Как да популяризираме уебсайта си

Всичко, което трябва да знаете за успешната промоция на уебсайтове

И така, вие’най-накрая поехте и се решихте да създадете свой собствен уебсайт. Поздравления! Но упоритата работа няма’не спирайте дотам, разбира се – след като вашият сайт е работещ, трябва да помислите как да популяризирате уебсайта си.


Ако ти’Вие управлявате местен бизнес сайт или магазин за електронна търговия, вие’Ще искам да достигна до възможно най-много потенциални клиенти. Ако ти’ти водиш блог, ти’Ще искам да привлека максималния брой посветени читатели. И ако ти’възстановявайки лично портфолио, вие’Искам всеки потенциален клиент да има достъп до вашата работа.

И така, какво’е тайната за страхотна промоция на уебсайтове? Е, в действителност има шест тайни – и те’всъщност не сме тайни изобщо, защото ние’Разбих ги долу.

Как да популяризираме уебсайт

 1. Изберете уеб хост
 2. Използвайте SEO в своя полза
 3. Включете блог
 4. Сложете лице на съдържанието си
 5. Блог за гости
 6. Използвайте социални медии

Прочетете подробно ръководство за всяка стъпка.

1

Изберете уеб-домакин

Първо най-важното. За да сте сигурни, че уебсайтът ви може да се справи с целия трафик, който ще генерира отличната ви промоция, трябва да изберете силен доставчик на уеб хостинг. Хостинг доставчиците са задкулисни плейъри, които поддържат безпроблемно функциониране на уебсайтове и бързо зареждане. Правилният уеб хост ще може да предостави на вашия сайт достатъчно ресурси, за да побере голям брой посетители наведнъж.

Добре е да се знае: Ако ти’използвате отново a уебсайт строител за да създадете вашия сайт, тогава уеб хостингът ще се погрижи за вас! Призивът на строителите на уебсайтове е, че те се грижат за цялата техническа задкулисна работа, но компромисът е, че сте спечелили’нямам толкова мащабируемост или контрол както получавате, когато се грижите сами да хоствате.

Как да избера правилния уеб хост?

Основните играчи на уеб хостинг – които ние’класирахме се в нашето ръководство за топ 11 доставчици на уеб хостинг услуги – се определят от фактори като продължителност на работа, съхранение, честотна лента и съотношение цена / качество.

Uptime е важно, тъй като се отнася до времето, през което уебсайтът ви работи и няма проблеми със сървъра. 100% продължаване на времето е невъзможно, но повечето доставчици гарантират продължителност от 99,90% и повече. Но дори и в обхвата от 99,90-99,99%, всяко малко нещо прави разлика!

Например 99,95% продължителност на работа възлиза на около 4,5 часа престой на година, докато 99,99% възлиза на по-малко от час престой в годината. Ако ъптаймът е вашият най-важен фактор, тогава препоръчваме HostGator за неговата 99,99% гаранция за продължаване.

Интересува се от HostGator? Намерете повече информация в нашата Преглед на HostGator

съхранение, или “дисково пространство,” е важно, тъй като колкото повече файлове, които вашият хостинг сървър може да побере, толкова по-бързо сайтът ви ще се зареди за посетителите. Съхраняването трябва да бъде основен приоритет, по-специално за всеки, който управлява голям блог или сайт с голяма визуална портфолио, като художници или фотографи.

Bandwidth също е важно за всеки тип уебсайт, тъй като се отнася до скоростта, с която могат да се прехвърлят данни между уебсайт и компютрите, свързани с него. С други думи, трафикът има огромно влияние върху това колко бързо се зарежда уебсайтът.

Хостинг доставчиците знаят стойността на доброто съхранение и честотната лента и повечето от тях предлагат съответно страхотни пакети. ние’прекарахме месеци в тестване и проучване на всеки доставчик, а Bluehost е този, който отбелязва a5 / 5 в нашата класация за съхранение и честотна лента.

