Kako izgraditi poslovnu web stranicu u 8 jednostavnih koraka

Kako izgraditi poslovnu web stranicu


Contents

Slijedite naših 8 jednostavnih koraka za stvaranje potpuno funkcionalne web stranice za vaše poslovanje

Bilo je vremena kada je tvrtka rijetko imala web stranicu. Možda su se stvari tijekom godina promijenile, ali čak i do nedavno, izgradnja poslovne web stranice koštala bi vas ogroman komad novca.

Sad mi’ponovno u potpuno boljem vremenu: to’Jednostavno je samostalno izraditi poslovnu web stranicu, a možete je plaćati samo nekoliko dolara mjesečno kako biste je nastavili živjeti.

To, naravno, znači da nema poslovne web stranice (ili čak samo da ima poslovnu web stranicu koja to ima)’s nije baš dobro) ogroman je nedostatak. Ali ne brinite – ovaj će vam članak pružiti sve potrebne alate za izradu web stranice koja izgleda izvrsno i dobro funkcionira, bez obzira na vašu industriju.

Evo devet jednostavnih koraka’pokrivam:

Izradite poslovnu web stranicu u 8 jednostavnih koraka

 1. Nabavite ime domene
 2. Dohvati prilagođenu adresu e-pošte tvrtke
 3. Odaberite tvornicu web lokacije tvrtke (naš najbolji izbor je Wix)
 4. Odaberite predložak
 5. Napunite poslovnu web stranicu svojim sadržajem
 6. Dodajte aplikacije za dodatnu funkcionalnost
 7. Optimizirajte svoju web stranicu za tražilice
 8. Objaviti!… Zatim pratite, prilagodite i ažurirajte

Držite se nas, a vi biste mogli imati potpuno funkcionalnu web stranicu uživo za samo nekoliko sati. Zvuči dobro? pustiti’započnite.

Dobro je znati: Ovaj će se članak usredotočiti na web stranice za tvrtke koje nisu’Ne želite prodavati na mreži. Ako ti’Želite postaviti internetsku trgovinu, pogledajte naš cjeloviti vodič za izgradnju web lokacije za e-trgovinu.

Koju platformu za izgradnju web stranica preporučujemo?

Danas je korištenje alata za izradu web stranica kao što je Wix najbrži i najlakši način za stvaranje poslovne web stranice. Ove su platforme stvorene da pomozite bilo kome u roku od nekoliko sati izgraditi web mjesto profesionalnog izgleda, pruža široku paletu prilagodljivih predložaka.

Ali to’nije jedini način.

Možete koristiti i WordPress za izgradnju svoje web stranice. Za razliku od Wixa, WordPress je samoposlužena platforma, što znači i vama’Imat ću neograničene mogućnosti prilagodbe i potpuna stvaralačka sloboda – ako znate kodirati!

Korištenje WordPressa također će zahtijevati da organizirate vlastiti web hosting, ali to’a stvarno jednostavno za napraviti. Iako postoji mnogo opcija za hosting, vani’Definitivno bih preporučio korištenje najbolje ocijenjenog hosting hostinga za WordPress web stranice, Bluehost.

Ovaj će vas vodič naučiti kako izraditi sjajnu poslovnu web stranicu pomoću alata za izradu web stranica. pustiti’započnite!

1. korak: pronađite naziv domene

Naziv domene je vaša web stranica’jedinstvena adresa.

Iako je za tvrtke vrlo često da imaju nazive domena koja su jednaka njihovim nazivima tvrtki (kao što je walmart.com), možete odabrati naziv domene koji će sadržavati bilo koju tekstualnu frazu koju želite, sve dok’s već nije zauzeto.

Na primjer, naziv domene za naše web mjesto je www.websitebuilderexpert.com. Za tvrtke to’Važno je razmisliti o tome kako će vaša domena biti relevantna za ono što radite. To’prvi je kontakt mnogih ljudi s vašom web-lokacijom, zato napravite brojanje.

Dva su troškova povezana s dobivanjem vlastitog imena domene:

 1. Trošak kupnje imena domene
 2. Troškovi održavanja vašeg imena domene registrirani svake godine.

Dobro je znati: Većina graditelja web stranica (kao što je Wix) uključuju besplatno ime domene prve godine. Za bilo koje sljedeće godine, ime domene možete plaćati izravno putem vašeg graditelja.

Naziv domene obično košta oko 10 do 12 dolara za kupnju, i sličan iznos koji će svake godine biti registriran na vaše ime.

