Как да продавате снимки онлайн

как да продавате снимки онлайн с изображениеКак да продавате снимки онлайн и да печелите пари: подробна снимка

Там’няма по-добро място за продажба на фотография от интернет – къде другаде можете да имате над 4,3 милиарда потребители като потенциални зрители?


Но ако искате да увеличите максимално шансовете си да печелите пари от продажба на снимки онлайн, вие’Ще трябва да прережете шума, за да достигнете до колкото се може повече хора. Това може да звучи плашещо, но това лесно може да стане с помощта на силна платформа.

Има три основни типа платформа, от които можете да избирате, когато става въпрос за продажба на снимки онлайн:

 • Създатели на уебсайтове
 • Уебсайтове за стокова фотография
 • Онлайн пазари

Те’отново всички лесни за използване опции и всяка има различна сила. В това ръководство ние’Ще обясня плюсовете и минусите на всяка опция, за да можете да вземете най-доброто си решение. ние’Ще обсъдим и как да се интегрирам функции за електронна търговия и успешно ангажирайте публиката, така че вашата фотография ще процъфтява независимо от избраната от вас платформа.

Затова седнете и четете и вашите снимки ще бъдат онлайн в флаш.

Използване на уебсайт

Създателите на уебсайтове са най-популярните инструменти за стартиране онлайн – и може да са най-добрият начин за продажба на снимки онлайн. Те’отново е по-евтино от наемането на уеб дизайнер и все пак е изненадващо лесна за навигация.

Създателите на уебсайтове са платформи за плъзгане и пускане, които ви позволяват бързо да проектирате уебсайт, без никакво кодиране. Обикновено всички вие’Ще трябва да направите цветна схема и шаблон и след това да плъзнете различни елементи от съдържанието (например изображения или текстови полета) до мястото, където искате’бих искал да се появят.

По-долу е даден пример на Wix’s редактор за плъзгане и пускане. Синият контур показва границите на всеки елемент на съдържание, докато менюто отдясно ви позволява да преоразмерите, дублирате и изтриете елементи от съдържанието, както сметнете за добре:

функции за влачене и пускане на wix

Създателите на уебсайтове са най-добри за тези, които искат да имат колкото се може повече контрол върху процеса на продажба на снимки.

Топ 4 строители на уебсайтове за продажба на снимки онлайн

 1. Squarespace
 2. Wix
 3. SmugMug
 4. Weebly

1. Квадратна зона

Най-доброто за: красиво изглеждащо портфолио

Squarespace предлага 60 различни шаблона – не толкова, колкото Wix или Weebly, но много повече от SmugMug. Въпреки че Squarespace е общ създател на уебсайтове и не е изцяло посветен на фотографските портфейли, шаблоните му все още са най-добре проектирани шаблони на пазара. Шаблоните за квадратни пространства предлагат формуляр и функция – всяка от тях е зашеметяваща и се предлага с всички функции, които вие’Ще трябва да подчертаете и продадете работата си, като автоматично мащабиране на вашите снимки, за да изглеждат най-добре на всяко устройство.

страница с шаблон за фотография

Squarespace’s ценовите планове също предлагат добра цена / качество. При $ 12 / месец, най-евтиният му план включва неограничена честотна лента и съхранение, така че всички ваши новаторски снимки ще имат място за блясък!

Как да печелим пари с Squarespace

Поради репутацията си, ръководена от дизайна, Squarespace’уменията за електронна търговия често са донякъде несправедливо пренебрегвани. Може да не е чист строител на онлайн магазини, но има някои страхотни инструменти, които да ви предложат и вашите снимки.

За да продавате в Squarespace, трябва да изберете Бизнес ценови план ($ 18 / месец), след това интегрирайте Squarespace Commerce. Това ви позволява да качвате неограничени снимки, да продавате дигитални и печатни продукти, да генерирате купони и да приемате множество видове плащания.

