Kako započeti blog 2020. godine

Kako započeti blog: potpuni vodič za početnike


To’nova godina, a ti’još uvijek imam iste sjajne ideje. Sada’vrijeme je da ih podijelim i da taj dan okrenem – “što ako pokrenem blog?” – u stvarnost.

Bez obzira želite li započeti svoj blog kao hobi, ili vi’Želite li prerasti u nešto veće, možete početi odmah. I nikad se ne zna – ono što počinje kao hobi moglo bi prerasti u platformu s velikim prometom.

Uostalom, to’s onim što nam se dogodilo – stručnjak za izgradnju web stranica započeo je kao blog hobija za pregled graditelja web stranica 2010. godine i od tada je postao lud. Prošle smo godine primili preko 4,5 milijuna posjetitelja!

Jeste li se pitali kako postaviti blog? Pitate se više – naš vodič provest će vas kroz osam najvažnijih koraka:

Kako izgraditi blog

 1. Odaberite svoju platformu za bloganje
 2. Nabavite ime domene
 3. Odaberite predložak bloga
 4. Dodajte ključne stranice
 5. Planirajte i napišite svoje postove
 6. Promovirajte svoj blog
 7. Optimizirajte za tražilice
 8. Unovčite svoj blog

Mi’U nastavku ću detaljno objasniti svaki od ovih koraka. Dakle, smjestite se i pripremite se za konačno započinjanje tog bloga!

1

Odaberite svoju platformu za bloganje

WordPress

Prvo morate odabrati platformu s kojom možete stvoriti svoj blog. Tamo’nema nedostatka opcija vani, s WordPressom, Weeblyom i Squarespaceom samo nekoliko primjera. Preporučujemo WordPress – to’s onim što koristimo za izgradnju stručnjaka za izgradnju web mjesta, i mi’niste jedini koji to odobravaju. Zaista, 34% cjelokupnog interneta također pokreće WordPress.

WordPress je odličan za bloganje jer ga’s sustavom za upravljanje sadržajem (CMS), što znači da mu je glavni fokus dobro upravljanje sadržajem. S ovakvom platformom aktivni blog moći će generirati tonu sadržaja. Ostale platforme za bloganje, poput Wix-a i Squarespace-a, su graditelji web stranica, što znači da im je glavni fokus izgradnja vizualnih komponenti vaše web stranice, a ne upravljanje njihovim sadržajem..

WordPress se zahtijevaju više tehničkog znanja od ostalih popularnih platformi za bloganje. Ako koristite WordPress, vi’morat ćete je barem bar šifrirati. Ali nemoj’t panika – budući da naizgled svi koriste WordPress, izgledi su bilo koji problem na koji ćete naići na Q&Forumi kao što je Quora do sad.

Web hosting

WordPress je platforma za blogiranje sa vlastitim domaćinima, što znači i vi’Trebat ćete odabrati davatelja web hostinga za napajanje vašeg WordPress bloga. Ovaj dodatni korak je vrijedan truda – pružatelj web hosting usluga dat će svim datotekama koje čine vaš blog vlastitim domom na Internetu. Svako web mjesto na internetu mora biti hostirano, a korištenje pružatelja usluga hostinga osigurava da će vaša web stranica moći rasti uz održavanje dobre brzine.

Brzina web mjesta je važna s obzirom na to da je čak i jednu sekundu kašnjenje smanjuje zadovoljstvo kupaca za 16%. Davatelj hosting usluga posvećuje više prostora na Internetu, posebno za pohranu vaš web mjesto i može smjestiti više datoteka i više sadržaja.

Najbolji pružatelji usluga dijeljenog hostinga

Koliko košta hosting web mjesta?

Najbolji pružatelji usluga hostinga blogova

Don’brini, još uvijek ne’ne trebate biti tehnički guru da biste pronašli web domaćina! Blogerica Katie Taylor, žena’stranica o zdravlju i dobrobiti Latte Lounge objasnila nam je zašto je odabrala Bluehost kao svog davatelja:

“To’prilično je izravan postupak. Kao novi startup i totalni novak, nisam’stvarno ne znam što sam radila. Osjetio sam da je bolje da netko drugi ugosti stranicu zbog mene učinio znam što su radili, poput sigurnosnog kopiranja, itd.”

primjer lifestyle blogaLatte Lounge je platforma za žene starije od 40 godina za razmjenu informacija, podrške i postavljanje znakova u svim područjima srednjeg života.

