Proizvodi za otpremu: Vodič po korak

Postavljanje vlastitog poslovanja s e-trgovinom prilično je uzbudljivo. Od nabavke ili čak izrade svojih proizvoda, do dizajniranja vaše trgovine i promocije vraga iz nje’s čitavim popisom zabavnih zadataka koje treba provjeriti tijekom postavljanja svoje marke.


Dostava se često može ostaviti kao pomalo oklijevajući zastoj – to može biti složeno, zamorno i potpuno frustrirajuće postavljanje, što ga čini jednim od tih poslova koji treba raditi kasnije. Međutim, to’također jedan od najvažnijih dijelova bilo koje internetske trgovine – ili bilo koje uspješne, u svakom slučaju!

79% američkih potrošača vjerojatnije će kupovati putem interneta zbog besplatne dostave – no znači li to da biste trebali ponuditi besplatnu dostavu na svim svojim proizvodima? A kako idete na pakiranje proizvoda, pronalaženje prijevoznika i – šok užasa – izračunavanje cijena otpreme?

Mi’ponovno smo da vas prođemo kroz postupak otpreme, uz korisne savjete o odabiru ispravne metode slanja za vas i detaljne upute o tome kako prvo doći do isporuke ispravno.

Proizvodi za isporuku: 9 koraka za uspjeh

 1. Odlučite se za način slanja.
 2. Izračunajte troškove dostave.
 3. Odaberite svoje pakiranje.
 4. Odaberite prijevoznika.
 5. Igrajte sigurno uz osiguranje i praćenje.
 6. Dostava u inozemstvo? Označite zakonitosti.
 7. Označite svoje proizvode za otpremu.
 8. Komunicirati, komunicirati, komunicirati.
 9. Ponudite jasnu politiku povrata.

Mi’Provest ćemo vas kroz ove korake i također objasniti postupak otpreme nakon što jednom’primio sam mrežnu narudžbu. Jeste li spremni isporučiti dostavu sljedećeg nivoa kupcima? Onda neka’idi!

Saznaj više

 • Tek počinjem? Naučiti Kako izgraditi internetsku trgovinu u našem korisnom vodiču.
 • Otkrijte Najbolji graditelji web stranica e-trgovine od 2020. da biste najbolje započeli svoj posao.

Prije nego što započnete

Prije nego što nastavite s našim detaljnim vodičem o isporuci, trebali biste znati nekoliko stvari ili barem započeti razmišljati:

 • proizvodi – da li su svi vaši proizvodi slični u veličini i težini ili se drastično razlikuju? To će utjecati na vrstu isporuke koju odaberete. Primjerice, otprema nakita prilično je različita od otpreme nečega teškog poput namještaja!
 • Destinacije – kamo ste spremni poslati? Budite realni oko toga’da li ste spremni otpremiti u inozemstvo ili ne. Preporučujemo da počnete s malim, a širite se prema van kako rastete u samopouzdanju.
 • budžet – koliko novca ste izdvojili za pokrivanje troškova slanja? To’Ne nudi besplatnu dostavu svim svojim kupcima ako ih ima’Osušit ćete svoj bankovni račun, pa će vam sada procjena proračuna pomoći da donesete važne odluke o tome koji će način isporuke ponuditi kupcima.

Da nas izbaci, evo’s početni do kraja sažetak postupka dostave nakon što jednom’sve je postavljeno:

 1. Primite internetsku narudžbu
 2. Izvori proizvoda kojima je potrebna isporuka – provjerite njihovu veličinu i težinu
 3. Dvaput provjerite i potvrdite odredište otpreme
 4. Odlučite koji vas prijevoznik’ponovno slanje sa
 5. Izračunajte troškove otpreme
 6. Pakirajte proizvod
 7. Označite proizvod
 8. Pošaljite proizvod

Da biste došli do faze u kojoj možete započeti s isporukom proizvoda, prvo morate postaviti postupak slanja – i to’s kamo uđemo’Vodit ćemo vas kroz svaku fazu postavljanja otpreme za vašu tvrtku, od načina izračuna troškova do odabira pravog prijevoznika za vas – počevši od odlučivanja o načinu otpreme.!

