Как да направите онлайн портфолио

Независимо дали вече имате онлайн портфолио, или вие’търсите да получите работата си онлайн, сега е идеалният момент да дадете тласък на профила си. Ако ти’се чудите как да направите страхотно онлайн портфолио и да се свържете с другите чрез уебсайта си, вие’идвам на точното място!


Онлайн портфолио е уебсайт, който представя вашата работа – независимо дали това’изкуство, графичен дизайн или нещо по-малко визуално като писане – и ви помага да се свържете с клиенти и да изградите вашите следващи. Наличието на онлайн портфолио е задължително за творците, но това е така’също е добра идея за всеки, който иска да направи добро впечатление онлайн.

ние’Ще ви преведе през ключовите стъпки за създаване на онлайн портфолио, с няколко най-добри съвети и готини примери, хвърлени по пътя, за да ви снабдя с всички знания, от които се нуждаете, за да заредите собствения си уебсайт за портфолио.

Contents

Как да създадете онлайн портфолио: Разкрити са най-добрите 9 стъпки

 1. Изберете перфектната платформа за портфолио – изберете такъв, който отговаря на вашите нужди.
 2. Проектирайте своето портфолио – уверете се, че уебсайтът ви изглежда частта.
 3. Покажете работата си – изберете внимателно примери за показване на вашия сайт.
 4. Използвайте социално доказателство – използвайте препоръки и социални медии, за да закачите нови клиенти.
 5. Напишете ангажиращо “относно” страница – нека посетителите ви да ви опознаят.
 6. Създайте страница за контакти – улеснявайте контакта на хората.
 7. Възползвайте се максимално от SEO – помогнете на хората да намерят вашето онлайн портфолио.
 8. Подправете го и изпъкнете – какво ви отличава?
 9. Останете отгоре – поддържайте портфолиото си свежо и актуално!

Създаването на онлайн портфолио е чудесен призив за всеки, който иска да сподели своите умения и да се свърже с другите. Дали сте’отново фотограф или ландшафтен градинар, който иска да засили вашето онлайн присъствие, присъединете се към нас, докато се потопим в първа стъпка – избор на перфектната платформа за вашето портфолио. Готов? Позволявам’отивам!

1

Изберете перфектната платформа за портфолио

Най-доброто място за стартиране на страхотно портфолио е със страхотна уеб платформа за изграждане. Вие’Имам няколко за избор, а най-добрият за вас ще зависи от вашите нужди и предпочитания.

Строители на уебсайтове

Създателите на уебсайтове са страхотни, ако искате професионален уебсайт, без да се нуждаете от технически умения или ако сте’търсите да спестите време и пари. Всичко, от което се нуждаете, е интернет връзка – след това можете да изберете шаблон, да плъзнете и пуснете изображения и текст, за да персонализирате дизайна си, да качите собствено съдържание и да публикувате вашия сайт.

Създателите на уебсайтове са бързи, лесни и достъпни и можете да ги използвате, за да създадете наистина зашеметяващ сайт – стига да изберете строител с най-високо качество. Налични са тона безплатни строители, но за уебсайт без реклама’търсите около $ 5 до $ 15 на месец като начална цена.

Строители като Wix, Weebly и Squarespace са особено добри за създаване на онлайн портфейли – открийте пълния списък в нашия преглед на 9 най-добри строители на уебсайтове за портфолио.

Открийте повече

 • Искате съпоставяне на най-добрите строители на портфолио? Кажете повече – проверете нашите Сравнителна диаграма на уебсайтове на портфейли.
 • Открийте Най-добрите уебсайтове за художници в нашия полезен преглед.
 • Научете за Най-добра фотография уебсайтове с пълния ни преглед на топ 10 платформи за показване на вашите снимки.

WordPress

То’свят’s най-популярната платформа с отворен код и за уважителна причина. WordPress е най-мощната и персонализираща се платформа за създаване на онлайн портфолио, даваща ви пълен контрол върху вашия сайт’дизайн, функции и функционалност.

С този контрол обаче идва и отговорността – вие’също така отговаряте за сигурността и текущите актуализации на софтуера, за да поддържате портфолиото си безпроблемно. Много начинаещи използват WordPress, но това помага да бъдете сравнително технически уверени и да имате достатъчно време и търпение, когато започнете.

Добре е да се знае…

Препоръчваме да използвате Bluehost, за да хоствате вашия уебсайт WordPress. Защо? Е, то’s най-добрият хост на WordPress на пазара и улеснява живота ви много, така че можете да се съсредоточите върху по-забавната страна на изграждането, а не да се притеснявате за актуализации или инсталиране на SSL.