Većina pružatelja usluga hostinga nudi zajednički hosting, što je najjeftiniji i najlakši način da se samostalno ugostite. Preporučujemo da svoju avanturu bloganja započnete na zajedničkom planu hostinga, od kojih većina nudi nepromjerenu propusnost. Neki nude i automatsku instalaciju WordPressa jednim klikom.

Ovdje možete pronaći našu recenziju Bluehost da biste vidjeli može li se dobro uklopiti na vaš blog ili provjerite našu ljestvicu najboljih 11 pružatelja web hostinga za ostale opcije. Gornji savjet: Većina pružatelja usluga web hostinga nudi namjerne promotivne cijene za prvu godinu, pa pripazite na one dok odaberete svog pružatelja usluga. Obično će troškovi hostinga za prvu godinu biti između 2 i 5 USD mjesečno. Cijene obnove će nakon toga skočiti na oko 5-15 USD mjesečno.

Graditelji web stranica

Ostale popularne platforme za pisanje blogova – kao što su Wix, Squarespace i Weebly – spadaju u kategoriju graditelja web stranica (za razliku od CMS-a). Oni ne’ne nudim istu skalabilnost kao WordPress, ali oni’Jednostavniji je za upotrebu, a i dalje će stvarati potpuno funkcionalne blogove.

Različiti graditelji web stranica imaju različite snage, tako da će vaš izbor ovisiti o vašim najvišim prioritetima. Ako želite blog’Squarespace je jednostavan za oči, Squarespace ima najbolje izgledajuće predloške – dobija 5/5 u našem testiranom korisničkom istraživanju za dizajn. Weebly je najbolji za brzu izgradnju bloga i ima obilje značajki za bloganje za olakšavanje postavki. Wix je, u međuvremenu, najbolji za integriranje bloga sa moćnom web stranicom, od svega, od galerija slika do ugrađenih YouTube videozapisa koji će nadopuniti vaš blog.

Graditelji web stranica uglavnom koštaju između 5-15 USD mjesečno za osnovne intermedijarne planove, koji bi obično obuhvatili zahtjeve novog bloga. Ova cijena je sve uključena – pokriva i graditelje web mjesta i hosting. Većina graditelja web stranica također nudi besplatne planove koji su izvrsni za isprobavanje nove platforme i ugodno korištenje sučelja. Međutim, ako želite povećati svoj blog ili dosegnuti publiku, vi’Na kraju ću morati nadograditi na jedan od plaćenih planova kako biste dobili punu funkcionalnost.

 • Naš je skup 10 najboljih platformi za bloganje
 • Pregled kvadrata
 • Weebly Pregled
 • Wix pregled

2

Nabavite ime domene

Sljedeće što trebate uzeti u obzir je vaš blog’s naziv domene. Ime vaše domene bit će poput vašeg bloga’adresu web-mjesta, i ona bi trebala čitateljima poručiti što mogu očekivati ​​od vašeg sadržaja.

Pa kako odabrati naziv domene? Razmislite o svim aktualnim riječima ili izrazima koji bi se mogli odnositi na vaš blog. Na primjer, ako vi’Pokrenete li blog o kuhanju, tada bi tastyrecipes.com ili healthymeals.net dobro funkcionirali. Stvar je u tome što je većina najpravednijih domena već uzeta – pa što onda?

Bilo koji registar domena, poput Domain.com ili GoDaddy, imat će funkciju trake za pretraživanje tako da možete saznati je li željeno ime dostupno. Ako je vaš prvi izbor nije’Ako nemate na raspolaganju, uzmite priliku kao kreativnu. Što više vašeg kućnog naziva (ali još uvijek relevantnog) dobijete više, to će čitateljima biti nezaboravnije.

Također imate mogućnost upotrebe vašeg stvarnog imena ili neke njegove varijacije kao vašeg imena domene. Ovo je dobra ideja ako želite blogirati o malo široj temi, poput životnog stila ili putovanja.

