Как да продавам храна онлайн

Contents

Доставяйте вашата храна по целия свят с нашето 7 стъпково ръководство за продажба на храна онлайн

Как да продавам храна онлайн


То’s 2020 г., а световната хранителна промишленост се оценява на стойност от 12,24 трилиона долара. Дали’Ако се присъедините към местния винен клуб за месечна партида безплатни проби или получавате всички съставки за тази перфектна веганска храна, изпратена направо до вашата врата, изглежда, че всички’s в действието. Нима’Време е да имаш парче от пая?

Е, сега можете!

Благодарение на глобалните пазари и платформите за електронна търговия, тя’сега е по-лесно от всякога да започнете да продавате храна онлайн. Нашето ръководство ще Ви преведе през всичко – от международните правила за храните, до избора на вашата перфектна платформа и маркетинга на вашите продукти.

До края спечелихте’просто имам ясна представа как да продавате храна онлайн – вие’Ще мога да сложа това, което ти’научих се на практика и създайте свой собствен онлайн магазин.

И така, сега участникът е навън, нека’Разровете се в основното ястие и разберете как да превърнете мечтата си в реалност.

1

Знай закона

Първото нещо, което трябва да знаете за закона за храните, е, че разпоредбите варират в зависимост от това къде сте’отново от. Правилата в САЩ са различни от тези в E.U например.

Ако живеете в САЩ, вие’Ще трябва да следвате какво’е известен като закони за котешка храна. Отново те могат да се различават леко от държава до държава, но ние’ще преминете през някои от най-важните неща’Ще трябва да сте наясно, където и да сте’отново от.

За да получите юридическо одобрение, вие’Ще ми трябват няколко неща:

 • Ежегоден кухненски преглед, провеждан от здравния отдел
 • Разрешение за разрешаване на зони / разрешително от Министерството на земеделието или здравеопазването
 • Валиден държавен лиценз за бизнес
 • Доказателство, че вашият магазин отговаря на санитарните изисквания за всички помещения за съхранение на храни, студени и сухи
 • Без домашни любимци в кухнята или в къщата, ако го има’е домашна кухня

Независимо дали решите да готвите в домашната си кухня или в търговска кухня, вие’Ще трябва да се запознаете с местните разпоредби, които вие’очаква се да последва. Ако решите да продавате храна онлайн чрез доставчик (вместо сами да боравите с храната), вие’Ще трябва да проучите веригата за доставки, за да се уверите, че съставките ви са в съответствие с нормите.

Независимо от вашия план, знайте, че федералните, щатските и местните власти са тук, за да ви помогнат! То’тяхната работа е да знаят законите отвътре и отвън, така че те’си страхотен ресурс за консултация. Дженифър Ървайн от услугата за доставка на храна Balance Box обяснява как бизнесът й се възползва максимално от тези ресурси:

“Когато за първи път започнах, работех от домашната си кухня. Но с развитието на бизнеса, ние’преместих се в търговска кухня. По отношение на правния въпрос, първото нещо, което направихме, беше да се обадим на Службата за здравеопазване на околната среда и да ги поканим да влязат да ни видят и да ни посъветват какво трябва да направим – и те бяха блестящи.”

балансирана кухняBalance Box използва екип от диетолози и готвачи, за да подготви персонализирано меню за здравословна храна за доставка.

Разбира се, изискванията, които ние’изброени тук са минимумът, необходим за стартирането на вашия хранителен бизнес. ние’ще бъда тук цял ден, ако изброим всичко, но бихме препоръчали да прочетете правилно уебсайта на Cottage Food Laws за повече подробности и да намерите информация за вашето конкретно състояние.

Ако живеете в E.U, има отделни правила и разпоредби, които трябва да спазвате. За повече информация относно тях се обърнете към Общите принципи на Европейската комисия по храните.

2

Намерете своята ниша

Някои от вас може вече да продават храна лично. Други може просто да са настроени по идея убиец. Но ако ти’тепърва да забиваме вашата ниша, позволете ни да помогнем.

Добро място за начало е чрез изследване на хранителните тенденции. Намаляването на отпадъците е гореща тема в момента, така че рекламата, която готвите с неправилно плодове или зеленчуци, може да бъде приятен ъгъл, например.

