Bagaimana Memulakan Perniagaan Dropshipping

bagaimana memulakan perniagaan dropshipping5 Langkah Mudah Melancarkan Kedai Dropshipping Anda pada tahun 2020

Memulakan perniagaan dropshipping anda sendiri adalah keputusan yang menarik – dan cukup pintar – untuk dibuat pada tahun 2020. Ini’dianggarkan akan ada 2.14 bilion pembeli digital di seluruh dunia pada tahun 2021, jadi pelanggan di luar sana menunggu. * Tetapi mengetahui di mana untuk memulakan, dan cara terbaik untuk menjadikan perniagaan anda berjaya, agak sukar.


Masukkan ahli. Dan tidak, kita’kami tidak meniup sangkakala kami sendiri di sini – kami menghubungi dropshippers kehidupan nyata untuk memberi anda nasihat yang boleh ditindaklanjuti pada setiap peringkat panduan dropshipping akhir-ke-akhir kami. Mereka’pernah berada di tempat anda sekarang, dan mempunyai beberapa kata bijak untuk menolong anda dalam perjalanan.

Di sini’lihatlah lima langkah utama anda’Saya perlu melalui untuk menjadi dropshipper…

Cara Memulakan Perniagaan Dropshipping: 5 Langkah Mudah

 1. Cari niche dan produk anda
 2. Pilih pembekal
 3. Isi semua perkara yang sah
 4. Pilih saluran penjualan anda
 5. Mula memasarkan produk anda

Kami’Saya akan memandu anda melalui setiap langkah ini, dan mendedahkan tiga kesalahan dropshipping yang sering dielakkan, untuk memberi anda peluang kejayaan yang terbaik. Tetapi pertama, kita’akan bermula dengan soalan umum: apa itu dropshipping?

* Sumber: Oberlo

Apa itu Dropshipping?

Pandang Pantas!

Dropshipping adalah model perniagaan di mana anda, peruncit, tidak’Tidak perlu menyimpan atau mengendalikan stok. Pelanggan memesan produk melalui kedai dalam talian anda, dan anda memberi amaran kepada pembekal anda. Mereka seterusnya memproses, mengemas, dan mengirimkan produk secara langsung kepada pelanggan. Ringkas!

Kedengarannya misteri, tetapi dropshipping sebenarnya cukup mudah.

Biarkan’mulakan dengan peranan anda. Anda bertindak sebagai peruncit – anda mempunyai kedai, mengiklankan produk, dan menerima pembayaran daripada pelanggan. Ini semua terdengar agak biasa. Walau bagaimanapun, sementara kedai dalam talian biasa hanya menghantar produk mereka kepada pelanggan pada masa ini, dropshipping sedikit berbeza.

Apabila anda menerima pesanan pelanggan, anda akan meneruskannya kepada pembekal dropshipping anda. Pembekal adalah pihak ketiga yang memiliki dan menyimpan produk yang anda’menjual semula. Apabila mereka menerima pesanan dari kedai anda, mereka menyiapkan, mengemas dan menghantar produk tersebut terus ke pelanggan anda.

Ini bermakna anda tidak perlu mengendalikan produk sendiri, yang merupakan salah satu perbezaan utama antara kedai dropping dan kedai tradisional.

bagaimana cara kerja dropshipping

Jadi, dari mana datangnya keuntungan anda?

Anda mengenakan harga runcit untuk produk anda – sebagai pelanggan, kebanyakan produk yang kami beli dikenakan pada harga runcit. Contohnya, jika anda’menjual semula cermin mata hitam, anda mungkin mengenakan bayaran kepada pelanggan anda $ 50 untuk satu pasang.

Anda kemudian membayar harga borong kepada pembekal untuk produk yang sama. Harga borong adalah yang biasanya dibayar oleh peruncit untuk produk ketika membeli dari pengeluar, dan itu’lebih murah dari harga runcit. Jadi, untuk sepasang cermin mata hitam hipotetis yang sama, anda mungkin membayar pembekal anda $ 40.

Ini bermakna anda akan memperoleh keuntungan $ 10!

Salah satu tarikan utama dropshipping adalah anda tidak’Saya perlu melabur sejumlah besar wang untuk membeli banyak stok untuk mula menjual.

Ini menjadikannya model perniagaan yang jauh lebih berpatutan dan terkawal. Anda tidak’Saya memerlukan sejumlah besar wang tunai untuk memulakan, dan anda tidak perlu’Saya tidak perlu risau untuk menyewa gudang untuk menyimpan stok – atau cuba memasukkan 100 kotak cermin mata hitam ke dalam ruang ganti!

Infografik Dropshipping

Psst! Tidak cukup bersedia untuk membaca keseluruhan panduan mengenai dropshipping? Kami mendengar anda. Itu’mengapa kami membuat infografik berguna ini untuk memandu anda melalui langkah-langkah utama bagaimana memulakan perniagaan dropshipping. Ia’versi ringkas, manis, dan ringkas panduan lengkap kami, untuk menjimatkan masa dan usaha anda.

Lihat di bawah untuk ringkasan ringkas panduan kami, dan jangan ragu untuk masuk dan keluar dari artikel apabila dan bila perlu. Nikmati!

bagaimana memulakan infografik perniagaan dropshipping

Sekiranya Anda Dropship?

Dropshipping adalah kaedah penjualan yang popular, tetapi tidak’maksudnya’s untuk semua orang. Sebilangan besar orang mula turun dengan alasan yang salah, atau dengan harapan yang tidak realistik. Oleh itu, perlukah anda memulakan perniagaan dropshipping anda sendiri? Biarkan’s cari…

Dropshipping adalah untuk anda sekiranya…

 • Anda sudah mempunyai kedai, dan ingin mencuba produk baru tanpa banyak risiko
 • Anda ingin memulakan e-dagang, tetapi mempunyai anggaran yang terhad
 • Anda’bersedia untuk bertahan, sabar dan melabur dalam perniagaan anda

Dropshipping isn’t untuk anda jika…

 • Anda hanya mahu membuat wang cepat
 • Anda tidak’Saya ingin meluangkan masa (atau wang) ke dalam perniagaan dropshipping anda
 • Anda’bergantung kepadanya untuk menggantikan pekerjaan 9-5 anda sekarang dan hidup mewah selamanya

Baiklah, jadi anda mungkin merasa sedikit kecewa kerana mungkin dropshipping menang’menjadikan anda seorang jutawan. (Hanya mungkin – anda tidak pernah tahu!) Tetapi dropshipping masih merupakan model perniagaan yang hebat, malah menguntungkan.

Kami hanya ingin anda mengetahui perkara-perkara ini sebelum memulakan, supaya anda dapat memberi tumpuan kepada bahagian-bahagian dropshipping yang sangat penting dan menyeronokkan!

DARI PENGALAMAN

bagaimana memulakan perniagaan dropshipping lewis headshot“Untuk pemula, saya’d mengatakan bahawa dropshipping bukan ‘cepat kaya’ jenis perniagaan.

Jika awak’Kami ingin membina jenama jangka panjang dan lestari yang memberi anda pendapatan sepenuh masa hanya dari komputer riba, selama bertahun-tahun akan datang, maka memerlukan masa dan dedikasi untuk menyiapkannya.

Walau bagaimanapun, ini adalah harga yang kecil untuk membayar gaya hidup seperti ini.

Sesiapa sahaja boleh mengumpulkan kedai e-dagang asas dan mengimport beberapa produk, tetapi itu’Bagaimana orang-orang yang datang sebelum kita memberikan nama buruk kepada orang-orang.”

