Cara Memulakan Butik Dalam Talian dalam 9 Langkah Mudah

bagaimana memulakan butik dalam talian


“Memulakan butik dalam talian boleh menjadi rumit jika tidak’nak tahu dari mana hendak bermula. Dengan mengikuti panduan ini, anda’Saya akan tahu dengan tepat dari mana untuk memulakan dan 9 langkah penting yang perlu anda lakukan untuk melancarkan butik dalam talian anda yang berjaya.”

Semasa memikirkan untuk membuat kedai dalam talian, anda mungkin bimbang:

 • Adakah tanda harga untuk membuka butik dalam talian terlalu tinggi?
 • Betapa baiknya saya dengan komputer?
 • Menang’memerlukan masa yang terlalu lama untuk mantap dalam talian?
 • Adakah saya perlu mengambil pereka profesional?

Semasa mula-mula, kami juga mempunyai semua masalah ini. Tetapi kemudian kami menemui penyelesaiannya: platform bangunan kedai dalam talian seperti Wix, Squarespace dan Shopify.

Pembangun kedai dalam talian adalah alat yang mesra pengguna yang memudahkan anda membina butik dalam talian profesional tanpa mengetahui satu baris kod.

Ciri seret dan lepas mereka bermaksud anda dapat beroperasi dengan lebih cepat daripada harus mencari dan sentiasa berhubung dengan pereka web. Menggunakan pembina kedai dalam talian bermaksud anda’sentiasa terkawal.

Dan, kamu telah menang’Saya perlu mengeluarkan ribuan dolar untuk mula menjual secara dalam talian (seperti yang anda mahukan sekiranya anda mengupah pereka)!

Berjuta-juta orang bukan teknikal (sama seperti anda!) Telah memulakan butik dalam talian yang berjaya terima kasih kepada pembangun kedai dalam talian – jadi mengapa perlu’t awak juga?

Menggunakan pembangun kedai dalam talian menjimatkan masa, wang dan usaha anda semasa membuka butik dalam talian. Tetapi bagaimana anda memulakan dan menjayakannya? Itu’apa yang akan diberitahu oleh panduan ini kepada anda. Kami’Saya akan membawa anda langkah demi langkah melalui proses tersebut… Ini dia!

Pilih pembina laman web dan menjana wang dalam talian hari ini

Apakah jenis laman web yang ingin anda bina?

membina laman web membina kedai dalam talian KEDAI ONLINE LAMAN WEB 1

Uji dan pilih platform anda

“Pembina kedai dalam talian mudah dan intuitif untuk digunakan. Ini bererti bahawa sesiapa yang mahu dapat membuat butik dalam talian yang bergaya dan berfungsi.”

Selama bertahun-tahun, kami’telah mencuba banyak pembangun kedai dalam talian ketika memulakan pelbagai perniagaan.

Ini bermaksud kita’kembali dalam kedudukan yang baik untuk berkongsi pengalaman kami dengan usahawan e-dagang (seperti anda) yang mungkin merasa terharu dengan banyak maklumat di luar sana.

Semasa memulakan butik dalam talian, jika anda’sedang mencari untuk membuat kedai kecil (di bawah 50 produk), kami mengesyorkan melihat Wix, Weebly atau Squarespace.

Walaupun sebahagian besar butik berada di sisi yang lebih kecil, jika anda’sedang memikirkan untuk membuka kedai dalam talian pada skala yang lebih besar (lebih dari 50 produk), ia’bernilai memberi Shopify atau Bigcommerce.

Lihat jadual ini untuk membandingkan ciri platform e-dagang yang kami cadangkan untuk memulakan butik dalam talian anda.

Apabila memilih pembangun untuk memulakan butik dalam talian anda, kami mengesyorkan anda mengambil pasangan untuk memandu sebelum membuat keputusan akhir. Bermain-main dengan 2 atau 3 pembangun dan lihat mana yang paling anda sukai.

Semasa anda’mengambil mereka untuk memandu uji, itu’adalah idea yang baik untuk memikirkan soalan berikut:

 • Bolehkah anda memahami antara muka dengan cepat?
 • Adakah sokongan yang mencukupi jika anda buntu?
 • Reka bentuk templat yang anda suka?
 • Adakah terdapat pilihan reka bentuk yang mencukupi?
 • Adakah mudah untuk menambah halaman dan produk baru?
 • Aplikasi dan alat tambah mana yang dapat anda tambahkan ke laman web anda?
 • Pembina kedai dalam talian mana yang akan membantu anda mengembangkan butik anda?
 • Adakah rancangan e-dagang sesuai dengan anggaran saya?
 • Adakah terdapat dasar pembayaran balik yang adil?
 • Berapa banyak orang yang menggunakan pembina?
 • Adakah pelanggan mereka menyemaknya dengan baik?

