Изграждане на онлайн магазини

Всички бихме могли да направим с малко допълнителни пари тук и там – и изграждането на онлайн магазин е идеалният начин да донесете някакъв допълнителен доход. Всъщност се очаква продажбите на електронна търговия да представляват 17,5% от продажбите на дребно в световен мащаб до 2021 г.!


Въпреки тази зашеметяваща статистика, почти половината от американските бизнеси все още не го правят’нямам уебсайт – което означава, че сега е идеалният момент да седнете, да включите захранване и да се изградите.

Независимо дали вече притежавате магазин за тухли и хоросан и вие’търсите да разширите онлайн или вие’като направите първите си стъпки в света на електронната търговия с първия си някога магазин, това ръководство ще ви преведе как да създадете онлайн магазин от началото до края.

Изграждането на онлайн магазин никога не е било по-лесно с производителите на електронна търговия като Shopify и WordPress плъгини като WooCommerce. Уеб хостове като Bluehost също правят изграждането с WordPress по-бързо и по-удобно за начинаещи. Това ръководство ще ви помогне да решите кой метод е най-подходящ за вас и ще ви покаже как да създадете онлайн магазин, като използвате един или друг.

Готови ли сте да изградите онлайн магазин? Ако ти’отново технологичен новак, препоръчваме първо да проверите нашето ръководство за създаване на уебсайтове – и ако сте’след пълен контрол и персонализиране, след това преминете към ръководството за WordPress, за да видите дали’правилно за теб!

Изграждане на уебсайтове wordpress v уебсайтове

Contents

Вариант 1: Използвайте Създател на уебсайтове за електронна търговия

Как да изградите онлайн магазин с помощта на уебсайт за електронна търговия

 1. Намерете вашия перфектен конструктор на уебсайтове за електронна търговия.
 2. Изберете най-добрия план за вас.
 3. Вземете име на домейн за вашия магазин.
 4. Изберете вашия шаблон за електронна търговия.
 5. Персонализирайте шаблона си за електронна търговия.
 6. Добавете вашите продукти.
 7. Настройте начини на плащане.
 8. Подредете настройките си за доставка.
 9. Визуализация, тест… и публикувате вашия онлайн магазин.

Стъпка 1: Намерете Вашия перфектен конструктор на уебсайтове за електронна търговия

Създателят на електронна търговия е онлайн софтуер, който ви позволява да изградите собствен собствен онлайн магазин, без да се нуждаете от усъвършенствани технологични умения, кодиране на знания или дузина компютърни екрани. Всичко, от което се нуждаете, е интернет връзка и страхотна бизнес идея!

Когато стартирате онлайн магазин, първата стъпка е избора на подходящия производител на онлайн магазин.

Там има много строители на онлайн магазини. Някои са евтини, някои са скъпи, някои са надеждни, а други… нали’T.

С толкова много възможности за избор, помислихме си’ще направим малко по-лесно да изберете правилния за вас. ние’По-долу сме изброили двете ни най-препоръчителни платформи за електронна търговия. Препоръчваме Shopify за големи онлайн магазини, а Wix за по-малки:

Създателите на уебсайтове за електронна търговия са невероятно лесни за използване. Нашето скорошно проучване установи, че въпреки първоначалното съмнение, 83% от вас биха могли да използват създател на уебсайтове.

Открийте повече:

7 най-добри платформи за електронна търговия – сравнително сравнение на най-добрите платформи за стартиране (или отглеждане) на вашия магазин.

Shopify Review – разгледаме по-отблизо платформата за електронна търговия, захранваща много от магазините, които разглеждате всеки ден.

Wix преглед на електронната търговия – задълбочен поглед върху продажната сила на този популярен уебсайт.

Кой уебсайт за електронна търговия трябва да изберете?

Знаем, че изборът може да се почувства непосилен, но всичко се свежда до целта и размера на вашия онлайн магазин.

След като проучихме подробно всеки създател на уебсайт за електронна търговия, ние’отново сте в страхотна позиция, за да ви кажа малко повече за това коя платформа съответства на вашите нужди.

За големи магазини

Ако ти’планираме да създадем пълноценен магазин за електронна търговия, да продаваме 10+ продукта и да имаме оборот от $ 1000 +, ние’d препоръчвам Shopify.

 • планове: $ 29 – $ 299 / месец
 • дизайни: Над 50 модерни теми
 • Характеристики / Инструменти: Силно управление на инвентара, маркетинг по имейл и инструменти за продажби. По принцип всичко, което ти’d нужда от напълно функциониращ магазин.
 • Комисия: 2,9-2,6%, плюс 30¢ такса за транзакция (освен ако не’използвате отново Shopify плащания)

Какво’s Shopify прави в отговор на пандемията Covid-19?

То’е несигурно време да започнете или развивате всеки бизнес, но не’тревожете се – Shopify напълно получава това. Всъщност тя въведе куп страхотни нови мерки за подкрепа на малкия бизнес през следващите месеци. Те включват:

 1. Предоставяне на физически и цифрови карти за подаръци на разположение във всички планове. По този начин вашите клиенти могат да ви подкрепят, без да купуват физически продукти в момента.
 2. 200 милиона долара на разположение за финансиране на малък бизнес (само в САЩ). Като част от правителственото партньорство, Shopify Capital предлага финансиране, за да помогне на малките предприятия да се развиват в момент, в който може да са с ниско количество пари.
 3. Удължаване на безплатната му пробна версия до 90 дни. Shopify удължи безплатната си пробна версия от 14 дни до 90, като предоставя на търговците още по-дълго време да изпробват услугата без риск.
 4. Подкрепа на общността и уеб семинари на живо. Виртуален ‘срещите си’ с общността Shopify, за да споделят мъдрост и подкрепа.

Големи кудота на Shopify заради бързата си реакция и ангажимента си да подкрепя малкия бизнес сега и винаги.

За малки магазини

Ако ти’планирате да продадете няколко продукта отстрани, препоръчваме Ви Wix. То’е супер лесен за настройка, а дизайните изглеждат страхотно.

 • планове: $ 23 – $ 49 / месец
 • дизайни: Над 500 стилни теми
 • Характеристики / Инструменти: По-малко мощен от Shopify’s, но повече от адекватен за по-малък магазин
 • Комисия: Нито един

За съпоставяне на всички наши най-високо оценени платформи за електронна търговия, вижте нашата сравнителна таблица за електронна търговия.

Тествайте своя уебсайт за електронна търговия

Ако ти’сериозно се занимавате с изграждането на успешен онлайн магазин, тогава трябва да изпробвате създателя на уебсайта си за електронна търговия, преди да стартирате вашия бизнес сайт.

Най-добрият начин да направите това е с безплатна пробна версия – или няколко!

дон’просто опитайте едно – можете да експериментирате и сравнявате различни строители на онлайн магазини, за да намерите най-подходящото за вас и вашия бизнес.

Следвайте връзките по-долу, за да се регистрирате за безплатна пробна версия:

 • Shopify – опитайте безплатен пробен период от 14 дни
 • Wix – опитайте безплатен план безплатно за 14 дни
 • BigCommerce – започнете 15-дневен безплатен пробен период

Когато си играете със строителите на уебсайтове за електронна търговия, запитайте се:

 • Лесно ли е да изберете шаблон / тема и да направите персонализирани промени?
 • Подходящи ли са шаблоните за вашия бизнес?
 • Лесно ли е да добавяте продукти и да ги категоризирате?
 • Можете ли да редактирате навигацията, за да включвате подменюта и нови страници?

Искате да намерите платформа, която’s е не само лесен за използване, но предлага всичко, което ви е необходимо. Веднъж ти’решихте от какво се нуждаете, прекарайте известно време в разглеждане на нашата сравнителна диаграма, за да намерите строител, който тиктака всички ваши кутии.

След това го вземете за въртене! Ключът е да разберете кой строител смятате за най-естествения за използване и кой е най-подходящият за типа магазин, който искате да изградите. Вземете няколко за тест драйв и вижте кое ви е най-подходящо.

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Решете кой е най-добрият конструктор на уебсайтове за електронна търговия за вашите нужди – всеки има своите плюсове и минуси
 • Тествах избраните от вас създатели на уебсайтове за електронна търговия, за да го проверите’е добро напасване. Не забравяйте, че повечето платформи предлагат безплатна пробна версия, така че’си заслужава да тествате повече от един

Търсите да създадете уебсайт без онлайн магазин?

