Hosting Web stranice


Kako ugostiti web mjesto: kompletni početnik’s Vodič

Kako ugostiti web mjestoHosting je nevidljivi temelj interneta. Svaka web stranica treba ‘Dom’, mjesto gdje su njegove datoteke dostupne bilo kada i bilo gdje. Da’s što hosting čini. To’s parcelom internet zemljišta. Ako želite web mjesto, to’Trebat ćete ih negdje ugostiti.


Dobar hosting čini brzo web mjesto koje’s gotovo uvijek dostupan. Dobar hosting je pristupačan, malo je održavan i prilagodljiv. Loš hosting je suprotno. U hiper-konkurentnom svijetu interneta s malom pažnjom hosting je bitan temelj. K vragu, ne bi’Ne bih mogao to čitati da to nisam’nemam dobrog web domaćina.

Dakle, kako ugostiti web stranicu? Da’veliko je pitanje, a odgovor je jednostavniji nego što možda mislite: platite nekom drugom da to učini za vas ili učini sam. Ili, bolje rečeno:

 • Koristite hosting platformu
 • Domaćin lokalno

Najbolja metoda ovisi o vašoj razini iskustva. Platforme za hosting su daleko, daleko češće, zbog čega i mi’Prvo ću pokriti taj pristup. Postavljanje vlastitog poslužitelja dobra je vježba za učenje, ali to’obično je dobro koliko dobiva. Ako ti’Ovo nije najjednostavnija vrsta, pretplata s pružateljem usluga hostinga je razumna opcija. ‘Jeftino i pouzdano’ je zlatna kombinacija u web hostingu, a hosting tvrtke to pružaju. Oni vode računa o tehničkim pitanjima, tako da se možete usredotočiti na svoje web mjesto.

Ova će vas stranica voditi kroz obje metode hostinga, s nekim kimanjima kojima pružatelji usluga najbolje zadovoljavaju različite potrebe. Za kraj vas’Imat ću sve informacije potrebne za hosting. Idemo…

Opcija 1: Kako ugostiti web mjesto kod davatelja usluga

Slijedite ova četiri jednostavna koraka za ugostiti svoje web mjesto kod pružatelja usluga hostinga:

 • 1. korak: Usporedite hosting tvrtke.
 • 2. korak: Odaberite tvrtku koja pruža usluge hostinga.
 • Korak 3: Odaberite plan hostinga za web mjesto.
 • Korak 4: Registrirajte ime domene.

Ili, ako ti’d, radije preskočite korake 1 i 2, uzmite naš kratki hosting kviz. Unapređenjem vaših potreba sa značajkama različitih pružatelja usluga mi’Daću vam personaliziranu preporuku:

Korak 1: Usporedite hosting tvrtke

Hosting platforma je tvrtka koja se brine za hosting za vas. U zamjenu za mjesečnu naknadu, davatelj čuva vašu web stranicu’s podacima i upravlja zahtjevima svog prometa. Oni su jeftini, dosljedni i (presudno) vode računa o tehničkim razmatranjima. Postoje desetine hosting platformi vani, ako ne i stotine.

Prvi korak hostinga vaše web stranice je uspoređivanje pružatelja usluga. Povećajte mogućnosti i pogledajte koje su u skladu s vašim tehničkim zahtjevima – i proračunom. Da vam pomognemo mi’proveli smo vlastito istraživanje kako bismo vidjeli koliko se popularne web hosting platforme izdržavaju. Ispod je ljestvica podataka vodećih pet najboljih pružatelja usluga hostinga.

Korak 2: Odaberite tvrtku za hosting web lokacija

Jednom kad ti’pogledali ste najbolje hosting tvrtke, morate odabrati jednu! Postoji nekoliko značajki koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru tvrtke za hosting web stranica. Mi’Pregledali smo pregled gore navedenog raščlambe. Ispod su neki od ključnih čimbenika koje treba uzeti u obzir:

 • Uptime
 • podrška
 • Besplatno ime domene
 • Vrijednost za novac
 • Širina pojasa
 • Integracija WordPress-a
 • Garancije povrata novca

Na koje ćete se osobine morati usredotočiti ovisi o vašim prioritetima. Neki su, poput produženog rada i vrijednosti novca, uvijek važni. Drugi, poput besplatnog imena domene, možda nisu bitni ako ga već imate. Različiti pružatelji usluga sjaje u različitim područjima. Bluehost posebno je dobar za WordPress web mjesta, dok SiteGround’Podrška je apsolutno vrhunska.