Lewis Smith, Usahawan & Pengasas Dropship Tidak Berkunci

Anda boleh membaca beberapa mitos dropshipping di bawah ini, atau melangkau ke arah kebaikan dan keburukan untuk melihat keseimbangan apa yang diharapkan dari dropshipping…

Kebaikan dan Kekurangan Dropshipping

Masih tidak pasti adakah dropshipping sesuai untuk anda? Lihat kebaikan dan keburukan utama di bawah ini, untuk melihat apakah ini membebani anda!

Kekurangan Dropshipping Kekurangan Dropshipping
Anda tidak’memerlukan anggaran yang besar untuk memulakan, yang bermaksud anda boleh melancarkan perniagaan e-dagang anda tanpa risiko atau tekanan kewangan. Ia’s berdaya saing! Fakta bahawa sesiapa sahaja boleh memulakan perniagaan dropship bermaksud bahawa semua orang merasakannya.
Anda tidak’memerlukan banyak ruang simpanan. Bayangkan membeli stok yang mencukupi untuk keseluruhan kedai hari ini – di mana anda akan menyimpannya? Dengan dropshipping, anda tidak’Saya perlu risau tentang semua itu! Margin rendah adalah sisi gelap untuk kos overhead – selalunya anda mungkin merasakan tekanan untuk menjual lebih murah untuk bersaing dengan jenama lain.
Ia’s fleksibel – anda’tidak terikat dengan pejabat, meja, atau kedai batu bata. Perniagaan anda bergerak dengan anda! Masalah penghantaran boleh timbul sekiranya anda’kembali bekerja dengan pelbagai pembekal. Anda memerlukan penghantaran agar cepat dan boleh dipercayai, yang sukar semasa anda’tidak terkawal – dan itu’adakah anda yang harus menangani aduan sekiranya ada masalah.

DARI PENGALAMAN

ulasan pengguna shopify chris headshot“Anda boleh menjalankan perniagaan dropshipping dari mana sahaja di dunia selagi anda mempunyai komputer riba dan sambungan internet.

Anda juga tidak’Tidak memerlukan stok di muka yang sesuai untuk seseorang yang baru memulakannya.

Manfaat terbesar adalah apabila anda mempunyai semua persediaan anda memperoleh wang semasa anda tidur.

Saya masih ingat hari pertama saya bangun dan saya membuat lebih banyak semalam daripada yang saya lakukan dengan pergi bekerja sepanjang minggu.”

Chris Wane, Usahawan & Pengasas Advanced Dropshipping

Sekarang anda’lebih sedikit ahli dropshipping, biarkan’s selami lima langkah bagaimana memulakan perniagaan dropshipping sendiri – lengkap dengan petua dan pandangan daripada kisah kejayaan dropshipping sebenar.

Adakah kamu tahu?
Peruncit e-dagang yang menggunakan dropshipping berpotensi untuk menjadi sehingga 50% lebih menguntungkan daripada mereka yang hanya berurusan dengan inventori di lokasi.

# 1. Cari Niche dan Produk Anda

Pandang pantas!

Mencari niche sangat berguna untuk berhubung dengan khalayak sasaran, dan untuk mendapatkan produk yang relevan. Niches penting, tetapi produk lebih penting untuk kejayaan perniagaan dropshipping anda. Lakukan penyelidikan pasaran, cari cara untuk menambah nilai, dan fikirkan jenis pelanggan yang ingin anda tarik ke kedai anda. Ini adalah langkah pertama, dan boleh dikatakan paling penting – jadi jangan’t melangkau!

Nampaknya kebanyakan panduan untuk memulakan sesuatu bermula “Cari niche anda…” – dan dropshipping tidak berbeza.

Mencari niche anda adalah mustahak kerana ia dapat membantu anda mengurangkan khalayak sasaran anda dan jenis produk anda’Saya akan fokus. Bahkan boleh memberi kesan yang besar terhadap kejayaan perniagaan dropshipping anda dalam jangka masa panjang.

Terdapat pelbagai cara untuk mendekati niche – anda boleh mengikuti trend panas, atau memilih pilihan yang lebih stabil dan jangka panjang. Anda boleh meneka mana yang paling kami cadangkan!

Trend panas baik untuk kemenangan jangka pendek, tetapi mereka berjaya’sangat kompetitif, boleh datang dengan harga terendah, dan tidak’tahan lama. Anda’lebih baik memilih niche yang memberikan secara konsisten, dan memberi anda pelanggan berulang.

Lewis Smith juga menasihati para pesaing baru untuk tidak terlalu fokus pada kemenangan cepat:

“Pemula harus memberi tumpuan untuk memilih pasaran khusus jangka panjang dengan permintaan dan ketersediaan pembekal yang konsisten, pada titik harga yang cukup tinggi, dengan masa penghantaran 1-2 hari yang kompetitif.”

Jadi bagaimana anda memilih memilih niche yang menguntungkan?

Baiklah’selalu merupakan idea yang baik untuk menjalankan kajian – dan terdapat banyak alat di luar sana untuk membantu anda memulakannya. Berikut adalah pilihan utama kami:

 1. Trend Google – alat berguna ini menunjukkan kepada anda betapa popularnya istilah carian tertentu dari masa ke masa. Anda bahkan dapat melihat minat carian mengikut wilayah, dan membandingkannya dengan istilah carian lain dari masa ke masa. Oh, dan ia’percuma!
 2. SEMrush – walaupun anda tidak’gunakan ini untuk menyempitkan niche anda, ini adalah serba boleh untuk membantu anda terus berada di puncak pemasaran anda. Dari penyelidikan kata kunci hingga penjelajah pasarannya, SEMrush adalah aset yang kuat untuk perniagaan apa pun.
 3. Perancang Kata Kunci Google – alat popular ini membantu anda menentukan kata kunci mana yang harus anda targetkan, melihat seberapa kerap kata kunci tertentu dicari, dan menemui kata kunci baru yang relevan untuk diterokai.
 4. Kickstarter – ia’percuma, ia’mudah, dan itu’satu lagi kaedah terbaik untuk mencari produk yang popular. Anda boleh mencari mengikut kategori dan wilayah, dan itu menunjukkan kepada anda produk mana yang melepas – menjadikannya langkah yang lebih khusus dari Google Trends.
 5. Pemburu Trend – komuniti dalam talian yang besar yang dikhaskan untuk berkongsi trend pasaran. Ia’s dunia’komuniti trend terbesar, dan dengan 20 juta pandangan bulanan, anda’pastikan anda berada dalam syarikat yang baik – dan temui beberapa idea baru yang berkilat untuk perniagaan anda!

Anda mungkin sudah mempunyai idea tentang apa yang anda’mencari, tetapi jika anda tidak’t, maka sukar untuk mencari arah di antara semua trend tersebut.

Jika awak’berusaha keras untuk memulakan, kami mengesyorkan untuk berusaha mencari niche yang menggabungkan keuntungan dengan minat anda. Dengan cara itu, anda menang’akhirnya muflis, atau bosan dengan fikiran anda menjual produk yang anda minati!

Untuk mencari niche anda’minat, tanyakan pada diri sendiri:

 • Produk apa yang paling anda beli?
 • Laman web, blog, dan kedai mana yang paling sering anda lawati?
 • Adakah terdapat halaman media sosial yang sangat anda gemari?
 • Adakah anda mengumpulkan produk? Apa sahaja yang anda beli berulang kali?

Pastikan anda menggabungkan minat dengan penyelidikan – walaupun begitu’anda mengecilkan niche anda, periksa apakah itu’menguntungkan menggunakan alat yang disenaraikan di atas.

Untuk menolong, kami’telah melakukan penggalian dan menemui beberapa ceruk yang paling menguntungkan yang akan terus berkembang.

Kami melihat pasaran e-dagang yang paling menguntungkan, seperti fesyen, elektronik dan media, dan perabot – seperti yang ditunjukkan oleh Statista. Di pasar ini terdapat kategori seperti kasut, buku, atau peralatan rumah tangga. Ia’dalam kategori ini yang anda’Saya akan mencari produk khusus untuk dijual.