На следващо място, трябва да знаете къде седите на препълнен пазар. Достъпна, ежедневна марка ли сте? Или гурме лукс? Вашето внимание ли е здравословното хранене? Или снизходителни лакомства?

Всичко това ще играе в това как се брандирате и рекламирате. Всичко от избора на фирмена цветова палитра до разбирането на какъв дизайн на текст и лого да се използва ще зависи от това как искате да се виждат вашите продукти.

След това трябва да определите бюджет и някои очаквания. Колко можете да си позволите да харчите месечно? Планирате ли да продавате на местно, национално или световно ниво? Къде виждате бизнеса си след три до пет години?

Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да знаете колко пари да инвестирате в неща като вашия онлайн магазин, маркетинг и съставки – които в крайна сметка диктуват цените, които таксувате клиентите.

Накрая се запитайте – какво донасяте на масата? За да се откроиш, ти’Ще ви трябва USP (Уникална точка за продажба). Тук’е пример.

JK GourmetJK Gourmet намери пазарна ниша, която помага на над милион американци.

JK Gourmet закова своята ниша, като произвежда продукти без зърно, насочени към хора, които се нуждаят от помощ при управление на улцерозен колит – състояние, което засяга 1,6 милиона американци. Ръководителят на бизнеса Джоди каза на Shopify:

“ние’издълбахме нишата си с продукти без зърно, което ни гарантира’също без глутен. Ние също така се занимаваме с нуждите на нарастващата палео общност и тъй като винаги сме елиминирали използването на рафинирана захар и изкуствени подсладители,’привличане на по-широка аудитория от всякога.” 3

Източник на вашия доставчик

Независимо дали готвите собствена храна или купувате готови стоки за продажба, вие’Ще трябва да намерите доставчик. Хитрото е да знаеш кои от тях са достоверни.

Използването на сайтове като Food Master може да ви помогне доставчици, които са специализирани в необходимите ви съставки. Веднъж ти’Съставих списък, ти’Ще искам да проверя за сертификати и дори може да поиска справки.

Всичко това е много често, така че дон’не се страхувайте да попитате доставчик за неговите пълномощия. Не забравяйте, че всичко, което ви е предоставено, ще представлява директно вашата компания. Ако доставчикът каже, че продукцията му е биологична, дон’просто приемете това като евангелие – погледнете в него.

Най-горния съвет: Много малки фирми започват с Costco. То’s надеждна, добре позната марка и надежден доставчик.

4

Създайте своя марка, опаковки и етикети

На този етап трябва да имате ясна представа каква храна искате да продавате и как’ще го произвеждам. Вие’Ще помисля и за вашата марка. Сега, това’Време е да приложите решенията си на практика.

Име на фирмата

Името на фирмата трябва да бъде три неща: запомнящо се, съответен, и лесен за заклинание.

Сигурен, ‘Дева Мария’s тарталети’ е уместна и лесна за изписване, но дали ще се придържа към хората’s умовете?

Опитайте и станете креативни. Помислете извън кутията и попитайте другите за техните мнения. Ако ти’планирате да продавате в международен план, вие’Ще искам също така да се уверите, че името не е’t погрешно представени или изгубени в превод.

Цветове на марката

Цвят’т просто нюанс – то’е емоция. Избраните от вас цветове карат хората да се чувстват по определени начини. Можете да бъдете смели и вдъхновяващи, разгорещени и страстни, или готини и иновативни, през всички цветове, за които решите.

Що се отнася до психологията, хранителните компании са склонни да се стремят към ярки цветове. Те’са вълнуващи, ясни и могат да насърчат импулсни покупки. Жълтите, червените и портокалите са свързани с отблъскваща храна, докато зелените и сините обикновено изразяват здраве и жизненост.

Изображения на продукта

Изображенията на вашите продукти са клиент’първата точка на контакт с вашата храна – и първите импресии се броят!

Освен ако не се представите за квалифициран фотограф, ние’d препоръчвам да плащате за професионални изображения на продукти. Това може да помогне на вашата храна да скочи от вашата уеб страница и да се превърне в клиент’s количка.

