Koliko stane ime domene?

Mi’Pokrili bomo stroške, skrite pristojbine, najboljše registratorje domen in še več

Ime vaše domene deluje kot vaše spletno mesto’s “naslov” v internetnem zemljišču, torej imeti enega’S preprostim in ustreznim bo ljudem veliko lažje, da vas najdejo. Če ti’ste kdaj napačno napisali dolgo ime lokacije v Google Zemljevidih ​​in se končali sredi nikjer, potem boste verjetno cenili lepoto neposrednih imen krajev.


To je’je enostavno razbrati, zakaj so ljudje pripravljeni zrušiti banko, da bi si zagotovili hitro domensko ime – po načrtu precej poveča promet na spletnem mestu. Nekatere najbolj priljubljene domene, na primer hotels.com ali business.com, so dobesedno prodali za več milijonov dolarjev. Vendar se upirajte nagonu, da se naberete na loterijskih vstopnicah – milijonska imena domen so ne norma. Pravzaprav so za večino naših plebejskih namenov zmagali stroški registracije’t pridete na več kot 20 USD letno, max.

Cena domenskega imena: hiter pregled

Vsak lastnik spletnega mesta bo moral v proračun vključiti stroške domenskih imen. Izbirate lahko tako, da registrirate novo ime domene ali pa ga kupite’je že registriran. Nova domena bo stala približno 10–20 dolarjev na leto, cena predregistrirane domene pa bo dražja in se bo spreminjala glede na priljubljenost.

Še ni pripravljen za nakup? Oglejte si našega začetnika’s Vodnik po imenih domen, če želite to vedeti! 1

Koliko je domenskega imena?

Registracija nove domene običajno stane med 10 in 20 dolarjev na leto. Razlike v ceni so odvisne od tega, kateri registrar uporabljate in kakšno domeno želite registrirati. Različni registrarji ponujajo različne pakete, tako je’splača se nakupovati, da bi se najbolje prilagodil.

Če želite kupiti ime domene, vi’Nakup boste morali kupiti prek registrator domene. Registrarji so preprosto podjetja, ki upravljajo rezervacijo domenskih imen. Cene vnaprej in dodatkov se med registratorji razlikujejo, mi pa’Razčlenila bom stroške, ki jih je treba iskati, in razpravljala o prednostih in slabostih potencialnih registratorjev.

Dve najpogostejši vrsti domen sta domeni najvišje ravni (TLD) in domene najvišje ravni kode države (ccTLD). TLD-ji so dobro znane razširitve imen domen, na primer .com, .net in .edu. ccTLD so posebne razširitve domenskega imena, na primer .uk ali .fr.

TLD so zaupanja vredni, ker so’vse skupaj je tako dobro znano – kadar ljudje lahko’ne spomnim se URL-ja, oni’skoraj štirikrat večja verjetnost je, da se konča v .com kot karkoli drugega.

Medtem pa so ccTLD zaupanja vredni, saj nakazujejo, da ima spletno mesto nacionalno legitimnost. Nekatere ccTLD, na primer .me (Črna gora) in .tv (Tuvalu), se kupujejo in uporabljajo za namene, ki popolnoma niso povezani z ustrezno državo. Pravzaprav je priljubljena razširitev .co, običajno povezana s podjetjem, v Kolumbiji dejansko ccTLD!

Torej, koliko stane ime domene na leto, razčlenjeno? TLD in ccTLD so po podobnih cenah, vendar se te cene razlikujejo glede na registrarja, ki ga uporabljate. Mi’spodaj sem zbral uvodne cene priljubljenih TLD in ccTLD in jih organiziral registrar:

RegistrarTLD Cena: .comTLD Cena: .orgccTLD Cena: .usccTLD Cena: .meNameCheap

GoDaddy

HostGator

8,88 USD / leto11,98 USD / leto3,88 USD / leto3,88 USD / leto
00,99 USD / leto10,17 USD / leto7,99 USD / leto3,49 USD / leto
12,95 USD / leto12,95 USD / leto5,95 USD / leto15,00 USD / leto

Medtem ko te cene predstavljajo izhodišče za primerjavo stroškov domenskega imena na leto, je’Pomembno si je zapomniti, da oni’vse uvodne cene. Ne glede na ponudnika se bo vsa navedena cena po prvem letu zvišala. Na primer, cena domene .com z HostGatorjem po prvem letu skoči z 12,95 na 17,99 dolarja, medtem ko GoDaddy’s .me cena po prvem letu doseže z 3,49 do 19,99 dolarja.

Morda ste opazili šokantno nizko 99-odstotno ceno GoDaddyja’s .com domena. Ti’S to ponudbo boste v prvem letu prihranili tono denarja, vendar ne pozabite, da bo drugo leto zaračunano 18,17 USD.

