Как да продавате грим онлайн

То’е по-лесно от всякога да продаваш грим от вкъщи

Американският пазар за красота и козметика не върви навсякъде. Той беше на стойност 60 милиарда долара през 2016 г. и тази цифра се очаква да достигне 90 милиарда долара до тази година. Че’има много печалба, за да обиколите, така че защо да не се включите в него?


ние’Съставих това ръководство, за да улесним възможно най-лесното продаване на грим от дома. Така че, без допълнително обобщение, вижте нашата стъпка по стъпка разбивка:

Продажба на грим онлайн

 1. Намерете своята ниша
 2. Източник на производител
 3. Маркирайте и опаковайте грима си
 4. Изберете платформа
 5. Популяризирайте грима си

Сега нека’s погледнете по-отблизо всяка от тези стъпки.

1

Намерете своята ниша

Индустрията за красота вече е масивна и се очаква американският пазар да продължава да расте с 3,5% годишно. Докато това означава, че вие’имаш огромна потенциална аудитория, това означава и теб’Ще трябва да намерите начин да се откроите от тълпите други хора, които продават козметични продукти онлайн.

За да се разделиш, дон’не се опитвайте да се харесате на всеки потребител – ако хвърлите прекалено широка мрежа, вашите продукти печелят’не удряйте личен акорд някой. Вместо това си задайте два въпроса, за да стесните целевата си аудитория:

 1. Какво прави вашия продукт уникален?
 2. СЗО ще привлече ли тази уникална точка за продажба (USP)?

Вашият USP може да бъде толкова лесен, колкото ниските цени или нетрадиционните цветове, или толкова сложен като овлажняващ крем против слънчево изгаряне (и ако успеете да излезете с този, уведомете ни). Всичко, което ясно и смело отличава вашия продукт освен конкуренцията, е това, към което трябва да се стремите.

от компания за грижа за кожата сараМарката за красота By Sarah направи име за себе си, като се фокусира единствено върху органичните грижи за кожата без химикали. Чрез мечене на вашата марка’s определящи характеристики (в този случай изцяло натурални съставки), вие’Ще мога да създам различна идентичност.

Ако ти’имате проблеми с измислянето на оригинална идея, опитайте да помислите за USP, което би убедило Вие да направите покупка. В крайна сметка, там’няма демографски знаете по-добре от вашия собствен! Мислено преминете през ежедневната си програма за красота и вижте дали има някакви пропуски, които един нов продукт би могъл да запълни. Вашият талисман винаги отказва да се отмие? Може би можете да продадете най-силното средство за премахване на грим за очи на пазара. Скучна ли е рутината ви за красота? Може би смешна маска за лице ще бъде вашият билет за успех.

2

Източник на производител

Ако ти’не правите ли козметичните си продукти от нулата, тогава въпросът е: с какъв производител искате да работите?

Има два основни варианта за снабдяване с производител. Първият вариант е работа с производител, за да произведе свой собствен уникален продукт. Това означава да проучвате производители на козметика – местно или в чужбина – които ще работят с вас, за да създадат оригинална линия продукти. Това е чудесен вариант, защото все още получавате ползата от брандирането на етикетирането на вашите продукти като “оригинал.” Може дори да успеете да намерите подходящ производител във вашия район, което би улеснило надзора върху процеса на създаване. Вижте този списък на производителите на козметика в САЩ, за да разберете дали има’е добър доставчик, че’също е местно за вас.

Вторият вариант е бяло етикетиране, или използвайки генеричен продукт, който производителят ви позволява да ребрандирате под собствения си етикет. Що се отнася до козметиката, това обикновено означава леко промяна на цвета / аромата / и т.н. на козметичен продукт и след това да го продавате със собствена марка. Белият етикет е удобен, защото вие’получавате готов продукт с едно натискане на бутон, който след това можете да продадете чрез собствената си марка. Разбира се, недостатъкът на бялото етикетиране е, че той’е трудно да се установи достоверност, тъй като можете’не твърдите, че вашите продукти са единствени по рода си.