Ako netko već posjeduje naziv domene koji želite, vi’Trebat ćete odabrati drugo ime domene, ili to’Moguće je kontaktirati vlasnika da ga kupi.

Evo nekoliko pitanja o imenima domena:

P: Gdje mogu kupiti ime domene?

O: Popularni dobavljači imena domena uključuju GoDaddy, Domain.com i NameCheap.

P: Gdje mogu saznati više o imenima domena? Na primjer, kako odabrati, kupiti i registrirati moje ime domene?

O: Evo našeg opsežnog vodiča za početnike za nazive domena za početnike. Vas’Ovdje ćete pronaći sve što trebate znati o imenima domena!

2. korak: nabavite personaliziranu poslovnu adresu e-pošte

Da bi vaše poslovanje izgledalo profesionalnije i više etablirano, vi’Trebat će mi prilagođena adresa e-pošte tvrtke. Na primjer, .

Najčešći format poslovnih adresa e-pošte zapravo koristi naziv vaše poslovne domene.

Na primjer, naša adresa e-pošte je style ="težina slova: 400;">Dobijanje prilagođene poslovne adrese e-pošte brzo je, jeftino i prilično jednostavno. Naša preporuka je da koristite G Suite koji pokreće Google.

kako izraditi poslovnu web stranicu - g suite gmail

To’u osnovi Gmail za tvrtke, osim što imate personaliziranu adresu e-pošte. Dobijate korisničko sučelje, pouzdanost i sigurnost Gmaila, a cijene počinju od 6 USD mjesečno po adresi e-pošte.

Dobro je znati: G Suite je u potpunosti integriran s nekim od naših preporučenih graditelja web stranica. Ako odlučite koristiti jednog od tih graditelja web stranica, oni vam olakšavaju postavljanje vlastitih prilagođenih poslovnih e-adresa – pobijedili ste’čak se ne morate posebno prijaviti u G Suite. Na primjer, Wix vam omogućuje da stvorite poslovnu adresu e-pošte kupnjom pretplate na G Suite Mailbox unutar njihove nadzorne ploče.

Korak 3: Odaberite graditelja poslovnog web mjesta

Sada, na jedan od najvažnijih koraka: odabir graditelja vaše web stranice!

To’Važno je napomenuti da u ovom trenutku nema’t a ‘Jedna veličina odgovara svima’ rješenje kad je u pitanju odabir pravog graditelja poslovnih web stranica. Različite tvrtke imat će potpuno različite potrebe – na primjer, za moderan novi restoran trebat će nešto potpuno drugačije od malog odvjetničkog ureda.

U skladu s tim, testirajući preko 50 graditelja web stranica, možemo sa sigurnošću reći da je Wix naš najbolji izbor za izgradnju poslovne web stranice, sa Squarespaceom i Weeblyom, također sjajnim opcijama. Možeš’Ako ne odaberete bilo koju od ovih platformi, možete pogriješiti, ali za još veći izbor možete pogledati naše najbolje izrađivače web stranica za poslovni članak..

1. Wix

Najbolji sveukupni graditelj web stranica

Wix je najjednostavniji graditelj web stranica i graditelj kojeg su korisnici najvjerojatnije preporučili nakon testiranja naših korisnika. To’s najvećim graditeljem web stranica na svijetu, a dolazi s preko 500 profesionalno dizajniranih predložaka koji pokrivaju ogroman niz industrija.

Wix na prvi pogled:

 • cijena: Besplatni plan dostupan, plaćeni planovi počinju od 13 USD mjesečno (naplaćuje se godišnje)
 • Oblikovati: Opsežna zbirka od preko 500 predložaka, a pokriva gotovo svaku industriju koju se sjetite
 • Značajke: Masivno tržište aplikacija s više od 260 aplikacija za dodavanje funkcionalnosti niša na vašoj web lokaciji
 • Podrška: Uključuje telefon, e-poštu, forum i centar za pomoć

Za koga je Wix najbolji?