WordPress е безплатна платформа, но вие’Ще трябва да платите за хостинг, както и всички премиум приставки или теми, които може да искате. Всеки сайт на WordPress е различен, така е’е трудно да се предвиди точна цена, но реалистично това’s вероятно ще падне между $ 11 и $ 40 на месец.

Открийте повече

 • Ако искате повече подробности за това колко можете да очаквате да платите за WordPress, прочетете нашите полезни Цени за WordPress статия.
 • Чудя се дали сте’ще намерите WordPress за твърде труден за използване? Разбирам Как да създадете уебсайт на WordPress в нашия начинаещ’s ръководство.
 • Всички уебсайтове на WordPress се нуждаят от хостинг. Започнете с сравняване на 8 най-добри домакини на WordPress.

Портфолио строители

Ако ти’търсите нещо супер просто и ясно, което да държи ръката ви, докато изграждате, тогава може да си струва да обмислите специфичен за портфолио строител. То’е добра идея да проучите задълбочено преди да изберете един, тъй като техните дизайни и функции понякога могат да бъдат по-ограничаващи от създателите на уебсайтове като Squarespace или Wix.

Искате да проверите за мощни SEO инструменти, маркетингови и блогови функции и опции за персонализиране, които ви позволяват да създадете сайт, който вие’отново съм 100% доволен.

Популярният избор включва Fabrik, Pixpa, Viewbook и SmugMug – тези строители се грижат за ниши, но затова се уверете, че’напълно сте се посветили на определен сектор, преди да започнете да изграждате!

Открийте повече

 • Прочетете нашите SmugMug Преглед да видим дали’е правилният избор за вас.

Ето няколко бързи съвета за избор на подходящата платформа за вас:

 • Винаги опитайте преди да изградите или купите – постави платформа през крачките си, преди да се ангажира, ако има’е наличен безплатен план или пробен период.
 • Опитайте двойка и ги сравнете – дори ако първият, който опитате, е The One, там’Не е лошо да се опитвате другите да ги сравняват и да се уверят’е най-добрият избор.
 • дон’не се разсейвайте от безплатния план – всички обичат безплатни неща, включително и ние! Но за изграждане на уебсайтове, безплатно Isn’t наистина вариант – не, ако искате професионално портфолио, така или иначе. Погледнете най-евтината цена, която ще премахне рекламите от вашия сайт вместо това.

Преди да продължите напред, уверете се, че имате:

 • Проучих различните опции за изграждане на портфолио
 • Тестван и сравнен няколко различни платформи
 • Изберете подходящата платформа за вашето портфолио

2

Проектирайте своето портфолио

Каквато и платформа’Избрани сте да създадете портфолиото си, следващата стъпка е забавната – трябва да започнете да проектирате уебсайта си.

Имате нужда от вашия сайт, за да изглежда най-добре, за да покажете работата си и да подчертаете колко професионален сте. Това е важно, защото хората ще ви преценят по дизайна на вашето портфолио – наистина 75% от хората основават достоверността на бизнеса на това как изглежда неговият уебсайт. Можете да се обзаложите, че същото важи и за онлайн портфейлите!

Разбира се, наемането на уеб дизайнер е чудесен начин да ви осигури красиво портфолио, но може да не разполагате с пари резервни, за да платите за този вид услуга. И добрата новина е, че не’наистина не трябва – особено ако сте’използвате отново конструктор на уебсайтове като Squarespace, който се предлага със зашеметяващи предварително изградени дизайни, които можете да персонализирате.

Ако ти’търсите сами да изградим и проектираме своето онлайн портфолио’имам няколко полезни съвета, за да започнете.

# 1. Не го усложнявай

Може да е изкушаващо да ви хвърли всичко’попаднахте на вашата уеб страница, особено ако вече имате много работа, която искате да покажете. Въпреки това’Важно е да се избегне създаването на затруднено портфолио, тъй като това ще изпрати посетителите, които бягат направо обратно в Google.

Вместо това се опитайте да поддържате дизайна си прост. Хората очакват да видят определени елементи на уебсайт – меню, долен колонтитул, съдържащ полезни връзки, връзка, която лесно да се забележи обратно към началната страница – така че не забравяйте да следвате тези най-добри дизайнерски практики.

дон’или да създавате стотици страници. Портфолиото трябва да е просто и достатъчно лесно за навигация в едно заседание. Начална страница, страница за мен, страница за контакти и витрина на вашата работа са ключовите страници, които трябва да включите. (Ние’скоро ще ви преведе през създаването на тези страници!)