Това ръководство се фокусира върху създаването на онлайн магазин. Стъпките са специфични за електронната търговия. Можете да получите общи стъпки за изграждането на нормален уебсайт тук.

Допълнителна информация:

Можете също да прочетете нашите отзиви за Shopify, Wix и BigCommerce, за да разберете повече:

Shopify Review – открийте защо’s нашият най-препоръчителен конструктор за електронна търговия.

Wix преглед на електронната търговия – какви са плюсовете и минусите на продажбата с Wix?

Преглед на BigCommerce – разберете дали BigCommerce разполага с инструментите за увеличаване на вашия магазин’s растеж.

Стъпка 2: Изберете най-добрия план за вас

Веднъж ти’проверени сте с няколко строители и сте доволни от избора ви, трябва да се регистрирате в правилния план, за да можете да започнете строителство.

Различните нива на планове идват с различни характеристики. Като вас’d очаквам, колкото повече плащате, толкова повече получавате. Кой план е най-подходящ за вас, зависи от размера на вашия бизнес и вашите амбиции за растеж.

Ако ти’търсите да създадете магазин за електронна търговия, ще ви е необходим платен план. Качването и продажбата на продукти изисква по-сложен софтуер от създаването на нормален уебсайт.

Плановете започват от само 12 долара на месец (Weebly’Про план). Че’s по-малко от голяма пица от Домино’с!

Тук’s бърз поглед върху началните цени на първите пет производители на онлайн магазини:

Електронна търговия BuilderWeeblySquarespaceWixShopifyBigCommerceЦена / месец

план

$ 0$ 18$ 23$ 29$ 29.95
Безплатно

Бизнес

Business Basic

Основни Shopifyстандарт

Тези цени представляват най-евтиния план, който ви позволява да продавате онлайн – Weebly ви позволява да продавате онлайн безплатно, което е доста рядко! Обаче ти’Ще трябва да надстроите до $ 12 на месец Професионален план за премахване на реклами от вашия магазин.

Ако ти’рестартирайте първия си онлайн магазин, Basic Shopify, Wix eCommerce и BigCommerce Standard лесно ще ви дадат достатъчно огнева сила.

Когато се научите как да направите онлайн магазин, правилото е: колкото повече продукти и приходи имате, толкова по-добър план имате нужда.

Глави нагоре! Вземете до три месеца безплатно с BigCommerce

Просто искахме да Ви уведомим, че за ограничено време BigCommerce предлага до три месеца безплатно когато се регистрирате за нов план. Отидете да го проверите!

Колко продукта планирате да продадете?

Ако ти’не планирате да продавате много продукти, може да е подходящ по-опростен план с по-ниски цени. Там’s няма ограничение на продукта за никой от BigCommerce или Shopify’Основни планове.

Въпреки това, колкото повече продукти продавате, толкова повече надграждане до усъвършенстван план има финансов смисъл.

Това се дължи на таксите за транзакции. Ако ти’създавате много долари приходи, дори лек спад на таксите може да засили най-долния ред.

Колко искате да платите?

За да стартирате онлайн магазин, вие’Ще ви трябва план за електронна търговия.

Shopify Basic и Standard BigCommerce струват под $ 30 на месец, докато Wix eCommerce започва от $ 23. Ако продуктите излитат от вашите виртуални рафтове, тези суми изглеждат много тривиални.

дон’не се притеснявайте, ако сте’не сте сигурни в кой ценови план да се регистрирате. Говорете с съветник в строителя на вашия магазин и те’Ще мога да помогна.

Какви функции имате нужда?

Не забравяйте, че различните магазини имат различни нужди. Shopify и BigCommerce може да са по-скъпи, но предлагат повече функции. Wix електронната търговия е добра за голите основни неща.

Колкото повече плащате, толкова повече получавате, тъй като тази таблица на Shopify’s функции показва:

PlanBasic ShopifyShopifyAdvanced ShopifyМесечно

Месечна цена, плащана годишно

Основни функции

Най-доброто за

$ 29$ 79$ 299
$ 26.10$ 71.10$ 269.10

Онлайн магазин

Неограничени продукти

Неограничена честотна лента

Многоканална интеграция

Изоставено възстановяване на количката

Кодове за отстъпки

Профили на персонала (2 макс.)

Печат на етикети за доставка

Shopify POS приложение

Достъп до Shopify App Center

Всичко от план Shopify

Профили на персонала (макс. 5)

Карти за подаръци

Професионални доклади

Всичко от Advanced Shopify план

Сметки за персонала (макс. 15)

Разширен съставител на отчети

Калкулирани тарифи за доставка от трети страни

Стартиране на пълноценен онлайн магазинОтглеждане на вашия онлайн магазинРазширяване на установен бизнес

Друг пример е по-голямата сегментация на клиентите в BigCommerce’s Плюс план. Можете да поддържате лоялни клиенти да се връщат, като настроите програма за награди.

Можете ли да изградите онлайн магазин безплатно?

Да! Вече говорихме за Weebly, който ви позволява да продавате онлайн, без да плащате нито един цент. Това е най-добрият създател на безплатна електронна търговия наоколо, но това е така’не е единственият.

Голям картел’Безплатният план в момента ви позволява да продавате онлайн, без да се налага да плащате месечни такси. Внимавайте обаче – безплатният му план е невероятно ограничен.

Когато тествахме Big Cartel, той отбеляза много слабо в сравнение с други производители на електронна търговия като Shopify и BigCommerce, като хората го намират за най-трудния строител на онлайн магазини. Всъщност Големият картел се е спрял на последно място в нашето изследване с ниско ниво 2.9 звезди от 5!

Дори и на платен план, ние не’не препоръчвам Big Cartel, освен ако не’продавате единични, еднократни артикули като произведения на изкуството. Имате нужда от умения за кодиране, за да използвате Big Cartel и наистина му липсват сериозни функции.

В безплатния план можете да продавате само 5 продукта с по едно изображение, показано за всеки. То’е добре, ако искате наистина основно онлайн присъствие да се продава, но ако имате амбиции да растете, вие’Ще искам да надстроите до премиум план.

Върхът на надграждането

Истината е, че получавате това, което плащате. Основните планове са чудесни за стартиране, но отключвате по-разширени функции, когато надграждате. Тази диаграма разглежда три от най-важните функции за електронна търговия: многоканална интеграция, изоставяне на възстановяване на колички и SSL сертификати.

Вашите функции на Builder Basic Advanced shopify лого малък строител на уебсайтове Опитайте днес Прочетете пълен преглед Многоканална интеграция Възстановяване на количката Безплатна SSL сигурност Опитайте днес Прочетете пълен преглед Опитайте днес Прочетете пълен преглед Многоканална интеграция Възстановяване на количката Безплатна SSL сигурност Опитайте днес Прочетете пълен преглед лого на bigcommerce Опитайте днес Прочетете пълен преглед Многоканална интеграция Възстановяване на количката Безплатна SSL сигурност Опитайте днес Прочетете пълен преглед

Веднъж ти’избрахте създателя на уебсайт за електронна търговия и избрахте вашия перфектен премиен план, следващите стъпки са:

 • Изберете шаблон за електронна търговия
 • Персонализирайте магазина си’дизайн на шаблон
 • Добавете продукти в магазина си
 • Настройте начини на плащане
 • Подредете настройките за доставка
 • Визуализирайте, тествайте и публикувайте вашия онлайн магазин

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Сравнете функциите, предлагани от вашия уебсайт за електронна търговия, за да намерите подходящото съвпадение за вашия магазин. Ако се съмнявате, започнете с по-евтин план и надградете на по-късна дата

Сравнете нашия топ пет строители на електронна търговия’ планове:

Shopify Цени – за пълен списък на Shopify’s планове, включително цена и функции

Цени за Wix – всеки план на разположение от Wix и какъв да получите

Цени за BigCommerce – научете повече за BigCommerce’Различни планове

Ценообразуване на квадратна зона – поглед към Squarespace’планове и красиви шаблони

Weebly Цени – подробно какво получавате във всеки план на Weebly

Стъпка 3: Вземете име на домейн за вашия магазин

Име на домейн е битът в URL адрес, който идентифицира вашия магазин’s име.

Доброто име на домейн е ключово за стартирането на успешен онлайн магазин. Изгражда доверие у клиентите и спомага за установяването на вашата марка.