 • Ako vam treba puno dizajnerske pomoći i smjernica. Wix nudi unaprijed popunjene dizajne predložaka, tako da možete lako izmjenjivati ​​vlastite poslovne slike i sadržaje bez potrebe za dizajniranjem vlastitih izgleda. A ako želite da Wix napravi web mjesto za vas, možete koristiti Wix ADI – ovo je softver za umjetnu inteligenciju koji vas jednostavno pita što vam se sviđa, a zatim uzima vaše ideje i izrađuje prilagođeni dizajn web stranice za vas.
 • Ako vam trebaju fleksibilniji alati za internetsku web stranicu za specijalne potrebe. Ako trebate internetsku aplikaciju za rezervaciju / rezervaciju, aplikaciju za preuzimanje ili narudžbu u restoranu ili bilo koju vrstu aplikacija koja vašoj web stranici dodaje praktične funkcije, Wix je sigurna oklada. Tržište aplikacija je jedno od najopsežnijih u industriji.

Saznaj više:

 • Pročitajte cijelu našu Wix pregled za potpuni pregled njegovih značajki, cijena i još mnogo toga
 • Naše Pregled cijena Wix-a detaljnije proučava koliko Wix košta i dodatne troškove koje biste trebali biti svjesni

2. Kvadrat

Divni dizajni i idealni su za skaliranje vašeg poslovanja

Kvadratni prostor nalik je Appleu koji stvara poslovne web stranice. To vam može pomoći u stvaranju vizualno zapanjujućih, minimalističkih poslovnih web stranica koje mogu očarati vaše posjetitelje’ pažnja. To’nije baš lako shvatiti kao Wix, ali njegovi nagrađivani predlošci vrijedni su malo strme krivulje učenja..

Kvadratni prostor na prvi pogled:

 • Mjesečni planovi: Plaćeni planovi počinju od 12 USD mjesečno (naplaćuju se godišnje). Tamo’nema besplatnog plana, ali možete uzeti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.
 • Dizajni predložaka: Kvadratni prostor zauzima ‘kvaliteta nad količinom’ pristup dizajniranju predložaka, nudeći kurirani izbor od 60 predložaka iz različitih industrija.
 • Značajke: Nema tržišta aplikacija, ali ugrađene značajke dobre kvalitete (iako manje izbora nego kod Wixa)
 • Podrška: Uključuje 24/7 e-poštu, chat uživo i centar za pomoć

Za koga je Squarespace najbolji?

 • Ako želite stvoriti vizualno zadivljujuću web stranicu za tvrtke u kreativnijim industrijama, kao što su fotografija ili dizajn. Neke primjere možete vidjeti ovdje.

Saznaj više:

 • Pročitajte cijelu našu Pregled kvadrata kako bi saznali više o tome što može ponuditi

3. Weebly

Velika vrijednost za novac

Weebly je pristupačan, jednostavan za korištenje web stranicu graditelja. To’nije veliki hitter kada je u pitanju dizajn, ali svakako pruža mogućnosti. Ako ti’ponovno nakon jeftinog, bez preteranog načina da se na mreži, to bi moglo biti to.

Na prvi pogled:

 • cijena: Plaćeni planovi počinju od 5 USD mjesečno (naplaćuju se godišnje) i tu su’s vama je i besplatan plan da ga isprobate
 • Oblikovati: Manje je predložaka od Wix-a i Squarespace-a, ali Weebly ipak ima preko 50 tema za odabir, od kojih je većina mobilna
 • Značajke: Najveća trgovina aplikacija u industriji, s besplatnim i plaćenim aplikacijama koje pokrivaju različite industrije
 • Podrška: Uključuje 24/7 karte za podršku, chat uživo, telefon, forum i centar za podršku

Za koga je Weebly najbolji?

 • Ako se vaše poslovanje oslanja na organski promet. Weebly ima najbolje SEO značajke i dostupnu podršku.
 • Ako ti’radite s vrlo niskim proračunom. Weebly ima najjeftiniji plaćeni plan od tri graditelja.

Saznaj više:

 • Pročitajte cijelu našu Weebly Pregled kako bi saznali više o tome što može ponuditi

Saznaj više:

 • Usporedni grafikon graditelja web stranica: Uporedni pregled graditelja web stranica i njihove značajke.
 • Kviz koji će vam pomoći da pronađete pravog graditelja web stranica: 4 pitanja koja će vas voditi do najboljeg izrađivača web stranica za vas.
 • Pitanja koja biste trebali postaviti prilikom odabira alata za izgradnju web mjesta: Pomozite pojednostaviti postupak donošenja odluka!
 • Vodič s troškovima: Detaljna raščlamba troškova korištenja WordPressa i graditelja web lokacija s povlačenjem i ispuštanjem
 • Najbolji alati za online poslovanje: Opremite se najboljim alatima za internetske stranice, od registrara domena do dizajnera logotipa.

