Vrste web stranica: 11 najpopularnijih vrsta web stranica

To’Mislio sam da se svake minute stvori čak 380 novih web stranica. Da’s preko šest web stranica svake sekunde!


S toliko različitih web lokacija vani, ima smisla sortirati ih na mnogo različitih ‘vrste’. Zapravo, kada govorimo o vrstama web stranica, mogli biste napisati popis koji traje zauvijek – ali mi’već smo je suzili na 11 najčešćih.

Najpopularnije vrste web stranica

 1. Blog
 2. Poslovanje
 3. Brošura
 4. grupno financiranje
 5. E-trgovina
 6. obrazovni
 7. Mediji ili zabava
 8. neprofitna
 9. osobni
 10. Portal
 11. Portfelj

1. Blog

Blog

Blog je web stranica koja’Redovito se ažurira, vodi jedna osoba ili mala grupa i obično se piše slogovnim stilom.

Što se tiče sadržaja, kada je u pitanju bloganje, svijet je uistinu vaša kamenica. Dovraga, tamo’čak i blog o kamenicama!

Čak i ako je vaša web lokacija pobijedila’to ne može biti blog, to’i dalje je zgodna dodatna značajka za dodavanje interesa i autoriteta vašoj web lokaciji. Samo se uvjeri’posvećeni su da će biti svježi i ažurirani!

2. Posao

Poslovna web stranica

Poslovno web mjesto je svaka vrsta web stranice koja predstavlja vašu tvrtku. Čak i malim lokalnim poduzećima potrebna je jednostavna mrežna prisutnost (vidi ‘Brošura’ u nastavku) da se danas shvatimo ozbiljno’digitalno orijentiran svijet.

Web stranica je jedan od najjednostavnijih načina da se pokaže o čemu se radi u vašoj tvrtki i pronađete one sve važne nove kupce. Vaša web stranica treba imati otprilike stranicu i pojedinosti o tome kako vas ljudi mogu pronaći. Nakon toga nebo’s granica. Pogledajte našu ‘E-trgovina’ odjeljak u nastavku za tvrtke koje planiraju prodavati izravno putem svoje web stranice.

3. Brošura

Web stranica brošure

Kada kategorizirate web mjesta po funkcijama, a ‘brošura’ web stranica je najjednostavnija vrsta. Web stranice brošura obično imaju samo nekoliko stranica, a koriste ih male tvrtke kojima je potrebna jednostavna mrežna prisutnost. Učinkovito djeluju kao mrežna brošura, pružajući pregled onoga što je posao i kako možete doći u kontakt. Sadržaj na tim web stranicama uglavnom je lijep ‘statički’ – to’s to izgovoriti’s rijetko se ažurira.

4. Gužva

Web mjesto za crowdfunding

Prenakupljeno financiranje moderan je način financiranja vaše ideje. Od uzvišenog do smiješnog, crowdfunding je bila tajna dovođenja na tržište svega, od kockica fidgeta do mesnog sapuna..

Web stranice s mnoštvom finansiranja djeluju tako da preuzmu ‘obećanja’ različitih količina od puno ljudi, kako bi se postigao ciljni iznos potreban za proizvodnju proizvoda. Popularne crowdfunding web stranice uključuju Kickstarter i Crowdcube.

5. E-trgovina

Web mjesto za e-trgovinu

Web lokacija e-trgovine bilo je web mjesto koje izravno prodaje proizvod ili uslugu. Da se ne brkate s poslovnim web mjestima, pomoću web mjesta za e-trgovinu možete dodati proizvode ili usluge u svoju košaricu i platiti ih putem web stranice. E-trgovina čini sve veći dio prodaje u SAD-u.

6. obrazovne

Edukativna web stranica

Uvjet ‘obrazovni’ pokriva širok raspon web stranica.

Obrazovne web stranice koriste bilo koju kombinaciju igara, članaka, videozapisa i slika kako bi educirali svoju publiku. To bi moglo biti usmjereno na zabavno učenje za djecu ili ponuditi tečajeve za odrasle, poput Coursera i EdX.

7. Mediji ili zabava

Web stranica za medije

Web stranice medija sadrže redovito ažurirane sadržaje o trenutnim poslovima, vremenskim prilikama, sportu i zabavi. Vijesti poput CNN-a i zabavne web stranice poput ELLE spadaju u ovu kategoriju.

Sadržaj na medijskim stranicama je dinamičan, što znači’redovito se ažurira. Velike medijske stranice svakodnevno će objavljivati ​​više članaka i videozapisa.

8. neprofitna organizacija

Neprofitna web stranica

Neprofitne organizacije ne mogu se klasificirati kao tvrtke na isti način, ali još uvijek trebaju web mjesto. To će obično biti prilično jednostavno, opisati u čemu se odnosi neprofitna organizacija i pokazati posjetiteljima kako se mogu uključiti, donirati ili podržati na neki drugi način. Web stranice neprofitne organizacije često će imati funkciju prikupljanja adresa e-pošte i stvaranja baze podataka o ljudima koji su zainteresirani održavati kontakt s organizacijom putem biltena.

9. Osobno

Osobna web stranica

Možda ste čuli frazu ‘osobna marka’ okolo i okolo web stranica može predstavljati ogroman dio toga.

Dijelite slike, dijelite misli ili tretirajte svoju web lokaciju poput digitalnog životopisa. Tvoj izbor!

Ne znaš’ne treba biti kreativan (vidi ‘Portfelj’ ispod) ili bloger (vidi ‘Blog’ gore) da biste imali koristi od vlastite web stranice – a vi to ne’čak i ne trebate trošiti novac zarađujući.