Правила за опаковане

Това е важно. Съгласно американското законодателство опаковката ви трябва да съдържа следната информация:

 • Пълен списък на всички съставки, използвани в продукта
 • Количеството или количеството в рамките на пакета
 • Теглото на продукта
 • Име на вашата фирма и всеки доставчик, който сте използвали
 • ‘Използван от’ / ‘Най-добър до’ дати

Това не трябва да е само на всички ваши опаковки, но и в онлайн описанията на вашите продукти. То’също е добре да включите и хранителна информация, така че хората да имат представа за ползите / грижите за здравето, които идват с вашата храна.

5

Цена на вашите продукти

То’s всичко много добре създава страхотна марка със страхотна USP, зад която седи някои вкусни изкушения – но както се казва старата поговорка, ‘парите говорят.’

Колкото и добри да са вашите продукти, все още трябва да знаете как да ги цените. По-ниската или надценяването на вашата храна в дългосрочен план може да види вашия бизнес резервоар. И така, как можете да изработите правилната цена?

Е, Shopify има блестящо стъпка по стъпка ръководство, което ви помага да направите това, което ние’Ще ви дам кратък преглед по-долу.

Изчислете вашите променливи разходи

Първо, трябва да знаете колко струва храната ви за производството и продажбата. Трябва да се вземат предвид неща като цената на съставките, опаковките и доставката.

Ако продавате супи например, добавете всички променливи разходи и разберете колко сте’всъщност плащате на кашон.

Създайте марж на печалба

На следващо място, трябва да знаете каква част от печалбата искате да завъртите. За целта помислете за размера на печалбата, която искате да генерирате (например 15% печалба).

След като имате предвид процент, трябва да го превърнете в десетична. Това става просто като се раздели на 100 (напр. 15/100 = 0,15).

Сега имате цифра за променливите си разходи и десетично число, представляващо марж на печалба. Оттук изчислете колко трябва да таксувате за един продукт. Това може да получи малко математика-у, но не’не се притеснявайте – просто следвайте Shopify’s просто уравнение, показано по-долу:

Целева цена = (променлива цена на продукт) / (1 – желаният марж на печалбата като десетичен знак)

Фактор във фиксирани разходи

Други разходи, които трябва да се вземат предвид, са неща като наемно пространство за приготвяне на храна, готварско оборудване, отдаване под наем на склад, застраховка, лицензионни такси и заплати на служителите. Всичко това трябва да бъде взето предвид, за да се гарантира, че вашият бизнес е на почивка дори.

Най-горния съвет: Shopify’Калкулаторът за безпроблемна работа може да ви помогне с това.

Изпробвайте и променете там, където е необходимо

Може да откриете, че сте ударили нокътя по главата за първи път наоколо. Шансовете обаче са вие’Ще трябва да тествате целевите си цени и да ги преглеждате всеки месец. Може да отнеме малко време, за да се оправи, но веднъж веднъж’намерихте позицията си на пазара, вие’Ще бъда на правилния път.

6

Създайте своя онлайн магазин

То’в момента, в който ти’чаках… време да вкарате плана си в действие!

Има три ефективни плана за продажба на храна от вкъщи. Можете да се възползвате онлайн пазари (помислете за Amazon или Etsy), създайте свой собствен уебсайт за електронна търговия (с платформи като Shopify или BigCommerce) или продават курирани продукти чрез доставчик.

По-долу ние’Ще разгледаме трите си опции, ще претеглям плюсовете и минусите на всеки и ще обясня кои са те’са най-подходящи за.

Продажба на храна онлайн чрез пазари

Предимства и недостатъци

ПрофесионалистиПротив
 • Продажба чрез платформа, която привлича глобална аудитория
 • Не носи отговорност за управление на собствения си уебсайт
 • Лесен процес на настройка и автоматизация
 • Без творчески контрол върху това, как се показват вашите продукти
 • По-малко достоверни, отколкото да имате собствен уебсайт
 • Amazon ще даде приоритет на своите собствени продукти пред вашите

Онлайн пазарите, като Amazon и Etsy, са създадени уебсайтове за електронна търговия, където можете да създадете акаунт и да изброите своите продукти за продажба. Онлайн пазарите са най-добре за тези, които искат да започнат бързо да продават, защото там’s не е включена настройка или персонализация на уебсайт. И тъй като ти спечели’няма да създадете уебсайт от нулата, вие спечелихте’не трябва да се притеснявате за привличане на трафик към онлайн пазар – публиката вече ще е там.