4. korak: Odaberite predložak

Sad ti’odabrao sam graditelja vaše web stranice, to’vrijeme je da odaberete predložak. Ovo nam je najdraži korak’prvi put si’Dobiću pravi osjećaj kako bi web mjesto vaše tvrtke moglo izgledati.

Vaš predložak (ili ‘tema’, kao oni’ponekad se zovu) služit će kao vaša dizajnerska odskočna daska.

Ako gradite s Wixom, vi’Imat ćete potpunu slobodu da prilagodite ovaj predložak koliko god želite, što znači – za bolje ili gore – mogli biste završiti s nečim potpuno drugačijim od onoga s čime ste započeli. Kvadratni prostor br’Ne želim predati kreativne uzde, pa ti’malo ste ograničeniji u tome kako možete promijeniti svoj predložak – ali to’nije loše, s obzirom na Squarespace’s predlošci su nagrađivani. U pogledu mogućnosti prilagodbe, Weebly sjedi negdje u sredini.

Bez obzira s kojim graditeljem odlučite stvoriti web mjesto svoje tvrtke, ima smisla započeti s predloškom koji najviše podsjeća na vaš krajnji cilj. A s kojim god graditeljem krenuli, pobijedili ste’ne smije biti opcija:

 • Wix: Preko 500 predložaka, s 156 klasificirano kao ‘Poslovanje’
 • Squarespace: 60 predložaka, s 12 označenih kao ‘Profesionalne usluge’ i osam kao ‘Lokalni posao’
 • Weebly: Preko 50 predložaka, s 15 klasificirano kao ‘Poslovanje’

Svi građevinari kategoriziraju svoje predloške prema vrsti, tako da se upućuju na ‘Poslovanje’ (ili ekvivalentni) odjeljak trebao bi biti vaš prvi korak.

Predlošci tvrtke WixWix dalje dijeli svoje poslovne predloške po djelatnostima, kako bi vam pomogao da razvrstite kroz ogroman broj mogućnosti

Možete pregledati svaki predložak, a zatim odabrati jedan koji vam se sviđa i započeti s uređivanjem. Pred objavljivanje možete zamijeniti predloške koliko god puta želite, pa obavezno testirajte nekoliko. I Squarespace i Weebly omogućuju vam promjenu predloška nakon objavljivanja, ali ovo nije’t moguće s Wixom – zato birajte mudro!

Poslovni predloški kvadrata‘Mojave’ i ‘om’ dva su primjera predložaka kategoriziranih kao ‘Lokalni posao’ na Squarespaceu

Kad se smještate na predložak za svoju web stranicu, pokušajte pogledati više površnih detalja, poput fonta, boja i slika. Koji god graditelj koristite, ove će se stvari zaista lako ukloniti.

Umjesto toga, usredotočite se na strukturu web mjesta, izgled stranica i općenito ‘osjećati’: smatra li se predložak modernim i ‘nervozan’, ili sigurnije i tradicionalnije? Je li više ‘u lice’ ili podcijenjeno? Razmislite o tome kako se to podudara s vašim identitetom marke.

Saznaj više:

 • Kako odabrati savršen dizajn predloška web stranice – još uvijek na ogradi? Pogledajte ovaj članak!
 • Kolekcija besplatnih predložaka web stranica – web-graditelji s povlačenjem i ispuštanjem nude vam niz besplatnih predložaka za izbor. Pogledajte neke od najboljih ovdje!
 • Kako odabrati savršen dizajn predloška web mjesta – upute za uporabu koja dijele tri jednostavna pravila koja će vam pomoći da odaberete pravi dizajn predloška za svoju web stranicu..

Korak 5: Napunite web lokaciju tvrtke vlastitim sadržajem

Do sada ste trebali eksperimentirati s nekoliko različitih predložaka i odlučiti se na konačni izbor. Lijepo!

Sad to’vrijeme je da ovaj generički predložak učinite vlastitim zamijenivši sav sadržaj rezerviranog mjesta za svoje i dodajući dodatne stranice ili odjeljke.

U pogledu stranica, sve poslovne web stranice trebaju:

 1. Snažna početna stranica. Posjetitelji bi trebali biti u mogućnosti brzo razraditi što radite i nesmetano se kretati do drugih odjeljaka.
 2. Informativan ‘O nama’ stranica. Ispričajte ljudima svoju priču i dodajte slike svog tima.
 3. Čista ‘Kontakt’ stranica. Kupci moraju znati gdje vas mogu naći i kako najbolje doći do vas.

