Kako se gradi web stranica na više jezika s 3 alata

kako napraviti web stranicu na više jezikapustiti’Suočite se s tim, iako je engleski popularan međunarodni jezik, u svijetu postoji preko 6.900 drugih jezika.


Prema Wikipediji, kineski je jezik na kojem se najviše govori, slijede ga španjolski, zatim engleski, hindski, arapski itd. Iako je engleski popularan, postoje mnoštvo drugih popularnih jezika koji se svakodnevno govore i pišu.

Pa zašto, dovraga, nemoj’t Izgraditelji web stranica nude jednostavan i funkcionalan način omogućavanja izrade web stranica na više jezika?

Ni ja nemam pojma.

Ok, shvaćam. Pobijedili su graditelji web stranica’Ne radim težak prevodilački posao za vas, što je dovoljno fer. Ali ne bi’Ne bi bilo sjajno ako su ugradili neki mehanizam za prebacivanje jezika koji omogućuje posjetiteljima da pređu na drugi jezik?

Iako njihova rješenja za ovaj problem možda još nisu savršena, ja’Pogledat ću što možete učiniti s nekim od naših najdražih graditelja web stranica (Wix, Squarespace i Weebly) da stvorite višejezičnu web stranicu.

1

Izgradnja višejezične web stranice: Što treba izbjegavati

Google Translate – Nije to super

Mnogo ljudi će vam reći da ugradite besplatni widget Google prevoditelj u svoju web stranicu. Vaši posjetitelji moraju samo kliknuti gumb widgeta i sav vaš sadržaj automatski će se čarobno prevesti na drugi jezik vaših posjetitelja’ izbor.

Svakako’s prilično brz način izrade dvojezične web stranice, ali vi ste u potpunosti podložni načinu na koji Google odluči prevesti vaš tekst.

plugin za prijevod s više jezika googlePristup Google Translateu omogućuje vam jednostavnu promjenu jezika, ali ne mora nužno dati najbolje rezultate.

To’s vjerojatno najlakše rješenje za implementaciju, i da “pametan” kakav je Google, alat za njegovo prevođenje nikada nije savršen i granično je neprofesionalan ako imate poslovnu web stranicu.

To’koristan je na način da će posjetitelji steći opću predodžbu o tome što ste’pokušavam reći. Ali, ako želite impresionirati svoje posjetitelje, osvojiti nove tvrtke i zvučati profesionalno, onda Google Translate vjerojatno nije najbolja opcija za vas.

Nikada ne možete pobijediti prijevod jezika “ručno” da se tako izrazim.

Previše dupliciranih stranica na traci izbornika

Pa čak i ako ti’spremni ste ručno prevesti tekst na svojoj web stranici, kako ćete stvoriti web mjesto na kojem se na traci izbornika ne radi’Ne prikazujte više stranica iste stvari, ali na različitim jezicima?

Posljednje što želite vidjeti je traka izbornika s 3 početne stranice na 3 različita jezika. 3 verzije svake pojedine stranice preopterećit će traku vašeg izbornika i umanjiti korisničko iskustvo posjetitelja.

To je definitivno nešto što treba izbjegavati, ali što možete učiniti umjesto toga? Nastavite čitati da biste saznali!

2

Što možeš učiniti??

Mi’razgledao sam svoje omiljene graditelje web stranica i ne mogu’ne mogu naći nijedna nova rješenja (koja su nas učinila jako tužnim…)

Međutim, pronašli smo nekoliko tutorijala koji će vam pomoći stvoriti višejezično web mjesto. Oni’niste najbolja rješenja na svijetu (mislim da to možete učiniti samo s prilagođenim web mjestom – ali vjerojatno to ne biste željeli’ako vas ne zanima ovaj članak’opet hardcore koder), ali djeluju funkcionalno.

Mi’Pokazat ćemo vam zanimljive i praktične pristupe za izradu dvojezičnih web stranica, s 3 onoga za što mislimo da su neki od najboljih graditelja web stranica danas u industriji – Wix, Squarespace i Weebly.

Ako ti’niste upoznati s tim graditeljima web stranica, pogledajte kratku tablicu za usporedbu da biste provjerili njihove značajke:

Ponekad je najbolje rješenje jezičnog problema prilagođena web stranica. Ako ti’niste čarobnjak za kodiranje, možda vrijedi angažirati profesionalca. Pod uvjetom da imate proračun, prilagođena izrada jedan je od najboljih načina za stjecanje ruku na istinskoj višejezičnoj web lokaciji. Mi i naši prijatelji na Expert Marketu pažljivo smo odabrali nekoliko programera koji vam mogu uštedjeti gnjavažu.

3

Web-mjesto s više jezika s Wix-om

Wix je jedan od najbolji graditelji web stranica dostupno na tržištu danas. Nude vam korisničko sučelje čistog povlačenja i ispuštanja, tako da sadržaj možete postaviti bilo gdje na vašoj web stranici, a vi to ne’ne treba uopće znati kodirati.

Ako nemaš’Još nisam vidio Wix, jedna od lijepih stvari o Wixu je to što vam nude predloške koji su već unaprijed popunjeni sadržajem. Dakle, samo morate odabrati predložak i započeti uređivanje prethodno popunjenog sadržaja (tekst, slike, prezentacije itd.) Kako biste ih učinili vlastitim.

Wix ima besplatnu višejezičnu aplikaciju, Jezični izbornik, što vam omogućava višestruke jezične mogućnosti.