# 1. Odlučite se za način slanja

Postoje različiti načini otpreme koje možete ponuditi svojim kupcima, kao što su besplatna ili paušalna poštarina. Ovdje’s prikazom glavnih metoda za odabir…

Besplatna dostava

To’je svima’omiljena, zar ne’je li? Besplatna dostava može učiniti čuda za privlačenje kupaca kroz postupak odjave, a da ne odustanu od njihove narudžbe. Neočekivani troškovi razlog su broj jedan zbog napuštanja košarice, što znači da morate biti oprezni oko troškova isporuke.

Jedan od najjednostavnijih načina za uklanjanje dodatnih troškova otpreme koji potencijalno odlaže kupce je njihovo potpuno uklanjanje!

proizvodi za dostavu superdry stranica s besplatnom dostavom proizvodaAko ti’Ako nudite besplatnu dostavu, obavezno povikajte o tome na svojim proizvodima, kao što je ovaj primjer iz SuperDryja!

Besplatna poštarina popularan je i uspješan način dostave – međutim, to’nije moguće svima. Evo nekoliko načina da ponudite besplatnu dostavu bez probijanja banke:

 1. U cijenu proizvoda uključite otpremu – treba biti oprezan’Ne gurajte cijenu proizvoda kroz krov, ali to’je dobar način da osigurate da i dalje pokrivate svoje troškove. Možete pokriti puni trošak ili samo neki od njih kako biste snizili troškove dostave.
 2. Ponudite besplatnu dostavu nakon što kupac potroši minimalni iznos – na primjer, “besplatna poštarina za narudžbe veće od 50 USD!” Ovo čak može pomoći povećanju prodaje, jer ljudi dodaju dodatke u svoju košaricu kako bi ostvarili pravo na besplatnu dostavu.
 3. Nagradite kupce besplatnom dostavom – na ovaj način morate samo s vremena na vrijeme ponuditi besplatnu dostavu. Možete koristiti besplatnu dostavu kao prvi poticaj za nove kupce ili kao nagradu za angažiranje postojećih kupaca.

Gornji savjet! Možete ponuditi besplatnu dostavu i plaćenu dostavu, ali besplatnu dostavu učinite sporijom dostavom. Ovo može uspjeti da potaknete ljude da plaćaju mogućnost brže isporuke bez osjećaja kao da ste vi’snosio je sve dodatne troškove na njih’i dalje je njihov izbor. Ili slijedite ASOS’ primjer dolje i koristite brzu besplatnu dostavu za velike narudžbe!primjer besplatne dostave kao isporuke proizvodaASOS koristi besplatnu dostavu za poticanje većih narudžbi kupaca nudeći dostavu za sljedeći dan kupcima koji potroše više od 150 USD.

Dostava s fiksnom stopom

Paušalna poštarina savršena je ako i vi’prodajete prilično ujednačene proizvode koje ne’ne razlikuju se previše u veličini i težini. Ovdje naplaćujete isti iznos po narudžbi, bez obzira koliko su vaši proizvodi.

Morate biti oprezni da ne napunite ili preopterećite svoje kupce, tako je’s izbjegavajte paketiranje po jedinici ako prodajete veliki asortiman proizvoda različitih veličina.

brodski proizvodi sretni čarape paketa po stopiHappy Socks prodaje samo jednu vrstu proizvoda – mi’Dopustit ćete vam da pogodite o čemu se radi – što je savršeno za paušalno otpremu. Sva američka isporuka košta 4 USD. Jednostavan!

Jedna od glavnih prednosti paketa za pakovanje je da pojednostavljuje postupak otpreme za kupca, čineći ih vrlo jednostavnim u pripremi za troškove otpreme. To bi im zauzvrat trebalo učiniti manje vjerojatnim da napuste svoj red.

Primjer paketa za paušalne stope može biti kada cijela poštarina košta 5 dolara, bez obzira na vrijednost narudžbe.

Dostava u stvarnom vremenu

Naplata cijena prijevoznika u stvarnom vremenu pruža najtačniju cijenu otpreme za kupce. Najlakši način za dostavu u stvarnom vremenu je integracija trgovine s prijevoznikom. Možete stvoriti račun kod određenog davatelja usluga i pregovarati o cijenama, a zatim ih prikazati u svojoj trgovini.

To je lako učiniti pomoću alata za izradu e-trgovine, poput BigCommercea, koji nudi mnoštvo značajki i integracija isporuka.

Koji način slanja trebate odabrati?