Anda mahu memulakan butik dalam talian dengan cepat dan mudah tanpa melanggar bank bukan? Pastikan anda memilih pembangun kedai dalam talian yang membolehkan anda melakukan ini!

Sekiranya anda mengingat semua ini semasa memeriksa setiap pembangun, ini akan menjadikan semuanya menjadi lebih mudah. Jika awak’anda betul-betul yakin dengan pilihan anda, anda menang’Saya mempunyai masalah untuk menukar dan menunggu bayaran balik.

Untuk ujian dan pemilihan, lambat dan mantap memenangi perlumbaan.

Tetapi jangan’jangan risau, sekali anda’anda telah memilih, anda’Akan menjadi kelinci dan bukan kura-kura! Anda’Saya akan menyediakan butik dalam talian anda dalam masa yang singkat!

Sekiranya anda ingin memastikan anda memilih pembina yang sempurna untuk keperluan anda, kami’telah menyusun kuiz 4 soalan yang akan memberi anda cadangan yang diperibadikan.

kuiz pembina laman web 2

Pilih rancangan anda

Membuka butik dalam talian tanpa wang sama sekali sukar. Tetapi walaupun anda’anda hanya mendapat sedikit wang tunai, anda’Saya akan dapat memulakan, tidak ada masalah!

Semua pembangun dalam panduan ini menawarkan rancangan e-dagang yang sangat berpatutan yang membolehkan anda mula menjual dalam talian dengan cepat, jadi anda juga’Saya akan mengembalikan wang anda dalam masa yang singkat!

Apabila memilih rancangan terbaik untuk anda, itu’senang merasa terganggu oleh semua syarat teknikal di luar sana yang anda miliki’belum cukup untuk mengatasi.

Kami’kembali ke sini untuk membantu anda mengetahui maksud mereka semua. Anda’Oleh itu, anda dapat mengusahakan apa yang anda perlukan dari pembangun anda untuk memulakan butik dalam talian anda.

Tetapi sebelum kami terlalu teknikal, kami mengesyorkan anda bertanya kepada diri sendiri mengenai perkara yang anda mahukan semasa membuka butik dalam talian:

 • Adakah anda mahukan akses ke templat yang lebih luas untuk memastikan anda sesuai?
 • Adakah anda mahukan butik dalam talian percuma dari pembangun anda’logo s?
 • Adakah anda ingin menyambungkan nama domain khusus ke butik dalam talian anda?
 • Adakah anda mahukan akses ke tinjauan laman web profesional atau analisis lanjutan?
 • Adakah anda ingin mengurangkan pembina kedai dalam talian anda’yuran transaksi?

Jika awak’menjawab ya untuk satu atau lebih daripada soalan ini, anda’Saya ingin mempertimbangkan rancangan berbayar yang dapat menawarkan semua yang anda mahukan.

Dengan cara itu, anda’Saya akan mendapat semua yang anda perlukan dengan harga bulanan yang berpatutan (yang mana jualan anda akan meliputi!).

Perkara terakhir yang anda mahukan semasa memulakan butik dalam talian anda adalah tidak mempunyai semua fungsi yang anda perlukan untuk menawarkan peluang kejayaan terbaik di kedai anda!

Di sini’adalah jangka pendek sebilangan istilah teknikal yang mungkin anda hadapi ketika membandingkan pembangun kedai dalam talian yang berbeza’rancangan pembayaran:

CiriSokongan PremiumLebar jalurPenyimpananPemulihan Troli TerbengkalaiSijil SSLBayaran Transaksi
Penerangan
Semasa memulakan butik dalam talian anda, anda ingin memastikan bantuan sentiasa ada sekiranya anda tersekat. Banyak platform e-dagang mempunyai sistem sokongan premium yang memberi anda akses kepada bantuan melalui telefon, sembang langsung dan e-mel.
Lebar jalur adalah elaun data yang memberi kuasa kepada kedai anda. Ia’habis dimakan setiap kali seseorang masuk ke laman web anda dan dikacaukan oleh isi halaman. Sekali anda’di luar lebar jalur, tidak ada yang dapat mengakses kedai anda sehingga anda menambah atau bulan depan’s elaun masuk.
Seperti membeli lebih banyak rak untuk produk fizikal anda, lebih banyak penyimpanan data membolehkan anda mempamerkan lebih banyak produk di butik dalam talian anda. Dengan lebih banyak simpanan, anda juga dapat menempatkan lebih banyak gambar, video dan teks di butik anda.
Malangnya, banyak pelanggan yang memasukkan produk ke dalam troli mereka’sebenarnya beli mereka. Nasib baik, pemulihan kad yang ditinggalkan menjimatkan hari dan secara automatik akan menghantar e-mel kepada pelanggan yang telah melakukan ini untuk mengingatkan mereka untuk menindaklanjuti pembelian.
Sijil SSL memastikan butik anda selamat daripada penggodam. Ini pada dasarnya adalah gembok hijau di sebelah laman web’URL s. Apabila dibuat dengan pembangun kedai dalam talian, butik anda akan mempunyai salah satu gembok hijau ini supaya pelanggan anda dapat memastikan maklumat mereka dilindungi ketika berbelanja dengan anda.
Bayaran yang sangat kecil dikenakan pada setiap penjualan yang anda buat. Ini sering berkurang apabila anda menaik taraf ke rancangan yang lebih komprehensif.

Sekarang anda tahu maksud semua itu, periksa platform e-dagang mana yang mempunyai ciri-ciri!

Pembina Anda Mempunyai Asas Lanjutan logo-wix-100x100 Pilih Ulasan Harga Baca Ulasan Rancangan Anda Sokongan Premium Lebar Jalur Tidak terhad Storan Tanpa Had Pemulihan Troli Sijil SSL percuma Tiada Bayaran Transaksi Pilih Ulasan Harga Baca Ulasan Rancangan Anda Pilih Ulasan Harga Baca Ulasan Rancangan Anda Sokongan Premium Lebar Jalur Tidak terhad Storan Tanpa Had Pemulihan Troli Sijil SSL percuma Tiada Bayaran Transaksi Pilih Ulasan Harga Baca Ulasan Rancangan Anda Pilih Ulasan Harga Baca Ulasan Rancangan Anda Sokongan Premium Lebar Jalur Tidak terhad Storan Tanpa Had Pemulihan Troli Sijil SSL percuma Tiada Bayaran Transaksi Pilih Ulasan Harga Baca Ulasan Rancangan Anda

Meningkatkan rancangan anda juga memberi anda akses ke lebih banyak templat. Semakin banyak templat yang anda dapat akses, semakin besar peluang anda’Saya mesti mencari yang sesuai!

Templat anda menjadi asas reka bentuk butik dalam talian anda, yang akan menjadi yang pertama kali dilihat oleh pelanggan anda ketika mereka datang ke laman web anda.

Dengan rancangan premium, butik anda juga akan bebas daripada iklan untuk pembangun anda. Ini menjadikannya benar-benar milik anda dan mempunyai faedah tambahan menjadikan butik anda kelihatan profesional dan boleh dipercayai.

Seperti kata pepatah, anda tidak’mendapat peluang kedua untuk membuat kesan pertama. Kesan pertama yang baik adalah langkah pertama dalam hubungan yang baik, dan hubungan yang baik adalah apa yang anda ingin bangun dengan pelanggan anda untuk memberi insentif kepada mereka untuk melakukan pembelian.

Meningkatkan rancangan anda memberi anda peluang besar untuk membuat kesan pertama yang sangat penting!

belanja butik dalam talianLaman web Counter-Print menarik pelanggan dengan gambar yang menarik sebaik sahaja mereka tiba di laman web ini. Anda boleh menggunakan templat premium Shopify untuk menarik perhatian pelanggan anda juga.

Pelan premium juga membolehkan anda menghubungkan domain peribadi anda ke butik dalam talian anda. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai memilih dan menghubungkan domain anda sendiri!

3

Pilih domain anda

“Memilih nama domain anda adalah langkah penting dalam membuat butik dalam talian yang profesional dan tidak dapat dilupakan.”

Nama domain anda pada dasarnya adalah versi dalam talian dari alamat kedai batu bata dan mortar. Biasanya nama syarikat anda ada di dalamnya dan memberitahu orang di mana untuk mencari anda.