Опитайте Squarespace или намерете повече информация в нашия преглед на Squarespace

2. Wix

Най-доброто за: творчески контрол и лекота на използване

скрийншот на шаблони на wix

Най-голямото предимство на създателите на уебсайтове е контролът и Wix го предлага в пика. Шаблоните за плъзгане и пускане са лесни за персонализиране и има над 500 за избор. Можете също така да изберете да сте толкова практични, колкото искате да бъдете по време на процеса на проектиране. От една страна, Wix ADI (Artificial Design Intelligence) може да създаде оригинален сайт за вас въз основа на вашите отговори на няколко въпроса; от друга страна, можете да използвате опцията за код на Wix, за да редактирате лично HTML зад вашия шаблон. Wix’s редакторът за плъзгане и пускане е вид щастлив носител между тези опции!

Как да печелим пари с Wix

Wix’Ценовите планове варират. Като за начало можете да направите портфолио на безплатен план. Но за да продажба вашите снимки, вие’Ще трябва да се регистрирате Wix’s Ценови план за електронна търговия на $ 17 на месец. Веднъж ти’след като сте се регистрирали в плана за електронна търговия, вашият магазин ще работи и работи.

Има и някои незадължителни добавки от Wix App Market, които лесно можете да интегрирате със своя сайт, за да го направите още по-привлекателен. Най-добрите безплатни приложения включват:

 • Wix Pro Gallery – предоставя “най-професионално изглеждащата галерия в мрежата”
 • Wix Photo Albums – от съществено значение за фотографите на събитията
 • Instagram Pro – свързва вашите изображения в социалните медии

Опитайте Wix или намерете повече информация в нашия преглед на Wix Още няколко топ съвета, за да започнете:

 • Как да създадете уебсайт за фотография
 • Безплатна фотография шаблони на уебсайтове
 • Как да изградите бизнес уебсайт

3. SmugMug

Най-доброто за: лесно осигуряване на приходи от вашето портфолио

начална страница

За разлика от другите създатели на уебсайтове в този списък, SmugMug е посветен само към онлайн портфейли, което означава, че можете да бъдете сигурни, че всеки шаблон ще зарежда изображения бързо и стилно. Има ги’t много шаблони, от които да избирате – общо 26, само шест от тях са достъпни в най-евтиния план – но ние’d наречете това случай на качество над количество. Всеки шаблон е модерен и минималистичен, създаден да поддържа акцента върху вашата работа.

SmugMug не’не предлагат безплатен план, така че след двуседмичния безплатен пробен период вие’Ще трябва да изберете платен план, ако искате да продължите. SmugMug’Най-евтиният план е Основен план на $ 48 на година, платени с един замах. Можете също да изберете Основен план на $ 5,99 на месец, което възлиза на повече годишно, но включва по-малко време.

Ако решите, че платен план е за вас, вие ще спечелете много стойност за парите. Всеки план на SmugMug ви позволява да качвате неограничен брой снимки и видеоклипове и можете да продавате отпечатъци от снимки, книги и подаръци чрез SmugMug’партньори за печат Основният недостатък на SmugMug е, че той отнема комисионна от 15% за вашите продажби, което е много по-високо от повечето други създатели на уебсайтове.

Как да печелим пари с SmugMug

Останалите две платформи, които ние’Ще покриете – сайтове със снимки и онлайн пазари – са доста обясними, когато става въпрос за осигуряване на приходи от вашите снимки. Създателите на уебсайтове, от друга страна, са малко по-малко интуитивни. Всеки строител ви позволява лесно да продавате, но има и много добавки, които можете да използвате в своя полза.

SmugMug има вградени функции за електронна търговия, така че можете да щракнете, качвате и продавате с едно плавно движение. Можете да таксувате клиенти за изтегляне, докато сайтът се грижи за таксуване, доставка и обработка.

На всичкото отгоре можете да създавате персонализирани ценоразписи и лесно да продавате разпечатки без други интеграции. Като цяло, то’Най-доброто за тези, които вече имат портфолио и търсят бързо осигуряване на приходи.

