Kako stvoriti web lokaciju za fotografije

Vodič za jednostavno stvaranje web lokacije sa savršenom slikom

Ako ti’ponovno je fotograf koji danas uspijeva’digitalno doba, ti’trebat će vam web stranica. Za one kreativne profesije posjedovanje web stranice više nije konkurentna prednost – eto, to je to’Više je slučajeva da jedan nije ozbiljan nedostatak. Bilo da ti’u potrazi za novim klijentima, novim poslom ili samo za podizanje profila, portfelj web stranica je alat broj jedan koji vam stoji na raspolaganju.


Ali hej, to već znate, zbog čega i vi’ovdje si. A dobra je vijest, to’doslovno nikada nije bilo lakše stvoriti web stranicu s kojom se možete ponositi – a vi to ne’I ne trebate bilo kakve tehničke vještine da biste ih prikupili.

Kako izraditi web stranicu s fotografijom u 8 jednostavnih koraka:

 1. Postavite jasan cilj za svoju web stranicu.
 2. Odaberite ispravnog graditelja web stranica.
 3. Odaberite plan.
 4. Pronađite predložak koji volite.
 5. Dodajte svoje fotografije i sadržaj.
 6. Instalirajte aplikacije.
 7. Pogledajte svoju fotografiju.
 8. Pregledajte i objavite.

Mi’detaljno ću vas provesti kroz svaki od ovih koraka, uz snimke zaslona koje će vam pomoći.

Dobro je znati: Graditelji web stranica su jednostavni, sve u jednom alati koji svima pomažu da se lako povežu na mrežu. U ovom članku smo’Usredotočit ću se na stvaranje web stranice za izradu fotografija pomoću alata za izradu web stranica.

WordPress je snažna, ali nešto tehnički zahtjevnija platforma. Ako ti’Ponovo ste sigurni i spremni za projekt, pogledajte naš vodič za izradu web stranice s WordPressom da biste usporedili svoje mogućnosti.

Spremni za početak? Sjajno – neka’nabavite svoju galeriju na mreži!

Prije nego što počnemo, pogledajte neke druge naše vodiče:

Najbolji graditelji web stranica 2019 – 500 sati istraživanja kasnije, a mi imamo krajnji top 10 za 2019. godinu

Najbolji graditelji web stranica za portfelj – kada je u pitanju izrada upečatljivog portfelja, ovo su najbolje platforme za posao

11 najboljih graditelja web stranica za fotografiju 2019 – detaljni pregled najboljih graditelja web stranica za fotografije

Usporedba web stranice za izradu fotografija – za usporedbu svih najboljih platformi za izgradnju web stranice za fotografije

1

Postavite jasan cilj za svoju web stranicu s fotografijama

Prije nego što se udubite u izradu vaše web stranice za fotografije, to’važno je napraviti korak natrag i razmotrite svoje ciljeve i glavnu svrhu vaše web stranice. To će utjecati na platformu koju odaberete za izgradnju vaše web lokacije i na to kako dizajnirati. Na primjer:

 • Jeste li fotograf s događaja koji tražite novu, lokalnu tvrtku? Odaberite graditelja web mjesta s jakim mogućnostima SEO (optimizacija za tražilice) koji će vam pomoći da se pronađete u rezultatima Google pretraživanja.
 • Želite li zaraditi prodajom slika na mreži? Odaberite graditelja web mjesta s dobrom funkcionalnošću e-trgovine. Ako slike želite prodati u obliku preuzimanja, osigurajte da graditelj podržava prodaju digitalnih proizvoda (to ne rade svi graditelji).
 • Jeste li u potrazi za novim poslom u industriji i koristite ovu stranicu kao svoj portfelj? Provjerite može li vaš pisani sadržaj – poput stranice o nama – zauzeti središnju fazu pored vaših slika. Možda biste željeli dodati i odjeljak s životopisom i blog temeljen na fotografiji kako biste pokazali svoju stručnost.
 • Trebate li jednostavno web mjesto da biste započeli i podizali profil? Izaberite dobro zaobljenog graditelja (mi’Obavijestit ćete vas u sljedećem odjeljku) i krenite s najjeftinijim planom.

Prije nego što prijeđete na sljedeću fazu:

 • Navedite jasan cilj – ili nekoliko ciljeva – za vaše web mjesto s fotografijama. Čak i ako ti’tek na početku, ovo je zaista važan korak za oblikovanje izgleda vaše web stranice.