Позволявам’казвам ти’re Nike (всички можем да мечтаем). По-долу е Nike’s URL адрес, с име на домейн удебелен:

HTTPS: // WWW.nike.com

Това е основният домейн. То’s какво виждат клиентите в адресната лента и търсенията с Google. Помислете за вашето име на домейн като знака, който виси над истинския магазин с високи улици.

Можете да закупите име на домейн чрез Shopify, Wix и BigCommerce за около 10 до 20 долара годишно. Като алтернатива можете да използвате регистратор на имена на домейни като Domain.com, за да закупите домейн и да го свържете със създателя на вашия онлайн магазин.

Нашият съвет: Веднъж ти’регистрирахте вашето име на домейн за годината, зададете напомняне на календар, за да го подновите преди датата на изтичане.

Вече притежавате име на домейн?

Ако вече притежавате име на домейн, дон’не се тревожете. Можете да прехвърлите името на производителя на вашия онлайн магазин и да анулирате споразумението с вашия първоначален доставчик.

Или, ако искате да останете при вашия доставчик на домейни, можете да свържете своя домейн към страницата си на програмист. За целта се свържете с настоящия си доставчик на домейни.

За улеснение, ние’d препоръчвам да сортирате домейн с вашия създател. Това прави научаването как да се изгради онлайн магазин от нулата още по-лесно!

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Изберете идеалното си име на домейн (не забравяйте да изберете правилния код на държавата, избягвайте имената на други марки, бъдете уникални и запомнящи се и добавете ключова дума)
 • Проверено име на домейн е налично (и в рамките на бюджета)
 • Закупи името на вашия домейн
 • Задайте напомняне на календар, за да го подновите преди датата на изтичане на срока на действие, в противен случай рискувате някой друг да го щракне и да ви го продаде на завишена цена!

Изберете и купите имена на домейни в Shopify, Wix и BigCommerce

Как да закупите домейн в Shopify

Как да купя име на домейн в Wix

Как да закупите домейн в BigCommerce

Стъпка 4: Изберете шаблона си за електронна търговия

С шаблони (понякога известни като теми) можете да направите вашия сайт да изглежда добре, без да сте експерт по дизайн или да докосвате някакъв код!

Избирането на теми в Shopify и BigCommerce е лесно. Всичко, което трябва да направите, е да изберете шаблон от вашия строител’s пазар.

шопирайте шаблоните за електронна търговияShopify разполага с редица многофункционални, зашеметяващи шаблони, за да изградите вашия онлайн магазин’s дизайн

С Wix, Squarespace и Weebly, то’е много подобен. Вие’Ще започнем с избора на шаблон, който е разделен на различни категории. Всяка категория представлява различна индустрия. Например ти’Ще има шаблони за блогове, бизнес услуги и онлайн магазини.

Squarespace има най-качествените дизайни на пазара, така че ако трябва наистина да накарате вашите продукти да изпъкнат, това’е чудесно място да започнете да търсите.

Как да изберете правилния шаблон?

Задайте си тези три въпроса, за да разберете кой шаблон е подходящ за вас:

 1. Какви функции искате магазинът ви да има?
 2. Какъв стил на началната страница искате?
 3. Как искате клиентите да се движат из магазина ви?

Позволявам’Разгледайте ги по-подробно…

Какви функции искате магазинът ви да има?

Функциите са ключова част от начина на изграждане на онлайн магазин. Запитайте се какво’е важно за вашия онлайн магазин: имате ли нужда от карти, галерии или страница за нас? Ами видеоклиповете на началната ви страница?

Някои шаблони се предлагат с повече функции от други. Помислете какви функции се нуждаят от вашия магазин, след което направете списък.

Когато търсите тема във вашия създател’s пазар, филтриране по функции. Намаляването на опциите може да ви помогне да намерите темата, която най-добре отговаря на вашите нужди.

Какъв стил на началната страница искате??

Началната ви страница е първото нещо, което клиентите ви виждат. То’е като витрината ви.

Клиентите трябва да могат да разберат от един поглед точно какъв тип бизнес сте.

Началната ви страница може да бъде обикновено изображение, слайдшоу или видео. Решете кои да изберете според вашите бизнес цели.

Например магазините, продаващи луксозни продукти, трябва да позволяват на стилни изображения да говорят. Магазините, които продават по-сложни продукти, може да искат по-опростен образ, придружен от повече текст.

Как искате вашите клиенти да навигират в магазина ви?

Повечето купувачи ще напуснат уебсайт след 10-20 секунди. То’е от решаващо значение те могат да намерят това, което те’търсите без никакви излишни.

Гладка лента за навигация е неразделна част. Тя позволява на клиентите ви да се движат лесно през вашия сайт и ще ви възнагради с повече продажби.

Една тромава навигация е като път с множество дупки и без улични знаци. Клиентите ще се разочароват, защото спечелиха’не може да намери това, което те’търся.

Поставете страниците си отляво надясно, като започнете с най-важната страница. дон’не включва страници, които не са’не е важно за вашия бизнес – включете ги като елементи от падащото меню.

Вашата навигационна лента също трябва да бъде лесна за четене. Потребителите на интернет сканират страница в “F” форма, така че магазините, които имат отличителен заглавие и странична лента вляво на страницата, работят най-добре.

Когато става въпрос за цвят, вие искате нещо такова’е обидно и това отговаря на вашата индустрия. Прочетете нашето ръководство за избор на перфектния цвят тук.

изграждане на онлайн магазин с shopifyС помощта на платформа за електронна търговия можете да проектирате онлайн магазин с ясно очертана лента за навигация. Търговецът SWL направи точно това с Shopify! Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Задайте си следните три въпроса, които ще ви помогнат да изберете правилния шаблон за вашия сайт: какви функции искате да имате вашия магазин, какъв стил на начална страница искате и как искате клиентите да се движат из магазина ви?
 • Намерени и тествани няколко подходящи шаблона от селекцията, която предлага вашият строител на уебсайтове, преди да се спрете на любимите си – някои строители не’не позволявайте да промените шаблона си, след като сайтът ви излезе на живо, така че не забравяйте да разберете дали това важи за вашия

Избиране на теми в Shopify, Wix и BigCommerce:

Изберете от Shopify Themes

Изберете от Wix теми

Изберете от BigCommerce теми

Стъпка 5: Персонализирайте шаблона си за електронна търговия

Веднъж ти’избрахте шаблон / тема, насочете се към вашия магазин’s администратор инструмент, за да започнете персонализиране.

Персонализирането е лесно и можете да промените почти всичко. Това включва вашите:

 • Размер и шрифт на текста
 • Цветова схема
 • Снимки
 • Позициониране на продуктите
 • Характеристика
 • Вграждане на социални медии

Списъкът продължава.

Повечето строители на онлайн магазини също ще ви позволят да вграждате приложения. Те се намират на пазара на приложения и могат да се използват за покриване на всички необходими функции, за които платформата може да не е вече вградена.

Искате да видите пример за добра тема за електронна търговия в действие?

Този онлайн магазин е създаден с помощта на Wix ADI (Artificial Design Intelligence) само за няколко минути. Тук можете да видите колко лесно е да редактирате и персонализирате шаблона – просто заменете изображения, текст, добавете видеоклипове или променете цветовата схема според вашия собствен брандинг и дизайн:

персонализирайте магазина на wixОтличните шаблони, предлагани от най-добрите платформи за електронна търговия, правят създаването на стилен онлайн магазин лесно … и забавно! Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Заместете цялото съдържание по подразбиране на шаблона (текст, изображения и т.н.) със свое
 • Добавена е допълнителна функционалност към вашия магазин чрез инсталиране на приложения от съставителя’собствен магазин за приложения (но не забравяйте, че можете да ги добавите или премахнете по всяко време, така че там’s няма натиск да го направите всичко, преди да стартирате вашия сайт)

Съвет за задълбочени шаблони:

Три прости критерия, които ще ви помогнат да изберете дизайна на вашия уеб сайт

Безплатни шаблони на уебсайтове за електронна търговия – вдъхновение от страхотни шаблони

Как да изберем цветова схема за вашия уеб сайт – изберете правилната цветова схема

Стъпка 6: Добавете вашите продукти

Сега ти’създадох стилен онлайн магазин с помощта на шаблон, трябва да добавите вашите продукти.