Di bawah ini anda dapat melihat perincian setiap pasaran, dan jangkaan pertumbuhan mereka antara sekarang dan 2024:

grafik pasaran dropshipping yang menguntungkanDi sini anda dapat melihat pasaran e-dagang yang paling menguntungkan dan pertumbuhannya antara sekarang hingga 2024.

Menurut Statista, fesyen adalah pasaran e-dagang bernilai tertinggi pada tahun 2020, dengan harga $ 717,440 juta. Itu’dijangka meningkat menjadi lebih dari $ 900 bilion pada tahun 2024, menjadikan fesyen sebagai pasaran yang cukup menguntungkan!

Tetapi kategori mana yang mesti anda cari dalam produk? Kami menganalisis data dan mendapati tiga kategori teratas yang paling berkembang antara sekarang dan 2024:

 • Beg dan Aksesori: dijangka meningkat sebanyak 10.8% sehingga mencapai lebih dari $ 200 bilion
 • Perkakas rumah: dijangka meningkat sebanyak 9.7% sehingga mencecah lebih dari $ 190 bilion
 • Pakaian: dijangka meningkat sebanyak 8.7% sehingga mencapai lebih dari $ 640 bilion

grafik nisbah e-dagang yang menguntungkanMenurut Statista, tiga kategori yang paling berkembang antara sekarang dan 2024 adalah beg dan aksesori, peralatan rumah tangga, dan pakaian.

Kategori lain yang menjanjikan termasuk Mainan dan Bayi, Makanan dan Minuman, dan Hobi dan Alat Tulis. Kategori dengan pertumbuhan paling rendah yang diramalkan adalah Alas Kaki, yang hanya dijangka tumbuh sebanyak 4% dalam empat tahun akan datang.

DARI PENGALAMAN

bagaimana memulakan perniagaan dropshipping raitis headshot“Cuba pilih produk yang orang beli berulang kali. Apabila seseorang membeli kanvas, dia mungkin menang’memerlukan yang lain untuk masa yang sangat lama, jika pernah. T-shirt, bagaimanapun, sering dibeli semula secara berkala.”

Raitis Purins, Ketua Pemasaran di Printful

Aplikasi Dropshipping Oberlo juga melakukan penyelidikan ke dalam kategori niche yang paling popular. Ini mengenal pasti 10 kategori terbaik, dan dibahas ke dalam ceruk berprestasi tertinggi untuk setiap kategori.

Sebagai contoh, ia menunjukkan bahawa wanita’pakaian dan aksesori adalah kategori dropshipping teratas – dan bahawa dalam kategori ini, niche yang paling banyak menerima pesanan adalah pakaian dalam.

Laporan Oberlo sememangnya bernilai diperiksa untuk membantu anda mengecilkan kedudukan anda lebih jauh!

Sekali anda’anda telah menemui niche anda, anda boleh mula mendapatkan produk. Ricky Hayes, dropshipper tujuh angka yang berjaya, mempunyai beberapa kata bijak mengenai memilih produk anda:

DARI PENGALAMAN

bagaimana memulakan perniagaan dropshipping ricky hayes“Secara jujur, kunci untuk menonjol dari orang lain adalah memiliki sesuatu yang baru di pasaran yang akan meletupkan mereka. Dari semua kedai yang saya miliki, orang yang saya mentor dan pelanggan saya’Saya telah membantu, saya melihat utas yang sama – produk yang biasanya paling baik dalam jangka pendek, sederhana dan panjang adalah produk yang:

 1. Menyelesaikan masalah
 2. Unik
 3. Kualiti tinggi

Inilah ciri-ciri yang saya cari ketika saya mempromosikan produk, kerana orang membeli lebih banyak keperluan daripada kehendak dalam kebanyakan keadaan. Apabila anda melihat produk, gambar penonton – gambar jantina mereka, gambarkan usia mereka, gambar mereka menggunakan item itu, dan gambar jika ia mempunyai daya tarikan besar…”

Ricky Hayes, Usahawan & Dropshipper

Berikut adalah beberapa petua teratas untuk mencari produk yang sesuai untuk perniagaan dropshipping anda:

 1. Kenal pasti sebarang trend semasa. Adakah terdapat produk panas di ceruk anda? Menggabungkan item yang sedang tren dengan yang lebih mantap adalah kaedah yang baik untuk meningkatkan penjualan.
 2. Menjalankan penyelidikan produk. Sumber seperti Google Trends dan Kickstarter.com berguna untuk melihat perkara yang diminati orang.
 3. Cari kaedah untuk menambah nilai. Bolehkah anda menambah produk anda’berbaloi dengan diri sendiri? Menambah nilai dapat membantu anda mengalahkan persaingan – ini mungkin melalui panduan unik untuk menggunakan atau memasang produk, misalnya.
 4. Fikirkan tentang khalayak anda. Adakah produk anda akan menarik minat peminat hobi? Atau perniagaan? Sebaik-baiknya anda ingin menjual produk yang orang akan datang berulang kali, dan mereka dapat’agar mereka dapat dengan mudah di kedai tempatan mereka.
 5. Don’Jangan takut untuk meregangkan niche anda… kadangkala. Kami tahu kami telah menghabiskan banyak masa untuk membantu anda mencari tempat yang sesuai untuk anda, tetapi dengarkan kami. Jika awak’menjual semula peralatan perkhemahan, adakah anda hanya perlu menggunakan dapur perkhemahan dan khemah? Tidak! Anda boleh bereksperimen dengan barang-barang yang berkaitan, seperti tuala pantai, kasut kembara, atau selimut yang selesa. Mulakan kecil dan lihat bagaimana reaksi pelanggan anda.

Ia’bernilai meluangkan masa untuk mencari produk yang tepat, kerana ini akan mempengaruhi semua perkara dari khalayak anda hingga pembekal anda dan seterusnya. Sebaiknya mulakan dengan niche kerana ia dapat mempermudah produk anda dan memastikan anda tidak melakukannya’berakhir dengan pilihan item secara rawak di kedai anda.

DARI PENGALAMAN

ulasan pengguna shopify emma headshot“Saya berpendapat bahawa salah satu sebab kedai dropshipping saya berfungsi dengan baik adalah saya memberi tumpuan kepada satu produk pada satu masa. Ini memaksa saya untuk benar-benar mengenal penonton dan mengetahui apa yang sesuai dengan mereka. Ke sana ke sana’peluang yang lebih tinggi bahawa produk akan berfungsi dengan baik semasa diuji.

Banyak pemula nampaknya mengalami sindrom objek berkilat – selalu melompat dari satu produk ke satu produk dan tidak pernah menghabiskan cukup masa untuk mana-mana dari mereka. Fokus berpecah seperti itu tidak pernah menghasilkan hasil yang baik bagi saya.”

Emma Reid, Usahawan & Dropshipper

Sekiranya anda ingin menjual produk anda sendiri dan bukannya mendapatkan sumber orang lain’s, anda mungkin ingin melihat cetakan on demand drophipping sebagai pilihan alternatif.

Sebelum meneruskan, pastikan anda mempunyai:

 1. Menjumpai niche anda
 2. Menjalankan penyelidikan produk
 3. Memilih produk anda

# 2. Pilih Pembekal

Pandang Pantas!

Memilih pembekal dropshipping yang betul adalah mustahak untuk kejayaan perniagaan dropshipping anda. Anda hanya boleh menjadi sebaik pembekal anda – anda’bergantung pada mereka untuk menghantar produk berkualiti baik dengan cepat untuk memuaskan pelanggan anda. Di bawah ini, kami mengemukakan beberapa petua utama untuk mencari pembekal dropshipping yang boleh dipercayai untuk perniagaan anda.

Sekali anda’anda telah menemui produk ideal anda, anda memerlukan pembekal yang boleh membekalkannya untuk anda!