Ako se odlučite za blog s graditeljem web stranice, onda ste vi’Obično ćete dobiti prilagođeno ime domene kao dio bilo kojeg plaćenog plana. To’s alatom za izradu web stranica lako možete pretraživati ​​i odabrati naziv domene, tako da ste pobijedili’ne morate napustiti platformu da biste je osigurali. Ako već imate prilagođenu domenu, to’Također je lako povezati to s vašim graditeljem web mjesta.

Gornji savjet: Ako je uzeto ime željene domene, pokušajte s drugim proširenjem domene. Na primjer, ako se uzme zdrava hrana.com, zdrava hrana.hr možda će i dalje biti dostupna!

Kad jednom izaberete naziv domene, vi’Trebat ćete kupiti svoju domenu putem registrara. Registracija domena obično košta od 10 do 15 USD godišnje za domene najviše razine (TLD) poput .com, .net i .org. Da biste saznali više o odabiru i kupnji imena domene, možete pročitati naš cjelovit pregled troškova registracije domena.

3

Odaberite predložak bloga

Sljedeći korak u smišljanju načina pokretanja bloga je odabir predloška. Ovo će vam poslužiti kao dizajnerska odskočna daska za vaš blog. Bilo da se odlučite za blog s WordPressom ili graditeljem web stranice, vi’moći ću birati između niza predložaka.

Mnogi od WordPress-a’ besplatne predloške (ili “teme”) doći na predinstaliranje s vašim računom radi praktičnosti.

stranica s temom bloga wordpressWordPress nudi veliku galeriju besplatnih tema.

Preporučujemo vam da koristite besplatnu temu kada pokrenete svoj blog, jer vi’Uživat ćete u istim značajkama. Kako vam je ugodnije u blogosferi’Na kraju ću razviti svoj blog’jedinstveni stil – i to će biti najbolje vrijeme za ulaganje u plaćenu temu.

Postoji nekoliko web lokacija posvećenih prodaji plaćenih tema, a nekoliko minuta pretraživanja na Googleu pomoći će vam da pronađete izbor koji vam se sviđa. Smatramo da su ThemeForest i MOJO Marketplace dobra mjesta za početak. Plaćena tema obično košta između 20-60 dolara i predstavlja jednokratnu investiciju.

Ako ti’ponovno se držite besplatnih tema za izradu web stranica, vi’Moći ćete vidjeti predloške posebno izgrađene za bloganje, kao na Squarespaceu’stranica predloška:

predloške bloga kvadrataSquarespace nudi najbolje dizajnirane predloške na tržištu.

Predložak vašeg bloga trebao bi se usredotočiti na vaš sadržaj, ali također bi trebao odražavati vaš osobni stil. Možeš ‘demo’ nekoliko predložaka kako biste pronašli onu koja vam najbolje odgovara i vi’Tada ćete moći prilagoditi shemu boja, font i pozadinu (ako želite).

Dobro je znati: Pomoću alata za izradu web stranica prilagodba vašeg predloška obično je jednostavna poput povlačenja i ispuštanja sadržaja po stranici – drugim riječima, ništa teže nego sastavljanje PowerPoint prezentacije. Uz WordPress, prilagodba br’sasvim ravno – vi’Pronaći ćete da trebate barem osnovno znanje HTML-a da biste napravili puno jednostavnih promjena.

Ako je kodiranje isn’Tvoj forte, preporučujemo pronalaženje teme koju stvarno voliš, i don’ne želim se previše promijeniti. Mnogo stranica WordPress-a izrađeno je pomoću besplatnih tema, zbog čega ljudi često dolaze na premium temu sa web-mjesta treće strane – tako, tamo’veća je šansa da završite s nečim što izgleda jedinstveno.

Nije pametno dizajniran? Mi’Napisali ste vodič za odabir sheme boja web stranice koja će vas postaviti na putu do uspjeha marke. Za inspiraciju možete pogledati i našu kompilaciju 15 najboljih predložaka za pravljenje web stranica. 4

Dodajte ključne stranice

Nakon što postavite predložak, dvije su stranice koje morate stvoriti kako biste dodatno prilagodili svoj blog: stranicu O stranici i stranicu kontakata..