Ако решите да отидете с този модел, вие’Ще трябва да проведете задълбочени изследвания на вашия доставчик. Ето някои въпроси, които трябва да имате предвид, като имате предвид потенциалните производители на бели етикети:

 • Има ли някакви съставки, които приемате’не искам във вашите продукти? Ако ти’Търсите например да продавате органичен или веган грим, уверете се, че вашият доставчик може да удовлетвори тези изисквания. По същия начин и вие’Ще искам да разбера какви консерванти използва доставчикът, за да запази продуктите свежи.
 • Доставчикът одобрен ли е във вашата страна? За бизнеса, базиран в САЩ, вие’Ще искам да гарантирам, че вашият доставчик е в съответствие както с Федералния закон за храните, лекарствата, така и с козметиката (FD)&Закон за C) и Законът за справедливо опаковане и етикетиране (FPLA). За разлика от лекарствата, козметиката не се нуждае от одобрение на FDA преди да отидат в продажба, но FDA все още провежда проверки и осигурява регулации, за да гарантира това “прелюбодействан и сгрешен” продуктите се премахват от пазара.
 • Има ли минимум поръчки? Уверете се, че не’t в крайна сметка с доставчик, който изисква повече обем от вас’готови сте да се ангажирате в началото. Тъй като вашият бизнес става все по-утвърден и печели повече клиенти, вашите поръчки за инвентаризация ще растат. Но когато за пръв път започнете да продавате грим онлайн, то’Най-добре е да спестите пари и ресурси, където можете – включително и в инвентара!
 • Доставчикът предоставя ли опаковки на продуктите? Ако вашият доставчик неотворено’T доставяте физическата опаковка на продукта, вие’Ще трябва да разбера къде сте’ще го получа. Можете да пакетирате продуктите си у дома, с предимството сами да гарантирате качеството – но не бихме искали’не препоръчвам това, освен ако нямате опит в проектирането! Вместо това можете да използвате източник чрез отделен доставчик. Има много специализирани доставчици на козметични опаковки, от които да избирате, повечето от които ще ви позволят да персонализирате опаковката, така че да съответства на вашата марка.

Независимо дали решите да направите своя собствена козметика, да работите с производител или продукти с бели етикети, това ще ви помогне да разгледате FDA’s Насоки за добра производствена практика (GMP) за козметика. Това са само насоки (за разлика от твърдите и бързи разпоредби) и те’Отлична отправна точка, която да ви помогне да гарантирате, че вашият производствен процес ви настройва за успех.

3

Марка и опаковайте грима си

“Брандинг” обхваща всички на пръв поглед малки елементи, които се допълват начина, по който хората възприемат вашия продукт. Това включва вашите изображения, тон на гласа и лога. Може да ви се струва прекомерно да работите с толкова много движещи се части, но трикът е да изберете един елемент, да го персонализирате наистина добре и след това просто да съпоставите останалите елементи със същия тон. Това ви спестява време и гарантира, че вашата марка ще бъде сплотена. И сближаването е важно: 70% от участниците в едно проучване съобщават, че последователното брандиране е от решаващо значение при общуването с клиентите.

Препоръчваме да започнете с вашата марка’s изображения – конкретно, вашата марка’s цветове! Това ще информира решенията за лога, опаковки и тон, които ще дойдат по-късно. Цветните схеми не’не се случва на случаен принцип – всъщност почти всяко лого на марката, което предавате на улицата, е имало часове замисъл зад себе си.

Това е мястото, където познаването на вашата ниша ще ви бъде полезно. Можете да използвате цветната психология, за да подравните цветовете на марката си с интересите на хората във вашата ниша. Например, лилавото припомня мотиви като богатство и лукс за повечето хора. Така че, ако вие’пускате на пазара един сложен, превъзходен продукт, тогава това е идеален цвят за използване. Междувременно синьото предизвиква чувство на доверие и сигурност, поради което вие’Ще видя много банки, които го използват за брандирането си (помисли Chase и American Express). Ако ти’търсим по-специфични за цвета съвети, ние’написах тази разбивка на това как да изберем цветова схема за уебсайт и същите принципи важат за избора на цветова схема за марка.

