Cara Jual Di Pinterest: 3 Cara Berkesan untuk Menjana Wang

Ramai orang pergi ke Pinterest untuk mendapatkan inspirasi untuk hiasan rumah, fesyen, resipi dan sebagainya dan sebagainya.


Tetapi apa yang tidak dilakukan oleh kebanyakan orang’sedar bahawa Pinterest adalah saluran penjualan yang besar untuk perniagaan.

Sekiranya anda ingin meningkatkan penjualan dalam talian anda dengan cepat dan mudah, anda perlu melihat cara menjual di Pinterest.

Kenapa? Kerana Pengguna Pinterest membayar lebih banyak setiap pesanan daripada rangkaian media sosial lain – seperti Facebook dan Twitter – dengan Instagram satu-satunya platform utama yang semakin tinggi.

Bagaimana Menjual di PinterestNilai Pesanan Purata di Media SosialPengguna Pinterest mempunyai nilai pesanan purata $ 58.95

Ketahui cara menjana wang di Instagram di sini.

Sehingga 2018, dianggarkan bahawa Pinterest mempunyai lebih dari 175 juta pengguna aktif bulanan, 75 juta daripadanya berasal dari AS sahaja!

Jadi dengan kata lain, ia’merupakan lombong emas untuk kedai e-dagang, dan anda tidak mampu mengabaikan fakta ini jika anda merancang untuk mengembangkan perniagaan anda.

Don’masih ada kedai e-dagang? Tiada masalah.

Kecuali anda’mengenai sejenis teknologi, cara termudah untuk membuat kedai e-dagang adalah melalui pembangun laman web seperti Shopify atau BigCommerce.

Ringkasnya, pembina laman web, juga dikenali sebagai kedai dalam talian atau e-dagang, adalah platform dalam talian yang membolehkan anda membuat laman web dengan sedikit atau tanpa pengetahuan teknikal!

Baca panduan berguna kami mengenai cara membina kedai dalam talian di sini.

Sekiranya anda sudah mempunyai kedai e-dagang, hebat! Artikel ini juga untuk anda. Teruskan membaca semasa kita membincangkan:

  • Bagaimana penjualan di Pinterest boleh berfungsi untuk anda.
  • Perbezaan antara ‘kaya’ pin dan ‘boleh dibeli’ pin semasa menjual di Pinterest.
  • Bagaimana anda juga dapat menjana wang di Pinterest melalui pemasaran afiliasi.

1

Cara Menjual di Pinterest?

Anda boleh menjual di Pinterest melalui apa’s dipanggil ‘Pin Kaya’ pin yang membolehkan anda membeli produk yang anda lihat di Pinterest.

Rich Pins tidak hanya menghubungkan laman web anda ke akaun Pinterest anda, mereka juga akan menukar produk anda secara automatik’maklumat mengenai Pinterest semasa anda mengemas kini.

Perkara seperti harga, ketersediaan dan maklumat kedai semuanya diselaraskan antara keduanya, menjimatkan masa anda masuk ke Pinterest dan mengemas kini semua produk anda untuk menggambarkan laman web anda dengan tepat.

Pin Kaya di PinterestPin Kaya membolehkan anda menunjukkan produk anda kepada pengguna’maklumat terus di Pinterest

Komersial Besar mempunyai alat yang sepenuhnya terintegrasi dengan Pinterest, sehingga apabila anda (atau orang lain) menyematkan produk ke papan Pinterest, pin tersebut akan menunjukkan harga dan jumlah inventori.

Dengan cara ini, berjuta-juta pengguna Pinterest dapat melihat bahawa ia tersedia untuk dibeli, dan klik ke laman web e-dagang anda.

Pin Kaya menjadikannya mudah bagi orang yang mencari produk untuk dibeli daripada anda.

Psssssst!

Hanya untuk memberi tahu anda bahawa BigCommerce hanya menawarkan tawaran waktu terhad, memberikan sehingga 3 bulan percuma semasa anda mendaftar ke rancangan berbayar! Sempurna untuk menyiapkan usaha Pinterest anda untuk percutian. Ikuti percubaan percuma selama 15 hari untuk melihatnya’sesuai untuk anda.

2

Apa’s Perbezaan Antara Pin Kaya dan Pin Boleh Beli?

Sebelum ini, berjuta-juta pengguna Pinterest tidak dapat’membeli produk secara langsung di Pinterest.

Mereka mesti mencari produk yang menarik minat mereka, mengkliknya untuk pergi ke kedai dalam talian dari mana, kemudian membeli produk di sana.

Tetapi bagaimana jika anda boleh melangkau langkah ini, dan meminta pelanggan anda membeli terus di Pinterest? Bercakap tentang kemudahan!

Baiklah, pada tahun 2016, Pinterest memperkenalkan ‘Pin Boleh Beli’ di mana pengguna dapat membeli produk tanpa dialihkan dari Pinterest.

Shopify adalah salah satu pembangun laman web e-dagang terbaik yang ada sekarang, dan mereka’telah bekerjasama dengan Pinterest untuk membolehkan pengunjung membeli produk anda tanpa meninggalkan Pinterest.

Lihat klip grafik pendek berikut untuk melihat cara kerjanya:

Cara Jual di Pinterest - Pin Boleh Beli

Seperti yang anda lihat, berjuta-juta pengguna Pinterest setiap hari kini berpeluang untuk membeli produk anda secara langsung di Pinterest. Ini menjadikannya lebih senang bagi mereka, dan membuka peluang besar untuk anda menjual lebih banyak produk.