O stranici

Stranica About About je ključna jer omogućuje čitateljima da znaju tko ste i koja je vaša misija. Uspješna stranica About reći će čitatelji zašto ti je stalo do tvoje odabrane teme. Kada je u pitanju The Latte Lounge’s O stranici, Katie kaže:

“Samo sam od srca napisao. Pisao sam o tome zašto sam to započeo i zašto sam tako strastveno podržavao žene na ovaj način, da bih im pružio rješenja i točke rasprave.”

Osjećajte se kao da vas je učitelj upravo zamolio da s klasom podijelite neku zabavu? Don’t stres – mi’Napisali ste vodič za pisanje savršene stranice o web mjestu.

Stranica za kontakt

Sada kada su čitatelji očarani vašom zasljepljujućom osobnošću, oni’Bez sumnje želim stupiti u kontakt. Vas’Trebat će mi stranica s kontaktima kako bi taj angažman bio što lakši. Ne znaš’ne moram brinuti da li ću ovdje staviti puno sadržaja – u stvari, što manje sadržaja, to bolje. Sve dok čitatelji mogu jasno vidjeti vaše ime, vašu adresu e-pošte i veze na vaše profile na društvenim mrežama, vi’Dobro ću ići. Obavezno uključite okvir za podnošenje kako bi vam čitatelji mogli udobno poslati e-poštu bez napuštanja stranice.

popularna stranica za kontakt na bloguOva stranica za kontakt sa Shot From The Street idealna je – jednostavna, čista i laka za upotrebu! 5

Planirajte i napišite svoje postove

Pa o čemu bih trebao blog?

Vjerojatno već imate ideju o tome što ste’volio bih blogati o, bilo da je to hobi ili profesionalna tema. Don’ne brinite jer je vaša tema previše niša – to’s a širok web, i tamo’je publika za sve. Trik je pridržavati se samo nekoliko tema za vaš blog – inače, to’Bit ćete zbijeni i neorganizirani, a čitatelji koji pretražuju internet pobijedili su’nemam jasnu ideju što očekivati ​​od vaše stranice. Darren Hockley iz bloga DeltaNet International objašnjava:

“Lijepo kao što bi bilo jednostavno pisati o onome što nam pada na pamet na našem blogu’Nikad neće imati dobrog poslovnog smisla previše odustajati od teme. Na primjer, stvaramo eLearning za usklađivanje i zdravlje i sigurnost za tvrtke, pa – kako bismo pokazali vodstvo i autoritet misli u industriji – ima smisla da istražimo ove teme na vlastitom blogu, koji ažuriramo tjedno. Mislim da je uhvatiti to na način koji prikazuje vašu osobnost i vrijednosti kao marku (čak i ako mi’govorimo o osobnom, a ne korporativnom brendu).”

primjer korporativnog blogaDeltaNet International nudi širok spektar tečajeva za obuku zdravlja i sigurnosti te pridržavanja propisa za tvrtke. Tvrtka’Sadržaj bloga varira od mentalnog zdravlja do cyber sigurnosti i zaštite podataka.

Pa ti’imam tvoju svijetlu ideju i ti’strastveno se bavite time. Sljedeći je korak pretvaranje toga u nešto sa jedinstvena vrijednost da možete razgovarati za a Dugo vrijeme.

Dodavanje jedinstvene vrijednosti znači pridonijeti nečemu odabranoj temi što nitko drugi na internetu ne doprinosi. Zvuči kao uzvišen cilj, ali vi’već sam odabrao temu koju si’re strasti oko – sad to’samo je pitanje od srca. Imate li neke savjete koji bi mogli proizaći samo iz osobnog iskustva? Što je sa smiješnom anegdotom koju samo ti mogao reći? Sada’vrijeme je za dodavanje boje!

Naše 19 najboljih savjeta o pisanju za Internet

Osiguravanje bloga’dugovječnost započinje u fazi planiranja. Svakako nemojte’odabrati temu koja’je previše osjetljivo na vrijeme, tako da će vaši postovi ostati relevantni. Također, izbjegavajte previše precizno postavljanje bloga’tema ili tema – u idealnom slučaju, ti’Planirat ću sadržaj za godine koje dolaze, a ti ne’ne želim se ograničiti odabirom teme sa samo jednim kutom pristupa. Pa, možda se pitate…

Kako održavati svoj sadržaj svježim?