2

Odaberite graditelja web mjesta

Graditelji web stranica su internetski alati koje svatko može koristiti za pristup internetu. Kao osnovu web stranice odabirete predložak, a zatim elemente povucite i ispustite tamo gdje želite da sjede. Možete stvoriti dodatne stranice kao i urediti one koje ste dobili s odabranim predloškom. Ukratko, ako ti’ugodno koristite PowerPoint, vi’Ugodno ću koristiti alat za izradu web stranica.

Da biste koristili web stranicu za izradu web stranica, plaćate cijelu pretplatu, a obično negdje između 5 i 25 USD mjesečno. Neki graditelji zapravo nude planove koji su potpuno besplatni, ali mi’Otkriću zašto nisu’uvijek najbolja ideja nešto kasnije.

Mnogi ljudi pogriješe pretpostavljajući da graditelji web stranica će biti previše ograničavajući za njihovu web stranicu. Dok je’istina je da oni’to nije najbolja ruta za svaku vrstu web mjesta, za fotografije web lokacija, oni su stvarno idealni. Evo samo nekih stvari koje možete učiniti s graditeljem web mjesta:

 • Učitaj novi sadržaj brzo, bez potrebe za znanjem kodiranja
 • Spojite postojeće ime domene ili odaberite novo
 • Integrirajte svoje društveni mediji
 • Dodajte kontakt obrazac
 • Stvoriti područje za prijavu za klijente
 • Zamijenite način prikazivanja slika s lakoćom
 • Prodaja digitalnih i fizičkih proizvoda

Odabir pravog graditelja web stranica je važan – potrebna vam je platforma koja je pobijedila’ne košta zemlju i može se prilagoditi vašim ambicijama. Sve se vraća na postavku cilja koju smo objavili u posljednjem odjeljku.

Mi’proveo sam opsežno istraživanje najboljih graditelja web stranica na tržištu, testirajući svaku platformu’jednostavnost uporabe, fleksibilnost dizajna, vrijednost za novac, mogućnosti i još mnogo toga. Svakodnevno dobivamo i ljude koji testiraju svakog graditelja i daju nam svoje povratne informacije.

Od 50+ graditelja web stranica mi’testirani, ovo smo prva tri’prepoznati smo kao najbolje za izradu web lokacija za fotografije:

 • Squarespace
 • Wix
 • SmugMug

pustiti’pogledajte bliže svaki:

1. Kvadrat

Najbolji sveukupni graditelj web stranica za fotografije

To’Ne iznenađuje da je Squarespace, pravi dizajnerski lider, najbolji dizajner web stranica za profesionalne web stranice za fotografije. Nudi neke od naj stilskijih predložaka, s odabranim izborom fotografija specifičnih opcija.

Šablon kvadrata AvenueU ovom primjeru. uređujemo predložak ‘Avenue’

Kako graditelji web stranica idu, Squarespace je prilično zgodan kupac. Naša jedina zamjerka je da je sučelje za uređivanje u skladu s minimalističkim izgledom zaštitnog znaka – drugim riječima’Nije uvijek očito kako raditi stvari.

Treba se malo naviknuti, ali jednom kad to učinite, vi’Pronaći ćete Squarespace elegantnu platformu s jakim značajkama za postizanje vašeg rada.

Tamo’nema slobodnog plana, ali postoji besplatni probni period od dva tjedna. Premium planovi počinju od samo 12 USD mjesečno, a također vam omogućuju povezivanje vlastite domene.

2. Wix

Najlakši za upotrebu web stranice za izradu fotografija

Ako vam je jednostavnost upotrebe vaš glavni prioritet, tada Wix stvarno nudi. Zapravo su naši korisnici najvjerojatnije preporučili nakon testiranja.

Dodavanje fotografija Wix-ove web straniceWix Editor je doista intuitivan – vi’Pokupit ćemo ga u trenu, kao što su to učinili i naši korisnici

Wix’predlošci možda neće imati isti trenutak ‘wow faktor’ kao Squarespace’s, ali oni zapravo nude više prostora za prilagodbu – i tu su’I puno više od njih, zapravo (preko 500 zapravo). Ako ti’rado ćete provesti neko vrijeme eksperimentirajući, možete napraviti nešto to’doista jedinstven i nesumnjivo dojmljiv.