Това каза, ако ти’сте заинтересовани да продавате храна от вкъщи с онлайн пазар, вие’Ще трябва да се конкурирам с всички останали продавачи в платформата, за да привлечем купувачи’ внимание. Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, особено когато някои пазари предлагат определени продукти пред други. Вие’Ще трябва също да сме готови да пожертваме малко личност, когато използвате онлайн пазар. Ако брандингът и усетът имат значение за вас, вие спечелихте’не искам да предприема този конкретен маршрут.

Ако решите да отидете за удобството на онлайн пазар, вие’Ще продавам на уебсайт, който’не е твоя – значи ти’Ще трябва да проуча този конкретен уебсайт’s наредби. Разбира се, тези разпоредби изискват основите, които вие’Така или иначе ще трябва да сте покрили, като правна документация, лицензиране и подходяща опаковка.

Но всеки пазар има и свои специфични стандарти. Например Amazon изисква от своите продавачи следните цели за ефективност:

 • С процент на дефект на поръчка под 1%
 • С процент на отказ от предварително изпълнение, по-малък от 2,5%
 • Закъснение за доставка по-ниска от 4%

То’най-добре да проучи всеки онлайн пазар’s изисквания, преди да изберете подходящата платформа за вашия бизнес.

Продажба на храна онлайн чрез уебсайт за електронна търговия

Предимства и недостатъци

ПрофесионалистиПротив
 • Вие’сте в пълен контрол върху начина, по който вашите продукти се виждат и показват
 • Там’s налична помощ и поддръжка, които да ви помогнат при възникнали проблеми’имаш
 • Изглеждаш по-достоверно, и то’е по-лесно да се рекламира
 • Трябва да привлечете купувачи към вашия сайт
 • Вие’Ще трябва да отделите малко време за проектиране на собствен онлайн магазин
 • Вие’Ще отговарям за поддържането / актуализирането на сайта’s оформление

Създателите на уебсайтове за електронна търговия, като Shopify и BigCommerce, ви позволяват да създадете свой собствен магазин за електронна търговия, без да са необходими технически умения – просто избирате шаблон на уебсайт, персонализирате го и започвате да продавате. Дали сте’продавате печива от дома или създавате света’най-добрият план за кето хранене, ще има много шаблони, които отговарят на вашия стил.

шаблон на магазин за електронна търговияПопулярният строител на електронна търговия Wix прави лесно да видите как може да изглежда вашия магазин с всеки шаблон.

Тези инструменти са предназначени за всекидневни продавачи, които го правят’не разполагате с тонове време, пари или цифрова експертиза. Създателите на уебсайтове за електронна търговия са най-доброто за тези, които искат да дадат на клиентите пълното изживяване, от уебсайт с красива марка до персонализиран процес на касата и които да’не искам да се занимавам с разпоредби на трети страни.

Тези платформи ви помагат да създадете персонализиран, марков дом за вашите продукти. Предизвикателството на създателите на уебсайтове за електронна търговия е да привлекат купувачи към вашия сайт на първо място – затова ние’написахте ръководство за промоция на уебсайт, за да помогнете. И след като купувачите започнат да идват, вие печелите’не трябва да се конкурирате с всички други продавачи, както бихте направили с онлайн пазар.

Ако решите да използвате създателя на уебсайт за електронна търговия, вие’Няма да има недостиг на възможности за избор. За повече информация можете да разгледате нашата класация на най-добрите платформи за електронна търговия – или да разгледате това бързо резюме на първите три доставчика:

Що се отнася до плащанията и доставката, всяка платформа ще използва различни шлюзове за плащане. Всички те са склонни да използват големите: помислете за PayPal, Apple Pay, Stripe и Square. Shopify дори има собствен шлюз за плащане.

Веднъж ти’Ако изберете кои начини на плащане искате да приемете, можете да се заемете с доставката. Отново тези платформи са задали куриери, които можете да използвате: FedEx, DHL и т.н. Вие’Ще трябва да разгледаме кои куриери могат да доставят храна първо, тъй като FDA (Агенция по храните и лекарствата) е определила правила като скорост и температура.