Prvo što treba zapamtiti je da ako imate strast prema svojoj temi, to će se pokazati i u vašem sadržaju – pa nemojte’t stres! Ne bi’Ne bih se pitao kako započeti blog ako ga nisi’Ne bi imao interes o čemu pisati, zar ne?

Sljedeći Treba imati na umu da vaš sadržaj treba odgovoriti na postojeći zahtjev. Drugim riječima, odgovarate li na pitanje koje ljudi već postavljaju? Dodajete li razgovoru koji ljudi već vode? Odgovor bi trebao biti Da – a postoje alati koji će vam pomoći da to shvatite.

Istraživanje ključnih riječi je najbolji način da otkrijete o čemu razmišlja vaša publika.

Istraživanje ključnih riječi je postupak prepoznavanja popularnih izraza koje ljudi upisuju u tražilicama. Ovo znanje vam daje bolju predstavu o tome koji sadržaj ljudi traže i koji vas pitaju’Želim da vaš blog odgovori.

Intervjuirali smo izvršnog direktora SEO (Optimization Search Engine) Lorenza Corazzina, koji je objasnio:

“Istraživanje ključnih riječi važno je ne samo za pokretanje prometa, već i zbog toga što omogućava povezivanje posta na blogu s određenom kategorijom na vašem web mjestu. Zatim možete to proširiti pomoću ključnih riječi koje su pronađene u istraživanju.”

Drugim riječima, na svom blogu možete razviti čitav odjeljak s temama na temelju toga koje ključne riječi ljudi pretražuju po toj temi. Ako to vidite “zdravi recepti” dobije oko 90 tisuća pretraživanja mjesečno i to “lagani zdravi recepti” dobiva ~ 18k, tada ih možete upotrijebiti za izgradnju različitih dijelova bloga o zdravom životu. U širokoj temi zdravih recepata, tu’s puno potražnje zdravih recepata koji su lako napraviti – a ova bi podkategorija mogla biti vaš specijalitet.

Pa, možda se pitate odakle imamo te brojeve i kako ih sami možete pronaći. Gore prikazane brojke opseg pretraživanja, ili broj pretraživanja ključne riječi u određenom vremenskom okviru (obično mjesečno). Ključne riječi s visokim opsegom pretraživanja označavaju sadržaj koji ljudi traže. Oni također ukazuju na konkurenciju – tona relevantnih web stranica će sudjelovati u prvih nekoliko mjesta na SERP-ovima (Stranicama s rezultatima tražilice) za ključne riječi s velikim brojem.

Pa kako shvatiti koje ključne riječi imaju veliku količinu pretraživanja? Alati za istraživanje ključnih riječi poput SEMrush i BuzzSumo dat će vam ove brojke klikom na gumb. Vas’Morat ćete platiti za najpopularnije, najkorisnije verzije ovih alata – SEMrush, na primjer, probija banku za novi blog na proračunu u iznosu od 99,95-399,95 dolara – ali BuzzSumo nudi besplatnu verziju, kao i besplatna suđenja o plaćenim verzije.

Mi’Malo kasnije ćemo govoriti o tome kako možete postaviti svoje web mjesto za uspjeh SEO-a.

Planiranje i zakazivanje postova

Sad kad i ti’Ako ste naoružani uvidom u to što vaša publika želi čitati, možda bi se tamo činilo’s ogromnom količinom o kojoj treba pisati. Da’dobro – znači ti’odabrao sam slojevitu temu. To također znači da vam treba sadržajni kalendar.

Kalendar sadržaja omogućuje vam promišljeno organiziranje i planiranje postova na blogu. To’s nije dovoljno samo za postovno postavljanje – morate i post s relevantnošću. Istraživanje ključnih riječi trebalo bi informirati vaš kalendar sadržaja, tako da je krajnji rezultat raspored aktualnih, pravovremenih postova.

Naravno, možete’Ne predvidi koje će vijesti ili trendovi biti popularni mjesecima ili čak tjednima. Da’s zašto će vaš kalendar sadržaja biti vodič za strukturiranje bloga, a ne kruti popis obveza.