начална страница на портфолиото на madeleine dallaМадлен Дала’портфолиото е красиво просто. Това е цялата начална страница – има нейното име, какво прави, къде е’е базирана и показва пет примера на нейната фотография. То’е минимален, но работи!

# 2. Използвайте бялото пространство

За да избегнете претрупване, използвайте бяло пространство. Това е празното пространство, което заобикаля изображения, текст, бутони и други функции на дизайна. Бялото пространство помага да се насочи потребителят’вниманието и не позволява на страниците да станат твърде претъпкани или разхвърлени.

Ограждането на изображение, заглавие или абзац с бяло пространство ще привлече по-голямо внимание към него. Може да бъде много полезно за насочване на посетителя’поглед към най-важните ви характеристики, като положителна препоръка или най-добрата ви работа.

Топ съвет!

Бялото пространство не’не трябва да е бяло – то’s обикновено цветът на фона на вашия сайт, така че има тенденция да е бял, но може да бъде и черен или блок с ярък цвят!

как да направите онлайн портфолио уокин примерТова онлайн портфолио, Wokine, използва ярък цвят на фона и рамкира текст в бялото пространство, за да привлече вниманието към съобщенията си.

# 3. Изберете цветова схема

Избирането на цветова схема е важна част от дизайна на вашето онлайн портфолио, тъй като може да направи или разруши вашия сайт. Изборът на цветове, които се сблъскват, използването на твърде много цветове или дори избирането на цветове, които са твърде сходни, може да има ужасни последици за посетителите’ ангажимент.

Различните цветове предизвикват различни реакции и чувства у хората – например синьото трябва да вдъхне доверие, а червеното предизвиква вълнение. Така че, помислете как искате да се чувстват посетителите, когато кацнат във вашето портфолио.

Трябва да изберете основен цвят, който е основният цвят’Ще използвам на вашия уебсайт и вторичен цвят, който се използва за осигуряване на контраст и привличане на вниманието към функции като бутони или кутии.

Топ съвет!

Имате проблеми с избора на цветова схема? Използвайте инструмент като Coolors.co, който генерира цветови схеми, които да персонализирате до вас’намерихте вашата перфектна палитра!

как да се изгради онлайн портфолио erika senft miller color пример 1как да се изгради онлайн портфолио erika senft miller color пример 2

Ерика Сенфт Милър’онлайн портфолиото използва фина, но умна цветова схема, преминавайки от спокоен блус към слънчево жълти, след като веднъж сте’щракнах върху един от нейните проекти.

# 4. Изберете Шрифт за четене

Шрифтовете са свързани с четимост – ако изберете супер фантастичен шрифт, който изглежда страхотно, но е трудно за четене, може да намерите хора’t да извлечете максимума от писменото си съдържание.

Различните шрифтове имат различни “личности” – Разгледайте Google Шрифтове за огромна библиотека от безплатни шрифтове, заедно с описания и примери за всеки от тях. Google Fonts е добър начин за намиране на шрифтове, които работят добре заедно, ако искате да използвате повече от един – шрифтовете могат да се сблъскат точно както цветовете могат, така че внимавайте за своя избор и не’не избирайте произволно!

ние слушаме пример за шрифтове изграждане на онлайн портфолиоWe Are Listen използва прост, изключително четим шрифт, който съвпада с минималистичния, изчистен дизайн на портфолиото му.

# 5. Разпространете съдържанието си навън

дон’не се опитвайте да впишете всичко в една страница. Това може да звучи като най-лесният вариант, но това е така’всъщност е доста предизвикателно да създадете наистина добро портфолио с една страница.

Вместо това разпределете съдържанието си на няколко страници. Поставете цялата основна информация на началната си страница – хората трябва да имат незабавна представа за това кой сте, какво можете да направите за тях и как да се свържете с вас.

Както казахме преди, дон’не се увличайте, създавайки твърде много допълнителни страници, но посвещавайте страници на най-важното си съдържание. Например, вашето “относно” информацията заслужава своя собствена страница, както и вашата работна витрина.