Веднъж ти’финализирайте избора си на цвят, можете да го използвате, за да информирате за всичко останало. Очевидно, ако изберете синя цветова схема, вие’Ще искам да отразя това във вашето лого и изображения на продукти. Но можете също да го използвате, за да разберете вашата марка’s тон на гласа – a “син” марката трябва да използва съобщения, че’е надежден и успокояващ, например.

Искате още подробни съвети относно брандирането? наш Как да изградим марка ръководството ще ви каже всичко, което трябва да знаете

След като разберете как ще изглежда вашата марка, можете да започнете да мислите за опаковката. То’е вярно, че опаковката е създадена, за да поддържа продуктите безопасни по време на транспортиране, но Вие’Ще огранича вашия бизнес, ако това’е всичко, за което го използвате!

Марковата опаковка създава по-пълно изживяване за клиента и то’е особено важно за онлайн бизнес. Без магазин за тухли и хоросани, за да създадете изживяване за купувачите, трябва да разчитате на вашия “unboxing опит” да вземем част от слабата. Стилната, забавна и опитна опаковка също е лесна маркетингова тактика в ерата на Instagram и YouTube.

пример за маркетинг в YouTube

Докато някои компании плащат на влиянието на социалните медии, за да избутват продуктите онлайн, много хора все още създават органични видеоклипове и публикации, които също могат да спечелят много сцепление. Дори и без фактор за онлайн ангажираност, страхотните опаковки все още продължават много: онлайн бизнеса, който обръща особено внимание на доклада си за опаковане, като средно 30% увеличение на потребителския интерес. Че’е чудесен начин за задържане на лоялни клиенти!

Етикетиране на вашия грим

Когато ти’продаваш грим онлайн, ти’Ще трябва да обърнете внимание на специфичните за вашата страна, държава и регион изисквания за етикетиране на опаковки за козметични продукти. Тези изисквания се отнасят до елементи като списъци със съставки, предупреждения за безопасност и алергия и всякакви съобщения / претенции, направени върху опаковката. FDA’s Ръководството за етикети за козметика е ресурс, който можете да използвате, за да гарантирате, че гримът ви е правилно етикетиран, преди да го изпратите.

4

Изберете платформа

Сега, че вие’създадохте продукт, от който хората се вълнуват, следващият въпрос е: къде да продавате козметични продукти онлайн? Трите най-ефективни платформи са строители на уебсайтове за електронна търговия, онлайн пазари, и Dropshipping. Най-добрият начин за продажба на грим онлайн се свежда до това, което работи най-добре за вас, но ние’Ще обясня подробностите за тези три най-добри метода, за да можете да вземете информирано решение.

Създатели на уебсайтове за електронна търговия

Създателите на уебсайтове за електронна търговия са проектирани да направят създаването на собствен уебсайт възможно най-лесно и без стрес. Процесът на настройка обикновено включва избор на шаблон, а след това с помощта на управляван редактор за плъзгане и пускане, за да персонализирате вашия сайт’s оформление. След това можете лесно да добавяте функционалности за електронна търговия чрез приложения и джаджи, които често дори се предлагат предварително инсталирани.

Строители на уебсайтове за електронна търговия с един поглед

цена$ 20-30 / месец, плюс такси за транзакции
ПрофесионалистиВградени услуги за поддръжка на клиенти, лесни за използване, но все пак изключително адаптивни
ПротивТрябва сами да популяризирате и задвижвате трафика към сайта
Най-доброто заТези, които искат да създадат персонализирано преживяване при пазаруване
Най-добрите доставчициShopify, BigCommerce

Shopify и BigCommerce са двама от най-добрите създатели на уебсайтове за електронна търговия на пазара, а ние – ние’ще използвам Shopify като наш казус, защото го’s най-ефективният строител в нашите вътрешни проучвания.