страница с нулева гравитацияZeroGravity.com е онлайн магазин, създаден с помощта на Shopify, и е проектирал своите продуктови страници, за да съответства на неговите уникални продукти

Използвайки създател на онлайн магазин, вие имате страхотен контрол върху страниците си с продукти. Изображението по-горе показва как можете да комбинирате стил с минимализъм, за да създадете уникален външен вид.

Основните неща, които трябва да добавите продукт са:

 • име
 • Цена
 • категория
 • Тегло (за физически продукти)
 • Файл (за продукти за изтегляне като електронни книги).

Различните строители на уебсайтове за електронна търговия имат различни ограничения относно:

 • Броят на продуктите, които можете да качите
 • Броят опции за всеки продукт (един и същ продукт, но в различен размер или цвят)
 • Броят на вариантите на продуктите (комбинация от две опции: например синя тениска със среден размер)

Не забравяйте да проверите дали всеки строител’s лимитът отговаря на вашия бизнес’s нужди.

BuilderWeeblySquarespaceWixShopifyBigCommerceОграничение на продукта на най-евтините
План за електронна търговия

Цена / месец

неограниченнеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
$ 0

$ 18

$ 23

$ 29$ 29.95

Shopify и BigCommerce ви позволяват да продавате неограничени продукти на техните най-евтини ценови планове, но други строители на уебсайтове за електронна търговия могат да ви ограничат в планове с по-ниски нива.

Три основни съставки за качване на страхотни продукти са:

 1. Описания на продукта
 2. Изображения на продукта
 3. Продуктови категории

Под нас’Ще разгледам и трите.

Знайте какви продукти имате’ще продадеш?

Вдъхновете се с нашите водачи за продажба грим, изкуство, и дори храна на линия.

Как пишете печеливши описания на продуктите?

Описанията на вашите продукти трябва да бъдат убедителни, но ето три неща, които трябва да избягвате:

 • Сложен жаргон
 • клишета
 • Дълги изречения

Тук’е пример за добро описание на продукта:

описание на продукта firewire surfboardsОнлайн магазинът Firewire Surfboards е създаден на BigCommerce и съчетава подробно описание на продукта с множество изображения и дори видеоклип на продукта, за да привлече клиентите..

Подробно описание на продукта може да бъде разликата между извършване на продажба и не.

Търговецът представя техническите характеристики на тяхната кутия с инструменти, след което обяснява ползата от него на купувача.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, когато пишете описания на продукти, е SEO (оптимизация за търсачки). Тук ще се класирате в Google, когато клиентите търсят продукти като вашите. Колкото по-висок сте, толкова повече трафик получавате.

Колкото повече трафик, толкова повече продажби. Включете някои от ключовите думи, свързани с вашия продукт, когато пишете описания. Кажи ти’продавате винтидж тренажори – включете ‘реколта’ и ‘маратонки’ в описанието.

Научете как да пишете описания на продуктите в нашето полезно ръководство.

Как да вземете най-добрите изображения на продукта?

Подобно на описанието, вашите изображения трябва точно да отразяват това, което вие’препродажба.

Ето няколко насоки, когато научите как да направите онлайн магазин, който изглежда добре и се продава.

 • Използвайте висококачествени изображения никога не избирайте замъглени или твърде малки изображения
 • Уверете се, че всяко изображение е с еднакъв размер Използвайте инструмент като Photoshop, за да преоразмерите изображенията си в едно и също измерение
 • Направете свои собствени снимки – Използвайте добър смартфон (като iPhone X), за да правите свои снимки, ако можете
 • Осигурете опция на 360 градуса уверете се, че клиентите могат да разглеждат вашите продукти от всички ъгли
 • Добавете изображения за вариации на продуктите уверете се, че купувачите могат да разгледат продукта в пълната гама от цветове
 • Добавете опция за увеличение дайте на клиентите си възможност да разгледат вашия продукт’s подробности (Това е функция, която вие’Ще искам да проверя избрания от вас строител)

Последно – но в никакъв случай – попитайте: оптимизирани ли са изображенията на вашите продукти?

Можете лесно да оптимизирате изображенията с помощта на безплатен онлайн инструмент за компресиране. Това основно намалява размера на файла на вашето изображение, без да влияе твърде много на качеството и може да направи чудеса за скоростта на вашия сайт!

Изображенията са чудесен начин за показване на вашите продукти. Но колкото повече изображения има вашият магазин, толкова по-дълго може да отнеме да се зареди, така че оптимизирането е супер важно.

Намирането на правилния баланс между изображенията с най-високо качество и скоростта на сайта е от решаващо значение.

Добавяне на продукти в магазина ви:

Как да добавите продукти на Shopify

Как да добавите вашите продукти в Wix

Как да добавим продукти в BigCommerce

Искате повече информация за изображенията?

Как да правите снимки на продукти – открийте как да правите повече професионални снимки, за да увеличите продажбите в нашето полезно ръководство.

Как да редактирате изображения като Pro All by Yourself – чудите се как да добавите тези завършващи щрихи към снимките на вашия продукт? Разкриваме всичко в нашето експертно ръководство!

Какво ще кажете за изграждането на категории продукти?

Категориите продукти са различни области, в които вашите продукти могат да седят, което улеснява клиентите да намерят това, което те’търсиш в магазина си. Примерите за категории включват мъже’s, жени’s, аксесоари, нови в и продажба.

Най-лесният начин да създадете идеи за категории е да се запитате: какво бихте искали, ако кацнете на сайта си?

Препоръчваме не повече от пет категории. Вече и рискувате да объркате своите купувачи с твърде голям избор.

Ето основните неща, които трябва да вземете предвид при създаването на страницата си с категория продукти:

  • Ценови диапазон – показването на ценови диапазони на вашата категория страница добавя яснота и не позволява на клиентите да разглеждат продукти, които могат’не си позволявам
  • Специални продукти – добър начин за водене на клиентите ви по предпочитания път за пазаруване
  • Опции за филтриране – оставете вашите клиенти да филтрират по размер, цена или марка. Колкото повече опции можете да им дадете, толкова по-щастливи са и толкова повече пари ще харчат
  • Дайте допълнителна информация за продукта – клиентът ви се е ориентирал към конкретен раздел от вашия магазин. То’е честно да приемем, че искат повече информация за продуктите, които те’преглед

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Следвайте нашите съвети за писане на страхотни описания на продуктите и правене на полезни снимки на продукти
 • Решихте за най-добрия начин да категоризирате продуктите си и добавихте съответните категории продукти
 • Качихте вашите продукти на вашия сайт!

За повече информация относно ръководствата за продукти, вижте нашата статия тук:

Как да създадете продукт, печеливш от клиенти за вашия магазин за електронна търговия

Научете за силата на прегледите на продуктите в нашата удобна инфографика: Как да използвате онлайн рецензии, за да пазарите на различни поколения

Стъпка 7: Настройване на методи за плащане

След това трябва да настроите начина си на плащане. Това е решаваща част от превръщането на браузъра в купувач.

Създателите на уебсайтове за електронна търговия правят това лесно за вас. Те оптимизират процеса, така че можете да ударите земята с най-добрите (и най-ефективните) опции за плащане.

Създателите на уебсайтове за електронна търговия помагат, като ви свързват директно към множество различни опции за плащане, като PayPal, Visa, Apple Pay и Mastercard.

BuilderWeeblySquarespaceWixShopifyBigCommerceОсновни опции за плащане

PayPal

райе

Квадрат

PayPal

райе

Apple Pay

PayPal

райе

Квадрат

10+ допълнителни опции за плащане

PayPal

райе

Apple Pay

Амазонка

Шофирайте плащанията

100+ допълнителни опции за плащане

PayPal

райе

Квадрат

Амазонка

Apple Pay

Световно заплащане

Плащания чрез цифров портфейл

Какви опции за плащане мога да добавя?

Трите най-популярни начина за приемане на плащания в магазина ви за електронна търговия са:

 1. Търговска сметка и шлюз за плащания – вие си партнирате с банка, след това те приемат плащания за вас и насочват парите към вашата банкова сметка в бизнеса
 2. Пакети шлюз за плащане – използвате софтуер „всичко в едно“, който ще свърже вашия магазин’s количка към мрежата за обработка на карти
 3. Опростена обработка на плащания с кредитна карта – използвате услуга, която се интегрира с вашия магазин’с касата, като Shopify’собствен шлюз за плащания. Вашите купувачи спечелиха’не трябва да напускате вашия сайт, за да завършите покупка

Как да избера най-добрия начин на плащане?

Разберете колко продажби очаквате да направите и какъв тип човек ще купува вашите продукти.