Aplikacija automatski preusmjerava vaše posjetitelje na jezik na temelju njihovog preglednika’s jezikom. Na primjer, ako vaša web lokacija nudi sadržaj na engleskom, francuskom i španjolskom jeziku, vaš će se posjetitelj automatski preusmjeriti na vaše španjolske stranice ako aplikacija otkrije da je njegov preglednik sa sjedištem u Španjolskoj.

kako izgraditi višejezičnu web stranicu na wixuAplikacija Jezični meni Wixa pomoći će vam u stvaranju web mjesta pogodnog za posjetitelje iz cijelog svijeta.

U prošlosti je Wix imao dva predloška u koja je već bila ugrađena višejezična funkcionalnost.

Sada, zahvaljujući aplikaciji Jezični meni, sve što morate učiniti je dodati aplikaciju u bilo koji predložak i dobiti pristup ovoj mogućnosti – infrastrukturu prebacivanja između jezika Wix je već učinio za vas..

višejezična web stranica s izbornikom jezika wix-aAplikacija Izbornik Wix jezika zahtijeva jedan klik za instaliranje i vaša će web lokacija čarobno imati mogućnost prebacivanja s jednog na drugi jezik.

Pogledajte neke od naših omiljenih predložaka Wix-a koji će izvrsno funkcionirati s aplikacijom Jezični meni:

  • U divljinu
  • Demi Watson

Izbornik jezika Wix nudi vam izbor od preko 30 jezika na koje možete preusmjeriti svoje međunarodne posjetitelje.

Aplikacija također ima jednostavan detaljni vodič za izradu višejezične web stranice, što vam olakšava brzo i brzo pokretanje..

4

Višejezična web stranica s kvadratom

Squarespace jedan je od boljih stručnjaka za crtanje i ispuštanje koji su danas dostupni na tržištu. Svi njihovi predloški dizajna reagiraju na mobilne uređaje i izgledaju prelijepo.

Squarespace’s Centar za pomoć je fantastičan i imaju odličan vodič koji vam pokazuje kako napraviti web stranicu s više jezika.

Vodič preporučuje predloške Adirondack, Nueva (ili bilo koji predložak u obitelji Brine) i Pacific (ili bilo koji predložak u pacifičkoj obitelji) kao najbolje za kreiranje web stranica na više jezika..

web stranica na više jezika - kvadratVodič za više jezika Squarespace-a zaista je od pomoći kada vam prikazuje korake za izradu web stranice s više jezika.

Ako posjetite vodič i kliknete na slike web mjesta, vi’Vidjet ćemo i neke aktivne web jezike na više jezika.

5

Web-mjesto s više jezika s Weeblyom

Weebly jedan je od najjednostavnijih izrađivača web stranica.

No koliko je jednostavno za upotrebu, oni to i ne čine’ne nudim bilo kakve izvorne mogućnosti na više jezika za upotrebu (boo)….)

Međutim, nude vam više-jezičnu aplikaciju u svom App Center-u, što posjetiteljima vaše web stranice olakšava promjenu jezika vaše web stranice bez dodirivanja bilo kakvih kodova.

Jednostavno instalirajte aplikaciju s jednim klikom i to ne’ne moram brinuti za nešto složenije od toga. Pogledajte ovaj tutorial iz Weeblya.

Web-mjesto s više jezika - aplikacija koja se plašiOva aplikacija omogućuje vašim posjetiteljima da pregledavaju vašu web stranicu na svom materinjem jeziku.

Loša strana je da je to’s besplatnim (oni nude dvotjedni probni probni period, pa ga možete isprobati prije nego što počnete).

Kopali smo i pronašli besplatni udžbenik o tome kako možete pretvoriti standardnu ​​web stranicu Weebly u web mjesto na više jezika.

Web-mjesto s više jezika - podložnoVaši će korisnici moći lako prebacivati ​​s jednog jezika na druge jezike kada upotrebljavate jezičnu aplikaciju Weebly.

Sada je potrebno da modificirate kodove predloška kako bi stvari funkcionirale, ali autor ovog vodiča velikodušno je iznio sve detaljne upute, kao i sve kodove za preuzimanje i umetanje u svoj Weebly web stranica.

Konačni proizvod prilično je dobar kao što možete vidjeti na njegovom demo mjestu ovdje.

6

Kako izgraditi višejezičnu web stranicu: zaključak

Nema ih’nema bilo kakvih fantastičnih rješenja za ovaj problem, ali jest u ovom vodiču moguće je izraditi web mjesto na više jezika s graditeljima web stranica.

Nadali smo se da će neki veći povući & graditelji web stranica koje rade na kapljicama ugradili bi se u neke izvorne funkcije kako bi pomogli ljudima da stvore bolju web stranicu s više jezika.

Za zemlje, osim onih koje upotrebljavaju engleski jezik kao primarni jezik, ovo je vrlo važno svojstvo posebno za web stranice povezane s poslovanjem.

Rješenje s Weeblyom jeste malo intenzivno kodiranje koje se nekim korisnicima može malo napredovati, ali to jest’je jedan od zanimljivijih’vidio sam.

Za sada su 3 “hack” gore su privremena rješenja dok graditelji web stranica ne stvore izvorni alat za olakšavanje stvaranja višejezičnih web lokacija.

pustiti’nadam se da će se u ovoj značajki ugrađivati ​​prije i kasnije!

U međuvremenu, to su adekvatna rješenja problema, pa zašto ne isprobati izrađivača web stranice za stvaranje višejezične web stranice:

  • Isprobajte Wix besplatno
  • Isprobajte Squarespace besplatno
  • Isprobajte Weebly besplatno

Našao je ovaj vodič korisnim?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me