Dobra vijest je da ne’Moram samo odabrati jedan i držati ga se do kraja vremena. Umjesto toga, možete odabrati glavnu metodu, kao što je paušalno isporučivanje, a zatim ponuditi besplatnu dostavu na skupljim narudžbama ili kao dio promocije prodaje.

Samo budite oprezni da ne zbunite svoje kupce miješanjem načina slanja – pošaljite poruke što je jasnije i nemojte’t preplaviti kupce s previše mogućnosti.

Prije nego što krenete dalje, obavezno:

 • Odlučili ste koji je način slanja najbolji za vaše poslovanje
 • Razmišljali smo o načinima za privlačenje kupaca koristeći različite načine isporuke

Saznaj više

 • Trebate ručno sortirati cijene proizvoda zajedno s troškovima dostave? Pogledajte naš vodič na Kako cijena proizvoda za neke korisne savjete.
 • Prilikom proračuna ne zaboravite uzeti u obzir troškove vaše web stranice. Naš vodič za cijene Koliko vas web stranica treba koštati? pomoći će vam da budete sigurni’ponovno ne preplaćujete na svojoj web stranici.

# 2. Izračunajte troškove dostave

To je često dio koji ljude odbacuje. Izračunavanje troškova otpreme moglo bi uzeti u obzir tonove jednadžbi i složenu matematiku, ali u stvarnosti to’jedva raketna znanost.

Koliko se košta isporuka proizvoda svodi se na nekoliko osnovnih stvari:

 • Težina proizvoda
 • Veličina proizvoda
 • Gdje ti’ponovno slanje iz
 • Gdje ti’ponovno slanje u

Dodatni troškovi dostave na koje biste mogli naići uključuju poreze, carine i troškove osiguranja ili praćenja. Ali u cjelini su četiri gore navedena faktora glavna stvar koja će odrediti cijenu otpreme paketa.

To’s teško je napraviti bilo kakva konkretna predviđanja o troškovima otpreme, jer će se svaka prodavaonica i svaki prijevoznik razlikovati. Međutim, opće je pravilo da će veći, teži proizvodi koštati više, a otprema u inozemstvo bit će skuplja nego lokalno slanje..

Troškovi slanja mogu se zbrojiti brzo, tako je’Važno je uložiti se u istraživanje kako biste pronašli najbolju ponudu koju možete. To možete učiniti pomoću nosača’s brodski kalkulatori – to’u pravu si’neću sve to morati raditi sama!

Jednostavno unesite podatke o proizvodu (kao što su težina i dimenzije), gdje se nalazite’ponovno slanje od i do, i datumi isporuke, a prijevoznik će generirati troškove i opcije isporuke.

Ovaj kalkulator isporuke FedEx olakšava izračunavanje koliko će koštati isporuka proizvoda ovisno o težini i odredištu isporuke.Ovaj kalkulator isporuke FedEx olakšava izračunavanje koliko će koštati isporuka proizvoda ovisno o težini i odredištu isporuke.

Umjesto da sami morate sve raditi, možete usporediti različite prijevoznike’ cijene pomoću kalkulatora za otpremu kao što je onaj gore. Svaka je nešto drugačija, ali većina ključnih informacija koje trebate da biste dobili ponudu je ista – i to’to je potrebno brzo, jednostavno, (i besplatno).

Evo nekoliko popularnih prijevoznika za početak:

 • UPS
 • FedEx
 • DHL
 • USPS
 • Canada Post

Prije nego što krenete dalje, obavezno:

 • Prikupio je podatke potrebne za izračunavanje troškova isporuke
 • Generirani citati različitih prijevoznika
 • Usporedite različite ponude kako biste pronašli najbolju cijenu za svoju tvrtku

# 3. Odaberite svoju ambalažu

Pakiranje služi dvije funkcije. Prvo je sigurno preuzeti svoj proizvod u ruke svojih kupaca. Drugo je tržište vašeg proizvoda i rad na povećanju imidža vaše marke.

Mi’pokriti ću ambalažu’prvo započnite posao. Pakiranje koje odaberete ovisi uvelike o vrsti proizvoda koji želite’ponovno slanje. Delikatni predmeti trebat će dodatnu zaštitu, dok će teški predmeti trebati čvrsto osvojeno pakiranje’ne raspasti se.