как да се изгради онлайн портфейли madeleine dalla витрина примерСпомнете си Мадлен Дала’е проста, минимална начална страница? Това е нейната страница с проекти, където можете да разгледате акцентите на нейната работа и да разгънете всяка, за да я разгледате по-подробно. Преди да продължите напред, уверете се, че имате:

 • Избрани шрифтове за вашето портфолио
 • Подбрана цветова схема
 • Помислете как искате да подредите началната страница на портфолиото си

Открийте повече

 • Искате ли да наемете уеб дизайнер? Прочетете нашето удобно ръководство за 8 съвета за работа с уеб дизайнер за да извлечете максимума от партньорството.
 • Имате нужда от ръка да намери правилния шрифт? Вижте нашето ръководство на Как да изберете перфектния шрифт за някои експертни съвети.
 • Решението за цветова схема може да бъде сложно. Уча Как да изберем добра цветова схема в нашето подробно ръководство.
 • Останете в тенденция с най-горещите Тенденции в уеб дизайна за 2020 г..

3

Покажете работата си

Добре, така че вашето онлайн портфолио започва да изглежда добре. Вие’имаш си цветна схема на място, ти’готови сте да използвате бяло пространство, а шрифтовете ви са откровено зашеметяващи. Но там’s нещо липсва – нещо голямо.

Твоята работа! Целият смисъл на изграждането на онлайн портфолио е да покажете вашите умения, независимо дали сте’отново художник или дизайнер, писател или архитект. Хората искат да видят какво можете да направите, преди да ви наемат и това е вашето време да блеснете.

Бъдете избирателни

Когато качвате примери за вашите проекти, нашият основен съвет е: бъди придирчив. Това се отнася дали вие’бяхте във вашата индустрия десет години или десет седмици. Ако ти’бях в това отдавна, то’вероятно имаш години’ струва на проекти, за да се покаже. Ако ти’току-що стартирайки, може да почувствате необходимостта от свръхкомпенсация, като качвате всеки бит, който работите’правих ли някога.

дон’не затрупайте посетителите си. Изберете най-добрите проекти, които вие’най-много се гордеем – тези, които показват какво можете да направите. Запитайте се защо искате да покажете тази конкретна работа, какво казва на хората за вас и кои умения демонстрира.

Не забравяйте, че вашите лични фаворити не винаги могат да бъдат най-добрите примери за показване на вашето портфолио – гледайте цялата си работа открито и се опитайте да я видите от клиент’гледна точка.

Възпроизвеждане и показване

Веднъж ти’Избрах ви портфолиото витрина, то’е време да го получите на вашия уебсайт!

Препоръчваме да отделите страница, за да покажете работата си, но как ще постъпите. Слайдшоу, галерия, видео, времева линия или дори карта – как ще покажете работата си ще зависи изцяло от това’повторно показване.

Играйте наоколо с различни формати и стилове, докато не се приземите върху този, който ви се струва подходящ. Не забравяйте да използвате бяло пространство, за да избегнете затрупване на страницата и дайте контекст на всеки пример, за да подчертаете вашите умения.

как да се изгради онлайн витрина IDI работна витринаИнтегриран дизайн Inc.’бизнес портфолиото показва работата си по прост начин, като представя страницата с изображения и текст, които описват проекта и показват резултатите.

Трябва също да включите примери на началната си страница, тъй като това дава на посетителите незабавна представа за работата, която вършите и дали вашият набор от умения съответства на това, което те’търся. Уверете се, че всяка работа, която поставяте на началната си страница, е с най-високо качество и показва вашите умения. Нека работата говори сама за себе си – дон’t пренаселете страницата.

cameron jones начална страница за онлайн портфолиоТова доста странно портфолио от Cameron Jones има няколко представени проекта, показани на началната му страница. Той също има интерактивен елемент, който помага да се хване посетителят’вниманието, докато те превъртат.

Разкажи история

Вместо само да пускате на случаен принцип работа във вашето портфолио, опитайте се да разкажете история с него. Вплетете заедно вашата работа, всякакви отзиви от клиенти, както и вашите собствени думи, описващи проекта. Всяко произведение има своя собствена история, която ще помогне на посетителите да разберат и да се свържат с вашето портфолио.

Посетителите спечелиха’не знам защо, кога или как сте създали работата си, така че осигурете контекст, за да им помогнете да разберат какво точно сте направили и какви са резултатите.

Това каза, дон’не пиша твърде много – работата трябва да заеме централно място и да говори сама за себе си, като всеки текст е просто там, за да подкрепи и даде предистория, рамкирайки всяко парче с контекст.

Преди да продължите напред, уверете се, че имате:

 • Прегледахте работата си
 • Подбрах най-добрите примери
 • Мислете как да покажете работата си на място
 • Качихте работата си в портфолиото си
 • При условие, контекст и разказване на сюжети, за да рамкирате работата си

4

Използвайте социално доказателство

В последния раздел говорихме за включване на препоръки, които са пример за социално доказателство.