Wix nudi potpuno besplatan plan ili plaćene planove koji počinju od 13 USD mjesečno.

3. SmugMug

Najbolje za sigurnost fotografija

SmugMug je web dizajner dizajniran posebno za fotografe, što znači da sadrži mnoštvo relevantnih značajki.

SmugMug urednikKada je u pitanju izrada vaše web stranice za fotografije, SmugMug mnogo radi na vama, ali krajnji rezultat nije’ne baš gladak kao kod Squarespacea ili Wixa

Ako imate različite klijente koji se prijavljuju na vašu web stranicu kako bi pregledali njihove slike, tada je sigurnost od najveće važnosti – nešto što SmugMug treba ispuniti. Neki planovi uključuju i mogućnost dodavanja prilagođenog vodenog žiga slikama kako biste ih zaštitili od kopiranja ili snimanja zaslona bez vašeg pristanka (iako nismo’automatski se ne borimo s ovom praksom – nešto što mi’pokriven je u odjeljku Često postavljana pitanja).

Kao i Squarespace, nema besplatnog plana – ali s plaćenim planovima koji počinju od samo 4,78 USD mjesečno, SmugMug nudi veliku vrijednost za novac. Možete čak prodati i fizičke slike uz ovaj jeftini plan – ogroman bonus. Tamo’s također 14-dnevno besplatno probno razdoblje u ponudi.

Prije nego što prijeđete na sljedeću fazu:

 • Pregledajte svaku od gore navedenih platformi u skladu s ciljevima vaše web lokacije
 • Odlučite na kojoj ste platformi’volite probati i prijaviti se – ili još bolje, prijavite se na par i testirajte ih!

Daljnje informacije:

Wix pregled – Saznajte zašto je na prvom mjestu testiranja za korisnike

Pregled kvadrata – Fotografi ga vole, ali kako je to uspjelo u našem istraživanju?

SmugMug pregled – koji su prednosti i nedostaci ovog posvećenog graditelja portfelja na mreži?

3

Odaberite plan

Kad se prijavite za izgradnju web mjesta, vi’Od mene će se tražiti da navedete svoje ime i adresu e-pošte i da odaberete koji ćete plan započeti (iako različiti graditelji web stranica to rade u nešto drugačijem redoslijedu). Ovo je ujedno i faza u kojoj ste vi’Od vas će se tražiti da odaberete naziv domene, tj. vaše web mjesto’Jedinstvena adresa – naša, na primjer, je websitebuilderexpert.com.

Mnogi građevinari (uključen Wix) nude besplatni plan. Ovo je izvrsno za testiranje je li graditelj pravi za vas, ali mi ne’ne preporučujem da se držite ovog slobodnog plana jako dugo; vas’Zaglavit ću s graditeljem’s oglasima na vašoj web lokaciji i njezinim imenom u nazivu vaše domene. Wix’Imena domena besplatnog plana posebno su neprivlačna zbog oblika korisničkog imena.wixsite.com/siteaddress. Dakle, naša bi bila hannah57707.wixsite.com/hannahsphotography – ne baš najzanimljivija!

Gornji savjet: Ako vas poznajete’želite prodavati proizvode putem svoje web stranice, pazite na planove koji uključuju e-trgovinu. Ako ti’ponovno odlučite, počnite s jeftinijim planom i nadogradite kasnije.

Čak i ako ti’tek počinjemo, tamo’s elementom ‘lažirajte ga dok ga ne napravite’ – ako vaša web lokacija izgleda profesionalno, i vi’prigušivši taj prvi dojam, ti’Činit ću se puno iskusniji.

Obrnuto je, također, istina. Pretresanje za najmanje najjeftiniji plan je, prema našem umu, jedina opcija za svakog fotografa.

Prije nego što prijeđete na sljedeću fazu:

 • Usporedite značajke svakog plana koji vam je odabrao graditelj web mjesta
 • Odlučite se za plan koji najbolje odgovara vašim potrebama. Ako ti’niste sigurni, započnite s jeftinijim planom i nadogradite kasnije

4

Pronađite predložak koji volite

Kao fotograf, želite da na vašim fotografijama zasjati kreativnost – a ni vaša web stranica ne bi trebala biti drugačija. Trebali biste to moći napraviti ‘tvoj’ – to’s zašto je odabir web mjesta za izradu web stranica koji nudi mnoštvo prilagodbi tako presudan.