3. korak: Odaberite plan hostinga za web mjesto

Nakon što imate platformu domaćina koja vam se dopada izgledom, odluku još uvijek morate suziti na plan. Postoje brojne vrste hostinga (zajednički, cloud, VPS i još mnogo toga), a obično postoji i odabir slojeva plana unutar svake vrste. Na primjer, Hostgator ima tri zajednička plana za hosting – Hatchling, Baby i Business.

Ali prvo stvari. pustiti’biti jasno o tome što su različite vrste web hostinga i zašto to’važno je znati razliku. Dobivanje najbolje moguće ponude ovisi o razumijevanju vaših potreba. Tamo’nema smisla prijaviti se na mjesečni plan od 10 USD kada će vam plan od 3 mjeseca mjesečno jednako dobro poslužiti. Vaša će web stranica možda rasti te vam treba taj plan od 10 USD, ali zašto se prijaviti ranije nego što morate?

U nastavku je kratak pregled glavnih vrsta hostinga i zagrada koji obično najbolje služe.

Vrsta hostinga Što je to? Za koga se radi?Zajednički

Oblak

Virtualni privatni poslužitelj (VPS)

Posvećen

Dijeljeno hosting je kada se na jednom poslužitelju pohranjuje više web lokacija. Dijeljenje prostora je isplativije, ali također znači da su resursi ograničeni.Mala i početna mjesta sa skromnim tehničkim zahtjevima. Ako imate nedoumica, započnite ovdje i nadogradite se kao web mjesto’s zahtjevima raste.
Cloud hosting je kada vaše web mjesto pokreće više poslužitelja. To’je mnogo fleksibilniji sustav od zajedničkog hostinga. Ako jedan poslužitelj padne, drugi podiže zastoj.Za web lokacije koje počinju nadmašiti svoje skromno podrijetlo. Hosting u oblaku puno se bolje nosi s naglim prometima nego što se to čini u zajednici. To’s dobrom pola mjere ako želite povećati, ali ne uzeti korak posvećen hostingu.
VPS je na pola puta između zajedničkih i namjenskih poslužitelja. Dijelite poslužiteljski prostor s drugim web mjestima, ali jedan njegov dio posve je vaš.Ovo je korak izvan oblaka. Vas’sada se negdje stignem. To miješa fleksibilnost, skalabilnost i snagu. Ovi planovi su sjajni ako i vi’već sam prerasla zajedničko gostovanje, ali još uvijek nisu spremna za predavanje.
Namjenski hosting je gdje ste jedini stanar poslužitelja. Sve te resurse dobivate sami. Ta ekskluzivnost košta, ali to’vrijedi ako je vaše web mjesto intenzivno.Ovo su velike lige. Ako ti’tek počinješ što si pobijedio’ne trebate bilo gdje u blizini ovog nivoa plana. Još ne.

Većina pružatelja web hosting usluga nudi sve glavne vrste hostinga, ali i drugi poput WPEngine, su specijalisti jedne vrste. Ako očekujete da izraste u različite vrste hostinga’Nešto je važno imati na umu.

Koliko ti planovi koštaju? Dobro pitanje. U pravilu, dijeljenje hostinga je najjeftinije, a slijedi oblak, zatim VPS, zatim namjenski. Raznolikost vrsta hostinga (i planova unutar tih vrsta) znači da se postepeno povećava cijena. Bluehost’s zajednički hosting počinje od 2,95 dolara mjesečno. Do trenutka kad stignete do njegovog premium plana posvećenog vama’tražite 119,99 USD mjesečno.

Vas’Lako će me čuti da preporučujemo početak bliže kraju spektra 2,95 dolara. Započnite tamo i potražite gore dok ne pronađete plan koji odgovara vašim specifičnim potrebama. Uvijek možete nadograditi dalje niz liniju.

Korak 4: Nabavite naziv domene

To’Sve je dobro i ima internet zemljište, ali bez adrese ga nitko neće moći pronaći! Da’s što je naziv domene. To’tvoja digitalna adresa. Naše je www.websitebuilderexpert.com. Google’s je www.google.com. Shvaćate ideju. Vaša će web lokacija također trebati domenu.