Petua Teratas kami untuk memilih nama domain:

 • Jauhkan sesingkat mungkin – ini membantu pelanggan mengingat butik anda supaya mereka dapat kembali ke butik dengan mudah
 • Pastikan nama syarikat anda terkenal – anda mahukan nama syarikat anda di hadapan dan pusat untuk pengecaman jenama
 • Sasarkan kawasan anda – jika butik anda hanya akan dijual secara tempatan, pertimbangkan untuk menambahkan bandar atau negeri anda untuk memudahkan pelanggan mencari anda, mis. jika awak’hanya menjual di california: www.thecaliforniacandleco.com
 • Elakkan nombor dan tanda hubung – ini sering disalah anggap atau dilupakan apabila orang mendengar nama domain anda, jadi untuk memastikan semua yang berminat di butik anda benar-benar sampai di sana, potong seberapa banyak yang mungkin

Nama domain khusus dimasukkan dalam rancangan e-dagang dari Wix dan Squarespace. Ini bermaksud nama jenama mereka dimenangi’t muncul dalam nama domain anda.

Dengan Shopify, anda perlu membeli nama domain secara berasingan untuk rancangan anda. Sekiranya anda tidak’Untuk membeli domain baru atau menghubungkan yang sudah anda miliki, nama domain anda akan kelihatan seperti ini: www.legendarystationary.alexenglish.myshopify.com. Ia’agak panjang berliku kanan?

Sekali anda’sudah mempunyai nama anda sendiri, nama domain anda akan kelihatan seperti ini: www.legendarystationary.com.

Anda melihat bagaimana ia menambah sentuhan eksklusif dan profesional? Dan dengan sentuhan eksklusif dan profesional itu akan muncul kepercayaan dan keyakinan yang lebih tinggi di butik anda, yang seterusnya bermaksud lebih banyak pelanggan pertama dan kembali.

Tertanya-tanya bagaimana mendapatkan nama domain yang unik? Anda mempunyai dua pilihan.

Anda boleh membelinya secara langsung melalui pembangun kedai dalam talian anda, atau anda boleh melalui pihak ketiga seperti Domain.com.

Melalui pembangun kedai dalam talian anda lebih cepat dalam jangka masa pendek. Tetapi berfikir lebih lama, melalui pihak ketiga memberi anda lebih banyak fleksibiliti, sebagai contoh, jika anda memutuskan untuk menukar pembangun.

Jika awak’Kami masih tidak pasti mengenai pilihan mana yang ingin anda jalani, kami mempunyai halaman yang dikhaskan untuk nama domain’Saya akan membantu anda dengan keputusan anda.

4

Pilih templat anda

Fikirkan untuk memilih templat seperti mencari lokasi yang sempurna untuk butik batu bata dan mortar.

Semasa mencari batu bata dan lesung simpanlah anda’d masuk ke dalam, bayangkan di mana dan bagaimana anda’d mempamerkan produk anda dan membayangkan pelanggan anda melihat sekeliling.

Baiklah’sama semasa memilih templat. Ia’bernilai melihat beberapa templat yang anda suka rupa. Cari di sekitar halaman produk dan lihat apakah mereka mempunyai ciri yang sesuai untuk butik anda.

Letakkan diri anda sebagai pelanggan dan lihat apakah templatnya mudah dilayari.

Anda mahu memastikannya’sesederhana mungkin bagi pelanggan anda untuk mencari apa yang mereka’mencari, kerana ini akan menjadikan mereka lebih cenderung untuk membuat pembelian.

Anda boleh membuat kesan pertama yang hebat dengan templat yang indah. Mereka mengatakan anda tidak seharusnya’t menilai buku di sampulnya. Tetapi peraturan ini tidak’t berlaku di internet.

Dalam talian, semua orang menilai buku yang sudah habis. Pengguna internet boleh berubah-ubah. Anda’mempunyai satu peluang untuk menarik perhatian mereka atau mereka’Saya akan pergi ke tempat lain, dan anda’Saya akan kalah. Ini bermaksud anda perlu memilih templat anda dengan teliti.

Menggunakan templat adalah kaedah terbaik untuk membina laman web yang menakjubkan tanpa perlu mengetahui cara membuat kod! Anggaplah ia sebagai jalan pintas itu’Akan menjimatkan masa dan usaha yang dapat anda habiskan untuk perkara yang lebih penting.

Jika awak’anda sudah melihat-lihat templat yang tersedia untuk anda, anda mungkin merasa sedikit terharu dengan pilihan tersebut (mis. Wix’s 500+ reka bentuk!).