10. Portal

Web stranica portala

Web stranice portala, poput Yahoo-a, okupljaju podatke s puno različitih web mjesta i prikazuju ih na jednom mjestu.

Web portali mogu biti interne internetske stranice za organizacije poput škola ili za velike tvrtke. To’s centraliziranim mjestom za dijeljenje vijesti, obuke i ažuriranja te za studente ili zaposlenike kako bi mogli pristupiti svojoj e-pošti i datotekama. Korisnici će im trebati vlastitu određenu prijavu za pristup ovim portalima.

11. Portfelj

Web stranica portfelja

Ako ti’ste pisac, umjetnik ili dizajner, vi’Želim otići korak dalje od osobne web stranice – tu može pomoći web stranica portfelja.

Na ovaj su način kreativci mogli prikazati svoj posao budućim zaposlenicima, predstaviti se kao slobodni profesori i općenito dobiti svoje ime (i posao) u velikom širokom svijetu.

Vrste web stranica: Sažetak

Mi’Odveli smo vas na obilazak zvižduka 11 najpopularnijih vrsta web stranica danas.

U vremenu koje’Uzmili ste vas da pročitate ovaj članak, napravljeno je oko 1.997 novih web stranica. Ako ti’ponovno si stvoriti svoje, zašto čekati? Inspiriranje možete crpiti iz naših odabira:

11 najpopularnijih vrsta web stranica

 1. Blog. Redovito ažurirani, ležerni tok sadržaja.
 2. Poslovanje. Mjesto za kupce ili klijente koji će pronaći više informacija o tvrtki na mreži.
 3. Brošura. Jednostavno, informativno mjesto koje’posebno je pogodna za mala poduzeća.
 4. grupno financiranje. Web mjesto za prikupljanje sredstava za oživljavanje vaših ideja.
 5. E-trgovina. Web-lokacija koja izravno prodaje proizvod ili uslugu.
 6. obrazovni. Web mjesto koje’napravljen je da pomogne ljudima da nauče stvari!
 7. Mediji ili zabava. Web-lokacija s redovito ažuriranim sadržajem o trenutnim događajima.
 8. neprofitna. Web-lokacija koja posjetiteljima olakšava podršku u organizaciji.
 9. osobni. Web mjesto koje funkcionira kao portfelj, životopis ili samo prostor za vaše misli.
 10. Portal. Organizirana prezentacija informacija s cijelog interneta.
 11. Portfelj. Više detalja od osobne web stranice!

Postoji li vrsta web stranice koju želite’d prekriven? Javite nam se u komentarima!

Popularni načini izrade web stranica

Sada imate ideju o različitim vrstama web lokacija koje su dostupne, neka’brzo pogledajte kako oni’obnovljena.

Kada je u pitanju izrada web stranice, postoje dvije različite rute:

1. CMS

Prva opcija je izgradnja web stranice pomoću CMS (Content Management System), kao što je WordPress. To možete učiniti sami preuzimanjem WordPressa ili nekog drugog CMS sustava, kupnjom predloška i izgradnjom web lokacije pomoću koda. Vas’Trebat ćete platiti naziv domene i ugostiti svoju web stranicu.

Prednosti su stvaranja web mjesta na ovaj način, ali vi’Trebat će vam neko tehničko znanje kako bih vas stigla tamo. Ako odlučite angažirati web dizajnera za izgradnju vaše web stranice, to je put kojim oni’Vjerojatno ću odabrati.

2. Izrađivač web stranica

Graditelji web stranica su internetske platforme koje korisnicima omogućuju izradu vlastite web stranice na temelju izbora predložaka. Ne znaš’Ne treba znati kako koristiti kod graditelja web mjesta – oni’zapravo vrlo jednostavan za korištenje, a vi’Plaćavat ćete mjesečnu naknadu kako biste ih nastavili. Oni’savršeno pogodni za poslovne web stranice, web stranice e-trgovine, blogove i portfelje. Složenije web stranice – misle da su portali i web stranice medija – najvjerojatnije će trebati biti izgrađeni s CMS sustavom.

Nisu, međutim, svi graditelji web stranica stvorili jednake. I ako ti’namjeravam se obvezati na korištenje istog za svoju web stranicu’Želim to znati’najbolje je za posao.

Da’s kojima možemo pomoći.

Mi’zadnjih nekoliko godina proveli smo opsežna istraživanja graditelja web stranica. Planirali smo planove sa svim najvećim graditeljima web stranica i svakodnevno smo imali ljude da ih koriste i daju nam svoje povratne informacije. Mi’Usporedili ste značajke i usporedili cijene. Pročitajte naš vodič s najboljim graditeljima web stranica da biste vidjeli što smo pronašli.

Pitanja i odgovori

Koliko košta web stranica?

To stvarno ovisi o vrsti web stranice koja vam je potrebna i kako želite da je napravite. Mnogi graditelji web stranica nude besplatne planove, pa web stranicu možete dobiti uživo bez plaćanja centa. Složenije web stranice zahtijevaju posao web dizajnera i / ili web programera, a mogao bi koštati više od 10 000 USD.

Koje je web stranice najbolje izgraditi s CMS-om?

CMS je potreban za web stranice velikih razmjera koje redovito objavljuju velik dio sadržaja, kao što su web stranice portala, web stranice medija i opsežni blogovi.

Koje je web stranice najbolje izgraditi s graditeljem web mjesta?

Manji i osobniji blogovi jednostavno su postavljeni kod graditelja web stranica. Graditelji web stranica također su idealni za portfelje, brošure, neprofitne organizacije i lokalne poslovne stranice. Ako ti’Nakon što objavite upravljanu količinu sadržaja, tada su graditelji web stranica jednostavan način da se njihov sadržaj lijepo prikaže.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me