Продажба на храна онлайн чрез доставчици

Предимства и недостатъци

ПрофесионалистиПротив
 • Ти спечели’не трябва да управлявате голям инвентар от (потенциално нетрайни) хранителни продукти сами
 • Ти спечели’не трябва да извършвате опаковката и доставката сами
 • Все още трябва да притежавате всякакви оплаквания от клиенти, дори и вие’физически не отговаряте за процеса – така и вие’Ще трябва да изберете внимателно доставчиците си!
 • Тъй като това е удобен начин да започнете да продавате, там’е много конкуренция там

Продажбата на храна онлайн чрез доставчик означава, че вие, търговецът на дребно, не’не трябва да съхранявате или да боравите с някой от действителните хранителни продукти. Вместо това вие’Ще използвам онлайн пазар или създател на уебсайт за електронна търговия, за да създадете пространство, където сте’Ще приемам поръчки и ще общувам с клиенти. Тогава ти’Ще предупредя вашите доставчици за всяка нова поръчка и доставчиците ще доставят продуктите на всеки клиент. По същество вие’провеждате шоуто, без да си изцапате ръцете. Друга дума за този модел е Dropshipping.

Започването на дропшипинг бизнес е най-добре за тези, които искат начин с нисък риск да опитат да продават храна онлайн. Дропшипинг чрез доставчик означава, че сте спечелили’не трябва да се притеснявате за запазването на инвентара свеж, което е основна грижа за всеки, който продава продукти в домашната или търговската кухня.

Този модел доставчик ви позволява да отделите повече време за брандиране, персонализиране и обслужване на клиенти. То’е важно да се отбележи, че обслужването на клиентите е особено важно при дропшипинга – от вас’използвате доставчиците на трети страни като междинна връзка за вас и вашите клиенти’Ще искам да сте сигурни’винаги са на разположение като точка за комуникация и изясняване.

7

Пазарувайте вашите продукти

Изграждането на връзка с вашите клиенти е един от стълбовете на успеха в електронната търговия. Маркетингът е фантастичен начин да не само да привлечете вниманието на вашите продукти, но и да изградите връзка с купувачите и да ги накарате да се чувстват като те’сте част от вашия бизнес’ зрение.

Има много начини да извадите съобщението си там – така или иначе за един раздел в статия, така че ние’ще се съсредоточите върху някои от най-въздействащите неща, които можете да направите.

SEO

SEO (оптимизация за търсачки) е процесът на показване на вашия сайт в търсачки като Google и Bing. Понастоящем Google има над 200 начина за определяне на това колко високо се класират уебсайтовете в резултатите от търсенето, но ето няколко основни момента, които трябва да знаете:

 • Ключови думи – Трябва да се уверите, че съдържанието около вашите продукти е свързано с това, което вие’препродажба Ако ти’вие сте багелска компания, базирана в Манхатън, вие’ще искам фрази като ‘Нюйоркски гевреци’ в описанията на вашия продукт, така че’е лесно за Google да каже за какво е вашата уеб страница.
 • Metadata – Това е текстът, който се появява в резултатите от търсенето. Трябва да е с оптимална дължина, да включва ключови думи и да примами читателя да кликне върху вашата връзка.
 • Backlinking – Начинът да покажете на Google вашата храна е популярен и уважаван. Други уебсайтове, които свързват към вашия, се разглеждат много, като нещо като препоръка.
 • Мобилна отзивчивост – Едно нещо, което мразят търсачките, са сайтовете, които нямат’не работи правилно на мобилни устройства и таблети. За щастие, всички платформи за електронна търговия, които изброихме по-горе, автоматично са напълно мобилни отзивчиви, така че’не е нещо, за което трябва да се тревожите.

Социална медия

Имането на силно социално следване само добавя към вашата компания’s достоверност. То’също е начин за взаимодействие с вашите клиенти и предоставянето им на точка за контакт. Ако включите бутони за социално споделяне на уебсайта си (което можете да направите с която и да е от препоръчаните ни платформи), тогава купувачите могат да споделят храната ви със своите последователи – това’s буквално безплатна реклама!

Shopify и BigCommerce правят нещата крачка напред, всъщност ви позволяват да продавате директно в социалните медии и пазарите. Дали’s Facebook или Instagram, Amazon или Etsy, можете да използвате уебсайта си като център, като същевременно се докоснете до други онлайн пазари.