Искате да знаете повече за Bluehost? Получете повече информация от нашата Преглед на Bluehost

Хората искат да се оправят съотношение качество-цена от всяка покупка и уеб хостингът не е изключение. Докато провеждаме нашите изследвания за уеб хостинг доставчици, ние’Имайте предвид, че най-евтиният вариант не’t винаги се равнява на най-добрата стойност. ние’оценихте всеки хостинг доставчик въз основа на най-високото качество на функции, съхранение и обслужване на клиенти, които получавате за най-малко пари, а A2 хостингът предлага страхотна комбинация.

Любопитно за A2 хостинг? Прочетете нашите A2 хостинг преглед за повече информация Не сте сигурни кой доставчик ще настрои най-добре вашия сайт за успех? Нашата цялостна уеб хостинг сравнителна диаграма ще ви даде повече информация за топ доставчиците!

Искате малко повече напътствия? Вижте нашите специфични за индустрията ръководства:

 • Най-добрите уеб хостове за фотографи
 • Най-добрите уеб хостове за блогъри
 • Най-добрите уеб-домакини за студенти

Сега, че вие’отново знам, когато става дума за настройка на вашия сайт, нека’Влезте в останалата част от нашите съвети за насърчаване на уебсайта.

2

Използвайте SEO за ваше предимство

SEO или оптимизация за търсачки обхваща всички промени, които можете да направите на уебсайта си, така че да се класира по-високо в страниците с резултати от търсачките (SERPS), като тези на Google. Страхотното SEO е важно, тъй като колкото по-висок е вашият уебсайт в Google’s класиране, толкова повече трафик ще получи – първите пет органични резултати представляват 67.60% от всички кликвания в търсене с Google!

Някои големи уебсайтове възлагат на SEO специалисти, за да подобрят класирането им, но има множество SEO съвети, които можете да внедрите самостоятелно, безплатно. ние’ще обхващаме най-лесните и ефективни от тях:

 • Оптимизация на изображения
 • Заглавия на страници и мета описания
 • Прости URL адреси

Оптимизация на изображения

от “оптимизация на изображението,” искаме да направим изображенията на вашия сайт по-привлекателни за търсачките. Можете да направите това, като добавите image alt тагове, които вие’Ще имам възможност да включите по време на процеса на качване. Alt таговете са описания, които се появяват на мястото на изображението в случай на проблеми с зареждането, но също така ясно казват на специалистите на търсачките точно какво изобразява всяко изображение на вашия сайт.

Освен добавяне на alt тагове, можете също компрес вашите изображения, преди да ги качите. Това намалява размера на файла и улеснява бързото ви зареждане на страниците. дон’тревожи се – нямаш’няма нужда от техническа експертиза за компресиране на изображения! Много онлайн инструменти ще ви позволят да компресирате изображения безплатно само с едно щракване. Ние използваме ImageResizer.com за нашите!

пример за промяна на размера на изображениетоImageResizer.com и други подобни сайтове го правят възможно най-просто да компресирате вашите изображения.

Заглавия на страници и мета описания

Заглавията на страниците и мета описанията са това, което формира “отрязък.” Това е визуализацията на страницата, която виждате в резултатите от търсенето с Google, например тук:

пример серп

…В този пример, “А” е заглавието на страницата и “B” е описанието.

Искате вашите заглавия и описания да са кратки и уместни – те’първо впечатление ще останат много хора от вашата страница и вие’Ще искам те да привлекат потенциални посетители! Например, че “…” виждате в примера заглавието трябва да се избягва, ако е възможно. Колкото по-къса и сладка е заглавието ви, толкова по-добре!

Също така трябва да се стремите да включите ключова дума в заглавията на вашата страница. А ключова дума е думата или фразата, които хората търсят в Google, за които искате вашата страница да се класира. Например, ако искате вашата страница да се класира по ключовата дума “съвети за тренировка,” тогава ти’Ще искате да включите тази фраза в заглавието на вашата страница, напр. “Нашите топ 5 съвета за тренировки.”

Използването на насочени ключови думи може да има огромен ефект върху вашия уебсайт’S класации, което от своя страна ще има огромен ефект върху трафика. Ема Ковалски, маркетинг плановик за уебсайта Xtreme Events, обяснява как SEO увеличи компанията си’s аудитория във времето:

“Чрез натискане на повече усилия в SEO през последната година, видяхме трафика ни да се увеличава със 103% в годината! Това до голяма степен е свързано с задълбочена стратегия за съдържание, подреждане на проблемите на канибализацията на сайта и разширяване на нови области.”

