Kako zgraditi večjezično spletno mesto s tremi orodji

kako sestaviti večjezično spletno mestoPustiti’Kljub temu, da je angleščina priljubljen mednarodni jezik, po vsem svetu obstaja več kot 6.900 drugih jezikov.


Po podatkih Wikipedije je kitajščina najbolj govoreni jezik na svetu, sledijo ji španščina, nato angleščina, hinduščina, arabščina itd. Medtem ko je angleščina priljubljena, se vsak dan govori in piše veliko drugih priljubljenih jezikov..

Zakaj torej za vraga’t Izdelovalci spletnih mest ponujajo enostaven in funkcionalen način, ki vam omogoča ustvarjanje večjezičnih spletnih mest?

Tudi jaz nimam pojma.

Ok, razumem. Zmagali so graditelji spletnih strani’ne delajte težkega prevajalskega dela za vas, kar je pošteno. Ampak ne bi’t čudovito je, če imajo vgrajen mehanizem za preklapljanje jezika, ki obiskovalcem omogoča prehod na drug jezik?

Njihove rešitve tega problema morda še niso popolne, jaz’Oglejte si, kaj lahko naredite z nekaterimi našimi najljubšimi ustvarjalci spletnih strani (Wix, Squarespace in Weebly) in ustvarite večjezično spletno mesto.

1

Izdelava večjezične spletne strani: Kaj se je treba izogibati

Google Prevajalnik – ne, da je kul

Veliko ljudi vam bo povedalo, da brezplačni pripomoček Google Translate vstavite na svoje spletno mesto. Obiskovalci morajo samo klikniti gumb pripomočka in vsa vaša vsebina bo samodejno čarobno prevedena v drug jezik vaših obiskovalcev’ izbira.

Seveda’s precej hiter način izdelave dvojezičnega spletnega mesta, vendar ste popolnoma odvisni od tega, kako se Google odloči za prevajanje besedila.

vtičnik za več jezikov google translatePripomoček Google Translate vam omogoča enostavno spreminjanje jezikov, vendar ne daje nujno najboljših rezultatov.

To je’s verjetno najlažja izvedljiva rešitev, in da “pameten” Kakor je Google, njegovo orodje za prevajanje nikoli ni popolno in je obmejno neprofesionalno, če imate poslovno spletno mesto.

To je’s koristno na način, da bodo vaši obiskovalci dobili splošno predstavo o tem, kaj ste’poskušaš reči. Če pa želite navdušiti svoje obiskovalce, pridobiti nova podjetja in biti dobro profesionalni, potem Google Prevajalnik verjetno ni najboljša možnost za vas.

Nikoli ne morete premagati prevajalskih jezikov “ročno” tako rekoč.

Preveč podvojenih strani v menijski vrstici

Pa tudi če si’ste pripravljeni ročno prevesti besedilo na svojem spletnem mestu, kako boste ustvarili spletno mesto, kjer menijska vrstica ne’t prikazati več strani iste stvari, vendar v različnih jezikih?

Zadnja stvar, ki jo želite videti, je menijska vrstica s 3 domačimi stranmi v 3 različnih jezikih. 3 različice vsake posamezne strani bodo preobremenile vašo menijsko vrstico in resnično zmanjšale uporabniško izkušnjo vaših obiskovalcev.

Temu se je vsekakor treba izogniti, a kaj namesto tega lahko storite? Če želite izvedeti, preberite branje!

2

Kaj lahko storite??

Mi’sem se razgledal po naših najljubših graditeljih spletnih mest in kant’ne najdemo nobenih prelomnih rešitev (zaradi katerih smo bili res žalostni…)

Vendar smo našli nekaj vadnic, ki vam bodo pomagale ustvariti večjezično spletno mesto. Oni’niste najboljše rešitve na svetu (mislim, da to lahko storite le s spletnim mestom po meri – vendar verjetno ne bi’t vas ta članek zanima, če ste’ponovno hardcore koder), vendar so funkcionalni.

Mi’Pokazali vam bomo nekaj zanimivih in priročnih pristopov k izdelavi dvojezičnih spletnih strani, s tremi, za katere menimo, da so nekateri najboljši gradniki spletnih strani v današnji panogi – Wix, Squarespace in Weebly.

Če ti’niste seznanjeni s temi ustvarjalci spletnih mest, poglejte si našo primerjalno tabelo in si oglejte njihove značilnosti:

Včasih je najboljša rešitev jezikovne težave spletno mesto po meri. Če ti’niste čarovnik za kodiranje, morda je vredno najeti strokovnjaka. Pod pogojem, da imate proračun, je izdelava po meri eden najboljših načinov za doseganje pravega večjezičnega spletnega mesta. Mi in naši prijatelji na strokovnem trgu smo skrbno izbrali peščico razvijalcev, ki vam lahko prihranijo težave.

3

Večjezično spletno mesto z Wixom

Wix je eden izmed najboljši gradniki spletnih strani na trgu danes na voljo. Ponujajo vam uporabniški vmesnik s preprostim vlečenjem in spuščanjem, tako da lahko vsebino postavite kamor koli na svoje spletno mesto in ne’ne bi smeli vedeti, kako sploh kodirati.

Če nimaš’Še nisem videl Wixa, ena od lepih stvari o Wixu je, da vam ponuja predloge, ki so že vnaprej napolnjene z vsebino. Torej morate samo izbrati predlogo in začeti urejati vnaprej naseljeno vsebino (besedilo, slike, diaprojekcije itd.), Da jih naredite po svoje.

Wix ima brezplačno več jezikovno aplikacijo, jezikovni meni, ki vam omogoča več jezikov.