Gotovo svaki pružatelj web hosting usluga uključuje registraciju imena domene u svom procesu prijave. Ponekad to’uključeni su kao slobodnjaci u vaš plan’izabran (GoDaddy i Bluehost, na primjer). S drugima vas’morat ćete to platiti odvojeno (SiteGround i Hostgator). Alternativno, svoju domenu možete kupiti od specijaliziranih registrara domena kao što su Domain.com i povežite ga sa svojim hosting računom.

Dobra domena je jednostavna, laka za pamćenje i obično bez broja. Don’ne osjećam se vezanim za .com konvencija bilo. Sve više i više web lokacija igra se s netipičnim domenama gornje razine poput .xyz ili .ko. Sve dok se uklapa u vašu marku, vi’bit će dobro.

Ako već imate naziv domene, ime’jednostavno je slučaj spajanja na vaš novi poslužitelj. Mnoge hosting platforme uključuju ovo u postupak prijave i rješavaju ga umjesto vas.

Napominje se da ne gubite naziv svoje domene ako promijenite web hosting tvrtku. To su različite usluge. Ako promijenite web domaćine, svoju domenu uvijek možete ponijeti sa sobom.

Zaključak

I to’je. Jednostavno zar ne? Slijedite ove korake i bit ćete prijavljeni na uslugu web hostinga koja je spremna i čekate vaše web mjesto.

Ako ti’donijeli ste svoju odluku jednim okom o budućnosti – što bi i trebali – plan koji ste odabrali imat će izvrsnu podršku i lako se mijenjati. Sada se možete usredotočiti na stvarnu ulogu – vaše web mjesto!

Korištenje pružatelja usluga: Često postavljana pitanja

Koliko košta gostovanje web stranice?

Bilo gdje od nekoliko dolara mjesečno do stotine. Ako ti’tek počinjem vani’nema razloga da plaćate više od 3 USD ili 4 USD mjesečno. Kako web mjesto raste u popularnosti, morat ćete na odgovarajući način povećati plan hostinga.

Što’s najbolji pružatelj usluga hostinga?

Ovisi o vašim potrebama. Hostgator i Bluehost bili su bježati ukupni pobjednici u našem istraživanju, ali to ne’znači to’ponovno su jedini koje vrijedi razmotriti. Za čistu jeftinost iPage pobjeđuje, dok velike WordPress stranice često koriste WPEngine. Sve se vraća potrebama. Zapitajte se koje su vaše potrebe i pronađite najbolje odgovarajuće za njih

2. opcija: kako locirati web mjesto

Postoje dva načina lokalnog hostinga, a svaki uključuje tri (ne tako jednostavna) koraka:

Koristite svoj Windows PC kao WAMP poslužitelj:

 • 1. korak: instalirajte WAMP softver.
 • Korak 2: Prenesite datoteke web mjesta.
 • Korak 3: Učinite svoju web stranicu javnom.

Koristite Linux stroj:

 • 1. korak: instalirajte LAMP softver.
 • 2. korak: konfigurirajte datoteke datoteka i DNS.
 • Korak 3: konfigurirajte Apache.

Sam hosting web stranica je praktičniji pristup i nije toliko pouzdan. To’s izvrsnom edukacijom o načinu funkcioniranja web stranice, ali to’dobro je kao što dobiva. Veze su spore, održavanje ovisi isključivo o vama i vaše će računalo stalno biti potrebno. Nije idealno. To je rekao, ako ti’eto, ovdje vas mora zanimati opcija, a ne košta ništa da to otkrijete.

Postoje dva načina za domaćinstvo na vašem web mjestu:

 • Koristite svoje Windows računalo kao WAMP poslužitelj
 • Koristite Linux stroj

Mi’provest ću vas kroz oba pristupa. Imajte na umu da ovo nije opcija za početnike. Besplatno je hosting atraktivna perspektiva, ali vi stvarno dobivate ono za što platite. Ako se vaš dom ne dogodi kao podatkovni centar, preporučujemo vam davatelja usluga hostinga.

Hosting web stranica Korištenje Windows računala kao WAMP poslužitelja

Pristup Windows znači pretvaranje vašeg računala u WAMP poslužitelj. WAMP označava Windows, Apache, MySQL i PHP – elemente koji čine poslužitelj.

