3 начина да направите уебсайта си по-екологичен

Тук, в Website Builder Expert, обичаме да правим уебсайтове. От тестване на строители на уебсайтове до експериментиране с любимите ни шаблони за електронна търговия, интернет е нашето щастливо място. Но интернет има тъмна страна, която може да ви изненада – ние’говорим за неговото въздействие върху околната среда.


Странно, но това е проблем’не се излъчва широко, но ние смятаме, че заслужава да бъде извикано – силно.

За начало, смята се, че интернет допринася за 2% от света’s емисии на парникови газове.

Още по-притеснителен е ефектът от уебсайтовете, които използваме всеки ден. Например музикалното видео към песента “Despacito” изгори толкова енергия, колкото 40 000 американски домове използват за една година. Но се съмняваме, че някой някога се е колебал над това “игра” бутон заради YouTube’въглероден отпечатък, защото, добре – кой знае, нали?

Колеги, създатели на уебсайтове, дойде нашето време да засилим и да направим мрежата по-екологично място!

ние’Ще ви преведе през трите начина, по които можете да направите уебсайта си по-екологичен, плюс няколко супер лесни съвета за намаляване на онлайн въглеродния отпечатък в ежедневието – всичко това, за да можете да продължите да се наслаждавате на изграждането и използването на мрежата без вина.

1

Намерете Зелен уеб хостинг

Един от най-големите виновници зад интернет’s въглеродният отпечатък е уеб хостинг. Уеб хостингът работи чрез хостинг на уебсайт’s файлове и информация в центровете за данни – всички уебсайтове се нуждаят от хостинг, за да се появят онлайн.

Центровете за данни са основно сгради, в които се съхраняват компютри, съхраняващи всички тези уебсайтове’ данни и има 8 милиона центрове за данни по целия свят.

Проблемът с това е, че центровете за данни използват тон електроенергия и генерират много топлина, което означава, че те разчитат на охлаждащи системи за смучене на енергия, за да предотвратят прегряването на сървърите. Всичко това се състои в генерирането на центрове за данни на същото количество въглеродни емисии като световната авиокомпания!

Има обаче добри новини под формата на зелен хостинг. Тук хостинг компаниите се ангажират да намалят – и дори да отхвърлят – въглеродния си отпечатък.

Те правят това чрез използване на възобновяеми енергийни източници за захранване на техните центрове за данни или даряване на програми за възобновяема енергия за борба с въглеродния им отпечатък.

Най-добрият зелен хост е Green Geeks, който компенсира въглеродния си отпечатък с 300%. Инвестира три пъти повече от енергията, която дърпа от мрежата, във възобновяема енергия чрез Фондацията за околната среда в Bonneville – доста впечатляващо!

greengeeks еко хостингGreenGeeks е един от най-зелените хостинг доставчици, което го прави идеален за създаване на по-екологични уебсайтове.

Най-добрите зелени уеб-домакини комбинират екологично чисти хостинг методи с мощност и върхови хостинг функции. Изборът на зелен уеб хостинг не прави’не означава, че трябва да потопите уебсайта си обратно в бавните, тъмни цифрови епохи от средата на 90-те.

Например, Green Geeks все още успява да осигури 99,9% ъптайм, да предлага гама от хостинг пакети и да се погрижи за клиенти от над 150 различни страни – всички като поддържат екологичния си подход.

Хостингът е основата на всеки уебсайт – просто можете’не създадете екологичен уебсайт, освен ако не започнете с доставчик на зелен хостинг!

Открийте повече

Но кои са най-добрите екологични домакини? Разберете в нашия преглед на 6 най-добри доставчици на зелени уеб хостинг услуги и направете първата си крачка към по-екологична мрежа!

2

Ускорете вашия сайт

Това е златно правило за изграждане на уебсайтове, независимо дали сте’отново еко воин или отрицател на климатичните промени – уебсайтовете трябва да бъдат бързи, за да бъдат успешни. То’е факт. И също така се случва да бъде по-добра за околната среда.

Когато една страница отнема възрасти за зареждане, тя се зарежда’е не само скучно за вашите посетители – то’s също засмуква енергия от сървъра и използва електроенергия. Така, колкото по-бързо се зарежда уебсайтът ви, толкова по-малко въздействие върху околната среда оказва.

Има някои супер прости начини за подобряване на вашия уебсайт’s скорост на натоварване – ето само няколко, за да започнете…

 • Разберете колко бързо се зарежда сайтът ви в действителност, като използвате инструмент като Pingdom или GTmetrix
 • Намалете размера на вашите изображения с помощта на компресорен инструмент като Kraken
 • Преценете вашия хостинг доставчик, за да проверите дали е така’s причинява влаченето на вашия сайт (или дори срив)
 • Използвайте CDN (мрежа за доставка на съдържание), като например CloudFlare да насочва заявки към посетителя’най-близкият сървър
 • Поправете прекъснати връзки и пренасочвания – изпробвайте Крещяща жаба за да им помогне да ги забележите
 • Използвайте мързеливо зареждане, където съдържанието над сгъването се зарежда по-бързо от останалата част от страницата

Ако ти’Вече сте направили тези неща и се чувствате технологични, можете също съкратете кода си. Минимизирането е процес, който минимизира файловете с кодове и скриптове на вашия сайт и е основен начин за подобряване на скоростта на сайта.