Mnoga će poduzeća također trebati:

 1. Stranica s proizvodima / uslugama. Razgovarajte o tome što najbolje radite i dodajte slike ako ih imate.
 2. Blog. To može pomoći u pokazivanju vaše stručnosti, održavanju svježeg web mjesta i poboljšanju uspješnosti web lokacije s pretraživačima – ali samo ako se možete obvezati na objavljivanje na njemu prilično redovito.

Vodiči koji vam u tome mogu pomoći:

Kako dizajnirati pobjedničku početnu stranicu – što uključiti i kojim redoslijedom.

Kako napisati stranicu o nama – savjeti i primjeri stručnjaka koji će olakšati vaše poslovanje.

Digitalne vještine za učenje kod kuće – kako učiniti da se vaša web lokacija tvrtke izdvoji od konkurencije.

Sada je i dobro vrijeme za to provjeriti konkurenciju. Koje stranice vam se sviđaju na njihovoj web stranici? Imaš li što’propustila si svoju? Svaka zamka vas’želite izbjeći? Vaša bi web stranica trebala izgledati individualno, da – ali to je to’dobro je znati što očekuju kupci.

Još nekoliko korisnih izvora:

 1. Kako napraviti logotip u roku jedne minute – bez ikakvih dizajnerskih vještina: naučite kako možete stvoriti profesionalne logotipe bez korištenja fantastičnih (i kompliciranih) uređivača slika poput Photoshopa.
 2. Gdje pronaći jeftine slike visokog kvaliteta za svoju web stranicu na Jeftini: Otkrijte prvih 5 izvora na kojima možete pronaći prekrasne slike za povećanje profesionalnosti vaše web stranice
 3. Kako odabrati dobru shemu boja za svoju web lokaciju: Odabir prave sheme boja za vaše web mjesto može pomoći brendiranju vašeg poslovanja, kao i utjecati na vaše posjetitelje’ psihologija. Pogledajte naš vodič o tome kako odabrati i koristiti boju.
 4. Kako odabrati savršen dizajn fonta fonta za svoju web stranicu: Odabir pravog dizajna stila fonta može uvelike poboljšati vaš cjelokupni dizajn web stranice, kao i poboljšati posjetitelje.’ iskustva. Otkrijte kako odabrati pravi font za svoju web stranicu ovdje.
 5. Kako koristiti video pozadinu na svojoj web lokaciji: Dodavanje video pozadine na vašu web lokaciju može učiniti da izgleda trendi i profesionalno, i “wow” vaši posjetitelji. Saznajte kako je dodati i naučite više o tome’s i don’ts.

Korak 6: Dodajte aplikacije za dodatnu funkcionalnost

Sad kad i ti’razvrstali smo stranice i naselili ih vlastitim sadržajem, to’vrijeme je za dodavanje dodatnih značajki.

To se obično radi dodavanjem ‘aplikacije’ od graditelja’na vlastitom tržištu aplikacija, mada neke nude samo ugrađene značajke.

Tržište aplikacija za Wix

Ali što točno mislimo pod dodatnom funkcionalnošću? Evo nekoliko primjera praktičnih aplikacija i značajki za koje mislimo da mogu dobro funkcionirati za poslovne web stranice:

 1. obrasci – ovo pruža vašim kupcima alternativni način da kontaktiraju s vama i pomaže vam u organiziranju vaših upita. Također možete potaknuti ljude da se prijave za komunikaciju putem e-pošte.
 2. Integracija društvenih medija – bilo da’u obliku gumba koji se povezuju s vašim društvenim računima, ugrađenom Instagram galerijom ili live feedom na Twitteru’je aplikacija za to.
 3. Upozorenja o kolačićima – budite transparentni prema posjetiteljima kako se ponašate’koristite njihove podatke i dajte im mogućnost da to promijene.
 4. Live chat – još jedan koristan (i sve popularniji) način povezivanja sa kupcima u stvarnom vremenu.
 5. Google Maps – interaktivna karta koja će vam pomoći da vas kupci pronađu.
 6. Ispitivanja kupaca – pokazati komentare i izjave kupaca na vašoj web lokaciji. Dodavanje socijalnog dokaza vašoj web stranici potaknut će povjerenje i pretvorbu.