Predlošci fotografije kvadratnog prostoraOvdje’s izborom kvadratnog prostora’predloške fotografije

Wix i Squarespace nude širok spektar lijepih predložaka koje možete odabrati, a sve su kategorizirane u različite industrije. Jednostavno kliknite na ‘Fotografija / Portfolio’ , a zatim odaberite najbolji predložak koji odgovara vašim fotografskim ambicijama.

Predlošci Wix fotografijaWix trenutno ima 40 predložaka koje kategorizira kao ‘web stranice za fotografije’

Kako je SmugMug usredotočen na web lokacijama za fotografije, bilo koji od 26 predložaka dobro će funkcionirati za vašu web lokaciju.

Predlošci za fotografiranje smugmugaOvdje’s kratkim pregledom izgleda vašeg web mjesta SmugMug Dobro je znati: Squarespace i SmugMug omogućuju vam da promijenite predložak nakon objavljivanja, ali vi’ne mogu to učiniti s Wixom. Ako se odlučite za Wix, budite sigurni’zadovoljan sam odabirom predloška prije nego što kreneš uživo.

Jednom kad ti’Odabrali ste predložak putem svog graditelja, možete personalizirati tekst, pozadinske slike, izbornike i navigacijske trake. Prilagodba funkcionira malo drugačije, ovisno o tome kojeg graditelja odaberete:

Squarespace – ne znaš’neću imati toliko slobode kad je riječ o promjeni odabranog predloška’izgled, osim ako ne’sretan sam što se možeš ukorijeniti u kodu. Ovo nije loše, jer osigurava da se držite najbolje dizajnerske prakse.

Wix – ti’dobio si potpunu slobodu za povlačenje i ispuštanje sadržaja bilo gdje. Zapravo, brzo možete završiti s nečim što ne sliči na vaš izvorni predložak (zbog čega i možete’t prebacite predloške nakon objavljivanja).

SmugMug – sa SmugMug-om sve je izgrađeno koristeći ‘blokovi sadržaja’. To’Nije tako lako kao Wix, ali tako je’je manje kruta od Squarespace-a.

Prije nego što prijeđete na sljedeću fazu:

 • Demonstrirajte nekoliko različitih predložaka fotografije / portfelja
 • Provjerite nekoliko predložaka koje nudi graditelj web mjesta da biste vidjeli koji će najbolje odgovarati vašem sadržaju
 • Eksperimentirajte s prilagođavanjem nekoliko predložaka prije nego što odlučite o konačnom izboru. Zapamtite, ako koristite Wix, pobijedili ste’neće moći prebaciti predložak nakon objavljivanja

5

Dodajte svoje fotografije i sadržaj

Sad ti’odabrao sam predložak, to’Vrijeme je za važne stvari – dodavanje fotografija i sadržaja! Trebate planirati što želite i gdje želite. Mi’Niže objasnit ću kako dodati sadržaj u svaki odjeljak vaše web stranice.

Početna stranica

Dom je mjesto gdje je umjetnost. Uz vaš stvarni portfelj, početna stranica je najvažnija stranica na vašoj web stranici. Trebate zaokupiti maštu posjetitelja sa samo jednom stranicom, pa je potrebno računati!

Evo nekoliko razloga:

 1. Rešetka ili slika heroja – želite li prikazati puno slika u mreži ili napraviti izjavu sa samo jednom?
 2. Boja i font – koje će boje i stil dobro uspjeti s vašim slikama?
 3. navigacija – ovo je u osnovi vaša web stranica’izbornika i kako će korisnici pronaći različite odjeljke vaše web stranice. Razmislite gdje na stranici želite da ovo sjedi. Preko gornje i donje lijeve strane obje su prilično standardne mogućnosti, tako da ćete napraviti izjavu o nekom drugom
 4. Integracija društvenih medija – želite li dodati gumbe, Instagram feed ili oboje?

Gornji savjet: Ako ti’malo je vjerojatno da ćete ažurirati osnovni sadržaj vaše web stranice, dodavanje Instagram galerije može biti jednostavan način prikazivanja novog sadržaja na vašoj web lokaciji, bez ikakvog dodatnog posla. Kada prenesete sliku na svoj Instagram račun, ona će se automatski povući i na vašu početnu stranicu, održavajući tako da izgleda svježe i ažurirano..