No općenito, pakiranje treba biti:

 • Čvrst – razbijena, slomljena kutija ne’Ne mogu stvoriti odličan prvi dojam.
 • Dobro zapečaćen – ne znaš’Ne želim da se paketa otvori.
 • Prikladna veličina – Što je manji, lakše je otpremiti!
 • Jednostavno za rukovanje – i za kurira i za kupca.
 • Što je moguće svjetlije – ovo će vam pomoći smanjiti troškove.

Gornji savjet!

Kartonske kutije su klasični favoriti za otpremu predmeta svih vrsta i veličina, ali ako hoćete’Ponovno ih sastavite, obavezno ojačajte sve šavove jakom trakom kako ne bi došlo do pucanja u tranzitu. Pokušajte je ispustiti s jednog metra prije pakiranja proizvoda i vidjeti hoće li preživjeti – ako jest, kutiju je dobro pogledati!

Jednom kad ti’Imate pokrivenu praktičnu stranu, možete razmišljati o tome kako pakiranje može postati dio vaše marke. Vaše pakiranje je prvo što kupci vide kada stigne narudžba, tako je’prilika za odličan prvi dojam.

Zamislite kako ste’Prezentirajte svoje proizvode unutar ambalaže, kao i sam izgled ambalaže.

kako isporučiti ambalažu proizvoda Amazon kutijeKartonske kutije su pouzdan dodatak za isporuke proizvoda – samo pitajte Amazon! Ali to ne’znači, možeš’Ne markirajte svoje kutije ili na njih stavljajte važne poruke poput “lomljiv”. Ipak, nije najuzbudljivije pakiranje okolo. kako isporučiti proizvode za pakiranje ljepote pitaPretplatnička tvrtka Beauty Pie ide korak dalje svojim ambalažom – ružičaste kutije i podebljana marka čine ih odmah prepoznatljivim!

Bilo da’jednostavno provjerite je li vaše pakiranje zaštićeno robnom markom, razmjenom poruka, fontom i upotrebom boje ili uključivanjem personalizirane zahvalne poruke, dodavanje sitnih dodira zaista može pomoći vašem poslu da se istakne.

Ako se vaša tvrtka bavi ekološkim proizvodima, pokušajte nabaviti recikliranu ambalažu. Ako vaša marka ima robusnu ili industrijsku vibraciju, onda vam ambalaža može priuštiti da bude malo grublja oko ivica nego ako prodajete, recimo, otmjene tehnologije.

Prije nego što krenete dalje, obavezno:

 • Izvrsno zaštićeno i prikladno pakiranje za vaše proizvode
 • Razmišljali smo o tome kako dodati markirane dodire u svoje pakiranje
 • Osmislite ideje kako svoje proizvode predstaviti unutar njihove ambalaže

Saznaj više

 • Pakiranje je važan dio vašeg brandiranja. Pročitajte naš vodič na Kako izgraditi brend na mreži da biste saznali više o brandiranju vašeg poduzeća.
 • Marketing je ključan za postizanje vaših proizvoda pred više ljudi. Prolazimo vas kroz Kako tržište proizvoda na mreži u našem stručnom vodiču.

# 4. Odaberite prijevoznika

Vas’Već ste korak bliže odabiru pravog prijevoznika za svoju tvrtku nakon istraživanja i usporedbe troškova prijevoza. Ali postoji još nekoliko stvari koje će vam pomoći da odaberete.

1. Koje su njihove politike proizvoda?

Ovisno o vrsti proizvoda koji prodajete, mogu postojati ograničenja isporuke ili dodatni troškovi – na primjer, na vrlo teškim ili krhkim predmetima. Prodaja hrane putem interneta često dolazi s obimnim popisom pravila i propisa, stoga istražite kako biste izbjegli iznenađenja.

2. Gdje otpremate?

Neće svi prijevoznici ponuditi međunarodnu dostavu ili bi mogli naplatiti mnogo veće naknade za to. Ako ti’puno planirate isporuku u inozemstvo, pobrinite se da je vaš prijevoznik potpuno prilagođen za vaše potrebe.

3. Koliko su pouzdani?

Pouzdanost je ogroman faktor prilikom odabira savršenog nosača. U stvari, to’Uz cijenu je najvažnije najvažnije – morate biti u mogućnosti vjerovati da će vaš prijevoznik sigurno isporučiti svoje proizvode kupcima!

Pročitajte recenzije i čak pokrenite nekoliko naloga za provjeru pouzdanosti i profesionalnosti prijevoznika prije nego što im vjerujete sa svojim dragocjenim narudžbama kupaca.