Ali ovo je stvarno samo vrh ledenog brijega! Sve primjere smo’Navedeni su gore iz Wixa, jednostavno zato što ima jedno od najvećih tržišta aplikacija (s preko 260 aplikacija). Ovaj izbor djeluje u mnogim različitim vrstama poslovanja, ali postoje’također hrpa aplikacija specifičnih za industriju za više nišnih funkcionalnosti – pogledajte Wix prodavaonice, Wix rezervacije, Wix restorane, Wix hotele i Wix Video kao primjere.

7. korak: Optimizirajte svoju web lokaciju za tražilice

Ranije smo u ovom članku nakratko dotakli kako vašu web lokaciju učiniti privlačnom za Google, kada smo govorili o prednostima dodavanja bloga. Sad mi’malo detaljnije ćemo pogledati koje SEO (optimizacija za tražilice) mjere koje biste trebali poduzeti za svoju web lokaciju i zašto.

Vidite, to’Sve je vrlo dobro i dobro imati lijepu web stranicu i dodali da je sve važna stranica za kontakt kako bi potaknula vaše kupce da se povežu s vama. Možete čak dodati interaktivnu aplikaciju Google Map koja će vas dovesti do vaših vrata. Ali ako vaši kupci nikad ne vide vašu web stranicu, jer ona nikada ne čini stranicu na jednom od rezultata tražilice, tada će sav vaš naporan rad biti uzaludan.

Kada upišete pojam za pretraživanje poput ‘najbolji ručak u Chicagu’ u Google’Traka za pretraživanje, složen algoritam odlučuje o rezultatima na kojima ste’ponovno predstavljeni i njihov redoslijed. Ovaj algoritam uzima u obzir ogroman broj čimbenika (smatra se da je taj broj veći od 200), ali možete poduzeti nekoliko jednostavnih koraka kako bi Google prepoznao vašu web lokaciju kao relevantnu i korisnu za pojmove za pretraživanje koji se odnose na vašu tvrtku :

 1. Provjerite brzo se učitava vaše web mjesto

Korisnici don’poput sporih web stranica – većina će napustiti vašu web lokaciju ako će joj trebati duže od 3 sekunde za potpuno prikazivanje – a samim tim ni Google. Pobrinite se za vas ‘oblog’ bilo koje slike koje prenesete – ovo je jednostavan način za smanjenje veličine datoteke u samo nekoliko sekundi, bez vizualnog narušavanja kvalitete slike. Naš omiljeni alat za to je kraken.io.

Pokrenite svoju stranicu putem besplatnog alata za brzinu učitavanja stranica (sviđa nam se Google PageSpeed ​​Insights) kako biste prepoznali koja problematična područja.

 1. Don’ne zaboravljam na mobilni

Više Google pretraga sada se obavlja putem mobitela nego putem radne površine, tako da’Važno je da se vaša web stranica dobro formatira za manje ekrane. ‘mini’ verzija verzije vaše radne površine pobijedila’t rezati senf; elementi i tekst bit će premali, a Google će vas kazniti zbog lošeg korisničkog iskustva. Svi graditelji web stranica mi’sad na ovom popisu imate predloške u potpunosti mobilnih uređaja, pa bi se trebali automatski preoblikovati – svakako to testirajte prije nego što pritisnete objavu.

 1. Koristite ključne riječi (štedljivo)

Ako želite da se nađu na temelju ključnih pojmova, ima smisla znati koje pojmove ljudi traže i uključiti ih u svoj vlastiti sadržaj. Za prepoznavanje posebno popularnih pretraživanja možete koristiti besplatni alat za pronalaženje ključnih riječi kao što je Google Ads Planner.

Vraćajući se našem primjeru, možda ćete to naći ‘najbolji doručak u Chicagu’ ima mali broj pretraživanja od 10 korisnika mjesečno, ali ‘najbolji ručak u Chicagu’ način je popularniji, sa stotinama mjesečnih pretraživanja.

Jednom kad ti’Pronašli smo nekoliko popularnih (i relevantnih) ključnih pojmova, to’vrijeme je da se osiguraju’ponovno uključeni u vaš sadržaj. Ovdje nastavite s oprezom; dodajte previše spominjanja ovih uvjeta i vaš će se sadržaj činiti nespretnim, a Google će vas kazniti zbog toga ‘punjenje ključnih riječi’. Ako vam se čini previše neprirodnim, nastavite stvarati dobar sadržaj i vjerujte Googleu da se pridruži točkicama – njegov algoritam postaje bukvalnije svaki dan!