Tetapi jangan’jangan risau, kami’kembali ke sini untuk mengurangkan berat badan anda. Di bawah ini kita’Saya akan melihat beberapa soalan utama untuk bertanya kepada diri sendiri semasa memilih templat:

 • Adakah anda ingin mempunyai latar belakang statik atau video ke laman utama anda? Atau bagaimana dengan galeri gambar? – Fikirkan tentang apa yang akan memberikan pengalaman membeli-belah kepada pelanggan anda dengan lancar sambil menunjukkan keperibadian jenama anda
 • Bagaimana anda mahu menu anda kelihatan? Adakah anda mahukan bar menu mendatar di bahagian atas halaman atau yang menegak di sebelah?
 • Adakah reka bentuknya mudah dilayari untuk pelanggan anda?
 • Apa ciri yang ada pada templat tersebut? – Sekiranya anda memilih templat e-dagang yang sudah mempunyai keranjang belanja yang terpasang, ini akan menjimatkan banyak masa

Seperti yang kami sebutkan di atas, Wix mempunyai lebih dari 500 templat cantik dan profesional untuk anda pilih, dengan sekitar 60 khusus untuk kedai dalam talian.

Mereka mengkategorikan templat mereka dengan cara yang sangat membantu, sehingga anda dapat mencari sesuatu yang sesuai dengan produk yang anda’akan dijual di butik dalam talian anda.

Contohnya, jika anda’menjual semula alat tulis mewah, Wix mempunyai Seni & Kategori kraf. Bagaimana dengan perhiasan buatan sendiri? Baiklah, mereka’telah mendapat barang kemas & Bahagian aksesori yang pasti sempurna.

templat butik dalam talian wixDengan mana-mana Wix’pelbagai templat yang menakjubkan, anda’Akan menambahkan sentuhan profesionalisme ke butik anda. Ini akan membina kepercayaan dengan pelanggan anda, seterusnya meningkatkan penjualan.

Sudah tentu, anda’tidak terhad kepada templat yang termasuk dalam kategori khusus anda. Jika awak’menjual semula poster vintaj misalnya, dan don’untuk melihat kategori untuk anda, jangan’jangan risau, awak’bebas memilih dari mana-mana bahagian lain. Dunia adalah tiram anda!

Squarespace terkenal dengan templatnya yang menakjubkan. Mereka’semuanya direka oleh profesional dan mempunyai kemampuan untuk memberikan butik dalam talian anda sentuhan unik dan eksklusif.

templat butik dalam talian squarespaceRuang Squarespace’templat memerlukan sedikit penyesuaian kerana mereka’sudah cantik, jadi anda boleh berada dalam talian dalam masa yang singkat!

Shopify juga mempunyai pelbagai tema yang mengagumkan jika anda’memulakan butik dalam talian yang lebih besar. Walaupun sebahagiannya kelihatan sedikit di sisi pricy, ingat, templat anda seperti empat dinding kedai batu bata dan mortar. Berbaloi dengan pelaburan sekiranya anda menjumpai satu yang sangat anda gemari!

“Sekiranya anda melabur sekarang, anda akan membuat butik perasaan yang anggun, profesional dan eksklusif sejak awal. Ini bermakna sebaik sahaja anda mendapatkan butik anda dalam talian, pelanggan akan mengetahui (dan menyukai) apa yang anda’kembali dan terus kembali untuk lebih banyak lagi.”

5

Sesuaikan templat anda

“Menyesuaikan templat anda adalah kaedah terbaik untuk mencirikan keperibadian jenama anda di butik anda’laman web s. Ini dapat membantu anda menonjol dari orang ramai dan menarik pengunjung’perhatian.”

Pembina kedai dalam talian membolehkan anda menyeret dan melepaskan bahagian yang berbeza dari halaman anda ke mana sahaja anda mahu mereka pergi.

Anda juga boleh mengubah saiz teks dan menukar fon dengan satu klik butang. Ia semudah itu!

Ingin tahu apa lagi yang boleh anda lakukan untuk benar-benar menyesuaikan butik dalam talian anda? Tidak perlu melihat perkara-perkara berikut:

 • Tambahkan butik anda’penjenamaan dan logo untuk menarik pengunjung dengan serta-merta
 • Muat naik gambar tersuai untuk memasarkan barang anda sendiri dan meningkatkan penjualan
 • Tambahkan halaman baru cth. sebuah ‘Mengenai’ halaman atau blog – keduanya bagus untuk berkongsi kepakaran dan membina kesedaran jenama
 • Tambahkan lebih banyak elemen halaman cth. borang kenalan – supaya anda dapat menjual kepada pelawat

butik dalam talian squarespace mengenai kamiRuang Squarespace’templat s membolehkan anda membuat gambar yang menakjubkan dan kaya ‘Mengenai’ halaman untuk berkongsi kisah anda dengan pelanggan anda.