Това е феномен, при който хората са по-склонни да направят нещо, ако видят, че другите го правят първо. Социалното доказателство е защо отзивите на клиентите и оценките на звездите са толкова важни и защо отзивите са портфолио’най-добрият приятел.

Съберете препоръки

Ако ти’някога сте свършили работа за клиент, помолете ги да предоставят препоръка. Препоръките са като златар – можете да ги поръсите върху онлайн портфолиото си и да накарате посетителите да седнат и да си отидат “Хъ, този човек звучи като вида художник / дизайнер / писател / архитект, с който искам да работя!”

Може да е трудно да се събират отзиви, когато вие’първо започвате, но не’не се чувствате обезсърчени, ако не’все още нямате светещи отзиви, които да поставите върху портфолиото си. Опитайте да сътрудничите с някой друг по проект, за да получите оферта от някой, който’работих с вас, дори и да го направите’нямам отзиви от клиенти.

Проверете за прегледи в социалните медии или по имейл и ако можете’не намерите никакви, след това се свържете с клиентите и ги попитайте дали те’бих искал да ти дам един.

Вземете социални

Можете също да използвате социалното доказателство, като използвате социалните медии. Създайте акаунти и свържете към тях от уебсайта на вашето портфолио – това ще покаже на посетителите, че други хора се интересуват от вашата работа и следване на вашите проекти.

Можете дори да вградите социалната си емисия във вашето портфолио. Това може да бъде чудесен начин да покажете какво сте’работите в момента или да разговаряте за каквито и да е работи в процес на изпълнение’още не сте готови да бъдат представени изцяло във вашето портфолио.

Ако все пак тръгнете по маршрута на социалните медии, не забравяйте винаги да го поддържате актуален, подходящ и професионален!

Преди да продължите напред, уверете се, че имате:

 • Събра всички съществуващи отзиви, които може да имате
 • Мислихте за кого бихте могли да поискате нови отзиви
 • Създайте професионални акаунти в социалните медии
 • Свържете тези акаунти с вашето онлайн портфолио

Открийте повече

 • Открийте силата на отзивите в нашата инфографика: Как да използвате онлайн рецензии, за да пускате на пазара на различни поколения

5

Напишете ангажиране “относно” страница

Елате и нека да се запознаем малко. Кой си ти? Какви са вашите умения? Как започнахте? Какво ви отличава? Защо клиент трябва да ви наема?

Сега ние’не казвате, че трябва да напишете цялата си житейска история, но това са само някои от въпросите, на които искате да отговорите, когато пишете своя “относно” страница. Хората искат да знаят кой стои зад портфолиото – в крайна сметка те’Ще искам да ви опозная малко преди да ви наемат!

Честа грешка, която хората правят, когато пишат “относно” страниците е да се съсредоточат твърде много върху себе си. Да, искате вашата личност и умения да се натъкнете и да направите страницата толкова уникална, колкото сте – но не трябва’не забравяйте за клиентите.

Хората искат да знаят какво можете да направите за тях, така че не забравяйте да свържете това със своето “относно” страница. Добре, ти’Забавен и лесен човек – това означава, че можете да създадете приятно изживяване за своите клиенти. Или може би работите добре под натиск – това означава, че можете да постигнете бързи резултати в строги срокове.

Искате да постигнете баланс между това да не изглеждате безхаберие и да не изглеждате прекалено егоцентрични, което е по-лесно да се каже, отколкото да се направи!

как да направите пример за онлайн портфолио играчкаПортфолиото на ToyFight се забавлява със своите основатели’ биос, но не оставяте никакво съмнение за нивото на опит зад лекомисления тон. Топ съвет!
Включете контактна форма във вашия “относно” страница. Ако посетител е готов да ви наеме, след като прочете вашия “относно” страница, дон’не ги карайте да търсят начин да се свържат – поканете ги да поздравят и да улесните и тях!

Нека вашата личност блести, но и да ви помни’разговаряте с потенциални клиенти. Винаги го връщайте към това защо’най-доброто за работата, какво можете да направите и как можете да им помогнете.

Преди да продължите напред, уверете се, че имате:

 • Решете какво искате да кажете във вашия “относно” страница
 • Напишете своето “относно” страница
 • Добавена е форма за контакт, така че хората да могат да се свържат

Открийте повече

 • Ние разкриваме Как да напишете “За нас” страница в нашето полезно ръководство, заедно с девет важни доса и дона’ts, което трябва да знаете, преди да започнете!
 • Открийте нашите 19 най-добри съвети за Писане за интернет за някои полезни указатели.