Опитайте SmugMug или намерете повече информация в нашия SmugMug Review

4. Weebly

Най-добро за: бързо създаване на уебсайт

скрийншот шаблони на шаблони

Weebly ще ви спести един тон време, ако сте’търсите бързо да стартирате и стартирате уебсайта си. Фразата “влачите и пускате” никога не сте били толкова буквални и вие’Ще има професионален дом за вашите снимки, създаден за нула време. Този конструктор на уебсайтове предлага и приличен безплатен план, който е чудесен за тестване на платформата. Можете дори да продавате на безплатен план, въпреки че Weebly ще вземе комисионна. За повече свобода с вашия онлайн магазин можете да надстроите до Про план, който е $ 12 / месец когато плащате за една година предварително или можете да избирате от повече от Weebly’s опции за ценообразуване.

Съвет: Weebly автоматично оптимизира изображенията по време на качването, което означава, че пикселите могат да бъдат загубени и качеството на снимките може да бъде компрометирано. Внимавайте за това, когато качвате снимки на вашия сайт!

Как да печелим пари с Weebly

Weebly е особено силен вариант, когато става дума за продажба на физически отпечатъци на вашите снимки.

Weebly’s Приложението Photo Store разполага с a “Купи сега” бутон, който е интегриран с CanvasPop’s печатни услуги. Това се грижи за всички печат, доставка и обслужване на клиенти, така че не’не трябва да се притеснявате за техническата страна.

Въпреки това, за да спечелите пари от отпечатаните си продукти, трябва да се регистрирате с акаунт за програмист на CanvasPop и да поставите ключа за достъп в настройките на приложението. Досадна бележка под линия, но не’не отнема много време.

Опитайте Weebly или намерете повече информация в нашия Weebly Review If you’търсим по-задълбочени търговски съвети, ние’също написахте ръководство за осигуряване на приходи от вашия уебсайт

Използване на уебсайт за стокова фотография

Уебсайтовете за стокови фотографии са платформи, които продават изображения, които да бъдат използвани за дизайнерски цели. След като качите вашите изображения на сайт за фотография, сайтът ще започне да ги продава за Вие. Това е идеално за всеки, който започва, който не’все още нямам голяма аудитория, тъй като популярните уебсайтове за борси вече получават хиляди посетители на ден. Но недостатъците са значителни: за начало повечето уебсайтове за фотографски снимки ще отнемат до 70% от всяка продажба, която правите, оставяйки ви сравнително малък разрез.

Топ 3 стокови фотографии Сайтове за продажба на снимки онлайн

 1. Shutterstock
 2. Alamy
 3. iStock

1. Shutterstock

целевата страница на shutterstock

Shutterstock е изключително популярен източник на стокова фотография и в момента има библиотека от около 200 милион снимки. Shutterstock ще ви плати между 20-30% от всяка продажба, която правите на платформата, в зависимост от вашата “Доходи през целия живот.” Доходите за живот са колко сте’печелете общо като сътрудник на Shutterstock, разпределен на четири нива: $ 0-500, $ 500-3,000, $ 3,000-10,000 и $ 10 000+.

2. Алами

аламидни примери за снимки

Alamy е страхотен сайт със снимки за начинаещи, защото можете да получите изображенията си за продажба за по-малко от 24 часа. Процесът на регистрация отнема само няколко минути и веднъж Alamy’s Екипът за контрол на качеството провери вашите изображения, вие’Ще бъда готов за тръгване!

Алами е уникален, защото не’t поставяйте ограничения върху съдържанието – той проверява само за техническо качество. Това означава, че можете да качите снимките си в голяма, разнообразна библиотека и да сте сигурни, че има големи шансове на потенциален клиент, който иска да използва работата ви.

3. iStock

начална страница на istock

iStock е собственост на гигантски фотоматериали Getty Images, което означава, че работата ви ще бъде достъпна за клиенти от цял ​​свят. Разбира се, не само всеки може да качи работа в платформа с толкова голяма репутация.

За да станете сътрудник на iStock, трябва да качите 3-6 проби от работата си за преглед. Веднъж ти’приет е, комисиона ти’Ще спечелите от 25-45%, което е прилично намаление в сравнение с повечето услуги.