“Reka bentuk kedai dalam talian yang baik, dengan rasa yang ramping dan profesional dan laman web yang mudah dilayari sangat penting. Ia’seperti mempunyai reka bentuk dalaman yang indah dan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik di butik batu bata dan mortar.”

Semasa anda’menyesuaikan semula templat anda, pastikan anda melihat rupa butik anda kepada pengguna mudah alih. Anda ingin memastikan bahawa semua pelanggan anda, tidak kira peranti mana pun mereka’menggunakan semula, akan mendapat pengalaman hebat dari kedai anda.

Kembali pada tahun 2015, Google melaporkan bahawa jumlah carian di peranti mudah alih telah mengatasi yang dilakukan di desktop. Ini bermaksud bahawa anda perlu membuatnya semudah mungkin bagi pelanggan di semua peranti untuk melihat-lihat butik anda dan membuat pembelian, jika tidak anda’berisiko kehilangan perniagaan.

Wix’templat semua mesra telefon bimbit, yang bermaksud’selamat digunakan pada telefon pintar atau tablet. Anda juga boleh mengedit versi mudah alih butik anda secara bebas dari versi desktop jika anda ingin mengubah sesuatu di sana sini.

butik dalam talian mudah alih wixDengan Wix, laman web anda kelihatan baik di semua peranti, menjadikan pelanggan anda gembira kerana mereka dapat melayari kapan saja, di mana sahaja.

Squarespace dan Shopify juga mempunyai templat yang dioptimumkan untuk mudah alih supaya butik anda dapat kelihatan cantik di semua peranti.

Rasa risau memikirkan penyesuaian templat anda dan memikirkan pengambilan pereka? Kami mengesyorkan untuk terus menggunakan pembangun kedai dalam talian kecuali jika anda dapat menjustifikasikan kos (cukup besar) kepada diri anda dalam jangka masa panjang.

Mengambil pereka laman web boleh menjadi sangat mahal, sekarang dan seterusnya. Sekiranya anda ingin mengubah sesuatu dari bawah dan pereka adalah satu-satunya yang tahu bagaimana, anda’Saya mesti mengeluarkan lebih banyak wang.

The ‘to-ing dan fro-fring’ yang anda ada dengan seorang pereka juga boleh memakan masa.

Dan anda mahu mendapatkan butik anda dalam talian dengan cepat tanpa melanggar bank bukan? Ini dapat dilakukan dengan sempurna oleh semua pembina dalam panduan ini.

6

Tambahkan produk anda

“Menambah produk ke butik anda sangat menarik. Ia’di mana kedai anda mula terbentuk dan membawa anda selangkah lebih dekat untuk menjual secara dalam talian.”

Apa’Hebat mengenai pembangun kedai dalam talian dalam panduan ini adalah bahawa mereka masing-masing menjadikan penambahan dan pengurusan produk anda sangat mudah.

Ambil Wix misalnya, yang perlu anda lakukan hanyalah pergi ke tab Pengurus Stor di sebelah kiri editor dan dan klik ‘Tambah Produk.’

wix menambah produk ke butik dalam talian andaWix menjadikannya sangat mudah untuk menambahkan produk ke butik dalam talian anda, yang bermaksud anda’Saya akan menjual dalam masa yang singkat!

Anda ingin memamerkan produk anda dengan cahaya yang terbaik dan dengan cara yang memudahkan pelanggan anda untuk mendapatkan produk mereka’mencari semula. Jadi ia’terbaik untuk membuat kumpulan produk yang berbeza dan halaman produk yang berbeza untuk setiap kumpulan.

Contohnya, jika anda’semula butik yang menjual kosmetik buatan sendiri (fikir ‘Subur’ – tetapi pada skala yang jauh lebih kecil!), Anda’Saya ingin mempunyai kategori untuk: Bom Mandi, Sabun, Topeng Muka, Wangian dll.

Ini akan membantu pelanggan anda dengan cepat mencari apa yang mereka’mencari semula, menjadikan perkara menjadi sangat senang. Ini akan membuat mereka gembira dan memberi insentif kepada mereka untuk membuat pembelian.