Създателите на уебсайтове за електронна търговия като Shopify са чудесни за персонализиране на вашия уебсайт и впоследствие вашите клиенти’ опит за пазаруване. Ако ти’сериозно се занимавате с създаването на силна марка за вашите продукти, тогава създателите на електронна търговия са пътят. Разгледайте редактора на Shopify по-долу – наистина е толкова просто, колкото да щракнете “добавете продукт” или “персонализирайте тема” за да стартирате и работите на сайта си!

shopify редактор на екрана

Защото ти’Ще създадете свой собствен сайт и да не продавате продукти като част от по-голям пазар, недостатъкът е, че сте спечелили’нямам вградена аудитория, с която да работя. Вместо това можете да използвате тактики като оптимизация за търсачки (SEO), за да повишите вашия сайт’s класиране на страниците с резултати от търсачки като Google. дон’не позволявайте съкращението да ви изплаши – SEO всъщност може да бъде наистина просто, а ние’написахте изчерпателен Shopify SEO Review, който наистина ще ви постави на път.

Обобщение на цените

Shopify’Най-евтиният пълноценен план за електронна търговия е Основният план, който струва $ 29 / месец. Тази цена обхваща редица приложения и функции за електронна търговия и включва всичко, освен таксата за транзакция от 2,9%, която става 0%, ако решите да използвате Shopify Payments. Можете да изпробвате Shopify без риск чрез 14-дневния си безплатен пробен период.

Не е развълнуван от Shopify?

Прочетете нашата класация на 7 най-добри платформи за електронна търговия за да откриете още опции

Онлайн пазари

Можете да мислите за онлайн пазарите като “комунален” онлайн пространства, където много различни доставчици продават продукти на един и същ уебсайт. Най-очевидният пример за онлайн пазар е Amazon. Клиентите използват онлайн пазари за разнообразието, което те’можете да осигурите.

Онлайн пазари с един поглед

цена20¢ такса за обявяване плюс 3,5% от продажната цена
ПрофесионалистиВградена аудитория, бърз процес на настройка
ПротивКонкуренция за купувачи’ внимание, а не толкова адаптивни като строителите на уебсайтове
Най-доброто заТези, които искат да продават бързо
Най-добрите доставчициEtsy, Glambot.com

Etsy и Glambot.com са два страхотни онлайн пазара за продажба на грим. Glambot е специално фокусиран върху продуктите за красота, но ние’ще се съсредоточим върху Etsy, защото привлича огромна публика – и това’е основната привлекателност на онлайн пазара.

etsy страница с резултати от грима

Към 2018 г. над 39 милиона потребители са купили на Etsy. Това означава, че ако продавате козметични продукти онлайн чрез Etsy, повече от 39 милиона търсачи ще имат достъп до вашите продукти – така че, за разлика от създателя на уебсайт за електронна търговия, вие спечелихте’не трябва да се притеснявате много за привличане на трафик към вашата обява. Това се казва, ти ще трябва да се съревновават за вниманието с милионите други активни продавачи на Etsy, което може да е проблем.

Другата основна разлика между онлайн пазарите и строителите на уебсайтове за електронна търговия е, че можете да започнете по-бързо с онлайн пазарите. Например, тъй като самата платформа на Etsy вече е създадена, всичко, което трябва да направите, е да добавите своите списъци с продукти към съществуващия сайт – докато в Shopify, първо трябва да отделите време за създавам уебсайтът. Въпреки това, компромисът е, че онлайн пазарите могат’не предлагам персонализирано, различно изживяване при пазаруване по начина, по който създателите на уебсайтове за електронна търговия могат.

Обобщение на цените

Etsy таксува 20¢ такса за обявяване плюс 3,5% от вашите продажби. Това, което’наистина плащаш тук е Etsy’s съществуващата аудитория и лекотата на настройка, която тази платформа осигурява.

Dropshipping

Dropshipping е изненадващо прост модел, в който вие, търговецът на дребно, дон’всъщност трябва да боравите с всякакви продукти или да доставяте всякакви запаси. Вместо това клиентите поръчват продукти чрез вашия онлайн магазин, а вие предупреждавате вашия доставчик. След това вашият доставчик изпраща продукта на клиента. Основен апел на дропшипинга е, че това’е лесно за бюджет – тъй като не’всъщност не се доставяте на склад, нали’не трябва да се притеснявате да не се счупите дори!