6

Създайте страница за контакти

Дори и да сте приели нашите съвети и да сложите формуляр за контакт на вашия “относно” страница, няма’не боли да има отделна страница за контакти и в онлайн портфолиото си. В крайна сметка искате да улесните възможно най-лесно хората да се свързват с вас!

Ако ти’изграждате портфолиото си, за да генерирате повече работа, да установите контакти и да се свържете с хора, тогава основната цел на вашия сайт е да накара хората да достигнат. Това прави страницата ви за контакти жизненоважна част от вашето портфолио.

То’е доста лесно да създадете страница за контакти – повечето теми за дизайн идват с вече вградена страница за контакти, която просто трябва да персонализирате. Ако темата ви не’t включете страница за контакти, можете да намерите приложение (или плъгин, ако искате’отново използвате WordPress) и добавете такава към страницата си с няколко кликвания.

Ето някои топ съвети за създаване на страницата ви за контакти:

 1. Улесни намирането – избройте го в основното си меню и в долния си сайт.
 2. Обобщете кои сте, какво правите и защо хората трябва да се свързват с вас – дон’не предполагам, че хората са отделили време да прочетат останалата част от вашия сайт.
 3. Посочете някои данни за контакт – като професионален имейл или телефонен номер, така че хората да могат да се свържат бързо.
 4. Добавете формуляр за контакт, който хората трябва да попълнят – това ще ви помогне да сортирате изявления.
 5. Не го усложнявай – изяснете точно какви действия трябва да предприеме посетителят на тази страница.

дон’не се страхувайте да се забавлявате със страницата си за контакти – оставете вашата личност да свети и накарайте посетителите наистина да искат да посегнат и да поздравят!

пример за игриво портфолио за връзка с портфолиоПортфолиото на Playful има личност, но също така дава яснота как да се свържете. Той ви дава имейл веднага – не’изобщо не трябва да търсите данни за контакт! Преди да продължите напред, уверете се, че имате:

 • Добавена е страница за контакти към вашето портфолио
 • Писмено съдържание за вашата страница за контакти
 • Въведени данни за контакт и / или формуляр

7

Възползвайте се максимално от SEO

За да могат хората да ви се възхищават и наемат, те трябва първо да ви намерят. Можете да им помогнете да открият вашето онлайн портфолио, като оптимизирате вашия сайт за търсачки, като Google. Оптимизацията за търсачки (SEO) е процесът на опит да помогнете на вашия уебсайт да се класира по-високо в резултатите от търсенето.

SEO е съвсем нов свят на непрекъснато развиващите се тактики, но можем да започнем с основите още сега:

1. Използвайте заглавия

Разделяне на вашите страници в заглавия – като нас’готово тук – помага на Google “Прочети” вашата страница.

Google поставя на първо място потребителското изживяване, така че не става’не искам да изпращам хора до уебсайтове с една голяма стена от текст. Използването на заглавия показва на Google, че вашата страница е смилаема, структурирана и лесна за четене.

2. Оптимизирайте изображенията

Вероятно е вашето портфолио да съдържа много изображения и може би дори някои видеоклипове. Това е идеално за показване на работата ви, но може да забави вашия уебсайт’s скорости на зареждане.

Уеб сайтовете с бавно зареждане са огромно не-не, ако искате да се класирате високо в Google’с резултати от търсенето, така че трябва да намерите начини да поддържате бързо зареждането на страниците си. Един от най-добрите (и най-лесните) начини за това е да оптимизирате вашите изображения.

Компресирането на размера на файла означава, че се зарежда по-бързо – обаче, колкото повече компресирате изображение, толкова повече ще се отрази на качеството, така че не’t продължавайте да компресирате едно и също изображение отново и отново.

Топ съвет!

Можете лесно да компресирате изображения, като използвате безплатен инструмент за компресор, като Kraken, TinyPNG или Optimizilla – просто качете изображенията, които искате да компресирате, след което запишете компресираните файлове, които да използвате във вашето портфолио!

3. Напишете мета заглавия и описания

Когато търсите нещо в Google, вие’срещнахте се по страници и страници с резултати. Резултатите обикновено се състоят от връзка и кратко описание, които изглеждат така:

пример за изграждане на онлайн портфолио seo метаданни

Знаете ли, че това се нарича метаданни? Синята връзка е мета заглавието, а краткото копие се нарича мета описание. Написването на вашите собствени метаданни може да го направи по-убедително и да насърчи повече хора да кликват!