“Menjaga pembeli anda senang dengan mempunyai halaman produk yang diberi nama dengan jelas adalah cara yang sangat mudah untuk mendorong penyemak imbas menjadi pelanggan. Ia juga membantu menukar pembeli satu kali menjadi pembeli yang kembali.”

7

Sesuaikan halaman produk anda

Halaman produk anda adalah tempat anda membuat jualan dan akhirnya meningkatkan keuntungan anda. Ini bermaksud anda perlu memastikannya’mendapatkan pengalaman unik dan eksklusif yang sama di halaman ini seperti yang terdapat di butik anda yang lain.

Menyesuaikan halaman produk sama seperti mencari cara untuk mempamerkan produk anda di butik bata dan mortar, jadi luangkan masa anda!

Tertanya-tanya di mana untuk memulakan? Ikuti beberapa petunjuk berguna kami di bawah untuk menunjukkan anda ke arah yang betul mengenai perubahan yang boleh anda lakukan:

 • Tukar susun atur – adakah anda ingin memaparkan produk anda dalam format grid atau senarai?
 • Tambahkan video ke halaman produk anda – bantu pelanggan anda membuat keputusan membeli dengan benar-benar memamerkan produk anda
 • Tambahkan penapis – benarkan pelanggan anda menyusun produk anda dengan laris, ciri, warna, bahan dan harga
 • Buat anda ‘Tambah ke Troli’ butang menonjol secara visual – supaya pelanggan anda dapat menemuinya dengan mudah
 • Tukar tempat kapsyen dan harga produk anda – pastikan mereka’benar-benar kelihatan sehingga pelanggan anda mempunyai semua maklumat yang mereka perlukan di hujung jari mereka
 • Tambahkan ‘Pandangan Pantas’ pilihan – supaya pelanggan anda dapat melihat produk anda secara tiba-tiba untuk memeriksanya sebelum menuju ke halaman pembelian
 • Tambahkan bahagian produk yang berkaitan dan disyorkan – ini bagus untuk penjualan yang lebih tinggi (iaitu lebih banyak wang di bank!)
 • Tambahkan bahagian ulasan dan penilaian – ini adalah kaedah yang hebat untuk membuat pelanggan anda benar-benar mempercayai produk anda, dan mempercayai membawa kepada pembelian!

butik dalam talian pandangan cepat squarespaceSquarespace mempermudah penglihatan pantas sehingga pelanggan anda dapat mengakses maklumat yang lebih terperinci mengenai produk tanpa perlu meninggalkan halaman.

Pastikan reka bentuk halaman produk anda sesuai dengan butik anda yang lain. Anda ingin memberikan pengalaman membeli-belah kepada pelanggan dengan lancar’Saya akan ingat anda dengan penuh kasih sayang dan kembali lagi!

8

Sediakan pembayaran

Untuk mula menjana wang dari butik dalam talian anda, anda’Saya perlu menyediakan pemproses pembayaran. Ini membolehkan pelanggan anda membayar melalui kad kredit atau debit atau melalui perkhidmatan seperti Paypal.

Anda’Saya gembira mengetahui bahawa menetapkan pembayaran hanya memerlukan beberapa klik!

Jika awak’menggunakan semula Wix, menuju ke pengurus kedai di sebelah kiri editor dan klik ‘Urus Kedai Anda.’ Dari sana anda boleh menavigasi dengan mudah melalui penyambungan pembayaran – mereka memegang tangan anda sepanjang proses.

wix pembayaran dalam talianMelakukan pembayaran di Wix cepat dan mudah disediakan – anda’Saya akan menjual secara dalam talian dalam masa yang singkat!

Untuk mengakses pilihan pembayaran di Squarespace, masuk ke tetapan anda di sebelah kiri editor dan tatal ke bawah sehingga anda melihat ‘Pembayaran.’

butik dalam talian pembayaran squarespaceMenyambung ke pemproses pembayaran di Squarespace benar-benar tidak dapat dilakukan’lebih sederhana!

Salah satu ciri yang sangat kami sukai mengenai Shopify adalah pemproses pembayaran bersepadu mereka, Shopify Payments. Ia membolehkan anda mengurus dan mengesan wang anda dalam masa nyata, terus di papan pemuka anda.

butik pembayaran dalam talianGunakan pembayaran Shopify untuk mengetepikan yuran transaksi dan menjana lebih banyak wang untuk setiap penjualan!

Semua pembangun dalam panduan ini membolehkan anda menerima pembayaran dengan kad kredit atau debit atau melalui PayPal. Shopify juga menyokong pembayaran melalui Amazon Pay serta banyak pemproses pembayaran lain.

