформи включват това в процеса на регистрация и го обработват вместо вас.

В него се споменава, че не губите името на домейна си, ако смените уеб хостинг компании. Те са различни услуги. Ако промените уеб хостове, винаги можете да вземете своя домейн със себе си.

заключение

И това’е то. Просто нали? Следвайте тези стъпки и ще бъдете регистрирани в уеб хостинг услуга, готова и чакаща вашия сайт.

Ако ти’взехте решението си с едно око за бъдещето – което би трябвало – избраният от вас план ще има отлична подкрепа и ще бъде лесно мащабируем. Сега можете да се съсредоточите върху наистина импортиращото нещо – вашия сайт!

Използване на доставчик: Често задавани въпроси

Колко струва хостването на уебсайт?

Навсякъде от няколко долара на месец до стотици. Ако ти’едва сега започвам от там’s няма причина да плащате повече от $ 3 или $ 4 на месец. Тъй като сайтът расте с популярност, ще трябва съответно да увеличите хостинг плана си.

Какво’е най-добрият доставчик на хостинг услуги?

Зависи от вашите нужди. HostGator и Bluehost бяха бягащи общи победители в нашето изследване, но това не е така’не означава, че те’отново сте единствените, които си струва да се разгледат. За чиста евтиност Ipage печели, докато големите WordPress сайтове често използват WPEngine. Всичко се връща към нуждите. Попитайте се какви са вашите нужди и намерете най-подходящото за тях

Вариант 2: Как да хоствате уебсайт локално

Има два начина да хоствате уебсайт на местно ниво и всеки включва три (не толкова прости) стъпки:

Използвайте вашия компютър с Windows като WAMP сървър:

 • Стъпка 1: Инсталирайте WAMP софтуер.
 • Стъпка 2: Качване на файлове на сайта.
 • Стъпка 3: Направете своя уебсайт публичен.

Използвайте машина на Linux:

 • Стъпка 1: Инсталирайте LAMP софтуер.
 • Стъпка 2: Конфигуриране на файлове на сайта и DNS.
 • Стъпка 3: конфигурирайте Apache.

Самият хостинг на уебсайт е по-практичен подход и не е толкова надежден. То’е отлично образование за това как работи уебсайт, но това’е толкова добър, колкото получава. Връзките са бавни, поддръжката пада изцяло върху вас и компютърът ви ще трябва да е постоянно. Не е идеално. Това каза, ако ти’отново тук трябва да се интересувате от опцията и не струва нищо да разберете.

Има два начина да хоствате уебсайта си от вкъщи:

 • Използвайте вашия компютър с Windows като WAMP сървър
 • Използвайте Linux машина

ние’Ще ви преведе през двата подхода. Моля, имайте предвид, че това не е опция за начинаещи. Безплатният хостинг е привлекателна перспектива, но наистина получавате това, което плащате. Освен ако домът ви не е център за данни, препоръчваме да използвате хостинг доставчик.

Хостинг на уебсайт Използване на вашия компютър с Windows като WAMP сървър

Подходът на Windows означава превръщането на вашия компютър в WAMP сървър. WAMP означава Windows, Apache, MySQL и PHP – елементите, съставляващи сървъра.

Стъпка 1: Инсталирайте WAMP софтуер

Налични са множество безплатни програми (WampServer и XAMPP да назовем двойка). Изтеглете и инсталирайте един, като се придържате към настройките по подразбиране, когато това бъде поискано. Софтуерът позволява на вашия компютър да действа като сървър – дом за вашия уебсайт’s файлове.

Стъпка 2: Качване на файлове на сайта

Веднъж ти’инсталирате ви WAMP софтуер’Ще трябва да добавите сайт към него. След като отворите таблото, това обикновено се намира в ‘www директория’. Тук се съхраняват файловете на уебсайта. Вашият HTML трябва да бъде записан в текстови файлове с разширението .PHP. Добавете ги към ‘www директория’ за да ги добавите към вашия сайт.

Стъпка 3: Направете своя уебсайт публичен

Първоначалното ви обаждане в уебсайт, който е домакин, ще бъде частно – само вие ще можете да ги видите. Когато ти’доволен си от това, което ти’готово, отидете на ‘Apache’ и селектирайте ‘httpd.conf’ файл. Уверете се, че настройките се четат както следва…

Поръчай разреши, забрани
Позволете от всички

… а ти’отново и работи!

Хостинг на уебсайт с използване на Linux машина

Стъпка 1: Инсталирайте LAMP софтуер

Другият подход е създаването на LAMP (Linux, Apache, MySQL и PHP) сървър. Това е до голяма степен същия процес като WAMP, но на компютър с Linux. За да започнете, въведете следната команда в терминала на Linux:

 • sudo apt инсталирате apache2 mysql-сървър php libapache2-mod-php7.0

По време на инсталацията може да бъдете помолени да предоставите паролата си за MySQL, така че не забравяйте да е удобна. След като софтуерът е инсталиран’сте готови да конфигурирате вашия сървър.

Стъпка 2: Конфигуриране на файлове на сайта и DNS

Подобно на WAMP, вие добавяте файлове в основната директория, за да ги добавите към вашия сайт. Отново, не забравяйте да използвате .PHP разширение на файл. То’най-добрата практика, за да се гарантира, че PHP и My SQL работят правилно.

Стъпка 3: Конфигурирайте Apache

За да може вашият сървър да позволява на посетителите да посещават вашия уебсайт, трябва да кажете на Apache да приеме техните искания. Това включва създаване на директория и настройване на разрешения.

заключение

Ако всичко това звучи високо технически, това’s, защото е така. Самостоятелното хостинг е свят на заешка дупка не трябва да се приема леко. Ако имате сериозно техническо предимство и сте любопитни как уебсайтовете работят на най-фундаменталното си ниво, придайте възможност за само хостинг.

Ако ти’не сте технически настроени и искате да се съсредоточите върху създаването на страхотен уебсайт, дайте на този подход широко място. Самостоятелно хостваните уебсайтове рядко са сложни животни – те’отново баребони HTML творения. Липсва им инфраструктура, която да процъфтява онлайн.

То’е възможно да хоствате собствен уебсайт, но ние не’не го препоръчвам.

Самостоятелно хостинг: Често задавани въпроси

Какви са недостатъците на хостинг на моя собствен уебсайт?

Бавен уебсайт, поддръжка на хардуер и софтуер, електрически сметки, постоянно променящ се IP адрес, компютърът винаги трябва да е включен… само да назовем няколко. То’е много работа за по-ниска услуга. Хостинг доставчиците съществуват с причина.

Обичайно ли е сайтовете да се самостоят?

Не. Повечето уебсайтове използват професионални хостинг услуги. Netflix и Reddit са хоствани от Amazon, например. Можете наистина да направите случай за самостоятелно хостинг, когато сте’отново нивото на Google огромно, което вие’вероятно не.

Мога ли самостоятелно да хоствам сайт на WordPress

Да. Повечето софтуер за WAMP ви позволява да инсталирате системи за управление на съдържанието на вашия сървър. WordPress е най-популярната опция, но харесванията на Drupal и Joomla също са опции.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map