Използване на онлайн пазар

Онлайн пазарите са уебсайтове за електронна търговия, където са продуктите продаден от различни трети страни и транзакции са обработен от доставчика на пазара. Най-масовият пример за онлайн пазар е Amazon – вие (третата страна) можете да продадете употребявана книга на непознат и Amazon (доставчикът на пазара) ще се справи с процеса на плащане.

На онлайн пазар, вие’този, който прави продажбата. Това ви дава повече контрол от уебсайта със стокови снимки, въпреки че все още може’t сравнете със свободата, която получавате със създателя на уебсайт.

Подобно на сайтовете със стокови снимки, онлайн пазарите са по-лесни за създаване от създателите на уебсайтове, защото последният включва – предполагате, че всъщност сграда първо уебсайт. Въпреки че имате по-малко кажи в оформлението на онлайн пазар, това е сигурен начин за реализиране на продажби бърз. И тъй като онлайн пазарите продават много разнообразни продукти (за разлика от само снимки), те привличат по-голяма аудитория от повечето уебсайтове за стокови снимки.

Топ 3 пазара за продажба на снимки онлайн

 1. Etsy
 2. Snapped4U
 3. 500px

1. Etsy

etsy начална страница

Etsy е огромен пазар за оригинални и ръчно изработени продукти. Над 2 милиона души продават всякакви стоки на платформата, от балсам за устни до ръчно изработени картички за рожден ден. Etsy начислява такса за включване в списъка с 20 цента, плюс 3,5% от продажната цена, което е страхотен процент.

Добрата новина за фотографите е, че продуктите, които продавате на Etsy don’не трябва да бъде осезаем. Можете да продавате цифрови изтегляния на фотография също толкова лесно, колкото ръчно изработени занаяти. Но тъй като сайтът има толкова огромна аудитория (близо 40 милиона купувачи), може да е трудно да накарате работата ви да се открои от тълпата. Etsy обаче публикува наръчник за продавача, пълен със съвети, за да направи процеса възможно най-лесен.

Вижте как Etsy сравнява с Shopify и WordPress, когато става въпрос продажба на цифрови изтегляния.

2. Snapped4U

Snapped4u начална страница

Snapped4U е пазар, посветен изцяло на продажбата на фотографии със събития. То’е чудесен начин за начинаещи да спечелят следното, защото веднъж ти’направени снимки на събитие, присъстващите могат да разгледат вашата галерия на Snapped4U и да закупят снимките, които харесват.

За създаването на акаунт струва 10 долара, но Snapped4U обикновено държи само 10-12% от всяка продажба, която правите – не толкова нисък процент като Etsy, но все пак много по-нисък от повечето други платформи.

3. 500px

500px начална страница

500px е нещо като хибриден сайт за снимки / пазари, който ви позволява да следите други фотографи и да получавате обратна информация за работата си. Още по-добре, новите качвания имат голям шанс да бъдат забелязани поради 500px’s чувствителна към времето система за класифициране, която дава на всяка снимка оценка 1-100 въз основа на алгоритъм, който отразява харесванията и коментарите към снимката. Има дори страница, посветена на представянето на деня’s най-популярните снимки, така че спечелената по-нова работа’не се губиш сред тълпата.

500px е чудесно за изграждане на общност около вашата работа, но има голям недостатък. Сайтът поема минимум 40% от всяка извършена от вас продажба, което е много повече от Etsy и Snapped4U. Ако ти’опитвате се да спечелите пари възможно най-бързо, това може да не е изборът за вас.

Как да бъдем успешни

След като имате вашите снимки и вашата платформа, вие’Ще трябва да сте сигурни’достигане и ангажиране на голяма аудитория. В крайна сметка каква полза е продажбата на снимки, ако има’никой не търси да ги купи ?! ние’събрах най-добрите съвети за пленяване на вашата публика:

1. Оптимизация за търсачки

Ако ти’ре използване на уебсайт, тогава най-доброто нещо, което можете да направите, за да увеличите аудиторията си е малко оптимизация за търсачки (SEO).