начална страница на xtreme събитияXtreme Events е компания с широка аудитория. Уебсайтът му популяризира различни събития, от деца’s рождени дни на корпоративни упражнения за изграждане на екип. Съвет: може би се чудите какво “канибилизацията” означава в Ема’s контекст. При SEO канибализацията се случва, когато няколко страници на вашия сайт се класират за едни и същи ключови думи. Когато това се случи, вашите страници по принцип се конкурират една срещу друга, което не е продуктивно! За да спрете това да се случва, можете да стартирате търсене Ctrl + F през конкурентната страница за целевата ключова дума и да изтриете това, което намерите.

Прости URL адреси

Съвет: Вашият уебсайт и твоят страници на уебсайтове са две различни неща, когато става въпрос за SEO. Страницата е подмножество на вашия уебсайт – например URL адресът на нашия уебсайт е websitebuilderexpert.com, но тази конкретна страница’URL адресът е websitebuilderexpert.com/building-websites/как-да-се насърчи-ви-сайт/. Най-простите и ефективни техники за SEO включват редактиране на отделна страница на вашия уебсайт!

Наличието на кратък и сладък URL адрес на страница е чудесно за SEO, защото улеснява търсещите машини и потребителите – да разберат за какво става въпрос. Google също препоръчва да се разделят думите на URL с тирета, защото това създава по-просто преживяване при четене.

Изследване на ключови думи също е чудесен SEO инструмент, за да помогне при промоцията на уебсайтове. ние’Ще го покрием в следващия раздел, защото това може да ви помогне да генерирате съдържание за блог.

Повече информация

 • Открийте най-добрите уебсайтове за SEO с нашата окончателна класация
 • Вижте най-добрите хостинг доставчици за SEO, за да получите повече ръце
 • Научете как да пишете мета описания, които привличат трафик към вашия сайт

3

Включете блог

Повечето създатели на уебсайтове ще ви позволят да добавите страница с блогове към вашия сайт с едно натискане на бутон, която можете редовно да актуализирате с публикации и снимки. Блогът е чудесен промоционален инструмент за всякакъв вид уебсайт, защото добавя елемент на човешки интерес към вашата марка и показва, че сайтът ви постоянно се обновява с нова информация.

Райън Джоунс, изпълнителен директор по дигитален маркетинг в агенция за уеб дизайн Imaginaire, обяснява как неговата компания използва блога си като промоционален инструмент:

“Поддържаме настоящата ни аудитория, като редовно публикуваме нови и интересни публикации в блогове. Нашият блог генерира много трафик за нашия сайт и се чете от доста голям брой хора, така че ние постоянно искаме да гарантираме, че съдържанието, което изтласкваме, е прясно, за да запази интереса на хората.”

страница на блога на imaginaire

Така че блогът с вълнуващо съдържание ще доведе до повече посетители на вашия сайт и ще запази съществуващите посетители. Но за какво трябва да блог? Вие’Ще искам да се придържаме към общите теми, които вашият бизнес / портфолио / уебсайт вече има, но когато става въпрос за конкретни идеи, SEO може да ви помогне да решите!

Това е където изследване на ключови думи влиза в игра. Какво би искал да прочете човек, който посещава вашия сайт? Например, ако продавате грим онлайн, тогава бихте могли да публикувате блог за най-новите тенденции в красотата. В такъв случай вие’бих искал да използвам ключови думи като “популярен грим” или “нов грим.” Но кои ключови думи ще привлекат най-много трафик към вашия блог?

Можете да разберете с безплатни онлайн инструменти, като Google Trends и Answer the Public, които ви показват обема на търсене на различни ключови думи във времето. След това можете да използвате тази информация, за да решите кои ключови думи да моделирате публикациите на вашия блог след! Вижте тези данни от Google Trends относно обема на търсене за ключовата дума “матово червило:”

пример за тенденции в Google

Виждаме, че обемът на търсене е бил по-нисък през пролетта и след това е достигнал своя връх в края на ноември, което ни казва, че това’Най-добре е да популяризирате матовото червило, когато хората търсят топъл, зимен външен вид.