Въпреки че минификацията звучи сложно, това’е всъщност доста проста с инструменти като опаковчик и YUICompressor, тъй като те могат да се справят с JavaScript и CSS. Всичко, което трябва да направите, е да копирате кода си в инструмента, след което да поставите изредените резултати обратно във вашия сайт!

Открийте повече

Правилен ли сте хостинг план? Повечето хора избират споделен хостинг, но ако надстроите плана си, това може да доведе до бавно зареждане на страници и дори до сривове на сайта!

Вижте нашите Споделен хостинг срещу VPS хостинг сравнение, за да видите кой е подходящ за вас.

3

Подобрете вашия SEO

Този раздел е свързан с това да направите вашия сайт лесно изпълним и бързо да удовлетворите потребителите. Защо? Е, това намалява количеството търсения и сайтове, които хората зареждат с едно движение, което от своя страна намалява количеството енергия, което се използва всеки път, когато кацнат на нова страница.

Знаете ли, че едно търсене в Google може да генерира до седем грама на CO2? Че’s около половината от количеството, генерирано чрез варене на чайник, което не’не звучи толкова зле. Докато не си представите всъщност да кипнете чайник за всеки два търсения с Google, които правите за един ден, а след това внезапно вие’отново в много гореща вода!

Разбира се можете да’не намалявам Google’s въглероден отпечатък с една ръка, но можете да опитате да дадете на потребителите това, което те’търсите, така че те да’не трябва да продължавате да търсите и зареждате нови страници отново и отново. Също така’е по-добре за вашите реализации!

За да намалите броя на хората, отскачащи от вашия сайт и обратно към Google:

 • Приоритетно поставете ключова информация, така че тя’е лесно да се намери с възможно най-малко кликвания
 • Направете вашия сайт удобен за мобилни устройства, тъй като 60% от търсенията с Google се извършват на мобилни устройства
 • Структурирайте страниците си със заглавия и избягвайте огромни стени от текст, тъй като това може да изплаши нетърпеливите посетители

Подобряването на скоростта на сайта също е важен фактор за задържането на хората на вашия сайт, така че като комбинирате тези тактики с тези, за които говорихме по-рано, вие’Ще имате печеливша и екологична комбинация.

4

Бонус рунд!

ние’посочих три основни начина, по които можете да създадете и да управлявате по-екологични уебсайтове. Но какво става с теб’просто сърфирате в интернет за удоволствие или работа?

Ето няколко съвета за това да останете по-зелени в ежедневието си в мрежата:

 • Използвайте алтернативна търсачка като Ecosia, която използва печалбите си за засаждане на дървета и работи на 100% възобновяема енергия.
 • Може би дон’не изпращам това любезно, но по същество безполезно “Благодаря ти” електронна поща – помислете преди да изпратите или отидете да говорите с този човек лице в лице! Един имейл излъчва 10 g CO2 – това означава, че един имейл има същия въглероден отпечатък като стандартния пластмасов плик!
 • Намалете нивата на яркост на вашия монитор, или използвайте тъмен режим, за да намалите количеството енергия, необходима за осветяване на екрана ви.
 • Изтеглете предаванията на Netflix, вместо да ги стриймирате – освен че спестявате малко енергия, това означава и вие’Ще се забавлявате, дори когато нямате сигнал!
 • Отидете директно на уебсайтове, вместо първо да ги гуглите. Голяма част от времето използваме Google като онлайн такси, за да ни отведе бързо точно там, където искаме да отидем. Вместо да пишете “кикотене” – или дори “Експерт за създаване на уебсайтове” – запишете най-посещаваните от вас сайтове в лентата си с инструменти или въведете URL адреса директно, за да спестите енергия!

екологични интернет съвети ecosiaEcosia е търсачка, която използва печалбите си за засаждане на дървета, което означава, че помагате на околната среда само чрез търсене в мрежата!

Други прости действия включват намаляване на времето на екрана, изключване на устройствата ви веднъж’приключихте с използването им и задържате малко повече тази съблазнителна надстройка на телефона. Това са всички ефективни начини за намаляване на дигиталния ви въглероден отпечатък, без коренно да преустроите нормалния си живот.

Нека зеленото започне!

ние’описах стъпките, които можете да предприемете, за да създадете по-екологични уебсайтове, от намирането на първокласни доставчици на зелени хостинг услуги до неясните ползи от доброто SEO.

Най-хубавото е, че повечето от тези тактики са най-доброто нещо за вашия уеб сайт така или иначе, като увеличаване на скоростта на зареждане и намаляване на скоростта на отпадане. Оказва се, какво’е добро за вашите посетители е добро за вашия сайт, и е добре и за планетата!

Ние също разгледахме някои лесни начини да намалите въглеродния си отпечатък в ежедневието си – така че дори когато’си починете от изграждането на уебсайт, вие’все още си правиш малко за голямата синя топка, която наричаме вкъщи.

Дали сте’като стартирате бизнес уебсайт или търсите смешни видеоклипове с котки, помнете тези прости стъпки – и каквото и да правите онлайн, направете го зелено!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map