Dugo bi se moglo nastaviti s najboljim SEO praksama, ali to’važno je to znati cijeli Google’Čimbenici rangiranja ovise o kvaliteti i korisničkom iskustvu – pa ako im to date prioritet, možete’ne mogu pogriješiti.

8. korak: Objavite! … Zatim pratite, prilagodite i ažurirajte

Pa ti’slijedili smo naše savjete u pismu, a sada imate lijepu poslovnu web stranicu spremnu za slanje u svijet – kudos!

Dajte mu posljednji pregled – pomoću prikaza mobilnih uređaja, tableta i radne površine te u raznim preglednicima – zatim pritisnite objavi. Ali prije nego što priopćite svijetu i podijelite ga sa svojim sljedbenicima društvenih medija, nazovite svoje prijatelje i obitelj na slučaj za hitno testiranje korisnika. Svoju web stranicu možete pregledati u načinu pregleda sve što želite, ali ponekad će problemi postati vidljivi tek nakon što ih objavite – i to’bolje je što prije izvući ove pegle.

Jednom kad ti’uvjereni ste da je sve’Ako dobro radite, vaši prijatelji i obitelj prikladno su impresionirani vašim vještinama izrade web stranica za izradu web stranica, a vaš promet kreće se od sporog luka do stalnog toka,’vrijeme je da se odmarate, opustite se i uživate u svom uspjehu…

…ali ne predugo! Da’s jer – mi’žao mi je što vam kažem – tamo’jednostavno nema takve stvari kao ‘gotova web stranica’.

Ne samo da trebate biti u tijeku s ažuriranjima – učitavanje novih postova na blogu, dodavanje novih projekata ili novih usluga, ažuriranje stranice o nama s novim članovima tima ili postignućima – već morate pratiti kako ljudi koriste vašu web lokaciju i uzeti korake za poboljšanje njihovog iskustva.

Postoje tri alata’preporučujem za ovo:

 1. Google Analytics
 2. Hotjar
 3. Optimizely

Dobro je znati: Preporučujemo da instalirate Google Analytics što je prije moguće, ali Hotjar i Optimizely vrijedi razmotriti kasnije dolje.

Google Analytics

Prvo, budite sigurni da povezujete svoju web lokaciju s Google Analyticsom. Ovo je besplatan alat, a graditelj web mjesta koji koristite ponudit će vodič za dodavanje onoga što’poznat je kao ID za praćenje na vašoj web lokaciji, tako da Google Analytics može početi prikupljati podatke o načinu na koji se vaša web lokacija koristi.

Pomoću Google Analyticsa možete saznati:

 • Tko je vaša publika, tj. Njihova dob, spol i mjesto
 • Vaše najpopularnije stranice
 • Na kojim stranicama ljudi dugo vremena provode, a na kojim stranicama ‘odskakivati’ odmah

Možete upotrijebiti uvide poput ovih da biste prilagodili svoju web lokaciju i mogli informirati o tome kako napravite sadržaj u budućnosti.

Hotjar

Ovo je sjajan alat za prikaz na koji način ljudi djeluju na vašoj web lokaciji na mnogo vizualniji način. Možete dodati Hotjar na određene stranice kako biste izmjerili mjesto na kojem ljudi kliknu i koliko se kretaju prema dolje.

Mi’d posebno preporučujem upotrebu Hotjara za testiranje početne stranice. To’je sjajan način prepoznavanja točaka u kojima se korisnik bori. Možda su to oni’očekujete da nešto možete kliknuti što nije’t, ili provodite predugo pokušavajući se kretati kroz previše kompliciran izbornik. Možda otkrijete da je vaš ključni sadržaj zakopan predaleko, a samo mali postotak pomiče se dovoljno daleko da komunicira s njim.

Hotjar je besplatan do 2.000 pregleda stranica dnevno, a tada košta 29 dolara + mjesečno (s besplatnom probom).

Optimizely

Jednom kad ti’dobivate značajnu količinu prometa, razmislite o prijavi na Optimizely. Ovo je način za testiranje utjecaja promjena na vašem web mjestu pod ‘savršeni uvjeti ispitivanja’. Možete koristiti Optimizely da pokrenete što’poznat kao an ‘A / B test’, gdje je polovini vaše publike prikazana izvorna verzija stranice, a polovica ažurirana. Tada možete provjeriti koji je učinak bolji od odabranih mjernih podataka.