Predstavljajte svoje slike

Vaša web stranica treba biti kurirani izbor djela koja činite’na što ste najviše ponosni – to će vam biti najaktualnije stvari. Don’Neću se predati iskušenju da sve otpremim’Do sada sam radio – vaše će web mjesto biti neuredno i teško za kretanje.

Kada je u pitanju predstavljanje vaših slika, vi’imam nekoliko različitih opcija:

 1. Koristite galeriju

Prikazivanje slika u galerijskom formatu prilično je standardni pristup. Pomoću aplikacije poput Wix Pro Gallery možete svoje slike organizirati u obliku mreže ili prezentacije, a posjetitelji to mogu ‘Kao’ fotografije izravno na vašoj web lokaciji.

 1. Podijelite slike prema temi, projektu ili datumu

Nešto skromnija metoda prezentacije je podijeliti slike prema projektu ili temi (npr ‘portreti’ ili ‘Pokret’), i dati svaki set svoju stranicu. Nakon toga stranica je povezana s vaše web lokacije’s navigacijom na početnoj stranici.

O stranici

Budući klijenti žele znati oko iza leće. ‘O meni’ Odjeljak vam omogućuje dodavanje osobine i razgovor o svojoj inspiraciji i iskustvu. Trebali biste razgovarati u prvom licu, a i mi’d toplo preporučujem da dodate fotografiju sebe kako biste svom portfelju pružili više personalizirani osjećaj.

Stranica za kontakt

Obavezno stvorite namjenski ‘Kontakt’ stranici (uključena u navigaciju na vašoj početnoj stranici) kako bi potencijalni klijenti mogli stupiti u kontakt s vama. Možete dodati svoje kontaktne podatke na ovu stranicu ili dodati obrazac za kontakt kako biste omogućili ljudima da svoje zahtjeve šalju na jedno mjesto, svakodnevno.

Internetska trgovina

Ako želite napraviti nekoliko centi od svojih škljocaja, onda vam je potrebna internetska trgovina. Na Wixu, Squarespaceu i SmugMug-u to se može učiniti nadogradnjom na cjenovni plan koji otključava funkcionalnost e-trgovine..

Blog

To je definitivno neobavezno, ali o nečemu što vrijedi razmotriti. Blog može biti izvrsna pratnja web mjestu s fotografijom – bilo da ga upotrebljavate kao način dijeljenja savjeta i uvida u fotografije ili ga upotrebljavate za ispričanje svojih najnovijih projekata.

Ali pisanje nije’t svi’šalicu čaja i to’je u redu – ako je’To nije nešto u čemu se ugodno osjećaš, ili te poznaje’Nastojat ćemo da bude to ažurirano, onda to’najbolje odustati.

Prije nego što prijeđete na sljedeću fazu:

 • Odlučite se za format svoje početne stranice
 • Odredite boju i font koji odgovara vašem sadržaju i osobnoj marki
 • Stvorite stranicu O nama i stranicu za kontakt
 • Dodajte internetsku trgovinu na svoju web lokaciju (ako planirate prodati svoje slike, bilo za preuzimanje ili kao ispise)
 • Razmislite o stvaranju bloga i prenesite nekoliko početnih postova ako ste to nešto vi’volio bih pokušati

6

Instalirajte aplikacije

Aplikacije mogu pomoći jačanju vaše web stranice u područjima kao što su marketing, financije, društveni mediji, otprema i bloganje.

Za vaše web mjesto s fotografijama, mi’d preporučujem integriranje aplikacije za feed društvenih medija poput Facebooka ili Twittera. To će povezati vaše web mjesto s vašim društvenim kanalima koji vaše fotografije mogu prikazati ogromnoj publici na društvenim mrežama, izravno s vaše web stranice, u samo nekoliko klikova.

Aktivni na Instagramu? Možete povezati svoj Instagram feed sa svojom web stranicom, tako da posjetiteljima možete pogledati svoje trenutke na društvenim mrežama.

Marketing putem e-pošte je još jedna sjajna značajka kojoj možete pristupiti putem aplikacije. Postavljanjem učinkovite marketinške kampanje putem e-pošte možete s lakoćom doprijeti do postojećih i potencijalnih klijenata i podijeliti informacije o svojim najnovijim otvorima galerije.

To’vrijedi to primijetiti’Morate platiti za neke aplikacije, mada je priličan broj besplatan.