1. korak: instalirajte WAMP softver

Dostupan je broj besplatnih programa (WampServer i XAMPP imenovati par). Preuzmite i instalirajte jedan, pridržavajući se zadanih postavki tamo gdje to bude zatraženo. Softver omogućava vašem računalu da djeluje kao poslužitelj – dom za vaše web mjesto’s datotekama.

Korak 2: Prenesite datoteke web mjesta

Jednom kad ti’instalirali ste WAMP softver’Trebat ćete joj dodati web mjesto. Jednom kada otvorite nadzornu ploču, to se obično nalazi u ‘www imenik’. Ovdje se nalaze datoteke web stranica. Vaš HTML treba biti upisan u tekstualne datoteke s nastavkom .pHP. Dodajte ih u ‘www imenik’ kako biste ih dodali na svoju web lokaciju.

Korak 3: Učinite svoju web stranicu javnom

Vaše početno lutanje na web lokaciji s hostom bit će privatno – samo ćete ih moći vidjeti. Kada ti’sretna si s onim što’gotov si, idi na ‘apaš’ i izaberite ‘httpd.conf’ datoteka. Obavezno pročitajte postavke kako slijede…

Naredite Dopusti, odbij
Dopusti od svih

… i ti’ponovo i trčanje!

Hosting web stranica pomoću Linux računala

1. korak: instalirajte LAMP softver

Drugi je pristup postavljanje LAMP (Linux, Apache, MySQL i PHP) poslužitelja. Ovo je uglavnom isti postupak kao i WAMP, ali na Linux računalu. Za početak upišite sljedeću naredbu u Linux Terminal:

 • sudo apt instalirati apache2 mysql-server php libapache2-mod-php7.0

Tijekom instalacije od vas će se možda tražiti da unesete svoju MySQL lozinku, stoga budite sigurni da imate pri ruci. Jednom kada vam je instaliran softver’spremni ste za konfiguriranje vašeg poslužitelja.

2. korak: konfigurirajte datoteke datoteka i DNS

Kao i kod WAMP-a, dodajete datoteke u korijenski direktorij da biste ih dodali na svoju web lokaciju. Ponovo upotrijebite .pHP proširenje datoteke. To’Najbolja praksa da se osigura da PHP i My SQL rade ispravno.

Korak 3: Konfigurirajte Apache

Da bi vaš poslužitelj omogućio posjetiteljima da posjete vašu web stranicu, morate reći Apacheu da prihvaća njihove zahtjeve. To uključuje postavljanje direktorija i podešavanje dopuštenja.

Zaključak

Ako sve to zvuči vrlo tehnički, to’s jer je. Samoposluživanje je svijet zečje rupe ne smije se shvatiti olako. Ako imate ozbiljnu tehničku prednost i znatiželjni ste kako web stranice funkcioniraju na njihovoj najosnovnijoj razini, posvetite se samo hostingu.

Ako ti’niste tehnički osmišljeni i želite se usredotočiti na stvaranje sjajne web stranice, pružite ovom pristupu široki vez. Web stranice s vlastitim domaćinima rijetko su sofisticirane životinje – one’ponovno barebone HTML kreacije. Nedostaje im infrastruktura za procvat u mreži.

To’Moguće je ugostiti vlastitu web stranicu, ali mi to ne’ne preporučujem.

Samoposluživanje: Često postavljana pitanja

Koji su nedostaci hostinga moje vlastite web stranice?

Sporo održavanje web stranice, hardvera i softvera, računi za električnu energiju, stalno mijenjanje IP adrese, računalo uvijek mora biti uključeno… samo da nabrojim nekoliko. To’s puno posla za inferiornu uslugu. Davatelji usluga hostinga postoje s razlogom.

Je li uobičajeno da se web-lokacije samoprihvaćaju?

Ne. Većina web stranica koristi profesionalne usluge hostinga. Netflix i Reddit, primjerice, ugošćuje Amazon. Možete stvarno stvarno napraviti slučaj za samoposluživanje kad ste vi’ponovno ogromna razina Googlea, što vi’vjerojatno nisi.

Mogu li samostalno ugostiti WordPress web mjesto

Da. Većina softvera WAMP omogućava instaliranje sustava za upravljanje sadržajem na vaš poslužitelj. WordPress je daleko najpopularnija opcija, ali i Drupal i Joomla su opcije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me