Cene podaljšanja, čeprav so standardne, so narejene tako, da se prikradejo na vas. Na primer, mnogi registratorji zahtevajo, da se prvo in drugo leto načrta plačata hkrati. Za nakup domene .me pri GoDaddy morate plačati prvo leto (3,49 USD) in drugo leto (19,99 USD) vnaprej. Medtem ko tehtate svoje možnosti, bodite pozorni, da se prepričate’dobite najboljšo ponudbo svoj čas in denar.

2

Kaj vpliva na ceno domene?

Poleg splošnega skoka od uvodnih do obnovitvenih cen je pri izbiri registrarja domen treba upoštevati še nekaj drugih stroškov. Najpogostejši dodatni stroški so za samodejno obnovo (ko vaš registrator letno obnavlja vaše ime domene, ne da bi vam bilo treba pooblastiti) in zaščito zasebnosti.

Stroški samodejnega podaljšanja

Samodejna obnova je lahko priročna možnost, če vas poznate’načrtujete dolgoročno zavezanost domeni. Vendar veliko registratorjev vključi samodejno obnovo v pakete za prvo prijavo, kar morda niste vi’iščete.

Na primer, Domain.com in GoDaddy večino domen privzeto samodejno obnovijo, mnogi uporabniki pa ne’Zavedajo se tega, ko se prijavijo. GoDaddy ima 45-dnevno politiko vračila za samodejno obnavljanje, vendar kljub tej zaščitni coni, mi’Še vedno opažamo, da se številne stranke pritožujejo, da je odpovedi samodejno obnovitve težko sprejeti.

Po drugi strani pa NameCheap’s funkcija samodejne obnove je ne izvedeno privzeto – aktivno se morate odločiti, da ste’bi ga rad uporabljal – a ko se enkrat prijaviš, jih bo št povračila za samodejno obnavljanje. To ne bi smelo biti problem’Pripravljeni ste se zavezati na več let, vendar je spet izbira vaša.

V tem članku krijemo stroške za ime domene.

Ampak to’ni edina finančna odločitev, ki se nanaša na delovanje spletnega mesta:

  • Koliko stane spletno gostovanje?
  • Koliko stane izdelava spletnega mesta?

Stroški zasebnosti in zaščite

Kadarkoli nekdo registrira domeno, je registrar potrebno zagotoviti tega uporabnika’s kontaktnimi podatki (ime, e-poštni naslov in telefonska številka), ki jih je treba dodati v bazo podatkov Whois, ki javno navaja lastnike vseh domenskih imen v spletu.

Medtem ko’s, da morate posredovati svoje podatke’s ne zahteval, da je lahko dostopen vsem. Ob nakupu domene vsak registrator zagotovi različne stopnje zasebnosti, da se prepriča, da vaši osebni podatki niso’vidno v bazi podatkov Whois – kar vas na koncu ščiti pred stvarmi, kot so neželeni telefonski klici.

Nekateri registrarji ponujajo popolno zasebnost v bazi Whois prvo leto brezplačno. Drugi ponujajo večplastne rešitve, katerih prvo leto je brezplačno spodaj, kar bo še vedno zakrilo večino osebnih podrobnosti v imeniku Whois. To je’redko najdemo uglednega registrarja, ki nudi brezplačno zaščito pred Whoisom po prvem letu.

Na vrh Namig: temeljito pregledajte stran za prevzem blaga in se prepričajte, da registrar nima’t vrgel v vse dodatke, ki jih ne’ne potrebujem. Če je, počistite to – večina registratorjev bo to storila’najbolje, da bodite pozorni!

Prenos domen

Dobra novica je, da večina registratorjev domen ne’t ne zaračunate doplačila za prenos domen, kar pomeni, da če želite zamenjati svoje ime domene z drugim registrarjem, lahko to storite brezplačno.

Prenos domene se nanaša samo na postopek spremembe registrarja imena domene. Vaš stari registrator in vaš novi registrator morata preklopiti bazo podatkov Whois. Ta postopek poteka ločeno od graditelja spletnega mesta in vašega ponudnika gostovanja. Zdi se, da so te storitve prepletene, vendar to’s samo zato, ker nekateri registratorji domen nudijo tudi storitve gostovanja in / ali graditelje spletnih strani pod istim imenom!

3

Kje lahko kupim ime domene?