I Wix i SmugMug imaju tržišta aplikacija na kojima možete pregledavati i kupiti tako kao što bi radili na vašem pametnom telefonu’s Trgovina aplikacija. Samo Wix nudi preko 250 aplikacija u ponudi:

wix fotografije na tržištu aplikacija

Evo nekoliko naših omiljenih besplatnih Wix aplikacija za web mjesto s fotografijama:

 • Wix obrasci – za kontaktne upite
 • Wix Art trgovina – za prodaju digitalne umjetnosti i grafike
 • Instagram feed – da biste dodali svoj Instagram feed na svoju početnu stranicu
 • Spotify Player – dodajte besplatan zvučni zapis svakom projektu

Također volimo dodatak SmugMug Adobe Lightroom, koji vam omogućuje da izrežete posrednika, krećući se izravno od uređivanja do objavljivanja.

Dobro je znati: Kvadratni prostor djeluje na malo drugačiji način. Ne radi’nemate tržište aplikacija za vanjske integracije, radije biste izrađivali dodatne značajke u svojoj tvrtki. To znači da možete jamčiti da su značajke Squarespacea visoke kvalitete, ali nemojte’nemam istu raznolikost kao ti, recimo, Wix. Prije nego što prijeđete na sljedeću fazu:

 • Pronađite i istražite graditelja web lokacije’s trgovinom aplikacija ili izborom značajki
 • Eksperimentirajte s dodavanjem nekoliko različitih funkcija na svoju web stranicu i odlučite o konačnom odabiru – uvijek možete dodati više kasnije

7

Pogledajte svoju fotografiju

Vas’sada sam sagradio vašu web stranicu. Hura! Ali to’s samo pola priče; sada ga ljudi trebaju pronaći.

Na nekoliko je stranica moguće pogledati vaše web mjesto – a mi ne’Ne mislim samo reći svojim kolegama, prijateljima i obitelji!

SEO (optimizacija za tražilice) igra veliku ulogu u primanju vaše web stranice. SEO uključuje ugađanje ili ‘optimiranje’ svoju web lokaciju kako biste pomogli Googleu ‘čitati’ To poboljšava vaše šanse da se istaknete visoko na stranici rezultata.

Nikad prije nisam radio sa SEO-om? Ne brinite – mi’Pokazat ću vam kako da svojim vrhunskim SEO savjetima pružite veću izloženost na fotografiji na Googleu.

 • Dodajte alt tekst – Tražilice mogu samo ‘čitati’ svoje naslove – mogu’ne vidite slike! To znači da morate dodati jednostavne opise svakoj vašoj fotografiji, koristeći ključne riječi ako možete.
 • Budite spremni za mobilne uređaje – Osigurajte da je vaša web lokacija prilagođena mobilnim uređajima, pa će se preoblikovati kako bi izgledao sjajno na zaslonu pametnih telefona (graditelji web stranica koje smo spomenuli imaju ugrađenu ovu značajku) Tražilice daju prednost web lokacijama koje reagiraju na mobilnim uređajima na njihovim rezultatima.
 • Koristite ključne riječi – Potražite vrh ‘ključne riječi’ povezane s vašom vrstom fotografije pomoću alata za pretraživanje poput Google Planera za ključne riječi, a zatim riječi prirodno implementirajte u kopiju, a da ih ne pretjerate. Na primjer, ako vi’ste vjenčani fotograf u Bostonu, upotrijebite Google Planner za ključne riječi kako biste provjerili da li ljudi traže pojam ‘vjenčani fotograf Boston’, zatim uključite ovu frazu u kopiju svoje web lokacije.
 • Umanji veličinu slikovne datoteke – Upotrijebite alat poput kraken.io za komprimiranje slika, bez ugrožavanja kvalitete. To će smanjiti vrijeme učitavanja vaše web stranice, čime će se zadovoljiti kupci i tražilice. Provjerite naše brzo prije i nakon kompresije ispod – slika s desne strane je 18,7% ‘manji’ u pogledu veličine datoteke, a trebalo je samo nekoliko sekundi.

Predkompresija slikePrije kompresije: 62,61 KB Slika nakon kompresijeNakon kompresije: 50,90 KB

Slika: @danielacuevas putem Unsplash

Većina građevinara dolazi i sa tone savjeta za SEO, pa nemojte’ne brinite ako sve ovo zvuči malo neodoljivo.