Aplikacija obiskovalce samodejno preusmeri na jezik glede na njihov brskalnik’s jezikom. Na primer, če vaše spletno mesto ponuja vsebino v angleščini, francoščini in španščini, bo vaš obiskovalec samodejno napoten na vaše španske strani, če aplikacija zazna, da njegov brskalnik ima sedež v Španiji.

kako sestaviti večjezično spletno mesto na wixuAplikacija Jezikovni meni Wix vam bo pomagala ustvariti spletno mesto, primerno za obiskovalce z vsega sveta.

V preteklosti je imel Wix dve predlogi, ki sta že imeli vgrajeno več jezikovnih funkcij.

Zdaj, zahvaljujoč aplikaciji Jezik meni, morate samo dodati aplikacijo v katero koli predlogo in pridobiti dostop do te zmožnosti – infrastrukturo preklopa med jeziki je za vas že opravil Wix.

večjezično spletno mesto z menijem jezika wixAplikacija Jezik menija Wix namešča en klik in vaše spletno mesto bo čarobno imelo možnost preklopa med jeziki.

Oglejte si nekatere naše najljubše predloge za Wix, ki bodo odlično sodelovale z aplikacijo Jezik meni:

 • V divjino
 • Demi Watson

Meni jezika Wix ponuja več kot 30 jezikov, na katere lahko preusmerite svoje mednarodne obiskovalce.

Aplikacija vsebuje tudi preprost navodila po korakih za ustvarjanje večjezičnega spletnega mesta, kar omogoča, da zelo hitro vstanete in zaženete.

4

Večjezično spletno mesto s kvadratom

Kvadratni prostor je eden boljših gradnikov spletnih strani na povleci in spusti, ki so na voljo na trgu danes. Njihove oblikovne predloge so mobilno odzivne in so čudovite.

Kvadratni prostor’s Center za pomoč je fantastičen in imajo odlično vadnico, ki vam pokaže, kako sestaviti spletno mesto z več jeziki.

Vadnica priporoča predloge Adirondack, Nueva (ali katero koli predlogo v družini Brine) in Pacific (ali katero koli predlogo v pacifiški družini) kot najboljše za ustvarjanje spletnega mesta z več jeziki..

večjezično spletno mesto - kvadratVadnica za več jezikov Squarespace je resnično koristna, če vam pokaže korake, kako ustvariti spletno mesto z več jeziki.

Če obiščete vadnico in kliknete tam slike na spletnem mestu, vi’V akciji bomo videli tudi nekaj spletnih jezikov z več jeziki.

5

Večjezično spletno mesto z Weebly

Weebly je eden najlažjih gradnikov spletnih strani za uporabo.

A tako preproste za uporabo tudi ne’ne ponujam nobenih domačih večjezičnih zmogljivosti, ki jih lahko uporabljate (boo)….)

Vendar pa vam v svojem App Center ponujajo večjezično aplikacijo, kar obiskovalcem vaše spletne strani olajša spreminjanje jezika vašega spletnega mesta, ne da bi se dotaknili nobenih kod.

Preprosto namestite aplikacijo z enim klikom in ne’ne bi se smeli skrbeti za kaj bolj zapletenega od tega. Oglejte si to vadnico Weeblyja.

Spletno mesto z več jeziki - aplikacija, ki jo čakaTa aplikacija obiskovalcem enostavno omogoča brskanje po vašem spletnem mestu v svojem maternem jeziku.

Slaba stran je, da je’ni brezplačen (kljub temu ponujajo dvotedensko brezplačno preizkusno obdobje, vendar ga lahko preizkusite, preden se obvezujete).

Kopali smo in našli brezplačno vadbo o tem, kako lahko standardno spletno mesto Weebly pretvorite v večjezično spletno mesto.

Spletna stran z več jeziki - plačljivoVaši uporabniki bodo lahko preprosto uporabljali jezike, ko boste uporabljali jezikovno aplikacijo Weebly.

Zdaj od vas zahteva, da spremenite kode predloge, da bodo stvari delovale, vendar je avtor te vadnice velikodušno razložil vsa navodila po korakih in tudi vse kode, ki jih želite prenesti in vstaviti v svoj Weebly Spletna stran.

Končni izdelek je precej dober, kot lahko vidite na njegovem demo mestu tukaj.

6

Kako sestaviti večjezično spletno mesto: sklep

Ane so’t kakršne koli fantastične rešitve tega problema, vendar je v tem priročniku je mogoče sestaviti večjezično spletno mesto z ustvarjalci spletnih strani.

Upali smo, da bo kakšen večji povlekel & Ustvarjalci spletnih mest s kapljicami bi zgradili nekatere domače funkcije, ki bi ljudem pomagale ustvariti boljše spletno mesto z več jeziki.

Za države, razen tistih, ki uporabljajo angleščino kot glavni jezik, je to zelo pomembna lastnost, zlasti za spletna mesta, povezana s podjetji.

Rešitev z Weeblyom je malo intenzivna koda, ki je za nekatere uporabnike morda nekoliko napredna, vendar je’s eno bolj zanimivih mi’videl.

Za zdaj 3 “hekerji” zgoraj so začasne rešitve, dokler graditelji spletnih strani ne ustvarijo izvornega orodja za lažje ustvarjanje večjezičnih spletnih mest.

Pustiti’upam, da bodo to funkcijo zgradili prej kot slej!

Vmes pa so to ustrezne rešitve problema, zakaj ne bi preizkusili graditelja spletnega mesta, da bi ustvarili svoje večjezično spletno mesto:

 • Preizkusite Wix brezplačno
 • Poskusite brezplačno Squarespace
 • Preizkusite Weebly brezplačno

Ta vodnik je bil koristen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map