Perniagaan dropshipping anda sangat bergantung pada pembekal anda melakukan pekerjaan dengan baik. Pelanggan anda’ pendapat anda bergantung pada penghantaran dan kualiti produk yang tiba – tidak ada yang anda kendalikan.

58% pelanggan yang disurvei telah berhenti berbelanja dengan peruncit kerana pengalaman penghantaran yang negatif, jadi anda memerlukan pembekal yang boleh anda percayai.

Seperti awak’d jangkakan, terdapat banyak pembekal di luar sana. Ada yang bagus. Ada yang tidak begitu baik. Dan sebilangannya harus dielakkan dengan segala cara. Di sini’s bagaimana membezakannya…

 1. Pesan sampel produk dari mana-mana pembekal anda’mempertimbangkan untuk menjalin hubungan dengan. Perhatikan masa penghantaran dan kualiti produk secara khusus.
 2. Awas pembekal dropshipping palsu – mereka’di luar sana! Kadang-kadang orang cuba bertindak sebagai orang tengah antara anda dan pembekal sebenar sehingga mereka mendapat potongan keuntungan anda.
 3. Lakukan penggalian. Sebilangan besar pemborong tidak’lakukan usaha pemasaran atau SEO mereka – cuba istilah carian yang berbeza, dan jangan’ditangguhkan sekiranya pembekal anda’laman web kelihatan bertarikh.

Taktik ini akan membantu anda memisahkan pembekal berkualiti dari yang buruk – dan ingatlah untuk mencari penipuan!

Klik ikon tambah di bawah untuk mengetahui tiga kaedah terbaik untuk mengelakkan urusan tidak jujur ​​seperti itu, atau teruskan membaca untuk mengetahui lima kaedah hebat untuk mencari pembekal dropshipping sempurna anda.

Adakah kamu tahu?

84% penjual dalam talian mendapati bahawa menjalin hubungan dengan pembekal dropshipping adalah sekatan jalan raya nombor satu untuk menubuhkan perniagaan dalam talian mereka.

“Direktori Drop Ship.” Dropship Gogo

5 Kaedah Mencari Pembekal Dropshipping

Terdapat pelbagai cara untuk mencari pembekal dropshipping. Berikut adalah pendekatan utama yang boleh anda ambil…

1. Hubungi pengeluar secara langsung

Ini adalah salah satu kaedah terbaik untuk mencari pembekal yang boleh dipercayai. Pertama, berhubung dengan produk’s pengeluar dan minta senarai pembekal borong mereka. Kemudian hubungi pemborong ini dan tanyakan apakah mereka menyokong dropshipping!

2. Gunakan pembangun e-dagang

Contoh pembangun e-dagang termasuk Shopify dan BigCommerce – anda boleh membina kedai dalam talian anda sendiri, dan kemudian menambahkan aplikasi yang membolehkan anda mengimport produk dari pembekal dropshipping. Ini adalah cara yang sangat mudah untuk bermula, yang kita’Saya akan menyelami lebih terperinci kemudian.

Di sini’Apa yang Emma fikirkan untuk menggunakan e-commerce Builder Shopify dengan plugin Oberlo:

“Saya pernah menggunakan dropship di WordPress dan kemudian menaip pesanan dan alamat pelanggan ke AliExpress. Waktu itu saya tidak dapat’t cari cara untuk mengautomasikannya jadi saya berpindah ke Shopify untuk kedai saya yang seterusnya.

Platform Shopify sangat mesra pengguna dan anda tidak tahu’Saya perlu tahu bagaimana membuat kod untuk membuat kedai.

Plugin Oberlo menjadikan hidup saya lebih mudah. Oberlo juga merupakan alat percuma yang hebat yang membantu anda memenuhi pesanan dan menjimatkan masa.”

3. Pesanan dari pertandingan

Ini adalah peretasan industri yang kemas – itu’s sangat membantu jika anda’sukar untuk mencari pembekal, jadi jangan’bergantung padanya dari hari pertama.

Di sini’Bagaimana cara kerjanya: anda dapati pesaing yang anda sangka juga adalah dropshipping, dan membuat pesanan kecil dengan mereka. Setelah menerima produk, dapatkan topi detektif anda – cari alamat pengembalian dan Google. Ini akan membawa anda ke pengirim yang asal… aka pembekal dropshipping.

4. Pergi ke pameran perdagangan

Sekiranya anda suka pergi ke sana dan bertemu orang secara berhadapan, anda harus mempertimbangkan untuk pergi ke pameran perdagangan. Ini memberi anda peluang untuk bergaul dengan pemain utama dalam bidang dropshipping anda.

Anda boleh membuat kenalan, menjalankan penyelidikan produk, dan mencari calon pembekal – semuanya dalam satu acara! Walaupun begitu – anda sahaja’Saya memerlukan sedikit masa dan wang untuk hadir. Anda boleh melihat pameran perdagangan yang akan datang dengan carian Google yang mudah – laman web seperti SaleHoo dan WholesaleCentral mempunyai kalendar pameran perdagangan untuk membantu anda.

5. Bayar untuk direktori pembekal

Direktori pembekal boleh membantu apabila anda’mula-mula bermula – mereka‘biasanya dipesan oleh produk atau industri, memudahkan mencari pembekal yang relevan. Mereka’sangat sesuai untuk melancarkan idea, dan biasanya diperiksa untuk memastikan pembekal yang disenaraikan adalah asli.

Direktori dapat mengurangkan kerumitan, menjimatkan masa, dan membantu menjana idea baru. Namun, anda biasanya perlu membayarnya, dan mungkin tidak mengunjunginya setelah menemui pembekal anda.

Menghubungi Pembekal Dropshipping Anda

Jadi, sekali anda’anda telah menemui pembekal dropshipping anda yang sempurna – atau sekurang-kurangnya mempersempit pilihan anda – apa yang anda lakukan?

Pertama, jika anda’saya ingin membuat pertanyaan serius dan benar-benar membuat bola bergulir, maka anda’Saya perlu disiapkan secara sah dan bersedia bertemu dengan pembekal’kriteria rasmi. Kami’Saya akan membincangkannya di bahagian seterusnya.

Sekiranya, buat masa ini, anda hanya ingin mengemukakan beberapa soalan awal, maka anda tidak mahu’Saya perlu risau tentang perkara ini.

Selain itu, berikut adalah beberapa petua cepat mengenai cara mendekati bakal pembekal:

 • Jadilah profesional. Dalam e-mel dan di telefon, perhatikan bahasa, nada, dan maklumat anda’menggunakan semula. Yakin dan sopan, aktif dalam pendekatan anda, dan jangan’t membuat tuntutan yang tidak masuk akal – itu’Saya akan membina hubungan yang baik!
 • Mengangkat telefon. Bagi banyak orang, ini cukup untuk mengeluarkan peluh sejuk – jika ya, jangan’bimbang! Pembekal mendapat banyak panggilan setiap hari, jadi mereka’terbiasa walaupun anda berbangkit’t – dan menghubungi pembekal anda adalah kaedah termudah untuk mendapatkan jawapan kepada soalan anda.
 • Bersedia. Sekiranya anda mempunyai soalan, cuba tuliskan sebelum menghubungi. Pastikan anda’telah membuat beberapa penyelidikan mengenai pembekal, produk anda dan aspek undang-undang. Ini akan membantu pembekal anda memandang serius anda.

Sekarang adalah masa untuk mengemukakan seberapa banyak soalan yang anda ada. Ini bukan sahaja dapat membantu anda menentukan sama ada pembekal anda boleh dipercayai dan pilihan yang tepat untuk anda – ia juga akan membuktikan kepada pembekal anda bahawa anda’telah menyelesaikan kerja rumah anda, dan memandang serius perniagaan dropping anda.