Маркетинг по имейл

Създателите на уебсайтове за електронна търговия имат собствен, вграден имейл маркетинг. Можете да попълните предварително създадени шаблони за имейл с най-новите си оферти и оферти, преди да ги изпратите на всички ваши абонати.

Дали’s вкусни, безплатни проби от ягоди или купете такава, вземете една безплатна на понички, маркетингът по имейл е сигурен начин да пикетирате клиент’проявете интерес и ги дръжте да се връщат в магазина ви.

Продажба на хранителни пазари / фестивали

С всички тези фантастични онлайн начини за предлагане на пазара на вашия бизнес’е лесно да забравиш за доброто старомодно слово от уста. Излезте там и рекламирайте храната си лично на местните пазари и фестивали. В крайна сметка, най-добрият начин да рекламирате храната си трябва да бъде, като оставите другите да я опитат, нали?

Пазарите на храни и фестивали също предлагат чудесна възможност да изпробвате нови продукти и аромати. Ако ти’Чудите се дали нова идея за продукта си струва да стартирате там’Няма по-добро място от фестивал, който да събере възможно най-безпристрастни мнения. Можете да предложите безплатни мостри от най-новото си творение и дори да помолите посетителите да оценят какво правят’пробвах с мащаб 1-5. Пазарните изследвания никога не са били по-вкусни!

Как да продаваме храна онлайн: Резюме

Хранителната индустрия процъфтява, както никога досега. Там’винаги е причина да се откажете от онлайн, но ако храната е в центъра на вашия бизнес, тогава е там’няма време като настоящето.

Следвайки нашето изчерпателно ръководство за продажба на храна в седем стъпки, вие’Ще мога да превърна мечтата си в реалност. За да обобщим, ето отново тези седем стъпки.

7 стъпки за продажба на храна онлайн

 1. Знай закона
 2. Намерете своята ниша
 3. Изпратете вашия доставчик
 4. Създайте своя марка, опаковки и етикети
 5. Цена на вашите продукти
 6. Създайте своя онлайн магазин
 7. Пазарувайте продуктите си

Тези стъпки са не само съставките за стартиране на вашия бизнес с храни онлайн, но и вашата рецепта за успех.

За разлика от много от вас, ние спечелихме’t захарна козина – ще трябва да инвестирате време, за да усъвършенствате своя онлайн бизнес. Точно като битане на суфле, можете’Просто бързайте през него – доказателството винаги ще бъде в пудинга.

Следвайте нашите стъпки, вземете премерен подход и наблюдавайте как самият ви онлайн бизнес с хранителни продукти оживява. Повярвайте ни, малко неща ще са по-сладки.

Как да продавате храна онлайн: често задавани въпроси

Имам ли нужда от лиценз за продажба на домашно приготвена храна?

Освен ако не’току-що печете торти за офис благотворителен фонд, отговорът е да. Търговската продажба на всякакви домашни храни ще изисква валиден държавен лиценз за бизнес. За да се сдобиете с такъв, вие’Ще трябва да преминете здравна инспекция, като отговаряте на вашите местни здравни норми.

Колко струва лиценз за бизнес?

Много неща влияят върху стойността на бизнес лиценза, като неща като местоположение и брой служители се отразяват в общите разходи. Най-общо казано, това може да бъде всичко от 25 до 7 000 долара. Повечето стартиращи храни или малки фирми обаче ще плащат между 50 и 200 долара.

Каква е ползата от наличието на собствен уебсайт за храни?

На първо място, вие’отново в пълен контрол върху показването и рекламата на вашата храна. Използването на създателите на уебсайтове за електронна търговия също може да бъде от огромна полза, тъй като прави създаването на уебсайт достъпно за всеки. Можете дори да продавате в различни канали, като пазарни и социални медии.

Колко струват строителите на уебсайтове за електронна търговия?

Всички строители на уебсайтове за електронна търговия ще предлагат разнообразие от различни ценови планове. Те варират от напълно безплатно до поръчани цитати. Малките хранителни предприятия могат да очакват да плащат месечна такса от около 20 до 80 долара. Това обхваща дизайна, хостинга и сигурността на вашия уебсайт, плюс много други.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map