4. Koliko su brzi?

To ide ruku pod ruku s pouzdanošću, ali dovoljno je važno da ovdje zahtijeva svoj vlastiti korak! Brzina je zaista bitna kod otpreme – nitko ne želi čekati šest tjedana da stigne njihov proizvod. Zapravo, 54% američkih potrošača mlađih od 25 godina izjavilo je da im je isti dan glavni pokretač kupovine!

Iako možda nećete moći ponuditi dostavu za isti dan, to pokazuje važnost brzih rezultata. Ako ti’otpremajte lokalno, a zatim koristite lokalnog dobavljača i odredite prednost brzih pošiljaka – čak i ako to znači plaćanje malo više.

5. Hoće li doći k tebi?

Ako ti’ikad sam morao stati u red na poštu u vrijeme ručka’Znat ću da to može trajati mnogo vremena. To je manje nego idealno, pogotovo ako vaše poslovanje ovisi o brzom slanju isporuka i uz minimalne gnjavaže.

Ako ti’ako ste zauzeti radom drugog posla ili vam je potrebno usmjeriti energiju na vođenje vašeg posla, možete pronaći prijevoznika koji će dolaziti i sakupljati pakete izravno od vas!

To znači da ne’ne morate izlaziti i vući pakete zajedno s vama – umjesto toga, prijevoznik će pokupiti pakete iz vaše kuće, ureda ili skladišta, štedeći vam vrijeme i trud.

Gornji savjet!
Jednom kad ti’Odabrao sam prijevoznika, to’dobra je ideja za stvaranje poslovnog računa, jer to može otključati popuste ili dodatne usluge koje bi mogle biti korisne kad započnete redovito slati.

Briga, brzina i napor koji vaš prijevoznik ulaže u isporuku vaših proizvoda izravno će utjecati na vaše poslovanje i način na koji vaši kupci vide vašu marku. Stoga pripazite da odaberete pravo da odaberete pravog nosača, a ne samo najjeftiniji.

Prije nego što krenete dalje, obavezno:

 • Istražio različite prijevoznike
 • Usporedite svaki prijevoznik koristeći gornje kriterije
 • Odabrao je pravi nosač za vas

# 5. Igrajte sigurno uz osiguranje i praćenje

Prodajete li predmete visoke vrijednosti? Ako je to slučaj, dodavanje osiguranja može vam ponuditi prijeko potreban mir. Većina prijevoznika nudi osiguranje, a ne bi trebalo’ni tebe neće koštati svijet. Neki će ga imati kao dodatni dodatak, dok će ga drugi automatski uključiti u cijenu otpreme, tako da’vrijedi provjeriti.

Praćenje je značajka koja može ponuditi duševni mir i vama i vašem kupcu. Možete vidjeti kada je vaša pošiljka isporučena sigurno, dok kupac prima ažuriranja na svom paketu’s napredak – to’s win-win!

Primjer praćenja narudžbe proizvoda za otpremuOmogućite svojim kupcima da znaju kako paket dolazi na svoje mjesto tako da im daju ažuriranja i ID praćenja.

Praćenje je ponekad uključeno u osiguranje, pa uvijek provjerite prije slanja.

Prije nego što krenete dalje, obavezno:

 • Odlučili želite li osiguranje i / ili praćenje za svoje pakete
 • Istraživanje pruža li vaš operater te usluge

# 6. Dostava u inozemstvo? Označite zakonitosti

Vaši su proizvodi nevjerojatni, volite ih i znate da će ih i svijet voljeti. Želite širiti radost – ali sada vam složenost globalne isporuke stoji na putu. Don’ne brinite: mi’eto vam ovdje da vam pomognemo da odredite zakonitosti kako bi vaši proizvodi sigurno prešli granice.

Glavna stvar koju trebate uzeti u obzir prilikom otpreme u inozemstvo je carina. Za svaki paket koji se dostavlja u inozemstvo, morate ispuniti obrasce carinske deklaracije. Budite potpuno transparentni o tome’unutar paketa, gdje je’dolazi, odakle’ide, vrijednost i činjenica da to’s robom (na primjer, kao poklon).

Vas’Trebat ćete provjeriti koji su obrasci potrebni kod vaše lokalne poštanske usluge. Zatim možete dobiti obrasce iz svog lokalnog poštanskog ureda ili čak i putem interneta preko graditelja e-trgovine poput Shopifyja.