Klik ikon tambah di bawah untuk mendedahkan beberapa soalan terbaik untuk ditanyakan!

Pastikan anda selalu memesan produk sampel dari mana-mana pembekal yang anda’mempertimbangkan semula untuk perniagaan dropshipping anda. Ini akan membolehkan anda menilai mereka dari pelanggan’perspektif – melihat perkhidmatan pelanggan mereka, masa penghantaran, pembungkusan, dan kualiti produk.

Ingat itu 77% pengguna global telah meninggalkan pembelian kerana pilihan penghantaran yang tidak memuaskan, jadi pertimbangkan perkara ini semasa memesan produk sampel anda.

Sebelum meneruskan, pastikan anda mempunyai:

 1. Menyelidik pembekal dropshipping
 2. Memeriksa pembekal anda boleh dipercayai
 3. Hubungi pembekal berpotensi anda
 4. Produk sampel yang dipesan
 5. Mengemukakan soalan kepada pembekal anda

Pantas ke atas!

Shopify menjalankan kursus latihan percuma untuk membantu usahawan memulakan perniagaan dropshipping mereka sendiri. Sekiranya anda mahukan nasihat tambahan di atas panduan ini, berikannya’patut diperiksa!

# 3. Isih Semua Perkara Undang-Undang

Pandang Pantas!

Anda’menubuhkan perniagaan e-dagang yang sah, jadi anda perlu mencentang semua kotak undang-undang sebelum anda mula menjual. Sebilangan besar pembekal dropshipping memerlukan beberapa jenis dokumentasi undang-undang sebelum bersetuju untuk bekerjasama dengan anda’bernilai betul pertama kali.

Bila kamu’memikirkan bagaimana memulakan perniagaan dropshipping, anda boleh terjebak dengan strategi dan produk, pembekal dan strategi penjualan. Adalah mudah untuk melupakan sisi undang-undang perkara – paling penting kerana hal itu’sesuatu yang kebanyakan orang tidak’saya betul-betul mahu memikirkan. Atau tidak terlalu lama,!

Tetapi, jika anda’serius untuk menjadikan perniagaan dropshipping anda berjaya, maka anda harus peka tentang langkah ini. Ia tidak’Tidak perlu membosankan atau stres – inilah yang menjadikan perniagaan anda menjadi kenyataan, bukan sekadar impian.

Bersedia untuk menjadikannya nyata? Biarkan’pergi!

Sekarang adalah masa yang baik untuk menjelaskan bahawa kita bukan peguam. Kami’kembali ke sini untuk membantu, dan telah melakukan yang terbaik untuk menguraikan maklumat di bawah dengan jelas. Tetapi, jika anda memerlukan bantuan, panduan, atau nasihat undang-undang lebih baik, sebaiknya dapatkannya daripada profesional – kami’kembali menjadi pembangun laman web dan, y’tahu, barang berteknologi.

1. Periksa keperluan undang-undang tempatan anda

Dropshipping adalah 100% sah – tetapi syaratnya berbeza dari negeri ke negeri, dan negara ke negara. Pastikan anda melakukan pemeriksaan dua kali ganda sebelum memulakan. Anda mungkin perlu mendapatkan lesen perniagaan, misalnya.

2. Pilih struktur perniagaan

Apa?

Struktur perniagaan anda menunjukkan kategori mana perniagaan anda berada’merupakan ciri yang diakui secara sah. Contohnya termasuk syarikat dan bukan untung. Terdapat banyak perkara di luar sana, tetapi berikut adalah tiga perkara yang paling biasa:

 • Perniagaan tunggal – struktur perniagaan yang paling asas dan sederhana. Ia dilengkapi dengan pemfailan minimum dan penekanan cukai, yang merupakan bonus. Walau bagaimanapun, di sana’tidak ada perlindungan liabiliti, yang boleh membahayakan aset peribadi anda sendiri – kerana ini, kami tidak tahu’terlalu mengesyorkannya!
 • Syarikat Liabiliti Terhad (LLC) – ini mendaftarkan perniagaan anda sebagai terpisah daripada anda (dari segi undang-undang). Ini bermaksud anda mendapat tahap perlindungan yang lebih baik jika, katakanlah, anda akan dituntut.
 • C Perbadanan – ini memberikan perlindungan tanggungjawab tertinggi, yang dilengkapi dengan ketenangan fikiran… dan tanda harga yang lebih tinggi. Sebilangan besar syarikat besar ditubuhkan di bawah kategori ini.

Kita boleh’t memberitahu anda struktur perniagaan mana yang harus anda pilih. Tetapi secara keseluruhan, LLC cenderung sesuai dengan lebih banyak perniagaan daripada yang lain.

3. Sediakan akaun perniagaan yang berasingan

Don’t menggabungkan kewangan perniagaan anda dengan kewangan peribadi anda. (Jangan’t).

4. Memohon EIN

EIN bermaksud Nombor Pengenalan Pekerjaan, dan anda boleh melamarnya dengan cukup mudah melalui laman web IRS. Semua perniagaan memerlukan salah satu daripadanya, walaupun anda tidak melakukannya’mempunyai pekerja.

EIN diperlukan untuk:

 • Memohon bekerja dengan kebanyakan pembekal dropshipping
 • Bayar cukai
 • Jauhkan cukai dan kewangan peribadi dan perniagaan (lihat langkah # 3 di atas)

5. Daftarkan perniagaan dan nama domain anda

Anda tidak’Saya mahu orang lain menyalin nama perniagaan anda yang hebat, bukan? Untuk mengelakkan ini, daftarkan nama perniagaan anda dengan pihak berkuasa yang berkenaan. Anda’Saya akan mendapatkan petua dan nasihat berguna untuk ini dalam Pentadbiran Perniagaan Kecil AS’panduan: Pilih Nama Perniagaan Anda.

Sebelum meneruskan, pastikan anda mempunyai:

 1. Memeriksa keperluan undang-undang tempatan anda
 2. Pilih struktur perniagaan anda
 3. Sediakan akaun perniagaan yang berasingan
 4. Memohon EIN
 5. Mendaftarkan nama perniagaan anda

# 4. Pilih Saluran Jualan Anda

Pandang Pantas!

Sekarang ia’tiba masanya untuk menilai pelbagai saluran penjualan yang ada, dan pilih yang paling sesuai untuk anda. Contoh saluran penjualan termasuk membina kedai anda sendiri, atau menggunakan pasar seperti Amazon atau eBay. Kami’Saya akan melihat pemain utama, dan membantu anda mencari yang terbaik untuk perniagaan dropshipping anda.

Jadi anda’anda telah melalui semua undang-undang yang wajar, anda’telah memilih produk anda, dan pembekal anda sudah bersedia dan menunggu pesanan mula dilancarkan.

Itu bermaksud anda’siap sedia menjual, menjual, menjual!

Tapi mana?

Menjawab soalan itu adalah mengenai langkah ini. Saluran penjualan adalah tempat anda menjual produk anda dan bagaimana anda mendapatkannya di hadapan pelanggan. Contohnya, menjual secara bersemuka adalah jenis saluran penjualan. Yang terbaik untuk dropshipping adalah:

 • Membina kedai dalam talian anda sendiri menggunakan pembangun e-dagang (seperti Shopify atau BigCommerce)
 • Menjual melalui pasaran dalam talian (seperti Amazon atau eBay)

Kedai dalam talian vs pasaran

Ini adalah kebiasaan biasa dalam e-dagang – membina sendiri, atau memanfaatkan platform siap pakai? Setiap sisi dilengkapi dengan kebaikan dan keburukannya sendiri’bernilai mempertimbangkan pilihan anda sebelum memilih.