Веднъж ти’като разбрахте ключовите си думи, трябва да ги използвате в заглавието на публикацията и също да ги включите (в разумен брой) в цялата публикация. Обърнете внимание, че не’няма нужда да се придържате само към една ключова дума на страница – или можете да включите няколко ключови думи в блог публикация и да се опитате да я класирате в множество резултати от търсенето!

Повече информация

 • Разгърнете вътрешния си автор с нашето ръководство за начина на стартиране на блога
 • Започнете с нашия списък с най-добрите платформи за блогове

4

Поставете лице към съдържанието си

Това върви ръка за ръка с публикуването в блогове като начин да персонализирате усилията си за популяризиране на уебсайта си. Има много начини да направите уебсайта си по-достъпен и всички те са лесни за реализиране сами.

Създайте “За нас” страница

Добавяне на “За нас” страница към вашия уебсайт е чудесен начин да плените аудитория. В едно скорошно проучване 52% от анкетираните казват, че “За нас” страницата е първото нещо, което искат да видят, когато кацнат на уебсайт!

Защо хората се интересуват толкова много от лицето зад уебсайта? добре, Доверие и likeability са подценявани фактори в онлайн света. Само защото можете’не изграждайте тези елементи лице в лице, нали’не означава, че трябва да забравите за тях!

пример за страницата ниТова е едно от любимите ни “за нас” страници, от производителя на сноуборд Burton. То’е проста, чиста и ни разказва за хората и страстта зад компанията!

И така, каква информация трябва да включите във вашата “За нас” страница и как трябва да разкажете историята си? ние’написах подробно ръководство за писане на “За нас” страница, с която можете да се консултирате, но накратко: искате да постигнете приятен, но знаещ тон, да се докажете като надежден източник и винаги да включва ясна информация за контакт!

Включете видеоклипове и изображения

Те могат да седят на вашия “За нас” страница, вашата целева страница или където и да е другаде на вашия сайт! Показването на снимки и видеоклипове на себе си и на вашия екип е най-добрият начин да изградите връзка с вашата аудитория. Просто дон’не забравяйте да компресирате изображенията си, преди да качите!

снимка на екипаВижте тази снимка на екипа на WBE – ние’поставихме го на нашата целева страница, за да се помогнем да се представим на читатели като вас!

Ако ти’притеснявате се за видеоклипове забавяне на скоростта на вашия сайт, там’е лесно решение за това. Можете да качите видеоклиповете в платформи като YouTube или Wistia и след това да ги вградите в своя сайт. Чрез качване на трета страна и вграждане, вместо да качвате директно на вашия сайт, “тегло” вместо видеоклиповете попада на третата страна.

5

Блог за гости

Досега може би мислите, какво повече може да се каже за блоговете? Е, много!

Блог за гости означава авторство на публикации за други уебсайтове. Очевидната полза от това е, че получавате излагане на нови публики. Но блогът за гости също е огромна полза за SEO, защото генерира препратки от сайта за гости обратно към вашия сайт.

Обратните връзки са чудесни за SEO, тъй като те показват на търсачките, че други сайтове разглеждат вашия сайт като орган по съответните теми. Свързвайки се към вас, други сайтове потвърждават, че сте надежден източник на информация – и надеждни източници се оказват в горната част на страниците с резултати от търсачката.!

За да започнете с блогове с гости, трябва да изпратите игрища към подходящи, качествени уебсайтове. Вие’Ще искам да търся уебсайтове, които сами бихте прочели. Ето някои други критерии, които трябва да имате предвид:

 • Намерете уебсайтове във вашата ниша
 • Намерете уебсайтове с подобна читателска аудитория като вашата
 • Намерете уебсайтове, които смятате за надеждни

Как да напиша стъпка на блог за гости

Веднъж ти’избрахте сайт, който вие’бих искал да пиша за теб’Ще искам да настроите редактора чрез имейл или социални медии. Преди да започнете да пишете терена, го’най-добре да проучване на уебсайта и нейните редактори и четете голяма част от уебсайта’съдържанието, колкото можете, за да покажете, че разбирате стила на писане те’Ще търся.