Od naša prva tri graditelja, Wix i Squarespace posebno se ističu na ovom području. Wix ima pri ruci Wix SEO Wiz resurs za pružanje trenutačnih savjeta i duže čitanje:

web stranice za fotografije resursa wix seoOvdje’s kratkim pregledom vrsta područja s kojima vam može pomoći Wix SEO Wiz

Kada je riječ o SEO-u, Squarespace ne’neću imati isto ‘držanje za ruku’ pristup, ali on ima doista impresivan niz važnih značajki za gledanje očiju na vašu web lokaciju. Evo nekoliko stvari koje možete učiniti sa Squarespaceom:

 • Uređivanje naslova i meta opisa web mjesta
 • Izradite prilagođenu stranicu 404
 • Izmijenite automatski generirane URL-ove

Pogledajte Squarespace SEO popis za provjeru čitavog niza značajki.

Saznaj više:

Wix SEO pregled

Wix SEO bitka

Pregled kvadrata

Prije nego što prijeđete na sljedeću fazu:

 • Dodajte alt tekst svojim slikama
 • Smanjite veličine slikovnih datoteka pomoću alata za kompresiju slike, poput kraken.io
 • Provjerite kako svaka stranica izgleda na vašem mobilnom telefonu ili smanjenjem veličine prozora na vašem pregledniku
 • Traži ključne riječi koje’želite ciljati pomoću alata kao što su Google Ključne riječi i ukusno ih ugraditi u svoje kopije i naslove stranica

8

Pregledajte i objavite vaše web mjesto za fotografije

Prije objavljivanja vaše web stranice, morate provjeriti da li sve funkcionira. Ne ostavljajte kamen neuređenim – lektorirajte svoju kopiju, testirajte veze i ponovo rasporedite galeriju ako smatrate da treba.

Zatim bi trebali pitati neke prijatelje i obitelj da provjere vašu web stranicu. Imati drugo mišljenje može stvarno pomoći poboljšanju korisničkog iskustva vaše web stranice, pa se obavezno informirajte prije objave!

Kada ti’ponovno ste zadovoljni s vašom web stranicom, to’vrijeme je da pritisnete tu tipku za gledanje uživo na mreži. Dobro se osjeća?

Međutim, to’nije kraj priče o izgradnji vaše web stranice. Čak i nakon tebe’objavljeni, morate redovito ažurirati svoju web stranicu s najnovijim fotografijama kako biste bili svježi. Također, što više osvježite alt tekstove i ključne riječi, veća je vjerojatnost da će vaše web mjesto pronaći više klijenata i kupaca na mreži.

Da biste to zaključili, obavezno:

 • Pregledao je svaku stranicu vaše web lokacije iz različitih veličina zaslona
 • Zatražili od prijatelja i obitelji da provjere bilo koju kopiju i testiraju svaku stranicu vaše web stranice kako bi se moglo utvrditi eventualne pogreške
 • Hit objavi!
 • Planirano u nekim budućim ažuriranjima kako bi vaš sadržaj bio svjež

Kako napraviti web stranicu za fotografije: Sažetak

Eto ga – naš vodič za stvaranje web stranice za fotografije. Kao što vidite, nećete’t biti web dizajner kako bi postigao nešto lijepo i funkcionalno; samo trebate odlučiti o ključnoj svrsi vašeg web mjesta i odabrati najbolji alat za posao. Graditelji web stranica sada su napredniji nego ikada prije, pa tu je’nema boljeg vremena za početak izgradnje svoje.

Uzbuđeni što ste započeli? Kladimo se da ste ovdje’brzo ponovno pogledajte te korake:

8 koraka za izradu web stranice za fotografije:

 1. Postavite jasan cilj za svoju web stranicu.
 2. Odaberite ispravnog graditelja web stranica.
 3. Odaberite plan.
 4. Pronađite predložak koji volite.
 5. Dodajte svoje fotografije i sadržaj.
 6. Instalirajte aplikacije.
 7. Pogledajte svoju fotografiju.
 8. Pregledajte i objavite.

Ako ti’stvorili smo web stranicu s fotografijama i imamo vlastite savjete ili trikove, mi’volio bih ih čuti! Javite nam u komentarima.

A u međuvremenu sretno stvarajući!

Pitanja i odgovori

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map