Pasaran Kedai Dalam Talian
Contoh Trafik Bayaran menjual? Bayaran langganan Kemudahan penyediaan
Shopify
Komersial Besar
Amazon
eBay
Tingkatkan trafik sendiri Trafik yang sedia ada
Tiada ~ 10% setiap produk atau penjualan (pemboleh ubah)
~ $ 29 / bulan ~ $ 39.99 / bulan (Amazon)
Mudah Sangat mudah

Pembangun e-dagang seperti Shopify memberi anda alat untuk membuat kedai dalam talian anda dengan mudah. Anda harus meningkatkan trafik anda sendiri dan melabur sedikit masa, tetapi yang terbalik adalah anda mempunyai kawalan penuh ke atas kedai anda’reka bentuk. Penjenamaan, pemasaran, dan inventori stok juga lebih mudah dikendalikan melalui pembangun e-niaga.

Pasar dalam talian popular kerana mereka mempunyai banyak lalu lintas untuk anda gunakan. Sekiranya anda menyenaraikan produk anda di laman web seperti Amazon, anda berpeluang untuk dilihat oleh banyak pelanggan berpotensi.

Kelemahannya? Anda tidak mempunyai kawalan terhadap penjenamaan, anda’sesuai dengan dasar mereka, dan anda sering perlu membayar yuran penjualan atau penyenaraian.

Secara keseluruhan, kami mengesyorkan membina kedai dalam talian anda sendiri – kedai itu’lebih baik untuk menyokong perniagaan jangka panjang dan berjaya daripada hobi menjual. Tetapi mengapa tidak melihat lebih dekat setiap pilihan sebelum membuat keputusan?

kedai dalam talian vs pasaran dalam talian

Di sini’apa yang Ricky katakan mengenai faedah menggunakan Shopify untuk dropship:

“Saya lebih suka Shopify kerana ia adalah yang terpantas dan termudah, dan peneraju industri di ruang e-dagang. Manfaat terbesar dari ini adalah anda mempunyai sebilangan besar masyarakat untuk membantu menyokong dan memelihara anda sekiranya anda memerlukan pertolongan (yang anda mahukan), sehingga anda dapat membina kemahiran anda dan mewujudkan perniagaan impian anda. Ia juga membolehkan penyesuaian terbaik, jadi ingatlah.

Secara peribadi, saya mengesyorkan kepada mereka yang memulakan perniagaan dropshipping untuk membina laman web asas di Shopify dengan sebaik mungkin (tanpa perlu risau tentang setiap perincian), dan jalankan lalu lintas di sana. Ini adalah tempat yang paling anda pelajari, kerana anda sentiasa dapat memperbaiki laman web anda dengan mudah dari masa ke masa.”

Shopify Pro Shopify Cons
Pembangun e-dagang terbaik di pasaran Kurang lalu lintas percuma daripada pasaran dalam talian
Mempunyai aplikasi dropshipping khusus yang dapat anda gunakan secara percuma, yang disebut Oberlo, yang memudahkan pertumbuhan penjualan Shopify mengenakan bayaran transaksi kecuali anda menggunakan Pembayaran Shopify
Memberi anda alat untuk melancarkan perniagaan yang berjaya Sekiranya anda mahukan lebih banyak ciri, anda’Saya memerlukan rancangan Oberlo premium, bermula dari $ 29.90 / bulan
Kebaikan BigCommerce Kekurangan BigCommerce
Mempunyai semua alat yang diperlukan untuk meningkatkan perniagaan dropshipping Tidak begitu mesra pemula seperti Shopify
Bayaran transaksi atau penyenaraian 0% Tidak ada integrasi dropshipping khusus yang direka khas untuk BigCommerce
Pilihan penjualan pelbagai saluran yang kuat memberi anda banyak ruang untuk meningkatkan lalu lintas Mungkin terlalu banyak untuk dikendalikan untuk kedai yang sangat kecil

Pssst! Dapatkan sehingga tiga bulan percuma dengan BigCommerce

Kami hanya ingin memberitahu anda bahawa BigCommerce kini menawarkan hingga percuma tiga bulan semasa anda mendaftar ke rancangan baru. Pergi ke laman web BigCommerce untuk melihat tawaran ini secara langsung!

Kelebihan Amazon Kekurangan Amazon
Tahap lalu lintas percuma yang besar Tidak ada kawalan nyata terhadap penjenamaan, strategi penjualan, atau peringkat
Mempunyai perkhidmatan pemenuhan sendiri yang dapat anda gunakan untuk menyimpan, mengemas, dan menghantar produk anda sendiri Tidak ada hubungan pelanggan jangka panjang – terbaik untuk penjualan jangka pendek
Ia’cepat dan senang dijual melalui Anda perlu membayar yuran penyenaraian / penjualan yang boleh memakan keuntungan anda

Adakah mesti satu atau yang lain?

Tidak! Anda boleh memilih untuk menggabungkan saluran penjualan yang berbeza, jadi jangan’tekanan sekiranya anda boleh’t memutuskan. Sekiranya anda melalui jalan ini, kami mengesyorkan terlebih dahulu membina kedai dalam talian anda dan menubuhkan perniagaan dropship anda dengan cara itu.

Ini kerana ia’Akan menjadikan perniagaan anda lebih mudah diuruskan dalam jangka masa panjang. Pembangun e-dagang seperti Shopify dan BigCommerce mempunyai sistem inventori yang mengagumkan, menjadikan hidup anda lebih mudah. Anda kemudian boleh berkembang untuk menjual di Amazon atau eBay jika anda mahu.

Sebelum meneruskan, pastikan anda mempunyai:

 1. Selesaikan beberapa kajian mengenai saluran penjualan yang berbeza
 2. Memutuskan saluran penjualan yang paling sesuai dengan perniagaan anda

Ketahui lebih lanjut

Tidak pasti saluran penjualan mana yang sesuai untuk anda? Lihat ulasan kami untuk mengetahui lebih lanjut:

 • Kami Ulasan Shopify memberi anda gambaran penuh di Shopify’kelemahan dan kelemahan
 • Cari BigCommerce’kebaikan dan keburukan dalam terperinci kami Kajian BigCommerce
 • Ketahui platform mana yang lebih baik untuk anda di kami Shopify vs Amazon perbandingan

# 5. Mula Memasarkan Produk Anda

Pandang Pantas!

Setelah kedai dan produk anda dihidupkan, anda boleh’hanya duduk dan berharap orang tersandung. Internet adalah tempat yang besar, jadi anda perlu memberi perhatian kepada produk anda. Pemasaran adalah kunci untuk meningkatkan lalu lintas dan mendorong penjualan.

Anda’jauh dari bermimpi memulakan perniagaan anda sendiri, dan Googling “dropshipping untuk boneka” apabila bos anda tidak dapat’t melihat. Sekarang, dengan kedai anda hidup dan produk anda siap, anda menunggu dengan penuh nafas untuk penjualan pertama yang akan dilakukan di telefon anda.

Tidak ada.

Masih tiada.

Sebelum anda melemparkan telefon anda dalam keadaan kecewa atau berhenti sepenuhnya, mari tunjukkan tiga taktik pemasaran teratas untuk mendapatkan lebih banyak penjualan.

Menurut Shopify, anda perlu menghabiskan sekurang-kurangnya 75% masa anda untuk memasarkan sekurang-kurangnya empat hingga enam bulan setelah melancarkan laman web anda. Ya, anda betul membaca – jadi gulung lengan baju anda dan bersiap-siap untuk memetik sihir pemasaran!

# 1. SEO

Dropshippers bergantung pada SEO sama seperti penjual dalam talian yang lain. SEO bermaksud ‘pengoptimuman enjin carian’, dan merupakan seni untuk mendapatkan laman web anda di Google’hasil carian s. Sekiranya anda mempunyai kedai dalam talian, anda perlu mengoptimumkannya sehingga Google menduduki tempat yang lebih tinggi di halaman cariannya.

