Как Crazy Egg Heatmaps ви помага да изградите по-добри уебсайтове

Карти на лудите яйчнициЕдно от най-големите предизвикателства на “наистина” разбирането на вашия уеб сайт е как посетителите ви преживяват и взаимодействат с него.


Смисълът на изграждането на уебсайт, независимо дали става въпрос за бизнес, електронна търговия, дизайнери / фотографи или дори просто като хоби, е да споделите това, което трябва да кажете на посетителите си..

Но как да разберете какво вашите посетители всъщност намират за интересни на вашия уебсайт? Как да разберете къде всъщност кликват? Или доколко всъщност те превъртат надолу по страниците ви?

То’не е като можете да стоите там и да наблюдавате какво всъщност правят посетителите на вашия уебсайт.

Без тези прозрения, то’е доста скъпа предизвикателство да коригирате вашия уебсайт, за да го направите по-полезен за посетителите си.

КАКВО ЗА АНАЛИТИКА НА GOOGLE?

Google Analytics е страхотно. Ние го използваме непрекъснато, за да видим къде отиват посетителите ни на нашия уебсайт, колко дълго се задържат на всяка страница, ако са многократни посетители и т.н..

Всички видове данни могат да бъдат достъпни на върха на пръстите ви чрез Google Analytics.

Но какво прави Google Analytics’не ви показвам с точност, къде посетителите ви действително кликват върху вашите страници. Или докъде стигат вашите страници.

Всичко това е много разкриващо за това как “сгоден” вашите посетители са, когато посещават вашия уебсайт.

В края на деня, ако никой не кликва върху връзките, които сте поставили на уебсайта си, или ако няма’t превъртете покрай горната част на страницата си, след това я’казвам, че посетителите ви вероятно не са твърде заинтересовани от това, което имате да кажете.

Истината може да навреди – но това е така’е възможност за вас да подобрите уеб страниците си.

CRAZY EGG HEATMAPS МОЖЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ВИ ПОСЕТИТЕЛИТЕ’ ОПИТ

Ако нямаш’не чух за топлинни карти, то’е доста страхотно да ви покаже как посетителите ви всъщност се държат на вашите уеб страници.

Те подчертават мястото, където хората натискат най-много, което ще ви каже какво всъщност ги интересува. Също толкова важно е, че топлинните карти могат да ви кажат това, което посетителите ви не се интересуват, като ви показват това, което не кликват върху.

За магазините, които продават продукти, хората гласуват с портфейлите си. За уеб страниците хората гласуват с кликвания и колко далеч се превъртат надолу, за да консумират информацията на страницата.

Лудо яйце (освен да имаме интересно име) е наистина добър инструмент, който използваме през цялото време, за да ни покаже колко заинтересовани са хората на нашите уеб страници и какви са’интересувам се от.

Crazy Egg топлинна карта създава уебсайтове - Squarespace Heatmap

В тази топлинна карта на една от нашите страници тя ни показва къде посетителите ни кликват, което показва по-високо ниво на интерес.

От обратната страна тя ни показва от какво не се интересуват нашите посетители (без кликвания).

Как това да ви стане наистина полезно е, ако смятате, че посетител “Трябва” интересувайте се от определени части на уебсайта, а вие не’не виждате кликвания (или “топлина”) там, тогава това предполага, че посетителите ви може наистина да не се интересуват от това. Или може би разположението на това конкретно съдържание не е оптимално и трябва да го преместите на друго място.

Можете да преместите съдържанието по-нагоре на страницата или да промените изображението или да промените стила на шрифтовете, за да привлечете вниманието към съдържанието. След това стартирайте друга топлинна карта и сравнете как реагират хората с предишната топлинна карта.

Това ще ви покаже как хората всъщност реагират на вашите промени. Намерихме такива “експерименти” полезно за подобряване на нашите посетители’ преживявания.

Освен че ви показва топлинни карти, Crazy Egg ви показва и a “конфети” карта, която ще ви покаже къде точно се извършва всяко щракване.

Crazy Egg топлинна карта изгражда уебсайтове - Squarespace Confetti

То’е просто друг начин за показване на подобни данни като топлинна карта, но на много по-подробно, проницателно ниво.

С помощта на картата Confetti можете да сегментирате кликванията въз основа на нови или връщащи се посетители, посетители от различни търсачки, страни, от уебсайтове, време на деня и т.н..

Crazy Egg топлинна карта изграждане на уебсайтове - сегмент Confetti

Това може да подчертае, ако посетителите, използващи различни браузъри на уебсайтове, от различни страни и т.н., се интересуват от различни части на вашите страници. Това може да ви даде някои наистина дълбоки впечатления за вашите посетители’ поведение.

КАК РАЗГРАЖДА ЯЙЦА’S SCROLLMAP ПОМОГНЕТЕ ВИ ПОГРАЖДАТЕ ВИ ПОСЕТИТЕЛИ’ ИНТЕРЕСЕН НИВО

Разбирането на това колко далеч вашите посетители се превъртат надолу по уеб страниците ви, ще ви даде представа откъде започват да намират съдържанието ви не много привлекателно (или по-ясно, скучно).

Ако вашите посетители са много заинтересовани от това, което те’те четат, те’Най-вероятно ще превъртите надолу по-голямата част от страницата си. Ако нямат’не намирам материала за полезен, те’ще напусна.

Така е’е доста важно за вас да разберете откъде започват вашите посетители “отводнявам” на вашите страници.

Crazy Egg топлинна карта създава уебсайтове - Squarespace Scrollmap

И така, какво можете да направите, когато видите своята карта за превъртане? Няколко неща, които можете да вземете предвид:

  • Подобрете съдържанието си, за да поддържате посетителите си ангажирани
  • Преместете по-ценно съдържание по-високо на страницата си, ако не го направите’не виждам хората да се превъртат достатъчно далеч
  • Премахнете всички разсейвания, при които хората може да са кликнали върху тях, което ги е отклонило от страницата (това трябва да се анализира заедно с данните, които виждате от вашата карта за топлина и конфети)

ЗАКЛЮЧЕНИЕ – КАК РАЗГЛЕЖДАНИЯ ЯЙГ може да ви помогне да изградите по-добри уебсайтове

Намери този отзив за полезен?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me