Разберете откъде са вашите клиенти. Ако имате клиенти от различни страни, уверете се, че отговаряте на всяко гражданство’s нужди. Пазаруващите в Канада например имат различни предпочитания за плащане от купувачите в Тексас.

дон’не изберете начин на плащане, без да работите в магазина си’първо се нуждае.

Какво ще кажете за сигурността?

Сигурността е голяма тревога за онлайн купувачите. Но можете да премахнете всичките им притеснения, ако направите сайта си сигурен. И то’е по-лесно, отколкото си мислиш!

Строителите на онлайн магазини подреждат това за вас със SSL сертификати.

SSL означава Secure Socket Layer. Той криптира вашите потребители’ данни, което прави изживяването им онлайн пазаруване с вас напълно сигурно.

Повечето платформи за електронна търговия включват това в своите планове, но ако не го правят’t, те ще го имат като добавка.

И така, как изглежда това? Разгледайте началната страница за този магазин, която направихме с помощта на Shopify. Можете да видите зеления катинар в кръг в горния ляв ъгъл:

Shopify сигурност зелено катинар пример-минПлатформите за електронна търговия се грижат за сигурността на вашия магазин. Клиентите ще се чувстват безопасно да харчат парите си на вашия сайт.

Това има две важни предимства за вашия бизнес:

 1. Клиентите ще се чувстват сигурно пазаруване на вашия магазин.
 2. Google ще възнагради магазина ви с по-високи класирания.

Shopify, например, се предлага с вградена SSL сигурност и ви дава достъп до над 100 шлюза за плащане. Те включват Visa, PayPal, Amazon и Apple Pay.

Колко струват тези опции за плащане?

Различните методи на плащане идват с различни такси и такси.

Таксите често се събират заедно, така че отделете време, за да ги разплетете. Уверете се, че сте’ясно на колко точно сте’ще плащаш и какво ти’Ще плащам.

Таксите за кредитни карти са неизбежни. Те’възстановява се от доставчика на карти (например Amex) и след това се предава от строителите.

Общата такса за използване на платежни процесори варира, обикновено от около 1% + 10p на транзакция до 3% + 30p на транзакция.

Ако използвате Shopify’собствен процесор, Shopify Payments, всички такси за транзакции се отказват от своя страна.

Това означава, че ако сте приели плащане с кредитна карта в размер на £ 100, вие’Ще платите само 2,2% + 20p за това плащане, директно от отделния процесор за плащане.

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Решете коя от трите опции за плащане би работила най-добре за вашия магазин, като сравните различните такси и логистика
 • Проверете дали вашият сайт вече е защитен със SSL сертификат и го закупихте отделно, ако има такъв’s вече не са включени

Повече информация за плащане:

Как да настроите плащанията в Shopify

Как да настроите плащанията в Wix

Как да настроите плащанията в BigCommerce

Стъпка 8: Подредете вашите настройки за доставка

Вие’добавени продукти и опции за плащане за клиентите да ги купуват. Напред се уверява, че можете да доставите тези продукти.

За да разберете как да изградите онлайн магазин, трябва да разберете как работят опциите за доставка.

Различните строители на уебсайтове за електронна търговия се предлагат с различни опции за доставка. Вижте таблицата по-долу за повече информация относно опциите, които предлага всеки създател на уебсайт за електронна търговия:

BuilderShopifyWixBigCommerceSquarespaceWeeblyDropshipping

Инструменти за управление на доставките

Печатни етикети за доставка

Предварителни настройки доставчици за доставка

&# 10004;&# 65039;&# 10060;&# 10004;&# 65039;&# 10060;&# 10060;
&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039;&# 10060;&# 10004;&# 65039;&# 10060;&# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;&# 10060;&# 10004;&# 65039;

За да започнете да доставяте продукти, вие’Ще трябва да добавите адрес за произход и типове пакети. По-долу покриваме кутиите, които трябва да маркирате, когато настройвате доставката на вашия магазин.

Какъв е вашият адрес за доставка?

Това е важно, ако изпращате продукти от адрес, който’не е твоят офис. Трябва да въведете отделен произход за доставка, за да се уверите, че ставките и данъците за доставка са правилни.

Веднъж ти’добавихте вашия адрес, можете да отпечатате етикети за доставка и да получите оферти.

Какви зони за доставка искате да изпратите?

Цените на доставката варират в различните страни и региони (зони), до които изпращате. Строителите на онлайн магазини ви позволяват да таксувате различни тарифи за клиентите в зависимост от коя зона са те’отново в.

Ако ти’например в магазин, базиран в САЩ, можете да таксувате по-евтина доставка на клиенти в състояние, по-близо до вашия дистрибуционен център.

Страницата на администратора на магазина ви ще показва до кои зони изпращате, заедно с всички ваши индивидуални тарифи за доставка.

Какви са различните опции за доставка?

Веднъж ти’настроите къде искате да изпратите продукти, можете да решите как да ги доставяте.

Това се свежда до разбиране на видовете доставка, които са налични:

Доставка

Използвайки строителите на онлайн магазини, можете да предлагате на клиентите различни нива на доставка.

Ако клиент иска, може да плати повече, за да бъде доставена по-бързо поръчката му.

Вие’Ще трябва да изберете куриер, за да доставите продуктите си безопасно на вашите клиенти. Популярните куриери включват:

 • USPS
 • Канада поща
 • FedEx

Създателите на уебсайтове за електронна търговия като Shopify и BigCommerce имат партньорства с популярни и надеждни куриери. Това прави живота ви много по-лесен, тъй като ви дава достъп до отстъпки за доставка и тарифи за доставка в реално време.

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Добавен адрес за произход на доставка
 • Партнира си с куриер (например Fedex)
 • Въведени тежести на пакета
 • Избрана опция за доставка (например безплатна доставка)

Стъпка 9: Визуализация, тест… И публикувайте своя онлайн магазин

Информация за доставка за всеки строител:

Как да настроите доставката на Shopify

Как да настроите доставката на Wix

Как да настроите доставката на BigCommerce

Или, разгледайте нашето пълно ръководство за доставка на продукти стъпка по стъпка за пълна разбивка как да настроите доставката за вашия онлайн магазин.

Вече трябваше да добавите продуктите си, да персонализирате магазина си’s, задайте вашето плащане и доставка и подредете магазина си’s настройки.

Вие’отново съм почти там…

Но там’е една важна стъпка, която трябва да върви пред вас’завършихте създаването на вашия онлайн магазин: тествайте го.

Създателите на уебсайтове за електронна търговия правят много лесно да тестват и визуализират вашия онлайн магазин преди публикуване.

Тестването на вашия магазин е най-добрият начин да сте сигурни’удовлетворявате клиентите си’ потребности.

Когато визуализирате и тествате магазина си, тук’s ключовите неща, които трябва да проверите:

И накрая, Подреди магазина си’s Настройки

Преди да натиснете публикуването, последното нещо, което трябва да направите, е да проверите два пъти магазина си’s настройки! Без правилни настройки магазинът ви спечели’не може да работи правилно.

Отидете до секцията Настройки на магазина на вашата платформа и попълнете своите предпочитания за всяко от следните:

 • език: изберете езика, който клиентите ви ще виждат на място
 • Валута: изберете предпочитаната валута
 • Часова зона: настройката на правилната часова зона помага да проследявате поръчките си
 • адрес: показва вашата информация за контакт
 • магазин име: тъй като’Ще се появя на вашия магазин’s имейли, начална страница и онлайн търсения
 • Данни за контакт: публичен телефонен номер и имейл адрес, насочен към клиента
 • Настройки за поръчка: задайте дали да добавите данък към цената на продукта си или не
 • Настройки на продукта: можете да решите коя информация да покажете на клиентите, като тегло на продукта или рейтинг

Ако ти’не сте сигурни какво означават тези и други по-неясни настройки, попитайте своя производител на онлайн магазин’екип за поддръжка.

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Тествах процеса на плащане (с всички опции за плащане), като проверява дали всички данъчни и тарифни цени се изчисляват правилно, правилните артикули се показват в количката ви на правилните цени и могат да се прилагат всякакви допълнителни отстъпки / промоции
 • Навигирайте из сайта ви старателно, за да проверите за грешки
 • Изпробвано е всичко по-горе на различни устройства
 • Проверихте вашия сайт’s настройки

И веднъж ти’доволен си от всичко, удряй ‘публикувам’!