Gornji savjet: Prilikom testiranja stranica na ovaj način, obavezno to napravite jedna jasna promjena na testnoj stranici – inače, to’s teško je znati koja je promjena utjecala!

Sažetak: Kako izgraditi poslovnu web stranicu u 9 jednostavnih koraka

Dakle, tu smo – osam jednostavnih koraka za stvaranje web stranice za vaše poslovanje. pustiti’sažeti ih posljednji put:

Izradite poslovnu web stranicu u 8 jednostavnih koraka

 1. Nabavite ime domene.
 2. Dohvati prilagođenu adresu e-pošte tvrtke.
 3. Odaberite tvornicu web lokacije tvrtke.
 4. Odaberite predložak.
 5. Napunite poslovnu web stranicu svojim sadržajem.
 6. Dodajte aplikacije za dodatnu funkcionalnost
 7. Optimizirajte svoju web stranicu za tražilice.
 8. Objaviti!… Zatim pratite, prilagodite i ažurirajte.

Slijedite ove korake i vi’Na dobrom ste putu za stvaranje lijepe, praktične web stranice za svoje klijente. Ako ti’ponovno pronaći ovaj popis malo zastrašujuće, imajte na umu da će većina tvrtki imati ‘publishable’ web stranica nakon koraka pet – tako je’U redu je da poduzme korake šest do osam malo dalje niz liniju.

Preporučujemo korištenje Wixa za izradu naše poslovne web stranice. To’s jednim od najjednostavnijih za izgradnju web stranica, a dolazi s jednim od najvećih izbora predložaka i aplikacija na tržištu. Također nudi fantastičnu podršku ako budete imali problema na putu, a cijene su počele od samo 13 USD mjesečno’slomiti banku!

Mogu li nešto učiniti kako bismo vam pomogli u izgradnji vašeg poslovnog web mjesta? Bilo koji savjet mi’propustili ste? Imate li neke savjete da sami prođete postupak? Javite nam se u komentarima – mi’volio bih čuti od vas!

Izrada poslovne web stranice: Najčešća pitanja

Kako mogu besplatno stvoriti web stranicu za svoju tvrtku?

Većina graditelja web stranica ima besplatne planove ili barem besplatna suđenja, što znači da možete stvoriti poslovnu web stranicu bez ičega! Međutim, besplatni planovi dolaze s ograničenjima koja mogu biti ograničavajuća za vaše poslovanje, na primjer, prikazivanje oglasa za izradu web stranica na vašoj web lokaciji. Ovo ne’ne ispuštate vrlo profesionalnu sliku, ali možete ih se riješiti nadogradnjom na plaćeni plan za skromnu mjesečnu naknadu.

Wix ima besplatni plan koji možete koristiti dok god želite. Pa ako i ti’ponovno se kreirajte na stvaranju poslovne web stranice, dajte Wixu vrtlog!

Koliko košta izgradnja web stranice za malo poduzeće?

Tehnički možete besplatno stvoriti web mjesto za male tvrtke koristeći program izrade web stranica. Međutim, kako bi napravili stvarno profesionalno poslovno web mjesto, s osobnom domenom i bez reklama, troškovi počinju od oko 5 USD mjesečno.

Koji je web dizajner najbolji za poslovne web stranice?

Preporučujemo Wix kao najboljeg proizvođača web stranica za posao. Ima fantastične značajke i stvarno je fleksibilna i jednostavna platforma.

Koji je web dizajner najlakši za upotrebu?

Prema našem istraživanju, SiteBuilder izlazi kao najlakši za upotrebu alata za izradu web stranica, a Wix je na drugom mjestu.

Koliko vremena je potrebno za izradu poslovne web stranice?

Ako doista želite, možete stvoriti poslovnu web stranicu u nekoliko sati! Da – stvarno je tako brzo i jednostavno!

Korištenje alata za izradu web stranica znači da vaše poslovanje može imati potpuno novu i profesionalnu web lokaciju u bilo kojem trenutku. Preporučujemo da omogućite dan ili dva da se vaša web stranica stvarno podigne i pokrene na istoj razini’ponovno sam zadovoljan.

Koji je najjeftiniji graditelj web stranica?

Wix i Weebly imaju besplatne planove koje možete koristiti dok god želite. Za nadogradnju na svoje najjeftinije mjesečne planove Wix počinje s 5 USD mjesečno, a Weebly s 8 USD mjesečno. Pogledajte naš vodič o najjeftinijim graditeljima web lokacija za više informacija.

Našao je ovaj vodič korisnim?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me