Obstaja veliko registratorjev domen, vendar je le nekaj vrednih tega:

  • Domain.com – ponuja ogromno TLD in ccTLD
  • HostGator – je registrator domene in gostiteljsko podjetje in vam omogoča, da te storitve skupaj kupite kot paket
  • GoDaddy – eden najbolj znanih registratorjev domen, in še več’je tudi ponudnik gostovanja (znova kamen ubijete dve ptici!)

domena comDomain.com ima na izbiro veliko možnostidomača stran domene hostgatorHostGator je več kot le prisrčen logotip – ima veliko izbiro TLD-jev!domača stran domene godaddyGoDaddy je uveljavljena industrijska sila z dobrim razlogom

Domensko ime lahko kupite tudi prek ustvarjalca spletnih strani. Izdelovalci spletnih mest so platforme, ki pomagajo začetnikom pri postavljanju profesionalnih spletnih mest, ne da bi pri tem potrebovali nobeno kodo. Ko se prijavite pri ustvarjalcu spletnega mesta, je postopek registracije domene vključen kot del te prijave – kar je popolna možnost za začetnike!

Želite izvedeti več o ustvarjalcih spletnih strani?

  • 10 najboljših brezplačnih graditeljev spletnih strani leta 2019
  • 9 najboljših gradnikov spletnih mest za majhno podjetje
  • 12 najboljših ustvarjalcev spletnih strani za umetnike

4

Kaj, če nekdo že ima ime domene, ki si ga želim?

To je zaskrbljujoče, glede na to, da trenutno prek interneta v internetu živi preko 1,7 milijarde spletnih mest (in šteje!). Verjetno je veliko velikih imen domen, in ko se to zgodi, je najcenejša možnost daleč, da si zamislimo drugo ime. Če pa ti’ste mrtvi nastavljeni na domeni, ki’jemlje in ne’ne želite kompromis, še vedno imate nekaj možnosti.

Z viri, kot je snapnames.com, lahko vidite nedavno dostopne domene (kar se dogaja vsak dan, tako da bi lahko imeli srečo!). Sicer pa ti’Boste morali plačati veliko več za “poprodajna domena,” ponavadi se ukvarjajo s spletnimi dražbami, na katerih ste’d ponudbo za že registrirano domeno, ki vam jo bomo posredovali.

Cene domenskih izdelkov so tako drage (se spomnite milijonov dolarjev, o katerih smo govorili prej?), Ker je vrednost, ki jo lahko blagovna znamka prinese s kratkim, relevantnim domenskim imenom, neprecenljiva (ne bi mogli’ne upiram, oprosti). Na primer, če ste iskali avtomobilsko zavarovanje in weren’Če ne veste, kje začeti, se lahko odpravite na CarInsurance.com – domeno, ki se je leta 2010 prodala za 49,7 milijona dolarjev.

Seveda ne bodo šle vse domene poprodajnih mest milijonov, vendar bo praviloma vse uporabno še vedno precej drago. Ker je večina od nas zmagala’ne bo zapuščal našega življenja’prihranimo pri imenu domene’se bomo morali lotiti svojega. Torej se morda sprašujete…

Kako naj izberem svoje ime domene?

Sprva si morda mislite’neprijetno, da so verjetno zajeta najpomembnejša imena domen za vaše spletno mesto. Toda zdaj, ko so očitna imena izven enačbe, mi’si prisiljen razmišljati zunaj okvira – kar lahko pripelje do nekaterih nepozabno ustvarjalnih rezultatov.

Najpomembnejša točka, ki jo morate upoštevati, ko razmišljate o možganih, je radijski test: z drugimi besedami, ali bi potencialni obiskovalci spletnega mesta lahko črkovali vaše ime domene samo tako, da bi ga slišali? S tem, ko si zastavil to vprašanje, ti’Izogibam se običajnim pastem, kot so številke (mislite? “3” ali “trije?”) in besede z več črkami (“do” ali “tudi?”).

5

Cena domenskega imena: Končne misli

Preprost odgovor na “koliko je domenskega imena” je: odvisno je od vaših potreb. Registracija nove domene ne sme nikoli prekiniti banke, čeprav se bodo cene po prvem letu zvišale. Če pa potrebujete domensko prodajno domeno, bodite pripravljeni plačati veliko več. Vsekakor ne bi smeli varovati zasebnosti, prenosa domen in samodejne obnove’t kvečjemu dodajte stroške za ime vaše domene.

Na splošno bodo stroški povsem novega imena domene znašali med 10-20 dolarjev na leto, ki bo nihala glede na uvodne in obnovitvene cene.

Izbira registrarja je odvisna tudi od tega, kaj vi’iščete – ali to’S preprosto registratorjem, vključenim ponudnikom gostovanja ali registracijo pri ustvarjalcu spletnega mesta, obstajajo možnosti za vsako raven obveznosti.

6

Pogosta vprašanja

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me