Настройка на настройките на вашия магазин

Как да настроите настройките на магазина си на Shopify

Как да настроите настройките на магазина си в Wix

Как да настроите настройките на магазина си в BigCommerce

Използване на строител на уебсайтове за изграждане на онлайн магазин: често задавани въпроси

Вариант 2: Използвайте WordPress с Bluehost и WooCommerce

Как да изградим онлайн магазин с помощта на WordPress

 1. Решете дали WordPress е подходящ за вас.
 2. Намерете надежден уеб хостинг (препоръчваме Bluehost).
 3. Изберете и регистрирайте уникално име на домейн.
 4. Инсталирайте WordPress и настройте WooCommerce.
 5. Добавете продукти.
 6. Изберете вашата перфектна тема за дизайн.
 7. Персонализирайте магазина си.
 8. Изберете и инсталирайте полезни приставки.
 9. Извършете окончателни проверки, след което публикувайте.

Стъпка 1: Решете дали WordPress е подходящ за вас

Изграждането на онлайн магазин с производител на електронна търговия е супер лесно – всичко, което трябва да направите, е да изберете коя платформа е най-подходяща за вас и вие’отново на разстояние. От друга страна, WordPress отнема малко повече време, за да продължим.

Хората обичат WordPress, защото го’s такава мощна и персонализираща се платформа – над една трета от всички уебсайтове са изградени с помощта на WordPress, и то’е лесно да разберете защо. Получавате пълен контрол върху вашия уебсайт’дизайн, функции, сигурност и много други, което го прави както персонализиран, така и мащабируем.

Единственото затруднение е, че това носи голяма отговорност и прави WordPress повече усилия да започнете. Въпреки че много начинаещи използват WordPress, вие’Ще получите повече от него, ако сте’отново донякъде технически уверен.

Вие’Ще трябва да отделите време, за да се ориентирате и да се уверите, че всичко е настроено правилно. Това може да бъде много удовлетворяващо или може да бъде малко преодолимо.

Преди да изберете WordPress, помислете какво искате от вашия сайт, защо искате да използвате WordPress и как се чувствате при управлението на всички аспекти на вашия онлайн магазин – от сигурност до SEO и извън.

Ако това звучи направо на вашата улица, продължете да четете, за да разберете как да настроите онлайн магазин с помощта на WordPress!

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Извърших някои изследвания на WordPress
 • Помислете защо WordPress може да подхожда на вашия магазин’s нужди
 • Реших дали WordPress е подходящ за вас

Стъпка 2: Намерете надежден уеб хостинг (препоръчваме Bluehost)

Основата на всеки добър уебсайт на WordPress, било то блог или онлайн магазин, е добро качество, надежден уеб хостинг. Уеб хостингът е като вашия уебсайт’дома в интернет – без него нито един уебсайт не може да се появи онлайн.

Ако изберете доставчик на хостинг с лошо качество, вашият онлайн магазин може да се срине, да бъде хакнат по-лесно, да се зареди по-бавно или да се сблъскате с всякакъв брой проблеми, които ще повлияят на вашите продажби.

Вместо това трябва да изберете най-висококачествен уеб хост – и има много различни доставчици, от които да избирате, всички с различни силни и слаби страни.

За WordPress препоръчваме да използвате Bluehost. Той има специфични планове за WordPress, за да направи живота ви лесен и вашия сайт успешен, и дори е препоръчан от самия WordPress като доставчик номер едно за потребителите на WordPress!

И ние не’просто вземете WordPress’ дума за него (въпреки че’е трудно да се спори с официална препоръка). Ние сами поставихме Bluehost на теста, за да видим дали той ще застане против нашето задълбочено проучване. За да ви дам кратката и сладка версия на резултатите – сигурно го направи!

Вижте Bluehost’s звездни оценки по-долу:

Освен своите функции на WordPress, като автоматични актуализации и инсталиране на WordPress с едно щракване, Bluehost ни впечатли със своята стойност за пари, помощ и поддръжка и щедро пространство на диска. Можете да прочетете повече за неговите плюсове и минуси в нашия пълен преглед на Bluehost.

Изберете план

Веднъж ти’избрахте най-добрия доставчик за вас, трябва да изберете подходящ хостинг план. Има различни “нива” на хостинг – най-евтиният е споделен хостинг, който вижда вашия сайт да споделя сървър с други, докато най-скъпият е посветен хостинг, който е много по-напреднал.

Вижте различните видове хостинг, като кликнете върху иконата плюс по-долу или прочетете, за да видите какъв тип препоръчваме за онлайн магазините.

Може да се изкушите от евтините цени, които идват с споделен хостинг, но за онлайн магазин препоръчваме вместо това VPS хостинг – той’е по-сигурна и по-малко ограничаваща. Повечето нови магазини спечелиха’нямате нужда от посветен хостинг, но може би искате да помислите за облачен хостинг, ако искате’очаквате много колебаещ се трафик към вашия сайт – например, ако провеждате много продажби.

Ако ти’използвайки WooCommerce за изграждане на вашия онлайн магазин, можете да намерите специализиран хостинг на WooCommerce, който горещо препоръчваме.

как да изградим онлайн магазин bluehost woocommerceBluehost предлага три типа хостинг на WordPress, включително специализирани планове за WooCommerce.

Bluehost осигурява хостинг на WooCommerce, като се започне от $ 6,95 на месец. WooCommerce се инсталира автоматично за вас и всеки план се предлага с нерегламентирана честотна лента и безплатен разговор за настройка, за да ви помогне да започнете.

Предимството на персонализиран хостинг като този е, че той се справя с техническата страна на нещата за вас, така че да можете да започнете да изграждате по-скоро.

Веднъж ти’намерихте вашия перфектен доставчик и сте се подписали на правилния план за вашите нужди, тогава можете да преминете към следващата стъпка!

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Избрахме надежден хостинг доставчик (препоръчваме Bluehost)
 • Проучих какви типове хостинг предлага вашия хост
 • Изберете хостинг план, който отговаря на вашите нужди и бюджет
 • Регистрирайте се по избрания от вас план

Стъпка 3: Изберете и регистрирайте уникално име на домейн

Следващата стъпка в създаването на вашия онлайн магазин е да изберете име на домейн. Това е името, което съставя вашия магазин’уеб адрес – например, нашето име на домейн е websitebuilderexpert.com.

Вие искате вашето име на домейн да бъде уникално, уместно, кратко и бързо. Трябва да е лесно да се запомни, лесно да се изписва и да е ясно свързан с вашия сайт – ако можете, имайте за цел да имате име на домейн, което съответства на вашия магазин’s име.

Ето няколко топ съвета при избора на име на домейн:

 • Избягвайте използването на цифри и тирета, когато е възможно – това прави по-сложно както да си спомняте, така и да споделяте с другите устно.
 • Направете го възможно най-уникален – ако откриете, че домейнът, който искате, вече е взет, дон’t просто залепете номер две в края. Помислете за нов домейн, който бихте могли да използвате вместо това!
 • Дръжте го уместно – то’е лесно да се увлечете в търсенето на уникален домейн. Не забравяйте да го поддържате просто и уместно, а не странно или откачено!

Веднъж ти’мислех за името на домейна, което искате да изберете, трябва да го регистрирате, за да го направите ваше. Всяко име на домейн е различно, така че ако някой друг е регистрирал домейн преди вас, тогава можете’не използвам една и съща.

Така че, ако имате идея за домейн, който наистина искате, го’е добра идея да го регистрирате възможно най-скоро – преди някой друг да го направи!

То’е лесно да проверите дали вашият домейн все още е на разположение, след това го регистрирайте. Повечето доставчици на хостинг услуги (включително Bluehost) правят регистрирането на домейн част от процеса на регистрация, когато изберете ценови план.

Можете да изберете домейн директно чрез Bluehost или да го купите от сайт на трети страни, като GoDaddy.

Домените варират в цената – това зависи и от двамата регистратори’купувате от и вида на домейна, от който сте’покупка отново. Често срещаните домейни като .com и .store са доста евтини – средната стойност е около $ 12 на година – докато по-фантастичните такива като .global струват около $ 100 на година.

Някои уеб-домакини дори хвърлят безплатно име на домейн за първата си година, което си струва да проверите!

Веднъж ти’регистрирахте вашия домейн и платите за него, никой друг не може да го използва – той’е цял твой. Вие’Ще трябва да продължите да подновявате домейна си, за да го регистрирате на ваше име, така че или включете автоматично подновяване или задайте напомняне, за да не го загубите след година или две.