Ако имате целеви ключови думи, опитайте се да ги използвате във вашите метаданни. Вижте думите, подчертани с удебелен шрифт в примера? Това са ключовите думи, които потребителят е търсил, за да намери вашата страница, затова се опитайте да използвате подходящи ключови думи във вашето мета заглавие и описание.

Пояснете за какво е вашият сайт и се опитайте да използвате убедителен език. Например, показаният по-горе резултат задава въпрос и използва думите “Открийте” и “днес” да насърчи хората да кликнат върху този резултат, а не някой друг’с.

Винаги дръжте метаданните кратки, в противен случай го’Ще се отрежа!

4. Създайте връзки

Връзка между собствените ви страници, за да помогнете на Google’s ботове разбират вашия уебсайт. Това се казва вътрешно свързване, защото ти’връзката в рамките на вашия собствен уебсайт. Например, можете да свържете от страницата си About към страницата си за контакти.

То’също е полезно да получите други уебсайтове, които да свързват към вашето портфолио. Това се казва Backlinking.

Колкото по-надеждни са тези други уебсайтове и колкото повече връзки получавате, толкова повече помага на вашия собствен сайт. Това е така, защото тези връзки казват на Google, че други установени и надеждни сайтове ви одобряват и говорят за вас, което подобрява вашата онлайн надеждност.

Можете да помолите клиентите да ви подкрепят на уебсайтовете им или можете да напишете полезно съдържание за други блогове и да включите линк обратно към вашето портфолио.

5. Списък на вашите услуги

Уверете се, че потенциалните клиенти могат да ви намерят на места като Google Ads и Yelp – навсякъде, където хората може да търсят услуги онлайн. Ако ти’Ако сте местен фрийлансър или бизнес, това може да помогне за ограничаване на конкуренцията, както вие’Ще се появи в “близо до мен” търсения от всеки от вашия район.

Когато изброявате услугите си онлайн, винаги се уверете, че данните ви за контакт са еднакви в целия борд. Google ще забележи дали те’не, и ще ви класира по-ниско, ако сте’отново несъвместим.

Преди да продължите напред, уверете се, че имате:

 • Използвани заглавия за структуриране на съдържанието ви
 • Сгъстете вашите изображения
 • Добавени са връзки между вашите страници
 • Писмени метаданни за вашия уебсайт за портфолио
 • Списък на вашия бизнес на няколко места онлайн

8

Подправете го и изпъкнете

Вашето портфолио изглежда страхотно. Не, сериозно – всичко е на мястото си и вие’оптимизирах го за търсачките, за да помогнем на хората да го намерят. Но почакай… правейки изследвания забелязвате, че всички останали’и портфолиото изглежда доста добре. Невероятно, всъщност. Така че започвате да се чудите: защо хората биха ме избрали над тях?

ние’тук не се бориш за несигурност в себе си, но това всъщност е чудесен въпрос. Защо някой ще ви избере над вашите конкуренти? Вашият уникален стил и искряща личност ще ги спечели през по-голямата част от пътя, но какво друго ви отличава?

То’Време е да подправите портфолиото си с някои забавни екстри, за да накарате хората наистина да седнат и да обърнат внимание. Можете сами да станете въображаем с това, но ето няколко идеи, с които да започнете, докато изграждате онлайн портфолиото си…

1. Вземете блогове

Започнете блог, казаха те. То’Ще се забавлявам, казаха те. Е, можем да ви кажем от опит – забавно е! И то’е чудесен начин за привличане на посетители’ внимание, показвайки, че знаете какво сте’говорите за това и уведомявате хората, че сте вие’оставате активни онлайн.

Блогът е идеален за изграждане на вашето портфолио’s репутация – това’е чудесно за получаване на връзки и засилване на SEO, както и за ангажиране на последователи. Можете да давате актуализации за проекти, да пишете мисли за постиженията в бранша и дори да интервюирате клиенти или колеги на свободна практика за принос.

Започнете блог, ако имате какво да кажете. дон’не стартирайте блог само заради него – това ще донесе повече вреда, отколкото полза. И ако ти’вече поддържате подходящ блог, винаги можете да го свържете от вашия “относно” страница – проста!

2. Викайте за постиженията си

Имате награди? Че’е невероятно и трябва да уведомите хората. дон’не бъди похвална, но не’не бъдете срамежливи – вземете тези награди, похвали или номинации в портфолиото си, за да ги видят всички потенциални клиенти.