Gornji savjet!

Prodaja na međunarodnoj razini? 75% ljudi radije bi kupilo proizvode na svom jeziku, dok 92% radije kupuje na web stranicama koje navode cijene u svojoj lokalnoj valuti. Obratite se svim kupcima prilagođavajući vašu trgovinu prema više nacionalnosti i stvorite višejezičnu web stranicu.

To’Također je dobra ideja provjeriti ima li dodatnih poreza, carina ili carina koje je potrebno platiti. To će se razlikovati ovisno o tome gdje se nalazite’temelji se, pa to’najbolje je saznati ove detalje za vaše točno poslovanje.

Prije nego što krenete dalje, obavezno:

 • Odlučio ako’prodaja u inozemstvu
 • Istražili ste koja vam je carinska dokumentacija potrebna
 • Prikupili odgovarajuće obrasce
 • Otkrijte postoje li dodatni troškovi ili naknade koje treba platiti

# 7. Označite svoje proizvode

Označavanje vaših proizvoda posljednji je zadatak između vas i konačni cilj stvarne isporuke vašeg proizvoda.

Ovo nije’nije toliko komplicirano koliko možda mislite – u stvari, možete započeti jednostavnim pisanjem naljepnica. Međutim, za profesionalnije, pouzdanije i manje dugotrajne naljepnice to je’vrijedi ih službeno ispisati.

Ovdje’kratkim pregledom osnova koje treba uključiti u vaše naljepnice za otpremu:

 • Podrijetlo (ili povratna) adresa
 • Adresa odredišta
 • Težina
 • Klasa otpreme (poput prve klase)
 • Broj za praćenje i barkod

To’Mnogo je lakše stvoriti naljepnice za dostavu prilikom upotrebe platforme za e-trgovinu, poput Shopify ili BigCommerce. Na primjer, pomoću usluge Shopify Shipping možete odabrati sve narudžbe koje ste naručili’spremni ste za isporuku, pregled i uređivanje naljepnica, a zatim ih ispisati na vlastitom pisaču!

Evo nekoliko korisnih usluga koje će vam pomoći da stvorite naljepnice za otpremu:

 • USPS klik-N-brod
 • UPS Kreirajte pošiljku
 • FedEx Ship Manager Lite

Ostala rješenja uključuju aplikacije i usluge poput ShipStation i ShipperHQ.

Prije nego što krenete dalje, obavezno:

 • Prikupio je sve podatke koji trebaju biti označeni za otpremu
 • Odlučili ste kako želite ispisati svoje naljepnice
 • Napravio, ispisao i priložio tiskarske naljepnice na svoj paket

# 8. Komunicirati, komunicirati, komunicirati

Čestitamo! Sada biste trebali biti u mogućnosti isporučiti svoje proizvode. Ali kako bismo vam osigurali sretne kupce’Trebat ću uložiti samo malo više posla. Morate komunicirati i to trebate prevesti na sljedeću razinu (to’pa zašto smo ga stavili tri puta, vidi?)

Dok ti’naporno radimo na pripremi proizvoda za isporuku, kupac nije’nisam vidio ništa od te krvi, znoja i pažljivog prepisa naljepnice. Oni daju nalog, i onda… ništa. Tri do pet radnih dana kasnije stiže njihova pošiljka i oni’više si olakšan nego uzbuđen. Konačno, mrmljaju dok ih otvaraju, nisam’nisam sigurna da će se ovo dogoditi.

Don’neka to ne bude slika koja čeka vaše proizvode. Umjesto toga, pošaljite lijepu poruku potvrde čim kupac preda svoju narudžbu – ako možete’Ne dajte odmah detalje otpreme, neka vas znaju’Uskoro ćemo stupiti u kontakt s više informacija.

Gornji savjet!

Obavezno uključite jednostavan način da vaš klijent stupi u kontakt s vama ako ima bilo kakvih pitanja ili problema.

Pokušajte dati okvirni okvir za otpremu – na primjer, možete reći da se predmeti obično šalju u roku od 72 sata.

Kad je proizvod otpremljen, e-poštom pošaljite kupcu, navedite mu predviđeni datum isporuke, a također im pošalje i broj za praćenje’s opcijom. Jednom oni’primili smo njihovu pošiljku, uvijek možete poslati drugu “Hvala vam” e-pošta traži povratne informacije ili nudi popust kako bi ih vratila u svoju trgovinu.

kako isporučiti proizvode velike divlje misli potvrda narudžbe putem e-pošteBig Wild Thought dobiva mjesto potvrde u e-poruci, obećavajući daljnje detalje o otpremi i gumbu, tako da možete pratiti svoju narudžbu’napredak.