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Мисъл за възможни имена на домейни за вашия магазин
 • Проверено дали вашият домейн все още е наличен
 • Регистрирайте своя домейн (обикновено по време на процеса на регистрация)
 • Задайте напомняне или включете автоматично подновяване, за да поддържате вашия домейн

Стъпка 4: Инсталирайте WordPress и настройте WooCommerce

На следващо място, това’Време е да се захванете с WordPress. Трябва да инсталирате WordPress, преди да започнете да създавате вашия онлайн магазин, а това е супер лесно, ако сте’избрах добър домакин на WordPress като Bluehost.

Всъщност вие’дори не трябва да правите нищо – Bluehost автоматично инсталира най-новата версия на WordPress за вас, когато се регистрирате!

Същото важи и за хостинг плановете му за WooCommerce – WooCommerce се инсталира автоматично заедно с темата за магазина. Това е фантастична функция, тъй като отнема много тежка техническа работа от ръцете ви, спестявайки ви време и вероятно и няколко главоболия също.

Ако сте избрали план на WooCommerce, който автоматично го инсталира за вас, тогава можете да седнете и да се отпуснете за минута. Ако ти’имам инсталиран WordPress, сега е моментът да инсталирате приставката за WooCommerce, така че да можете да продължите с изграждането на магазина си.

Веднъж ти’имам WordPress и WooCommerce пред вас, влезте в профила си и започнете да настройвате таблото си за управление. Вие’Ще трябва да кликнете върху “Добре дошли в WooCommerce” известие за започване на настройка на вашия магазин – то’е доста лесно с WooCommerce’s съветник за настройка.

Просто следвайте стъпките, както се появяват – вие’Ще трябва да въведете информация като вашия магазин’s местоположение, коя валута’препродаваш и дали си’Ще изпращам физически стоки и ще начисляваме данък върху продажбите. Вие’Ще можете да изберете метод на плащане, като PayPal или Stripe.

как да изградим бизнес подробности за бизнес настройка на уеб магазинаwoocommerce настройка за доставка подробности за изграждане на онлайн магазинонлайн магазин за изграждане на плащане за настройка на woocommerceкак да изградим онлайн магазин за woocommerce добавяне на продукти

След теб’завършихте попълването на всяка стъпка в съветника за настройка, вие’готови сте за наистина вълнуващата част… добавяне на продукти към вашия онлайн магазин!

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Инсталирани WordPress и WooCommerce (вашият хост може да е направил това вместо вас автоматично)
 • Следва WooCommerce’s съветник за настройка, за да започнете работа в магазина си

Стъпка 5: Добавете продукти към вашия магазин

Един онлайн магазин се нуждае от продукти и сега е моментът да ги добавите – отидете на Продукти раздела в таблото за управление на WordPress, след което щракнете Добави нов.

1. Заглавие на продукта и описание

Вие’Ще трябва да назовите продукта си и след това да напишете подробно описание на продукта. Отделете време за това – убедителното и добре написано описание на продукта е важно за насърчаване на вашите клиенти да купуват продукта.

Открийте повече

Получете още съвети от експерти за това как да спечелите клиенти на страниците с продукти в нашето ръководство Как се пишат описания на продуктите

2. Създайте категории продукти

След това можете да създадете категории продукти от дясната страна. Категориите продукти помагат за организирането на вашия онлайн магазин и улесняват клиентите да намерят правилните продукти. Просто щракнете + Добавете нова категория продукти за да създадете нови категории и да добавите продукти към тях.

3. Добавете данни за продукта

По-нататък надолу по страницата, вие’Ще намерите поле с данни за продукта. Тук добавяте цялата съществена информация за продукта (от ценообразуване до доставка), независимо дали’s виртуален продукт, колко запаси имате и други.

Открийте повече

Нуждаете се от помощ при ценообразуване на продуктите си? Вижте нашите Как да цените продукт ръководство за някои експертни указатели.

4. Добавете кратко описание на продукта

Вие’вече написахте пълно описание на продукта, но вече имате шанса да напишете обобщена версия, която да бъде показана, когато клиентите разглеждат множество продукти – например на страници с категории продукти, например.

5. Качете снимки на продукти

Не на последно място, трябва да качите снимки на продукти, така че клиентите ви да могат да видят какво правят’Ще купувам!

Вие’Ще трябва да изберете основно изображение на продукта и след това можете да добавите снимки от галерията, за да може клиентът да премине, за да получи по-добре закръглена картина на продукта. То’най-добре е да използвате ясна, обърната лицева снимка за основното изображение, след което да правите снимки от различни ъгли и контексти за останалите снимки в галерията.

Открийте повече

Искате да научите как да правите страхотни, стимулиращи продажбата снимки на продукти? Вижте пълното ни ръководство на Как да правите снимки на продукти за още полезни съвети.

Веднъж ти’въведете всички подробности за вашия продукт и сте доволни от вашите снимки и описания на продукти, щракнете публикувам за да стартирате продукта на вашия уебсайт!

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Добавени продукти към вашия магазин
 • Писмени заглавия на продуктите и убедителни описания
 • Въведете правилните данни за продукта
 • Направени и качени снимки на професионални продукти

Стъпка 6: Изберете вашата перфектна тема за дизайн

Ако сте избрали да бъдете домакин на вашия магазин WooCommerce с Bluehost, тогава вие’Ще открия, че вие’имам автоматично изтеглена тема от магазина. Ако ти’Ще се радваме да се придържате към тази тема, след което не се колебайте да преминете направо към следващата стъпка: Персонализирайте своя магазин.

Ако обаче искате да промените нещата, то сега е подходящ момент да изберете и инсталирате нова тема, за да определите оформлението и дизайна на вашия онлайн магазин.

Можете да преглеждате теми на WordPress директно в тематичната библиотека на WordPress или да купувате от магазин за теми, като Themify или ThemeForest.

Wordpress тема библиотека изграждане на онлайн магазиниТематичната библиотека на WordPress има хиляди теми, от които можете да избирате. Топ съвет!

Винаги внимавайте при избора на теми за WordPress – всеки може да създава теми, което означава, че някои са по-добри от други. Някои дори имат скрит код, скрит в тях, така че се уверете, че купувате чрез реномирани източници и винаги проверявайте прегледите, преди да се ангажирате.

Има хиляди теми, от които да избирате – ето няколко полезни съвета за избора на най-подходящия за вас.

1. Внимавайте с безплатните теми

Има много качествени безплатни теми и те’страхотно е за начало – но винаги помислете, преди да инсталирате безплатна тема. Има ли добри отзиви? Има ли функции, които ми трябват? Задаването на подобни въпроси ще ви помогне да се предпазите от инсталиране на лошо проектирана тема.

2. Уверете се, че сте избрали тема за електронна търговия

Можете да филтрирате теми в WordPress, така че да виждате само теми за електронна търговия – в противен случай може да завършите с тема на блога, която’не е проектиран за продажба на продукти!

3. Изберете Вградени функции разумно

Когато филтрирате теми в WordPress, вие’Ще видите също, че можете да изберете функции, които искате да включва темата ви. Това може да бъде полезно, ако не’не искам да отделя време за инсталиране на плъгини по-късно. Тези тежки търговски теми обаче ще бъдат по-скъпи и често по-бавни’не се увличам.

как да изградим филтри за теми WordPress в онлайн магазинМожете да филтрирате търсенията на теми, за да намерите точно това, което сте’търся. Внимавайте обаче да избирате твърде много функции, тъй като това може да забави вашия сайт.

Като алтернатива можете просто да отидете на таблото си за управление, да кликнете върху Външен вид, тогава Теми, и изберете такъв от библиотеката на WordPress по този начин.

След като намерите тема, която харесвате, я инсталирайте, така че да можете да започнете персонализиране!

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Разгледани теми в библиотеката с теми на WordPress
 • Приложени филтри, за да стесните търсенето
 • Проверили темата, която харесвате, изглежда достоверна
 • Инсталирахте вашата тема

Стъпка 7: Персонализирайте своя магазин

За да промените настройките на вашата тема, отидете на Външен вид в менюто на таблото си, след което изберете Персонализиране. Това ще ви позволи да ощипвате темата си’дизайн, от цветове и оформления на страници до типография и други.