Pin yang Boleh Dibeli pada masa ini hanya tersedia di AS, dan eksklusif untuk Shopify dan BigCommerce. Anda boleh klik di sini untuk melihat bagaimana Shopify’s Buyable berfungsi.

3

Bagaimana Pemasaran Afiliasi Berfungsi di Pinterest?

Bagi mereka yang tidak biasa dengan pemasaran afiliasi, biarkan’mulakan dengan menerangkan apa sebenarnya ini.

Pemasaran afiliasi adalah tempat anda dibayar oleh syarikat untuk mempromosikan produk mereka.

Syarikat boleh mengesan dari mana penjualan mereka menggunakan pautan khas, yang dikenali sebagai pautan afiliasi. Sekiranya salah seorang pelanggan mereka membeli produk melalui promosi anda, anda mendapat potongan komisen. Ringkas.

Fikirkan Pinterest sebagai mesin pencari daripada platform media sosial; orang datang untuk mencari barang dan, lebih kerap daripada tidak, untuk membeli.

Sekiranya anda memasuki program pemasaran afiliasi, maka yang harus anda lakukan adalah mula memperbaik syarikat yang dipromosikan’ produk sambil menambah pautan afiliasi anda sendiri.

Membeli dan Memasang di Pinterest

Walaupun mempunyai laman web anda sendiri’selalu perlu, itu’perlu diperhatikan bahawa banyak program afiliasi memerlukan anda memilikinya. Jadi, jika pemasaran gabungan adalah sesuatu yang anda’berminat, lihat carta perbandingan kami untuk pembangun laman web terbaik untuk digunakan.

Salah satu perkara terbaik mengenai Pinterest adalah bagaimana pengguna berinteraksi dengan pengecam anda. 80% daripada semua pin adalah penanggulangan, dan biasanya memerlukan pin 3 setengah bulan untuk mendapatkan 50% pertunangannya. Ini bermaksud, pin, rata-rata, hidup selama tujuh bulan – berbanding hanya tujuh minit di Twitter!

Lebih baik lagi, awak tidak’malah memerlukan pengikut yang besar agar reputasi anda dapat dilihat. Oleh kerana pengguna mencari keseluruhan produk Pinterest, semua yang perlu anda lakukan ialah memastikan keterangan mengenai reputasi anda mempunyai semua kata kunci yang relevan di dalamnya.

Ia’yang terbaik adalah melihat-lihat terlebih dahulu dan melihat bagaimana orang lain menerangkan produk serupa untuk benar-benar merasakan apa yang orang ketik semasa mencari produk semacam itu. Pastikan anda memberikan pendedahan penuh bahawa penghormatan anda adalah untuk tujuan ahli gabungan.

Lagipun, semakin tepat kata kunci anda, semakin banyak orang akan melihat repin anda, dan semakin banyak orang yang melihat repin anda, semakin banyak wang yang akan anda hasilkan.

4

Kesimpulan: Cara Menjual di Pinterest

Pinterest adalah salah satu saluran media sosial terbesar di dunia sekarang.

Walaupun Facebook mempunyai lebih banyak pengguna, Pinterest adalah saluran yang lebih baik untuk menjual produk untuk pemilik perniagaan, dan rata-rata dolar per transaksi jauh lebih tinggi daripada kebanyakan rangkaian media sosial lain.

Ingat, banyak pengunjung Pinterest sudah berminat untuk mempelajari lebih lanjut mengenai produk. Mereka tidak ke sana untuk melihat kemas kini dari rakan, mereka mengunjungi Pinterest untuk melihat produk, mendapatkan inspirasi, dan membeli.

Oleh itu, jika anda belum mempamerkan produk anda di Pinterest, anda mesti mempertimbangkan untuk melakukannya.

Dengan menggunakan Shopify atau BigCommerce, anda dapat melihat maklumat produk anda agar pengguna dapat melihat secara langsung di Pinterest menggunakan Rich Pins.

Anda juga boleh membenarkan mereka membeli produk anda tanpa meninggalkan Pinterest, menjadikan proses transaksi mereka lebih mudah, dengan Pin Boleh Dibeli.

Sekiranya anda sudah memasang produk anda di Pinterest, anda harus mempertimbangkan untuk menggunakan Shopify’s Pin yang Boleh Dibeli, untuk memudahkan pengguna membeli terus dari anda.

Selain menjual produk anda sendiri, Pinterest juga menawarkan cara terbaik untuk menjana wang melalui pemasaran afiliasi.

Cara termudah untuk menggunakan kereta pemintal wang adalah dengan melihat panduan mengenai 10 program pemasaran gabungan di Pinterest dan mencari yang sesuai untuk anda!

Untuk peluang kejayaan yang terbaik, anda’Saya memerlukan laman web.

Shopify adalah salah satu dunia’pembangun laman web e-dagang terbaik, memberikan anda tema etalase yang direka secara profesional dan lebih daripada 1,000 aplikasi untuk menambahkan lebih banyak alat ke kedai anda.

BigCommerce adalah satu lagi pilihan cemerlang, dan digabungkan sepenuhnya dengan Pinterest.

Oleh itu, jika anda mempertimbangkan untuk menjual di Pinterest, sila lihat Shopify atau BigCommerce. Mereka penting untuk menjual di Pinterest.

Panduan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me