Kako vam Crazy Egg Heatmapi pomagajo graditi boljše spletne strani

Zemljevidi za noro toploto jajcEden največjih izzivov Slovenije “resnično” razumevanje vaše spletne strani, je, kako obiskovalci doživljajo in z njim komunicirajo.


Sestava spletnega mesta, pa naj bo to za podjetja, e-trgovino, oblikovalce / fotografe ali celo kot hobi, je, da z obiskovalci delite, kar imate povedati..

Toda kako veste, kaj se vam obiskovalci pravzaprav zdijo zanimivi na vaši spletni strani? Kako veste, kje dejansko kliknejo? Ali kako daleč se dejansko pomikajo po vaših straneh?

To je’ni tako, kot da lahko stojiš tam in opazuješ, kaj obiskovalci dejansko počnejo na tvojem spletnem mestu.

Brez teh spoznanj’s precej izziv, da prilagodite svoje spletno mesto, da bi bilo bolj koristno za vaše obiskovalce.

KAJ O GOOGLE ANALITIKA?

Google Analytics je super. Ves čas ga uporabljamo, da vidimo, kam na naši spletni strani gredo obiskovalci, kako dolgo se zadržujejo na vsaki strani, če so večkratni obiskovalci itd..

Vse vrste podatkov so vam na voljo na konicah prstov, čeprav je Google Analytics.

Kar pa Google Analytics nima’t natančno pokažejo, kje obiskovalci dejansko kliknejo vaše strani. Ali kako daleč se pomikajo po vaših straneh.

Vse to zelo razkriva, kako “zaročena” vaši obiskovalci so, ko obiščejo vaše spletno mesto.

Na koncu dneva, če nihče ne klikne povezav, ki ste jih postavili na svojem spletnem mestu, ali če ne’t pomaknite se po vrhu strani, nato pa po njem’s povem, da vas obiskovalci verjetno premalo zanimajo, kaj imate povedati.

Resnica lahko škodi – vendar je’je priložnost, da izboljšate svoje spletne strani.

ČRNJI JAJEVI JAČE LAHKO POMAGAJO, DA IZBOLJŠITE SVOJE OBISKOVALCE’ DOŽIVETJA

Če nimaš’Slišal sem za toplotne karte, ne’je precej super, ker vam prikazuje, kako se obiskovalci dejansko obnašajo na svojih spletnih straneh.

Poudarjajo, kje ljudje najbolj kliknejo, kar vam bo povedalo, kaj jih pravzaprav zanima. Prav tako pa lahko v toplotnih zemljevidih ​​povedo, kaj vas obiskovalci ne zanimajo, tako da vam pokažejo, na kaj ne kliknejo..

V trgovinah, ki prodajajo izdelke, ljudje glasujejo z denarnicami. Na spletnih straneh ljudje glasujejo s kliki in kako daleč se pomikajo navzdol, da porabijo informacije na strani.

Noro jajce (razen zanimivega imena) je res dobro orodje, ki ga ves čas uporabljamo, da nam pokaže, kako zainteresirani so na naših spletnih straneh in kaj’vas zanima.

Crazy Egg heatmap gradi spletna mesta - Squarespace Heatmap

V tem toplotnem zemljevidu na eni od naših strani nam pokaže, kje naši obiskovalci kliknejo, kar kaže na višjo stopnjo zanimanja.

Na drugi strani nam pokaže, kaj nas obiskovalce ne zanima (brez klikov).

Kako vam to resnično pomaga, je, če mislite, da je obiskovalec “naj bi” zanimajo vas nekateri deli spletnega mesta in ne’ne vidite nobenih klikov (ali “toplota”), torej to kaže, da vas obiskovalci morda res ne zanimajo. Ali pa morda umestitev te posebne vsebine ni optimalna in jo morate premakniti drugam.

Vsebino lahko premaknete višje na strani ali spremenite sliko ali spremenite slog pisave, da opozorite na vsebino. Nato zaženite še en toplotni zemljevid in primerjajte, kako ljudje reagirajo na prejšnji toplotni zemljevid.

Tako boste pokazali, kako se ljudje dejansko odzivajo na vaše spremembe. Tovrstne smo našli “poskusi” koristno za izboljšanje naših obiskovalcev’ izkušnje.

Poleg tega, da vam prikazuje toplotne karte, vam Crazy Egg tudi prikazuje “konfeti” zemljevid, ki vam bo natančno pokazal, kje se izvede vsak klik.

Crazy Egg heatmap gradi spletna mesta - Squarespace Confetti

To je’s samo še en način prikazovanja podobnih podatkov kot toplotni zemljevid, vendar na veliko bolj podrobni, pregledni ravni.

Z zemljevidom Confetti lahko segmentirate klike glede na nove ali povratne obiskovalce, obiskovalce iz različnih iskalnikov, držav, brskalnike spletnih mest, čas dneva itd..

Crazy Egg toplotni zemljevid oblikuje spletna mesta - segment Confetti

To lahko poudarimo, če obiskovalce, ki uporabljajo različni brskalnik spletnih strani, iz različnih držav itd., Zanimajo različni deli vaših strani. Tako lahko dobite nekaj resničnih spoznanj o svojih obiskovalcih’ vedenje.

KAKO RAKITE JAJČE’S SCROLLMAP POMAGA, DA POGLEDATE NAŠE OBISKOVALCE’ RAVNA OBRESTI

Razumevanje, kako daleč se obiskovalci pomikajo po vaših spletnih straneh, vam bo dalo idejo, kje bodo začeli najti vašo vsebino, ki ni preveč privlačna (ali bolj jasno, dolgočasno).

Če vaše obiskovalce zelo zanima, kaj počnejo’berejo, oni’Najverjetneje se boste pomaknili po večini vaše strani. Če ne’ne bi našli materiala v pomoč, oni’bom odšel.

Zato’je zelo pomembno, da razumete, kje se začnejo obiskovalci “odtavati” na vaših straneh.

Crazy Egg heatmap gradi spletna mesta - Squarespace Scrollmap

Kaj torej lahko storite, ko vidite svoj drsni zemljevid? Nekaj ​​stvari, ki jih lahko upoštevate:

 • Izboljšajte svojo vsebino in tako ohranite obiskovalce
 • Če ne, premaknite več dragocene vsebine na svoji strani’ne vidim ljudi, da se drsejo dovolj daleč
 • Odstranite motnje, pri katerih so ljudje morda klikali na stran, ki jih je oddaljila od strani (to je treba analizirati skupaj s podatki, ki jih vidite iz vašega zemljevida toplote in konfetov)

ZAKLJUČEK – KAKO CREZY EGG LAHKO POMAGA, DA VAS STAVITE BOLJŠE SPLETNE STRANKE

Ta pregled je bil koristen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map