Dropshipping с един поглед

ценаРазходи за създател на електронна търговия или онлайн пазар, плюс около $ 30,00 / месец за доставчик / ап за дропшипинг
ПрофесионалистиПрави бюджета лесно, без притеснения относно възстановяването на продуктите
ПротивБезлично преживяване както за купувача, така и за продавача, по-скъпо заради продажбата на трети страни
Най-доброто заКреслото предприемач
Най-добрите доставчициПриложение Oberlo (чрез Shopify)

Можеш да използваш един създател на уебсайт за електронна търговия или онлайн пазар, за да започнете дропшипинг. Горните раздели ще ви дадат достатъчно информация, за да претеглите плюсовете и минусите и да вземете своето собствено решение, но ако ни попитате, създателите на уебсайтове за електронна търговия са по-добрият инструмент за продажба на грим онлайн. Те предлагат повече персонализация, без да жертват лекотата на използване, а Shopify дори предлага приложение за дропшипинг, наречено Oberlo.

приложението oberlo

Oberlo е проектиран да се интегрира с магазините на Shopify и ви позволява бързо да импортирате продукти и да автоматизирате задачи. Разбира се, Oberlo е само едно от многото полезни приложения за дропшипинг, но то’s рядко може да се намери компилатор на приложение за електронна търговия и дропшипинг, който да се вписва заедно безпроблемно като Shopify и Oberlo.

Обобщение на цените

Dropshipping ще включва разходите на създателя на уебсайта за електронна търговия или онлайн пазар, който сте избрали, плюс цената на дропшипинг приложение / доставчик, което е около $ 30,00 / месец.

Заинтригуван? Прочетете пълното ни ръководство за Започване на Dropshipping бизнес за повече информация 5

Популяризирайте грима си

И така, имате онлайн присъствие. Сега го’е време за разпространение на думата! Най-лесният начин да популяризирате вашите продукти е като използвате – познахте – социални медии.

То’Не е тайна, че социалните медии са най-лесният начин да повишите репутацията си от уста на уста и повечето марки активно се възползват от това: досега поне 96% от марките за красота имат акаунт в социалните медии. Основната цел на присъствието в социалните медии е възможността, която тя предоставя ангажират с вашата аудитория.

Можете да започнете, като следвате популярни хора и страници в избраната от вас ниша и взаимодействате с тях, за да спечелите следното. Можете също да туитвате, да закачате, публикувате и споделяте подходящо оригинално съдържание, за да накарате хората да говорят за вашата марка. Социалното доказателство от истински хора е най-добрият вид реклама, който можете да направите, тъй като 92% от потребителите вярват на предложения от хора, които познават, над предложенията за безлична реклама. Помислете за това: вие’вероятно ще се доверите на препоръка за ресторант от приятел или колега за безсрамна промоция на билборд. Когато някой’s Facebook приятел споделя вашата компания’s post, означава много повече, отколкото ако сте го популяризирали сами.

Искате повече задълбочени съвети относно промоцията? наш Как да пускаме на пазара продукт ръководството ще ви каже всичко, което трябва да знаете

Как да продавате грим онлайн: Резюме

В този момент знаете всички основи, необходими за успешната продажба на грим от дома. Всичко започва с осигуряването на подходяща основа и от там можете да влезете в забавните неща, като например да персонализирате продукта си и да го популяризирате онлайн.

За да обобщите, ето всички пет стъпки:

Топ съвети за продажба на грим онлайн

 1. Намерете своята ниша
 2. Източник на производител
 3. Маркирайте и опаковайте грима си
 4. Изберете платформа
 5. Популяризирайте грима си

Що се отнася до избора на платформа, то’е почти решение между строителите на уебсайтове за електронна търговия и онлайн пазарите. В зависимост от избрания метод препоръчваме съответно Shopify и Etsy. И вие можете’няма да се обърка с Shopify’s приложението Oberlo, ако решите да отидете за дропшипинг.

Независимо от избраната от вас платформа, тя’е страхотно изживяване да ви продаде нещо’отново се увлечете – и пазарът за красота не можеше’не бъде по-добро място за начало. Успех и ни дръжте в коментарите!

Как да продавате грим онлайн: често задавани въпроси

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me