Повечето строители на уебсайтове ви позволяват да добавите alt тагове към всяка снимка. Това са прости надписи, като например “футболна топка” или “шоколадова торта,” , които позволяват на Google да индексира (намери) маркираното изображение и да привлече поглед към вашия сайт. Можете също да намерите ключови думи с помощта на инструмент, наречен Google Ads, който ви позволява да виждате какво търсят хората онлайн.

2. Социални медии

Когато става въпрос за създаване на име за себе си, социалните медии са ваш приятел. Благодарение на тези готови мрежи за инструменти за споделяне с вградена аудитория можете да туитирате уебсайта си, да го споделяте във Facebook или да го публикувате в LinkedIn – но най-доброто за фотографите можете да го свържете с Instagram.

Създаден изцяло за споделяне на снимки, Instagram е перфектен. То’също е безплатно, така че вие’ще бъде разумно да се присъедините към своите 1 милиард месечни потребители.

Свързването на работата ви с платформи като Instagram и Tumblr ще увеличи вашата видимост. Вие’Ще имате достъп до много по-широка аудитория, докато инструменти като Hashtagify ще изграждат вашето онлайн присъствие, като ви позволяват да следвате текущите тенденции.

Поставете повече за това как да печелите пари в Instagram

3. Брандиране

Един сигурен начин да спечелите сцепление като фотограф е да изградите силна марка около работата си. По този начин потенциалните купувачи ще получат добра представа кой сте и какви снимки искате да правите.

Първата стъпка към изграждането на страхотна марка е да намерете своята ниша. И така, как става това? Казано по-просто, трябва да намерите основна тема за вашите изображения. Това може да ви дойде лесно, предвид страстите или личните ви интереси, или може да отнеме някои изследвания.

Например, ако прекарате уикендите си в разходки из горите, трябва да помислите за фотография на дивата природа.

От друга страна, може да обичате човешките взаимоотношения и взаимодействия, така че вие’вероятно ще се насладите да правите портрети. Можете да изберете тонове авенюта от тук: искате ли да снимате сватби или да правите корпоративни хедшоти? То’зависи от теб.

Веднъж ти’решихте за вашата област на опит, чудесен начин да го покажете на зрителите си е като стартирате блог. Това ви дава персонализирано пространство, където потенциалните купувачи могат да ви опознаят в мрежата и можете да демонстрирате качеството на вашата работа колкото искате!

Ако ти’Използвайки създател на уебсайт, за да продавате вашите снимки, можете да добавите на страница в блог само с няколко кликвания. Дори ако ти’се продават на фондова снимка или сайт на пазара, то’струва си да отделите време, за да създадете блог, към който можете да свържете.

Готов за гмуркане? Вижте нашите ръководства за стартиране на блог, изработка на лого, и изграждане на марка онлайн.

Как да продавате снимки онлайн: Резюме

между създатели на уебсайтове, сайтове за акции със снимки и онлайн пазари, там’няма недостиг на опции за всеки, който иска да продава снимки онлайн и да печели пари.

Ако ти’все още остана на кой метод да се използва тук’нашата бърза разбивка:

 • Създателите на уебсайтове са най-добри за: фотографи, които искат да създадат силна марка и имат много контрол върху процеса
 • Сайтовете със стокови снимки са най-добри за: фотографи, които търсят да увеличат аудиторията си
 • Онлайн пазарите са най-подходящи за: фотографи, които са готови да мащабират усилията си за осигуряване на пари

Можете също да използвате повече от една от горепосочените платформи, за да помогнете да установите вашето присъствие в мрежата. Например, можете да използвате сайт със стокови снимки, за да продавате вашите изображения, и създател на уебсайт, за да покажете марката си.

То’Важно е да имате уебсайт, на който клиентите могат да се запознаят с вас и вашата работа. Това не’не е толкова трудно, колкото звучи – сайтове като SmugMug и Squarespace предоставят напълно персонализирано кътче в мрежата, за да се представите. Кажи зеле!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me