Ако някоя ваша работа е била представена в пресата или дори ако сте помагали безплатно в местната общност, говорете за това в своето портфолио – това’такива неща, които ви показват’направи разрез над останалите.

как да се изгради онлайн портфейли пример играчки за наградиПортфолиото на ToyFight isn’не се страхувам да викам колко награди има!

дон’не го изпотявайте, ако го направите’все още нямате награди Бъдете честни за това къде сте в кариерата си – хората спечелиха’не очаквам да сте въоръжени до зъбите с трофеи, ако сте’тепърва започва!

3. Мислете извън кутията

Можете ли да използвате уменията си, за да изпъкнете портфолиото си? Например, можете ли да създадете анимации или да добавите интерактивен елемент при изграждането на онлайн портфолиото си?

дон’не опитвайте нещо фантастично само заради него, но помислете как вашият уникален набор от умения може да донесе ново ниво във вашето портфолио.

Често рекламните послания са наети за въображението си, както и за уменията си, така че ако можете да демонстрирате способността да мислите извън кутията на вашето портфолио, може би сте една крачка пред конкуренцията вече!

как да направим онлайн портфолио игра Мария weathersby възобновиПрограмистът и графичен дизайнер Mariah Weathersby превърна онлайн портфолиото си в игра, в която играете, за да научите повече за нея. Преди да продължите напред, уверете се, че имате:

 • Мислете за това, което прави вашето портфолио да се откроява
 • Решете дали искате да започнете блог
 • Добавете награди или постижения към портфолиото си
 • Измислете идеи как можете да имате въображение с портфолиото си

9

Останете отгоре

Седнете и се отпуснете – вие’завършихте създаването на вашето онлайн портфолио!

Работата обаче не е така’още не е направено. Трябва да останете на върха на портфолиото си, за да останете пред конкуренцията – никой не харесва остарял уебсайт, затова го поддържайте свеж и подходящ, като добавяте нови проекти, върху които може да работите..

Винаги се уверете, че вашите данни за контакт са точни и актуални, както и че съдържанието ви е също – ако се преместите в нова област или промените фокуса на проекта си, например, не забравяйте да актуализирате тази информация във вашата биография!

Ако ти’провеждате блог или различни акаунти в социалните медии, не забравяйте да публикувате редовно и не забравяйте да актуализирате препоръките на страниците си с портфолио, тъй като новите се появяват. След няколко месеца’ време, прегледайте портфолиото си’дизайн и съдържание и вижте дали все още съвпада с работата, която вършите’преработва.

Хората, идеите, марките и целите се променят – докато растете, уверете се, че и вашето портфолио се поддържа!

Преди да продължите напред, уверете се, че имате:

 • Уверете се, че вашето портфолио е актуално
 • Задайте напомняне, за да го прегледате след няколко месеца’ път
 • Започна да прави актуализации, когато се появяват нови проекти

Как да направите онлайн портфолио – резюме

ние’Проведохте ви стъпките, които трябва да следвате, за да създадете свое собствено онлайн портфолио и сега трябва да сте готови да започнете да създавате.

Онлайн портфолиото е задължително условие за рекламните послания. Въпреки това, с интернет по-важно от всякога, това’е интелигентен ход за всеки, който да помисли как би могъл да направи портфолио, за да се свърже с другите онлайн.

Ето отново стъпките, които ще ви помогнат да продължите по пътя си:

Как да създадете онлайн портфолио: Резюме

 1. Изберете перфектната платформа за портфолио – изберете такъв, който отговаря на вашите нужди.
 2. Проектирайте своето портфолио – уверете се, че уебсайтът ви изглежда частта.
 3. Покажете работата си – изберете внимателно примери за показване на вашия сайт.
 4. Използвайте социално доказателство – използвайте препоръки и социални медии, за да закачите нови клиенти.
 5. Напишете ангажиращо “относно” страница – нека посетителите ви да ви опознаят.
 6. Създайте страница за контакти – улеснявайте контакта на хората.
 7. Възползвайте се максимално от SEO – помогнете на хората да намерят вашето онлайн портфолио.
 8. Подправете го и изпъкнете – какво ви отличава?
 9. Останете отгоре – поддържайте портфолиото си свежо и актуално!

Ние можем’ще чакам да видите какво създавате, така че не’не го отложа. Използвайте тези стъпки, за да започнете и направете онлайн портфолиото си днес… след това се върнете и споделете с нас как се качихте!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map