9

Tentukan cara menghantar pesanan anda

Langkah seterusnya setelah menyediakan pemproses pembayaran adalah mengetahui bagaimana anda’akan menghantar pesanan anda.

Kami’ada senarai soalan itu’anda perlu bertanya kepada diri sendiri ketika memikirkan bagaimana anda ingin menyelesaikannya:

 • Adakah anda mahu mengubah caj penghantaran anda setiap wilayah? – Contohnya, di peringkat nasional dan antarabangsa?
 • Adakah anda ingin menawarkan harga tetap? – Caj yang sama untuk semua produk
 • Adakah anda ingin mengubah kadar anda mengikut berat produk? – Jika awak’contohnya butik menjual perhiasan, ini mungkin merupakan pilihan yang baik untuk anda, kerana sepasang anting-anting kecil dimenangi’harganya sama dengan bangle berat
 • Adakah anda ingin menawarkan kepada pelanggan anda penghantaran pada hari berikutnya? Adakah anda akan mengenakan lebih banyak bayaran untuk ini? – Penghantaran keesokan harinya adalah tarikan besar bagi pelanggan, jadi kami sarankan agar ada pilihan jika anda boleh
 • Bagaimana anda mahu mengemas produk anda? – Jika awak’menjual semula barang yang rapuh di butik anda, seperti kraftangan atau hiasan rumah seperti cermin, dan itu’sangat penting untuk memastikan produk anda sampai kepada pelanggan anda tanpa kecederaan. Pastikan pembungkusan yang anda pilih akan memastikan ia tidak’t rosak semasa dalam perjalanan
 • Adakah anda mahu memperibadikan pesanan anda? – Jika awak’semula butik kecil, ini adalah cara yang baik untuk membuat pelanggan anda merasa dihargai dan mendorong mereka untuk kembali. Mengapa tidak memasukkan kad kecil dalam pesanan mereka mengucapkan terima kasih atas pembelian mereka

“Semua pembangun kedai dalam talian dalam panduan ini memudahkan anda menghantar produk anda, jadi anda juga’Saya akan memuaskan pelanggan dalam masa yang singkat!”

Kesimpulan – Masa untuk Membuka Butik Dalam Talian Anda!

“Panduan ini telah memberi anda langkah-langkah utama untuk memulakan butik dalam talian – jadi sekarang’masa untuk memulakan!”

Jika awak’belum memilih pembangun kedai dalam talian anda di sini’merupakan cadangan ringkas cadangan kami:

Untuk butik yang berharap dapat menjual kurang dari 50 barisan produk Wix adalah pilihan utama kami, dengan Squarespace berada dalam beberapa saat.

Kami lebih suka Wix kerana penyuntingnya sangat mudah dan intuitif untuk digunakan sehingga anda benar-benar dapat mengatasinya dalam beberapa minit lagi.

Alat e-dagang mereka membolehkan anda membuat butik dalam talian dengan semua fungsi yang anda mahukan – dan banyak lagi! Dan ia’Saya akan kelihatan anggun dan profesional!

Ruang Squarespace’templat menjadikannya pilihan yang bagus untuk reka bentuk butik anda. Dan ciri e-dagang mereka menjadikannya sangat cepat dan mudah untuk mula menjual secara dalam talian.

Jika awak’kembali mencari butik di bahagian yang lebih besar (lebih dari 50 produk), maka Shopify adalah pertaruhan terbaik anda.

Kami mengesyorkan mendaftar ke percubaan percuma beberapa pembangun kedai dalam talian sebelum membuat pilihan yang konkrit, agar anda dapat melihat mana yang paling selesa anda gunakan.

Gunakan pautan di bawah untuk mendaftar dan mendapatkan ujian!

Cuba Wix secara Percuma

Cuba Squarespace secara percuma

Cuba Shopify secara percuma

Jika awak’mendapati panduan ini berguna, daftar ke buletin kami menggunakan borang di bawah. Anda’Saya akan menerima petunjuk berguna tentang bagaimana mengembangkan butik dalam talian anda dengan berkesan’sudah siapkan!

Kami’Saya akan berkongsi dengan anda kemas kini mengenai dunia pembinaan laman web dan amalan terbaik dalam talian supaya anda’selalu tahu!

Atau anda boleh beri kami like di Facebook untuk mendapatkan petua berguna untuk mendorong butik anda ke tahap seterusnya.

Panduan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map