Уверете се, че когато изграждате вашия онлайн магазин, че добавяте всички необходими страници. За основен магазин, вие’ще ви трябва:

 • Начална страница
 • Страници с категории, като например “Жени’с” или “Външно облекло”
 • Страници с продукти за всеки продукт
 • Страница за информация
 • Страница за контакти
 • Страница, обясняваща вашите правила за доставка и връщане

Добавете нови страници, където трябва, и се уверете, че вашият избор на дизайн е последователен във всички области на вашия онлайн магазин. Мисля за:

 • Вашата цветова схема
 • Fonts
 • Оформление на страница
 • Бутони
 • Навигационни менюта
 • Заглавки и колонтитули
 • Вашето лого

Персонализирайте темата си в съответствие с вашия магазин’идентичност на марката и не забравяйте винаги да мислите за вашата целева аудитория – това ще ви помогне да създадете правилната вибрация с вашия избор на дизайн!

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Персонализирайте темата си, за да я направите своя
 • Решено по цветова схема
 • Изберете вашите шрифтове
 • Добавени са всички допълнителни страници, от които се нуждаете
 • Проверени дали вашият избор на дизайн е последователен в магазина ви

Потърсете помощ при проектирането на вашия онлайн магазин

 • Разберете най-добрия начин да изложите страниците си с продукти в нашето ръководство Как да проектирате продуктова страница, за шаблони, съвети и примери от реалния живот, които да ви вдъхновят!
 • Открийте нашите експертни съвети за Как да изберем добра цветова схема в нашето полезно ръководство.
 • Шрифтовете са важна, но често пренебрегвана част от уеб дизайна. Уча Как да изберете перфектния шрифт в нашето експертно ръководство.

Стъпка 8: Изберете и инсталирайте полезни приставки

Вие’почти сте готови да стартирате новия си онлайн магазин. Но може би се чувствате като там’е нещо… липсва? Препоръки, може би, или контактна форма, за да могат хората да се регистрират в бюлетин? Ако тези функции не’не влизам в темата си, дон’не се притеснявам!

Можете лесно да добавите допълнителни функции като тези към вашия онлайн магазин, като инсталирате приставки. Приставките са като приложения, предоставящи допълнителни функции и елементи, които можете да добавите към вашия сайт – те’перфектно за персонализиране на вашия магазин още повече или за попълване на пропуски във функционалността.

В директорията на плъгини WordPress има хиляди приставки, така че вие’Имам тонове избор. Подобно на темите, бъдете внимателни, за да сте сигурни, че всички плъгини, които инсталирате, са актуални и надеждни.

изграждане на онлайн магазини приставки за WordPressТо’s лесно да намерите плъгини за вашия WordPress магазин – просто потърсете това, от което се нуждаете в директорията на WordPress плъгини!

Ето някои функции, които може да искате да добавите в магазина си:

 1. Допълнителни мерки за сигурност – осигурете магазина си с плъгин като Sucuri или WordFence.
 2. Отзиви – събиране и публикуване на потребителски отзиви с плъгин, като Strong Testimonials.
 3. Абонаментни формуляри – създайте регистрация за бюлетин с плъгин като MailPoet или MailChimp.
 4. Локатор на магазина – помогнете на клиентите да намерят вашия бизнес с тухли и хоросани, като използват плъгин, като WP Store Locator.
 5. SEO – засилване на вашия магазин’s класиране в резултатите от търсачките с плъгин като Yoast SEO.

Повечето плъгини се предлагат с безплатна версия, но някои се заплащат, така че проверете два пъти преди извършване.

Преди да преминете към следващата стъпка, уверете се, че имате:

 • Помислете какви допълнителни функции могат да подобрят вашия магазин
 • Търсих директорията на WordPress плъгини за плъгини
 • Проверен всеки плъгин е актуален и има добри отзиви
 • Инсталирани нови приставки

Стъпка 9: Извършете окончателни проверки, след това публикувайте

Позволявам’направете равносметка за момент – вие’идвам дълъг път!

От избора на хостинг до персонализирането на витрината и инсталирането на плъгини, досега трябва да имате напълно оформен онлайн магазин, който’е готов да огради виртуалното гнездо. Преди да натиснете Публикуване, все пак’най-добре да пуснете някои бързи проверки.

Ти не’не искам грешки, прокрадващи се в магазина ви – в най-добрия случай изглежда зле, а в най-лошия -’Ще отложим потенциални клиенти. Ето няколко неща, на които трябва да внимавате, когато правите окончателни проверки:

 • Неправилни, счупени или липсващи връзки. Уверете се, че всички връзки в магазина ви работят и че отиват там, където трябва. Копирането на грешна връзка е лесна грешка, така че проверете и проверете двукратно тази!
 • Typos. Това се случва на най-добрите от нас, така че прочетете внимателно съдържанието си за грешно написани думи или незавършени изречения.
 • Счупени изображения. Дали те’Ако откажете да се заредите или изглеждат зърнести, изображенията са твърде важни, за да объркат вашата витрина. Уверете се, че те’всичко се зарежда бързо и с лазерно рязко фокусиране!
 • Прекъснато пътуване на потребителя. Накарайте някой друг да се преструва на тях’отново онлайн шоп, за да проверите дали пътуването на потребителя е възможно най-гладко и приятно. Някой друг може да ви каже дали са намерили определени продукти трудно да се намерят или процесът на касата е твърде дълъг – слушайте техните отзиви!

Веднъж ти’сигурен си’създадохте зашеметяващ и гладко работещ онлайн магазин, то’е време да натиснете Publish!

Седнете и се насладете на гледането на продажбите, които се търкалят – но не’не сваляйте крака си от педала. WordPress изисква постоянен поток от поддръжка, от пускане на актуализации до управление на вашия SEO, така че да бъдете свежи и актуални по всяко време, за да видите страхотни резултати.

И накрая, уверете се, че имате:

 • Проверявахте магазина си за грешки, счупени връзки или бавно зареждане на изображения
 • Накарайте някой друг да проучи вашия магазин и да предостави обратна връзка
 • Хит Публикувай веднъж’доволен съм от магазина си!

Изграждане на онлайн магазин с WordPress: FAQs

Трябва ли да използвате Builder на уебсайтове или WordPress, за да изградите вашия онлайн магазин?

Трудно може да се разбере дали трябва да използвате WordPress или създател на уебсайт, за да направите своя онлайн магазин. Тук’s кратко резюме, което да ви помогне да разберете кое е най-доброто за вас.

Строителите на уебсайтове правят изграждането бързо и лесно – вие го правите’не се нуждаете от технически умения и процесът на настройка е супер прост, което означава, че можете да стигнете направо към създаването на вашия онлайн магазин. WordPress отнема повече време, за да започнете, защото трябва да намерите хостинг, да инсталирате софтуер и плъгини и да научите пътя си около платформата, преди да можете да влезете в действително изграждането на вашия сайт.

Създателите на уебсайтове вършат много по-техническата работа за вас – сигурността, хостинга и актуализациите се обработват за вас, така че да можете да се съсредоточите върху създаването и управлението на вашия бизнес за електронна търговия.

WordPress, от друга страна, изисква да стартирате актуализации и да поставите мерки за сигурност и да намерите надежден хостинг (или рискувате да саботирате магазина си преди вас’дори започнах да строя). Много начинаещи използват WordPress – просто ви трябва малко повече време и техническа увереност, за да се възползвате максимално от него.

Като цяло препоръчваме създателите на уебсайтове за електронна търговия на всеки, който:

 • Технически новак е
 • Иска бързо и бързо да работи онлайн магазин
 • Иска помощ в процеса на изграждане
 • Иска лесно и визуално опции за персонализиране

Препоръчваме WordPress за всеки, който:

 • Иска пълен контрол върху всички аспекти на техния онлайн магазин
 • Има известна техническа увереност
 • Има време да се посвети на изграждането и поддържането на сайта им
 • Нуждае се от специално пригодена витрина

Ако решите да използвате създателя на електронна търговия, за да създадете своя онлайн магазин, предлагаме да започнете с Shopify’е безплатна пробна версия. Ако решите, че WordPress е по-подходящ за вас, тогава започнете, като проверите Bluehost, за да видите дали е така’s подходящият уеб хост за вашите нужди.

Експертът за създаване на уебсайтове има за цел да ви предостави честни данни. Че’Ето защо провеждаме собствени проучвания и получаваме пряко, лично разбиране. Щракнете тук за допълнителна информация.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me