Lakukan ini dengan menggunakan kata kunci, memaut ke halaman lain di laman web anda, dan memastikan laman web anda mesra pengguna, memuat dengan pantas, dan mudah alih. Memulakan blog di laman web anda juga dapat membuat keajaiban untuk SEO, kerana Google suka kandungan panjang dan berkualiti tinggi.

Pasaran dalam talian mempunyai jenis SEO mereka sendiri. Jika awak’di Amazon atau eBay, anda kurang mengawal sejauh mana kedudukan produk anda dalam hasil carian mereka, tetapi masih ada perkara yang boleh anda lakukan.

Satu perkara utama adalah memberi perhatian kepada ulasan pelanggan anda, kerana ini sangat mempengaruhi sejauh mana laman web seperti Amazon memberi peringkat produk anda.

# 2. Media sosial

Pilih saluran media sosial yang tepat untuk perniagaan anda – misalnya, tidak semua kedai mesti dipromosikan di Instagram, jadi menilai dengan teliti di mana jenama anda paling sesuai. Anda juga harus memikirkan siapa yang membeli produk anda dan di mana produk tersebut’kemungkinan besar akan dikunjungi.

Siarkan kandungan yang relevan dan biasa yang’tidak terlalu laku – ingat bahawa orang pergi ke media sosial untuk bersantai, jadi jangan’menghujani mereka dengan promosi yang memaksa.

wayfair dropshipping media sosial perniagaanAdakah anda tahu bahawa Wayfair bermula sebagai kedai dropshipping, dan kini bekerjasama dengan lebih daripada 10,000 pembekal? Di sini anda dapat melihat bagaimana Instagramnya menampilkan gambar-gambar berwarna yang menarik secara visual untuk menarik pertunangan.

Sekiranya anda melakukannya dengan betul, media sosial boleh menjadi sumber lalu lintas yang besar. 54% penyemak imbas sosial menggunakan media sosial untuk meneliti produk, jadi’sepadan dengan masa dan usaha anda.

Anda’Saya akan banyak mendengar mengenai iklan berbayar di laman web seperti Twitter dan Facebook. Kami mengesyorkan agar anda dapat menangani platform sosial anda terlebih dahulu, meningkatkan lalu lintas, dan kemudian menggunakan iklan berbayar untuk meningkatkan lalu lintas yang ada.

Ricky Hayes menasihati penasihat baru untuk berhati-hati agar tidak terlalu bergantung pada iklan berbayar:

“Untuk pemula, fokus pada pendidikan sebagai keutamaan anda. Jangan terperangkap bahawa iklan Facebook adalah satu-satunya platform pemasaran, dan pelajari tentang Google, Bing, dan YouTube, yang merupakan bidang peluang besar.”

# 3. Imej dan penerangan produk

Menggunakan gambar stok produk anda boleh menjadi hebat – mereka’sering disediakan oleh pembekal anda, yang bermaksud mereka’kembali profesional dari segi kualiti. Walau bagaimanapun, ini juga dapat menyebabkan orang lain yang memiliki foto produk sama seperti anda!

Ini boleh menyebabkan masalah ketika anda muncul berdampingan dalam hasil carian (misalnya di Pinterest). Untuk mengelakkan ini, cuba ambil gambar produk anda sendiri. Pastikan mereka’kembali berkualiti, jelas, terang, dan tidak kabur. Kami mempunyai panduan bagaimana mengambil gambar produk jika anda memerlukan beberapa petua!

Anda juga dapat memperoleh pesaing dengan menulis keterangan produk yang meyakinkan yang benar-benar menjual produk tersebut. Berhubung dengan pelanggan, bersikap deskriptif dan ringkas, dan anda pasti akan melihat hasil yang baik.

Raitis Purins memberi kami nasihatnya mengenai cara memasarkan produk dengan jayanya:

“Untuk berjaya dalam memasarkan produk, anda harus memberi anda semua’kita harus membuat persembahan produk dan membiarkan harganya menjadi tanda harga sahaja. Ia’penting untuk mencipta cerita yang membenarkan harganya.”

panen harian contoh bagaimana memulakan perniagaan dropshippingThe Daily Harvest menggunakan gambar dan perihalan khayalan untuk menjual produknya. Kami suka bagaimana ia’s menarik faedah utama smoothie ini! Selamat mengetahui…

Petua ini adalah untuk memulakan pemasaran anda. Seperti biasa, di sana’banyak lagi yang boleh anda lakukan, jadi jangan’tandakan ini dan kemudian berhenti. Teruskan, terus Googling, dan terus belajar.

Pemasaran adalah pekerjaan yang tidak pernah berakhir, jadi semakin anda menikmatinya dan menerapkan percubaan dengan teknik baru, semakin berjaya perniagaan dropshipping anda!

Sebelum meneruskan, pastikan anda mempunyai:

 1. Memilih strategi pemasaran utama anda
 2. Dedikasi masa untuk menjalankan perniagaan anda’ Pemasaran
 3. Mula meneliti lebih banyak kaedah pemasaran

3 Kesalahan Dropshipping yang biasa dielakkan

Anda sering mendengar statistik bahawa 90% perniagaan dropping gagal. Itu’ini adalah fikiran yang menakutkan untuk orang yang baru terjun, tetapi jika anda melihat lebih dekat, fikirkanlah’sukar mencari sumber yang boleh dipercayai untuk angka tersebut.

Yang benar adalah bahawa terdapat beberapa kesalahan yang sering dilakukan orang yang boleh menyebabkan masalah untuk perniagaan mereka, menyebabkan mereka sukar. Kami’telah mengumpulkan yang paling teruk sehingga anda dapat mengelakkan membuat kesalahan yang sama.

# 1. Tidak melaburkan masa atau wang

Ini adalah salah satu kesalahan yang paling biasa dilakukan oleh dropshippers baru – dan salah satu yang paling teruk!

Dropshipping tidak’memerlukan pelaburan yang sama seperti model perniagaan lain, tetapi tidak’maksudnya awak mesti’memasukkan wang. Sebagai contoh, mendirikan kedai Shopify akan dikenakan biaya $ 29 sebulan, dan anda mungkin perlu membuat pra-bayar kepada pembekal untuk produk yang anda miliki’t terjual lagi.

Ini adalah kos biasa yang perlu dihadapi semasa menjalankan perniagaan dropshipping, dan jika anda’enggan berpisah dengan wang tunai, maka anda’Saya akan cepat ketinggalan dalam persaingan.

Walau bagaimanapun, keperluan utama pelaburan adalah masa. Itu’bukan untuk mengatakan bahawa ia harus dilakukan setiap jam bangun anda, tetapi ia tetap memerlukan perhatian anda. Luangkan masa untuk meneliti produk dan pembekal dengan betul, memperhatikan pelanggan anda, dan komited untuk pemasaran anda. Anda’Saya akan melihat faedahnya!

Ia memerlukan ketabahan sebenar Chris sebelum dia mula menghasilkan wang yang serius:

“Ia memerlukan 5 percubaan kedai yang gagal sebelum akhirnya saya mula membuat penjualan yang konsisten, tetapi ketika akhirnya berjaya memecahkannya, saya membuat £ 10,000 pertama dalam 6 minggu pertama dari kedai ke-6 saya.”

# 2. Mengabaikan sokongan pelanggan

Ini adalah satu lagi kesalahan biasa yang boleh merosakkan perniagaan anda dengan serius. Hanya kerana anda’tidak menghantar produk kepada pelanggan anda secara langsung’bermaksud anda boleh mencuci tangan tanggungjawab anda.

80% orang berhenti berniaga dengan syarikat kerana pengalaman pelanggan yang buruk, jadi anda boleh’tidak mampu untuk berusaha!