Тогава ти’Ще искам да се занимавам с мозъчна атака три идеи за тема да изпратите до редактора. Всяка идея за тема трябва да бъде представена със заглавие и обобщено размиване от около 100-200 думи. Вие’Ще искам да дам на редакторите повече от една опция за избор! употреба ключови думи с голям обем и пропуски в сайта’s съществуващо съдържание да информирате вашите решения. След като имате три най-добрите заглавия и резюмета, вие’отново сте готови за кацане!

6

Използвайте социални медии

Тази последна стъпка може да ви се стори очевидна, но има’е толкова неизползван потенциал за популяризиране на уебсайтове, когато става дума за социални медии. Чрез изграждането на следното в платформи като Facebook, Instagram и Twitter можете да повишите информираността за вашия сайт сред милиардите хора, използващи тези платформи.

Но може да бъде преобладаващо да се опитате да придобиете видимост на платформи с толкова голяма конкуренция. Най-добрият начин за популяризиране на уебсайта ви в социалните медии е чрез намиране и следване на други страници във вашата ниша. Ако ти’пускате портфолио за вашите произведения на изкуството, след което следвайте изпълнители, които ви’отново сте фен или правите подобни проекти на свои. Веднъж ти’следяхте тези страници, уверете се, че взаимодействате с техните публикации – изпращайте окуражаващ коментар, препращайте каквото ви харесва и задавайте въпроси. Това е чудесен начин да придобиете експозиция към други изпълнители’ последователи и шансовете са големи, че те’Ще се интересувам от това, което имате да предложите. Същото важи и за уебсайт във всяка друга ниша!

Веднъж ти’започнахте да отглеждате публика, социалните медии също могат да ви помогнат дръжте тази аудитория ангажирана. Отговорете на коментари и съобщения и задавайте въпроси или провеждайте анкети в социалните платформи, за да сте сигурни, че зрителите ви знаят, че имат думата. Особено мощен социален инструмент за поддържане на хората е ангажиран електронна поща маркетинг, и наистина работи: едно проучване установи, че 80% от бизнеса разчитат на имейл маркетинг за задържане на клиенти.

Тук’s как работи: веднъж ти’създадохте следното в социалните медии, можете да събирате хора’s имейл адреси (обикновено чрез формуляр на вашия уебсайт) и изпращайте бюлетини и промоции, за да запазите последователите в цикъла. Популярни платформи за имейл маркетинг като Mailchimp и Constant Contact могат да ви помогнат да организирате големи обеми имейл адреси и да изпращате персонализирани, планирани съобщения до потребителите в списъка си..

Как да популяризираме уебсайта си: приключването

На този етап имате всички съвети, от които се нуждаете, за да привлечете вниманието, което вашият уебсайт заслужава. За да обобщим, ето първите шест стъпки за страхотна промоция на уебсайтове:

 1. Изберете уеб хост
 2. Използвайте SEO в своя полза
 3. Включете блог
 4. Сложете лице на съдържанието си
 5. Блог за гости
 6. Използвайте социални медии

Някои от тези стъпки ще се окажат по-ефективни за вас, отколкото други, но всички те ще помогнат за извеждането на вашия сайт на следващото ниво! Например, Ема припомня различните преживявания, които Xtreme Events имаше с маркетинга на социалните медии спрямо SEO:

“Имайки предвид, че имаме редица известни личности, които обичат да изпробват нашите дейности, от Меси до KSI, със сигурност сме виждали някои ползи от социалните медии, като много от нашите видеоклипове са вирусни или са подбрани от национални издания. Въпреки това, възвръщаемостта на инвестициите в социалните кампании няма’изглежда, че няма да има толкова добри резултати, колкото Google AdWords или SEO.”

Всяка стратегия за популяризиране на уебсайтове ние’Вече обсъдени ще ви помогнем да разпространите думата за вашия сайт, но ние искаме да знаем кой от тях работи най-добре за вас. Уведомете ни в коментар – и щастливо насърчаване!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map