Kupci će cijeniti trud – 83% kupaca u SAD-u očekuje redovitu komunikaciju o svojoj kupnji.

Možete si olakšati život automatizacijom nekih ili svih svojih e-poruka – većina platformi za e-trgovinu imat će aplikacije koje to mogu učiniti za vas.

Prije nego što krenete dalje, obavezno:

 • Napravio plan e-pošte koji će poslati klijentima nakon što ih oni pošalju’naručio sam
 • Nacrtali smo vaše e-poruke
 • Potražite automatizaciju e-pošte kako biste uštedjeli vrijeme

# 9. Ponudite jasna pravila o vraćanju

Jeste li znali da je 63% američkih online kupaca odgovorilo da neće’Ne mogu kupiti ako ne mogu’ne možete pronaći politiku povrata?

Obavezno postavite pravilo vraćanja i provjerite je li’Super je lako pronaći na svojoj web stranici – pokušajte staviti informacije o povratu na stranice proizvoda radi potpune transparentnosti. Lak povratak – a ako je moguće i besplatan – pobudit će povjerenje kupaca i pružiti im dodatni razlog za klik “Kupiti” ako oni’ponovno ste sigurni, umjesto da igrate na sigurno.

Prije nego što krenete dalje, obavezno:

 • Odlučila se o politici povrata
 • Jasno definirajte svoja pravila o povratu na trgovini

Proizvodi za dostavu: Sažetak

Dostava je ogroman dio svakog posla’ uspjeh. Možete imati najbolje proizvode na svijetu, ali ako vam je poštarina spora, tada se možete pozdraviti sa zadovoljnim kupcima ili ponoviti prodaju.

Ulaganjem svog vremena i truda u pravilno postavljanje pošiljke vi’ponovno postavljanje svoje trgovine za uspjeh. Ne znaš’Ne treba vam beskrajni proračun ili neki tajni poslovni umak da biste bili ispravni – možete otpremiti kući i obaviti sjajan posao. Samo slijedite naše korake!

Proizvodi za dostavu: Sažetak u 9 koraka

 1. Odlučite se za način slanja.
 2. Izračunajte troškove dostave.
 3. Odaberite svoje pakiranje.
 4. Odaberite prijevoznika.
 5. Igrajte sigurno uz osiguranje i praćenje.
 6. Dostava u inozemstvo? Označite zakonitosti.
 7. Označite svoje proizvode za otpremu.
 8. Komunicirati, komunicirati, komunicirati.
 9. Ponudite jasnu politiku povrata.

Vaši prvi koraci su upoznavanje vaših proizvoda iznutra i izvana. Vas’Trebat će vam mjerač vrpce i neke vage da biste mogli zabilježiti svaki proizvod’težina i dimenzije. Vas’Morat ćete imati i ideju o vašem proračunu i o tome želite li od prvog dana započeti s lokalnom isporukom ili ići globalno.

Nakon toga, krenite na prvi korak istraživanjem načina otpreme koji je najprikladniji za vas. Znamo da se čini kao da se puno radi, ali to’nije tako zastrašujuće koliko se čini. Ako odaberete dobrog graditelja e-trgovine poput Shopify ili BigCommerce, postupak dostave također će biti puno lakši – oni znaju što čine’radiš, a oni’osmišljeni su da vam pomognu.

Zapamti, znaš’ne moram to ispraviti od prvog dana – učite dok idete, a naš će vodič biti tu da vam pomogne na putu!

Saznaj više

Vas’čuli smo kako spominjemo Shopify i BigCommerce kao dvije najbolje platforme za e-trgovinu za otpremu. Saznajte više o njima u našim stručnim recenzijama:

 • Naše Shopify Review otkriva sve što trebate znati o ovom popularnom graditelju e-trgovine, uključujući i kako smo to pronašli na testiranju.
 • Naše Pregled BigCommercea uranja u pojedinosti ovog moćnog graditelja kako bi otkrio što ga čini tako dobrom za rastuće tvrtke.
 • Rastavljen između njih dvoje? Idi preko naše BigCommerce vs Shopify usporedba za bočni pogled.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me