Kalendar sadržaja možete besplatno napraviti u Google tablicama ili na bilo kojoj drugoj platformi. Evo nekoliko potencijalnih stupaca koje treba uključiti:

 • Naslov članka
 • Kratak opis
 • Odgovarajuće SEO ključne riječi
 • Rok za dostavljanje roka
 • Datum objavljivanja objave

Samo vizualiziranje jednostavnih podataka poput ove omogućit će vam da vidite koji bi postovi bili relevantni u koje vrijeme i koje teme trebaju biti objavljene prije / nakon drugih tema.

6

Promovirajte svoj blog

Dakle, imate postove, i sada to’vrijeme je da ih promoviramo. Vaše sjajne ideje zaslužuju dosegnuti publiku!

Otkad mi’smo ponovno u doba trenutnog uživanja, mi’Započet ću s najbržim načinom kako biste privukli više gledatelja za svoj blog. Društveni mediji moćan je alat, pogotovo ako već imate malo sljedeće. Ako ne’t, možete početi objavljivati ​​sadržaj s relevantnim hashtagovima i započeti praćenje računa sa sličnim sadržajem na vašem blogu. Vas’Bit ćete integrirani u zajednicu za ni jedno vrijeme! Zatim možete dijeliti postove na blogu na društvenim mrežama i gledati kako se angažman razvija.

Možete i pisati postovi gostiju da biste se izložili na svojoj blogerskoj zajednici. Objavljivanje gostiju znači pisanje i pisanje članka za nekog drugog’s web stranice ili bloga (obično one sa sličnim fokusom i sadržajem kao i vaš vlastiti blog). Na taj način, ne samo da ćete dobiti širu publiku zainteresiranih čitatelja, vi’Dobit ću i link natrag na svoj blog, što će povećati vašu web lokaciju’prometa i ovlaštenja na Googleu’s očima.

primjer objavljivanja gostaVeliki smo obožavatelji objavljivanja gostiju ovdje u stručnjaku Website Builder. Evo biografije autora iz članka o web dizajnu koji je Lucy nedavno objavila na Shopify blogu.

Prilike za gostujuće postove možete pronaći tako da u Googleu potražite blogove koji su slični vašem. Smanjite to blogovima koji trenutno prihvaćaju postove gostiju pretraživanjem srodne ključne riječi + “postovi gostiju,” Kao “zdravi kuharski postovi gostiju.” Vas’Morat ćete poslati puno parcela da biste postigli najbolje šanse za uspjeh, ali vaša upornost će se isplatiti!

Will Hatton, osnivač popularnog bloga za putovanja The Broke Backpacker, rekao nam je kako je iz prve ruke naučio važnost postova gostiju i veza:

“Konkretno, SEO izgradnja veza stvarno je pomogla. Došavši do drugih blogova o putovanjima i prikvačiti dio njihovog prometa pojavljujući se kao hiperveza, stekao sam puno relevantnih čitatelja. Plus, ovo mi je pomoglo da se ocijenim za relevantne riječi koje su ljudi tražili na putovanjima.”

primjer putnog blogaBroke Backpacker je putopisni blog koji’predstavljen je u Forbesu, Business Insideru i BuzzFeedu. Osnivač Will Hatton piše o svojim iskustvima putujući svijetom po jeftino. 7

Optimizirajte za tražilice

Htjeti’Iskustvo s vezama i ključnim riječima dovodi nas do sedmog koraka: Optimizacija za tražilice. SEO je način na koji vaše stranice bloga bolje rangiraju SERP-ove – pa kada ljudi pretražuju te ključne riječi o kojima smo ranije govorili, vaša web stranica ima veće šanse da se pojave na prvom mjestu. SEO pokriva sve, od oznaka koje odaberete za vaš članak, do meta opisa koji sažmete.

označen primjer serpa

Naziv posta, URL i isječak svi su elementi SEO koji bi trebali biti kratki i brzi. Isječak se ponekad uzima iz meta opisa koji pišete prije objavljivanja posta, a drugi put se preuzima iz sadržaja u postu. Da biste osigurali relevantnost, želite obratiti pozornost na način strukturiranja sadržaja.

“Naslovi i H1 [primarni naslovi] su vrlo važni,” kaže Lorenzo, “jer tražilicama označavaju o čemu se radi.”