Baca ulasan produk, balas komen positif dan negatif, atasi masalah, dan jadilah kehadiran aktif untuk pelanggan anda. Dengan 97% pengguna membaca ulasan dalam talian sebelum membeli produk, anda boleh membantu anda dengan terus aktif dalam bahagian ulasan dan menyelesaikan masalah secepat mungkin – dan sopan – mungkin.

Sekiranya pelanggan tidak berpuas hati dengan pesanan mereka, itu’adakah anda yang harus melangkah dan menanganinya – walaupun kesalahan itu tidak berlaku’kesalahan anda!

# 3. Memberi tumpuan kepada bahagian iklan berbayar yang salah

Ini adalah sesuatu yang sering dilihat oleh Lewis Smith:

“Kesalahan biasa yang saya lihat membuat dropshippers baru adalah berusaha untuk mengarahkan lalu lintas yang sejuk ke kedai mereka menggunakan iklan Facebook dan Instagram. Semasa menjual produk bernilai tinggi, ia’jauh lebih mudah untuk memenuhi permintaan yang ada daripada membuat permintaan baru – iaitu’mengapa tahap penyelidikan dan pengesahan khusus sangat kritikal.

Terdapat dua cara untuk melihat lalu lintas berbayar:

Yang pertama adalah ‘Pemasaran berasaskan gangguan’, kerana anda pasti akan melihat di suapan Facebook dan Instagram anda sendiri (iaitu gel pemutihan gigi ajaib yang kelihatannya ada di mana-mana).

Namun, di Dropship Unlocked kami mengajarkan pendekatan yang lebih disasarkan untuk mencari pelanggan, yang dikenali sebagai ‘Pemasaran Niat Carian’. Ini adalah iklan yang dipaparkan hanya kepada pelanggan yang secara aktif menyatakan minat untuk membeli produk anda (iaitu: Iklan Teks Beli-Belah dan Carian Google).

Ini memfokuskan perbelanjaan iklan anda hanya pada sebahagian besar ‘sedia untuk dibeli’ pelanggan. Kami kemudian menjalankan kempen penargetan semula di saluran media sosial untuk membawa pelanggan kembali ke laman web anda jika mereka pergi tanpa membeli.”

Q&A Dengan Dropshippers

Q&DENGAN LEWIS SMITH

bagaimana memulakan perniagaan dropshipping lewis headshot“Sejauh ini, bahagian yang paling bermanfaat bagi saya adalah menghabiskannya dengan isteri saya, kerana salah satu motivasi utama saya untuk mewujudkan perniagaan gaya hidup adalah menghabiskan lebih banyak masa dengan keluarga saya.”

Sedikit mengenai Lewis… Pengasas Dropship Unlocked Lewis Smith adalah seorang usahawan dari London, England yang meninggalkan pekerjaan di bandar korporatnya untuk melancarkan perniagaan e-dagang bebas lokasi.

Di samping menjalankan portfolio perniagaan e-commerce sendiri, dia kini membantu usahawan UK yang lain untuk membuat perniagaan yang mengubah hidup dengan bimbingan dan latihan melalui Dropship Unlocked.

Q&DENGAN WANE CHRIS

ulasan pengguna shopify chris headshot

“Kejayaan terbesar saya adalah mengembangkan perniagaan saya cukup untuk memberi saya peluang untuk melunaskan gadai janji saya. Untuk mengatakan bahawa tujuan asal saya adalah untuk memperoleh £ 200 sebulan, kerana dapat melunaskan gadai janji saya dengan cepat masih menenangkan fikiran saya hingga ke hari ini.”

Sedikit mengenai Chris… Chris telah turun dan mati selama 4 tahun terakhir, tetapi telah melakukannya sepenuh masa selama 2 setengah tahun yang lalu. Dia memulakan perniagaannya sebagai cara untuk menghasilkan sejumlah wang tambahan untuk membantu membayar bil-bilnya dan menabung untuk perjalanan darat di seluruh Amerika. Dia’menjual segala-galanya dari barang kemas hingga googles salji dan produk berbasikal.

Chris kini menjalankan Advanced Dropshipping Academy, yang membantu orang membina dan melancarkan perniagaan dropshipping mereka sendiri melalui tutorial langkah demi langkah.

Q&DENGAN PAKAIAN RAITIS

bagaimana memulakan perniagaan dropshipping raitis headshot

“Ketika Printful baru sahaja bermula, tidak banyak syarikat yang menawarkan perkhidmatan drop-on-demand (POD). Sekarang kita’sudah memenuhi lebih dari 15 juta item, yang menunjukkan permintaan meningkat.”

Sedikit mengenai Raitis… Raitis telah mengarahkan Printful‘operasi pemasaran sejak 2016. Printful adalah salah satu syarikat percetakan dan gudang berdasarkan permintaan terbesar di dunia – pencapaian yang mengagumkan memandangkan syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2013!

Q&DENGAN EMMA REID

ulasan pengguna shopify emma headshot

“Ia’sangat penting untuk meluangkan masa untuk merenungkan di mana anda berada sebulan yang lalu. Dan terus melihat ke belakang kedai anda dan melihat apakah anda dapat melihat sesuatu yang perlu diperbaiki. Perubahan tambahan itu akan bertambah dan membawa kepada membina sesuatu yang berjaya.”

Sedikit mengenai Emma… Dengan cepat bosan dengan pekerjaannya sebagai penyambut tetamu, Emma memulakan perniagaan dropshipping pertamanya sekitar 4 tahun yang lalu. Sejak itu, dia berjaya meningkatkan satu produk menjadi pendapatan $ 560,000 hanya dalam tempoh 8 bulan. Dia’telah menjalankan kedai dropshippingnya selama 6 bulan, tetapi merancang untuk mula menjual produk label putihnya sendiri dalam masa terdekat.

Di samping perniagaan dropshippingnya, Emma menguruskan laman web emmareid.com, yang dia gunakan untuk memuat naik tutorial untuk membantu calon dropshippers.

Q&DENGAN HAYES RICKY

bagaimana memulakan perniagaan dropshipping ricky hayes

“Industri ini kini bergerak ke arah membina jenama, yang pada dasarnya hanya mendapatkan pelanggan setia yang akan membeli dari anda, berulang-ulang kali.”

Sedikit mengenai Ricky… Ricky Hayes adalah pakar dropshipping dengan pengalaman lebih dari dua tahun dan penjualan lebih dari $ 6,000,000 di Shopify menggunakan Facebook, Google, Bing & Iklan YouTube untuk mendatangkan pelanggan. Dia’s juga pengasas bersama Drophipping Shopify tema Debutify.

Ricky mempunyai saluran Youtube lebih daripada 13,000 pelanggan dan memberi tumpuan kepada pengajaran perniagaan bagaimana membina aliran pendapatan jangka panjang melalui penjenamaan.

Kesimpulannya

Anda datang ke artikel ini untuk mencari jawapan mengenai cara memulakan perniagaan dropshipping. Semoga anda’kini cukup yakin untuk memulakan dan mengubah impian menjatuhkan itu menjadi kenyataan.

Kami’telah melalui proses tersebut, mulai dari memilih produk anda hingga ke pemasaran kedai anda. Kami menyedarinya’banyak yang perlu diambil, jadi di sini’merupakan rangkuman pantas lima langkah tersebut…

Cara Memulakan Perniagaan Dropshipping: 5 Langkah Mudah

 1. Cari niche dan produk anda
 2. Pilih pembekal
 3. Isi semua perkara yang sah
 4. Pilih saluran penjualan anda
 5. Mula memasarkan produk anda

Sepanjang perjalanan, kami’telah memalsukan mitos dan cuba mempersiapkan anda untuk apa sebenarnya dropshipping. Dengan kata-kata bijaksana dari drophippers kehidupan nyata yang terdengar di telinga anda, kami harap anda’kembali bersemangat untuk memulakan perjalanan dropshipping anda!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map