Jednom kad ti’na mjestu su vam jaki naslovi, naslovi i podnaslovi, sami možete optimizirati sadržaj. Darren crpi iz svog iskustva s DeltaNet International:

“Kvalitetni blogovi ključni su za snažan SEO, kao i oni’u pravilu su bogati sadržajem i prepuni su se kvalitetnih informacija kakve tragaju. To znači da oni’sjajno je za optimizaciju ključnih riječi koja je prirodna – tj. nije prisiljena – a još bolje za marke koje žele ciljati ključne riječi s dugim repom.

Ključne riječi s dugim repom općenito su mnogo specifičnije za ono što radite ili prodajete (mislite ‘kako postaviti sigurnu lozinku’ a ne samo ‘lozinka’) i na taj način pomoći privući ljude na vaš blog koji ga zapravo žele pročitati – svima’sretan je!”

Postoje i načini za optimizaciju slika u vašim postovima na blogu, kako bi oni pomogli vašoj web lokaciji da se poveća u SERP-ovima.

Možeš oblog vaše slike kako bi se osiguralo da ne’Ne usporite svoju web lokaciju’s brzina učitavanja (kompresija smanjuje veličinu datoteke bez smanjenja kvalitete). Postoji bezbroj besplatnih alata koji će vam olakšati komprimiranje slika jednim klikom na gumb – mi koristimo ImageResizer.com za komprimiranje našeg!

Također biste trebali dodati alt oznake na slike, što je opisni tekst koji se umjesto slike prikazuje ako može’Ne prikazuju se. To se može dogoditi ako je, primjerice, jedan od vaših čitatelja isključio slike u svom web pregledniku. Kada uključite relevantne, korisne oznake alt za slike (s uključenom ključnom riječi na stranici), tražilice to prepoznaju kao korisne informacije i to u konačnici pomaže da se stranica rangira više.

Naši WordPress SEO savjeti

Pet najboljih pružatelja usluga za SEO

8

Unovčite svoj blog

Ovaj zadnji korak je neobavezan i pobijedio je’ne dogodi se preko noći. Ali ako svoj blog započnete kao strastveni projekt, nakon nekog vremena, možda ćete vidjeti priliku od toga zaraditi. To možete učiniti putem oglasa i partnerskih partnerstava, koja će trgovci platiti za postavljanje na blogove s velikim prometom. Affiliate marketing znači zarađivati ​​proviziju promoviranjem tvrtke’s proizvodom na vašem blogu. To možete učiniti pisanjem posta o određenom proizvodu i povezivanjem s najboljim mjestom za kupnju.

Will objašnjava zašto je odlučio unovčiti The Broke Backpacker:

“Htio sam se moći stalno kretati, umjesto da moram raditi na statičkom mjestu. Znam puno ljudi koji su se na kraju putovanja morali naseliti na godinu dana. Za mene ovo uklanja element istraživanja i uzbuđenja koji su me natjerali da putujem na prvom mjestu. Mogućnost zarade na svom blogu za putovanja znači da mogu putovati bez da se snalazim i pronađem posao na bilo kojem jedinom mjestu.”

To’istina je da su neki blogeri u stanju zamijeniti cjelokupni prihod profitom od svog bloga. Da’je dobar cilj za postavljanje, ali postupak je postupan – mogli biste započeti s zarađivanjem nekoliko dodatnih dolara mjesečno. Ako je to nešto što si ti’Razmišljate o tome, potražite naš vodič za zarađivanje novca na web mjestu za potpuni iscrpni postupak sa savjetima i strategijama.

Kako započeti blog: Završna razmišljanja

Čestitam – ti’spremni ste za pokretanje bloga!

Kad jednom započnete početnu postavku, vi’Moći ćete potrošiti puno više vremena na zabavnom dijelu – drugim riječima, dijeleći svoje misli i ideje sa svijetom. Da biste zaključili, ovo je osam koraka’I ja ću doći tamo:

 1. Odaberite svoju platformu za bloganje
 2. Nabavite ime domene
 3. Odaberite predložak bloga
 4. Dodajte ključne stranice
 5. Planirajte i napišite svoje postove
 6. Promovirajte svoj blog
 7. Optimizirajte za tražilice
 8. Unovčite svoj blog

Započnite sada i vi’dobro ćemo vam doći do digitalne slave i bogatstva (ili u najmanju ruku zabave!) U komentarima nam javite svoje svijetle ideje za bloganje – možemo’čekam da pročitam vaše stvari.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map